SZÜLŐSÉG

Balfasz ajándékokat hoz a nyúl

2010. április 7., szerda 10:04 |

Vannak ajándékok, amelyek minden ajándékozós ünnepen kérlelhetetlenül megérkeznek hozzánk, főleg, ha gyerekünk van. Tűnődve állunk a kuka fölött, hogy talán mégis jók lesznek valamire, de leginkább az ajándékozó felmenőit emlegetjük magas hangon. Az idei húsvétkor sincs ez másképp, legszívesebben a vérnyúllal etetnénk meg azt, aki hasonló béna ajándékokat hozott a nyúl nevében.

Rossz minőségű csokinyulak

Rettenetes arckifejezésüknél csak az ízük rémesebb, kis lángon olvasztott autógumira emlékeztetnek, a sarj nagy lendülettel leharapja a fejüket, undorral lenyeli vagy esetleg kiköpi, a többit otthagyja a konyhaasztal sarkán.

Megoldás: csokis muffinba még elmennek, főleg, ha vendégeknek készül. Némi trükkel a gyerek is megeszi, főleg, ha az összetételre azt mondod, szigorúan titkos, mint a Coca-cola.

Kitörős hegyű ceruzakészlet

Ezt a szállítmányt nyilván elejtette a pakolódaru valahol a Sárga-tenger valamelyik kikötőjében, eleve darabokban van a bele, egyetlen kört sem lehet befejezni. A gyerek viszont kitűnően megtanul rajta ceruzát hegyezni, valamint fejleszti a kitartást és a kudarctűrést – mivel egyetlen új hegy sem tart két centinél és két percnél tovább.

Eleve beszáradt filcek

Sokáig azt hittem, ezek hetvenes évekhez kötődő gyerekkorom emlékei, rég kihaltak. De nem, most is léteznek, csinos csomagban hozzák lelkesen, legalább huszonnégy darabot egyszerre – érdekes, csikorgó hangjuk kitűnően kiegészítheti a töklámpás látványát Halloweenkor. Mert ugye rajzolni azt nem lehet velük.

Büdös plüssállatok

A legtöbb plüssel nincs nagy baj, legfeljebb porfogó és helyet foglal. Ez viszont kiüldöz a szagával bárhonnan, ha kimosod, akkor viszont felmosó fókának se lesz jó, színe ki, formája össze. Némi húsmaradékkal vagy macskamentával megbolondítva azonban négylábú kedvenceink új játéka lehet – kár, hogy az adományozó általában akkor ugrik be váratlanul látogatóba, amikor a német juhász éppen lelkesen fecnikre szedi az egészet.

Szétesős összerakó játékok

Apaaa, ugye összerakod? Aha, csak nem illik össze, vagy három másodpercen belül esik széjjel ismét, egy darab azonnal a franciaágy közepe alá gurul. Azon túl, hogy felnőtt-gyerek türelmét próbára teszi (így edzve az illetőt esetleges későbbi fizetős munkákra), alkalmazható még nemkívánatos vendég elriasztására – észrevétlen módon a szőnyegre ejtett darabjaira kitűnően rá lehet lépni zokniban, a harmadik eset után az illető általában sürgősen távozni szokott.

Hangos, villogó elemes játékok

Külsejük rémisztő, hangjuk ijesztő, a villogástól meg epilepsziás rohamot kap a kutya. Zabálják az elemet, az eladott példányok energiaszükséglete összességében nagyjából a paksi atomerőmű éves teljesítménye, játszani viszont semmit sem lehet velük. Ha még a műanyag kapcsoló is beragad, akkor nincs mit tenni, ahogy az egyik Poronty-olvasó beszámolt róla, jó mélyen el kell ásni a kertben, és csak akkor elővenni, mikor kimerült az elem, majd a veszélyes hulladékok telepére gondosan leadni. Ha a kapcsoló működik, esetleg alkalmazhatjuk a szomszéd macskájának elriasztására, igen, arról a cirmosról van szó, amely fél éve következetesen a mi virágágyásunkat használja vécének.

Felnőtt mókák –  pocsék bor és büdös parfüm

A felnőttek sem maradnak ki – ha te kizárólag minőségi száraz villányi vöröset fogyasztasz, akkor előbb-utóbb landol nálad egy üveg édes fehér a hiper legalsó polcáról. Nosza elő a szakácskönyvet, készíts borsodót vagy részeges csirkét – de ha gyanítod, hogy a nedű kizárólag Borsodchem-alapanyagokból készült répacukorral, akkor inkább itt is a veszélyeshulladék-telep a megoldás. A büdös parfüm aztán tényleg reménytelen, mint hasznosítandó ajándék – nincs más hátra, mint a régi recept, add tovább, szamár a végállomás. Hozzád is nyilván így került.

Vakmacska

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.04.07 17:24:35cozumel

  Gizella

  anyam se volt egy ilyen kezzel keszitem a gyereknek a kukoricacsuhej babat, nem is ertekelte maga sem a babszembol keszitett kepeimet kulonosebb keppen, asszem az o korosztalyuknal belejatszott ebbe a szegenyseg is, tehat, hogy tenyleg egesz eletukben csak ilyesmit kaptak, ha egyaltalan valamit.

  De, ettol fuggetlenul, a babszemes viragkepet megtalaltam valamikor 30 evvel kesobb a "fontos" papirok kozt :))))))

  A sajat gyerekeimnek rajzait meg kitesszuk magnesekkela hutore, es idorol-idore cserejljuk.

 • 2010.04.07 17:25:02yola cullen

  dodóó- a sogórnőm valami mozart csoki vagy üzletről beszélt. Egyébként érdemes lenne jelenteni őket a fogy. védőknél, mert ez egy nagy átbaxás ki adsz 2x 2000 ft, mert az egyik Barbies csomagolásban volt, a másik donald kacsás, de még az eladók sem tudták megmondani, hogy mi van benne. Vajon hány embernek okozott csalódást?

 • 2010.04.07 17:27:57barnslig

  2010.04.07 17:11:06cozumel

  ah, köszönöm. köszönöm.

 • 2010.04.07 17:32:51yola cullen

  Egyébként én is unom a sok édességhalmot,igazság szerint én eléggé megfontolt embernek tartom magam, karácsonykor is hozzák a sok ócska játékot ami még az ünnepet sem bírja ki, ha meg szólok hogy egy új kabát kellene, akkor a gyerek a játéknak örül... én meg szaladgálok a környéken, mert itt csak kínai van, de ott sincs normális darab, néha jobban örülnék 1 2 zokninak ,vagy valami új ruhának pláne a mai világban, néha összeszámolom, és hihetetlen, de az édesség ára meghaladja a 10 ezer ft!

 • 2010.04.07 17:49:12vivace

  Először leírtam ,,rendesen", de eszembe jutott, hogy esetleg kiskorúak is olvassák a Velvetet és ezt a posztot, úgyhogy inkább kipontoztam néhány szó.
  ***

  ,,balfasz"...

  ... meg, Vakmacska (vagy szerkesztőségi címadó), legalább tudnád, mit jelent ez a ... szó. Tárgy nem lehet ilyen, csak személy, a ... életbe! Kivéve persze, ha időközben módosult az a ... jelentése.

  Röviden: a cím feleslegesen trágár.

 • 2010.04.07 18:03:21dodóó

  2010.04.07 17:25:02yola cullen


  Soknak okozott,mert ma jártam az üzletben és rákérdeztem hogy ez normális dolog???
  Mondta az eladó hogy sajnos sokan panaszkodtak,az üzletvezető is ott volt éppen és bunkó hangnembe megkérdezte miért mire számítottam mi van benne??

 • 2010.04.07 18:17:58Kockásfülűnyúl

  cozumel:igaz, h nem engem kérdeztél...No, nekem a kutya plüsseit kell mosni:) hetente mosom, 30 fokon, kényes ruhákhoz való mosógéllel.Igyekszem hipoallergén cuccokat használni, mert a kis nyomi minden vacakra allergiás (mármint az eb).

 • 2010.04.07 18:36:41cozumel

  Kockasfulu

  koszi :)
  te tenyleg ott segitesz, ahol szukseg van rad!

 • 2010.04.07 18:44:09yola cullen

  dodóó- hát ez most kiakasztott. Miért nem mondtad neki, hogy 2000ft-ért azért nem egy 200ft-os csokira meg egy 50ft-os bóvli akármire számít az ember! Én egyébként inkább kinder csokit veszek + milka táblásat, mert ilyen szezonokban tripláját kérik csak azért mert mikulás meg nyúl.

 • 2010.04.07 18:48:19Kockásfülűnyúl

  Szóra sem érdemes.Én még voltam úttörő, aki ahol tud, ott segít:))))

 • 2010.04.07 19:00:08dodóó

  yola,te vagy Bella?

 • 2010.04.07 19:02:27Sanima

  bajor gizi,

  mi örülünk a rajznak. Anyám a gyerekkori rajzaimat eltette, épp a napokban akadt a kezébe egy szülinapjára készített rajzom, mellé saját költésű bikkfarímes verssel.
  Azóta sírdogál a telefonba, mert úgy elérzékenyült.
  Én a most már 8 éves unokaöcsémtől konkrétan mindig azt kérem, hogy rajzoljon nekem valamit, elrakom a rajzait, van egy csomó. Most is kaptam tőle tök szép rajzokat. Jó lesz visszanézni.

  Most egy 8 éves gyerek mit adjon? a rajz elég kézenfekvő...

 • 2010.04.07 19:12:27Vakmacska

  vivace, nehéz ügy amúgy a címadás, a múltkori dolgozatom nagy műgonddal komolyan készült, de nyilván "cicisnénik és pedofilok ellen küzdő szülők" címmel kellett volna reklamírozni, úgy talál elkezdik olvasni...mély szégyennel ugyan, de bevallom, én már mondtam ilyen apró izékből álló felismerhetetlen tárgyra harsányan, hogy "ez meg mi a sz...r?". Sajnos a tárgy elég sokszor bizonyult hm, annak.Ezzel együtt nyilván beleesek a saját csapdámba, amit kb. egy éve írtam - tudjátok, egy ...t beszélek csúnyán a gyerek előtt (a "Maga itt a tánctanár?" ...t, én az illemtanár vagyok" mintájára).

 • 2010.04.07 19:17:52Magenta

  "néha jobban örülnék 1 2 zokninak ,vagy valami új ruhának pláne a mai világban"

  Én se a szülő kedvéért szoktam ajándékot venni, bevallom. :)

 • 2010.04.07 19:27:19Magenta

  Coz, szerintem - legalábbis a kommentekben - senki nem arra gondolt, hogy majd a széteső szar jó lesz másnak, hanem arra, hogy amikor már ömlik a plüss a lakásban, akkor van olyan, aki örül neki.

 • 2010.04.07 19:54:53yola cullen

  dodóó- ja:-D és vámpír is vagyok. Egy ideje átkereszteltem magam, mert ez olyan menő ittenfelé a Velveten.:-)

 • 2010.04.07 20:36:03dodóó

  Akkor a sok új Nick alatt nem is új tagok vannak hanem a régiek akik valamiért váltottak??

 • 2010.04.07 21:10:08Bűbájos

  Ha nincs jó ötletem vagy időm valami szupi ajándékra, mindig gyümölcsöt viszek, esetleg 100%-os gyümölcslevet, magokat, aszalt gyümit, ilyesmit, nyilván függ a gyerek korától is, de ezeknek mindig mindenki örül, nem lehet nagyon mellélőni.
  Amúgy sem szoktam nagy ajándékot adni senkinek, ehhez szoktatom a családot is, hiába no, smucig vagyok és utálok vásárolni.
  Gyerekkoromba mi nem kaptunk ajándékot Húsvétra (csoki azért volt, egy finomabb nyuszi mindenkinek a tányérja mellett a vasárnapi terülj-terülj reggelinél), én már gimis voltam, mikor megtudtam, hogy vannak, akik kapnak/kaptak, nagyon meglepődtem. Valahogy ez nem volt soha téma.

 • 2010.04.07 21:23:15farkasokkal tancolo

  Én egyszer - még fiatal koromban - nem husvétra ugyan, de "virág helyett" két kiló gyönyörű húst vittem a barátnőmnek. Nem úgy volt, hogy otthon masnival átkötöttem meg becsomagoltam, hanem elindultam hozzájuk, tudtam 4 gyereke van és igen takarékosan élnek, gondoltam útközben veszek valamit (eredetileg, emlékszem epret akartam vinni a kölköknek), de aztán belebotlottam egy hentesboltba, és ott valami annyira álomszép rózsaszín friss húsok voltak, hogy hirtelen ötelettől vezérelve vettem két kilót. Aztán kicsit zavartan elmagyaráztam neki, hogy hát ez volt, tényleg nem bunkósából, de valahogy ezt vettem csoki helyett.
  Jót röhögött hálistennek, aztán a szemem láttára kiadagolta és berakta a mélyhűtőbe. Akkor jöttem rá, hogy egész jó ötlet volt, amikor olyan 30 dekás adagokra bontotta le a húst. (Nálunk 4 személyre általában egy kilót szoktam venni, nekik is egy kiadós ebédre való húst szántam... igaz mi húsevők vagyunk, ők meg nem.)

 • 2010.04.07 21:30:34farkasokkal tancolo

  Ja és amúgy ez bűbájos reagálására jutott eszembe, mert én is gyakran inkább primőr gyümölcsöt veszek ajándékba (no nem husvétra meg karácsonyra), csoki helyett.

  Egyébként nekem ez olyan fura, hogy manapság a gyerekeknek már nem izgi a csoki. Legalábbis sok gyerek le se szarja. unokám se.
  Mikor én gyerek voltam, a fél karomat odaadtam volna időnként egy tábla csokiért, és egyáltalán nem voltam egyedül!!!

  Emlékzsem 1956 után jöttek ilyen svájci szeretetcsomagok, és az iskolában egyik nap csoda történt: bejött a tanítónéni, a kezében egy nagy papundekli dobozzal, és nem hiszitek el, de elmaradt az óra, helyette csodálatos svájci táblacsokit kapott mindenki (meg egy gyertyát, gondolom azt hitték a derék svájciak, hogy a szovjetek az áramot is leigázták).
  Erre az órára minden osztálytársam (tudom, mert az általános iskolai osztályommal már több osztálytalálkozó is volt) szinte kristálypontosan emlékszik mindenki.

  Ma meg? ha elmaradna az óra, és helyette táblacsokit osztanának, akkor a gyerekek annak örülnének, hogy nem lesz doga, oszt annyi. (Mi meg külön kisimítottuk később az ezüstpapírt, és könyvjelzőket csináltunk a borítókból...

 • 2010.04.07 21:44:26bmbsz

  Ft, azért szerintem inkább örüljünk annak, hogy ma már nem akkora nagy szám a szeretetcsomag Svájcból... :)

 • 2010.04.07 21:53:35Cafelatte

  Cozu: elnézést kéregetek, én is azt merészeltem javasolni, hogy adjuk tovább a nem tetsző/megunt/felesleges cuccokat olyan helyre, ahol jól jön, és NYILVÁN nem a törött, veszélyes, széteső, übergagyi rettenetekre gondoltam.. félelmetes, hogy mennyire körül kellene járni mindent, hogy ne kapjon az ember leszúrást.

 • 2010.04.07 21:54:22farkasokkal tancolo

  Nem az volt a nagy szám, hanem a váratlan tábla csoki!!! Amiért máskor hónapokat kellett várni, hogy mondjuk születésnapra "egy egész tábla" csokit kapjon valaki.

 • 2010.04.07 21:59:32Border

  A Vöröskeresztnek szoktam adni a kinőtt, megunt ruhákat. Cserébe általában kedveskednek vmi aprósággal, játékkal (persze ha a gyerek is velem jön). Tőlük kaptunk egyszer egy robotkutyát. Totál idétlen, szivecskék villognak a szeme helyén, meg vakkantva zenél, hortyogva alszik, és néha lebegteti a füleit.

 • 2010.04.07 22:04:59Bűbájos

  Amíg önkénteskedtem egy alapítványnál mindig megdöbbentett, hogy milyen rémesen leharcolt dolgokat is hoznak be emberek adományba. Szakadt ruhákat, lyukas cipőt. Most komolyan, mit gondolnak, ahová ezek kerülnek, ott még nagyobb - nemcsak a szükség - de a szegénységgel járó élhetetlen igénytelenség is, sajnos, nem fog senki cipőt barkácsolni, foszló nadrágba gumit kicserélni. Jó, azért sokan hoztak kinőtt/megunt, de használható holmikat, gondolom, itt is mindenki ilyesmire gondolt, de azért nagyon is létezik a szemét ajándékozása.

 • 2010.04.07 22:10:50Bűbájos

  A legrosszabb az volt, amikor egyszer jött egy adag mesekönyv. Írtó jó mesekönyvek voltak, kedves állatos történetek meg népmesék, grimm is, meg andersen, de rettenetes állapotban, ronggyá olvasva, salátaként. Nagyon cikinek éreztem továbbküldeni (pedig kértek könyvet, játékot), mert szakadt és piszkos volt, ugyanakkor ritkán jut ennyire normális belbecs a sok villogó gagyi műanyag között, nem is tudom, mi lett végül a könyvek sorsa.

 • 2010.04.07 22:15:47farkasokkal tancolo

  Én speciel bárkitől átveszek valóban jó mesekönyveket, nem zavar, ha le van harcolva. Nekünk elég sok mesekönyvünk van, mert 1. én is elraktam a lányoktól 2. unokahúgom is adott egy kisebb polcnyit 3 mi is vettünk rengeteget. Ennek ellenére még hiányérzetem van...

  Unokám egyébként állandóan azokat kéri, amik már ronggyá vannak olvasva, pl a nagyapja gyerekkori mesekönyvét...

 • 2010.04.07 22:30:34Magenta

  Én is bármilyen ramaty állapotú mesekönyvet megveszek (vásárokban pl.), főleg ha már régen kerestem.

  De a könyv az, amit biztosan nem adok tovább, majd csak a gyerekeimnek, ha szülők lesznek.

 • 2010.04.07 22:53:40nyúlmama

  Hú, Magenta, ha tudnád, milyen klassz, régi könyveim vannak, bí:)))
  Még anyámtól is vannak(1934), őrzöm őket, mint a kincset.Az ovban is belőlük-is- élek.pláne, hogy évekig nem adták ki a jó kis régi Brumit,Mazsolát, Ózt, stb.

 • 2010.04.07 23:03:10cozumel

  Ne is mondjatok...
  apamnak nehany mesekonyve ram maradt, illetve a nagyikamnal volt, en imadtam oket, egy orosz szerzo (paros?) irta az egyiket, meg az otvenes evek elejen, de annyira jo tortenetek voltak benne, elviselheto mennyisegu pirosnyakkendos beutessel, es kellemes, teljesen felismerheto grafikakkal.

  Miutan kinottem oket, nagyikam eltette az agynemu tartoba, hogy majd akkor, ha nekem lesz gyerekem...

  Halala utan nem az volt az elso dolgom, hogy felszaladjak a lakasaba... es mire felertem, addigra a regi konyvek mar nem voltak meg :S

 • 2010.04.07 23:32:40Magenta

  Nyúlmama, azért nekem is van pár. :)
  Csak sajnos a legtöbbjük dohányszagú. :(

 • 2010.04.07 23:40:34nyúlmama

  Magneta, tudod, hol lehet még szerezni jó könyveket? Könyvtárak kiárúsításán. vettem már 30 forintért tök jó mesekönyvet. Persze, a szívem vérzik ilyenkor, hogy miért kell ezeket kiszórni.

 • 2010.04.08 00:39:39a szív fészkei

  cozumel, nem voltam gépnél, de látom kaptál választ a mosásra. Én 40 fokon mosok általában gépben, azt ezek a turkaplüssök bírják.

  Ha lhet napon száríto, még finomabbak. Mivel csak én legeltetem a szemem rajtuk, hetente porszívózom és kész. Ha gyerek lenne és szájbavenné, más lenne persze. De mindegyik nagyon eltalált kis figura, medvék, elefántok előnyben persze!

  Néha van medvekiállítás is, meg van komplett Macimúzeum[link] - nekem megvan a két évesen kapott (nem plüss persze), meg a lányom kétévesen kapott mackója. Ilyet nem lehet kidobni! Megaszonta Bródy: ezek a "filléres emlékeim"... :-)

  Ahogy könyveket se. És persze nem a balesetveszélyes dolgokra gondoltam én se tovább adás címén.

 • 2010.04.08 00:44:28a szív fészkei

  Én, amikor először Jugóban voltam (72 és nem voltam már gyerek ugye)teljesen ledöbbentem a boltok csoki-rágóválasztékától. Az volt a reggelim, az ebédem, a vacsorám két hétig, annyira belefeledkeztem. (mármint a mindenféle svájci csoki)
  Félelmetes volt, hogy ezeket csakúgy meg lehet venni bármikor...

  De jó, hogy ma ez egy gyereknek természetes velejárója az életnek. (normális mennyiségben persze!) Zizi, Dunakavics és tejdropsz már nincs is?

 • 2010.04.08 06:58:53Brumibaby

  2010.04.07 22:53:40nyúlmama

  Pár éve felolvastam a Brumit a gyerekeknek, és csak néztem, szerintem több helyütt azért eléggé meghaladott pedagógiai szemléletet tükröz. Pl. mindjárt amikor Brumit elviszi apukája a nagyvárosba, úgy, hogy nem mondja meg neki, hova mennek, hogy ott lesz hónapokig egyedül, a szülei nélkül, és amikor ez kidrül, még le is tolja a nyafogásért.
  A gyerekeim elsírták magukat: szegény kihihismahahaci

 • 2010.04.08 08:17:58nyúlmama

  Brumi, én is olvastam,és nálunk nem sírt senki. Én meg olyan ódivatú vagyok, hogy nem elemeztem pedagógiai szempontból a mesét, csak olvastuk:)
  A gyerekek nem felnőtt szemmel hallgatnak mesét egyébként.(jó kis képzavar:)Tudják, ez mese, és különben ez a szegmens egy kis rész, a kalandjait élveztük.
  Ez persze csak az én véleményem.Mi Bartos Erikát is olvastunk, meg Berg Juditot, meg Ózt, meg Mazsolát,-jól megfértek egymás mellett.

 • 2010.04.08 09:11:17Rosa Rugosa

  Brumiról. Harmadik gyerekem neve a családban 1 hét alatt Panasz Muki lett. Állandóan sírt, a nagyok ragasztották rá, akiknek épp a Brumi iskolába megy könyvet olvastuk.:)

 • 2010.04.08 10:14:35Vakmacska

  Könyvtári kiárusításon meg börzén magánszemélytől én is vettem már gyerekkoromból származó vagy még régebbi könyveket, általában szuperek. Áldom azokat, akik anno ilyen vízhatlanba kötötték némelyiket (van ilyen Mazsolánk meg verseskönyvünk), úgy teljesen hibátlanok.

 • 2010.04.08 10:17:13farkasokkal tancolo

  Lányom éppen a Brumi mint detektív könyvet olvassa fel esténként... még az övé volt.

  De érdekes, a Vackor nem tetszik. Egyáltalán, semmilyen verses mese nem tetszik neki.

  Cozumel, nem valami Bazsov vagy milyen régi orosz mesékről beszéltél? Mert a férjemnek is volt egy ilyen, és ő is emlegette, hogy milyen jó volt.

 • 2010.04.08 11:27:06boszor

  Most már egyetlen ünnepkor sem kihagyható az ajándékfikázás? Nekem ez az egész téma rohadtul visszatetsző. Olyan nehéz megköszönni, mosolyogni, aztán ha használhatatlan/megsértheti magát vele a gyerek, kidobni csendben, ha meg csak giccs, elfér a többivel?

  És olyan nehéz azt feltételezni, hogy a nagyszülők, rokonok nagy többsége nem rosszindulatból választ ajándékot? Meg hogy ha olcsó, azért olcsó, mert csak erre volt pénze?

  Az ideírók többségének ráadásul nem azzal van baja, hogy az ajándék nem tetszik a gyerekének, hanem hogy nem tetszik neki. Gyerekkoromban imádtam az összes vackot, amitől a szüleim hánytak. És ez valahol így volt normális, nem várható el, hogy egy 5 éves ízlése egy 35 évesével egyforma legyen.

  És továbbra is csak azt tudom mondani, amit írtam már egyszer hasonló témában: nagyanyámtól rendszeresen szenteket ábrázoló apróságokat kapok, pedig abszolúte nem vagyok hívő. De valahogy kisülne a szemem, ha nem lennék képes mosolyogni neki, és eszem ágában sincs utólag fikázni.

  A ruhatáramat és a kozmetikumaimat meg intézem a saját fizetésemből.

 • 2010.04.08 11:52:49mazsola84

  boszor
  Egyetértek veled.
  Nálunk inkább csak csoki meg gyümölcs volt húsvétra, Mikulásra szintén. Nekem az volt az ünnep, hogy apuval csináltunk nyuszifészket mindig (most is csinál, pedig nem lakom már otthon).

  És idén isteni csokinyuszikat kaptunk (Aldi).

 • 2010.04.08 11:59:26animmam

  Konyvhoz adalek: En lanyom nyolc evesen a Barany Boldizsaron sirt, de nagyon, konyorgott hogy ne olvassuk neki tovabb. Mi abbahagytuk, masnap nagyi felolvasta neki, hogy milyen tanulsagos tortenet. Sirva hallgatta vegig, mert ahanyszor kerte a nagyi mindig mondta, hogy na mostantol derul ki hogy mi is lett a Boldizsarral. Sosem ertettem hogy miert borult ki tole.

 • 2010.04.08 12:30:33Lapis Lazuli

  FT: Bazsov: Lidérc anyó kútja,
  nagy kedvenc volt és van! Nagyon különös, szép mesék vannak benne. Nem vidámak, inkább varázsosak.

 • 2010.04.08 14:00:15a szív fészkei

  animmam, úgy tudom a Radnóti Színház bemutatta februrárban[link] a Bárányt. Zene Vodku na glodku és nagyon tehetséges srác játssza a címszerepet. Hátha így megbarátkozik a lányod vele...

  Nálunk a kisebbik mindig zokogásba tört ki, amikor a mondókát -Aludj baba aludjál, nyuszika is alszik.
  Este van a faluban esti harang hallik. - első pár szótagját meghallotta. A drága nővérkéje meg ettől vérszemet kapva angyali arccal mindig elkezdte neki nyomatni, élvezve az öcsi azonnal legörbülő kis száját... Tiszta 3 éves gyermeki lélek meg a pszichológia :-DDD

 • 2010.04.08 14:04:19a szív fészkei

  Nemtudomka ismeritek? Az is szovjet szerzőé. Aranyos volt, ahogy emlékszem, meg persze az überverhetetlen Micimackó. Az eredeti rajzokkal meg minden. Valahol salátaformában megvan az én kiskorim, annál bölcsebb könyvet keveset ismerek máig. Én még a hollywoodosított változatát is szerettem, Bács Ferenc Tigrisként meg a többi!

  És van még Tesz-Vesz Város? Édes egy kis dolog az is.

 • 2010.04.08 14:16:46nanemárrr

  szív, van! Mi Karácsonykor kaptunk a kölöknek egy csomót! :)

  Sün, akit meg lehetett simogatni...megvan? Annyira aranyos mesék vannak benne. Külön jó, hogy a férjem ebből tanult olvasni, tiszta rongyos a könyv és most a gyereknek mesélünk belőle. Férjem megakarta venni vaterán újabb kiadásban, de nem engedtem, ennek ez a patinája, hogy rongyos, aláhúzgált, stb.

 • 2010.04.08 14:55:52a szív fészkei

  Azért ez[link] nagyon aranyos volt Márkus Lászlóval :-)

 • 2010.04.08 14:56:38a szív fészkei

  Meg a Weöres Sándor gyerekversek

 • 2010.04.08 14:58:07a szív fészkei

  Janikovszky Éva... :-) Jó volt a humora, az is kell egy gyereknek
  Lehet ebből szemelgetni könyveket[link]

 • 2010.04.11 09:28:00Vakmacska

  Ma reggel ezen nyerítve röhögtem, úgy látszik mást is megihletett a téma:

  [link]

1 | 2 | 3 | 4 | 5

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta