Évi 13 milliárd dollárt spórolhatna Amerika a szoptatással

A legújabb kutatások szerint ha az Egyesült Államokban az anyák 90 százaléka féléves korig kizárólag szoptatná gyermekét, évente 13 milliárd dollárt spórolhatnának az egészségügyben.

A vizsgálat szerint így 911 csecsemő életét lehetne megmenteni, írja a Gyermekévek.

A Pediatricsban megjelent tanulmány azt vizsgálta, hogy mennyi az eddigi kutatások szerint a kizárólagos szoptatás időtartamával összefüggő megbetegedések kezelési költsége. A féléves kizárólagos szoptatással csökkenteni lehetne a gyermekkori asztma, az 1-es típusú cukorbetegség, a leukémia, az elhízás, az alsó légúti hurut, a középfülgyulladás, a bölcsőhalál, a gyomor- és bélhurut, a bélelhalással járó vékonybél- és vastagbélgyulladás előfordulását illetve az ezekkel kapcsolatos halálozásokat, így évente 13 milliárd dollárral több maradna az egészségügy kasszájában.

A vizsgálati eredmények szerint 911 csecsemő és kisgyermek életét lehetne ily módon megmenteni. Ha a hat hónapos kizárólagos szoptatás arányát "csak" 80 százalékra lehetne feltornázni, 741 haláleset lenne megelőzhető és 10,5 milliárd dollárt spórolhatna az egészségügy.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek