SZÜLŐSÉG

Farkasfalkák vonyítanak az Aréna nézőterén

2010. május 16., vasárnap 12:39

Szakadó esőben érkeztünk a Scooby-Doo és a kalózszellem című előadásra az Arénába. A nagy sietségben Pötyi felnyalta a követ nem messze a bejárattól, a térdén hatalmas lyuk lett az eséstől, de ez nem vette kedvét attól, hogy megnézze „élőben” kedvenc mesehősét, a nagy barna kutyát.

Volt némi nyüszi a kegytárgyakat árusító pultnál, és már majdnem ellágyult a szívem Pötyi hatalmas, rezgő pilláinak láttán, de amikor kiderült, hogy a cirka 15 centis plüssebért 3400 forintot kérnek, megmakacsoltam magam. Láthatóan nem okoztam bevételkiesést, a plüss Scooby-t úgy vitték, mint a cukrot. Mi beértük az 1300 forintos meglepi-csomaggal, amelyben ötcentis műanyag figura lapult. (Lehúzás ez is.) A slágerkütyü a fénykard volt, amelyért 2000 forintot fizettek a szülők, hogy aztán gyerekeik a sötét nézőtéren idegesítően villoghassanak vele szerteszét.

A lelátón lévő helyünk jónak tűnt, még az előttünk ülő nagydarab felnőttek sem takarták el a kilátást, viszont ahogy a nagyobbik lányom megjegyezte, túl messze ültünk a színpadtól, nem látszott a szereplők arca. (Először azt hittem, csak az előző napi Metallica-koncert miatt nem tiszta a látásom, de ezek szerint nem az én gépemben volt a hiba.) A hangosítással is gondjaim voltak, néha fülsértően szólt Vilma hangja (Pedig hangerő tekintetében is edzett voltam előző napról.) Még egy hátrány ért minket a lelátói ülőhelyünk miatt: nem tudtak a gyerekek előre szaladni a csónakos jelenetnél, amikor a színpad előtt rengeteg gyerek ugrott be alkalmi szereplőnek a békák szerepeire. Maradt a farkasvonyítás. Az ekkorra az ölembe kéredzkedett Pötyi is átéléssel nyüszített és huhogott Bozont vezényletére, én meg a nyakába bújtam és onnan segítettem be titokban a vonyításba.

A történetet nem igazán tudtam követni (úgy látszik, nem sikerült délutánra összeszedni a szétszaladt agysejtjeimet), de a gyerekeknek is gondjuk volt vele: „Anya, most akkor ezt álmodja a Scooby?” „Miért húzzák el a függönyt mindig?” „Hogy kerülnek ezek oda?” típusú kérdések hangzottak el körülöttem. Lányaim egybehangzó állítása szerint a legjobb az volt, amikor a főszereplők táncoltak a színpadon, bár nem értettem, hogy jön a táncverseny a kalóz-sztorihoz. Arra számítottam, hogy a Scooby-filmhez hasonló előadást látunk, ehhez képest a rajzfilm-változat elevenedett meg: a Barátok közt ex-Tildája remekül illegett-billegett Diana szerepében, az okostojás Vilma karaktere is pontos mása volt a rajzfilmben látottnak, a Bozontot játszó Puskás Peti pedig kitűnő választás volt a szerepre.

Bár legszívesebben az ágyamban töltöttem volna a szombatot, és nehezemre esett kimozdulni az ítéletidőben, összességében azért kellemes program volt az előadás.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.05.17 09:19:28Vakmacska

  Én tegnap láttam Scoobyt először amúgy, tévében, mivel a lány bekapcsolta reggelihez. Ő bezzeg vágta hogy ki kicsoda, lövésem sincs hol látta, bár én simán elfelejtem a rajzfilmeket, kivéve ha az én gyerekkoromból származnak.

  Nekem az az érzésem valahol, ilyen előadásokon mindegy hova ülsz, az vagy túl messze lesz, vagy túl közel, vagy eléd ül a kalapos bácsi, vagy a világításállvány. Hol ülnek akiknek ideális helye van?:)))

 • 2010.05.17 09:27:58Lapis Lazuli

  Azt nem tudom, h hol ülnek. De az igazán jó anyák igenis tudják. (A nagynak nálunk is ez az egyik kedvence)

 • 2010.05.17 10:36:17-darci-

  Mi tegnap láttuk a két nagyfiúval. Lenn ültünk a nézőtéren és a fiúknak tetszett. Ennek ellenére
  azt hiszem ennyire fölöslegesen még nem dobtunk ki pénzt, borzalmas feldolgozás volt.

 • 2010.05.18 11:18:32Tünde

  Vakmacska: a Scooby 1969-től fut :)

 • 2010.05.18 11:32:57Bazsarozsa

  aaah, velem egyidős a kutyuló ezek szerint...:DDD

 • 2010.05.18 11:37:50Lapis Lazuli

  vazz, velem is egyidős. Szerintem én jobban nézek ki :D

 • 2010.05.18 11:50:15Rosa Rugosa

  Atyaég, akkor Csőrike hány éves lehet?
  Pedig olyan jól tartja magát.:D

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta