SZÜLŐSÉG

Palkónapló: A legkisebb kapja a legkevesebb ajándékot

2009. december 18., péntek 11:38

palko1218

Tegnap végre volt egy kis időnk lépni a karácsonyi ajándékok témájában a férjemmel. Természetesen még távolról sincs lezárva az ügy, nem is tudom, hogy karácsonyig egyáltalán sikerül-e, de legalább az ötletek, helyek megvannak, és ha a valóságban nem is, gondolatban majdnem mindenkit kipipáltunk már. Egy kivétellel. Palkóval, aki pedig vitathatatlanul a legjobb gyerek volt a családban, nem igazán tudunk mit kezdeni. Mert mit vegyünk egy hét hónapos kiskrambónak, aki annyi játékot, csörgőt, plüss porfogót örökölt a tesóitól, hogy minden nap külön készletet dughatunk az orra alá?

Idegesen róttuk a köröket a játékboltokban. Micit és Lackót mondhatni seperc alatt lerendeztük, férjem az izgatottságtól pirosra gyulladt arccal turkált a kisautók, buszok és versenypályák között, és ha nem vagyok résen, mindent, aminek kereke van, lepakolt volna Lackónak, én pedig, mi tagadás, erősen koncentráltam, hogy ne Micin keresztül kárpótoljam magam bizonyos beteljesületlen, rózsaszín kislánykori álmokért.

Palkónál viszont mindketten érdekeltek voltunk, hiszen ugye az a tény, hogy Palkó pici, előhívja az anyát, akinek illene tudni, mire kattannak a kisbabák, de odarendeli az apát is, aki biztos tudja, mi kell egy ekkora fiúnak, és aki egyébként is kissé gyanakvó a rózsaszín body-s Paulinás eset óta. Bár elméletileg a dolognak így kellett volna tökéletesen működnie, teljes patthelyzetben tébláboltunk órákon és üzleteken át. Egyikünk sem talált olyan ajándékot, ami a másiknak is bejött volna. Mert míg én a nagy, csilingelő, beszélő vagy villogó műanyag cuccokat nézegettem, addig a férjem a puha, színes, de ezen kívül semmi egyéb vonzó tulajdonsággal nem rendelkező cukiságokat mutogatta nekem hangos és rábeszélő “idenézz” felkiáltásokkal. Ő az én műanyag felfedezéseimet “csetresz”-nek titulálta, kegyetlenül rávilágítva, hogy ezek azok a dolgok, amik pár hónap múlva a játékhalmot tupírozzák alulról, én pedig csak néztem az ő, attól drága mert színes és fellógatható textiljátékait, amelyek amellett, hogy rendkívül jó porfogók, távolról sem tartalmazták az “órákig eljátszik vele szép csöndben a gyerek” faktort  – szerintem.

Tulajdonképpen mind a ketten éreztük, hogy ki kellene mondani: nincs szükségünk újabb bébijátékokra. Sem ruhákra. Kivéve persze, ha létezne valahol három éven belül lebomló, környezetbarát bébijáték. Könnyebben menne a vásárlás, nem riadnánk vissza a húsz centinél nagyobb műanyag csodáktól sem, és az sem fordulhatna elő, hogy később a kölkök vércsesikoltással vessék magukat a kupac legaljáról előhúzott, még nyöszörögni képes villogó hasú macira, hogy aztán vad játékkal illusztrálják, mennyire rosszul gondoltuk, hogy ezzel ők már úgysem játszanak, szó sem lehet leselejtezésről.

Mégis, rossz érzés arra gondolni, hogy Palkónak sokkal kevesebb jut a másik két gyerekhez viszonyítva. Szeretem egyformán kényeztetni a gyerekeimet, megadni a harmadiknak is, amit az elsőnek. És különben is. Mit fognak szólni a tesók? Lackónak, aki a Mikulás-ünnepségen simán kiszúrta, hogy a Mikulás süvege papírból készült, hátul celluxszal ragasztva, és aki pontosan tudja, hogy kitől mit kapott tavaly előtti szülinapjára, kizárt, hogy nem fog feltűnni Palkó silány kis ajándékkupaca. És Mici sem fogja érteni, hogy miért kap kevesebbet Palkó, aki köztudomásúlag jobb gyerek volt nála.

Egyedül a delikvens lábizik nyugodtan, mit sem sejtve a körülötte lappangó aggodalmakról, amiknek úgy érzem, most már tényleg ideje véget vetni. És inkább Palkóval örülni, aki egy hét múlva ott fogja boldogan eregetni a nyálát a karácsonyfa alatt, négykézláb a nagy nyüzsiben; remekül fog játszani a széttépett, zörgő csomagolópapírral, és kis szemében a csillogó karácsonyi fényekkel sejtelme sem lesz róla, hogy tulajdonképpen nekünk ő a legnagyobb ajándék, most, 2009. karácsonyán.

Panzej

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.12.18 17:54:16málnabálna

  FT,
  abakusz jó ötlet Panzejnek sztem is.
  Olcsó és imádják:) a színeket is lehet rajta tanítani később a számolással együtt. Fiamnak kb ennyi idősen vettem meg, mint most Palkó :)
  pörgette rajta a golyókat,meg tologatta, stb.,most a kitámasztóját (hülye szó bocs) vagy mit pörget rajta és helikopternek hívja :D

 • 2009.12.18 17:56:28málnabálna

  Palkó pedig imádnivaló,szívdöglesztő kispasi már most! :) szöszke, mint a fiam :) és vigyorka mint vadalma fiam :)

 • 2009.12.18 17:59:22ildanyóka

  "#
  2009.12.18 13:53:12Jávorka

  Nincs babakötvény, én vagyok az a lusta dög, aki menekül ha ügyintézni kell. Ennyi idősen még nyithtaok neki kötvényt?
  "
  Jávorka és mindenki, akit érinthet

  A startszámlára csak korlátozott mértékben fizethetsz be egy évben, max 120et, a többit vissza fogja utalni a bank. Ha csak takarékoskodni akarsz a gyerek részére, és esetleg a hozzáférést is szeretnéd mondjuk a nagykorúság előtt, akkor jobb a Szia Szimba számla. Nincs megkötés, hogy mennyit kellene befizetni, és nincs is maximálva. 0 éves kortól nyitható, 18 éves korig tartható fenn.

 • 2009.12.18 18:17:27loreal

  Panzej,

  Most jutott valami eszembe...ha netán még nics oriás babzsákotok, az egy jó móka a gyerekeknek, nálunk van egy és imádják....és azt mind a hárman élvezhetnék:DDDDD

 • 2009.12.18 18:31:10ági anyu

  Nálunk a két nagy eltett játékai közül kapott az első karácsonyára főleg - tökéletes volt

 • 2009.12.18 18:54:59Pearl.79

  Panzej az én fiam 11 hós neki ennyi idősen Wader kisautókat vettünk névnapjára. Jól rágható, strapabíró autók, vonat, traktor, repülő. Imádja őket. Érdes felületű labda, könnyű megfogni, fejleszti a kezet és bírja a rágást is.

 • 2009.12.18 19:09:43Panzej

  Köszi szépen a sok-sok tippet! Eddig vettünk: három kis műanyag autót, egy felhúzhatós teknősbéka vízi játékot, meg egy olyan kis teherautót, amit ha tologat, az utasok a tetején ki-be ugrándoznak.
  Az eltett és újra elővett játékok nálunk nem mennek, mert Lackó mindenre pontosan emlékszik. De tényleg, eszméletlen memóriája van, az idei adventi csokikalendáriumuk ugyanattól a cégtől van, mint tavaly, és Lackó emlékszik még, milyen csokik voltak egyes napokon tavaly.. Abakuszunk már van, de jó, hogy mondjátok, elő is veszem Palkónak.
  A babzsák egy szuper ötlet, megnézem! És nézek babakönyvet is!
  Mózes, jó ötlet, de akkor inkább pulykát veszek, vagy pontyot. Majd megkérdezem a gyerekeket, minek örülnének jobban! :-)

 • 2009.12.18 20:11:20loreal

  Panzej, nekem a nagy kedvencem(amire csak vágyom persze) a yogi bean bag néven futó kollekció, vagy felénk fut terapy néven is.....láttam élőben, szenzációs...de az ára nagyon borsos:(((
  Na de egyszer ha gyerekem lesz, majd neki:DDDDDD
  hehehe mennyi iyen van már az elméleti listámon:PPPPPPPPP

 • 2009.12.18 20:20:21psyché

  Palkó egyre szebb! Annyira kópésan mosolyog!

  A probléma ismerös: a második fiúnknak volt eleinte probléma, hogy mit is vegyünk elöször Karácsonyra, aztán az elsö ill. második szülinapjára, mert igazából minden volt itthon. Mindig nagyon szégyeltük magunkat, amiért ö csak olyan keveset kap.:-)

 • 2009.12.18 20:41:09milladuo

  nem tudom, volt-e már:
  tapintós lapozó kiskönyv
  nálunk nagyon nagy sláger, fiam ugyanannyi, mint Palkó, rajong érte

  Palkó pedig cukorfalat
  és nagyon tetszett az írásod, Panzej!

 • 2009.12.18 21:05:23Tessina

  2009.12.18 14:53:56Edinbogyo detto:) kissepru, nagysepru, vodor, kisfelmoso, es takaritas ezerrel, ezt tuti nem a legkozelebbi rokonaitol orokolte:P

 • 2009.12.18 22:04:47pirosalma

  Sziasztok!

  Kicsit OFF, de segítség kellene játék ügyben.
  Egy 21 hónapos kislánynak vettünk egy ajándékot, amire rá van írva, hogy 18 hónapos kortól.

  Egy doboz, van rajta formabedobó, meg dróton húzgálható golyók, átfordítható falapok képekkel, meg egy oldal, amire rajzolhat filccel.

  De most vacilálok, mert olyan, mintha ez kisebbeknek való lenne. :( Mert akkor elteszem a kislányomnak inkább.
  Vagy ilyen korban eljátszanak még ilyennel? Mástól hallottam, hogy a formabedobó 3 évesen volt sláger pl.

  Tapasztalt anyukák segítsetek!:)

 • 2009.12.18 22:05:19renege

  2009.12.18 16:56:52Paramami

  teljesen egyetértek!!! a könyvet nem ismertem, de ezek után el fogom olvasni :)
  én is szoktam sajnálni a kislányom, hogy alig kapott még játékot, bezzeg a tesója ilyen idős korában.
  cserébe viszont annyi mindent tanult a bátyától,é s olyan élményeket ad neki, amihez képset egy kisautó vagy baba semmit nem ér!
  nálunk az ajándék általában lányos ruha szokott lenni, hogy a sok örökölt fiús ruha mellett néha lányosan is fel tudjam öltöztetni (a magam kedvére :)))

 • 2009.12.18 22:06:14Ronja

  kezdetben en is nagy gondot csinaltam, hogy vajon mit kapjon a 13 hos tolunk karacsonyra amikor tenyleg rengeteg jateka van..aztan ugy dontottem, hogy semmit sem kap mivel a nagymamak elhalmozzak ugyis- pl hintalo- es vegulis a jezuska hozza az ajandekot. szoval mar nem csinalok ugyet belole..aztan nemsokara jon a kivansaglista meg a levelezes..

 • 2009.12.18 22:13:03renege

  pirosalma, szerintem teljesen jó egy 21 hónaposnak az általad említett játék.
  Az én kislányom most 19 hónapos, és a formabedobóval még nem boldogul egyedül, csak segítséggel. a dróton huzogatható golyók még a 3 évesemet is leköti néha, de 2 évesen imádta.
  rajzolni meg ráadásul még később is tud.

 • 2009.12.18 22:18:22Ariaden

  Nálunk ugyanez van, csak a négy hónapos kislánnyal, igaz ő első gyerek. Mi nem kaptunk senkitől sem játékot, de úgy gondolom a korosztályának megfelelő játékai megvannak. Így tőlünk kap egy pici, puha plüssből varrt babát és egy formabedobó teknőst. Azért két csomagot, hogy egyet az apukájával és egyet velem bonthasson ki. Az anyukámék ruhát adnak, a húgom is (én vettem meg őket a méret miatt), de még maradt egy kisebb összeg, amiből kellene egy játékot venni, amit anyukámékkal bonthat ki. Nyilván pont nem is fogja érteni, de ő az első unoka, és 23 éve az első kisgyerek a családban és mindenki az ő örömére vágyik leginkább.
  Szerintetek egy gyerkőc mennyire örülne egy plüss medvének? Hagyományos játékot szeretnék, hogy apukámnak is tetsszen. :) Más nem jut eszembe, ami ilyesmi, s egyelőre azt sem tudom, hol lwhwt szép, nem túl nagy mackót (tehát max 40-50 centi) venni.

 • 2009.12.18 22:18:24pirosalma

  Köszi a választ renege.

  Megnyugodtam. :)

 • 2009.12.18 22:20:29littlered

  A lányommal még baromira figyeltem, melyik játék mikortól jó, mit fejleszt, ilyesmi, de a fiam érdekes módon simán eljátszik a nővére dolgaival. Most lesz 15 hónapos, imád főzőcskézni, golyópályázik, kedvence a "színes műanyag bizbaszokat dugdosunk egy fehér lyukacsos alapba", még a pónikra is ráfanyalodik. Vagyis, ami az ő korára ajánlott, az már rég nem köti le.

 • 2009.12.18 22:28:06anyatájger

  nálunk nincsen tesó, de ami a kisfiamnál ebben a korban bejött, az a zenélős-nyomkodós kütyü, csörgő és társai, lapozós könyvek, puha labdák, sípolós gumiállatok és műanyag palackok.
  kedvence egyébként egy műanyag csavart telefonzsinór volt :)

 • 2009.12.18 22:41:32Ronja

  nalunk a kedvenc az asvanyvizes uveg...:)))
  tolunk sok-sok puszit fog kapni karacsonyra es kesz :)

 • 2009.12.18 22:49:37Moira

  münanyag ásványvizes üveg über király!
  most meg már le akarja törni, és tezs a szelektív szemét közé. :-)

  Ronja: elsőre nálunk se kapott igazából semmit, a rokonoktól kapott úgyis éppen eleget.

 • 2009.12.18 23:22:42Ronja

  szia, hogy vagytok?? vagy megyek az Off-ba, megnezem h irtal-e..

 • 2009.12.19 01:24:55farkasokkal tancolo

  Hát nálunk meg az van, hogy az unokám túl sok ajándékot kap. KOmolyan. na jó ebben mi is ludasok vagyunk, hiszen nincsen boldogítóbb érzés, mint egy játékboltban azon tépelődni, hogy mi mindent vegyek meg kicsi szerelmemnek.

  Akit amúgy igazából nem érdekelnek a játékok...

  De akkor is. Na inkább elmondom mi az amiról én tudok:
  -Lányom (mint anyja) vett neki egy FÉNYKÉPEZŐGÉPET. Digitális meg minden, de leejthető stb, mert gumi védi.
  - Másik lányom mit szuper nagynéni vett neki egy KARÓRÁT. Amin mozdony fut körbe a másodpercek helyén. (Még nem is ismeri az órát...)
  -Mi vettünk neki egy trambulint ( anyja szerint trampolin, de ezen nem veszünk össze) , tudjátok olyan kis cirka egy méteres átmérőjű szobai ugrálósdi.
  -én vettem neki egy nagy darut, ami elemekkel működik, és akciós volt a Tescóban.
  -az apjától kap egy sakk-készletet (valami miatt ez speciel érdekli, és én szóltam neki, hogy ezzel okozhat örömet, mert ugye nálunk két karácsony van alapból neki, 24-én este nálunk, aztán 25-én meg az apjánál meg az apai nagyszülőkkel).

  Ezen kívül kap MINDENKITŐL mesekönyveket (tőlem a Mesék a Bibliábólt lépvén karácsony), plussz mindenki hoz a "nagy ajándékok mellé egy kis ezt azt. Pl a férjem is vett még valami kincskereső készletet, én meg ilyen filléres dolgokat, mint műanyag kalózok meg műanyag lovagok, műanyag állatok, műanyag madarak, műanyag békák, foglalkoztató füzetek... - de mentségemre szóljon, hoyg úgy döntöttem, ezeket szépen elrakom husvétra és kész.

  És bejelentkezett az öcsém is 26-ára hogy ők is vettek a gyereknek ajándékot. És még nem tudom mit kap a másik nagyszülőktől...


  Ja és a gyreek 5 és fél éves...

 • 2009.12.19 08:07:49LogiCa

  Nekünk még csak egy gyerekünk van (1 éves lesz), de én annak aki megkérdezte hogy mit vegyen karácsonyra, azt mondtam, hogy bátran vegyen nagyobbaknak való ajándékot. A bébijátékok már nem kötik le, és végül is teljesen mindegy neki hogy mit kap. Legfeljebb később is tud játszani a játékokkal. Persze nem "kell" most rendeltetésszerűen használnia a dolgokat, de nézegetheti, felfedezheti őket. Most úgy is ez a legfontosabb.
  2 vagy több gyereknél már azért gondban lennénk, mert addigra biztosan tele leszünk mindenféle cuccal.
  Ez az újrabecsomagolós dolog nekem tetszik, majd kipróbáljuk, hogy beválik-e.

 • 2009.12.19 09:02:30Békanőci

  Nagyobbik lányom márciusban lesz három éves, és kevés "normális" játéka van, legfőképp a tavaly karácsonyra kapott konyhában főzi befőttesgumiból és egyéb kacatokból a műanyag krokodillevst, így neki olyan játékokat kértünk attól aki megkérdezte, hogy mit vegyenek, amivel úgy játszik, hogy nincs neki. Kap gyurmát(eddig: papírgombócokból próbálkozott), temperát(elfogyott), porszívót(egy virággal porszívózott), vasalót deszkával(bébitornázón vasalt), mikiegeres bugyit, Fifi-fan lévén tőlünk egy fifiházat(nem tudtunk ellenállni, bízunk a csillogó szemekben).
  A kicsike 5 hónapos, csomó játék maradt rá a nagyról, akinek jó sokáig csomó kisebb játék gyűlt össze, rágókából van elég,így a dédivel és a mamával közösen vettünk egy kiságyra akasztható taposnivaló zongorát(?), zenél, világít, egyebek. Nem volt olcsó, de közösen belefért, és a mi lelkiismeretünk is nyugodtabb, mert mi is tipródtunk ezen, hogy a kicsinek megvan mindene, akkormostnemkapsemmit??? A mama ragaszkodott kimeríteni egy bizonyos összeget a gyerekeknek, így megbeszéltük, hogy mindkét gyerek kap még tőle egy-egy ékészletet mert fogyóeszköz és szükséges(két tányér, pohár), a pici pedig plusz egy babakönyvet, amibe lehet róla mindenféle dolgokat felírni. A nagylánynak is van, beírom, hogy mit-mikor csinált, miket mond, ilyesmi. Ha nagy lesz viheti magával.

 • 2009.12.19 09:14:04Luise Maya

  Panzej: esetleg keress rá a Bilibo nevű forgatható játékra (hasonló, mint a fejlesztőpedagógusok által használt Ayres tölcsér, csak nem foglal olyan sok helyet). Palkót ti tudjátok benne ringatni, forgatni, a nagyobb gyermek pedig egyedül pörög vele. Ja és az ára sem olyan horror, mint például a Hupple tölcséré.

 • 2009.12.19 09:14:07Veg_

  Panzej: Valamelyik nagybevásárláskor (szal ósan, interspár vagy teszkó) láttam olyan "fotelt", ami egy plüssállat és egy babzsák összehozása egy fotelforma izére. Akkor kissé meglepve néztem, de visszagondolva nekem anno nagyon tetszett volna, hgoy a földön egy puha plüss izén ülök, ami az én saját fotelem, nem hideg kövön se (megnéztem, szerintem tuti nem hül át) és ha már fog rendesen menni, akkor tudja huzogatni maga után ahova akarja, mint én anno azt a bazi plüsskutyát, amit hasonló célra használtam...
  Szerintem nagyon tetszene neki, és mégse csak porfogó, hiszen ülőbutor talajra :)

 • 2009.12.19 13:46:03e_e

  en sem tudok a 11 honapos lanyomnak venni, mert a batyja tavaly karacsonykor, ugyanennyi idosen mindent megkapott (montessori torony, xilofon, leporellok, stb.), raadasul, ahogy sz.szocske egyszer talaloan megfogalmazta, ennyi idos gyerekek a muanyagtormelek szajbatomeset elvezik a legjobban. ha meg barmi olyat veszek neki, amit kesobb fog tudni igazan hasznalni (pl. baba), azt a batyja addigra kisajatitja.
  tanacstalan vagyok.
  viszont palko ma sem kevesbe aranyos, mint altalaban eddig.

 • 2009.12.19 13:46:51e_e

  venni= mit venni

 • 2009.12.19 14:15:51Törpevízmű

  Az én 13 hónapos lányom a nővérei miatt kap "rendes" ajándkot, náluk ugyanis még megvan a jézuskás hitvilág, és nem értenék, a húguknak miért nem hozott ajándékot. Egy hintalovat licitáltam neki, mert vendégségben mindig odarohan a hintalovakhoz, megmássza őket és még hajtja is magát, kis cowgirl:)

 • 2009.12.19 14:59:14Ronja

  Torpevizmu, nalunk a 13 hosnak pont hintalovat hoz a nagymami jezuskaja :) szigoruan fabol.

 • 2009.12.19 15:54:284tissimo

  Nemrég múlt 1 éves a lányom, ajándékozással hasonló cipőben, mint a posztoló és a kommentelők, a 3 éves bátyjától rengeteg játékot örökölt. Aztán nemrég találtam a neten egy aranyos dolgot, fotóalbum kicsiknek, ami puha szélű, nem karcol, mérsékleten nyálálló, de Magyarországon még nem találtam ilyet. Valaki nem botlott ilyesmibe a karácsonyi beszerzőkörútjain?

  http://www.amazon.com/Sassy-Loves-Baby-Photo-Book/dp/B00000J0FW/ref=sr_1_12?ie=UTF8&s=baby-products&qid=1261233844&sr=1-12

 • 2009.12.19 22:43:00buborék

  Wheely bug! Szép is és mind a hárman imádnák...
  Jó a cikk, a cipő hasonló amiben járunk.

 • 2009.12.19 22:56:05dodóó

  Ma az Interbe vettem karácsonyra a lányomnak egy dobozt amibe van egy my little pony meg társas 2590 forint volt.
  egy emelettel feljebb 7490ft.

 • 2009.12.20 00:04:16Hannahmama

  Az én lányom 20-hónapos lesz karácsonykor. Egy játékkonyhát kap minden tartozékkal. A tartozékokat a család többi tagja veszi meg, én ezt osztottam ki rájuk. Kapott műanyag kocsit amin száguldozhat, bevásárlókocsit, és egy elefántot ami fujja ki magából a pillangókat és el kell őket kapni hálóval. Nálunk ez az első igazi karácsony, és szerintem értékelni is fogja a konyháját, mert már három hónapja tölti nekem a teát, tejet és meg is kell inni. A tologatós hülyeségeket meg imádja. Azt tudom hogy anyós vett neki még egy beszélő babát, hát ezért éppen nem rajongok, de nem baj, sőt ha jobban belegondolok nem rossz mert legalább magyarul beszél más ugyse teszi ezt rajtam meg apukáján kivül.

 • 2009.12.20 00:16:09Hannahmama

  Ja és kap egy porszivot és egy Bilibot :) De azt majd karácsony után veszsük meg mert irdatlan összegért küldték volna ki :(

 • 2009.12.20 17:20:43Panzej

  Ez a bilibo ez egy érdekes dolog. Mikor először megnéztem, kábé az volt a véleményem, hogy atyavilág, ma már mindenből pénzt lehet csinálni. De most, hogy alaposan körbenéztem, egészen megtetszett. Sőt. Most épp azt gondolom, milyen jópofa. Csak azt nem látom sehol, mennyibe kerül. Valaki?

 • 2009.12.20 17:22:23Panzej

  Veg, én is láttam olyat, vacillálunk a babzsákon és szerűségein. A férjem szerint várni kellene ezekkel, mert a másik két gyerek rég lestrapálná, mire Palkó hozzájutna.

 • 2009.12.20 17:48:52jazmine

  Ft, képzelheted, milyen, ugyanez szorozva hárommal. Mondjuk nálunk a nagyszülők inkább a másik véglet: 1 játék a háromnak, viszont a férjem szerint karácsonykor úszni kell a játékokban, én próbálom visszafogni, de kevés sikerrel, akkor legalább terelem: ő vesz, amit akar (kiegészítő játékot); de a nagyobbakat közösen kitaláljuk, én beszerzem. A legjobb az egészben, h már mindent becsomagoltunk (a legtöbbet papír-táskába, amiket jövőre is használunk, meg más ünnepekre is), de így még több helyet foglalnak, ráadásul olyan helyen kell(ene) tartani, ahol nem bukkannak rájuk. Egyelőre ez a kamra, ami kicsi és most letakargatva van itt-ott, jövőre szerintem valamelyik szomszédot kell megkérnem...

 • 2009.12.20 17:59:45anyamadár

  Csak egy apró megjegyzésem lenne.
  A múltkori posztnál itt mindenféle kevésbé kedves jelzők elhangzottak a szerkesztők felé. A kedves puffogók most meg elfelejtették megköszönni, hogy folytatódik a Palkónapló saját címmel...

 • 2009.12.20 18:28:17Luise Maya

  Panzej: Bilibót a netes játékboltokban 5-6 ezer Forintért kapsz. Ayres (írisz) tölcsért a gyártónál legolcsóbban kb. 13eFt vagy fölötte. Hupple újonnan 50e, használtan a fele.
  Mi a Gekkoban használunk íriszt, de az sok helyet foglal.
  Most rendeltem újra egy Bilibót, mert a pirosunkat elajándékoztam egy koraszülött ismerős babának.

 • 2009.12.20 18:28:47málnabálna

  Panzej,

  Bilibót kb.5-6ezerért lehet beszerezni...

 • 2009.12.20 18:30:36málnabálna

  pl. bookline-nál 5690.-HUF
  http://bookline.hu/search/search!execute.action?inner=true&searchfield=bilibo&tabname=jatek

 • 2009.12.20 18:31:40málnabálna

  bilibo még ezeken a helyeken: http://www.bilibo.hu/?viszonteladok.html#

 • 2009.12.20 18:36:20Luise Maya

  mulungu pont hun most akciós némely színben 4990.-
  ja semmi közöm az oldalhoz, a régit a játékneten vettem még 5700-ért.

 • 2009.12.20 18:36:47farkasokkal tancolo

  Mi a fene az a billibo???

 • 2009.12.20 18:38:52Luise Maya

  ft: google

 • 2009.12.20 18:41:10Luise Maya

  egyébként pedig egy színes műanyag tölcsér, nagymozgás fejlesztő (?) eszköz, univerzális játék. Régen erre nagyanyáink lábosait használták, de ez sokkal jobb.

 • 2009.12.20 19:25:36farkasokkal tancolo

  Megnéztem... hát izé... én nem adnék érte semmit. Ha már műanyag tölcsér, akkor milliószor inkább egy ennél jóval nagyobb, amiben az egyensúlyérzékét fejleszti.

 • 2009.12.20 19:35:52Luise Maya

  akkor ott az Ayres vagy a Hupple.
  Egyébként a Biliboban ugyanúgy pörgethető/ringatható és szvsz ez is fejleszti az egyensúlyérzékét. A majdnem hároméves fiam egy éve még szerette az Ayrest, majd ódzkodott tőle a foglalkozásokon, így kezdtem el keresni otthoni használatra a neten. Később megmutattam a Bilibot a fejlesztőpedagógusnak is, és jónak találta.

  Nekem meg jelenleg Lego Duplo Bob mester cuccokat kell keresnem a neten, mert a fiam most hívta fel a Jézuskát, hogy olyat szeretne a katalógusból...
  - "Jézuska! Hozzál meglepit! Olyat kéééérek! Legó Bobmestert."

  Nincs mellébeszélés. :)

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta