SZÜLŐSÉG

Félig kibújt babafejet próbált visszatartani a szülésznő

2009. november 1., vasárnap 10:09 |

Félelem nélkül nézett második gyermeke születése elé olvasónk, akinek végül akadtak problémái a szülőszobán: elmondása szerint az orvosa egész egyszerűen felszívódott, pont a kitolás előtt. A szülésznő próbálta meg visszatartani a félig kibújt babafejet, miközben torkaszakadtából üvöltött segítségért. Te is szeretnéd megosztani szüléstörténeted? Küldd el nekünk erre a címre!

Szeretném nektek elmesélni a második gyermekem születésének történetét. Tudni kell, hogy mi nagyon rajta voltunk, hogy gyerekünk legyen,ami sikeres is volt, hiszen miután abbahagytam a gyógyszert, egy hónap múlva már állapotos is voltam a babócánkkal! Nagy volt a boldogság, a terhesség simán zajlott, minden oké volt, nem volt hányinger, sőt még a súlyom sem nőtt, csak 11 kilót szedtem fel. A pocim napról napra nőtt, a szüléstől nem féltem, mert az első gyermek is egy órán belül megszületett, két perces fájásokkal mentem kórházba 5 ujjnyira spontán tágulva, így ilyen élmények után nem féltem a második szüléstől.

A szülés előtti napon a kislányom megszólalt: „Anya, tudod, mikor fog megszületni a kistesóm?” Kérdőn néztem rá. „Hát holnap!" Jót mosolyogtunk a dolgon, mert még volt hátra egy hét! Este mégis furcsán éreztem magam és picurnak igaza volt! Éjjel egykor hívtam a férjem, hogy ha nem akar lemaradni a szülésről induljon el, mert ő 250 kilométerrel odébb volt. Apuka rohant és még hamarabb ott is volt a kórházban, mint én.

Kétperces fájásoknál szóltunk a szülésznőnknek, aki egy szuper csaj volt, jött is és irány a szülőszoba! Csakhogy, miután beértünk, a kis pocaklakó nem akart megszületni, a fájások nem erősödtek. Vártunk, fürcsiztünk, labdáztunk gyenge javulás, megrepesztették a burkot és jött az infúzió. Most már felpörögtek az események. A szülésznőm négyszer fordított a méhszájon, mert nagyon hátul volt. Iszonyatosan fájt, végül az utolsó stádiumban megjött a dokim is, aki teljesen lefordította a méhszájat, azt hittem belehalok!

Ezek után fél óra sem telt el és jöttek a tolófájások. A fájások jöttek, csak a dokim nem volt sehol! A szülésznőm torka szakadtából üvöltött, hogy valaki segítsen, de semmi reakció, kint a szülésznők nagyon jól elvoltak, de segíteni nem jöttek. Közben a babócánk elindult és félig kijött a fejecskéje, amit a szülésznőm visszatolt és az üvöltözések közepette tartotta a babafejét, hogy ne bújjon ki! Reakció még mindig nem volt, és persze segítség sem! Ekkor már a férjem is üvöltözte a dokink nevét, aki még mindig nem volt sehol!

Közben teltek a percek, amik óráknak tűntek és nekem az járt a fejemben, hogy nem kap elég oxigént a baba és valami károsodást fog szenvedni az amúgy egészséges gyerekünk. Már a szülésznőm és a férjem ott jártak, hogy gátvédelemmel világra segítik a babát, akinek a fejét még mindig tolták visszafelé! Erre hirtelen megjelent a dokink, mint ha semmi sem történt volna, gátat metszett és fél tolófájást követően (14.oo-kor) megszületett Csenge baba, mindenki megnyugvására egészségesen. Az orvosunk, amíg összevarrt, próbált poénkodni, de nem voltunk rá vevők és miután végzett velem, elsunnyogott és másnap estig színét sem láttuk, csak a szülésznőtől érdeklődött, hogy mi van velünk.

Utólag kiderült, hogy hasmenése lett ezért nem ért oda idejében. Igaz, ez minket akkor nem igazán érdekelt és nem vigasztalt! Hétfőn persze híre ment, hogy milyen üvöltözés volt és annak is, hogy nem jött segítség. Szerencsére az akkori félelmünk mára már tovaszállt és szeretettel neveljük a most már 15 hónapos babánkat és az 5 és fél éves nővérét!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.11.02 14:05:54Rosa Rugosa

  funkysm

  Ja, :)))

  Szerintem azokkal a régi magyar nevekkel érdemes vigyázni pl. aminek nem vagyunk biztosak a jelentésében...

  Meg azért az is fontos, hogy ne csak 5 évesen lehessen egy nevet viselni. Pl. Sugárka is frankó az oviban, meg 20 évesen, de amikor esetleg 50 évesen mész a következő sugárkezelésre...

 • 2009.11.02 14:11:33baudolinA

  Zahara,
  nagyon kezdő vagyok, úgyhogy inkább én kérdezem, hogy ebben a mondatban a Muhammad végén alif van, azaz Accusativus, nem? Tehát Muhammadan lenne a kiejtés.

 • 2009.11.02 14:11:59lm

  zahara, férjem szerint a mindennapokban való boldogulásban az egyiptomi nyelvjárás a legjobb, mert azt általában a többi arab országban is értik, akkora szappanopera exportjuk van. vallástanuláshoz meg nyilván a fuszha.

 • 2009.11.02 14:13:03baudolinA

  De még nem találtam rendes arab szöveget, csak átírást, úgyhogy csak tippelgetek.

 • 2009.11.02 14:14:09funkysm

  Ejha, bizony ciki.:(
  Más, mint ha pl. Álmos néven kérnéd, hogy felvegyenek éjjeliőrnek.:)
  Az legalább szép klasszikus magyar név.
  De van Dzsonatán, Dzsennifer, Dzsesszika és sok más magyarított szönyköltemény is.
  A Benettről most nem is beszélve.

 • 2009.11.02 14:17:31funkysm

  És: szöny, mint szörny, természetesen.

 • 2009.11.02 14:20:28funkysm

  Egy magyar-arab társalgási szótárból tanulgattam anno, no meg kollegáktól élesben, a kiejtés és írás, olvasás már ment, persze beszélni nem tudok.
  Az a társalgási szótár, aminek a fedelén a Piramisok vannak, talán épp egyiptomi származású az egyik társszerző, sok nyelvtan is van benne, szerencsére.

 • 2009.11.02 14:22:59lm

  وَإِذْ قَالَ عِيسَى ابْنُ مَرْيَمَ يَا بَنِي إِسْرَائِيلَ إِنِّي رَسُولُ اللَّهِ إِلَيْكُمْ مُصَدِّقًا لِمَا بَيْنَ يَدَيَّ مِنَ التَّوْرَاةِ وَمُبَشِّرًا بِرَسُولٍ يَأْتِي مِنْ بَعْدِي اسْمُهُ أَحْمَدُ فَلَمَّا
  جَاءَهُمْ بِالْبَيِّنَاتِ قَالُوا هَذَا سِحْرٌ مُبِينٌ


  And (remember) when 'Iesa (Jesus), son of Maryam (Mary), said: "O Children of Israel! I am the Messenger of Allah unto you confirming the Taurat [(Torah) which came] before me, and giving glad tidings of a Messenger to come after me, whose name shall be Ahmad. But when he (Ahmad i.e. Muhammad SAW) came to them with clear proofs, they said: "This is plain magic."

  baud, nem tudom, hogy milyen rendes arab szöveget keresel, ez az a Korán ája, amit említettem fentebb. Amúgy nem tudom, ha ismered ezt az oldalt:
  http://koran.iszlam.net/program.php
  kereshető és van párhuzamos angol, francia, német fordítás is.

 • 2009.11.02 14:23:06Rosa Rugosa

  Az egyik fiam pont Álmos -és soha nem alszik az oviban:))- remélem nem lesz éjjeliőr, bár az ember sosem tudhatja... az életnek furcsa fintorai vannak.:))))

  A jelentés meg onnan jutott eszembe, hogy pl. most olvastam, hogy a Kolos nevet ugyan az iskolával hozzák kapcsolatba, de van egy régebbi jelentése is az pedig a segglyuk és környéke... Remélem az Álmosról nem fog semmi ilyen kiderülni... így utólag.:)))

 • 2009.11.02 14:23:53baudolinA

  lm,
  köszi, ezt az oldalt nem ismertem, de elég "rendesnek" tűnik. :)

 • 2009.11.02 14:25:52lm

  baud, rendes kell legyen, a férjem csinálta :)

 • 2009.11.02 14:31:58funkysm

  RR
  Ne, hari, nem tudtam, hogy a picinyed Álmos.:)
  Kolos?:)
  Akkor Kolozsvárból azért csináltak a románok akkora kloákát, hogy hasonlítson az eredeti jelentésére?:(

  lm
  Köszi a szöveget, rengeteg olyan ékezet van benne,amit nem ismerek.
  Az Izraelt (a szövegben) így írják: Aszrail ?

 • 2009.11.02 15:56:06Sanima

  Evetke, Sugárka, hát ezek olyan hülye nevek, mint az Angyalka. Nem Angelika, hanem Angyalka.
  Volt főbérlőm ( akkor volt kb. 80 éves) neve: Angyalka néni.

  Épp most kérdezték, milyen neveket adnánk a férjemmel, ha lesz gyerek.
  Én fiúnévre rögtön azt válaszoltam: Dákó Rikárdó.
  Férjem pedig közölte, ha lány lesz, akkor Cica Buzilla.

 • 2009.11.02 16:04:41málnabálna

  Sanima :D:D:D

 • 2009.11.02 16:42:56keke80

  Sanima, mi anno a férjemmel meg egy baráttal pont ilyen fiúnevet raktunk össze csak németül... Roar Stacchus (Rohr=csö, Stacchus meg ugye szúr...) Azóta is szállóige...

  És valóban, nagy felelösség a névválasztás. Mert az egy dolog, hogy a kicsike-picike pihe-puha kisbaba milyen cuki Angyalkának, de azzal a névvel egy felnött akár felelös beosztásban is tudjon létezni... Nekem a Viviennröl pölö mindig a Petty Woman jut eszembe, így a kurvára asszociálok, nem pedig egy dikonöre...

 • 2009.11.02 17:07:17geni

  Temptation!
  Nem vágyom a Hős Magyar Anya Éremre, ez csak edy történet amit én éltem át! Nem rémtörténet, mert miután a kezembe vettem a gyerekemet, már nem is emlékeztem a fájdalomra amit éreztem a szüléskor!

  Amúgy addig amíg nincs baj miért ne videózhatna vagy fényképezhetne a férj a szüléskor! Szerintem más is csinál ilyet!
  Jobb lett volna ha kiabálás helyett szétveri az orvos fejét és most dutyiban lenne?

 • 2009.11.02 17:12:49baudolinA

  geni,
  na és volt hálapénz?

 • 2009.11.02 17:12:52Vakmacska

  Szoktak fényképezni és videózni. Sőt hogy az egész família rajta legyen, nálunk maga a doki ragadta meg a kamerát, mikor kibújt a pici és magzatmázasan ott lapult. Eszükbe nem jutott hogy ez baj volna, sőt.

 • 2009.11.02 17:21:20Heatherette

  edy történetecske nagyon

 • 2009.11.02 17:23:34cozumel

  En viszont ertekelem, hogy a posztiro egyaltalan megszolalt.
  Nem kotelezo, viszont nekem szimpatikus, ha megteszi.

  Es ha nem gyakori porontyos (velvetes) olvaso, akkor bizony elhiszem, hogy felhaborodott a sok eszleny beirasan, miszerint mit picsog, ez csak mostanaban divat, regen bezzeg elpottyantottak az asszonyok a gyereket az arok szelen aztan mentek vissza kapalni...

 • 2009.11.02 17:25:27nyina&mika

  H, az edy az egy akart lenni szerintem.

 • 2009.11.02 17:31:01baudolinA

  cozumel,
  nekem a választott orvos+hálapénz a fura, illetve az, hogy a férje nem igazán képviselte az érdekeit. A szülésznő pedig elég balfék lehetett...

 • 2009.11.02 17:32:22cozumel

  Baud

  a tortenet nekem is szamos ponton felvonta a szemoldokom, de az utobbi idoben nem igazan vallalta fel egy Olvir sem a posztjat, legalabb Geni visszakiabal :)

 • 2009.11.02 17:34:42Heatherette

  @baud sztem ebben a sztoriban mindenki... hm... balfék... ezért jó, mert vicces :)

 • 2009.11.02 17:41:15pajki

  Heatherette, bocs, hogy itt írok, de semmi elérhetőséget nem találok itt senkinél... :( Rita e-mail címe vagy bármije kéne nekem, biztosan nem emlékszel már rám, pár hete érdeklődtem a császáros szüléssel kapcsolatban. Most aktualizálódik a dolog (már a nem a szülés egyenlőre, csak a dokiválasztás) és miután a gondom továbbra is fennáll (sőt, fokozódik) mindenképp kéne nekem valami segítség... Szóval ha nem titok, meg tudnád írni az elérhetőségét Ritának? A címem: hibernia0111 kukac gmail pont com. Köszi!!

 • 2009.11.02 17:41:29baudolinA

  cozumel,
  van benne valami! :)

 • 2009.11.02 17:44:26Heatherette

  én nem haragszom... miért is kéne? :)

 • 2009.11.02 17:45:02baudolinA

  Most akkor az edy = édi vagy edy = egy? Még mindig hajlok az 'egy'-re, bár felesleges, de még mindig jobb, mint így írni az édit...

 • 2009.11.02 18:01:15baudolinA

  cozumel,
  van benne valami! :)

 • 2009.11.02 18:20:28pajki

  Köszönöm a címet!

 • 2009.11.02 19:36:03Anura

  Namégegyszer.

  Szóval a gátmetszés nem csak választás kérdése. A szegedi SOTE-n kötelező az oxitocin és elsőszülőknél a gátmetszés.
  Nincs más.

 • 2009.11.02 19:37:46baudolinA

  Anura,
  és olyan nincs, hogy nem akarom? Komolyan kérdezem. Mi van, ha valaki nem akarja?

 • 2009.11.02 19:42:04cozumel

  Anura

  na ez rohej... illetve szomoru.

 • 2009.11.02 20:07:42másutt

  Asztamindensegit.
  Sotet kozepkor, de tenyleg.
  Es meg csodalkoznak, ha a nok inkabb otthon szulnenek.
  Neszeneked "hiszen mindent lehet a korhazban is, amit otthon, es sokkal progresszivebb lett minden"
  Uhum.

 • 2009.11.02 20:09:25Meni

  2009.11.02 14:00:10funkysm
  Az arabban érdekes még, hogy az egyesszámon és többesszámon kívül van ún. "kettesszám" is.:)
  Heberben is. Jom, (egy) nap. Jomaim, ketto nap. Jomim, napok. Hodes, honap. Hodsaim, ketto honap (2 honapos baba pl.:), hodasim, honapok. Milyen meglepo ez az, hogy a semi nyelvek hasonloak, mi? :)

 • 2009.11.02 20:23:04nyúlmama

  Meni, válasz ment az OFF-on lányod ügyében!

 • 2009.11.02 20:55:58geni

  Bocsi az EDY az EGY akart lenni, de a gyerek az ölemben bóbiskolt és mellé nyomtam egy betűt! Bocsi:))
  Baudolina!
  Nem volt hálapénz, mert szerintem nem érdemelte meg!
  A férjem mindent megtett amit tehetett, amúgy olyan hirtelen jöttek a dolgok, hogy még reagálni is alig volt idő! Szegénynek nem volt még tapasztalata, hogy hogyan zajlik egy szülés! Amúgy a férjem csak az én kedvemért nem verte agyon a dokit!

 • 2009.11.03 13:13:52funkysm

  Szegeden SZOTÉ-nak nevezik az orvosit (Szent-Györgyi Albert után) illetve a mostani neve SzEOEC.
  Volt alkalmam diákkoromban szülésnél asszisztálni.
  Akkor még nem nem volt kötelező a gátmetszés
  az elsőszülőknél.

 • 2009.11.03 13:17:40funkysm

  Köszönöm, Meni, ezt nem tudtam a héber nyelvről.
  Egy időben az arab és héber betűket egyaránt tanulmányozgattam, a zsinagógánk homlokzatán a kőtáblára írt tízparancsolat összes betűit ismertem (LA...azaz NE..., mindez tízszer),irkálgattam is szépen jobbról balra.
  Nagyon azon vagyok, hogy satnya poliglottizmusomat továbbfejlesszem ezirányban.

 • 2009.11.03 13:23:09Meni

  Szivesen :) Heberul irni-olvasni megtanulni, marmint a betuket felismerni, az ismeros szavakat elolvasni, az max. 3 het. Nagyon egyszeru. A gondok akkor kezdodnek, amikor ismeretlen szavakat, foleg modern, mas nyelvekbol atvett szavakat kell kiolvasni. Ott kezdodnek a gubancok :)

 • 2009.11.03 13:23:33funkysm

  http://zsofiah.zl.hu/szotar_hu.php
  Egy kiváló magyar-héber/héber-magyar szótár.

 • 2009.11.03 13:26:29funkysm

  A japánok pl. külön ábécét használnak az idegen szavak írására.
  Gondolom, a héberben is spéci írásjelek szolgálnak erre.
  Egy héber nyelvű Talmudban lapozgatva rengeteg olyan "ékezetet" találtam, amit az általam megismert huszonegynéhány betű fölé-alá helyeztek, ezáltal valszeg megváltoztatták az illetű betű értékét-jelentését.

 • 2009.11.03 13:28:13k-pk

  funkysm
  Pont ezt akartam írni, mármint SZOTE.
  Bár inkább SZTE-ÁOK mostanság. Egyébként azt hiszem ennél a posztnál ez nem is annyira lényeges.:)
  (Minek a rövidítése a SzEOEC?)

 • 2009.11.03 13:29:45funkysm

  Szegedi Egyetem Orvostudományi és Egészségtani Centrum (ha jól tudom, ezt jelenti).
  Persze, nem lényeges, csak pontosítani akartam.

 • 2009.11.03 13:32:19funkysm

  Szegeden a SzTE-ÁOK valószínűbb, a debreceni az viszont biztosan DEOEC.

 • 2009.11.03 13:35:58k-pk

  Köszi.
  Most már megtaláltam így: SZTE OEC
  Tudományegyetem miatt van "T".
  Csak azért érdekel, mert ezer éve ott tanultam.:)

 • 2009.11.03 13:43:01funkysm

  Én ott szakvizsgáztam.
  Anno gyönyörű címere volt az egyetemnek, a szegedi griff és a kolozsvári bástyakapu ötvözéséből született, MDCCCLXXII -felirattal, az egyetem alapításának dátumával.
  A mostani olyan...szocreálos...:(

 • 2009.11.03 14:19:52k-pk

  Most megnéztem a címert, kicsit ledöbbentem. Tényleg olyan, nagyon nem tetszik...

 • 2009.11.03 15:17:50funkysm

  http://www.szote.u-szeged.hu/AOK/images/stories/bemutatkozas/SZOTEcimer.gif

  Ilyen volt egykor...

 • 2010.01.23 06:21:42misspony

  Mikor a lányom született a szülésznő ott toporgott a lábamnál és azon aggódott (mint később kiderült), hogy meg ne szüljek az istenért, mert kirúgják. Ugyanis a dokim húsvétolt valagol és más-aznaposan esett be a szülőszobára, ahol nem találta meg még a köpenyt sem.....
  Fél óra alatt tágultam 3 ujjnyit a zuhany alatt, senki nem hitt nekem, hogy jön a feje a gyereknek.


  Igaz, gátmetszést nem kértem.... (De a fiam születésénl pl. nem volt opció, KELLETT a metszés és kész.)

  Szóval a lényeg: A szülésznő védelmében mondom, hogy ők nem szülhetnek orvos nélkül! Mert felelősségre vonják őket.
  Még csak minapában vezették be kizárólag a Dél-PestibenHogy szülésznő vezethet le szülést. Eddig ilyen nem volt.
  Szimpi is nekemnek..... Majd! Hármaskánál. Talán.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta