SZÜLŐSÉG

Annyira szép és jó! - Élményfürdő-játszóház a város szélén

2010. november 4., csütörtök 13:14

A Ramada Resort - Aquaworld Budapest fürdője játszóházzal egészült ki, hogy az egész család gondtalanul kikapcsolódhasson.

Amikor  az ember kisgyerekkel indul útnak, nagyjából a fél házat cipelné magával, legyen minden kéznél, ha a gyereket le kell kötni valamivel. Szerencsére az utóbbi években szépen gyarapodik a családbarát szállodák száma. Más kérdés, hogy amikor megérkezünk, mit találunk a „családbarát” jelző alatt üzemelő intézményben. Néhány helyen egy-két etetőszék beállításával már elintézettnek tekintik a legkisebbek kiszolgálását, de szerencsére már olyan hotelek is léteznek, ahol teljes körű kiszolgálás várja a családokat az úszópelenkától a mini-svédasztalig.

Megnyitója alkalmával személyesen teszteltük a legújabb négycsillagos gyerekbirodalmat. A Ramada Resort – Aquaworld Budapest eddig a fürdő részlegéről volt híres, de mostantól azért is érdemes ellátogatni oda, mert az egész családnak, a legkisebbektől a legnagyobbakig is biztosítja a gondtalan kikapcsolódást.

A Bongo Kids Clubot elsősorban a 3 és 12 év közötti gyerekekre méretezték. Az ennél fiatalabb csöppségek csak a szülőkkel együtt élvezhetik az óriási játszóházat, és azon belül a lekerített, direkt totyogók számára kialakított sarkot. Ez a rész tényleg a picik igényeihez igazodik, mind a játékokat, mind a puha felületeket tekintve.

A három évnél nagyobb csemetéket viszont szakértő felügyelet mellett ott is hagyhatjuk, hogy kitombolják magukat a mászóvárban, ami óriási golyófürdővel, tekeredő csúszdával és egy izgalmas mászófallal is várja a fölös energiákkal rendelkező gyerekeket. Közben a szülők igénybe vehetik a masszázs vagy egyéb szépítő, pihentető szolgáltatásokat, vacsorázhatnak nyugodtan vagy egyszerűen csak úszhatnak kedvükre a számtalan medence egyikében.

A játszóház nagyon-nagyon színes, semmiképpen sem az elmélázós, nyugodt játék színtere. A megnyitó napján az ottlévő gyerekek többsége fiú volt, akik megállás nélkül futottak, rohantak, ugráltak és másztak. A személyzettel beszélgetve kiderült azonban, hogy amikor kevesebb a vendég, arra is szakítanak időt és teret, hogy a gyerekek kézműves foglalkozásokon is részt vehessenek.

A létesítményt ezúttal egy kétévessel teszteltük. A mászóvár már ebben a korban is komoly élvezetet jelent, a gyerekek pillanatok alatt látják át a labirintus rendszerét, hogy aztán komoly fogócskázásba kezdjenek a mászókák, csúszdák között. A szülőknek egy kicsit nehezebb dolguk van, mivel kívülről nem átlátható az egész építmény, így csak a gyerekünk ügyességében bízhatunk, vagy magunk is mászunk velük.

A mászófal a 4-5 éveseknek már semmiféle gondot nem jelent, annál inkább kihívást és élvezetet, amikor föntről levigyoroghatnak a felnőttekre.

Természetesen akkor se unatkoznak majd a gyerekek, ha a Vízibirodalom mulatságait próbálják ki, van itt gyerekmedence csúszdákkal és függőhidakkal, a nagyobbak pedig már az igazán izgalmas, kalandparknak beillő csúszda-komplexumot is használhatják.

A szálloda képviselőivel beszélgetve az is kiderült, hogy bár igen sok a külföldi turista, ők mégis elsősorban a magyar vendégekre számítanak. Sokaknak eszébe sem jut, hogy nem felétlenül kell órákat autókázni, ha a közelben, Budapesten is megkaphatják az izgalmas élményeket, miközben valóban gyerekbarát környezetben tölthetik idejüket.

Dél-Budáról indulva, a félig lezárt Megyeri-híddal súlyosbított közlekedési feltételek mellett is sikerült 50 perc alatt teljesíteni a távot az Aquaworldig. Egy-két órára úgysem érdemes nekiindulni, ha már ott vagyunk, tervezzük úgy, hogy az egész napot ott töltjük. Mindezzel együtt a közeli települések lakói 10 százalékos kedvezménnyel, 3 éves kor alatt ingyenesen vehetők igénybe a szolgáltatások. A felnőtt napijegy ára 4900 forint.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta