SZÜLŐSÉG

Három éven aluli gyermek is járhat óvodába

2010. május 4., kedd 15:47

Mostanában zajlanak az óvodai beíratások, nyílt napok. Aki esetleg nem emlékszik rá, vagy nem tud róla, érdemes emlékeznie, hogy januártól némileg megváltozott a beíratás rendje. Amennyiben ugyanis van férőhely az oviban, akkor a gyereknek többé nem kell betöltenie a három évet, főleg ha a szülő hamarabb menne dolgozni.

A képviselői indítványt tavaly fogadta el az Országgyűlés a következő szöveggel:  „Az óvoda felveheti azt a körzetében lakó gyermeket is, aki a harmadik életévét a felvételétől számított fél éven belül betölti, feltéve, hogy minden, a településen, fővárosban fővárosi kerületben illetve, ha a felvételi körzet több településen található, az érintett településeken lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező hároméves és annál idősebb gyermek óvodai felvételi kérelme teljesíthető.

„A fiam óvodájában szembesültem először azzal, hogy több szülő számára jelentős gondot jelent az, hogy a gyermekét csak a három éves életkor betöltése után járathatja óvodába. Ha a szülő történetesen tanár és szeptembertől tanítana, de a gyermeke októberben vagy novemberben tölti be a 3. életévét, akkor ez számára szinte megoldhatatlan probléma. Van, aki januártól menne vissza dolgozni, de a gyereke nem átallott februárban születni. Lehetőség lenne, hogy bölcsődébe írassák a gyereket, de oda nehéz bekerülni. Ha sikerül bekerülni, akkor általában tanév végéig ott is marad a kisgyerek. A bölcsődébe kerülést tovább fogja nehezíteni, hogy 2 évre rövidül az idő, amíg az anya otthon maradhat a gyermekével.

Az önkormányzat szempontjából is rossz ez a szabályozás. Ha bölcsődébe bekerül a gyerek, akkor ott is marad egész évben, és egy bölcsődei férőhely fenntartása sokkal többe kerül, mint egy óvodai. Ha egy gyereket előjegyzésbe vesznek, akkor csoportjában a hely üresen áll, normatíva nem jár rá. Tavaly volt csoport, amelyik 11 fővel kezdte a szeptembert, mert a többiek év közben érték el a három éves kort. Szegény óvó nénik egész évben beszoktattak.”- idézték  tavaly a kőbányai Helyi Témában, hogyan született a javaslat – a képviselők elismerték ugyanakkor, hogy a férőhelyek száma természetesen ettől nem lett több, tehát helyhiány miatt sajnos továbbra is utasíthat el óvoda-bölcsőde gyereket.

Viszont ahol van férőhely, ott könnyítést jelenthet ez a munkába álló szülő számára, a munkahelynek sem kell hónapokat várni, vagy esetleg nem kevés pénzért baby-sittert, magánovit, csanát keresni, arra a pár hónapra, amikor a gyerek még nem járhat óvodába. Egyértelműen a gyereknek is jobb, ha csak egyszer kell beszoknia egy közösségbe, vagy nem kényszerül óvodaéretten még bölcsibe járni, mivel az óvoda nem tudja hároméves kora előtt fogadni.

Nem keverendő ez a módosítás azzal a törvénymódosítással, amely az egyesített óvoda-bölcsődékről szól, ahová bölcsődés és óvodás korúak is járhatnak (két éves kortól), ez ugyanis most is csak azokon a településeken hozható létre, ahol önálló bölcsőde nincsen (a könnyítés pedig az, hogy ugyanabban az intézményben hozható létre bölcsi és ovi, és a csoportok bizonyos szabályok mellett lehetnek közösek, meghatározva a 3 éven felüliek és aluliak arányát, és a minicsoportokat). Ezt már korábban megírta a Poronty: http://velvet.hu/poronty/2009/05/25/ketevesen_is_jarhat_ovodaba_a_gyerek/, de ez a nagyobb városokra, Budapestre nem működik, mivel ezeken a helyeken vannak bölcsődék. Még ha nem is annyi, és ott, amennyi és ahol kellene. A beíratási rugalmasság (hároméves kor alatt maximum fél évvel) azonban minden óvodára vonatkozik, ha vannak betölthető férőhelyek benne.

Szóval most már csak azok a fránya férőhelyek kellenének. Meg valami támpont, hogy innentől merre tovább, családpolitika. Ugyanis szinte minden kutatás azt erősítette meg, hogy bármilyen is egy országban a családpolitika, bármilyenek és bármekkorák a juttatások, a legrombolóbb hatása a kiszámíthatatlanságnak van.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.05.16 10:58:22nyúlmama

  Én is örülök, hogy vége, nem kéne most itt folytatni.
  Még csak annyit, hogy számomra fals érv az, hogy ne tegyük fel, akkor majd nem fog fikázni senki.
  Ez pont olyan, mint amikor valakitől lopnak, és az a válasz, hogy miért volt nála ennyi pénz.( megtörtént, velem, középiskolában, meg az egész osztállyal.)
  Lehet megmondani, hogy nem értek egyet azzal, hogy valaki kipakolja a blogjába a gyerekét-semmi kifogásom ez ellen, vélemény szabadság van. De az, hogy mindezt hogyan teszem meg, hogy az anyát kikiáltom gyerekbántalmazónak, hogy a kislányáról írok nem túl szépen, hogy megkérdőjelezem-anélkül, hogy olvasnám a blogot rendszeresen-a szülők felelősségteljes magatartását a blogon kívül is, és ezt úgy, hogy nem csak olyanok tették ezt, akiknek nincs fenn a neten képük a saját gyerekükről-gondolom, van fenn elég sok kommentelőnek-na, az már nem ugyanaz, mint hoyg pusztán véleményt nyilvánítok.
  Szerintem tarkabab nem sértett meg senkit olyan alpári módon,ahogyan őt itt egy páran, a gyerekéről nem is szólva,az ő jogait emlegetve.

 • 2010.05.16 11:00:20Tünde

  nem azt mondtam, hogy nem olvastam a hozzászólásokat, hanem azt, hogy egyelőre nem volt időm kibogarászni az alpári, sértő kommenteket.

 • 2010.05.16 11:02:23nyúlmama

  Ja,és Tünde nem azt mobndta, hogy nem olvasta, hanem azt, hogy nem volt ideje még kibogaréászni belőle.-szerintem

 • 2010.05.16 11:02:53nyúlmama

  Aha, Tünde, beelőztél.

 • 2010.05.16 14:10:48cantaloupe

  Nyúlmama,
  teljesen egyetértek. Szerintem nem értene egyet a két tábor soha, olyan magvas kommentek meg nem voltak, hogy az utókor lemaradna valamiről.
  Bár az tényleg érdekes volt, hogy egyeseknek egy szimpla kérdés, hogy a való világban hogyan védi meg magát, gyerekeit a beszólásoktól az személyeskedés, de az tök rendben van, hogy csápolunk egy olyan embernek, aki gyerekbántalmazást kiált (és kijelenti, hogy egy fogyatékos nem ember) csak azért, mert kettőnél több összetett mondatot egymás mögé tudott rakni.
  Az meg már bohózatba illő, hogy aki szerint túl sok volt a blogon az infó, az szintén kinn van teljes névvel, képpel, életrajzzal, gyerekei fotójával a neten.

  Ezen kívül más tanulság nem volt, mert arra nem érkezett válasz, hogy mi a különbség a való világban kukkolók, követők és a netes megfelelői közt.

 • 2010.05.16 14:25:22Auguszta Romanova_2

  [link]

  ide vag.
  Elegge.

 • 2010.05.16 14:36:08cantaloupe

  Rita,
  az én véleményem az, hogy magával a céllal egyetértek. Mert tényleg a retusált szépség köszön vissza minden reklámról és ez még az átlagjulist is frusztrálja, nemhogy az olyan testi fogyatékost, akit mindenki megbámul az utcán.

  Viszont kár volt ezt egy divatcégre kihegyezni. Mindenki modellekkel dolgozik, nemcsak az American Apparel.

 • 2010.05.16 14:36:22Magenta

  "A szűretlen, ám szakmainak tűnő információk továbbadásának kiváló terepe egy amúgy csodálatos kommunikációs felület, az internet. Itt egyre több, diplomás, kisgyermekes anyuka osztja a tanácsot a többieknek. Nem pszichológus, nem fejlesztő pedagógus, nem a fejlődéstudományok szakembere, de „ért” hozzá, hiszen van gyermeke, naponta vele van, amit megfigyel és amit abból következtet, az úgy is van. A lelkesedésből azonban nem lesz tudományosan megalapozott tudás. Idegtudomány és pszichológia sem. Nem vonom persze kétségbe a „blogmamák” jó szándékát, miközben missziójukat, melyet lelkesen teljesítenek, nemegyszer károsnak tartom. Növekvő aggodalommal követem – és ebben nem vagyok egyedül – azoknak a (nem pszichológus) diplomás szülőknek a tippjeit, kinyilatkoztatásait, nemegyszer neves szakembereket támadó honlapjait, blogjait, amelyekben a pszichológiát, az agykutatást vagy az ezekhez tartozni látszó ismereteket szaktudás nélkül felhasználva félrevezetik a babájuknak jót akaró szülőket."

 • 2010.05.16 14:53:47Vakmacska

  Mag, ez honnét idézet?

  Két napon belül amúgy a sokadik alkalom, amikor bulvár felületet azért támad valaki, mert bulvár. Amatőr felületet, mert amatőr. Neves szakemberék meg elég sokszor nem értenek egyet....egymással. Miért nem lehet egyet nem érteni? Nem attól mennek előre a dolgok?

  Aki meg mindenkitől mindent felnyal, annak meg úgy kell....

 • 2010.05.16 15:05:02másutt

  Vakmacska, en ♥ bulvar, ne aggodj, utolso leszek, aki itt marad, ha meg jobban elbulvarosodunk.

 • 2010.05.16 15:06:26Magenta

  Vakmacska, támadtalak? Nem. Akkor?
  Faszom tele van vele, hogy mindenki beleképzel mindenfélét a másik mondandójába, aztán megy a hiszti.

  A cikkeid korrektül vannak megírva, nagyon szeretem őket, ezt azért idéztem be, hátha lesz, aki elgondolkodik kicsit rajta, mert itt is van, aki minden posztnál szakértő. Csutkababáénál is, meg Wishénél is, ahol CSAK nekik kéne szakérteni, másnak nem.

 • 2010.05.16 15:10:22Magenta

  A "kreatív" beszélgetések kimerülnek abban, hogy tegnap feltettem a kérdést az offon, miért is van mérgező növény egy óvoda kertjében (hát, igen, érdekelt volna a téma jobban is), mi volt a reakció?
  Örüljünk, hogy van kertje az óvodának.
  Agyameldobom.

 • 2010.05.16 15:19:58Bazsarozsa

  Mag, én csak kérdeztem, hogy honnét való a cucc, mert idézőjelben írtad. Dehogy támadtál, dehogy támadtalak. Csak ugye pont az én posztom idézett elő egy helyzetet, ami két lépésre volt attól hogy valakik személyiségi jogi eljárásba bonyolódjanak - na nem ellenem, isten ments, csak most nem-porontyos helyen is az jelent meg hogy mecsoda gáz, hogy ez mecsoda bulvár. Hát bulvár, könyörgöm, vállaltan az. Az pedig pont a másik poszton jelent meg tőlem most, hogy kezd elharapózni a "tudomám hogy ki vagy, és te hülye vagy" típusú dolog, és ez nem tetszik. És nem rád értettem, a legtöbb törzstagtól jött humor, kedvesség, és nagyon sok okosság is az utóbbi hetekben, néhányuknak meg most fedeztem fel a saját blogját, mondhatom, többre is, hogy le a kalappal, jó hogy megtaláltam őket, a Poronty nélkül ez nem ment volna.

 • 2010.05.16 15:21:16Vakmacska

  bocs a nickváltásért, a nyavalyás postafiókjaim, hah....

 • 2010.05.16 15:25:38Vakmacska

  Sose azzal van gond, ha valaki felhívja a szíves figyelmem mondjuk egy hibára - ha ott van, én vállalom...és a gyerekeinknek meg kell tanulni valamit- felelősséggel olvasni. Eddig inkább a felelősséggel való íráson volt a hangsúly.

 • 2010.05.16 15:36:45Vérkönyvtáros

  MAgenta, itt írok a kertesre: gőzöm sincs, a fiamék ovijában is van, mindig szaladtam mostanában, meg nem is jár sokat (és megint beteg az egyik kicsi), de tervezem pont ezt megkérdezni: van valami bogyós izé, aminek lelkesen gyűjtik a bogyóját és hangsúlyozzák nekik, h de meg ne egyétek, mérgező... Nem lenne egyszerűbb kivágni?

 • 2010.05.16 15:36:50manó99

  Sikerült ezt is szét Off-ni!:(

 • 2010.05.16 15:38:11Magenta

  Vakmacska, akkor bocsánat, félreértettelek!

  Az idézet a Gyermekévek egyik cikkéből való.

  "Csak ugye pont az én posztom idézett elő egy helyzetet, ami két lépésre volt attól hogy valakik személyiségi jogi eljárásba bonyolódjanak"
  TE nem írtál le semmit, amit szégyellni kéne, a kommentelők közül viszont mindkét oldalon volt olyan, akinek bőven lenne miért bocsánatot kérnie...

 • 2010.05.16 16:07:45Magenta

  2010.05.16 15:36:45Vérkönyvtáros

  Ha rákérdezel, akkor leírod majd, mit mondtak?

 • 2010.05.16 16:09:52nyúlmama

  Magenta, az jó.Mármint, amit belinkeltél.
  Sokszor gondoltam már erre.

 • 2010.05.16 16:13:25nyúlmama

  A mérgező növényekről meg.
  Ha tudják, hogy mérgező, ki kell vágni szerintem is. Csak hát...te mindenről tudod? Bevallom engem meglepetésként ért néhány dolog, amiről megtudtam,hogy mérgező.
  Egyébként, én mindenre azt mondom, hogy semmit a szájba.Pl. sajnos gombák minden jó szándék ellenére nálunk is előbújnak néha, nagy eső után. Tehát nagyon fontos megtanítani, hogy semmit nem veszünk a szánkba.

 • 2010.05.16 16:16:16Vérkönyvtáros

  Le hát. Bár ma úgy tűnik, holnap sem ovizunk: beteg a férjem és a kicsi fiúnak is hőem van, remélem, holnapra jobban lesznek. (És én sem kapom el.)

 • 2010.05.16 16:18:44nyúlmama

  Vérkönyvtáros, lehet ám hogy nem az, csak mondják nekik, hogy ne egyék meg.Mert tényleg semmit nem kell megenni, ha nem mérgező, akkor sem.Mert inkább szokják meg, hogy semmit ne vegyenek a szájukba, amit nem ismernek.

 • 2010.05.16 16:31:29Vakmacska

  Nyúlmama, szerintem is ez a tuti....persze az nem rossz, ha durván mérgező növény nincs ilyen helyen. Mondom én, kertemben a gyöngyvirággal, még előd ültette:((((

 • 2010.05.16 16:31:58Magenta

  nyúlmama, itthon is megtanítom a gyereknek, hogy nem esszük meg a fikuszt, de azért biztos ami biztos, el is tettük.
  Mert csak egy gyerek még, nincsenek felelős döntései.

 • 2010.05.16 16:32:26Vérkönyvtáros

  Nem is mondtam semmit sem az ovira, sem óvónénikre, de azért rákérdezek, mert ok, a nagyom nem eszi meg, de szokott lenni pár perc, mikor pl. az egyik kicsit vadászom és másik látótávon bőven belül, de ettől még épp ehet bogyót.

  És tényleg nem bántásból, de nem is elsődlegesen Neked kell tudni, mi mérgező - bár nem árt, ha kirándultok, de a kertésznek+vezetőnek már igen. Ahogy nekem is kell tudnom, h a lakásomban lévő növények közül melyik az - hogy szépen kidobhassam azokat ;)

 • 2010.05.16 16:35:10nyúlmama

  Így van,Magenta ezt mondom én is.Ha tudod, hogy mérgező, akkor ki vele.De az óvodák kertje nem feltétlenül most alakult ki, és nem minden óvónéni vérbeli kertész.Ezért írtam,hogy mindenképp meg kell tanítani, hogy ne vegyen a szájába semmit.
  Te megteszed. De van olyan gyerek,aki simán mindent bevesz a szájába még 4 évesen is, és apuka össz reakciója az volt, hogy otthon is mindent szájba vesz.

 • 2010.05.16 16:37:34nyúlmama

  Vérkönyvtáros, kertész? Az nincs.
  És nem hiszem, hogy mindenki tudja, mi a mérgező növény, mi nem.Én bevallom, hogy ne m tudom minden növény nevét és státuszát-épp ezért semmit nem veszünk a szánkba-nálam ez az alapszabály.

 • 2010.05.16 16:38:57nyúlmama

  Különben tényleg úgy gondolom, hogy semmit ne egyenek meg, mert ha nem is mérgező, jót nem tesz az sem ,ha a füvet legeli le.

 • 2010.05.16 16:39:26Magenta

  nyúlmama, de azért növényhatározókból lehet tájékozódni, egy óvodában nem egy darab óvónő van.
  A kórházban is elvárom, hogy bezárják a gyógyszeresszekrényt, még ha tudja is a gyerek, hogy nem szabad a szájába venni.
  És igaza van jazminenak, a kertet gondozónak meg aztán tényleg tudnia KELL, hogy az aranyeső mérgező.

  Azt meg meg sem merem kérdezni, hogy hogy tudott tíz gyerek úgy bezabálni, hogy mérgezést kapjanak, és hol voltak ezalatt az óvónők?

 • 2010.05.16 16:40:22Vérkönyvtáros

  Itt van, ok, lehet, h nem kertész, hanem gondnok. És persze, ne egyen meg mindent/semmit, de ettől még ne legyen semmi, ami gyanús, az sem, mert mi van, ha valaki mégis - azért 3-7 éveseknél nem ritka az ilyesmi...

 • 2010.05.16 16:43:25Magenta

  nyúlmama és ki gondozza az udvart?

 • 2010.05.16 16:43:58Magenta

  Még a tizenévesek is bele tudják vinni egymást a hülyeségbe, nemhogy az óvodások. :(

 • 2010.05.16 16:45:07nyúlmama

  Nem értem az egészet.
  Azt írtam, hogy ki azzal ami mérgező.
  Mi a probléma ezzel?
  És senkit nem védek, pláne nem látatlanban.De azért csendben megkérdezném: a ti gyereketek a ti felügyeletetek alatt soha nem tett semmi olyat, amiből baj lett?Soha nem esett el, le , soha nem verekedett, soha nem történt semmi baja?
  Mert nagyon könnyű állandóan azt mondani, hogy hol volt az óvónő?
  Ha ti tudnátok, milyen találékonyak a gyerekek, ha rosszat akarnak csinálni!És mennyire fürgék.

 • 2010.05.16 16:45:48nyúlmama

  Magenta.Egy közhasznú munkás, meg mi.Belefér a munkaidőnkbe, nem?

 • 2010.05.16 16:52:39Magenta

  A munkaidőtöket nem én, meg nem a többi szülő határozza meg.
  És hiába sértődsz meg, ha az én felügyeletem alatt kerül a gyerek toxikológiára (esetleg hal meg), engem rúgnak picsán érte, ha a tiéd alatt, akkor meg téged.

  Az óvónő munkája felügyelni a gyerekeket, adott esetben kurva nagy mulasztás történt. Akár sértődés lesz belőle, akár nem, ez az igazság.

 • 2010.05.16 16:53:25Magenta

  Ugye ha a munkahelyemen követek el hibát, akkor se védekezhetek azzal, hogy de hát az ügyfél is hibázik, felelősségre fognak vonni érte. Ennyi.

 • 2010.05.16 16:56:08nyúlmama

  Magenta, mi a fene van már megint,
  Mit írtam már megint olyat, hogy ennyire kibuktál?
  Ki a fene mondta, hogy te szabod meg a munkaidőmet? Egyszerűen leírtam, hogy nincs kertész.
  Az mg, hogy milyen mulasztás történt, nyilván ki lesz vizsgálva. Én is vállalnám a felelősséget, nyilván.
  Azt hiszem,itt már tényleg nem érdemes beszélgetni, mert a robbanás garantált.

 • 2010.05.16 17:02:54Magenta

  Igen, amikor rögtön beindul a másikra mutogatás, hogy "mertbezzegaszülőkis", akkor robbanok.

  Itt egyértelműen az óvónők voltak hibásak sajna, függetlenül attól, hogy a szülő mellett milyen baleset érheti a gyereket, és nem tetszett a csípőből igazságtalanul védekezés.
  És erre írtam, hogy nem én szabom meg a munkaidőt: "Belefér a munkaidőnkbe, nem?". Elhiszem, hogy nem, de nincs beleszólásom.

  Ahogy a szülők is el vannak küldve mindig, hogy az önkormányzatnál reklamáljanak a kevés hely miatt (hehe, én megtettem, eredményesen), úgy én is csak azt tudom erre mondani, hogy a megfelelő fórumokon kell szólni.

 • 2010.05.16 17:08:52nyúlmama

  Oké, bocsi, hogy leírtam, és még szmájlit sem tettem, azt hittem beszélgetés folyik.Más is szokott panaszkodni a munkahelyi körülményeire, nekik lehet, nekünk úgy látszik, nem.
  Nem védekeztem, mert az ég egyadta világon semmi közöm hozzá, azt sem tudom, mi történt valójába, mert elolvastam a cikket, amiből vajmi kevés konkrétum derül ki, így nem ítélkeznék, ha nem baj.
  Amit meg írtam, fogd fel költői kérdésnek, mert nem a konkrét esetre gondoltam ,hanem arra, hogy mindig ez van, akkor is, ha elesik a gyerek, vagy beüti magát.
  Ami meg a férőhely problémádat illeti: mégis, szerinted én mit tehetek, vagy a gondozónő a bölcsiben? Tényleg érdekelne.

 • 2010.05.16 17:10:56nyúlmama

  Elmentem gyerekezni.

 • 2010.05.16 17:15:12Magenta

  Semmit, nyilván ezért fordultam az önkormányzathoz.
  Ahogy én sem tehetek arról, hogy mi fér bele a munkaidődbe.

  És nem értem, hogy miért rögtön a plafonról válaszolsz, ha az óvónők felelősségéről van szó, felelősek voltak itt az óvónők? De még mennyire!
  Nem kellett volna ott lennie az aranyesőnek az udvaron? De nem ám.

  Ha Józsika hazafele menet az apukája mellett eszik bele, akkor apuka a hibás. Így meg az óvónők, akiknek az (lett volna) a munkájuk, hogy figyeljenek a gyerekekre.

 • 2010.05.16 19:59:54Magenta

  Még egy gondolat a személyiségi jogok és azok megsértéséhez: R2D2 követett el konkrét személyiségi jogokba beletaposást azzal, hogy felfedte cozumel valós személyiségét... Nem láttam bocsánatkérést tőle.

  És én is a személyiségi jogaim sértésének éreztem, amikor dodóó kiírta (régebben, másik posztban), hol vannak rokonaim, Tünde ki is moderálta.

  tarkabab személyiségét senki nem fedte fel, csak ő maga a blogján, ha jól tudom.

 • 2010.05.16 20:09:59cozumel

  Ooo, Mag, az vicces lenne, hat figyi, mikor kiderult, hogy a "penzze teszed a gyereket fotojat " vad megalapozatlan, akkor se mondtak egy szoval sem, hgoy figyi, tovabbra is utalunk mint a szart, de ezt tenyleg beneztuk, bocs.

 • 2010.05.16 20:15:29csutkababa

  Coz
  Baudolina haldokló gyerekekkel foglalkozó posztjánál emlékszel, mi volt? Senki nem rohant Baudot megvédeni a személyesedésektől, lezárni a posztot, ilyesmi...
  Mitől jobb, több tarkabab, hogy személyiségi jogokra hivatkozva le lehet zárni a posztot?
  Egyáltalán: kíváncsi vagyok: kinek a szem. jogai sérültek?

 • 2010.05.16 20:19:18cantaloupe

  Magenta,
  szerintem nem azzal volt itt a gond, hogy megtudták, ki tarkabab és hogy név szerint vezet blogot. Azt már korábban is linkelték ide-oda, napi (!) szinten többszázan látogatják.
  Hanem hogy olyan rágalmak hangzottak el, amik nem igazak, legütősebb a gyerekbántalmazás volt.

  Gondolj a celebekre: ha lefényképezik valamelyik celebanyut a kisgyerekével, és aláírják, hogy XY elment fagyizni a gyerekével, akkor az okés.
  De ha azt írod a kép alá, hogy elképesztő! a felelőtlen anya rumosdiós fagyival alkoholizálja a gyerekét, ami veszélyeztetés! akkor számíthat az illető lap egy jó kis perre.

 • 2010.05.16 20:34:12Tünde

  csutka: a moderálás kétélű fegyver. Eddig igyekeztem tényleg csak olyasmit moderálni, ami minden kétséget kizáróan a moderálási elvekbe ütközik, vagy amit az olvasók jeleztek, hogy ezt nem kötelességük eltűrni. Olyan személyeskedő hozzászólásokat sem szedtem ki, amiknek én voltam a célpontja - viszont ha más célpont kérte, megtettem.

  A Balázskás posztban rengeteg személyeskedő, emberhez nem méltó komment született, a másik posztnál leírtam, miért nem vállalom a moderálást és miért zártam le a kommentelési lehetőséget.

  A hasonló esetek elkerülése végett kértem többször és most is kérem, hogy ha moderálni való hozzászólást találtok, mailben jelezzétek nekem, hogy a problémát az adott időben tudjam orvosolni és ne forduljon elő még egyszer ilyen eset.

  Köszönöm.

 • 2010.05.16 20:46:43cantaloupe

  Tünde,
  itt már jót úgysem tehetsz, a nyuszika meg annak a sapkája-szerintem a legjobb tényleg az, hogy lezárod az egészet, mert ugyanaz folytatódna pepitában. Már most ezt rágjuk 2 másik poszton. :)

 • 2010.05.16 21:03:50Magenta

  Nem tudom, milyen sapkáról van szó, felőlem maradhatott volna az egész úgy, ahogy volt, mindent merek vállalni, amit leírtam.

  Tündét meg kimondottan sajnálom, hogy ezzel kell elbasznia a vasárnapját, ha véletlenül kivenne egy nap szabit, rögtön megkapja valahonnan, hogy nem is teszi a dolgát. Pedig egyikünk sem dolgozik 7/24-ben.

 • 2010.05.16 21:04:22Magenta

  Mindössze rámutattam, hogy volt, akinek oka lett volna nagyobb hisztire, mint amit tarkabab előadott.

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta