SZÜLŐSÉG

Negyvenezerért gyűjthetsz könyvlapokat

2010. július 7., szerda 09:58 |

Ha nem áll fenn valami feltűnő és felháborító átverés, esetleg súlyos környezet-vagy egészségkárosítás, én általában nem kelek ki semmilyen termék vagy szolgáltatás ellen. Elvégre egy piacgazdaságban normális cég csak olyasmit kínál, amire kereslet is van, és nem áll a honpolgár mellett senki töltött pisztollyal, hogy az adott akármit leemelje a polcról. Tehát akármilyen baromságnak is tűnik, nyilván megvan a helye valahol. De néhány vevőcsalogató praktika láttán azért el szoktam morfondírozni, hogy fajtársaink egy csoportja mégis minek is nézhet bennünket.

Már egyszer régebben írtam a Nagy Terhesbizniszről, amit rögtön szülés után a Nagy Bébibiznisz követ, utána lohol a Hasznos és Kellemes Gyerekeknek Való Holmik biznisze. Végül is, miért is ne, ha el lehet adni. Nem vagyok túl keménykezű tehát akkor sem, ha a gyerek néha-néha kilobbizik nálam valami meredek baromságot, ami az aktuális imidzsépítő az oviban, elvégre én is voltam gyerek, és akkor is voltak imidzsépítő cuccok, akármekkora cucilizmus is volt. De ha a mondott termékből piacra dobnak egy negyvennyolc részes sorozatot, „gyűjtsd be az összeset!” szlogennel, akkor annak kitalálóját már azért paprikás lisztbe forgatva szívesen sütném ki forró olajban.

Szóval, a sorozatok. A példa az pont nem egy gyerekeknek szánt termék, de van bőven nekik szánt változat is, amiből nehezebb lehet kikeveredni ha egyszer engedünk a csábításnak. Általában úgy kezdődik, hogy a gyerek párhetes-párhónapos kora körül egyszer csak elkezd csörögni a telefon, és bársonyos hangú hölgyek ajánlgatnak mindenféle hasznosnak tűnő dolgokat, adatbázis már nyilván a kórházban felépül a friss kismamákról. A fele nálam azonnal elvérzik „bocsánat, szoptatok” vagy „bocsánat pelenkáznom kell” felkiáltás közepette, akkor is, ha valami, a bársonyos hangúakra nem tartozó egyebet csinálok éppen, és utána igyekszem nem hangosan szidni az anyjuk köcsögét az időközben odaégett rántás miatt, ha a gyerek is a közelben van. A másik felét kíváncsiságból végighallgatom, például azt a kettőt, akik valami hasznos kiadványt ajánlgattak, amit kis darabokban lehet megvenni, az első részt szinte ingyen, ajándék kapcsos karton gyűjtővel.

A téma, nos hát .....a felsorolt fejezetek közül öt kapásból nem érdekes, három mérsékelten, kettő viszont kifejezetten izgalmas. Azt külön nem lehet megvenni? Nem, minden fejezetből küldenek egy kicsit minden alkalommal, első adag öt-kilencszázért, a többi valahol másfél-kétezer körül, egy évben huszonvalahány darabban. Hm, matek. Gyors fejszámolás, ha mindet megveszem, év végére van egy szép, kapcsos kartonba kötött, izé, negyvenezer forintos könyvem. A gyereknevelésről, a vadon állatairól vagy a papucsállatkák nemi életéről. MIVAAAAAAAN?

A Révai Nagy Lexikona digitális verzióban, kereshető adatbázissal, ajándék Pannon enciklopédiával rendelhető jelenleg a bookline-nál. Ötezerért.

A terhes-és gyereknevelési könyvek (köztük jól kipróbált klasszikusok és újdonságok is) átlagára két-háromezer forint. Egy-négyezer egy színvonalas gyerek CD, remek filmek vihetőek haza, öt-kilencszázért adják darabját. Negyvenért jó néhány alkalommal járhatunk ismert szakemberhez, esetleg jöhet ő is hozzánk, csak hogy külön a mi gyerekünkkel foglalkozzon és fejlessze személyre szabott módon.

Na tudjátok mit? Én olcsóbban adom. Vegyetek heti ötszázért tőlem mondjuk „Vakmacska magvas gondolatai az életről és a gyermeknevelésről” kiadványt, huszonöt-harminc fejezetben, ingyen adom hozzá a karton kapcsos borítót, valamint bónuszként egy utolérhetetlen útibeszámolót a francia Riviéra szállodáiról és Michelin-csillagos éttermeiről. Ha elegen fizettek elő, ígérem, csak a legjobbakról fogok írni benne.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.07.07 13:19:31Zamat

  Köszi szépen a válaszokat, a minősége nagyon jó a cucnak, meg nekem tetszik is, jól lehet vele majd játszani -lehet még egy darabig fizetjük a "hülyék adóját":))), majd elválik, de más baromságra nem hiszem, h rá tudnak beszélni. mondjuk abból kiindulva, h az embörnek kell elrángatni a játékok elől, h ne vásároljam fel a fél boltot, háááát azért majd igyekszem:)))))

 • 2010.07.07 13:20:52Milo28

  Hát nekem is sikerült beleugranom egy ilyenbe. A telefonba azt mondták egy évig küldik havonta részletekben (persze nem az egymás utáni lapokat küldték hanem össze vissza, hogy véletlenül se tudd lemondani útközben)aztán a 13. hónapban hívtam őket, hogy még miért küldik, kiderült nem egy évig hanem kettőig kell fizetni. Hát most mit tegyen az ember, a fél könyv megvan darabokban, akkor már kénytelen voltam a többit is megvenni. Majd amikor utánaszámoltam, hogy jön ki a könyv ára, hát majdnem elájultam 50 ezer forint körül. Azóta se olvastam rosszul vagyok mikor ránézek.

 • 2010.07.07 13:39:54baby.

  engem is megtaláltak, és persze nem tudtam nemet mondani.
  az volt a szerencsém, hogy négy hónap után elköltöztünk, és nem találtak többé! :)

 • 2010.07.07 13:51:55Milo28

  Most egy biztosítós kerget, mondtam küldjön anyagot megnézem (ez volt a vesztem)azóta minden héten hívogat, mondtam neki nem volt még időm átnézni az ötven oldalt, adjon egy számot visszahívom ha érdekel, azt mondja nincs számuk csak központi majd ő hív.Már fel se veszem a telefont csak ő hív "ismeretlenül"

 • 2010.07.07 13:59:572csajszi

  2010.07.07 13:51:55Milo28
  Nekünk sikerült kedvezőbb biztosítást, nyugdíjpénztárat szereznünk ezzel a felhívós módszerrel, minden más rábeszélős beszélgetést bontok én is.
  Sokáig hívott egy idősebb nő kedvezményes nyaralással, 2 főre télleg jó lett volna, de ha bébiszittert fizetek a 3 gyerekre x napig nem éri meg, ill. ha a szállodában fizetem a +3 főt, megint bukta. (de különben se fizetnék a gyerekre bébiszittert, hogy én addig nyaraljak)

 • 2010.07.07 14:09:13Milo28

  Nyugdíjpénztárról van szó, hát akkor lehet, hogy rászánom magam, hogy elolvassam. Sokkal jobban jöttetek ki egy évre, vagy csak kis különbség volt?

 • 2010.07.07 14:10:04Lapis Lazuli

  Sose várom meg míg végigmondja.
  Egyszer beszélgettem csak.
  -Jó napot kívánok, vegyen Ionizátort.
  -Aha, jó, de mit ionizál?
  -Hát a levegőt.
  -Jó, de a nitrogént? vagy az oxigént? vagy mit?
  -Eehm, nem tudom...
  -Jó, hát akkor azt mondja meg, h pozitív vagy negatív ionokat állít elő a gép?
  -Őööö, nem értem...
  -Hát ne haragudjon, h vehetnék ionizátort, ha maga még a legalapvetőbb paramétereivel sincs tisztában.

  Aztán szégyenkeztem.
  Azóta, csak megköszönöm a próbálkozást, megkérem, h töröljön a listáról, és közlöm, h nem veszek semmit.

  Tavaly volt focikártya gyűjtési őrület, abba azzal mentem bele, h csak a zsebpénzét költheti erre, én nem adok (jó vicc, ki adta a zsebpénzt:)). Megunta a harmadik csomagnál, szerencsére

 • 2010.07.07 14:26:15mpbm

  Én még soha életembe nem vettm így direkt-marketing (asszem így mondják, d elehet az is, hogy hülye vagyok) útján semmit, mert egyszerűen rossz érzés van bennem velük kapcsolatban. És midnig arra gondolok, hogy ha olyan fasza cuccot árulnak, akkor mér nem tudom megvenni a bótba? Nyugtassatok meg, hogy nem esek el semmitől azzal, hogy még meg sem várom, h konkrétan miről van szó, hanem határozottan hárítok, van amikor ez sem jön be, de akkor próbálkozom újra, ha végképp nem megy, vonal bolt, köszönöm, ajtó becsuk.

 • 2010.07.07 14:26:48hinta-palinta

  Én belementem egy ilyenbe, mert szép volt a borítója( jó lesz majd másra:)talán ha 2 küldeményt átvettem, mondom a borítót(szép lila lefűzős mappa)aztán küldték a gyerek 5-6 hónapos kora körül a terhességről meg a szülésről tudnivalós lapokat.:DDDDMegvolt a mappa, lemondtam:)

  Sok szülőnőtárs az ilyen hívások megelőzéseképp a kórházi csomi átvételekor nem valós telcsiszámot adott meg, na, kereshették később a bársonyos hangú ügynökök.

 • 2010.07.07 14:28:59hinta-palinta

  Ja, meg pár éve valami micimackós kínaitányér sorozat volt odacsomagolva a gyerekújsághoz, az első szám 230 forintért, utána 1000-ért, a nagy macis gyerektányér készletnek rózentál ára lett volna:)

 • 2010.07.07 14:38:34Auguszta Romanova_2

  Nemtom a barsonyos hangu eladonak is lehet van otthon egy gyereke akinek kell sal sapka meg kenyer.

 • 2010.07.07 14:45:21hinta-palinta

  Aha.Szóval a kismamák vegyenek 40 ezeré' okoskártyákat, mer' a kallcenternél is lehetnek gyerekesek...hm.

 • 2010.07.07 14:50:08Auguszta Romanova_2

  NEm.Szo se rola.
  De olyan lenezoek vagytok veluk.
  Szerintem nagyon jol tudjak ok,mekkora marhasag a munkajuk.

 • 2010.07.07 14:50:53Auguszta Romanova_2

  Amugy en konyver penzt ki nem sokat fogok adni,azer'van internet,de lehet vagy egyket ilyen gyujtos mese meglesz mert lehet elvezi ahogy varni kell ra,szelektalni stb.

 • 2010.07.07 14:52:28Lapis Lazuli

  Ezért írtam, h szégyenkeztem. Soha többé nem csináltam, mer olyan occsó poén volt.

 • 2010.07.07 14:59:28Magenta

  "Sok szülőnőtárs az ilyen hívások megelőzéseképp a kórházi csomi átvételekor nem valós telcsiszámot adott meg, na, kereshették később a bársonyos hangú ügynökök."

  Ha visszamehetnék az időben, át se venném a csomagot, nem érte meg, ennyi biztosító és egyéb ügynök, akik rámugrottak...
  És amikor egy ügynök már negyedszer (!) hív fel, miután háromszor udvariasan elmondtam, hogy nem, nem érdekel, nem, nincs személyes találkozó a lakásomon, akkor negyedszer igen, hm..., határozottan hajtom el.

  És egy ilyen gyűjtögetős izének se ugrottam be. Ugrottam be másnak.

 • 2010.07.07 15:00:54hinta-palinta

  Én baromi kedvesen beszélek vekük, soha senkit nem küldtem el az anyuba, sőt, ha nagyon erősködött, megbeszéltük, hogy 2 hét múlva is felhív, hátha meggondolom magam.Tudom, hogy ez a munkája.Attól véleményem van a termékről.

 • 2010.07.07 15:01:13Magenta

  Exanyós kezdett összegyűjteni a lányomnak valami sorozatot, amiben nemzetek babái voltak, de az újságosnál megvehető verzió.

  Viszont istenien szórakozom, mikor jön valami gyerekmintás boríték (mert az új lakcímen is megtalálnak, ha bejelented), X.Y. úrhölgy gondviselőjének. :D

 • 2010.07.07 15:02:20Magenta

  Hinta, én is baromi kedves vagyok, először, másodszor, és még harmadszor is. De ha nemet mondok, akkor az nem. És amikor konkrétan számonkér az ürge, hogy de miért nem akarok találkozni vele, akkor igen, azt találom mondani, hogy nem magára tartozik, miért kéne magyarázkodnom? és lerakom.

 • 2010.07.07 15:02:48Auguszta Romanova_2

  X.Y. úrhölgy gondviselőjének. :D

  Ez jo.Es a vilag babai is jopofa lehet.

 • 2010.07.07 15:02:49Wish1973

  csajszi, én is sokáig ellenálltam a hitelkártyának. aztán beadtam a derekam. első évben ingyen volt, de nem ez a lényeg. az én alapkártyámmal nem lehet sem neten, sem külföldön vásárolni, mert nem dombornyomott. aztán, azt sem hittem volna, de eljött az az idő, h hó végén nincs elég pénzem, a hitelkártyát meg kamatmentesen használhatom köv. hó közepéig. nem csak bótban, de közüzemi számla kiegyenlítésére is. ha örökké mínuszban vagy, nyilván ez sem jó, de ahhoz, h utolérd magad, h beérkezzen vmi pénz, amivel kalkulálsz, de csúszik vmiért, arra nagyon jó. és az én bankomnál negyed évente még jóvá is írnak egy összeget a forgalom után

 • 2010.07.07 15:03:33Auguszta Romanova_2

  Regi Nok lapja kulonszam:

  "MAgyar urhogylek gyermekeinek lapja."

  Mesek voltak benne

 • 2010.07.07 15:06:422csajszi

  2010.07.07 14:09:13Milo28
  A nyugdíj eléréséig milliós nagyságrendben volt a különbség a régi és a jelenlegi között biztosító között. Alkusz cég keresett meg, és a legjobba mentünk át, akár érdemes évente is váltani, ha jobban jössz ki.

 • 2010.07.07 15:11:43Starlark

  Nekem a keresztszemes hímzős sorozat volt meg majdnem teljesbe.
  A végén már érződött a színvonalon hogy már kicsit erőltetett, de összességében jó volt, sokat hímeztem belőle.
  Ma már nincs rá időm :(

 • 2010.07.07 15:13:382csajszi

  Wish, persze, ezt értem én, de mint írtam hála Istennek (és a férjemnek) nekem nincs rá szükségem, minek verjem magam adóságba akkor????
  Mi az éppen aktuális könyvmániát, ilyen-olyan hercegnő, munkagépek, stb. megoldjuk a könyvtárba járással. Havonta 2 könyv, addig ráunnak, jöhet a következő.

 • 2010.07.07 15:15:292csajszi

  Gyerekkoromban anyám vette, meg az összes barátnője a Planétás receptek) sorozatot, emlékeztek rá? A könyvesboltba jártak érte, még mindig megvan, csak már nálam. :)

 • 2010.07.07 15:19:33dodóó

  Ritának igaza van.

  Én szóró lapoztam és több ezer darabot kellett széthordanim mert nem a lapok után kaptam pénzt hanem az előadások után attól függően mennyien jelentek meg.
  Egész Barcsot végig kellett járnom és nagyon sokszor küldtek el a francba meg a picsába hogy kapuzok.
  DE!!!Engem (is)ellenőriztek.Azt nem lehetett hogy csak úgy lerakom a lapokat,be kellett dobálni a postaládába.
  Zepter termékekkel is foglalkoztam,de nem vette be a gyomrom azt a sok dolgot amire rá kellett volna beszélnem az embereket.

 • 2010.07.07 15:27:31hinta-palinta

  Na, én unalmamban elmentem egy zepter bemutatóra a székházukba, ígértek a Lehelen egy konzervnyitót ajándékba:)Meg a teszkó ott van mellettük, gondoltam úgyis megyek vásárolni is.Na, ami ott ment apám...Az ionizátorról.Meg az allergiáról..Kérdésekre semmi válasz.A végén már kínomban jegyzeteltem, nehogy elfelejtsem a sok hülyeséget, mert sűrűn jöttek.( azt hihették, buzgó vagyok.)A végén bejött minden hallgatóhoz egy ügynök rádumálni.Konzervnyitót nem kaptam:)

 • 2010.07.07 15:34:47Brumibaby

  Lapis, a szégyenkezés nekem is megvolt, amikor egyszer Bársonyos Hang kérdése az volt, hogy ráérnék-e csütörtök este hét órakor, mert akkor meghívnának egy kellemes vacsorára.

  Erre azt mondtam, hogy kellemes vacsorákra csak péntek este nyolc órakor érnék rá.

  Aztán én is belegondoltam, hogy a szerencsétlen nyilván nem jókedvéből tolja ezt a visszataszító dumát, s elrestelltem magam.

 • 2010.07.07 15:35:13Brumibaby

  Lapis, a szégyenkezés nekem is megvolt, amikor egyszer Bársonyos Hang kérdése az volt, hogy ráérnék-e csütörtök este hét órakor, mert akkor meghívnának egy kellemes vacsorára.

  Erre azt mondtam, hogy kellemes vacsorákra csak péntek este nyolc órakor érnék rá.

  Aztán én is belegondoltam, hogy a szerencsétlen nyilván nem jókedvéből tolja ezt a visszataszító dumát, s elrestelltem magam.

 • 2010.07.07 15:36:33manó99

  Szoktak bennünket hívni utazási ajánlattal,ha elmegyünk x,y szállodába bemutatóra akkor kapunk ajándékot és kedvezményesen mehetünk üdülni.Hétfőn hívott a hölgy ,illedelmesen megköszönöm,most nem alkalmas stb.Erre nem telik el 1 perc és már csörög az uram telefonja ugyanaz a hölgy és ekkor már nem voltam udvarias..
  Az összes telefont ami a nevén van ilyenkor szépen végighívják:)

 • 2010.07.07 15:40:44Brumibaby

  Az anyukám a Reader's Digesttől rendel időnként könyvet, és folyamatosan bombázzák a hülyébbnél hülyébb ajánlatokkal (tudjátok, kaparja le, most az öné lehet ez a fantasztikus, ön már is nyert egy praktikus, és még az öné lehet...). A csúcs az volt, amikor lehetőséget kapott, hogy meghívja barátait és rokonait a lakóhelye legelőkelőbb éttermeibe. Tudnivaló, hogy anyukám Bivalybasznádon lakik, szóval a levél úgy nézett ki, hogy "Most itt a lehetőség, hogy megvalósítsa régi álmát, s meghívja barátait és családtagjait Bivalybasznád legelőkelőbb éttermeibe egy hangulatos vacsorára!"

  Az volt a baj, hogy nem tudtuk eldönteni, hogy Bivalybasznádon a "fenti " koscma vagy a "lenti" kocsma előkelőbb. Az előbbiben hugyoznak, az utóbbiban hánynak az úri közönség illusztris tagjai

 • 2010.07.07 15:43:52manó99

  :DD

  Az anyósom is hitt ezekben mindig kapart,küldte és rendelt.Soha nem nyert semmit.
  Árubemutatókra is jártak,amíg meg nem mutattuk nekik mekkora átvágás.

 • 2010.07.07 15:46:54Rosa Rugosa

  Reader's Digest
  A legjobb!
  Arany boríték, meg játék kocsikulcs!
  Szenzációs!

 • 2010.07.07 15:47:05hinta-palinta

  Egyik nyugdíjas kolleganőm így járt "nyaralni" a testvérével, mijnden szir-szar bemutatóra elmentek, végighallgatták az előadást, úsztak, ebédeltek, skanzen látogatás volt, Szlovákia, Ausztria is, bejárták egész Magyarországot jó kis buszokkal 1200 forintért és pár óra előadásért:)

 • 2010.07.07 15:56:46Gatto Negro

  hinta-palinta!
  Mifelénk is így megy ez. Az egyik barátnőm szülei egészen rászoktak. Bejárták a fél országot fejenként 1300 Ft-ért, ettek egy jót, végigbóbiskolták a termékbemutatót (a legtöbb cucc gagyi és drága), a bemutatón kapott ajándékokat meg szétosztogatták karácsonykor...A végén már direkt az ajándékra alapoztak..."Ó, ide elmegyünk, mert remek ez a termosz, jó lesz XY-nak ajándékba."

  És sose rendeltek a bemutatón semmit. :)))

 • 2010.07.07 15:59:04hinta-palinta

  :DDDDDDaz ajándékokat szétosztogatták karácsonykor:DDDDDD

 • 2010.07.07 15:59:36Lapis Lazuli

  Brumi: Remélem szégyenkezni, azért nem szégyenkeztél kétszer, annyira nem volt durva poén :))

 • 2010.07.07 16:00:19Lolcsika

  "Anyámnak így lett 300 ft-ért fasza"

  Idáig olvastam, majd halálra röhögtem magam. :-D

 • 2010.07.07 16:01:01dodóó

  Én mindig oda adtam az ígért ajándékot és úgy készítettem a kaját is hogy mindenkinek jusson a bamutató végére.
  Az előadásaim maximum 35-40 percesek voltak.

  Miért jöttem el?

  mert nem akartam a beteg 80 évesnek egy olyan dolgot eladni amit egyébként is meg tud venni 65%-al olcsóbban.

 • 2010.07.07 16:09:27manó99

  Jajj és a kedvenc a tv-ben hirdetett gagyi tv shop termékek tömkelege.Ilyeneket is szoktunk kapni ajándékba.:)

 • 2010.07.07 16:16:07Moira

  manó: a férjem egy csomagszálító cégnél fuvarozik, iszonyat sok TVshop, teleshop cuccot visznek. És persze hova máshova, mnt a legszegényebb megyébe.
  Mire odaér, a csavarok fele úgyis hiányzik - nem mintha rendesen összeállítva érne bármit is az egész.
  Nem tudom sírjak,vagy nevessek, mennyi hülye ember van.

 • 2010.07.07 16:17:14sorstárs

  Minket az utóbbi hónapban tv csatornás ügynök zaklatott.Hiába mondtuk, hogy kösz nekünk elég a 3 csatorna,azt se nagyon nézzük. Még neki állt feljebb,nyomta a rizsát a digitális korszakról. Én meg udvariatlanul letettem a telefont.

 • 2010.07.07 16:50:40Gatto Negro

  Na, ezért szüntettem meg a vonalas telefont...Akartak így rámsózni lexikont, számítógépes tanfolyamot...A kedvencem az üdülési jog vásárlása Bivalybasznád-alsón holtversenyben a közvélemény kutatókkal.

  A politikusok választások előtt...az meg külön kategória...azoktól lilult be a fejem igazán.

 • 2010.07.07 17:12:062csajszi

  Ma vettem Nőklapját, kaparós rider's digest papírka hullott ki belőle. :)))
  De sztem a könyveik igényesek, szépek és drágák.

 • 2010.07.07 17:36:16nyuszómuszó

  2csajszi:
  nagyon jó könyveik vannak, apósom mániákusan megveszi mindet, aztán a nagy része nálunk köt ki.
  CSakhogy irgalmatlanul drágák, és az a kategória, ami nagyon szépen mutat a polcon, de ennyi. Egy darab sazkácskönyv van, amit eddig összesen kétszer tényleg úgy vettem le a polcról, hogy hűűűűű. A rengeteg szép album ment a polcra, azóta is ott figyelnek.
  De tény, hogy szépen, és igényesek is..

 • 2010.07.07 18:54:01Magenta

  Apukám rengeteg könyvet rendet a RD-től, nekünk is, a gyerekeknek is. Én nagyon szeretem őket, hasznukat is veszem (azaz elolvasom), csak nem a metrón olvasom típusú és méretű könyvek. :)

 • 2010.07.07 20:29:40manka78

  2010.07.07 15:06:422csajszi
  Akkor most szépen kérlek ülj le, és olvasd el a teljes módszertanit, tájékoztatót! Nem érdemes évente váltogatni, ugyanis kapásból ugrik a tőkegaranciád.

 • 2010.07.07 20:57:53mpbm

  Szerintem a közvéleménykutató nem ugynaaz a kategória. Mondjuk lehet, ha zért, mert kérdezőbiztosként én is dolgoztam. Szóval ott a lakosság szívességet tesz azzal, h elmondja a véleményét. és szerintem a közvélemény kutatók nem is szoktak nyomulni, azt modnod nem érsz rá, kész. Én eleve azzal indítottam anno, hogy van egy kérdőívem, kb ennyi ideig tart..

 • 2010.07.07 21:09:282csajszi

  2010.07.07 20:29:40manka78
  Húúha, elolvasom! Köszi!

  Közvéleményt szívesen adok, neten is szoktam álaszolgatni, töltögetni. Legutóbb új autóra akartak telefonon rábeszélni (VW), és hiába győzködtem a csajt, hogy nem, nem akarunk új autót venni, plusz még egyet sem, vw-t pláne nem. De menjek próbáljuk ki, hátha. :))

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta