SZÜLŐSÉG

Terhesnapló 5.0: Ej, ráérünk arra még?

2010. június 23., szerda 13:10

36. hét

+14 kg

Ez már kérem tényleg az utolsó hónap, a célegyenes, amikor mondhatom azt, hogy 30 nap van hátra és 250 mögöttem. Ez az az időszak, amikor jó esetben az aggodalmak helyét átveszi a szülésre, a kórházi tartózkodásra és a gyerek hazaérkezésére való felkészülés, már csak azért is, mert az aggodalmakra nem jut annyi idő.  A "júliusra kiírva" terhesfórumomon a lányok és asszonyok, lelkiállapotuktól függően két csoportra oszthatók: azok, akik siettetni akarják a hátralevő időt, és azok, akik szeretnének még időt nyerni. Az első, nagyobb csoport tagjai szülésmegindító trükkökről társalognak, várják a frontokat, és kész gyerekszobával, összecsomagolt kórházi táskával, élre hajtogatott, patyolattiszta babaruhákkal és végleges névválasztással dicsekedhetnek. Én a másik csoportba tartozom. A kórházi táskám üresen az ágy alatt, bár van valahol egy listánk, hogy mit kellene belerakni. Névügyben nem állunk sokkal jobban, mint szilveszterkor, a babaruhák kimosatlanul dobozokban, és minderre semmiféle kifogást nem tudok felmutatni amellett, hogy én nem hiszem, hogy a terminus előtt szülnék, de legalábbis nagyon remélem, hogy nem fogok.

Okolhatom a nyári meleget és a szép időt, ami a világnak ezen a részén ritkaságszámba megy, a foci VB lázat, amiben az egész ország ég, vagy a hírhedten hátradőlős angol terhesellátást, de nem érzem siettetve magam. Az orvosomat továbbra is csak 2 hetente látom, bár a jövő héttől ez heti látogatásokra fog sűrűsödni. Bár most már november óta hozzá járok, még egyszer sem kellett előtte levennem a bugyimat, ami a helyi rendszerben mindennapos, de elképzelhetően több tucat más országban kuriózum lenne. Mégiscsak egy nőgyógyászról van szó, ugyebár.  Itt egyszerűen nem végeznek méhnyak vagy hüvelyi vizsgálatot, ha az nem indokolt, és  CTG sincs a szülés előtt egyáltalán. Amikor elmegyek hozzá, megmérik a vérnyomásomat, megnézik a vizeletemet, a doktornő megméri centivel a hasam méretét, meghallgatja a magzati szívhangot és kellemesen elbeszélgetünk.  Lazán és stressz nélkül, nevetgélve. Jó fél órát szoktunk beszélgetni, és főleg a szülésről, és annak helyi protokolljairól, mert az eredményeim rendben vannak és eddig semmi sem indokolta, hogy az orvos összehúzza a szemöldökeit.

A szülés ügyében a következő a megállapodásunk: hacsak valamilyen változás nem indokol közbelépést, hagyni fogjuk, hogy a terhesség menjen a maga útján. Úgy tűnik, hogy a baba befordult a tőle elvárható legjobb testhelyzetbe fejjel lefelé, bár ezt még egyszer meg fogjuk pontosan nézni a jövő héten, a terhesség 37. hetében, amikor az utolsó ultrahangra vagyok hivatalos. A pár évvel ezelőtti császármetszésem, a korom (38), a baba gyakori helyezkedése és viszonylag nagy mérete (a 40. hét végére valószínűleg 3,5 és 4 kiló között lesz, bár lehet, hogy több is) azt sejtetik, hogy megint császármetszésem lesz. Ahogyan telik az idő és egyre nagyobb a kislány, annak megfelelően egyre inkább arra visz az út, és a kiírt napom után szinte biztosan.  De végleges döntést nem hoz majd az orvosnő addig, amíg a szülés be nem indul magától, avagy valamilyen váratlan komplikáció nem lép fel. Még nem zártuk ki a hüvelyi szülés lehetőségét, mert ezt nem indokolná semmi. Előző császármetszésemet a lányom fekvése és ennek következtében hirtelen romló eredményei okozták, velem nem volt baj. Annak nagyon örülök, hogy nincsen semmi eldöntve helyettem, és senki nem próbál rábeszélni arra, hogy hüvelyi szüléssel próbálkozzak mindenképpen, vagy császármetszést tervezzek be. Ez a fajta nyitottság és rugalmasság volt a fő oka annak, hogy elsőre szimpatikus volt az orvosnő, és eddig nem is csalódtam benne.

Mindenesetre az ismeretlentől való félelem, és a várakozás ugyanúgy megvannak, mint két és fél évvel ezelőtt. Nem mondom, hogy nincsenek ambivalens érzéseim ez ügyben. Néha féltékeny vagyok azokra, akik hetekkel előbb tudják, hogy melyik napon és hány órakor születik majd meg a gyerekük, és a velem egyidős terhesek, akiknek orvosilag indokolt, vagy kérelmezett császármetszésük lesz, ezt már tudják. Nehéz elfelejtenem, hogy lehetnék én is közöttük, mivel privát biztosításom van, és nem az állami rendszerben szülök, egy szavamba kerülne, és "rendelhetnék" én is egy császármetszést július közepére.  Az előző császármetszésem nagyon sokak (laikusok és szakemberek) szemében pont elég indok lenne erre. De valamiért engem az nyugtat meg, hogy ezt a döntést nem kell meghoznom, és nem is az orvos dönti el helyettem a napot és az órát, hanem egy mindannyiunknál nagyobb erő.  Nyilván nem véletlen, hogy az elmúlt pár napban akadtam rá több olyan cikkre, amik arról számoltak be, hogy nem jó sürgetni a szülést.  A legutóbbi cikk, amit a témában olvastam arról szólt, hogy normális  esetekben a magzat maga indítja be a szülés folyamatát egy a tüdejében előállított fehérje által, amikor a tüdő, az utolsó szerv, ami kifejlődik, teljesen készen áll a kinti életre. Tudom, hogy nem más, mint önigazolás, amikor ilyesmiket olvasok az éjszaka közepén, és nem a fórumok programcsászáros fejezeteit, de talán ez érthető.

Mindamellett, hogy orvosilag semmi nem indokolja, hogy július 23 előtti szülésmegindítást vagy császármetszést tervezzünk, lelkileg is rá kell még készülnöm a dologra. A megmaradt idő arra biztosan elég, hogy előkészítsem a gyerekszobát, összedobjam a kórházi táskát és beszerezzem a hiányzó apróságokat, ezek párórás feladatok.

De azt, hogy mennyi időre lenne még szükségem ahhoz, hogy lelkiekben is készen álljak, nem tudom megmondani. Talán a praktikus teendők elvégzése segít majd ebben. Tegnap erős felindulásból megvettem az első és egyetlen újszülöttruhát amit meg tudtam indokolni: egy csinos kis szerkót, amiben a kórházból fog hazautazni a baba.  Mert az ugye nem lehet ugyanaz, mint amit a nővére hordott a jeles napon, és ami 100 fényképen van megörökítve.  Nem volt nagy haladás legalább ezt megvenni, de egy apró kis lépés volt a megfelelő irányba, mint ahogyan ezt errefele mondják, baby step, azaz "babalépés".

Másutt

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.06.23 16:57:34bigyo83

  36. hétben vagyok, első utód. Félig összepakolva, félig összeszerelve a szekrény, félig kimosva. Lakcímkártya félig elintézve, lakhatási egyáltalán nem...
  Vizsgálatokkal semmi bajom, pedig a 34. hétnél kicsit felszaporodtak hála a meleg frontnak, de ne fűzne hozzá mindenki valami tök ellentétes adminisztrációra vonatkozó idióta tanácsot.

 • 2010.06.23 17:29:45Nagytimi

  Az orvosom a 35. héten közölte,hogy kész a gyerek,már teljesen fejlettnek látja!Na én akkor pánikszerűen összepakoltam a kórházra,megcsináltuk a helyét a szobánkban,kimostam,kivasaltam,összekészítettem,nagytakarítottam,amit akarsz mindent megcsináltam.Aztán a 37.hét végén megszültem(3830g,57 cm nem tudom mekkora lett volna ha húzom végig),jó volt hogy legalább itthon minden rendben volt,ha már ilyen szar állapotban sikerült kijönnöm a kórházból.

 • 2010.06.23 17:38:07csib

  Másutt,
  Július 23, hajnali 1-2... Talán kivárja, ha oroszlán akar lenni. Már ezért is érdemes az "égiekre bízni", különben rendelhetsz akár ascendenst is a dokitól!

 • 2010.06.23 17:39:38tildy:)

  Anura:szuletes utan 30 napon belul. Itt ugyanis annyi id van nevet valasztani:D :D:D
  Csak viccelek.

 • 2010.06.23 18:09:19emma

  Bennem sokminden átértékelődött, a második terhesség alatt.

  Lényegesen nyugodtab vagyok. Nem idegesítem magam mindenen. Úgy érzem, hogy minden rendben lessz.

  Nekem így a 25 héten, még nincs választott orvosom, és ha így marad, akkor sem fogok emiatt idegeskedni.

  A bevásárlás is várat magára,eddig csak a babakocsi, és egy hitaágy van megvéve, és a korházi holmim van összekészítve.

 • 2010.06.23 18:09:33másutt

  csib, nem mondom, hogy nem fordult meg a fejemben... :D
  ha tudnam mit "rendeljek" egyszerubb lenne, de ez van. nem tudom. ki tudja, mi a "jo"???
  kiegyezhetunk: julius 23, 11:10-13:45, az oroszlan, libra ascendens. :D
  (viccelek.)

 • 2010.06.23 18:21:05édriennn

  sztem nyugi, szarnak rá a csillagok, én 21-én születtem és nem kell hozzá asztrológus,h megmondja oroszlán vagyok :)
  ismerősöm ugyan azon a napon született csak x évvel korábban , ő meg rák. nem egyszerű már ez se :D

 • 2010.06.23 18:25:52Nagytimi

  Másutt!Liba aszcendest olvastam,nekem vicces volt.:DD

  Szerintem az enyém az lehet:)

 • 2010.06.23 18:33:00másutt

  libra (ang) = merleg

  minek iszik alkoholmentes sort a meccs alatt, aki NEM BIRJA? :)
  pedig csak egyet ittam, haha.

  Hunglish mar docog, most lepihenek.

 • 2010.06.23 18:37:38Nagytimi

  Azt írtad.Én olvastam félre:)

 • 2010.06.23 18:45:18csib

  másutt
  Ha elmennél egy szakértőhöz, hogy "kérem, én itt percre rendelhetek, mi legyen akkor a gyerek csillagképe?" - nem tudna mit mondani. Mindegyik másért jó és másért rossz.

 • 2010.06.23 19:00:19másutt

  PONTOSAN.
  Reszben ezert - a termeszetre bizom.
  Kicsi vagyok en ilyen dontesekhez.

  Ha meg muszaj kernem, mert eljott az ido, es mindenkeppen ki akarjak vagni belolem julius 23 utan, akkor majd itt kunyizok otleteket!

 • 2010.06.23 19:27:28farkasokkal tancolo

  Hát másutt mit ne mondjak, a kép alapján te már NAGYON terhes vagy! :-)

 • 2010.06.23 19:30:15másutt

  :D Azert meg elgurulok 30 napot.
  Eloben meg nagyobb vagyok, ha beleszamolod, hogy az a kikandikalo mell mekkora (G).
  Nagy boszme hasam van, na!
  :D
  Imadom.

 • 2010.06.23 21:38:31bigyo83

  És a kínai horoszkóp az smafu? Azt is tessék számításba venni a prekoncepciók kialakításánál ;-)))

 • 2010.06.23 21:48:54meeko

  Miért böszme is az a has? :)

 • 2010.06.23 21:55:37pilár

  az enyém napról napra böszmébb! ijesztő! 35 hétig olyan aranyos hasam volt (szerintem :) de azóta gátlástalanul növekszik. egyszerűen már mindenhogy útban van!

 • 2010.06.23 22:24:48csib

  Legalább már most böszme az a has! Én olyan büszke voltam, hogy csak 10 kilót híztam, meg kondiztam, hogy a túlhordás két hetében annyit felszedtem, hogy utolsó hetekben valóban böszem lette, de nagyon. Pedig vigyáztam. De megmaradt a 8-10 kiló nekem is. Már várom Tünde aktuális posztját a "fogyókúrák szülés után" témakörben! :))

 • 2010.06.23 22:36:33farkasokkal tancolo

  csib, ne csudálkozz ezen, a 7. hónap végén a baba kb a fele születési súlyával van odabenn, a fennmaradó idő már csak a zsírozó, elméletileg éppen dupla akkorára hízik, ami jócskán megdobja hirtelen a has méretét.

  Ez volt az az időszak nálam, amikor az égvilágon mindnenek nekimentem a hasammal, és már nem láttam a saját lábamat, a férjem fűzte be állandóan a kismamacipőt (igen, én még azt hordtam akkor) , a 9. hónapban meg már alig vártam, hogy kibujjon, különösen a második terhességnél, akkor már azt mondtam, hogy mindegy már ki jön ki belőlem, karácsonyfa hegyivel kifele akár, csak már kinn legyen! :-)

 • 2010.06.23 23:11:08Wish1973

  azé, nehogy azt gondoljuk, h az utolsó 2 hó csak zsírozásra való. a felegyenesedés ára, h lényegében az időre született újszülött is koraszülött, ha azt vesszük, h bmilyen emlőscsemete sokkal életképesebb a korai időszakban. szóval az utolsó 2 hónapban érik az agy is (erről volt már itt szót talán épp a múlt héten), na meg a tüdő is.

 • 2010.06.23 23:13:18rath.dinen

  másutt: én direkt ugyanabban a szerkóban hoztam ki a második gyerkőcöt is a kórházból, a hagyomány miatt :-)

  És mindig sajnáltam, hogy vannak babák, akiknek a születésnapjuk attól függ, mikor volt üres hely a doki noteszában (bár az se olyan nagy tragédia azért).

  A napokban egyébként épp a szülésmegindítós praktikákon töprengtem. Azt mondják, amíg nincs a baba indulásra kész, addig a házi praktikák (szex, fűszeres kaják, bábakoktél stb) nem érnek semmit.

  És az jutott eszembe, hogy végül is honnan lehet tudni, hogy pont a praktika segített? Ezeket általában az ember akkor csinálja, amikor a szülés teljesen magától is bármelyik percben megindulhat. Lehet, hogy a praktikák valójában hatástalanok, és csak véletlen egybeesés, ha pont egy ilyen után indul be a szülés?

 • 2010.06.23 23:44:52másutt

  r.d. & wish
  egyetertek.
  nem is szeretem, amikor ilyenekrol beszelnek a 40. hetig. most mar egyre tobbet latom, hogya 37. het utan kezdenek "ugyeskedni" a nok.
  ez a cikk egyebkent, amirt emlitek
  [link]
  a heten nincsen meg bennem a szufla, hogy a porontynak is megirjam.. a lenyeg az, hogy az emlosok tudeje gyart egy feherjet, amikor "kezen van" a kinti eletre, es bonyolult modon ez kezdi meg a szules elettani folyamatat.
  reszben ezt a folyamatot zavarja osze, amikor valamai gebasz, fertozes, stb miatt koraszules indul meg.

 • 2010.06.23 23:45:22másutt

  "keszen van" akart lenni

 • 2010.06.24 07:14:00pilár

  Érdekes volt a cikk.
  Hát én tényleg nem tudom mi lenne velünk ha olyan fejlettségi fokig kellene kihordanunk a babákat mint egynémely állatoknál (lábraállás, stb.)
  Bár most már a tojással való szaporodás kifejezetten kezd tetszeni :)
  Kár hogy nekünk, embereknek, nem azt dobta a gép :)

 • 2010.06.24 08:27:35Lolcsika

  Nem tudom, pilár, engem személy szerint nem vonz egy strucctojás kinyomásának lehetősége... :-D

 • 2010.06.24 09:34:10elzsabo

  másutt,
  végre valaki aki nem akarja siettetni, hanem rábízza egy magasabb erőre (úgyismint Gyermek:)) a születést...!
  Jelentem szombatra vagyok kiírva, első bébi és nagyon élvezem, kutya bajom (najó, a meleget nem birtam) felőlem még egy hónapig is maradhatna :)
  Akciótáska bepakolva rég, és leszámítva a valszeg dugódarabkákat meg a jóslókat, semmi jel.

 • 2010.06.24 16:07:34hajj

  Hát 3 hónapja még én is pont így álltam. Semmi nem volt becsomagolva, kimosva. Aztán belehúztam.
  Más szempontból is hasonló volt: akkor még biztattak, a kislány nem lesz olyan nagy, mint a fiam, aki bő másfél éve született császárral...
  De a végén másképp alakult. Nagyon megnőtt a bébi (majdnem 4 kiló és 58 cm lett ő is) és a rendes szülés már eléggé kizárt volt. Azért engem megnyugtatott, hogy megpróbáltam, vajúdtam jó sokat, de nem ment, hát nem ment...
  Remélem, neked összejön a hüvelyi szülés és jó élmény lesz!

 • 2010.06.24 16:51:34Alessia2

  Másutt:)))
  A barátnőm július 4re volt kiírva, tegnap megérkezett a csemete:))Ő is nyugisan vette, alig pakolt össze, aztán ment a kapkodás...........:))

 • 2010.06.24 17:03:38Meni

  Alessia, ez tipus kerdese. Masutt nem fogja elkapkodni a dolgokat, mert nincs negativ tapasztalata, es nem az a parazos tipus. En egyszer eljatszottam, amit a baratnod (augusztus 6-ra voltam kiirva, julius 3-an szuletett a fiam), azota joval a terheskonyvek es Poronty fele oldalak altal ajanlott ido elott keszen van minden, ami kell. Ja, es en ugyebar paras is vagyok :D

 • 2010.06.24 17:25:39Anyek

  Én meg elszégyelltem magam és a tegnap kimosott babaruhákat ma kivasaltam és elpakoltam. Többre egyelőre nem volt időm.

 • 2010.06.24 17:41:21nyuszómuszó

  Hehe, én a 30. hétben osztottam az észt a hétről-hétrében, hogy ej, ráérünk és, hogy nálunk bizony még nincs meg semmi.
  Következő héten szültem, legközelebb, asszem, inkább befogom a szám..:P

 • 2010.06.24 18:06:16Meni

  Nyuszomuszo, inkabb szepen csendben pakolj ossze a 30. hetig mindent, aztan naponta torolgesd a port a pelenkazorol meg a kisagyrol. En is ezt teszem :)

 • 2010.06.24 18:07:35hajj

  hú nyuszómuszó és minden rendben a babával? gondolom, mert olyan a hangod :)

 • 2010.06.24 20:18:40nyuszómuszó

  Nem volt sétagalopp, de teljesen rendben..:)
  két hete volt egy éves és szépen cisnál mindent, amit gy tízhónaposnak kell..

 • 2010.06.24 20:20:37nyuszómuszó

  Ne mondd, Meni, pár napja derült ki, hogy jön az utánpótlás, már most stresszelek, hogy mi lesz..:O

 • 2010.06.24 20:50:40Meni

  Nyuszo, en aztan tokeletesen megertelek. Ugy emlekszem nem derult ki nalatok (sem), hogy mi volt az oka a koraszulesnek. Ez esetben azt tudom mondani, hogy nincs sehol sem kobe vesve, hogy a masodik kor ugyanolyan lesz, mint az elso. En is ebben a hitben (paraban) voltam, es lett nekem egy tokeletes masodik terhessegem. Oke, a lanyom is 3 hettel korabban jott, de az mar semmi a 6 hethez kepest. Mondjuk visszafele is mukodik a dolog sajnos, a masodik kor utan produkalok most egy ujabb problemas terhesseget. Egy ez egyben ugyanazokkal a problemakkal, mint negy eve a fiamnal. Cukor, korai osszehuzodasok, korai placenta oregedes, keves viz. Meg ot nap, es elerjuk (hiszem, hogy el is hagyjuk) azt a napot, amikor a fiam elindult.

  Senki nem tudja megmondani, hogy akkor mi volt az elso szamu kivalto ok. Most sem tudjak. Azt mondja az orvosom, genetikus. Oke, elfogadom. Akkor a lanyommal nem volt genetikus? Szoval roviden a lenyeg> semmit nem tudtok tenni, az orvosotok tud az elozmenyekrol. Harcold ki, hogy minden letezo preventiv vizsgalatot csinaljon meg. Ha nem partner, menjetek high risk pregnancy specialistahoz.

  DE lehet, es ez nem csak duma, hogy semmire nem lesz szukseged. Es te mar pontosan tudod, hogy akkor sem tortenik mindig tragedia, ha korababa szuletik. Megbirkoztatok vele, es jol jottetek ki belole. Mas meg retteg ettol, mint az ismeretlentol. Engem speciel ez nyugtatott meg, es most is ezert doltem hatra ket napja.

  Es vegul, de nem utolso sorban> gratulalok a kisteso hirhez, nem vartatok sokaig, de nalunk is 16 honap a kulonbseg, es nem bantam meg :)

 • 2010.06.24 20:54:55másutt

  Ma atvagtam a kozeli mezon a jatszohazba menet, ahol a messziben egy csapat pasi focizott, mezben. Elgurult a labdajuk, felem.
  nemtom a foci VB, vagy a hoseg ment az agyamra, de elengedtem a babkocsi fogogojat, rohantam a labda utan jo 25-30 metert es visszapasszoltam (jol, hadd tegyem hozza).
  Utana mentem tovab a jatszohazba, ami 2 percre volt.
  Tovabbi 1 oran at 5-10 percenkent kemenyedett a hasam. Asszem most egy darabig nem focizom.

  Ekkora hulyet, de tenyleg.

  Ma este berakok par dolgot a tasiba, hadd oruljetek.

  Meninek van igaza, total zen vagyok, amit ugy is lehet mondani, hogy halogatos es felelotlen.

 • 2010.06.24 21:06:14Ziebi

  másutt, pedig ha ott helyben megszülsz, bekerülhettél volna a hírekbe :D

  azért csak vigyázz magadra. :)

 • 2010.06.24 21:21:40másutt

  nem szulhetek, a baratnom, aki a gyerekre vigyaz majd mialatt mi a korhazban leszunk, honap hajnalban elutazik az USA-ba 2 hetre.
  A B terv a ferje, aki Brazil, es NEM FOG lemaradni meccsekrol (egyrol sem!) a taknyos kolykom miatt, bar egy ejszakat atveszelne vele, ha nagyon muszaj... :D

 • 2010.06.24 21:29:12Ziebi

  Hát ez jogos kifogás :)))

  (meg különbenis, itt még igény van pár heti pocakos naplóra :) )

 • 2010.06.24 22:21:00Aurin

  másutt, ejj-ejj, milyen mezt küldjünk?
  :-)

 • 2010.06.24 22:28:57másutt

  Aurin, szerintem nincsen kismama focimez, ha meg pasi XXXL-eset veszek, az terdig fog erni, maradok civilben.

 • 2010.06.24 22:30:22Aurin

  gyártatunk Neked méretre! :-)

 • 2010.06.25 07:52:43nyuszómuszó

  Meni, nálam egyértelműen a frontérzékenység volt a ludas, mert durva frontnál született Benedek és az öt héttel korábbinál is bepróbálkozott (Istenem, így, hogy láttam, mi lett volna akkor, nem tudok elég hálás lenni!).
  MOst, hogy téli baba lesz, jobbak az esélyek, kevesebb a front..

  Másutt, nenem kell, csak, hogy örüljek! :P nem fogsz szülni, nirvána, ne pakolj!:P

 • 2010.06.25 08:17:28Békanőci

  nyuszó, gratulálok! :)

  másutt, nekem az első problémamentes terhesség volt, de az elejétől kezdve mindig bekúszott a fejembe a gondolat, hogy nehogy előbb jöjjön. Aztán, mint egy önbeteljesítő jóslat, 37+0-ra született meg a lány, a csomagom ekkor már hetek óta készen volt.
  A másodikkal is időben összepakoltam, mert mileszhamegint, aztán a 36. héten be is költöztem majdnem vesegörcs miatt, de ez a lány kivárta a 39. hetet.

  Szó mi szó, én összecsomagolás párti vagyok.

 • 2010.06.25 12:40:45hajj

  én nagyon paráztam a koraszülés miatt (az egyik barátnőm 32. hétre szült, de baba teljesen szuper), az elsőt 1 héttel túlhordtam, indították végül, másik a kiírt napon indult el.

 • 2010.06.25 12:41:15hajj

  olyan jó, hogy már ilyen korán született babák is tökéletesen egészségesek lesznek.

 • 2010.06.25 14:27:54Subbantósdi

  Másutt: akkor lassan "finishelsz", belépsz a hajrá-körbe.:o) Szépen gyarapodik a leányzó és tényleg, magyar viszonyokhoz szokott kismamaként nekem is furcsa, hogy ennyire nincsenek ilyen "behatóbb, testközelibb"-hogy úgy mondjam, vizsgálatok Nagy-Britanniában, mint Magyarországon. De ha ez van, hát ez van. Én remélem, hogy a kislányod még bent marad pár hétig és még lelkiekben jobban fel tudsz majd készülni a szülésre, bár szerintem arra igazán nem lehet, még második terhesség végefelé sem...engem is, majdhogynem derült égből villámcsapásként ért, bár a kiírt időpont előtt csak pár nappal történt, hogy a fiamnál, a második terhessénél, elfolyt a víz és elkezdődtek az események...
  További minden jót, egészséget, nyugalmat és kevés stresszt kívánok Neked!:o)

 • 2010.06.25 16:47:41pilár

  Engem rendszeresen vizsgált a doki, de annyira finoman, hogy semmi kellemetlenség nem volt, nem zavart és nem vitte túlzásba, gyors volt és óvatos. Engem nem zavartak a vizsgálatok, mindenkinek ilyet kívánok. :)

 • 2010.06.26 20:56:53mylittleboy

  Virágláda vajon babázik már?:)

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta