SZÜLŐSÉG

Pelenkázóról szaltózott a padlóra a hét hónapos baba

2010. július 22., csütörtök 08:02

Sétálós barátnőm kislánya most 14 hónapos, jár, illetve járni próbál, mindenre felmászik, és az is előfordul, hogy hatalmasakat esik, ágyról, szekrényről. Édesanyja odafigyel rá nagyon, de nem lehet mellette a nap 24 órájában. Mikor Anna baleseteit mesélte, még nem tudtam, hogy milyen veszélyes üzem ez a gyereknevelés.

Kisfiam mozgásfejlődésében kicsit visszamaradt, ezért gyógytornász jár hozzánk. Első alkalom után már ült, és innen már nem volt megállás, az elmúlt hét hónapot pillanatok alatt behozta. Én még mindig ott tartottam, hogy leteszem a babámat, és az ott marad. Múlt csütörtökön azonban megtörtént nálunk is az első esés. Szokásos havonkénti felülvizsgálaton voltunk, mikor az orvosi rendelőben a pelenkázóról egy szaltót téve a levegőben lezuhant a csempére. Egy pillanatra nem figyeltem oda és megtörtént a baleset. Én sikítottam, a doktornő kirohant, rohantunk a kórházba, koponyaröntgen, majd háromnapos megfigyelés. A doktornőnk maximális odafigyelése mellett szerencsére otthon.

Az agyrázkódás veszélye a jó lelet ellenére még mindig fennállt, mint lehetséges rizikófaktor. Mire figyeljünk ilyen baleset esetén:

- Rögtön felsír-e a baba? (ha igen az jó jel, mivel nincs ájulás eszméletvesztés)

- Az esést követően nincs-e hányás (ha sugárban hány a gyerek az agyrázkódás veszélye nagy)

- Az esést követő három nap nem változik-e a viselkedése (nem aluszékonyabb, vagy étvágytalanabb)

Sajnos az agyrázkódás nagyon alattomos folyamat, ezért szokták a fenti tüntetek esetén a 72 órás kórházi megfigyelést elrendelni.

Tanultam az esetből, azóta pedig folyamatosan rettegek, mi lesz, ha járni tanul majd? Egyik barátnőm édesapja azt mondta egyszer nekem: „bizony a gyerekneveléshez szerencse is kell” Kedves Poronty-olvasók, ha tudtok, segítsetek, mire figyeljek, hogyan tehetem biztonságosabbá a lakást? Biztos vannak olyan dolgok, amit nem gondolnánk veszélyesnek, de tapasztalat alapján veszélyes egy ilyen örökmozgónak.

Nusi

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.07.22 19:22:11Egy nick sem jut eszembe

  Na ezért nincs nálunk pelenkázó. A derekam meg le..arom. Amúgy is hülyeség mert nem hajolok, hanem térdelek.

 • 2010.07.22 20:02:09tildy:)

  anno 6 eves unokatesom egyedul maradt az udvaron belt a kocsiba es elkezdett gyufabval jatszani.Testenek igen nagy szazaleka megegett, helikopter vitte a heim palba.

 • 2010.07.22 20:24:21Starlark

  A fiam együtt él a bloggal, ma bemutatott egy hatalmas esést a játszótér egyik hajós mászókájáról.

  Mindekiben meghült a vér, én felkapom az üvőltő gyerekem, de már kiabálva mutogat vissza a mászókára hogy "odaa odaa"

  Azonkívül hogy tiszta homok lett a feje és ma is hajmosás lett semmi baja :)

 • 2010.07.22 20:39:10cantaloupe

  Luci,
  köszi. Télen valszeg ez lesz nálunk is, mert a pelenkázó nem biztos. Vagy ikeás padot veszek. Itt a mosó-és szárító soha nincs a fürdőben, külön helyiségben vagy pincében van beépítve.

 • 2010.07.22 21:55:59Cobold

  Mar irtam korabban, en folyamatosan attol rettegek, hogy a lanyom (3 eves) valahogy megoldja, hogy kiessen az 5. emeletrol...
  nagyon okos, nagyon ugyes, de nagyon vakmero es kiserletezo kedvu is. az erkely tiltott terulet egyedul, de ki tudja nyitni az ajtot, ha nem figyelek elegge, ki is megy. Szekre, asztalra felmaszik, ablakot szinten ki tudna nyitni, ha akarna.
  masik felelmem, hogy az utcan eri baleset, eluti egy auto, vagy ellog, es eri valami.
  sok otletet ellottem mar, meg a gyerekporazt is (mindig nalam van, pszichikai visszatarto ereje van), az erkelyrol leeso paradicsomot is. de megis, ugy erzem, lehet meg balszerencsenk.

 • 2010.07.22 22:02:28csib

  2010.07.22 13:03:29Zamat

  Majd nézegesd a blogom, biztos lesznek posztok róla. :)) Szeptemberben kezdünk, szerintem egy hónapig csak "formattálunk" - olyan állapotok vannak. De tényleg nem tudom, mi legyen a gyerekkel, mert minden nap nem tud jönni a barátnő/szomszéd/nagymama felügyelni.

 • 2010.07.22 22:07:33renege

  Cobold, én mindenképp felszerelnék biztonsági eszközöket.
  Vagy rács az ablakra, vagy gyerekzár az ajtókra, ablakokra.
  Nem bíznám a véletlenre. Szerintem simán nem gondol a paradicsomra a gyerek, ha épp az ablakon akar kimászni. Egyszerűen nem látnak még előre semennyit sem (kb.)

 • 2010.07.22 22:39:52Fortocská

  Amikor délelőtt olvastam ezt a posztot, nem gondoltam volna, hogy délután nekem is egy ilyen balesetben lesz részem. Párom kint tologatta babakocsiban a két hónapos kisfiamat, hogy aludjon el. Szépen el is aludt, mi itt bent tettünk-vettünk. Egyszer csak hallottam egy nagy csattanást és utána gyereksírást. Rohantam, mint egy őrült, a babakocsi fel volt dőlve, a gyerek meg arccal előre a földön. Hát kb. begolyóztam, felkaptam, de akkor el is hallgatott, szerencsére nem vérzett semmije. Elvittük orvoshoz, alaposan megvizsgálta, nem látott rajta semmi gyanúsat, de mondta, hogy figyeljük és bármi jel van, azonnal kórház.
  A párom egy olyan részen állította le a babakocsit, ami kicsitlejtős és a járdaszegélyen túl még egy gödör is volt pont. Nem szabadott volna odatenni a kocsit (én nem is szoktam)vagy le kellett volna fékeznie a kerekeket. Olyan lelkiismeretfurdalásom van, szerettem volna valahogy megakadályozni, hogy ez megtörténjen. Most figyeljük a gyerkőt, reméljük, hogy minden rendben lesz. Csak olyan rossz érzés, hogy annyira vigyázok rá és akkor történik egy ilyen és ő még olyan pici, magatehetetlen. :-(

 • 2010.07.22 22:49:15eino.

  2010.07.22 22:39:52Fortocská

  Ne haragudj, de nem lehetsz bent, amikor a kicsi babád kint van. Megcsípheti egy pók vagy darázs, valaki ellopja, kiesik a babakocsiból... Akármi történhet, és te nem vagy ott. Gondolom, hogy nem nagy, a távolság, mégis, ott van egy fal köztetek. Ettől még persze sajnos közvetlenül mellette is történhetnek balesetek, de mégis, 2 hónapos gyereknek felnőtt mellett a helye.

 • 2010.07.22 22:51:24egyanyuka

  A lányom annak idején 8 hónaposan eset ki a betonra a babakocsiból. Mi is vittük ügyeletre, néztek röntgent de azon kívül, hogy egész délután és este utána végtelenül jókedve volt nem láttunk rajta elváltozást. A fiamat már mindig bekötöttük.

 • 2010.07.22 22:53:56egyanyuka

  eino én sem pakoltam ki a gyereket, de anyám pl mindig kirakott a kertbe minket is aludni. A pókok és darazsak nem csípnek csak úgy, ha szereti a baba, és biztonságos zárt udvarba van miért ne?

 • 2010.07.22 22:55:18Fortocská

  Van szúnyogháló a babakocsihoz, szóval nem fenyegeti ilyesmi veszély. Ellopni meg a saját udvarunkról csak nem fogja senki. És mindig figyelek rá, de nem állok ott a babakocsi mellett. Muszáj kirakni, mert kint szokott jókat aludni, bent napközben sajnos nem alszik. És hát nem hagyom ott órákra, szóval nyugodtan kint lehet, ez nem probléma. Csak én mikor kirakom, mindig minden körülményt figyelembe veszek. De nem is tanácsot szerettem volna kérni, csak kiírtam magamból, mert jólesett.

 • 2010.07.22 23:56:35epresmaci

  Hogy lehet egy gyereket kint hagyni egy babakocsiban egyedül?
  Más meg azt írja, hogy mert egyik gyereke meg már kiesett a babakocsiból, a másikat már mindig beköti?! Nem dísznek van a biztonsági öv...
  A pelenkázóról leeséshez meg annyit, hogy a gyereket valóban mindig egy kézzel legalább fogni kell, nem lehet másra figyelni, de a legfontosabb, hogy úgy legyen elhelyezve, hogy ne tudjon leesni. Nálunk a pelenkázó 3 oldalról védve volt (fal, szekrény, szekrény), a negyediken meg ugye én álltam. Nem lehetett letekeregni róla.
  Az erkélyre nem szabad semmit kitenni, amire fel lehet mászni és egyébként sem kell ott kint lennie egyedül egy kisgyereknek.
  A tűzhely tabu, kiskora óta, a meleget érezni lehet messzebbről is, a láng meg látható. Sosem volt probléma.
  Ezen kívül meg mindig figyelni kell, velük kell lenni és valóban egy pillanatig sem szabad egyedül hagyni.
  A balesetekhez egyébként néha valóban elég egy pillanat, de egy gyereknél odafigyeléssel elkerülhető sokminden. Én is kaptam már el a kislányomat, amikor fejest ugrott a kanapéról, de ott voltam és földet sem ért és még sorolhatnám.
  Nálunk van, amit lehet anyu-apu nélkül csinálni, van, amit nem. Ezt be kell tartani.

 • 2010.07.23 08:31:00vidablog

  Hát azért tegye szívére a kezét mindenki, aki mondjuk vidéken kertes házban él, és úgy meri állítani, hogy soha, semmilyen körülmények között eszébe sem jutna az udvaron a friss levegőn altatni a gyereket.
  Én sajna csak ritkán jutok ilyen környezetbe, de a friss levegő a legjobb altató egy babának.
  Én mondjuk mindig tettem rá szúnyoghálót a bogarak ellen, kutya nincs, kifékezés megvolt, nyitott ajtó még télen is, h halljam (bevallom, néha még a bébiőrt is beleraktuk a kocsiba), de azért azt a gyerekrablást nem eszik olyan forrón :D

 • 2010.07.23 08:39:42Starlark

  Én is altattam kint az udvaron a gyerkőcöt míg kertesben laktunk. Mózesben, szúnyoghálóval, és igen előfordult hogy nem voltam kint mivel pl főztem, mosogattam stb... ráláttam az ablakból.
  Az más kérdés hogy kint sose aludt egy óránál többet míg bent 3-at is lehúzott :)

 • 2010.07.23 08:51:02Puszpanya

  S szerintem az a nagy helyzet, h akiknek nagyobb a gyereke, s túlélték a veszélyes első éveket, már nem emlékeznek a balesetekre. Az anyósok meg már főleg nem. Ugyan néha kicsúszik ez-az, de verik a mellüket, h mellettük soha nem történt semmi baja a gyereknek.

 • 2010.07.23 09:08:59Rosa Rugosa

  Atyaég.
  Az enyém a legjobbakat kint a diófa alatt alussza. A konyhaablakból látom.
  A legnagyobb kb. hetente 3x kiesett a babakocsiból, be volt kötve és 5 másodperc alatt Hudinit megszégyenítve kibújt az övből és felállt a babakocsiban!
  ha megijedtél és megálltá, akkor ugrott a gyerek a járdára.
  Állandóan, mindenhonnan leesett.
  A lányom meg soha sehonnan, nem azért mert jobban figyeltem, hanem mert negyed olyan mozgékony sem volt.

 • 2010.07.23 09:13:45Rosa Rugosa

  Megcsípheti egy pók vagy darázs,

  Ez borzasztó.
  A darázs nem olyan, hogy rárepül egy alvó gyerekre és megcsípi...

 • 2010.07.23 09:24:40Ribizlee

  nálunk a kisebbik gyerek a bénabéla, vele hazajárunk a sebészeti ügyeletre. jó év az, amikor nem kell varrni...
  bezzeg a naggyal sosem volt gond, ő olyan kis nyugodt, megfontolt gyerek volt - aha, az utóbbi egy évben behozta az összes lemaradását, mostanában vele ülök állandóan az ügyeleten.
  13 éves

 • 2010.07.23 09:37:16Laliath

  Ribizlee,
  az a jó igazán, amikor a gyerek még extrázik is hozzá. Néha azon gondolkodom, hogy nekem gyógy-őrangyalom van - nem csak, hogy túléltem a gyerekkoromat, de még emberi kinézetem is van :)

  4 éves lehettem, amikor nem voltam hajlandó elengedni a metróajtót nyitáskor; bevitte mindkét kezem oldalra, úgy vagdosták le a kézfejemről a megmaradt bőrcafatokat.
  5 évesen sikerült átpördülnöm a hintával, és arccal telibelandolni a sódert; akkor csipesszel szedték ki a kavicsokat az arcom jobb feléből
  6 évesen, évnyitó előtt lezúgtam a prolóról, felszakadt a fejbőrőm; két kapoccsal fogták össze
  7 évesen, az évzáró versenyeken átesett rajtam talicskázáskor a tolóember, és félbehajtott lapjával, a bokámat egészen fel a tartkómra; megúsztam egy hét kórházi megfigyeléssel, a személyzet csodámra járt, hogy egyáltalán élek

  és még nincs vége :)

 • 2010.07.23 09:37:46Laliath

  prolóró = poroló

 • 2010.07.23 09:45:08Silverveil

  Udvaron altatás:

  A régi szomszédaim azt csinálták, hogy a gyereket kitették aludni a babakocsiban az udvarra, ők meg benn aludtak. Még emlékszem milyen ciki volt őket felcsengetni amikor már egy órája szakadt az eső, a gyerek meg tiszta erőből sírt a kocsiban.

 • 2010.07.23 09:47:18Ribizlee

  Laliath, ha tudnád, mennyire igazad volt a múltkor a sporttal kapcsolatban!! :-(
  egy hónap gipsz lett a vége...

 • 2010.07.23 10:06:43Laliath

  Ribizlee,
  ajj, mi történt?
  Remélem azért nem nagyon komoly.

 • 2010.07.23 10:15:37Magenta

  "S szerintem az a nagy helyzet, h akiknek nagyobb a gyereke, s túlélték a veszélyes első éveket, már nem emlékeznek a balesetekre."

  Természetesen. :D A gyerek elsős évnyitóján resetel az agy. Véletlenül se az van, hogy vigyázott a gyerekre, neeeeeem. :D:D:D

 • 2010.07.23 10:19:08Ribizlee

  versenyen kapott egy rúgást, könyöktörés lett a vége, de már gyógyult.
  azért a meccset még megnyerte, őrült mint az anyja ;-)

  ja, és nálam a pelenkázás szigorúan a földön történt, miután unokaöcsém a pelenkázóról fejes ugorva kitörte az első két fogát egyévesen

 • 2010.07.23 10:21:08anyamadár

  2010.07.23 10:15:37Magenta

  Hihi és itt Angliában ez négyéves korban történik ugye :)

 • 2010.07.23 10:22:18pirosalma

  Amennyi horrorsztorit olvasok itt a pelenkázós fejesekről, aszem a pelenkázó átvedlik sima komóddá hamarosan.

  Nappal úgyis sokszor a földön pelusozom.

  Off: Sajnálom, hogy alig használom a tisztába tenni/rakni kifejezést, pedig olyan kifejező. Csak nem áll a számra. :(

 • 2010.07.23 10:22:47Laliath

  Jujj, a könyök érzékeny ízület. Óvatosan az edzésekkel, amíg újra formába nem kerül.
  A meccshez pedig gratulálok. Azért vigyázzon magára :)

 • 2010.07.23 10:22:57Magenta

  anyamadár, legalább kevesebb dolgot kell törölni. :D

 • 2010.07.23 10:24:48caixa

  nekünk is kertes házunk van, a bejárati ajtóba állítottam be a babakocsit, ahol félig kint, félig bent volt. én sose tennék gyereket messzebbre, a vér megfagy az ereimben a gondolattól...

  fáról simán kullancs eshet rá illetve a szomszéd macskája vagy talán idegen macska is ült be már a babakocsinkba, amikor az üresen állt kint, nagyon undorító volt

  barátnőméknél egy macska ráült a kertben, a babakocsiban alvó kisbaba arcára, úgy kellett kihajítani

 • 2010.07.23 10:28:13anyamadár

  Nekünk pelenkázólapunk volt amit a kiságyra lehetett rátenni, míg használtuk úgy tettük fel, hogyha esik a gyerek akkor az ágyba essen - de persze nem hagytuk ott egy másodpercre sem.
  Aztán áttértem a földön pelenkázásra, könnyebb volt, főleg mikor már mászóskorban voltak és tekeregtek. Pikk-pakk átcseréltem a pelust és míg pakoltam már kúszhattak tova, aztán ha elsőre csak a pelenka levétele sikerült, kicsit mászkáltak meztelenül majd újra elkaptam őket és rájuktettem az újat.

 • 2010.07.23 10:31:29cat a

  RR nekem a kicsi ilyen szabadulóművész. kibújik a pántokból és feláll a kocsiban. frászt kapok tőle, egyébként vezeték mániás

 • 2010.07.23 10:32:07Ribizlee

  Laliath, hálistennek az edző gyógytornász is, gyerkőc már újra formában van.

  viszont múlt héten úgy megharapta egy bögöly, hogy megintcsak ügyelet lett belőle. :-S
  Murphy optimista volt... :-)

 • 2010.07.23 10:52:29Silverveil

  Ribizlee,

  Nálatok tényleg mindig történik valami. Jobbulást kívánok Bélának!

 • 2010.07.23 11:03:39Ribizlee

  Silver, ááá, dehogy! továbbra is mi vagyunk a szürke átlag :-)

 • 2010.07.23 11:06:34Magenta

  Ribizlee, sebaj, időnként elfelejted az előző pár évet úgyis. :)

 • 2010.07.23 11:08:07Ribizlee

  Magenta, főleg ha én is fejre esek közben :-D

 • 2010.07.23 11:13:34szenilla

  Kivédhetetlenek - mármint az esések. de a jó hír, hogy gigantikus eséseket, zuhanásokat bírnak ki karcolás nélkül. A rossz hír, hogy picike esésekből, meg tök nagy gondok lehetnek...

 • 2010.07.23 11:13:44Magenta

  Még felférsz a pelenkázóra?

 • 2010.07.23 11:15:04Ribizlee

  inkább nem próbálom ki :-DDD

 • 2010.07.23 11:16:40Silverveil

  Pedig a lányok biztos értékelnék a látványt :))

 • 2010.07.23 11:54:49mylittleboy

  a mi fiúnk 14 hónaposan megtanult a kanapéra felmászni, de hiába magyaráztuk, mutattuk a lemászás teknikáját, sehogy nem akart működni..kb. 6x esett le egy hét alatt, 7.-re lemászott, és teszi ezt azóta folyamatosan:)belátta hogy jobban jár ha lemászik egyébbként igaz az, hogy nagy hanghatásokkal járó eséseknek általában kicsi a szövődménye (nálunk legalábbis ez a statisztikai átlag)

 • 2010.07.23 12:02:27mylittleboy

  ja és sztem minél jobban lázba jön a kedves anyuka attól amit a gyerek csinál (ruhaszárító rángatás, ajtónyitogatás vagdosás, virág rángatás), annál inkább érzi a késztetést h csinálja. Próbáltam egy légtérben együtt tartani pl. a szárítót a gyerekkel, de ahányszor hozzányúlt rászóltam, h nem szabad, de semmi extra izgalom, ha pedig nem tudtam kontrollálni, akkor becsuktam természetesen a fürdőszoba ajtót. Jelen pillanatban le sem tojja a szárítót, virágcserepet, konyhaszekrény ajtót, pedig alul vannak a tányérok:), egyszerúen közömbössé váltak számára ezek a dolgok, meg persze minden extra kényes, problémás dolgot elpakoltam előle. Amúgy vezeték fetisiszta, állanan kihúzza a porszívómat, amikor porszívózok, és imádja a laptopot is tölteni, ki be dugja a töltőt:) és hangosan nevet

 • 2010.07.23 14:29:55keke80

  Na, mi ha esünk, akkor sok kicsit... tegnap elbotlott a csámpás lábában Mini. Az akkorra épp begyógyult folytonossági hiány a térden újból megjelent. Alig ápoljuk le, lép kettöt, megint elbotlik. Még itt sem sírt, csak mutatta, hogy Mimi, aua. Aztán harmadszorra sem figyelt oda, miért is tenné... Ekkor már feltettem a kérdést, hogy ugyan hányszor óhajt még nemfigyelni és emiatt orrabukni...

 • 2010.07.23 20:07:14csillagház

  Balkonról, kb. három méter magasból jó nagy hasas, voltam vagy három éves. Kutyabajom se lett. Vagy kitéptem a kezem nagymama kezéből és kirohantam az utca közepére, egyenesen a busz elé, voltam vagy két éves. Meg tudott állni, szerencsére. A biciklis eleséseket nem is számoltam, annyi volt. Mégis itt vagyok.

 • 2010.07.23 23:07:20kyskalacs .

  én nemrég kaptam afféle tájékoztatót hogy milyen balesetek érhetik a gyereket..ez a pelenkázóról való leesés a legelsö dolog amit emlit. a másik a tárgyak lenyelése.-pici babáknál ellenörizni kell hogy nincs- e olyan kis mütyür ami mozog és leeshet a játékáról.

 • 2010.07.24 17:58:20tildy:)

  eino , szerintem nem. Bébiőrt a feneke alá aztán hadd aludjon kinn a teraszon, simán. (persze hálót is, hogy a bogarak ne csípjék. Túlaggódtok itt páran dolgokat, szerintem.

 • 2010.07.24 19:06:59eino.

  2010.07.24 17:58:20tildy:)

  Én is tettem hálót a babakocsira. A szemem láttára küzdötte be magát alá egy darázs, szerencsére azonnal le tudtam reagálni, mielőtt még a gyerek közelébe kerülhetett volna. Figyelni kell, hogy nagyon passzentos legyen, ne furakodjon oda semmi, mert a csapdába került rovar veszélyes szerzet. Bébiőr jó lehet, de akkor sem árt gyakran ránézni. Lehet, hogy túlaggódok dolgokat, de nálam kizárólag akkor zúgott le a gyerek az ágyról a parkettára, amikor rábíztam a volt férjemre, amíg kiteregettem. Szerencsére nem volt túl magas az ágy, de egy 3 hónapos gyerek így is nagyot tud csattanni.

 • 2010.07.26 06:41:09csuni

  Na,az én lányom is esett le már ágyról,hála az égnek nem lett baja,bezzeg én infarktust kaptam kis híján.Na utána tanítottuk meg esni az ágyon!Az asztal sarkáról mindíg leszedte a sarokvédőt,bármit tettünk,majd rá nemsokára le is fejelte.Itt lépcsőpara volt/van,mivel tetőtérben vagyunk,de emiatt is inkább biztonsági lánc,vagy ajtózárás az opció.Hála az égnek a mosogatószekrénynél megszokta,hogy nem nyithatja ki,így amióta leesett a kinyitásgátló,sem akar a vegyszerek közt kutatni(mindíg zárva vannak a flakonok!).
  Jelen para: Mászóka,csúzdához felkúszás.Legutóbb a bölcsi csúzdájára mászott fel,holott 3 felnőtt,köztük anyósom volt kint az udvaron.Megúszta(nem úgy,mint én anno,aki a csúzda tetejéről esett le a homokozó peremére.Megúsztam.).
  Pelenkázólap: Hát itt az ágyra keresztben verzió volt.Kiságy végén zsebes tartó felkötve,benne a pelus-utántöltés,krém,stb. Mikor már ficánkolt,úgy kötöttem le a figyelmét,hogy valami játékot adtam a kezébe.Esze ágában sem volt forgolódni!Aztán 1,5 évesen áttelepültünk a nagyágyra.
  Most 2,5 éves.:)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta