SZÜLŐSÉG

Az érzékeny bababőrre bioruha való

2010. január 25., hétfő 10:47

A bioételek mellett egyre szélesebb körben kezdenek elterjedni a bioruhák is, bár első hallásra nem nagyon érthető, miért is jók ezek. A bio jelzőről egyébként elsősorban azt érdemes megjegyezni, hogy nem feltétlenül csak nekünk jó, hanem a környezetnek is. Így van ez a biopamuttal is, ami jó a környezetnek, hiszen a gyapot termesztése során nem használnak műtrágyát, növényvédő és rovarirtó szereket, emellett nagyon jó nekük is, hiszen mindezen veszélyes anyagok a pamutban felhalmozódhatnak. Ez főleg a gyerekek érzékeny bőrére lehet veszélyes, nem véletlen, hogy minden nagyobb cég először a gyerekruhák ökosításába kezd bele. Mint példáu a svéd H&M ahol pár éve kaphatóak az organikus pamutból előállított termékek, ráadásul teljesen megfizethető áron. A mindenféle színekben pompázó bodyk és nadrágok ára 1290 Ft.

Persze fontos, hogy ne csak a pamut legyen bio, hanem utána se használjanak a ruha készítése során olyan vegyszereket és festékeket, amelyek károsak a környezetre. Az igazi bioruha tehát ilyen, és készítése során még arra is figyelnek, hogy ne műszálas cérnával varrják a ruhát. A ruhában fellelhető vegyszermaradmányok akár a ruha súlyának harmadát is kitehetik, így bármilyen ruhaneműt vásárolunk, - főleg gyerekeknek, - nem árt előtte alaposan kimosni a ruhát.

A bio gyerekruhák, ha nem is széles választékban, de már itthon is kaphatók, és vannak gyártók, aki kifejezetten a bioruhákra szakosodtak. Mint például a Green Cotton márkanevű gyerekruhákat forgalmazó cég (ez egyébként az egyik legrégebbi biopamutból készült ruhamárka.) Amellett, hogy biopamutból készülnek a ruháik, nagyon csinosak, színesek is. 56-os mérettől egészen 128-asig találunk ruhákat, a lányoknak készült kollekciójuk egészen zseniális, egyedi és divatos.

A Mollys az első olyan áruház itthon, amely kizárólag bio dolgokat forgalmaz, itt szinte mindent megkapunk, ami a háztartáshoz szükséges. Náluk felnőtt bioruhákat is találunk, akár bio alsóneműt is. Több gyártó termékeit is forgalmazzák, indiai, német, ausztrál biopamutból és gyapjúból előállított ruhákat, bár inkább az egyszerűbb dizájn hívei. Bioruha választékukból tetőtől talpig fel tudjuk öltöztetni a gyereket, de kevés nálunk a színes, mintás ruha. Áraik elfogadhatóak, gyerekpólót már 1400 Ft-ért is kapunk, de egy színes, biopamut, kapucnis pulcsiért akár 9000 Ft-ot is elkérnek.

Ha igazán vidám bioruhákat szeretnénk vásárolni, akkor a Hudebabát ajánljuk: ők skandináv gyerekruhákat forgalmaznak. A skandinávok, mint sok másban, a bioruhák előállításában is élen járnak. Ruháik nem olcsók, de megfizethetők, és mindig találunk akciósan megvásárolható darabokat. Body-választékuk hatalmas.

És érdemes még megemlíteni a kifejezetten csecsemőknek készült Popolini márkát, amely az egyszerű, letisztult dizájnnal az abszolút tisztaság érzetét sugallja. Főleg alsóneműket, bodykat, ingeket és hálózsákot forgalmaznak. Sajnos ezeket a szép, puha dolgokat a babák hamar kinövik, de életük első pár hónapjában különösen érdemes lehet nekik vegyszermentes, ökológiai gazdálkodással előállított ruhákat vásárolni. (Bodyk: 2490- 4990 Ft, hálózsák: 4790-8500 Fft).

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.01.25 20:17:27Magenta

  Ha fehér, akkor vaníliafagyi?
  Ha barna, akkor meg csoki?

  Micsoda jó fagyizót lehet összehozni akkor a green cotton ruháiból. :DDD

 • 2010.01.25 21:20:15Mother Mary

  sziasztok,

  most olvastam a hozzászólásokat, és meglep, mekkora a bioellenesség, ez miért van? csak érdekel, mert nekem furcsa.
  én nem vesuek bioruhát, biopiacra havonta egyszer ha járunk, de több ismerősöm van, aki elkötelezte magát emellett, és azt leszámítva, hogy nem értem, hogy bírják anyagilag, én maximálisan becsülöm őket, hogy figyelnek erre.

  szerintem a bio azt feltételezi, hogy az ember figyel magára, meg a környezetre, és azért ez nem lehet rossz. vagy igen?

 • 2010.01.25 21:30:25fantaghiro lesz a lanyom

  Szimpla.
  Mert ujgazdag dumanak van tekintve.
  Szerinte is fontos a bio.

 • 2010.01.25 21:31:01csutkababa

  MM
  Nekem az egész biobuli sajnos kicsit fals.
  Ugyanis, ha csak arra gondolsz, hogy az egész Föld annyi DDT-vel van átitatva, hogy ezer évig kimutatható a humán zsírban, halakban, növényekben, akkor senki ne mondja nekem azt, hogy garantált a szennyezőanyagmentesség.
  És nem értem a hisztit a génmanipulációval szemben sem.
  Ugyanis a nemesítés is génmanipuláció.Pl.Amit évezredek alatt pl az ősember is megtett.

 • 2010.01.25 21:31:17oreille

  MM, én úgy érzékelem, hogy Mo-n a bio szó egyszerűen pejoratív értelmet nyert, hiteltelenné vált. És képtelenség meggyőzni embereket, amit az árak és botrányok ismeretében meg is értek.

  Illetve némi fogalomzavar is van, mert pl. a teljes kiőrlésű nem automatikusan egyenlő a bioval stb.

  szerintem nem kell mindenből bio, fontosabb hogy a lehetőségekhez képest jó minőségre törekedjünk. az, hogy a jó sokszor bio, hát így járt a többi :-))

 • 2010.01.25 21:56:18Rosa Rugosa

  Ahhoz, hogy valami bio lehessen rengeteg szabálynak és szabványnak meg kell felelnie.
  Szóval Julcsi néni, aki a saját portáján kiköti a tehénkéjét legelni, aztán este megfeji és nem tápozza semmivel, az nem bio (pedig végül is az).
  De aki beszerez 100 féle tanusítványt, (és betartja az egyébként szigorú szabályozást) az lehet bio.

  Csutkának igaza van a génmanipulációval, a brokkoli is egy génmanipulált növény.
  Csak szerintem kicsit más az, amikor két növényt kereszteznek, vagy amikor génekkel rovarrezisztensé tesznek egy növényt.
  A másik része a dolognak, hogy ha egy ilyen kis országban megjelennek a génmódosított növények, akkor a biogazdálkodásnak "kapáltak".

  A biopólóval meg az a baj, hogy sokkal biobb az az egyszerű 72-es pamutpóló, amit egymás után 5-6 gyerek is hordott, mint a biopamut, amit hord 1 gyerek és utána tűzre vetsz.

  Aki annyira bio akar lenni ne vásároljon minden faszságot össze a gyerekének és magának, ne termeljen annyi szemetet és akkor még lesz hol ehető növényeket termelni.:)

 • 2010.01.25 21:57:42Rosa Rugosa

  http://www.fvm.hu/main.php?folderID=1407&articleID=9767&ctag=articlelist&iid=1

 • 2010.01.25 22:14:48R2D2 & C3PO

  Na, leírtam, mi a baj a génsebészettel és elenyészett.

  Újra

  Röviden Pandora szelencéje. Senki ma meg nem tudja mondani, mi lesz annak a hatása, ha a növényekbe állati géneket ültetnek és viszont. A Bioszféra kísérletek végül kudarccal záródtak.
  Az is lehet, semmi. De _nem_ tudni.

 • 2010.01.25 22:18:55Rosa Rugosa

  Nem tehetek róla, de egyszerűen herótom van azoktól az emberektől, akik az "Én csak a legjobbat akarom magunknak" szöveg alatt elfüstölnek 5-6 tank üzemanyagot, miközben a 26 fokos 200 nm-es lakásukban szédelegnek hárman - négyen, a kölykeiket csak öko és bio cuccokkal tömik, meg abba öltöztetik, miközben az életmódjukkal 8 átlagcsalád szemetét és szennyét bocsájtják a világra.
  Na ez az álságos a nagy öko bio mizériában.

  Pedig ismerhetnék a közmondást, ami alapja lehetne a nagy bioszemléletnek.
  Hogy az állat sem szarik oda, ahonnan eszik.

 • 2010.01.25 22:23:34csib

  2010.01.25 21:20:15Mother Mary

  Mert alapól szarunk a környezetünkre. Általában az egyéni problémák sokkal fontosabbak, problémából meg aztán van bőven. Egyszerűen ez hiányzik a kultúránkból ez a fajta tudatosság, mint ahogy a jótékonykodás is pl.

  Aki meg véletlen mégis ezen aggódik, vagy érdekli, az egy hülye sznob (és persze ezzel is csak a saját anyagi viszonyaival akar kérkedni).

 • 2010.01.25 22:29:07Rosa Rugosa

  Nem hülye sznob.
  Csak a bio nem ott kezdődik, hogy már megint VÁSÁROLSZ valamit.
  Aztán azzal jól meg is nyugtattad magad.

 • 2010.01.25 22:37:33csib

  Igen Rosa, vásárolsz valamit, amiből tudsz biót venni és nem biót. És talán a biót választod, ha már van választásod.

  Persze az a legjobb döntés lenne nem vásárolni semmit és minden egyes tranzakció előtt mérlegelni, hogy ad-e ez nekem annyit, amennyibe a környeztnek kerül. Bio valójában kárenyhítés, ebben igazad van. De több, mint a semmi talán.

 • 2010.01.25 22:43:04cantaloupe

  Rosa,
  a példád nem épp helytálló, mert nem az vesz általában dzsipet és fűti a lakást 26 fokosra, aki tudatosan még ruhából is a biót választja.

  Ez a biopamut szerintem is túlzás már, de azért ne támadd be és rakd egy sublótba az összes bioéletmódot folytató emberkét, csak mert neked nem tetszik.

  Mondjuk könnyen mondod, de forgasd csak vissza az idő kerekét úgy 2o évvel, mikor kiröhögték és a boltban hagyták volna a spanyol epret meg a pingponglabda nagyságú, kemény őszibarackot. Gondolom neked sem ilyen jutott a gyerekkorodban, akkor engedelmeddel a mai generáció is hadd egyen olyat, jó?

 • 2010.01.25 22:44:31Rosa Rugosa

  Nézd én arra utaltam, hogy ha komolyan gondolod, akkor ne egy címkével vígasztald magad.
  Az igazi bio ruha az az, amit Kovács Erzsi textiles készít kézi szövésű anyagból és tőled 50km-re árulja. Van ilyen.

  A nagyáruházak Amerikában termelt, a fél világon átutaztatott biogyapotjából Kínában megvarrt, majd Európába szállított biopamut pólója nekem nem bio.

 • 2010.01.25 22:45:33Rosa Rugosa

  2010.01.25 22:43:04cantaloupe

  Egyétek. Nyugodtan.
  Finom? Mert szerintem szar.

 • 2010.01.25 22:49:45Rosa Rugosa

  cantaloupe

  Nálunk általában kétféle ember van.
  Van, aki megvehet egy üveg bio lecsót 1000ft-ért. De ezt az emberek többsége furcsállja.
  A másik vagy vesz egyszerű kommersz lecsót 160-ért, vagy augusztusban befőz 1000ft-ból 20 üveg (bio) lecsót magának.

 • 2010.01.25 22:51:04cantaloupe

  Rosa,
  te értelmezed, amit írtam? Arról a kisebb szemű, ámde cukor nélkül is édes eperről és lédús őszibarackról beszélek, ami ma nem kapható boltban, zöldségesnél is ritkán és amit úgy 1o éves koromban ettem otthon utoljára. Amit MA nyomnak a hiperek, az a szar. Ezért kérdezem, hogy miután te nem ilyeneken nőttél fel, miért lázadsz a bio ellen?

 • 2010.01.25 22:53:25Rosa Rugosa

  2010.01.25 22:51:04cantaloupe

  Azok a növények akkor teremtek kedves, amikor a legtöbb műtrágyát és növényvédőszert használták.:)

  Én ettem biot, a dédi kertjében, meg a hétvégi telkünkön, az én gyerekeim meg a mi kertünkből eszik.

 • 2010.01.25 22:56:14cantaloupe

  Így jártam, itt nincs lehetőségem a kertművelésre, akkor nyilván meg sem érdemlem a biót, vagy ha igen, akkor karácsonyozni is bikiniben szoktunk a 26 fokos lakásban...fő a rugalmas gondolkodás. :)

 • 2010.01.25 23:02:13Rosa Rugosa

  cantaloupe

  Az ember több utat választhat az életben, nem igaz?
  Én sem sírdogálok, hogy nem élhetek Londonban. Ha nagyon akarnám, valószínűleg ott élnék.

  És nem azt mondtam, hogy senki ne egyen biot, ne járjon olyan ruhákban.
  Csak próbáljon meg szelektálni és komolyan végiggondolni dolgokat, ha őt ez ennyire foglalkoztatja.
  Ne higgyen egy címkének, próbálja meg átgondolni, mi van mögötte.
  Mert amíg csak a címkék bűvöletében él, addig semmiben nem különbözik attól, aki márkaőrült.
  Ami egyáltalán nem baj.

 • 2010.01.25 23:15:59R2D2 & C3PO

  A Kovács Erzsis példáddal és a multik egész világon átutaztatott biotermékével egyébként egyetértek, tökéletesen igazad van.

  A másik problémám az, hogy a piacon nem tudok csak egy hentest, akinél van tanyasi csirke, és egyetlen egy sincs, akinél lenne bio- vagy tanyasi sertés és marha...
  A tojásárus 3hu-val kezdődő tojást árul - ha egyáltalán van rajta eredet pecsét (amihez azért ragaszkodom, a szomszéd csirketartó nem biztos, hogy megfelel a ketreceivel és a hormonos tápjával...). Szóval - sajnos - van, amit nem kapsz meg egy piacon.

  Te a szerencsések közé tartozol a kertetekkel és azzal, ami benne van, szerintem. ;-)

 • 2010.01.25 23:19:58Rosa Rugosa

  A testvérem Bp-n lakik és nem csak a biopiacon árulnak termelői cuccokat.
  Garay téri piacon pl. sok őstermelő van. Finom a házi joghurt, a tej, a sajt és még olcsóbb is, mint nálunk a piacon.:)))

 • 2010.01.25 23:26:17Rosa Rugosa

  És nem hiszem, hogy szerencsés lennék (lennénk).
  Ezt az utat választottuk. Nem csak az előnyeivel...:DDD

 • 2010.01.25 23:27:30cantaloupe

  Gondolkozom és volt, amibe már belefutottam, pl. teljes kiőrlésű pizza, igen szar volt.
  De én nemcsak tudatosságból, hanem önző módon az íz miatt is veszem a biót, pl. tojásnál látszik a különbség tisztán.

 • 2010.01.25 23:37:01benepani

  Mary Shelley-t tartom a világirodalom legnagyobb egyéniségének. 19 éves korában írta meg a Frankenstein, avagy a modern Prométheuszt. Hihetetlen élvezetes a történet, de a legtöbb ember azt sem tudja, hogy a Frankenstein az az orvos neve vagy a szörnyé. Éljenek az írónők!!

 • 2010.01.26 00:07:11benepani

  Egy másik megfigyelésem, hogy a férfiak 50 fölött begolyóznak. Félnapokat elásogatnak egymagukban.

 • 2010.01.26 00:09:23farkasokkal tancolo

  Amit a piacokon az őstermelők árulnak, az nem bio, hanem házi. Én is jobban szeretem a házi termékeket, sőt nálunk lehet tanyasi csirkét is kapni, tudjátok milyen áron? 2000 ft körül van egy kiló - hát emiatt nem veszem. Egy valamire való csirke minimum másfél, de inkább két kiló...

  Őszibarackot meg őszibarack szezonban kell venni, mert akkor finom, akkor árulják a hazait (jelzem abból is a fehér bélű a fincsibb, kár hogy egyre ritkábban látok belőle) , a labda nagyságú őszibarackok hidegen hagynak. Viszont szőlőből meg nekem jobban ízlik a nagyszemű spanyol vagy olasz szőlő..

 • 2010.01.26 00:18:24Rosa Rugosa

  Nekem csak az tetszik az egészben, hogy 25 km-re lakom Bp.-től. A 0 kilóméterkőtől.:)
  Amikor meg nagyvárosi voltam, akkor is lehetett disznót vágni.
  Nem a panelben.
  Hanem elmentél a szomszéd faluba, persze mindenért fizettél, de ez most is így van.
  A sonka, szalonna meg így is olcsóbb, ha egy ujjal sem nyúlsz hozzá, hanem mindent megcsináltatsz, mint a húsgyári szar.
  És finom.

 • 2010.01.26 00:54:18benepani

  Azért ahhoz kurva bátornak kell lenni, hogy valaki chippendale fiúnak álljon. Kiteszi a testét- és a tánctudását harminc szőrszálhasogató nő kritikájának. Ha csak rágondolok kiver a víz. Mondjuk nem szégyellem magam, mert vagy 15 éve gyúrok, de ehhez kibaszott gyáva lennék...

 • 2010.01.26 01:08:06benepani

  ...folytatva a monológom én nem csak azért gyúrok, hogy ne úgy nézzek ki, mint egy etióp vagy hogy magamra vonjam a nők figyelmét, hanem mert mióta kiléptem a cégtől rájöttem, hogy napi tízperces munkával is tudom gyarapítani a meglevő anyagijaimat. Ezért aztán egész nap semmi dolgom sincs a gyúráson kívül. A nők miatt kár is, mert őket csak a porontyok izgatják. Engem meg csak a nők izgatnak a porontyok nem.

 • 2010.01.26 01:16:00benepani

  1000 Ft-ból elő lehet állítani 20 befőttesüveg lecsót? Holnapután kiskedden...

 • 2010.01.26 10:11:34farkasokkal tancolo

  Attól függ, hogy mekkora az az üveg... :-)

 • 2010.01.26 10:19:59Rosa Rugosa

  A piacon 50 ft-ért vettem paradicsomot a nyáron (takarmány, vagy befőzőparadicsom) és 70-ért lecsónak való kb. harmadosztályú paprikát.

 • 2010.01.26 10:21:24Vakmacska

  Hát, nekünk a szomszéd adta a palántákat, a víz egy szivattyú segítségével és nem vezetékből ment reájuk, mi locsoltuk eská, üvegek ott figyeltek a pinyóban, szóval így könnyű volt ócsó lecsót csinálni....

  Viszont 2hu tojást eddig csak a Cédrus piacon leltünk, Fuchs néven fut a kereskedő, szép nagyok is, és nagyjából ua. áron mint a 3hu máshol. Nem, csirkét aztat nem vagyok hajlandó tartani, egyik telephelyünkön sem:))))

 • 2010.01.26 10:23:50baudolinA

  2010.01.25 22:18:55 Rosa Rugosa

  Rosa,
  ettől nekem is herótom van, de szerintem a környezetedre való figyelés (a lehetőségeidhez képest) nemcsak annyi, hogy megveszem a két kiló bionarancsot, aztán hazamegyek a dzsippel. Hanem részben az, amit te is írtál: hogy nem vásárolsz folyton. Meg nem ülsz autóba egy kilométerért és öt kiló ételért, igyekszel tömegközlekedéssel járni, az ételt nem kidobni, szelektíven gyűjteni, rongyzacskóval-hátizsákkal bevásárolni menni (hogy ne a sok műanyaggal gyere vissza), és nem veszed meg csak azért a biót, mert az van rajta stb.

  "Az igazi bio ruha az az, amit Kovács Erzsi textiles készít kézi szövésű anyagból és tőled 50km-re árulja. Van ilyen."

  Ezzel pedig nagyon egyetértek. És nemcsak a ruhákkal vagyok így, hanem minden bio termékkel.

 • 2010.01.26 10:25:54Vakmacska

  Valamint némi reklám kedvenc őstermelőnknek:

  Fogod és bepakolod a fürdőgatyát,törülközőt, gyékényt. Bevágod magad autóba, lemész az 5-ösön Kecskemétig, onnan 44-es Lakitelek-Kunszentmárton fele. Csorogsz le az úton, elhagyod Lakitelek-Tőserdőt, út bal oldalán sárga kapu, mellette rajta nagy ember formájú bábu, vhol a kiszebábu és a madárijesztő közt. Mindent összevásárol, majd a következő kanyarnál, még vhol Tiszakürt előtt tán "holt-Tisza" feliratnál jobbra. Úszkál, sörözik, virslit esz, gyengébb gyümölcsök megdézsmálása autó csomagtartójából. A többit hazavisz. A strand ingyér van, és hideg a sör, annak aki nem vezet és nem szoptat.
  Ami a ládában a nap végére marad, aztat lehet befőzni....

 • 2010.01.26 10:27:20Vakmacska

  Ja és teljesíti a hely a "helyi áru" követelményt, mivel a farm a sárga kapu mögött kezdődik.

 • 2010.01.26 10:33:53Rosa Rugosa

  Tessék, ez pl. Bp.-től nincs messze.
  Van házhozszállítás is.

  http://www.ebio.hu/

 • 2010.01.26 10:36:04farkasokkal tancolo

  Mi Pomázra szoktunk kimenni a szeddmagad akcióknál. Meg van a féremnek egy ismerőse, egyszer tervezett neki valami akármit, nem volt egy vasziszdasz, és nem kért érte pénzt. Viszont az ismerősnek van birtoka eperültetvényekkel meg meggyfa gyümölcsössel, és fizetség gyanánt minden évben egyszer elmehetünk oda, és annyi epret és meggyet szedhetünk, amennyit akarunk. Most is van itthon vagy 30 üveg eperlekvár, még a tavalyiból is van vagy 10...(a meggykompót hamar elfogy).

 • 2010.01.26 10:41:42Rosa Rugosa

  Minden Budapestinek ajánlom a Csepel-szigetet.
  Ami ugye régen is a főváros éléskamrája volt és a sziget nagy része tangazdaság volt.
  Tele van almával, meggyel, barackkal, eperrel, mindig van szedd magad, bár azt be kell vallanom, hogy a kommunikáció az katasztrófális.
  Szóval csak szájhagyomány útján terjed, hogy hol mi van.:)))
  De hát ez egy ilyen vidék...:DDD

 • 2010.01.26 10:52:46Vakmacska

  majd szezonban lehet itt is hinteni az igét, hogy mikor miért érdemes menni Csepelre....

  jaj a szeddmagad az csinál vicces helyzetet. Évekkel ezelőtt anyám kolléganőjével mentünk Pomázra barackért. Gazdaság elején megáll, mert felhőszakadás jött, és ott nem kevés az agyag ami nem kicsit csúszik. A barack a még látható fákon szemlátomást éretlen volt, úgyhogy csúszkálni kezdtünk kifele, de annyira esett, hogy megálltunk az út mentén úgy 800-1200 méterrel arrébb.

  Nahát, ottan van egy nagy kapu! Díszletként kiállítva bele egy bazi nagy láda, tele érett barackkal.
  Kérdezzük hogy ez meg mi? Ja, barack, érett, leszedve, vihető, annyiért amennyiért szedtük volna a szomszédban.
  Hat láda felpakol, hazacsúszkál. Nem magunk szedtük, de magunk főztük...

 • 2010.01.26 11:05:48baudolinA

  Rosa,
  a szezon idején nem írnál az offba, hogy mikorhovamiért?

 • 2010.01.26 11:12:22Rosa Rugosa

  De, szívesen.:)
  Csak addigra el ne felejtsem, hogy megígértem...:D

 • 2010.01.26 11:14:02baudolinA

  Majd eszedbe juttatjuk. :)

 • 2010.01.26 17:30:11Ronja

  csak az nem bio, hogy ezekert a ruhakert tobbet kell dolgozni

 • 2010.01.27 14:29:27kriszi

  Ahán, egyetértek. Most próbálom beleverni a kölkökbe is, hogy NEM veszünk olyan dolgokat, amikre nincs szükségünk. Meg hogy igyekszünk mindenből a legtartósabbat, a legolcsóbban. A lányom első kérdése, ha ruhát lát, így egyben: pamut, nem izzadok bele? nem megy szét? akciós volt? (És nem, nem szomorú, nem is hangzik úgy. A múltkor leprédikálta a nagymamát, hogy miért nem várta meg a Wojczykban vagy hol a leárazást, mert így drága az ünneplőblúz...)

 • 2010.01.27 14:30:23kriszi

  Mondjuk a házi befőzéshez marhára kellene, hogy ne melózzam ÉS tanuljam végig a nyaraimat már hosszú évek óta...

 • 2010.01.27 14:40:13Rosa Rugosa

  kriszi
  Nem akarok életvezetési tanácsokat adni, de én pl. soha nem úgy főzök be, hogy na, akkor veszek 50 kg barackot...
  Veszek 3kg meggyet, megpucolom, aztán főzök belőle lekvárt. Aztán ha van időm, akkor megint.
  Az egész kb. 1 óra.

 • 2010.01.27 15:04:52kriszi

  Rosa, igazad van. De nekem a három balkezemmel nem egy óra megpucolni és befőzni 3 kg meggyet sem (na jó, meggymagozóm sincs). Pedig hogy imádom a meggylekvárt :) Meg a házi baracklekvárt (na az az egy, amit már főztem is).
  Műláb: neeeem, ezek már most számítógép-vezérelt okoslábak, maximum környezetbarátságtalan műanyagból vannak :D

 • 2010.01.29 13:18:48Hűbele

  "A H&M és a C&A is kamuzott a ökopamut-termékekről"

  http://velvet.hu/blogok/tejbenvajban/2010/01/29/nem_minden_biopamut_ami_annak_latszik/

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta