SZÜLŐSÉG

Amerikában a műhörcsög kelendőbb, mint a H1N1 vakcina

2009. november 27., péntek 08:09 |

horik

A Porontyon már bemutattuk a rágcsálót, amely sosem dobja fel a talpát - úgy, tűnik, hogy ez a 10 dolláros robothörcsög jelenti az ajándékszenzációt a tíz év alatti gyerekek számára az Egyesült Államokban. A hörcsög már szeptemberben a boltokba került, a zsúfolt polcok láttán azonban sok szülő elhalasztotta a vásárlást, mondván, hogy majd karácsonyra megkapják a kicsik a fura állatot. A robothörcsögnek azonban időközben igencsak megemelkedett az ázsiója, gyorsabban elkapkodták, mint a H1N1 oltóanyagot - jegyezte meg az egyik anya.

A Zhu Zhu Pets robothörcsöge nem akármilyen elődök nyomdokaiba lép a karácsonyi slágerajándékok listáján, korábban a Szezám utcából ismert Elmo csiklandós figurája volt hasonlóan keresett, mint a hörcsög, amelyért az interneten most már akár 40 dollárt is megadnak.

A játékhoz való "létfontosságú" tartozékokat - például a hörcsögautót és a házat - külön lehet megvásárolni.

A robothörcsög sikere sok tekintetben érthetetlen a szakértők számára. Zajos, körbe-körbe autózik, de nem mindig úgy működik, ahogy kellene. Sok mindenre nem lehet használni - írták le a játékot. "Őszintén szólva nem igazán értem. De erre nincs is szükség ahhoz, hogy egy játék ilyen sikeres legyen" - mondta Gerrick Johnson piacelemző.

A játékokat azonban sok dolog teszi kelendővé, vicces kiegészítők, ijesztő jellegük, vagy éppen az, hogy nehezen beszerezhetők - tette hozzá a szakember. A gazdaságilag nehéz időkben egy nagy előnye is van a robothörcsögnek, mégpedig az, hogy olcsó - magyarázta Johnson.

(MTI)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.11.27 08:55:43Subbantósdi

  Szerintem nem csoda, hogy az ilyen kis működő szőrös dolgok nagyon kedveltek. Amikor mi kisgyerek voltunk, nekünk is lehetett ilyeneket, igaz, kezdetlegeseket venni, ami mondjuk összecsapta a majom a cintányért, vagy volt lábait mozgató kutyus is, stb.

 • 2009.11.27 09:27:15mammina

  Nekunk a fulunkon folyik ki a Littlest Pet Shop gyutemeny, es harom eves az elemes cicank, ami elso ranezesre egy tobb oraja doglott kismacskara hasonlit, sprod a szore, es kemeny, megis harom eve folyamatosan imadva van, es nem gyozom az elemek cserejet annyit nyavog, dorombol, dagaszt. Pedig hogy utaltam mikor konyorgott erte. Es nagyon szereti.

 • 2009.11.27 09:51:46pantufül

  Nekünk elemes kiskutyánk van (és persze Little Pet is elegendő), és mióta megkapta imádja. Egyébként tényleg annyira édes hangot ad! Ez egy újabb példa arra, hogy nem mindig azt szeretik a gyerekek, amit mi jónak ítélünk meg számukra. Nekem egyébként semmi bajom vele, egy értelmes gyerek nem fog az ilyenektől "elbutulni".

 • 2009.11.27 09:53:36Veg_

  Ez nagyon érdekes *ásit* Egyben vagy még eszerint? :)

 • 2009.11.27 11:58:18brabus

  mamusz

 • 2009.11.27 12:40:24Chelly2

  Nekünk van kutyánk, macskánk. Igazi. Sőt évek óta sünök is laknak a kertben és néha összefutunk velük. Már egész szelídek. Ha nagyobbak lesznek, felőlem tarthatnak bármit, csak gondoskodjanak róla (persze segítek nekik). De ha vki interaktív műdögöt mer hozni a gyerekeimnek, rosszul leszek... Bőven elég a sok kabala.

 • 2009.11.27 12:50:11dodóó

  Nálunk is van kutya macska halak,meg hörcsög is.
  A lányom 2.5 éves volt mikor a cica kiválasztott minket gazdának és megunva a csövezést beköltözött hozzánk.Soha nem nyúzta a cicát.
  Liza kutya meg akit Liza cicának hívunk nagyon hamar beilleszkedett közénk.
  Néha úgy érzi a macska unatkozik ilyenkor gyorsan odaszalad hozzá kicsit felborítja,meg nyalogatja a cica lepofozza és mennek tovább.
  Csak úgy szeretetből.
  A lányom viszont télapóra egy távirányítós pici borzalmas hangú csivavát kért.

 • 2009.11.27 13:06:53Veg_

  Élő állatkert buli, ha megtanitják bánni vele a gyereket, egy életre megtanulhatja a felelősséget, és az odafigyelést + rengeteg szeretetet kap, akármilyen állat... Ugyanez élőállatot játéknak vevő szülővel: egy életre megjegyzi, hogy neki mindent szabad, a többieknek meg kuss...

 • 2009.11.27 13:16:29mammina

  elo allat! na mi most karacsonykor nekivagunk 12 ora autoutnak aranyhallal (meg majd 12 vissza januarban). nyaron 4 orat mar kibirt kocsiban. szerintetek most is menni fog? majd futok nehogy nagyon lehuljon a vize szegenynek.

 • 2009.11.27 13:21:21dodóó

  Mammina semmi baja nem lesz ha kihűl a vize.
  De mindenképpen az akváriumból meríts vizet.

  Én egy lezárható üvegbe tenném és körbe fóliáznám.

 • 2009.11.27 13:37:58mammina

  koszi dodoo
  lezaros teteju halhurcink mar van, mert ugye mar hasznaltuk, csak megis haromszor annyi ideig fog most lotyogni szegeny mint a multkor :-)

 • 2009.11.27 13:39:08mammina

  de vegulis talan miko nagy a szel akkor is lotyognek a kisebb tavakban. vagy nem. nem tudom. meglatjuk. annyira hozzank nott, nem szeretnem ha baja lenne, pedig csak egy hal. de megis. neve is van, es csaladtag.

 • 2009.11.27 13:55:20dodóó

  mammina mennyi ideig lenne egyedül?
  Mert az aranyhal 5-8 napig simán elvan kaja nélkül.
  Fényt bekapcsolva hagyva neki szerintem el lenne.
  A tavakba a halak másképpen ringatóznak mikor fúj a szél mint mikor egy nagyobb kanyart kell bevenni az autóval.

 • 2009.11.27 13:55:30Veg_

  2009.11.27 13:37:58mammina: A hüvös annyiból jobb, hogy lelassulnak az életfunkciói, többet bir, mitn melegben :)
  (láttam már halszállitót, néztem is, hogy jééé, van aki hallal utazik? éééés tényleg van! :)

 • 2009.11.27 19:18:34Papírbika

  mammina nem a hőmérséklet lesz a kritikus azon az úton, hanem az oxigén. két megoldást tudok, egyik, hogy félóránként valaki meglötyögteti a vízfelszínt (vagy egy kanállal kikanalaz egy kis vizet, és visszacsorgatja párszor). Másik, hogy lehet kapni az akvarista boltokban un oxigéncseppet. Azt nem tudom, hogy az mennyi pénz. Elvileg a kanállal csorgatás elég oxigént juttat a vízbe, csak a hal félni fog tőle.
  Viszont miben fogjátok tárolni az ottlétetekkor? Nem lesz szűrő, el fog patkolni a nitrittől, amit a vízbe ürít. Vagy viszitek az akváriumot? Amúgy 12 óra szünettel abban is elpatkolnak a nitrifikáló baktériumok, és lehet megint bejáratni. Szóval mindenképpen szívás lesz valamivel.

 • 2009.11.27 19:28:16mammina

  szoval itthon egy kb 25 literes akvariumban van, kb harom hete, mert eddig egy 3 literes klasszikus gomb akarmiben volt, de ugy lattam noni kezdett, igy atpakoltuk egy nagyobba. vizforgatonk minden egyeb dolgunk nincs hozza, szerencsetlen kb 5-6 naponta van takaritva - tervek kozott egy keringeto meg egy tisztito cuccos - nyaron elvolt egy hurciban vegig a kempingezes alatt a tengernel 4 ora volt az ut, 5 napig voltunk kempingben, haza is kibirta. :-) most 12 oras az ut haza, otthon is a 3 literes hurciban fog lakni, ott csereljuk a vizet minden masnap neki, egy hetig lesz igy, aztan vissza a nagy helyre itthon. :-)

 • 2009.11.27 19:44:13dodóó

  az oxigéncsepp maximum 150 forintba kerül.

  Mammina én a mi akváriumunkból indultam ki,de az 200 literes.
  Évente egyszer takarítom ki,mindig csak felöntöm közben vízzel.
  Egyáltalán nem zavaros a vize.
  A szűrőt at természetesen tisztítom.
  Szerintem sokkal jobb lenne ha vennétek neki egy kissebb akváriumot berendezve és otthon hagynátok.
  megeteted mielőtt eljöttök és simán kibírja míg haza értek.

 • 2009.11.27 19:45:45dodóó

  at - azt

 • 2009.11.27 21:06:08rath.dinen

  Csatlakoznék: az aranyhal kibírja a hideget, de nagyon nagy az oxigénigénye. Ezért én még a 25 literes akváriumot is átmenetinek, kicsinek tartom (a 3 literes egyértelműen kínzás). Nagy testű hal, sok vízre, térre, oxigénre van szüksége. Egyébként egészen szélsőséges körülmények között is túlél szegény, éppen azért, mert nagytestű (volt néhány éve egy cikk egy aranyhalról, amelyik egy autóbaleset után 15 percig feküdt az aszfalton, és túlélte - őt is autóval szállították éppen), de ez nem jelenti azt, hogy ez jó is lenne neki.

  Szereti a társaságot is. Érdemes párban venni eleve, de utólag is lehet venni mellé havert, mert nem bántják egymást. Max néhány napig az akvárium ellenkező sarkában bújkálnak (illetve nálunk mindig az volt, hogy a kis fiatal jövevény nyomult volna barátkozni a régi halhoz, az meg ijedten menekült, bár háromszor akkorára nőtt mint az üldözője :-)) )

  Ha lezárod az üvegét 12 órán keresztül, szerintem reális esély van rá, hogy megfullad.

 • 2009.11.30 10:39:22Papírbika

  egyébként nem jó a halnak az a sok vízcsere (bár nyilván jobb, mint elpatkolni a szűrés hiánya miatt). Mindig éretlen vízben van szegény. Ráadásul az sem lesz túl jó, hogy elutaztok 12 órányi útron, nyilván más lesz ott a víz, mint mondjuk itt pesten, ahol jó kis kemény víz van. Szóval elkezditek cserélni valami lány vízre (ha éppen ott lágy a víz, ahol vagytok), és az ozmózis miatt elkezd betódulni a sejtjeibe a víz, elég kínzás, így meg lehet ölni egy halat. Aztán ha túléli, akkor itthon a lágyvíz helyett kapja a keményet, akkor meg ugyanez visszafele. Ha annyira szeretitek, tényleg kellene neki egy rendes berendezett akvárium. A halaknak növény kell meg "érett" víz (megfelelő baktérium kultúrával) különben stresszelnek meg könnyen megbetegednek, de ha ez nem is látszik, sokkal hamarabb elpusztulnak, mint egyébként, és a szinei sem lesznek olyan szépek. Egy berendezett akvárium maga is sokkal szebb, mint egy steril üvegkalicka.
  Vannak automata kaja adagolók is, pont az ilyen elutazásokra.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta