SZÜLŐSÉG

Terhesnapló: Köldökzsinór a nyakon

2009. október 7., szerda 14:00 |

31. hét

pocak31

Tömeg: 62,5 kg

Hirtelen ötlettől vezérelve a héten bejelentkeztem egy 3D-s ultrahangvizsgálatra. Bár nem terveztem, hogy fogok még menni, rájöttem, hogy nagy valószínűséggel többé nem láthatok ilyet (legalábbis nem a sajátomét), no meg kíváncsi voltam, mekkora a baba, hogy helyezkedik el (első lányom farfekvéses volt) és milyen a kis pofija, ha már az előző vizsgálaton nem volt tiszta a kép.

A szonográfus jó fej volt, közel negyven percen keresztül próbálta elérni, hogy a baba ne fúrja be a fejét a méhlepénybe, mert így nem lehetett látni az arcát. Bezzeg a kis szemérmetlen egyből megmutatta, mi van a lábai között! Kétség nem fér hozzá, hogy kislány, bár ezzel már nem mondott új infót a hölgy. Manna jelenleg másfél kiló, jó hosszú combcsontja van, hörcsögpofija és csókos szája. Minden szerve megfelelően működik, azt is láttuk, ahogy kortyol a magzatvízből. A vizsgálatkor épp a nyaka körül sálként helyezkedett el a zsinór - remélem, nem gabalyodik bele jobban.

manna

Fejjel lefelé lebeg a méhben, lábát a jobb bordám alatt kitámasztja és időnként akkorát rúg, hogy csillagokat látok. A szonográfus szerint a májam és a vastagbelem rugdossa, ezért érzek néha görcsöket. Konkrétan minden éjjel, de rugdosó-tudományát ott helyben is megmutatta, szinte lepöckölte az ultrahangfejet a hasamról. Akaratos kis kölyök.

A mozizás vége felé a kiscsaj végre megkönyörült rajtunk és felénk fordította a fejét, így végre megpillanthattam az arcát, ami megnyugtatóan gömbölyödött. Azonnal beleszerettem csücsöri szájába és ott, a vizsgálóasztalon sokkal valóságosabbnak éltem meg azt, hogy gyerekem lesz, mint egy héttel ezelőtt.

Így vannak ezzel a lányaim is, képesek hosszú időn keresztül ülni körülöttem és lesni, hogy a hasam hullámzik. Lelkesen vadásszák a baba kidudorodó testrészeit, aki mintha tudná, hogy a testvérei kint lesik, látványos bemutatókat tart: rugdos, helyezkedik, ütöget. Ahogy a lányok a hasamra teszik a kezüket, elnyugszik és mozdulatlan marad. Ez a kis játék már az esti szeánszhoz tartozik, amikor is meg kell mutatnom a kezeimmel, hogy mekkora a bébi, megbeszéljük, hogy mikor születik meg, melyik testrésze hol helyezkedik el és egyéb, naponta ismétlődő kérdésekre válaszolgatok. A lányok még mindig izgatottan várják a hugit.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.10.07 16:52:45Temptation

  Az első háromnál mi sem tudtuk a nemüket, nem is akartuk. A negyediknél az amnio miatt úgy is megnézték, hát akkor gondoltam legyen.
  A sima uh-t azért nem bántam.

 • 2009.10.07 16:55:04lm

  csib, nekünk nem volt 4D-nk, a nemét is az utolsó hónapban tudtuk meg, amikor már folyton lesték szegény a diabéteszem miatt.
  a te dolgod a döntésed, csak azt nem értem, hogy miért kell úgy előadni, mint valami felsőbbrendűséget.

 • 2009.10.07 16:56:41MademoiselleMTP

  Tunde,
  koszonom szepen! Ez is egy gyonyoru tortenet, es mar nagyon varom a kovetkezot!!!
  Tetszenek az irasaid, jo a stilusod! 8 honapja vagyok rendszeres olvasod, ill olvasoja a Poronytnak. Iden toltom a 25ot, es remelem, hogy ket ev mulva mar en is meselhetek a sajat tapasztalataimrol...

  Udv

 • 2009.10.07 16:56:48csib

  masutt
  ez igaz, erre mind szükség van, mert van értelme, segít a babának, hogy megtudjuk, szüksége van-e valamire, és nem csak arról szól, hogy magunkat szórkazoztassuk.
  (egyébként én meg magamtól simán megkérdeztem volna, de a párom másképp gondolta és meggyőzött)

 • 2009.10.07 17:03:51csib

  lm
  Ez nem erről szól, csak csodálkozom, hogy mindenki a környezetemben meglepődik a döntésen, és talán egy ember mondta, hogy ő is így csinálná. Nem ezt vártam. Ezért dobtam be, hogy más is gondolja-e így?

  Összeségében mindenben olyan nagyon "back-to-nature" vagyunk, biokaja, mentsük meg az állatokat, az őserdőt, igény szerinti szoptatás stb. Nem értem, hogy ennek a kérdésnek a megítélése miért megy ennyire a trendek ellen...

 • 2009.10.07 17:12:35manka78

  Mert az emberek kíváncsiak.

 • 2009.10.07 17:16:13másutt

  Csib, az, hogy mire van "szükség" iszonyuan relativ (lasd otthonszülés, gátmetszés, amnioszintézis).
  Bizonyos vallásuak minden vizsgálatot és beavatkozást megtagadnak. Van, aki hetente babamozizik, hogy rendben van-e. És azt gondolja, ez fontos. Attól még ihat biotejet.

 • 2009.10.07 18:11:36zsemlemorzsa1

  Nahát, Manna baba személyesen :)

 • 2009.10.07 19:06:10Kipikopii

  Azert elkepeszto, hogy ma mar mi mindent lehet latni a technologia segitsegevel. Nalunk is 31. heten neztek a masodik gyereket, es ugy orultunk, mikor lattuk, hogy tisztara a tesojara hasonlit, nagyon vicces volt.

  Az a szonografus tenyleg jo fej lehetett, ha 40 percig nezett Tunde. En mindket gyereknel voltam soron kivuli maganultran, s a kemeny penzek ellenere sem szantak senkire ennyi idot.

 • 2009.10.07 19:16:56kockpit

  csib, én se mentem 4D-re, de azért, mert nekem ijesztőek az ilyen képek, nem pedig elérzékenyülök, hogy jajdeédes... Engem sokkolt, amikor egy ismerősünk először csináltatott ilyen képet és megmutatta nekünk, hogy ugye de édes. Hát szerintem nem. Valószínűleg a sárgás-pirosas árnyalat miatt, de nekem kifejezetten elrettentőek ezek a képek, én nem akarnám így látni a gyerekemet.
  A nemével úgy voltunk, hogy mondtuk, hogy érdekel, de ha ezért macerálni kell a gyereket, akkor annyira nem fontos. Így a 30. héten tudtuk meg, de most is úgy vagyunk vele, hogy akkor lesz biztos, ha kibújik, és fiú és lány névvel is készülünk.
  Az nekem nagyon fura, ha vki fiút/lányt vár, és ha megszületik és az ellenkezője derül ki, akkor búskomor lesz. A gyerek nemének nem látom jelentőségét. Viszont ha lehet tudni, akkor érdekel.

 • 2009.10.07 20:27:17nácska

  Tünde, elolvastam a belinkelt szüléstörténetedet! Én is november 8-án születtem!
  Minden jót a hátralévő időre!

 • 2009.10.07 20:52:45csib

  másutt
  Hát én nem ennyire megértő emberekkel találkoztam. Konkértan azt kérdi mindenki, hogy akkor hogyan választok babruhákat, meg babaszobát, ha nem tudom, hogy rózsaszin vagy babakék.. Brrrrr. Mintha ez lenne lenne a lefontosabb, baszki.

 • 2009.10.07 20:59:17csib

  kockpit
  Ez nekem is furcsa. Voltak korábban prefernciáim, hogy én majd ezt meg azt szeretnék, az apukénak is volt ilyen. De abban a pillanatban, hogy a második csik eljött, akkor ezt mind elszállt és nem azért mert mondom, hanem ösztönösen. Mert már bennem van, ez a kérdés eldőlt. Többé nincsen jogom azt hinni/reméleni/gondolni/akarni, hogy ő ilyen-olyan nevű. Ezt nem tehetem meg VELE. Hogy mást akarok, mint ami. Vagy másra várok.

  ... persze lehet, hogy az ehhez hansoló "sprituélis elképzelések" dolgok az ikeszik terhességénél már totál mindegyek :))

 • 2009.10.07 21:15:53e_e

  csib,
  en ezt nagyon megertem es egyetertek:
  "Többé nincsen jogom azt hinni/reméleni/gondolni/akarni, hogy ő ilyen-olyan nevű. Ezt nem tehetem meg VELE. Hogy mást akarok, mint ami. Vagy másra várok"
  es nemcsak az elso, a masodik terhessegnel is igy gondoltam;-)

 • 2009.10.07 21:39:03Athe

  Hát csib, nemtom, én mindig frászt kapok attól, hogy másoknál a két csík megjelenése után hogy kifordul a világ a sarkaiból. Onnantól kezdve az a természetes nekik, hogy ők anyák, és elszáll minden korábbi gondolatuk/véleményük a gyerekvállalással kapcsolatban, és elkezdenek ösztönösen élni. Azért rémiszt ez meg, mert nálam meg ez nem volt így, és szeretném azt hinni, hogy én pl emiatt nem leszek rosszabb anya, vagy hogy emiatt én nem számítok önzőbbnek, stb.

  Igazság szerint én a két csík megjelenése után totál betojtam, mert bár tervezett baba, de hirtelen nagyon valóságossá vált az egész. Az első két nap csupa olyan gondolat záporozott a fejemben, ami azzal volt kapcsolatos, hogy mit szerettem volna még csinálni gyerek előtt. De ez idővel elmúlt, és már nem kérdés, hogy ki a fontos.

  Aztán meg a terhesség folyamán ha úgy tetszik, folyton zaklatjuk a gyereket, mert tök kíváncsiak vagyunk arra, mikor mije mekkora, hogy kisfiú, vagy kislány lakik odabenn, és alig bírom kivárni, hogy lássam, milyen az arca. Ráadásul én mindig azt szerettem volna, ha elsőre lányom lesz, mert én őket valahogy jobban értem, és mikor először azt mondták, hogy a gyermek a hasamban valószínűleg kisfiú, hát rendesen bepánikoltam. Végül kiderült, hogy kislány, aminek kiváltképp örülök, de nem hinném, hogy attól még én őt kevésbé szeretném, ha mégis kisfiú lenne, csak ahhoz több időre lenne szükségem, hogy hozzászokjak, mármint gondolatilag.

  Szóval van az úgy, hogy az ember ilyen esetlenül áll az első gyerekéhez, szerintem ebben nincs semmi furcsa.

  bocs a regényért :)

 • 2009.10.07 21:43:41Farkasokkal táncoló

  Hát ugye nálam még ilyen választás nem volt, akkor tudtuk meg a gyerek nemét, ha kinn volt, uh se volt, csak vér meg vizeletvizsgálat, meg szívhang meg taperolás eleinte belül aztán kívül. (Bár a nagyeszű professzor annyit nem tudott nálam a szülés előtt 5 nappal kitaperolni, hogy masszívan farfekvéses a gyerek, ott tudtam meg a szülőágyon mikor a bába megvizsgált. Volt nagy meglepi. )

  De akkor nekem nem is hiányzott megvallom. És babaruhát meg úgy vettem, hogy vagy fehéret, vagy sárgát vagy zöldet, szóval bármit csak nem kéket vagy rózsaszínt... :-)

 • 2009.10.07 22:10:29manka78

  "szeretném azt hinni, hogy én pl emiatt nem leszek rosszabb anya,"
  Athe! Akkor velem nagy gáz van, én még tesztet sem csináltam soha, pedig már van két gyerekem.:)

 • 2009.10.07 22:12:11manka78

  Mi tudtuk, hogy lányunk lesz, mégsem vettünk rózsaszín cuccokat.Egyébként mindkét lányunknak nagyon jól áll/állt a kék színű szerkó a macska szemükhöz.

 • 2009.10.07 22:15:24Athe

  manka, arra célzol, hogy neked teszt nélkül is voltak ösztöneid? :)
  ejha!

 • 2009.10.07 22:22:59Farkasokkal táncoló

  Jaj én ettől a mindent elborító lányos rózsaszíntől agylobot kapok egyébként. Szép szín lenne a rózsaszín önmagában, de én már hányni tudnék tőle. Érdekes módon egy kisfiúnál minden szín megengedett (rózsaszínt kivéve), de egy kislány CSAKIS úgy nézhet ki, mint egy puncsfagylalt.

  Ha végigmegyek egy CundA-n vagy bármelyik gyreekruha részlegen, akkor egyrészről vannak a fiúruhák kedves színkavalkádban, és a másik oldalon a RÓZSASZÍN illetve a rózsaszín flitterekkel átszőtt akármi. Cipőknél ugyanez. Vagy semleges színű szandálok fiúknak, vagy pedig hercegnős királylányos csillogó topánkák a lányoknak.

  Hát lehet, hogy én vagyok hülye, ez is egy opció, de akkor is unom.

 • 2009.10.07 22:25:08manka78

  Természetesen.:) Teszt nélkül is tudtam, hogy terhes vagyok. Végig természetesen éltem meg mindkét terhességemet. Nem volt nyafogás, tettem a dolgomat. Mivel rugalmas a munkám, ott sem volt nagy változás. Az első trimeszterben voltam mindig álmos. Délben ledőltem, mint egy gyerek, aludtam egy órácskát, utána mentem tovább. A nagy már 8 éves múlt, eddig túlélte, hogy ilyen vagyok.:)

 • 2009.10.07 22:28:38manka78

  FT! Ezért kell vadászni a turikban.:)
  Az én lányaim kaméleonok, egyszer cuki kis "hercegnők", vagyis a nagy menő csajszi, máskor pedig kész ördögfiókák.

 • 2009.10.07 22:28:51cozumel

  Athe

  ugyanigy ereztem!
  Mi is terveztuk a gyerekeket-illetve egyet, nem ikreket :D- es megis sokkolt a ketcsikos ...
  Annyira, hogy gyorsan csinaltam meg kettot, biztos ami biztos alapon.
  Es mivel nekem kb. zero tunetem volt, meg a hasam sem nott sokaig, mondhatom, hogy nem is tudatosult az egesz addig, mig meg nem mozdultak a 19 heten.
  Lehet, hogy ha vegigokadom az elejet, akkor hamarabb leesik a tantusz :)

 • 2009.10.07 22:29:59Athe

  :)
  Én éppen kijelentettem a férjemnek, hogy nna most aztán tuti nem vagyok terhes, "érzem" (előtte minden hónapban nagyon bíztam, hogy talán majd most) és ezzel a lendülettel elmentünk fütyülős pálinkázni egy baráti összejövetelre.
  Nos rosszul éreztem.
  :)

 • 2009.10.07 22:30:00cozumel

  Viszont mostanaban, ha kisbabat latok, szinte fajoan belemmar a felismeres, hogy ezt mar soha tobbe....

 • 2009.10.07 22:31:36cozumel

  Athe

  mi abban a honapban probalkoztunk eloszor, nekem a ferjem mondta, hogy szerinte terhes vagyok, mert megnottek a melleim, de en azt sem ereztem (menzi elott mindig megduzzadnak egy kicsit amugy is). Szoval en leoltottam ot rogton, hogy mit kepzel, nem ugy van az, hogy kigondoljuk, aztan abban a honapban mar ossze is jon :D

 • 2009.10.07 22:32:02manka78

  2009.10.07 22:30:00cozumel
  Ezzel én is így vagyok, pedig nálunk a kicsi még csak 22 hónapos lesz.

 • 2009.10.07 22:35:13Farkasokkal táncoló

  Hát ma már nem nagy kunszt hamar észlelni a terhességet, az ember kicsit bizonytalan, elrohan a patikába, aztán egy óra mulva már mindent tud.

  És ez örvendetes.

  Ami számomra viszont visszás, ez a világ felé kotkodácsolás: kétcsíkos lett a tesztem, kéthetes terhes vagyok!!! Kukurikúúúú!!!

  Vannak olyan tesztek, amik a 8 napos terhességet is kimutatják... kvázi "még remeg a lábam".

  Ennél én sokkal - ha úgy tetszik - babonásabb vagyok. Mérvadó nőgyógyászok szerint (és ezt nem szokták kihirdetni) egy terhesség a 11 hétig nagyjából csak egy ígéret nem más. Vesz a nó egy tesztet, kétcsíkos, kikurorékolja, aztán nagy blamázs ha elmegy a baba, pedig régen ezt annyira értékelték, hogy "késett a menzeszem, és kissé darabos volt".

 • 2009.10.07 22:35:51Athe

  cozumel
  négy, azaz négy darab tesztet készítettem. Na nem egymás után, hanem széthúzva egy hét alatt. :)Az én férjem nagyon belátó a hülyeségeimmel szemben, de ez már neki is sok volt.
  Amúgy én sem voltam rosszul egy percig sem.

 • 2009.10.07 22:38:40manka78

  Mondom, én nem teszteltem. Késett pár napja, vártam. Mikor már egy hetet késett tudtam, mi a pálya. Még mindig vártam. 3 hét késés után mentem dokihoz. Ő megállapította a terhességet, ennyi volt. Annyira pontos mindig a mensim, hogy ha késik, már gyanakszom. Évek óta 28 napos.

 • 2009.10.07 22:44:39Magenta

  Én teszteltem, együtt a férjemmel és bár vágyott gyerek volt (akkor azért már vagy két éve beszélgettük, hogy egyszer majd egy vörös hajú kislány milyen jó lenne... ideje lenne elbeszélgetni a lottó ötösről is... :D), betojtunk.
  Én azért, mert tudtam, mi lesz, ő meg azért, mert még nem. :D

 • 2009.10.07 23:25:08szl1102

  Ez a jó link a második szüléstörténethez:
  http://velvet.hu/poronty/2007/04/06/biztonsagban_es_boldogan_szulni_korhazba

 • 2009.10.07 23:25:40szl1102

  http://velvet.hu/poronty/2007/04/06/biztonsagban_es_
  boldogan_szulni_korhazba

 • 2009.10.07 23:46:02másutt

  csib

  ez egy teszt.
  most eleted vegeig baszogatni fognak, keszulj fel ra.
  ha mar most kezdik, ez csak rosszabb lesz.
  minden temaban: hogyan szulod meg, kersz-e epiduralt, hany orankent szoptatsz es mennyi ideig, melyik gimibe iratod be.
  azok, akik terhesen a rozsaszin/kekkel baszogatnak, kesobb massal fognak.
  rossz ismerettsegi kort huztal, sajnalom.
  MOST erosodj meg.

  en tudtam, hogy lany, felidotol. a gyerekszoba tolgyfaszinu sotet butorok, hofeher agynemu minta nelkul, feher fal es drapp szonyegpadlo. semmi rozsaszin.
  a babakocsi FEKETE (anyam elso reakcioja: "az olyan GYASZOS!!!")
  a szules elott vettunk 6 db feher body-t, amit mindenutt lehet kapni (semmi minta) es 3-4 rugdalodzot. feheret. azt konnyu folttisztitani.

  az egyetlen rozsaszin dolog a gyerekszobaban, vagy a kocsiban, a GYEREK volt.

  nevet nem valasztottunk neki. igy soha nem neveztem a neven, amig terhes voltam. volt egy 6-os listank, amit elvittunk a korhazba. egyik sem illett ra. hazavittuk, nev nelkul, itt lehetett, szerencsere.
  1 honapos volt, mire elneveztuk, a csalad addigra panikban volt. azt hittek, vicceltunk, es nem mondtuk meg.... pedig nem. akkor regisztatraltattuk eloszor 1 honaposan. azota sem bantam meg egy percre sem a nevet. mert illett ra, es kicsuszott a szankon, amikor raneztunk.

  szoval akkor is lehet az ember nyitott, ha tudja a szultendoje nemet.

  azota vettem rozsaszin cuccokat is. jol allnak neki.

 • 2009.10.07 23:49:01másutt

  egyebkent a "Jozsikat vartunk, de kislany lett" vagy "Nnnat vartunk, de fiu lett, es fiunevunk nem is volt" tortenetektol en is elszomorodom.

 • 2009.10.08 00:00:50Ronja

  en mar csak 4d parti vagyok...mivel a fiam rendellenessege igy derult ki. nem a korhazi uh-n hanem a 40 perces mozizason. persze, kiderult volna szules utan rogton de azt hiszem nekem jot tett, hogy tudtuk mi var rank, hogy felekszulhettunk, lebeszelhettuk a mutetet vegzo professzorral a menetet...ha nem tudjuk akkor meg az is lehet, hogy meg korabban szuletik meg mert nem fektetnek be a korhazba hanem kint pattogok.

 • 2009.10.08 00:03:21Ronja

  viszont a mostani terhessegemmel-16 het- meg nem nezettem verkepet. kezd ciki lenni de valahogy mindig tolodik. ugyanakkor egyaltalan nem vagyok emiatt ketsegbeesve, anno ugye megallapitottak, hogy terhes vagy aztan a szuloszoban talalalkoztal a dokival.

 • 2009.10.08 07:51:28kockpit

  csib, biztos voltam benne, hogy elsőnél mindegy, hogy fiú-e vagy lány, de másodszorra biztos szívem mélyén a másik neműt szeretném majd. És én voltam leginkább meglepve, hogy semmi ilyen érzés nem volt bennem, és bár tudom, hogy most lányunk lesz, egy pillanatig nem éreznék csalódást, ha kiderülne, hogy tévedtek és mégis kisfiú.
  Viszont nekem fontos, hogy nevén nevezzem. És mindegyiknek van saját fiú- és lányneve, 2. gyereknek újat választottunk, mert nem éreztem akkor már rá találónak az első gyerek lánynevét.

  Kórházunkban terjengett egy legenda - ami nem tudom, valóban itt történt-e meg -, hogy kibújt a kisfiú, akit lánynak vártak, erre apuka egy napig be se ment, majd izzadtan, festékfoltosan, hogy huhhh, átfestettük a szobát... :D
  Mindenesetre aranyos... :)

  babaruhákat mi se vettünk újakat, mert a fiamnak is kevés volt a kék, és tényleg mindig úgy készültem, hogy OK, megmondták a nemét, de majd meglátjuk, ha kibújik.

  UH még: én a sima mezei uh-kra is úgy mentem a kórházba, hogy idegeskedtem, hogy jaj mi lesz, minden rendben van-e, így nekem még egy idegesítési faktor, a 4D, emiatt se hiányzott.
  De az biztos, hogy ha csak halvány gyanú lett is volna arra, hogy valami gond van, akkor én is elmegyek.
  Ettől még lutri az egész, és biztos csak akkor lesz minden, ha kibújik a baba. vagy leginkább még akkor se.
  De ezeket a sárgás-pirosas 4D képeket akkor se nagyon tudom nézegetni, elérzékenyülni tőlük meg végképp nem...
  Sima uh-król se kértem soha se fényképet, se semmit, mert úgy voltam vele, hogy ha megszületik, mindez értelmét veszti, ha meg gond lesz, akkor meg pláne nem akarom ezeket nézegetni.

 • 2009.10.08 12:40:45csib

  Athe
  Amúgy kb. mindenben egyet értünk, amiket elírtál hasoló ahhoz, amit érzek.
  Viszont egy csomó minden változott, de ezek a fejben vannak inkább, mert az életem az kb. semmit sem változott, ugyanzok a dolgok érdekelnek. Például ugyanúgy eljárok a haverokkal sörözni, bulizni, voltam felvonulni a meleg barátaimmal, fashion week szokás szerint első sorból párás szemekkel figyelve melyik ruha jönne rám... Mindenki azt mondta, hogy jaj, ezek a dolgok, a bulik, vásárlás, haverok már nem fognak érdekelni. Pedig dehogynem. De most inkább nem érzem szar anyának miatta magam :))

 • 2009.10.08 12:49:13csib

  kockpit
  Nevünk nekünk is van mindkét verzióra, illetve addig is egy "munka-név". Na, jó becenév. De nem akaronóm, hogy ez ráragadjon, legyen már rendes neve.

 • 2009.10.08 12:51:09csib

  másutt
  ezt milyen színű a babaszoba dolgot főlega zok mondják, akiknek nincs gyerekünk. remélem tőlünk nem kapok majd szoptatási tancsákoat. Szerencsére csak néhány barátnőm van túl rajta, a többség nem, így talán minimalizálható az észosztás. Kivéve persze a nagymama kommandót..

 • 2009.10.08 12:54:14csutkababa

  Mindkét lányomnál figyelmeztettem az uh-ozó dokit, még ha látja is, el ne árulja a nemét a babának. Legyen meglepi:) Fiú és lánynévvel is készültünk.
  A 4D nekem is kicsit sok, én arra tartanám fent, ha nagyon meg kell nézni valamit, ami sima uh-on gyanús volt.Diagnosztikára tartanám, nem kedv mozizásra.

 • 2009.10.09 01:07:39nyuszianyu

  Ma voltunk 4D-n.Mi szeretjük... A kiscsaj nagyon édes, rengeteg tüsi haj a fején, nyújtogatta a nyelvét, grimaszolt, vigyorgott. Marhára hasonlít a bátyjára, aki ennek tudatában kicsit megbékélt a gondolattal, hogy megint húga lesz. Már ezért megérte... A méret alapján számított dátumunk dec.11- erről beszélek hetek óta, hogy aznapra lenne jó időzíteni a szülést.

 • 2009.10.09 10:06:27drlucifer

  Csib!
  Akinek nincs gyereke, annak vannak nevelési elvei. És osztják az észt, ne félj. :D

  Másutt!
  Ez a név-sztori tetszik. Tőlünk fiú és lányneveket is kértek szüléskor (az ördög nem alszik, hátha doki bácsi tévedett és nem vegyespáros)
  A fal zöld, a babakocsi piros. Kiscsaj jár rózsaszínben, de nem tudom, mi a francnak, mert mindenki azt kérdezi: két fiú??? Pasim szokta mondogatni: most úgyis az a trendi, ha a pasik rózsaszínben járnak, biztos ezért kérdezik. :-))))

 • 2009.10.15 11:35:09ursamaior

  Őszintén! Kit érdekel Tünde terhessége? Mivel érdekesebb az ő terhessége, mint az átlagé? Aki volt már terhes ezt végigélte, élvezte, tényleg csodálatos, egyedi, aztán kint van a bébi, és akkor még jobb. De minek írni erről unalmasan, negédesen, semmit mondóan stb. Mellesleg mondja már meg valaki a kismamáknak, hogy undorító a kiforduló köldök, és nem kéne mutogatni.

 • 2009.10.15 11:46:15Heatherette

  na igen, innentől kezdve számíthatunk a fikaözönre...

 • 2009.10.15 11:53:58nanemárrr

  ursamaior
  Szerintem rossz helyre tévedtél. Igen, ez egy baba-mama-papa témájú oldal...és igen, a szülés is idetartozik, legyen az bárkié...így jártál! :)

 • 2009.10.15 12:07:49jucili

  ursamaior
  Engem érdekel, pedig 2x voltam már kismama! És igen, most nem egy nagy durranás, de nekem is volt, hogy rákérdeztek, na mi újság? és nem tudtam még ennyit sem mondani.
  Nem kell olvasni, ha pedig elolvastad és uncsinak találtad, nem kötelező kommentelni, mert van, akit tényleg érdekel ez a napló!
  Máris szaladok kihirdetni a kismamák között, hogy undi a köldökük, dugják vissza, jó?
  Mellesleg itt senki nem mutogatja!

 • 2009.10.15 12:15:00ursamaior

  Ok, hogy baba-mama, ez valahogy lejött ;-)
  csak éppen a dögunalmas megközelítést és stílust nem értem. Ez még élőszóban is gáz, nemhogy leírva. De ha ti ezt élvezitek, akkor tényleg jó szórakozást hozzá. Én keresek valami értelmesebbet..

 • 2009.10.15 12:16:11nanemárrr

  ursamaior
  Hajrá, tedd azt! :)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta