SZÜLŐSÉG

Az orvos kávét kortyolgatva ült a szülőággyal szemben

2010. április 25., vasárnap 09:30 |

Ma két szüléstörténetet is olvashattok: Emma „saját maga” meséli el, hogyan született meg, Barni villámgyors születését pedig édesanyja, Zsuzsi osztja meg az olvasókkal.

Te is szeretnéd megosztani szüléstörténeted? Küldd el nekünk erre a címre!

Emma születése

Július 1-ére voltam kiírva, „hivatalosan”, tehát Anya és Apa első házassági évfordulóján kellett volna megszületnem. Június vége felé Anyu már nagyon türelmetlen volt, Apu pedig izgult- szerettek volna már találkozni velem! Én azonban nagyon jól éreztem magam Anya pocakjában, na meg a doktor bácsit is szerettem volna megvárni, aki nyaralni volt. Amikor visszajött a szabadságról, akkor elmentünk hozzá és ő azt mondta, hogy a héten még nem születek meg. A szüleim nagyon szomorúak lettek, hogy még mindig várniuk kell az érkezésemre.

Július 5-én, csütörtökön hajnalban, 1:53- kor Anyu arra ébredt, hogy fájdogál a pocakja. Az óra szerint ezek 10 perces fájások voltak. Aput hagyta tovább aludni, de 3 óra felé ő is felébredt, biztosan megérezte, hogy Anya nem alszik. Reggel bementünk a kórházba, (már az összekészített bőröndöt is vittük magunkkal) hogy találkozzunk a doktorral. Ekkora már 5 perces, néha egy kicsit sűrűbb fájásai voltak Anyának. Legnagyobb örömünkre a doktor bácsi azt mondta, hogy eljött az idő és még ma délelőtt megszületek! Anya kapott egy ágyat a szülőszobán és Apa is vele maradhatott. 8:45 perckor megtörtént a burokrepesztés, majd 10 óra körül Anya kapott infúziót. Ezeknek köszönhetően erősebbek és még sűrűbbek lettek a fájások, ami percről percre közelebb hozta a megszületésemet.

Anya nyugodt volt és nagyon jól viselte a vajúdást, azt mondja, hogy sokat segített, hogy ott volt Apa is. Erőt adott. Fél 12 körül elérkezett az idő, amikor már bármelyik percben világra jöhettem, ezért a doktor bácsi és a szülésznő, Judit is állandóan velünk maradtak és segítettek. Végül 11 óra 50 perckor megszülettem! Lila voltam és sírtam. Apa elvágta a köldökzsinórt, majd kicsit megtörölgettek és odaadtak Anyának. Nagyon jó volt Anya mellkasán pihenni, nem is sírtam tovább, hanem hozzábújtam. Ismerős hangokat hallottam és ez nagyon jó volt! Lefürdettek, bebugyoláltak és szopiztam is egy kicsit, már akkor is nagyon ügyesen. Aztán Apa ringatott egy kicsit és gyönyörködött bennem, majd egy rövid időre elvittek a csecsemőosztályra, ahol sok másik kisbaba is volt.

Barni születése

2009. május 2-án (5 nappal a hivatalos kiírás és 9 nappal az utolsó menstruáció szerinti terminus után) hajnali 4 óra 7 perckor ébredtem az első gyenge fájásra. Elkezdtem nézni az órát és legnagyobb meglepetésemre nagyjából 10 percenként ismétlődtek. Örülni nem mertem, féltem, hogy csak képzelődöm, és mindjárt elmúlik. Tomival, aki 5 óra felé épp az egyik oldaláról a másikra készült fordulni, közöltem, hogy lehet, hogy szülünk. Ő sem akart hinni a fülének, de gyorsan nekiálltunk összeszedni a gondolatainkat és a hiányzó holmikat.

Gyorsan telefonáltunk a szülésznőnek, aki mondta, hogy irány a kórház, de ő sajnos családi elfoglaltságai miatt nem tud velünk tartani. Emmus megérezhette, hogy valami készülőben van, mert felébredt, fél 6 felé fel is jött érte Anyukám. Én persze sírtam, ahogy elvitte. Beültem egy kád forró vízbe, de nem volt türelmem maradni. A frissen főzött kávénkat azért még megittuk, majd negyed 7 felé még mindig 10 perc körüli fájásokkal elindultunk a kórházba. Útközben, úgy a Hősök tere felé 5 percessé sűrűsödtek a fájások és határozottan erősebbek is lettek. Megszólalni ekkor már csak a szünetekben tudtam.

Háromnegyed 7 körül értünk be, az ügyeletes szülésznő 3 ujjnyi, laza méhszájat állapított meg és azonnal riasztotta az orvost. Azt mondták, hogy előkészítésre már nincs idő, hamarosan babázunk, és bekísértek a négyes szülőszobába. Közben még a magzatvíz is elkezdett szivárogni. Az orvos negyed 8 felé érkezett, tényleg nagyon gyors volt. Innentől még jobban felgyorsultak az események.

7:25-kor „rendesen” megrepesztette a burkot, majd kávét kortyolgatva leült a szülőággyal szemben. Még a tévét is bekapcsolta, de amikor látta, hogy mindezt nem értékelem, kikapcsolta és tapintatosan kiment.

A fájások 2-3 percesekre sűrűsödhettek (bár nem mértük), nagyon fájtak, attól tartottam, hogy nem fogom sokáig bírni. Szerencsére nem is kellett. Kikéredzkedtem pisilni, és amikor a szülésznő sürgetni kezdett, mondtam, hogy még dolgom van. Erre ő szinte felrántott a vécéről, átvonszolt a szülőágyra és hívta az orvost. Pillanatok alatt átalakították az ágyat, és innentől kezdve a második fájásra 7:52-kor (3 és háromnegyed órával az első fájás után) megszületett Barnus. Annyira hirtelen és gyors volt a kitolás, hogy először csak megkönnyebbülést éreztem, a boldogság (nem sokkal ugyan, de) csak ezután jött. Rám tették, bújt, szuszogott, pont mint Emma nem is olyan régen. Sajnos engem stoppolni kellett, ez volt megint a legrosszabb, addig Barnit betették egy inkubátorba és Tomi vigyázott rá. Aztán addig „rágtam” a szülésznő fülét, míg hamar vissza nem kaptam és szopizhattunk végre. Három nyugodt, csendes napot töltöttünk a kórházban, de nagyon hiányzott Emma, és otthon, négyesben (volt) az igazi!

Zsuzsi

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.04.26 13:47:28csutkababa

  másutt
  Ismét öngól.
  Pihenőidő.Ebédidő. Ügyeletben készenlét. Ezekben az időpontokban eljutHAT az eü. dolgozó enni-inni, ha szerencséje van.
  És van kemény 20 perce Maunikát nézni, meg lábat feltenni.
  De bocs, hajnali 2-kor befejeződött politraumás műtét után sem mindig tud a doki ÜGYELETI időben lábat feldobni, mert a követkző részeg motoros már az asztalon várja.

 • 2010.04.26 13:48:15mspoppy

  másutt, én jeleztem, hogy szerintem a "nem értékelem" nem tetszést fejez ki, de ha tovább ragoznám, megint megkapnám, hogy rágom a szart. :) :)
  Zsuzsi írt valamit, ami után kapott a fejére, ezért sietett megjegyezni, hogy nemisaztésnemisúgyírta. Nyilván szerete jófej maradni. Nincs ebben semmi újdonság, láthattunk ilyet a Porontyon máskor is. :) :)

 • 2010.04.26 13:49:33Magenta

  "Még a tévét is bekapcsolta, de amikor látta, hogy mindezt nem értékelem, kikapcsolta és tapintatosan kiment." Ez a semmi problema?

  ------------
  Másutt, ebből te csináltál problémát, méghozzá elég durva hangnemben. Mi a probléma? Lehet, hogy más kismama meg boldogan tévézett és ezért lett bekapcsolva. A doki vette az adást, kikapcsolta, kiment. Ahogy a kommentben olvastam, ez a szülőnőnek sem okozott problémát. Neked miért?

 • 2010.04.26 13:52:08Magenta

  mspoppy, én is leírtam a szüléstörténetemben, hogy nem értékeltem, amikor az orvos a tolófájások között humorizált. Ez valóban azt jelentette, hogy nem örültem neki, de rámpillantott és be is fejezte.

  Ettől még nem egy bunkó, csak mondjuk nincs úgy rámhangolódva, mint a férjem. Szerencsére. :)

 • 2010.04.26 13:52:35cozumel

  Rosa, Csuti

  ezt mondom en is...
  mindket oldalrol valtoztatni kellene a hozzaallason, a beteg vegyen szepen vissza az elvarasokbol, oruljon neki, ha van finom fank, ne kelljen mar lekvar is a kozepere.

  Az orvos pedig kezelje egyenrangu-de nyilvan nem egyenlo munkakoru-partnerkent a novert, szulesznot stb.

 • 2010.04.26 13:54:29mspoppy

  Magenta, világos. De ugye Te nem ezzel akartad "érzékeltetni a nyugodt körülményeket"? :) :)

 • 2010.04.26 13:54:34cozumel

  Gizi

  en nagyon haragszom mindenfele megvonos dietara, foleg, ha egy egesz taplalekcsoport van kikialtva mumusnak, ugyhogy en ebben nem fogok neked segiteni :)
  tehat, ha ram hallgatsz, annyi epret eszel, amennyi jolesik :) (vagy ez ket szo?)

 • 2010.04.26 13:55:40bajor gizella

  más farkával csalánverés ez már a javából. én sosem tartottam egy orvost se istennek-jó okés, egy volt aki megnézte az agyamban lévő cisztát mrin, de azt is inkább a külseje miatt-
  szóval nem tartottam senkit sem istennek, pont ezért gondolom azt hogy emberként meg joga van léteznie, és joga van a szükségleteihez.
  ha engem sértenek a szükségletei-pl rendelési időben háromnegyed órás ebédszünet, és még be is jelenti hogy nyugodtan el lehet menni kávézni egyet mert ebédelni megy( inzulinbeállításos terheléses vércukorvizsgálatra várva)akkor kikelek magamból, és közlöm hogy délután egy van, és mindjárt lefordul az uram a székről, írja már meg könyörgöm azt a kurva zsírfecnit ami elrendeli a vérvételt...ha engem személyesen zavar valami, akkor szólok. de nem keresek állandóan hibát szándékosan, és nem általánosítok, noha sokkal több tapasztalatom adna rá okot. sajnos.

 • 2010.04.26 13:56:38mspoppy

  cozu, ebben az a szép, hogy két poszttal arrébb meg szépen le lehet sajnálni a magyar kismamát, amiért az megelégszik a lekvár nélküli fánkkal. merthát svédországbanígymegúgy meg voltak döbbenve a barátosnék. :) :)

 • 2010.04.26 13:59:24Magenta

  2010.04.26 13:54:29mspoppy

  Valóban nem. :)

 • 2010.04.26 13:59:57bajor gizella

  óh nem vonom ki a szénhidrátot ttotál kozu. eszem pl ilyen wasa kenyeret, meg gyümölcsöket, meg ilyesmit, csak mondjuk krumplit annyira nem, meg napi 4-5 gombóc fagyit, meg chipset, és sajnos sajtos tortillát se, se porlevest, és pizzát. meg tészát.
  csak egy kicsit. tegnap annyira remegett midnen tagom, totál lent volt a vércukrom, elötte meg persze megettem 4 gombóc fagyit öntettel. szóval kicsit leveszem az adagot, mert nem szeretem ezt a remegést.
  amúgy zéró szénhidráttal két napig se bírnám. elesnék a saját lépteimbe.

 • 2010.04.26 14:10:56cozumel

  Gizi

  akkor ez igy teljesen rendben van.
  Napi 5-6X nyugodtan egyel egy kis maroknyi mennyisegu gyumolcsot, inkabb egyenletesen elosztva, mint egyszerre letolni.
  Mondjuk egy kozepes alma, vagy 10 szem szolo (nagyszemu), ua. eper, cseresznye, egy kozepes narancs stb. Rostos, kemeny heju (eheto kemenysegu) elonyben :)

 • 2010.04.26 14:35:32cozumel

  Te mi a szarrol beszelsz? hol olvastal olyat, hogy gizi inzulinos diabeteszes?
  anyamborogass, remelem a betegeid korlapjat alaposabban olvasod, mint itt a kommenteket...

 • 2010.04.26 15:18:41Otranto

  "ha engem sértenek a szükségletei-pl rendelési időben háromnegyed órás ebédszünet, és még be is jelenti hogy nyugodtan el lehet menni kávézni egyet mert ebédelni megy( inzulinbeállításos terheléses vércukorvizsgálatra várva)akkor kikelek magamból, és közlöm hogy délután egy van, és mindjárt lefordul az uram a székről, írja már meg könyörgöm azt a kurva zsírfecnit ami elrendeli a vérvételt..."

  Ebből az derül ki (nagy nehezen), hogy a férje az, de első olvasatra nem volt ennyire egyértelmű...
  Azokra pedig nagyon vigyázok, just be quiet, honey...

 • 2010.04.26 15:37:30Otranto

  Coz, csak Neked...:)

  [link]

 • 2010.04.27 12:53:19catdeluxe

  Valakit tényleg érdekel az, hogy ki hogyan szült?:D

  Nos, nem akarok genyó lenni, de Barnust elnézve szerintem az orvos sírt fel, és nem a gyerek!:D

 • 2010.04.27 15:40:51egyremegy

  Zsuzsi,

  gratulálok a gyerkőcökhöz. Micsoda kerek szemű leányka, és sármos kispasi...
  Kávézó orvos? A lényeg, hogy bent legyen, ott legyen....

 • 2010.04.27 17:03:30Lapis Lazuli

  egyremegy, itt is csatlakozom, ha már tegnap nem...

  catdeluxe: nem genyó voltál, hanem ordenáré.

 • 2010.04.27 17:12:30cozumel

  Hat, mondjuk egy ujszulott ritkan szep, az enyem is randa volt, de mas ugye a sajatomrol ezt mondani, es mas egy idegen ember babajarol.
  Na ez az igazi, valos, oncelu, rosszindulatu, belso frusztraciobol fakado fikazas.

 • 2010.04.27 18:07:31bicycle

  catdeluxe, látom, nem volt gyerekszobád! Gyerekeid vannak esetleg?...remélem nem...így csak téged kell sajnálni! :(

 • 2010.04.27 21:45:59Vakmacska

  Zsuzsi, tojd le a trollokat, a kölykök rém helyesek, és nagyon testvérek, fiú-lányban is felismerhető hasonló vonásokkal, aki meg baromságokat ír, annak valszeg házi egere sincs, és mostan irigykedik.

 • 2010.04.29 21:05:34catdeluxe

  1. volt gyerekszobám

  2. őszinte ember vagyok

  3. nyalizzon a franc, nem azért vannak a fórumok, hogy km hosszú nyelvet fényesítsek másokon

  4. van gyermekem és róla tényleg el lehet mondani, hogy szép, helyes, gyönyörű! ha nem így volna, akkor azt írnám róla, hogy nem egy szépség:p

  5. Barnus már nem újszülött azon a képen, ahol éppen ücsörög, vagy talán tévednék??

  6. a kislány egy kis szépség, a fiú nem, ennyi!

  Akinek ez nem tetszik, pont nem érdekel!:D

  további jó ömlengést és nyalizást egymásnak:D

 • 2010.04.29 21:22:46Lapis Lazuli

  Te nem őszinte vagy, hanem tapló.

  Őszinte én vagyok, hogy ezt segítségképpen megírom neked.

  Rakd föl a gyerek képét és azon is megmutatom _milyen_ őszinte tudok lenni.

  Ha nem érdekel mifasznak válaszoltál? De mivel téged ez sem érdekel, erre már úgysem válaszolsz. Hálistennek.

 • 2010.04.29 21:44:27cozumel

  a porontyosok, mint nyalizos banda muhahahahaha

  megallapithatjuk, hogy catdeluxe se sokat jar ide, es megallapithatjuk azt is, hogy jol is van ez igy

 • 2010.05.08 23:25:23catdeluxe

  Lapis Lazuli

  Kitört a szép magyar nyelvtan belőled, na ehhez csak gratulálni tudok balfék:D

  Tökéletes gyerekbe nem tudsz belekötni kisanyám:D

  De már írtam, nyalizz nyugodtan, csak ne nekem:D:D:D

 • 2010.05.08 23:40:03Aurin

  catdeluxe...
  reméld, hogy a kölyköd nem a Te mentalitásodat örökli
  a világ megmenekül egy újabb bunkótól...

 • 2010.05.08 23:56:25tildy:)

  cozumellel egyetértek. Ez így taplóság.

  Ha nem tetszik a gyerek ne mondja senki rá, hogy nem egy szépség... Nem muszáj leírni.
  Viszont a másik oldal sem jobb, aki csak a beírás miatt írja, hogy de édes, meg gyönyörű a gyerek, közben meg mást gondol. AKkor inkább tartsa meg a véleményét magának, de ne hazudjon .... Senki nem kényszerít senkit, hogy leírja milyen szép a másik gyereke, ez inkább csak olyan.. Önmagunk lelkének az ápolása, meg hogy én láttam a kicsit, és szeretném tudatni veled, hogy igen, én is szépet mondok róla ...

  Én is azt hiszem maradok annál, hogy nem mondok a gyerekről véleményt . Sajnos Tünde lányánál kicsúszott , hogy nem kicsit husi...

 • 2010.05.09 00:05:53catdeluxe

  Aurin


  Kölyke a kedves mamádnak van!

  Nem, majd hazugságra nevelem, hogy gyermekem a rondára mondjad szépen azt, hogy aranyos:p

 • 2010.05.09 00:08:24catdeluxe

  Na akkor ha már itt tartunk, a ronda emberek kicsinek szépek voltak, de útközben eldeformálódtak, vagy mi a franc? Nincs abban semmi, ha valaki kimondja és nem álcázza a jaj de csúnyát édesnek!

 • 2010.05.09 00:14:18cozumel

  CD

  ha te nem erted a kulonbseget a hazugsag es a tapintatossag kozott, akkor nem igazan neked valo meg a gyerekneveles. Ja, hogy mar van?
  hat igen, nem kell hozza vizsga, tudjuk.

  Te, mondd, es ha egy rakos kisgyerek elmeselne itt az "elmenyeit", akkor is bruhahaznal, hogy ecsem, de hulyen nezel ki a kopasz fejeddel, meg jobban kiemeli az elallo fuleidet?
  Mert csak oszinten, ugye?

  Heti kerdes:
  Catdeluxe oszinte vagy taplo -e?

 • 2010.05.09 00:19:09catdeluxe

  cozumel

  Te mekkora kretén vagy! Hogy jön ehhez a poszthoz egy rákos kisgyermek története? Ez a poszt nem arról szól, és ha már annyira szeretnéd tudni, a tapló kettőnk közül te vagy, hogy egyáltalán ehhez mertél hasonlítani egy beteg gyereket te marha!

 • 2010.05.09 00:29:04tildy:)

  cozumel : sarkitasz es rossz fele viszed az iranyt a rakos kisgyerekkel.
  MErt egy kopasz kisgyereknel nem menne az ajnarozas, hogy hejj de cuki / szep vagy, nem errol szolnanak a kommentek, sokkal inkább arról , hogy erős kívánjanak neki, meg egészsget, meg felépülést. Szerintem.

  Mint mondtam lehet úgy őszintének lenni, hogy nem szólal meg az ember a negatív véleményével. Ettől függetlenül a hazug "csakazértisszépnekmondom,holottcsúnyácskaszegény" semmivel sem jobb ennél.

  Azért az orvos lepődött meg jobban kicsit kemény volt, szerintem is.

 • 2010.05.09 00:29:13cozumel

  Catdeluxe  Nebazz, ez a poszt tenyleg nem rakos gyerekekrol szol?
  nahat... hogy is juthatott ilyesmi eszembe...
  ja, nem lehet, hogy probaltam valamit megmagyarazni?
  latom, nem jutott at.
  Sebaj, az oszinteseg -tapintatossag szavak melle fel kell venni a kovetkezetesseget is...
  ugyanis azt sem erted.

 • 2010.05.09 00:36:57catdeluxe

  cozumel

  Valaki mást nézzél hülyének! Nem kell elmagyaráznod semmit a tapintatossággal kapcsolatban, és ne gondol már valami tanárnak magadat, hogy felvilágosíts erről bárkit is! Az, hogy neked nem tetszik az én véleményem erről a gyerekről, egyéni problémád! És ne okoskodj itt feleslegesen, mert semmivel nem vagy különb ember másnál! Írtál egy beteg példát, ami a beteg fejedből pattant ki és ezzel azt gondolod, hogy jól megmondtad a magadét...szerencsétlen...

 • 2010.05.09 00:40:25catdeluxe

  tildy:)

  Persze, nem kéne megírni a negatív véleményt, na de itt úgy csöpögtek erről a gyerekről, mintha valami csodaszép gyermek volna...én nem álltam be a sorba, minek ömlengjek egy olyanról, ami nem igaz?

 • 2010.05.09 00:43:38catdeluxe

  És mivel bárki megírhatja a véleményét, én is megtettem. Nem hiszem, hogy minden posztban csak ömlengenek az emberek és nem írnak negatív kritikákat..

 • 2010.05.09 00:44:03tildy:)

  catdeluxe: jó megoldás erre (amit párom is gyakran mond) a balra el...

 • 2010.05.09 00:55:13cozumel

  Catdeluxe

  olyan sotet vagy, hogy elfeketited a kepernyom...
  Taplo vagy, es mikor szembesitenek vele, meg te vagy felhaborodva.

  Es hogy nalad kulonb ember vagyok-e, azt ne kezd el firtatni, mert erre annyira egyertelmu igen a valasz, mint amilyen egyertelmu, hogy nem vagy tisztaban sotetseged mertekevel...

  Nem, nem egyeni vagy, amiert fel merted vallalni a velemenyed,
  A kisfiu, aki fel merte vallalni, hogy a tomeg ellenere kiabalja, hogy a kiraly meztelen, na o egyeniseg volt. Te meg szimplan bunko.

  Tudom, ez azota mar neked is leesett, most halal ciki sajat magaddal szembe nezni, hat, szar erzes is az, mikor az ember rajon, mekkora taplo volt, ilyenkor gyorsan keres valaki mast, akit elkuldhet a picsaba...

  Annyira mokas ez a klise :D

 • 2010.05.09 09:09:16bmbsz

  "4. van gyermekem és róla tényleg el lehet mondani, hogy szép, helyes, gyönyörű! ha nem így volna, akkor azt írnám róla, hogy nem egy szépség:p"

  azért, remélem, te is tudod, hogy a megfelelő divat szerint szépnek tartott gyerekek, felnőttek sem tetszenek mindenkinek. a szépségkirálynőket is lehet kritizálni, bizonyára a te gyerekedben is lehetne "ronda" részletet találni.

  de ha nincs is igazam, és tényleg szülő vagy, akkor azt nyilván tudod, hogy egy szülőnek az fáj a legjobban, ha a gyerekét bántják. az a baj, hogy nem lehet azt kívánni neked, hogy bárcsak megtapasztald, és tanulj belőle, mert a te hülyeséged miatt nem kell, hogy a gyereked szenvedjen.

  de szerintem nincs gyereked. ha lenne, ez egyértelmű lenne.

  egyébként Barnus sztem ritka helyes srác.

 • 2010.05.09 09:11:46bmbsz

  ja, és ha jól emlékszem Brumi írta, hogy egy szüléstörténetet miért gáz fikázni, most már eljutottunk odáig, hogy nem a stílust és a körülményeket, hanem magát a gyereket fikázzuk.

  szerintem valahol itt kellene lezárni a rovatot...

 • 2010.05.09 09:37:09farkasokkal tancolo

  Úristen.
  Nem hittem volna, hogy ezt az épületes vitát, ami ápr. 29-én abbamaradt, még lehet fokozni.

  Nem Cozumel, catdelux nem tapló csak így egyszerűen. Őt olvasva az embernek az az érzése, mintha turhás köpeteket kéne felnyalnia a járdáról, még a gusztustalan sem elég jó kifejezés rá.

  Én azt szeretném, ha ezt az egészet Tünde kitörölné - már onnan amikor ez a svábbogár beszólt, és reagáltak rá - és merüljön el az egész a feledés jótékony homályába, ne legyen nyoma a P. mélypontjának.

 • 2010.05.09 09:38:40farkasokkal tancolo

  Két gyerek pedig szép. Mind a kislány, mind a kisfiú!
  Az, hogy egy baba fogzás közben nyálzik pedig teljesen normális dolog, ezt minden anya tudja.

 • 2010.05.13 11:41:39catdeluxe

  2010.05.09 00:55:13cozumel

  Nagy ívben teszek az egyéni reakciódra, egyáltalán nem érdekel a felháborodásod! És akár tetszik, akár nem egyáltalán nem vagy különb senkinél, ezzel nyugtassad a beteg agyadat, már ha megy!:)

 • 2010.05.13 11:47:16catdeluxe

  farkasokkal tancolo

  Kiscsillag, talán a te gyereked, hogy ennyire kiakadtál??? Amúgy meg akár tetszik, akár nem VANNAK CSÚNYA GYEREKEK, azokra szokták azt mondani, hogy jaj de édes!

  Ha te meg azt gondoltad, hogy a nyáladzás miatt írtam, amit írtam, akkor nagy tévedésben vagy:)

 • 2010.05.14 10:36:45catdeluxe

  bmbsz

  Sajnálom, de tévedsz, mert van gyerekem. Minek írtam volna, ha nem lenne? A rossz kívánságokkal meg vigyázni kell, mert fordítva is elsülhet a dolog, és akkor már nem örülnél annyira szerintem..

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta