SZÜLŐSÉG

A játszótérre eljutni életveszélyes

2009. június 9., kedd 10:30 |

Játszóteres posztjunk után E. is billentyűzetet ragadott, hogy bemutassa Pécs kertvárosában, a Honvéd téren található játszóteret, amelynek a megközelítése is életveszélyes. Akadálymentesítés, lámpa nincs, a járdaszegély meg olyan magas, hogy nagyon nehéz feltolni a babakocsit.

pecsjacco1

A játszótéren a homokozóban kutyaszar, széttört, balesetveszélyes játékok várják a látogatókat. E. beszámol még városa egyéb babakocsival nehezen megközelíthető helyeiről is.

Összeszedtem a kis pasikat, elindultunk a játszótérre. Nagyon forgalmas úton kell átmenni, zebra van, lámpa nincs, akadálymentesítés nincs, a járdaszegély magasabb, mint a babakocsi kereke (úgy kell nekem, miért nem terepjáró kocsit vettem). Két kézzel kell fognom a babakocsit, hogy irányítható maradjon, közben egy kézzel a nagyobb kezét is fognom kell. Az autós nem áll meg, hisz ő siet, én meg csak a játszótérre megyek, az nem szalad el, ráérek a fél napot a járdán tölteni. Aztán megtörténik a csoda! Egy autó megáll, átenged, de a másik sávban haladó csak megy ész nélkül, tehát továbbra sem merek lelépni a járdáról (mind emlékszünk a tavalyi esetre, mikor a zebrán ütötték el a nagymamát és babakocsis unokáját). Átérünk de ahhoz, hogy följussunk a járdára, lábbal is segítenem kell a kocsinak, közben mögöttem alig 40 centire már elhúz az autó, mert rettenetesen siet!


Éljen, utunk legveszélyesebb szakaszát letudtuk, a játszótérig már csak 10 esővíz-elvezető csatornán kell átemelni a kocsit és két kisebb útkereszteződésen átjutni, akadálymentesítés itt sincs de a sok-sok év alatt a járda lassan egy szintbe került az úttal.
Elérünk a játszótérre, amit 5 kapun keresztül lehet megközelíteni, kivétel nélkül mindnél magas járdaszegélyt vagy lépcsőfokokat kell leküzdeni, illetve a legjárhatóbb egy 10 centi mély esőelvezető átugrása után lehetséges.


Megérkezünk, babakocsi leparkol, homokozójáték előszed, de a homokozó közepén egy kutyakaki éktelenkedik. Rendetlen szülő vagyok, nem hordok magammal kakizacsit más után gumit szedegetni, ezért csak betemetem pár lapát homokkal és éberen őrködök, nehogy arra akarjon a gyerekem túrni. Tudom, nem a legjobb megoldás, de én felelőtlen csak egy lapáttal indultam el.

pecsjacco3

Átmeneti nyugalom következik, a hároméves fötör a homokban, a kilenc hónapos lengedezik a hintában. Aztán a nagynak csúszdázni támad kedve. Valaki 3 éven felüli, volt olyan kedves a csúszda alját széttörni, ezért a gyereket még a kráter előtt el kell kapni. Rohangálok a két fiú között, egyet lökök a hintán, majd rohanok a másikért. Legalább nem kell edzőteremre költenem, a napi programot még túl is teljesítem. A hazafelé út pedig ismét egy túlélőtúra, kiegészítve azzal, hogy közben a nagyot győzködöm, nem örökre kell elbúcsúzni a játszótértől.


Tudom, tudom, minek ez a siránkozás/műbalhé, keressünk másik játszóteret, de gyalogos távolságban ez a legjobb játszó, EU szabványossal pedig még nem találkoztam a környéken. Ezer bocs, amiért kényelmes vagyok, de semmi kedvem két gyerekkel, babakocsival elbuszozni a város másik végébe játszóterezni, majd a fülig homokos gyerekkel haza. Ha tartják az ütemtervet, még ebben a hónapban elkészül a lakóparkhoz tartozó új játszótér, szinte az ablakom alatt, már alig várom. Ettől a csúszda még lyukas marad és az akadálymentesítés sem oldódik meg.

pecsjacco2

Az akadálymentesítés városom más területein sem problémamentes. Nagyon sok gyalogátkelőhelyen a járda nincs egy szintben az úttal, vagy egy szintben van, frankón föl lehet tolni a kocsit, de egy lépéssel arrébb két fokos lépcső, rámpa sehol. Vagy lépcső mellett van rámpa, még a régi rendszerből maradt ránk, klassz betonlapokból ami az idők során elcsúszott egymástól és a lyukba simán beleszorul a babakocsikerék és/vagy olyan meredek, hogy a fölfelé utat még megkockáztatom. De lefelé? Végül nagy kedvencem még az ajtó, a törvény az törvény, gyönyörű rámpa, álmodni se lehet szebbet, de az ajtó olyan nehezen nyílik, hogy teljes testsúlyommal kell nekifeszülnöm és még a babakocsit is begyömöszölnöm. Ilyen ajtóval találkoztam postán, bankban, sőt városom legnagyobb bevásárlóközpontján is. Ha szerencsém van, pont jár arra valaki és segít, ha nem akkor marad a szenvedés. Azt el sem tudom képzelni egy kerekesszékben ülő hogy jut át ilyen akadályokon? Mert én viszonylag előnyben vagyok, a lépcsőn, járdaszegélyen átemelem a kocsit, az ajtókon megpróbálok háttal betolatni, na de mindezt egy székben ülve?

E.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.06.09 12:52:05Ribizlee

  nem messze az ominózus játszótól, a Krisztina térnél van rendezett játszó, nem is egy.
  Kertvárosban még legalább 10 bekerített, normális játszótér van, a Mandulás szintén okés, a Tettyét most újítják fel...
  a többi városrész is kell? :-)

  sétához viszont az északi városfal előtti park is remek (a székesegyház mellett, vagy a Káptala utcából, a múzeum udvarából vezet fel lépcső). illetve az alagút tetejét is klasszul rendbe tették pár hete.

 • 2009.06.09 12:57:35Magenta

  Ribizlee, köszi, három hét múlva megyünk kicsit hosszabb időre, a nagyokat el akarjuk vinni úgyis körülnézni. :)

 • 2009.06.09 12:58:21undokmano

  Egy észrevétel a közlekedéssel kapcsolatban: nekem a kicsi 3 hós, a nagy 2 éve múlt. Ha mindkét gyerekkel egyszerre kell mennem valahová a városban (pesttől nem messze lakunk egy kisebb városban), akkor pont a csúnya, gonosz, sürgős autósok és legtöbb helyen csak nagyon sok jóindulattal nevezhető járda miatt a kicsit betolom a kenguruba, a nagyobbikat meg a babakocsiba és hajrá. Mivel a régi mélykocsink megadta magát, kénytelen voltam venni a kicsi érkezése előtt olyan babakocsit, amiben le tudom vinni sétálni, és olyat vettem, amibe szükség esetén a nagyobbat is bele tudom tenni. Merthogy a nagyobbik néha elunja a sétát, vagy szarik rá, hogy fogni kéne a kezem amikor az úton megyünk át, de sokszor csak annyira bámészkodik, hogy simán képes lenne lekolbászolni a kocsi alá. Játszó nincs a környékünkön, ellenben a társasház udvarán van egy lepukkant homokozó, oda meg nem kell babakocsizni szerencsére.
  Ellenben a házzal szemben van egy sporttelep (uszoda, teniszpálya, focipálya), ahová sok gyökér jár sajnos, és el kell mondjam a fiatal gyorsulóskölykök védelmében, hogy nem ők okozzák a legtöbb fejtörést, hanem a kisgyerekes, mobiltelefonnal a kezében vezető anyukák!!! Nem egyszer előfordult, hogy a méregdrága terepjáró elől kellett visszarántanom a babakocsit, csak mert neki sürgős. Egy olyan utcában, ahol rengeteg idős, beteg ember fordul meg, és sok kisgyerek jár haza a környék ovijaiból, iskoláiból...

 • 2009.06.09 13:15:24Ribizlee

  Magenta, Orfűt ne hagyjátok ki :-)

 • 2009.06.09 13:27:24manka78

  Szerintem minden városban van jó és rossz játszótér is. Ezek a posztok meg azért jók, hogy legyen egy támpont annak, aki nem ismerős arra. Ha tízből tízen azt írják, hogy szar az a játszó, akkor nyilván nem oda fogok menni. Viszont ha valamelyiket pedig dicsérik, akkor sanszos, hogy kipróbáljuk, ha arra járunk. Ennyi.
  Tegnap voltunk az elsős lányom osztályával játszóterezni. A város egyetlen szuper játszóterén. Amikor odaértünk volt kint egy másik osztály, felsősök a tanárbácsijukkal. Amit azok műveltek.... A legszomorúbb, hogy a tanár sem szólt rájuk. Egy kb. 3 személyes hintában legalább 10 nagy gyerek volt. Mindent nyúztak, ütöttek-vágtak. Gusztustalanul viselkedtek. Mivel nem akartuk vitába keveredni, így nem szóltunk rájuk, pedig megérdemelték volna.

 • 2009.06.09 13:32:17Vakmacska

  Meg aztán. Mostanában divat a közösségi, civil hozzáállás. Nincs is ezzel bajom különösen, ha nem elvárás, hogy a „civilek” csinálják meg amivel az erre hivatott hivatalosságok rendre adósak maradnak. De...nem leszek most népszerű, de én biza kézzel nem szedegetem más kutyagumiját, taknyos zsepijét (aztán meg nyújtsam oda a gyereknek az uzsonnáját ugyanazon kézzel, nanemár)– léteznek erre higiénikusabb eszközök, amiket megvásárolnak, közpénzen, nemdebár. Nekem az sem tetszik, amikor iskolákat vezényelnek ki (ötödikes-hatodikos kicsikkel akár), hogy a közeli kiserdőből, parkból, akármiből az ott hetek-hónapok óta felgyülemlő dzsuvát szedegessék közösségileg. A hepatitises tű, amit a polgártárs elhajított, ugyanis simán átmegy a mosogatókesztyűn, amit jó esetben védőeszközként adnak. A hajleszek, huligánok és kábelégetők meg röhögnek, hogy a kiscsákók majd jól eltakarítják, amit ők mocskoltak oda. Na nem. Attól tartok, aznap sürgősen megbetegszik a gyerek, főleg ha még 14 éven aluli lesz….

 • 2009.06.09 13:33:57Nils Holgersonné

  en csak azt nem ertem, hogy miert volt jo betemetni a kutyakakit?? mert jo, hogy az anyuka utana figyelt a gyerekere, de ha elmennek, es jon egy masik kisgyerek, gyanutlanul belelapatolhat?? akkor mar vagy fedetlenul kellett volna hagyni, vagy eltakaritani. En mondjuk raraktam volna egy zsepit az egyszem lapatra, es megprobaltam volna ugy fellapatolni, hogy legyen homoreteg a kaki es a lapat kozott. Igy borzaszto higienikusan lehetett volna elszallitani egy kukaig, es kozben szidni a hanyag kutyatulajdonosokat.
  Ez a betemetes valami egeszen logikatlan otlet.

 • 2009.06.09 13:42:48Ribizlee

  puszta kézzel semmit nem fognék meg én sem. de pl bottal remekül bele lehet piszkálni zacskóba.

 • 2009.06.09 14:05:46pantufül

  manka78
  az a baj szerintem, hogy a nagy gyerekeknek nincsen semmi lehetőség, a mieink is lesznek kamaszok. Lehetne nekik csinálni kaland-parkokat komolyabb "mászókákkal", vagy görköri, gördeszka parkokat. Szerintem nem törődnek ezzel a korosztállyal, nem csoda ha sokan csak "bandáznak".

 • 2009.06.09 14:14:04Ribizlee

  még picit vissza a cikkhez: E, én valszeg bekéretőznék a Bimbó utcai ovi udvarára játszani.

 • 2009.06.09 14:20:51Ribizlee

  vagy végig járdán elmennék a Littke utcába...

  jól van, dugulok elfele :-)

 • 2009.06.09 14:29:00Pikka

  Hát én nem nyilatkozom, anyaszemmel nem ismerem a játszótereket...de tény, hogy a Littkében kettő is van. Az egyik bekerített, picit néha talán szemetes, a másik nincs bekerítve, de hatalmas. Unokaöcséim jól eljátszanak ott.
  Viszont gőzöm sincs, hol van a Honvéd-tér...a kórház felé?

 • 2009.06.09 14:37:14Ribizlee

  Pikka, a családi házas részen van, az Árnyas és Móra F. utca között félúton.

 • 2009.06.09 14:39:31cozumel

  Nalunk most tavasszal volt egy het, amolyan tisztitsuk meg a varost egyutt akcio.

  Minden reggel lehetett jelentkezni a varoshazanal, kaptal vedoruhat, gumikesztyut, es egy hosszu palcat, aminek a vegen nem szuro eszkoz van, hanem csipteto.

  Es megtisztitottuk a varost. jo moka volt :)

 • 2009.06.09 15:12:01csutkababa

  Okoska, nálunk is volt olyan, hogy az emeleti ablakot majdnem kiütő, felnyurgult fát kicsit megnyesték, erre rögtön jött a büntifenyegetés, hogy önkorm. területen álló zöld károsítása...miután többszört lett szólva, hogy így nem jó a fa állapota...

 • 2009.06.09 15:13:56Borcsika

  Okoska, fertőtlenitőt ne vigyek? azért ne kelljen már ezt a szülőknek csinálni. Ha nincs pénz felújitani, attól még a kertészet dolgozóit időnként oda lehetne küldeni, hogy takaritsák ki a homokot.

  Nálunk Zuglóban kialakult az összefogás a mi játszóterünkön, miszerint a homokozót az utolsú lenejlonozza, és vizespalackokkal lesúlyozza. Senkienk eszébe nem jut kiatakarni, vagy a vizespalackokat elvinni. Hozzátartozik a törénethez, hogy kb. 3 éve újitották fel, és azóta nem sokat romlott az állaga, pedig naponta 50-60 gyerek megfordul ott, csak igyekszünk vigyázni rá, mert nagyon sokára "kaptuk", és tartok tőle, hogy még nagyon sokáig nem is lesz pénz fejlesztésre.

 • 2009.06.09 15:19:58Ribizlee

  én most kezdem szervezni a helyi gerillakertész csapatot :-)

  ha kell, bevállalom hogy szanaszéjjel fognak büntetni néhány beültetett virágláda miatt!

 • 2009.06.09 15:21:48lirian

  Borcsika,
  nem kell, engedd akkor a gyereket a homokozóba így... vagy nem kell nyivákolni, hogy retkes a homokozó.
  basszus, agyam elhagyom.

 • 2009.06.09 15:22:07Pikka

  Borsika: ha nincs más, akkor szedje csak össze a szülő a kakit, elvégre az ő gyerekét veszélyezteti. Szerintem megéri a 300ftos lapát, hogy a gyerek ne kutyagumit egyen.

  Ribizlee: szólj ha akció van!

 • 2009.06.09 15:23:48Ribizlee

  oks, feltétlenül! ;-)

 • 2009.06.09 16:22:37Vakmacska

  Hát, gyakorlatice persze érthető a logika amit többen követtek, de én pölö mégse hordozok magammal állatkaka-lapátot mindenhová ahová játszani mennénk (otthon van egy, saját macskának rendszeresítve), mert nem hurcolok magammal:

  • Hajóra fürdőruhát, mentőmellényt csak azért, mert hátha mégis elsüllyed
  • Rollert a BKV-ra, mert hátha elromlik a nyamvadt metrójuk
  • Mosogatószert az étterembe, mert hátha maradékot látok a tányér szélén
  • Egy flakon Domestost minden alkalomra, amikor éttermi, benzinkutas, vagy nyilvános vécét kell igénybe venni, hátha….
  • Szerszámkészletet, hátha kilazult a hintában, irodai széken, akármin egy csavar
  • Aszfaltkeverőt az útvonalamon fekvő kátyúk megszüntetésére.

  Kicsit sarkítottak ezek persze, de hát ez mind-mind a saját érdekem is lenne, csak épp nem a dolgom és feladatom…más ha a lakóközösség részeként én valamit magaménak érzek, és rendszeresen hozzájárulok tevőlegesen a rendbetételéhez, viráglocsolás a társasház előtt, télen a lakótelepi parkoló hómentesítése, efféle. De a más szarját, feladatát, azt nem, főleg ha van nevesíthető intézmény, egyed, akinek pont ez a dolga.

  Konkrét esetben nyilván ha van lehetőségem kihajítom a cuccost (egyszer a büdös életben, többé soha...), majd valszeg goromba telefont intézek Illetékesék térfelére, hogy így teccik az Önök gondozásában lévő infrastruktúrát rendbentartani?

 • 2009.06.09 18:31:40manka78

  Pantufül! Értem én a nagyobbak problémáját is. Mégsem az a megoldás, hogy akkor tönkretesszük a kicsiknek való játékokat. Az általam említett hintát pont a nagyobbak is használhatják, de nem 10-en egyszerre. Ki van írva minden játékra vonatkozó terhelhetőség. Tanárbácsi pedig tud olvasni és van annyi esze, hogy mi az elég. A mi elsőseinknek vittünk labdát, tollast, frízbit/Így kell írni?/, ugráló kötelet. Ők miért nem? Régen mi olyan jókat ping-pongoztunk, tollasoztunk. Minden gyereket le lehet kötni, csak akarni kell.

 • 2009.06.09 19:29:44dodóó

  #
  2009.06.09 14:20:51Ribizlee

  vagy végig járdán elmennék a Littke utcába...

  jól van, dugulok elfele :-)

  A Littke utcában a szürke ház előtt is jó a játszó meg a fehér(Új)házaknál is.
  Diana téren is.

  Littkébe laksz??

 • 2009.06.09 21:20:18sehogysejó

  Nemrég egy vak embert kisértem át az úton, Ő mondta, hogy nekik a járda "akadálymentesítése" életveszélyes, mivel a bottal nem érzi a járda végét. Simán átléphet az uttastre. Ma már úgy gondolom, hogy inkánn 1-2 évig emelgetem a babakocsit.

 • 2009.06.09 22:25:08B-

  sehogysejó: azért úgy képzelem, hogy lehetne olyan megoldást találni, ami mindenkinek jó (recés útburkolattal jelezni, hogy úttest jön pl).

  A betemetett kutyakakin én is jól kiakadtam, gusztustalan!!! Helyből nem engedném be a gyerekemet olyan homokozóba, ahol ott figyel egy adag fekália. Leszarom, hogy ez az egyetlen lapát, ne mondjátok nekem, hogy egy átlagos napon egy átlagos játszótéren nincsen legalább 5-6 lapát a homokozóban?? A gyerek cserealapnak felajánl az egyikért egy körteformát, barátkozni is lehet rögtön.

  Ahova mi járunk, az zárva van, de előfordult már egy-két méretes madárürülék a hintán vagy a gumiszőnyegen, ahol a gyerekek négykézlábazni szoktak. Nem hordok magammal domestost, de valahogy mindig megoldottam, hogy föltakarítottam az útból, a saját gyerekem és a többiek érdekében.

  Ui: ha belenyúlnánk egy gondosan betemetett kutyaszarba a játszón, biztos nem lenne őszinte a mosolyom!!

 • 2009.06.09 22:58:27Vierre_

  Nálunk minden fasza. Egy: nem életveszély, kurva jó helyen van. Kettő: baromi sok árnyék három: van csap négy: van vécé, öt: van belső játszóház-kicsi de van (társastól kezdve a pingpongkölcsönzésig minden) hét: pingpongasztalok, nyolc: újítják folyamatosan kilenc: kisferen, tíz: tiszta víz.

  :))))))))

 • 2009.06.09 22:59:26Vierre_

  baszki. Kihagytam a hatot. :)))))))))) meg a feriből a cét. Juj. :))))))

 • 2009.06.09 23:03:17wish73

  Vierre, nektek aztán miért előny, ha van wc. mindenki tudja, h a kisklambó mellé jár:D

 • 2009.06.09 23:03:55manka78

  Vierre! A 6, hogy te is ott vagy.:)))

 • 2009.06.09 23:09:59Brumibaby

  Vierre, még szép, hogy kihagytad, mert a zsír játszótereteken nem hasad a pad, és kizárt, hogy legyen kisferen(c), legfeljebb kisdávid, kisbence, kisdániel, kisgergő, kishozééarkadió.

 • 2009.06.09 23:15:51manka78

  Brumi! Ez az utolsó név egyszerűen csodálatos.:)

 • 2009.06.09 23:17:55wish73

  szeretném, ha kicsit elkanyarodnánk a névadás témája felé, már az off-on is érezhető a bizsergés, és ez valami olyan téma, ami fájóan rég nem szerepelt a porontyon :D

 • 2009.06.09 23:19:47Borcsika

  Minek a 300 Ft-os lapát, meg a hányinger (a kutyaszar gondolatától az van, nem tehetek róla), hogyha egy egyszerű letakarással megmenthető a homokozó. A gyerek bemegy homokozni, és utána a nejlontő függetlenül megmosom a kezét. Van abban a homokban MINDEN.

  Mi nem vagyunk pécsiek, de a Littke utcai játszóteret ismerjük mert arrafeelé k
  laknak a barátaink. Tényleg jó, és jól megközelítető. Megér 3-2 perc lámpánál ácsorgást, de még egy buszozást is.

 • 2009.06.09 23:21:16manka78

  Lassan minden poszt témája elkanyarodik OFF felé, mert nincs új a nap alatt.

 • 2009.06.09 23:21:21Brumibaby

  wish, Vierre kezdte a kisferen-nel. Jövőre engedélyezi a nyelvtud. intézet.:D

 • 2009.06.09 23:24:08Borcsika

  Brumibaby::-D

 • 2009.06.09 23:39:48Vierre_

  Brumibaby tökéletesen látod ismételten a helyzetet, lassan járna magadtól neked egy féltégla, hogy mindig igazam van-izé igazad van. :))))))))))))) manka kikérem magamnak én most maximálisan poszt-hűséges voltam, csak vannak olyan rosszindulatú egyének, akik mindig belém kötnek. Pedig én állandó tagja vagyunk a -legyünk hűek a poszthoz- mozgalomnak. Csak igazságtalanok a többiek és bántanak, wish megdobál a homokba talált kutyakakával, Brumibaby pedig elver a hintánál hagyott szeneslapáttal. És kényszerítettek, hogy mutassam meg Feren-nek a punim a bokorba, meg is mondtam anyukámnak meg a tesómnak, aki holnap megveri őket, aztmondta. Mert nálunk biztonságos a játszó és az afelé vezető út. Ki van kövezve. És sárga.

 • 2009.06.09 23:50:39sehogysejó

  Az úttestet keresztezve a kresz szerint egyébként is le kellene szállni a kerékpárról.(kivéve bringaút) A vak ember pedig hogy szóljon hogy kísérjék át ha már az úttest közepén van? A kerekesszékes is megkérhet valakit, hogy segítsék ki legalábbis életveszélyes helyzetbe Ő nem kerül.A recézés jó lenne, ha mindenhol egyforma lenne, de meg kellene kérdezni Tőlük, hogy egyáltalán érzékelik-e.

 • 2009.06.09 23:51:56manka78

  Vierre! Feren azóta jól van?.:)

 • 2009.06.09 23:54:58Brumibaby

  Vierre, és akkor jött egy anukya és megcinált, hogy mit mutotgatsz te Kisferennek, de te jól megmondtad neki, aztán elvetted a lapátomat és letoltad a torkán.

 • 2009.06.09 23:55:46Brumibaby

  Úúúú.
  anyuka
  megcibált
  vagy megcincált
  esetleg megcsinált
  menjek alunni

 • 2009.06.09 23:58:11Vierre_

  hát azért a megcsinálton mélyen elgondolkoztam. :)))))))

 • 2009.06.10 00:06:05Brumibaby

  Vierre, látod, ezért járok én ide, magvas gondolatokat ébreszteni. De most tényleg megyek aludni, jó éjszakát mindenkinek.

 • 2009.06.10 04:49:35cozumel

  Brumi-Vierre-Manka-Wish

  :D:D:D:D
  ez nagyon jol esett a kremes melle:)
  Ja, ez nem a kover a gyerek poszt? :D

 • 2009.06.10 13:09:41Laliath

  sehogysejó
  igen, érzékelik a "recézést", de valóban akkor jó, ha többé-kevésbé egységesen alkalmazzák.
  Mivel van szerencsém ún. "fogyatékkal élő" embereket tudni az ismerőseim között, sajnos tudom, hogy nem mindig tudnak segítséget kérni.
  Egyrészről nem biztos, hogy épp lesz ott valaki, és sajnos még ha lenne is ott más, sokszor nem segítenek.
  Ráadásul értelemszerűen ő is akkor érzik jól magukat, ha önállóak tudnak lenni.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta