SZÜLŐSÉG

Kengyelben, hanyatt fekve szültem háromszor

2009. augusztus 30., vasárnap 09:27

Daniella az alábbi levél kíséretében küldte be hozzánk történetét: "Szüléstörténetem talán azért is érdekes, mert háromszor csináltam végig ugyanott, ugyanazon a szülőágyon, ugyanazzal az orvossal és szülésznővel és - nem utolsó sorban - ugyanazzal a férjjel (mert hogy már ez sem magától értetődik).

daniella1

Sajnos manapság a legtöbben nem vállalkoznak kettőnél több gyerekre (kettőnél több kapcsolatra annál inkább) és az sem szokványos, hogy valakinek 30 évesen 3 gyereke van. Hát az én történetem más." Te is szeretnéd megosztani szüléstörténeted? Küldd el nekünk erre a címre!

A böngészője lehet, hogy nem képes ezt a képet megjeleníteni.

Három gyönyörű, egészséges gyermekünk született a szolnoki Hetényi Géza Kórházban Tóth Zoltán doktor úrnál. Tibi 2004. szeptember 9-én, Zoli 2006. augusztus 2-án, Petra 2008. október 23-án. Mindhármuk születése problémamentes és nagyon szép volt, bár mindegyik szülés más és más volt. Abban mindenképpen egyformák voltak, hogy Tóth Zoltán doktor úr és Hajnal Réka szülésznő ugyanolyan szeretettel, türelemmel és gondoskodással segítették Zolit, Petrát a világra, mint Tibit is. Ezt azért tartom fontosnak megemlíteni, mert első szülésemnél nem volt orvosom (illetve volt, csak elment szabadságra) és nem tudtam, kinek a kezei közé fogok kerülni. Végül kellemesen csalódtam és „megtartottam” az akkori ügyeletes orvost és szülésznőt is. Mindhárom gyerekünk születésénél segédkezett a férjem is és életünk három legszebb, legboldogabb napjának tartjuk, amikor csemetéink megszülettek.

A szülésekbe „bele lehet jönni". A következőnél az ember már nagyjából tudja, mire számíthat, bár két egyforma szülés nincs. A fájdalom azonban ugyanaz. Tibi születése előtt még nem tudtam, mire számíthatok, de a fájdalmak ellenére is nagyon szép élményként éltem meg a szülést. Ott, akkor a szülőágyon azt mondtam, hogy jöhet a következő. Főleg, hogy Tibikém teljesen magától érkezett, semmilyen beavatkozásra nem volt szükség. Amolyan „nagykönyves” szülés volt.

Zoli ugyanannyi idő alatt született meg, mint Tibi, de nála a burokrepedés után nem indultak a fájások, így oxitocinos infúzióra volt szükség. Ezzel a fájások sokkal fájdalmasabbak voltak, mint a természetesek. A kitolási szakasz azonban már valamivel rövidebb volt és sokkal kisebb gátmetszéssel úsztam meg. Miután a hasamra tették a picit, azt az igazi meggyötört boldogságot éreztem, mint sok édesanya, ha már túl van a nehezén.

Petra születése volt a leggyorsabb. A fiúk gyorsan érkeztek (Tibi a 38., Zoli a 37. héten), ő azonban nem volt hajlandó kibújni odabentről. Mivel azonban Pestről jöttünk vissza szülni, mert időközben oda költöztünk, így október 23-án reggel Tóth doktor az NST után megvizsgált és mivel 2 ujjnyira nyitva volt a méhszájam, így azt javasolta, hogy szüljünk, mert harmadik baba és 39. hét. Hatalmas megkönnyebbülést éreztem, mert ezt akartam hallani.

Már 3 hete lent voltunk Szolnokon, hiányoztak már a fiúk, akik éppen a nagyszülőknél „üdültek” és honvágyam is volt. A szülésznőm az éjszakai műszakja után maradt bent, hogy a harmadik gyerekünk születésénél is segítsen. Hihetetlenül jó érzés volt ismét összehozni a „megszokott csapatot”, ráadásul mivel ünnep volt, nem volt nagy nyüzsgés a kórházban. Előkészítés, burokrepesztés, infúzió és jöttek a már ismert fájások. Réka ugyanarra a szülőágyra kísért, ahol a fiaimat is szültem. Azt hiszem ezt a harmadik szülést éltem meg a legtudatosabban. Igyekeztem fegyelmezett maradni, bár a végén eltörött a mécses, de csak azért, mert olyan gyorsan történt minden, hogy szinte megijedtem.

A harmadik babák valóban elég gyorsan érkeznek, bár én nem voltam erről teljesen meggyőződve, hiszen Zolika is ugyanolyan lassan született meg, mint Tibi. De a környezet és a szülés segítői is nagyon barátságosak voltak, így gyorsan telt az idő. Tóth doktor a megszokott humorával oldotta a feszültséget, Réka pedig a türelmes biztatásával. A fájások erősödésével ráültem a labdára, de egy idő után jobban esett már feküdni. Délután 2 óra körül felgyorsultak az események, egyik percről a másikra megéreztem, hogy székelési ingerem van és kiabáltam, hogy mindjárt bekakilok. A legrosszabb az volt, hogy hanyatt kellett feküdnöm és kengyelbe raknom a lábam, sajnos a szolnoki szülészeten nem lehet másképp szülni.

daniella2

Az első tolófájásnál bepánikoltam, de utána már nem kellett sokat dolgoznom, másfél nyomásra kibújt Petra 14 óra 13 perckor és gátmetszésem sem volt (azért valamennyit repedtem). Mindössze 4 óra hosszáig tartott a vajúdás a burokrepesztéstől számítva (a fiúkkal 10-11 óra volt). Hihetetlen fizikai megkönnyebbülés, és nagyon nagy boldogság volt, bár az elején el sem hittem, hogy ilyen gyorsan megérkezett! Szülés után rögtön a hasamra tették a babát, és férjemmel kettesben – illetve Petrával együtt hármasban örülhettünk egymásnak.

Remélem Petrának olyan békés, nyugodt, boldog élete lesz, mint amilyen a születése volt. Olyan nagyon szép volt! Ehhez azt hiszem, nagyban hozzájárult az orvosomba vetett feltétlen bizalmam, az ő kedves, türelmes, humoros viselkedése a szüléseim során, a szülésznő gondoskodása és biztatása, és természetesen mindkettőjük kiváló szakmai felkészültsége. Mikor Tibi született, Tóth doktor még kezdő orvos volt, mégis, véleményem szerint, alaposabb munkát végzett, mint sok tapasztaltabb kollégája. És nem várt ezért cserébe semmit.

És nem utolsó sorban férjem jelenléte nagyon sokat segített nekem, hogy ő végig ott volt velem, fogta a kezem, masszírozta a derekam és lelki, fizikai támaszom volt életünk legfontosabb, legszebb pillanataiban. Soha nem volt számára kérdés, hogy bent legyen-e a szülőszobán (első szülésemnél még a varrást is végignézte és láss csodát – nem undorodott meg tőlem!). Mindhárom gyerekünknél ő vágta el a köldökzsinórt is.

Köszönöm Istennek, hogy három ilyen édes, aranyos, egészséges kisgyermekkel ajándékozott meg bennünket. Köszönöm férjemnek, Simon Tibornak, a sok szeretetet, szerelmet, vidámságot, törődést. Tibinek, Zolinak és Petrának a sok boldogságot, amivel bearanyozzák életünket. És köszönet Tóth Zoltán doktor úrnak a türelmes, szeretetteljes és fegyelmezett gondoskodásért, amivel világra segítette mindhárom gyermekünket. Azért, hogy mindig megmondta, hogy éppen mit csináljak, és amikor kellett, rám szólt, hiszen mindkettőnk élete az ő kezében volt éppen akkor. Köszönöm Hajnal Réka szülésznőnek a sok biztatást és szeretetet, hogy olyan önzetlenül, az éjjeli műszak után, fáradtan ott maradt velünk a szülésnél. Mindenkinek ilyen szép szüléseket kívánok!

Bárcsak minél többen lennénk, akik fantasztikus élményként élik meg gyerekük születését és nem csak túl akarnak lenni rajta. Életet adni csodálatos dolog és mi nők büszkék lehetünk arra, hogy részt vehetünk a Teremtés Művében.

Daniella

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.09.01 15:12:05cozumel

  Ugye nem hiszitek el?
  ez most egy vegso ketsegbeesett probalkozas, hogy megsajnaljuk.

 • 2009.09.01 15:13:11cozumel

  Rita
  a wiwes hatas keped ala irtam :)

  Szocske

  ma nem lesz idom folyamatosan benezni, felmelegitve meg nem jo a szajkarate, csak a toltott kaposzta :)

 • 2009.09.01 15:13:14Pandi

  Cozumel, engem egészen biztosan nem hat meg, ne aggódj.
  Én nagyon sok ocsmányságát olvastam, ami nehogy orvoshoz, de egyáltalán felnőtt emberhez nem méltó.

 • 2009.09.01 15:14:20Timtim

  Heatherette:nem tudom épp ésszel felfogni,hogy hogy tudsz ennyire empatikus lenni egy olyan emberrel aki kígyót-békát kiabált Rád.Aztán smúzolt.Aztán megint bekattant.

  Wolff:szar ügy.erre mondják,hogy így jártál...

 • 2009.09.01 15:15:43Temptation

  Fenntartásaim vannak ugyan hogy elhiggyem-e, és azt gondolom, mindenki felelős azért, amit akár névtelenül is leír egy fórumban, ettől függetlenül nem értem, hogy egyeseknek miért jelent valami perverz örömet, hogy mások kinyomozott adataival manipuláljanak.......ez beteges.
  Az egy dolog, hogy megvan némelyekről a véleményünk, de hogy jön bárki ahhoz, hogy belepiszkáljon más dolgába? Olyan infók alapján, amiknek egy része nem is biztos, hogy igaz!

 • 2009.09.01 15:16:08Ribizlee

  vagy csak lejárt a vakáció és a 15éves, pattanásos, zizilelkű kamaszfiúknak iskolába kell menniük..

 • 2009.09.01 15:19:07Heatherette

  Timtim
  ennek több oka is van. egyrészt már annyira hozzászoktam a fikához, h nem húzom fel magam rajta. másrészt értelmét se látom, bár néha kezdett engem is kihozni a sodromból. ugye, az se mindegy, kitől kapom. tőle nem fáj. inkább próbálok kommunikálni vele, ha érdekelnek dolgok.

 • 2009.09.01 15:19:48cozumel

  Tempt

  ha a neten elkezdesz hangoskodni, hamar es messze szall am a hangod....


  (FT meselte napokban, hogy a lanya egy havertol hallotta vissza, hogy az anyja valoszinule FT, aki a porontyon kommentel, pedig FT nincs itt regota)

 • 2009.09.01 15:20:34dodóó

  Akkor ez azt jelenti hogy Wolf munkanélküli és a porontyon fog lógni :-))

 • 2009.09.01 15:24:55Timtim

  H:mindenesetre párnázott idegrendszered van!
  De mindenki előtt le a kalappal.Én nem lettem volna úrinő...

 • 2009.09.01 15:25:04Pandi

  Temptation, én meg azt hiszem, hogy a folyamatos gyalázkodásával w igenis túlment egy határon. Nem egyszer, nem kétszer, hanem folyamatosan alázgatott, sértegetett másokat úgy, hogy előtte a kutya nem szólt hozzá.
  Így aztán ezt a bejelentését is minimum fenntartásokkal fogadom.

  De ha lenne is valami valóságalapja, az is biztos, hogy egy könnycseppet sem fogok érte ejteni, bár örömtáncot sem fogok járni.
  Ez van, totál magának kereste a bajt (ha egyáltalán).

 • 2009.09.01 15:33:57Farkasokkal táncoló

  Én meg azt hiszem, hogy ez az egész kamu, vagy ha igaz, akkor semmi de semmi köze a p.-hoz. Megmondom miért.
  1. Az orvosok a kórházban közalkalmazottak. Olyan nincs, hogy valakinek felmondanak, hogy "tudja maga azt miért". Ilyen nincs. Ha lenne, akkor az egyik ismerősöm már rég munkanélküli lenne, mert utálja a főnöke, de nem tehet semmit, pedig igencsak a saját akárkijét szeretné a helyére hozni. Közalkalmazott, létszámstopp van, az elbocsátottak helyére nem vehetnek fel senkit...
  2. És innen jön a másik érvem i: manapság nem nagyon bocsátanak el orvosokat amiatt, mert holmi baba-mama-papa fórumokon a hülyét játsszák, még akkor sem, ha annyi esze sincsen, hogy megmaradjon egy nick név mögött... az egész ország sikolt az orvoshiánytól... ti ezt elhiszitek???

  Vagy nem igaz, vagy pedig - ha igaz - akkor ennek a hátterében valami sokkal súlyosabb áll. De mondom, ez a "maga tudja" indok még ezt is negligálja.

 • 2009.09.01 15:39:42cozumel

  FT

  tokeletesen igazad van.

  Egyebkent.
  Ne is legyen orvos.
  Nem azert, mert a porontyon gyalazkodik, nem azert, mert szemely szerint engem ocsarol, ezt magasrol lefosom.

  Hanem azert, mert BETEG.
  Beteg ember pedig apolt legyen, ne orvos.
  Ugyanis szerintem egyikotok se szeretne, ha egy ilyen doki kezelne pl. a rokonait.

 • 2009.09.01 15:45:50Farkasokkal táncoló

  15 óra 10 perc: wolff megbántottan elhagyja e topicot.

  15 óra 17 perc: egy új nick dr whoo a haldokló rákos kislány topicján zsidózik egyet.

 • 2009.09.01 15:51:00nyina&mika

  felhívtam a kórházat. még mindig ott dolgozik.

 • 2009.09.01 15:53:28Temptation

  Coz: igazad van, de ettől még nem tartom gusztusos dolognak, hogy valaki uánanyúl egyeseknek...
  Én pl. azért nem írok le egyes dolgokat, mert magánügynek gondolom, és nem érzem felmentésnek a névtelenséget. Bár azt hiszem, hogy az iwiwes és az itteni nickem nem kapcsolható össze, de sohasem lehetek benne biztos, hogy nem.És ha valakinek nem vagyok szimpi, ne kürtölje tele a világot az én intim szférám részleteivel.

 • 2009.09.01 15:56:38cozumel

  Tempt

  igy van, en is ezert nem irok olyasmit le, amit ne vallalnek, ha beazonositanak.
  Mas kerdes, hogy nem igazan tudom, mit nem vallalnek, mert a velemenyem -akarmirool-barmikor.


  Nyina

  ez volt az en gondolatom is, de gratula a gyors nyomozashoz.

 • 2009.09.01 15:57:11Heatherette

  komolyan felhívtad?:)

 • 2009.09.01 15:57:19Temptation

  Pandi: nem is konkrétan az a lényeg, hogy W. megérdemelte-e. Őt én nem védem.Általánosságban nem értem, hogy egyeseknek ilyenekre van energiája, és főleg rosszindulata.Mert pl. H. is írta, hogy voltak hasonló kellemetlenségei.

 • 2009.09.01 15:59:18Temptation

  Coz: nem is a vélemény, de néha elmennek a hsz-ek amolyan kitárulkozós irányba, és nem hiszem hogy pl. a férjem farokméretéhez, vagy ahhoz mennyire fickós és jó szerető, vagy hogy voltam-e nővel, bárkinek is köze lenne.Ezt pl. anyámmal és a barátnőimmel sem beszélem meg.

 • 2009.09.01 15:59:59nyina&mika

  cozu, könnyebb nekem innen, mint neked onnan.
  h, komolyan. a portáról kapcsoltak az osztályra, egy kedves női hang pedig tájékoztatott. megköszöntem szépen, letettem.

 • 2009.09.01 16:07:06Heatherette

  hát, ha ma történt, akkor még lehet felmondási idő, pl. 1 hónap, szóval korai lenne ahhoz, hogy már most közöljék egy idegennel a telefonban, hogy ja, ma dobtuk a fószert. érted.

 • 2009.09.01 16:09:20hallohallo

  tuti kamu.
  kellett már neki egy kis figyelem.

 • 2009.09.01 16:10:03nyina&mika

  akkor majd egy hónap múlva is telefonálok, csak a kedvedért :)
  de kár, hogy ezt ideírtad, nem lett volna olyan okos benkő doktorbácsi, hogy ezt a kibújást magától kitalálja.

 • 2009.09.01 16:10:14csutkababa

  Kamuszagú.
  Ha igaz lenne, meg sem mukkant volna vele, vagy ellenkezőleg, végighányta volna a szokásos stílusában a P-ot.

 • 2009.09.01 16:11:43Pandi

  Nyina, haláli vagy!:)
  Még ha pesti is.:))))

 • 2009.09.01 16:12:37Ribizlee

  H, ha igazán nagy a gáz, akkor a munkáltató nem szokott ragaszkodni a felmondási idő letöltéséhez...

 • 2009.09.01 16:13:05nyina&mika

  Pandi, életem bókja :D

 • 2009.09.01 16:15:18hallohallo

  Ribizlee, de ukmukfukk se szoktak felmondani senkinek, ahhoz minimum vizsgálódnak egy kicsit.

 • 2009.09.01 16:16:18Pandi

  Temptation, értem, hogy mit mondasz, de azért azt (is) tegyük hozzá, hogy egy idő után ő maga tett közzé minden adatot magáról.
  Csak a gyengébbek kedvéért.:)

  Meg aztán szerinted arrafelé nem lehet 1-2 unatkozó orvosfeleség, aki olvashatta itt a műveit és netán felismerte?

  De mindegy is, hiszen a jelek szerint megint kamuzott. Úgyhogy egyet kell értenem Cozuval abban, hogy ő maga a beteg.

 • 2009.09.01 16:16:50Pandi

  Nyina, örülök:D

 • 2009.09.01 16:23:58Ribizlee

  a felmondás (minden típusa) elég komoly feltételekhez van kötve.

  a moderálás miatt nem lehet sem visszanézni, sem bizonyítani az állatságokat, azt meg nem hiszem hogy olyan szinten monitoroznák a dolgozók nethasználatát egy kórházban hogy arról az oldalról visszakereshető legyen a tevékenysége...
  (meg ha igen, akkor sem biztos hogy felhasználhatják, hiszen annak is szigorú a szabályozása)

 • 2009.09.01 16:29:57hallohallo

  Ribizlee, de a szerkesztőségben vissza lehet keresni a kommenteket, IP-címet. ha valaki nem megfelelően használja a netet (netikettbe ütközik) a szolgáltatójánál is lehet jelezni, ott is nyoma van.
  az tuti kamu, hogy most felmondtak neki, csak vergődik, hogy figyeljenek rá, ennyi idő alatt így nem lehet felmondani.
  egyébként egyetértek cozumellel, ez az ember beteg, egy beteg ne praktizálhasson, mint orvos, hiszen neki van segítségre szüksége.
  (és ha elképzelem, hogy van neki egy kisfia... szegény gyerek)

 • 2009.09.01 16:32:36cozumel

  Tempt

  de en ilyen dolgokrol soha nem nyilatkozom a neten.
  Az, hogy hanyszor, mikor, hogyan csinaljuk, en es a ferjem, mit vallalunkbe es mit nem, ezt soha nem irnam meg.

  Altalanossagban persze szivesen dumalok a szexrol, stb stb. de arra nagyon vigyazok, hogy a ferjem szemelyi jogai ne serulhessenek. Pedig o tenyleg ketteszarna, ha itt masok kifikaznak, leven, hogy nem is erti :)

 • 2009.09.01 16:38:19Ribizlee

  azért azt kétlem hogy szimpla netes fröcsögés miatt és mindenféle figyelmeztetés nélkül csak úgy kirakjanak valakit az állásából...

 • 2009.09.01 16:53:34drlucifer

  No kérem, próbáljunk tisztán látni.
  Dokink saját bevallása szerint bt formátumban látja el a feladatait.
  No mármost akkor ez nem közalkalmazotti jogviszony. Természetesen ebben az esetben is lehet szerződést bontani, de ha "holnaptól" akkor az azonnali hatályú, amit minimum indokolni kell, különben szép kis per akasztható a kórház nyakába. Hirtelen ennyi, a pontos cuccoknak utána kéne néznem, de mivel ettől a perctől 4 gyerek van itt, erre most nincs időm... :-)

 • 2009.09.01 16:57:22szövetszöcske

  Mondjuk rengeteg orvos üzemel bt-ként, ez nem jelent valódi magánpraxist, csak így tudnak leszerződni a TB-vel (nagyjából olyan adóelkerülő, valójában munkaviszonyt takaró kényszerműködés ez mint nagycégeknél a rengeteg kontraktor).

 • 2009.09.01 16:59:38Ribizlee

  de szerződést sem lehet "tudja azt maga jól" alapon felbontani...

 • 2009.09.02 06:13:47Veg_

  2009.09.01 14:09:22jazmine:
  Az főleg kellemetlen szerencsére, már ha elég innivalót bele tudsz diktálni... Örülök, hogy már rendben van :-)

 • 2009.09.02 06:19:18Veg_

  "2009.09.01 15:20:34dodóó
  Akkor ez azt jelenti hogy Wolf munkanélküli és a porontyon fog lógni :-))"
  Ne rémitgess! Inkább keressünk neki nettelen helyen állást, napi 18 óra munkával :-D

 • 2009.09.02 06:26:46Veg_

  "2009.09.01 16:59:38Ribizlee
  de szerződést sem lehet "tudja azt maga jól" alapon felbontani..."
  Tegnap volt szept. 1. Bts doki ismerősök, ha dolgoznak valakinek, nem igazi magánpraxis, mind szept 1-től aug 31ig kötik évente a szerződést, ezzel tudják a fizetésemelést megoldani. Tehát mondhatták neki tegnap reggel, hogy kispofám, nem irjuk ujabb évre a szerződést, szivj gázt.
  Szerintem egyébként nem igaz. Vagy nem ez az indok.

 • 2009.09.02 07:48:42manka78

  "Szerintem egyébként nem igaz. Vagy nem ez az indok."
  Ezt én is így gondolom. Nem hinném, hogy egy jól dolgozó orvost ezért kitesznek. Nem hinném, hogy a felettesei az internetes hozzászólásai után néznének, vagy az alapján döntenének. Ha mégis így lenne, én wolff helyében inkább elásnám magamat, soha semmilyen néven nem írnék többé, úgy szégyellném magam, mint még soha, és mélyen hallgatnék, nem pedig kikürtölném a Porontyon.

 • 2009.09.03 14:57:08hozzászólok

  "gyülölni, lelőni, dobálni őket, tönkreteszi ezt az országot".
  Kedves Veg! Ki beszél itt erről? Ne haragudj, de nem az a baj, hogy valakinek milyen a bőre színe vagy a vallása, vagy a meggyőződése vagy ki tudja még micsodája, hanem az, hogy
  1) bizonyos "kisebbség" (bár lassan többség lesz) rajtunk élősködik, mert nem hajlandó dolgozni (tisztelet a kivételnek) és a TE adódból tartod el őket a semmiért.
  2) Bizonyos emberek, akik szexuálisan elferdültek nyíltan reklámozzák a "másságukat" és lassan az jön ki belőle, hogy a normális családanyák és családapák a hülyék, meg mindenki más aki heteroszexuális. Nem az a baj, hogy valaki meleg, hanem az hogy ezt pofátlanul reklámozza és ezzel sérti a közerkölcsöt. Miért kell ezt reklámozni? Hagyjuk egymást békén, az magánügy hogy a hálószobába mit csinálnak, de ne menjenek ezzel az utcára! Mert ez igenis sérti mások jóízlését.
  Na ez az, ami tönkreteszi az országot. Nem kell itt gyűlölködni meg gyilkolászni, nem erről van szó. De bizonyos cselekedeteket jogunk van elítélni anélkül hogy az embert bántanánk.

 • 2009.09.03 15:09:09hozzászólok

  jazmine
  "hozzászólok, ühüm. A pedofil is csak felvállalja az értékrendjét".
  Persze... Tudod egyáltalán mi az az értékrend? Mi értékes van a pedofiliában? Bocsi, van Neked gyereked? Szerintem fogalomzavarban szenvedsz...
  A gyerek, az pl. egy érték. Téves gondolat, hogy ha több gyerek van egy családban, nem lehet rájuk eléggé odafigyelni. Nem is ez a cél. Hogy a gyerek mindig a figyelem központjában legyen, hiszen annak tudjuk mi lesz a vége...
  Igen, van aki nem vállal 1-2 gyereknél többet "akármi is az ok". Általában pénz, lakás. Ez a két fő. Meg legyen meg minden annak a gyereknek, pedig nem ez a legfontosabb. Ezt inkább hagyjuk... Más ha az egészség vagy más komoly érdekek nem engedik. De ez a családok többségének a gondja? Ahol elfér kettő, ott elfér három vagy négy is. Továbbra is fenntartom hogy ezért tart itt az ország. És ez csak rosszabb lesz. Nekünk már nem lesz nyugdíjunk, mert nem lesz aki eltartson minket. Fogy a nép és hosszú távon ennek csak rossz következménye lesz. Aki több gyereket vállal, az legalább tud hosszú távon gondolkodni. Nemcsak a családnak jó, de a nemzetnek is ha több gyerek születik. Persze ezért sokat kéne még tenni...

 • 2009.09.03 23:31:31tildy:)

  Külföldön már rájöttek arra, hogy van egyéni teherviselés is. Én is így készülök, ne a gyerekeim tartsanak majd el a befizetett tbjükből....

 • 2009.09.24 19:54:19hozzászólok

  Na igen, de ezt nem mindenki teheti meg...

 • 2009.09.24 20:04:54hozzászólok

  Nos, úgy látom lecsengtek már a mocskolódások, így már én is reagálhatok.
  Sajnálom, nem akartam senkit megbántani és nem is nézek le senkit. De azért látom, hogy sokakat felkavart a történet, így az a véleményem, hogy akinek nem inge, nem vette magára, de akiknek tényleg nincs jobb dolga, mint az iwiwes adatlapomat elemezgetni, az vessen magára. És azoknak csak annyit mondhatok, hogy vagy irigyek, vagy ők maguk sem tudják elfogadni a másságot, tőlem azonban elvárnák. Minden esetre köszönöm azt a néhány kedves szót is amit kaptam.
  A kedves kommentíróknak először is fogalmuk sincs arról, hogy mi a kereszténység és a tolerancia. Érdekes, senkiben nem volt annyi gerinc, ha már az adatlapomat elemezgették, hogy személyesen rákérdezzenek, hogy mit miért írtam le. Hogy miért vagyok bizonyos kluboknak a tagja. De kifordítani a szavaimat, azt tudják. Ne haragudjatok, ez elég primitív hozzáállás...

 • 2009.09.24 20:13:09hozzászólok

  Tehát:
  A kereszténységben az elnézni és irgalmasnak lenni nem ugyanaz. És a keresztény elválasztja a bűnt a bűnöstől. Ezt a melegekkel kapcsolatban írom, de ha ebből nem értitek, akkor azt kell mondjam az IQ-tok nulla. Különben azt ami természetellenes bocs, de nem lehet elfogadni. Legközelebb akkor fogadjuk el a pedofíliát és a vérfertőzést is...
  A kereszténységben nem kötelező szenvedni, ott csak szeretet van. És igen, válásellenes vagyok, de nemcsak a hitem miatt, hanem mert elvált szülők gyereke vagyok és tudom milyen szar. Igazából a hűséget és az elköteleződést tartom fontosnak. Ami a mai társadalomból hiányzik. Ezért nem egészséges...
  Na igen, az Opel Astrát is szeretem és a globális felmelegedést is aggályosnak tartom. De annyira korlátoltak vagytok, hogy egyesek azt képzelik a kettő nem egyeztethető össze. Dehogynem. Az autót csak egyszerűen ésszerűen kell használni. Az autó van értünk és nem mi az autóért. És ha csak akkor használjuk, amikor kell, akkor már sokat tettünk a felmelegedés ellen.
  Ja és nem élek irreális, idealizált világban. Nem önigazolást kerestem a cikkemmel. A család igenis reális valóság. Nem fenékig tejfel. De amint már mondtam szeretet, hűség, elköteleződés. Kár hogy ezt nem értettétek meg...

 • 2009.10.29 14:02:51korcsolya

  Húh én ezt a sztorit csak most olvastam vissza (épp az újszülöttemmel voltam kórházban akkor, mikor megjelent), és az a rövid véleményem a sorok írójáról, hogy le kéne ülnie egy csendes sarokba, és átgondolnia a követlezőket: "Miért vagyok annyira oda magammal? Miért nézek le másokat, akik másként gondolkodnak, mint én? Van-e jogom ítélkezni mások döntései felett?" stb.
  Kedves Daniella! Jó gondolkodást a fenti kérdéseken!
  Különben meg nagyon szépek a gyerekek, és én is szeretnék min. 3 gyereket, tehát nem ezzel van bajom.

 • 2009.12.03 11:20:46hozzászólok

  Kedves korcsolya, gratulálok a babához és tisztázzuk: nem nézek le senkit, nem érdekel mások mit gondolnak, nem vagyok oda magamtól, bár hála Istennek sokmindent sikerült elérnem, amit másoknak nem, persze ez nem csak az én érdemem. De bizonyos magatartásformákat, rossz cselekedeteket igenis elítélek. Nem az embert aki tette, hanem a tettet magát. Nem mindegy. Mert az emberek felett nincs jogom ítélkezni ezt én is tudom. De nem is erről szólt a történetem. Sajnálom hogy ezt egyesek nem vették észre. Úgy jön ki mintha én direkt baszogatni akarnék másokat, pedig nem így van. A csendes sarokról pedig annyit, hogy keress csendes sarkot egy 60 m2-es lakásban 3 gyerek mellett. Nem ezen fogok gondolkodni, hogy rajtam csámcsognak, meg mit gondolnak rólam, továbbra is fenntartom, hogy egyszerűen a történet szúrja egyesek szemét. Mindenki annyira fel van háborodva, hogy ÉN állítólag lenézek másokat, ugyanakkor ezek az emberek ugyanúgy ítéletet mondanak felettem. A stílusért már elnézést kértem ha valakinek nem tetszett, de azt gondolom semmi más rosszat nem tettem.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta