SZÜLŐSÉG

Százezreket húznak ki a lelkiismeretes kismamák zsebéből

2009. május 2., szombat 14:01

Mi mindent csinálhat egy temérdek szabadidővel rendelkező (és nagyon gazdag) kismama, avagy milyen tanfolyamokkal és egyéb szórakoztató programokkal csalogatják ki a pénzt a (nem is biztos, hogy) gyanútlan terhesek zsebéből? Babamozi, géndiagnosztika, kapcsolatanalízis, vízi terhesmozgás és egyéb foglalkozások.

Nőgyógyász, szülés z

Az első és legfontosabb dolog egy kismama életében a megfelelő orvosválasztás. Aki csak teheti, a szülész-nőgyógyásza magánrendelésére jár, amelynek borsos ára van. Egy vizsgálat ára 6-15 ezer forint között van, a terhesgondozás alatt pedig 3-4 hetente rendel be az orvos. A szülés után (sajnos) elvárt borítékba általában egy vizsgálat árának tízszeresét „illik” tenni. Tízezer forintos vizsgálati díjjal számolva tehát körülbelül 250 ezer forintot hagy a nő a szülészénél, mire megszületik a gyerek.

4d UH

Szinte nincs olyan kismama, aki kihagyná a négydimenziós ultrahangos babamozit, még ha egy harminc-negyvenperces kukucskálás sokba is kerül. A rendelők több időpontot is javasolnak a vizsgálatokra, akár minden trimeszterben egyet. Az elsőt azért, hogy megnézzék, egészséges-e a baba, a másodikat, hogy jól fejlődik-e, a harmadikat meg azért, mert „Majd meglátja a kismama, hogy már látszik a babuci arcocskája.” És vannak, akik tényleg többször mennek el. Egy negyvenperces leselkedés ára 10 ezer forint körül mozog, de van, ahol rövidített, 20 perces vizsgálatra is van lehetőség kicsit olcsóbban.

hala450


Géndiagnosztika

Most már nem csak 35 éven felüli anyáknak javasolják a géndiagnosztikát, hogy megtudják, magzatuk egészséges-e, hanem a fiatal anyákat is a tesztek elvégzésére biztatják. A vizsgálatokból megállapítható, hogy Down-szindrómára vagy velőcső-záródási rendellenességre mennyi az esélye a babának. Ha minden vérvizsgálatot elvégeztetünk, az 38 ezer forintba kerül.

Őssejt

Bár a témával kapcsolatban már számos elmélet látott napvilágot, van, aki hülyeségnek tartja, van, aki pedig ettől reméli a gyógyulást, ha a gyermek betegen születik vagy később megbetegszik. Az őssejt levételével és tárolásával foglalkozó cégek általában 330-370 ezer forint körüli áron kínálják a szolgáltatást. Ebben az árban a vérvételtől a szállításon és a fagyasztáson keresztül a 20 éves tárolásig minden benne van.

hala451

Anya-magzat kapcsolatanalízis

Dr. Hidas György és dr. Raffai Jenő pszichoanalitikusok dolgozták ki azt a módszert, amely egy mélylélektani hátterű kapcsolatfejlesztő program az anya és magzata között az anyaméhben. A honlap szerint „A programban részt vett kismamák anyává érnek, a babák pedig magasabb intellektussal, jobb kötődési készséggel és harmonikusabb személyiséggel születnek meg komplikáció-mentesen.” Az első konzultáció ára 10 ezer forint, utána jövedelemtől függően alkalmanként körülbelül 6500 forintot kell fizetni. Ha tíz plusz egy alkalmat számolunk, az összesen 75 ezer forint.

Tornák

Nem árt, ha terhesség alatt a kismama nem bálnásodik el nagyon, megmozgatásukra tehát külön iparág szakosodott, akik különféle mozgásfajtákra igyekeznek rávenni a terhes nőket, olykor nem kevés pénzért.

Jóga: a jóga állítólag a babára való ráhangolódás és a kismama testi-lelki felkészülése szempontjából fontos. A 10. héttől kezdve javasolják egészen a szülésig. Egy foglalkozás ára 1500-1800 forint, heti egy alkalommal számolva több mint 50 ezer forint, ha a terhesség alatt végig jár a kismama.

Intim torna: "A 12 órás tréning tudatosabb szervvédelemhez, egészségesebb alhasi mûködéshez, örömtelibb szexuális élethez, irányítottabb záróizom mûködéshez vezet." - olvasható a módszer kifejlesztője, Kriston Andrea honlapján. A részvételi díj 20 ezer forint.

AquaNatal: Az AquaNatal szülés-előkészítő vízi mozgásforma kismamáknak, amelyet Noll Andrea (Nandu) honosított meg Magyarországon és szerinte a módszer testi élmény szintjén hozza összhangba a nőket saját nőiségükkel. A gyakorlatok jóga, orientális tánc és meditációs elemeket is tartalmaznak. Moon élménybeszámolót is írt egy foglalkozásról. Az árat tekintve nagy a titkolózás, telefonon kell érdeklődni, egyetlen honlapon találtunk információt, eszerint 1600 forint egy alkalom. Mivel nem csak szülés előtt, hanem már koraterhes kortól javasolt igénybe venni, tízhetes kortól heti egy alkalommal számolva 48 ezer forintot költhet a kismama a vízben lebegésre.

halapenz

Szülésfelkészítő tanfolyam

Egy négyórás szülésre felkészítő workshopon többek között a nőiségről, a vajúdásról, a fájdalomcsillapításról, az apák szerepéről, a félelemről és a szoptatásról beszélgetnek a jelentkezőkkel, páronként ötezer forintért.

Költeni tehát van mire, ha van miből. Azért érdemes rangsorolni, melyek a valóban fontos és melyek az egyértelműen pénzlehúzásra játszó szolgáltatások.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.05.05 16:42:57Tjuca

  Igazatok van. ezért a szar rendszert tegyük még szarabbá, mert nyugaton is jóóó. érdekes elolvasni sok nyugaton terhesgondozott, meg szült nő történetét. maradjunk annyiban, hogy vegyes.

  én megint csak a fogorvosoknál történt változásra tudok válaszolni. van verseny, van garancia, van értéke a munkának. az ügyeletesnél szülés az magyarországon azt jelentené, hogy mindenki jogosult a szerencsésjében bízni, meg egy átlagszarra. bocs, kigondoltam leírom. nekem angol nő mondta, hogy ők csak áhítoznak ilyen rendszer után... csak nekik több a zsé.

  tessen megnézni a védőnői rendszert. lakhely dob neked egyet, osztan vagy hülye, vagy hülyébb, ha mondjuk kivételes szerencséd van, akkor egy haladó, normálist kapsz, de ez aztán szerencse. ide lehet fejlődni a csak ügyeletesnél lehessen szülni, plusz még körzetes kórházban. ja és csak bábánál mer az tök jó. (kurvára nem, mert pl. havonta menstruál, nekem meg egy nem menstruáló nőtől is hátamon áll a szőröm, pláne, ha még mensi vagy klimax miatt hisztizik is).

 • 2009.05.05 16:43:59Macskanya

  Bocs, de nem tudtam, hogy pár státuszszimbólum említése bőven elég, hogy egy rohadt ingyenélőnek tituláljanak és félreértelmezzék minden hozzászólásomat. El is ment a kedvem az egésztől.

  Nincs már meg sem a merci, sem az audi. Engem meg orvos évekig nem is látott. De az adó, amit mi fizettünk, jó volt pár beteg ellálására. Kicsinyes és beteg az a nézet, hogy zsebből menjen a doki pénze. Akkor nem kell ilyen terheket róni az emberekre, zsebből akkor simán menne.

  Látszik, hogy semmi más nem mozgatja a fórumot, csak a személyes sérelmek, nem számít, hogy azt dumálom, nekem nem kell, hogy Karácsonykor bejöjjön. Könnyebb sztereotípiákat gyártani és egyszerű csúsztatásokkal hülyének beállítani a másikat.

  Biztos én vagyok a rohadt mert évekig szuperül éltünk és most meg minden pénzemet megszámolom. Örülök, ha tudom fizetni a lakásomat. Lehet irigykedni, akkor sem fogom a feketegazdaságot támogatni, a dokit, meg fizessék meg rendesen azért amit elvégez. Én is éveken keresztül dolgoztam szenteste, de nem ezzel kezdtem a topikot. Képzeljétek, normál túlóra díjjért. Biztos egy hülye barom vagyok, de nem tartanék ott ahol és már rég táppénzen csücsülnék. Mindenki a saját életét irányítja, úgy ahogy akarja.

  Ja és mégegy. Nem úgy nőttem fel, hogy audink lett volna és az én anyám is köztisztviselő. Megtanítottak rá, hogy a pénznek van értéke. Ezzel be is fejeztem, mert felesleges felhúznom magam, az úgyanis nem jó a gyereknek.

 • 2009.05.05 16:46:15szövetszöcske

  Szerintem ha valaki magándokit akar, fizessen is meg, kerül amibe kerül, ne a közös pénzből fenntartott kórházi dokikból fizessen le egyet magának, a nem hálapénzezők rovására. Ezt a helyzetet csak az láthatja igazságosnak, aki megengedheti magának, hogy hálapénzt adjon.

 • 2009.05.05 16:47:08Tjuca

  bocs, nincs jó kedvem, de igen nekem fontos, hogy férfi legyen, ráadásul az, aki már négy éve ismer, én is ismerem. én erre vagyok kényes. más manikűröst választ, meg fodrászt, meg kozmetikust, én meg nőgyógyászt. azt hiszem az alfelem legalább olyan intim, mint a képem, meg a fejem, ha nem intimebb.

 • 2009.05.05 16:49:10csutkababa

  Macskanya
  Arra reagáltunk páran, hogy elhivatottságról szóló frázisokkal akarod honorálni a PLUSZ szolgáltatást, ami abszurdum, értsd már meg.
  Keresd vissza a saját hsz.aidban.
  Miközben a ti kemény munkájának eredményeit teljesen jogosan élveztétek.
  Senki nem irigyli tőletek, most te csúsztatsz.

 • 2009.05.05 16:50:04csutkababa

  Szövetszöcske
  Ismét igazad van.

 • 2009.05.05 16:50:09yukikoka

  szöcske, igazad van, de hálapénz nélkül azért omlana össze a rendszer, mert a dokik kapát-kaszát eldobva elmennének szebb vidékre.

 • 2009.05.05 16:50:42csutkababa

  munkájának helyett munkátoknak

 • 2009.05.05 16:50:53Tjuca

  Szövetszöcske!

  ismétlem, mint a fogászoknál. Az én dokim externista. Magánrendelőbe járok. Az, hogy ő kinek, hova mit fizet, az nem az én dolgom, nem én vagyok az apeh.

  de ugyanígy, akkor kedves nyelvtanárokat, meg matekkorrep. tancikat is lehetne fingatni. az én némettanárom órán nem tanított, magánban meg hogy hogyan nem megértette a diák, amit órán kellett volna. akkor rájuk is apehot! meg pékre is, meg mindenkire.

  a véleményem konstans. nem az a reform, ha mindenkinek szarabb lesz (nem szülhetsz csak ügyeletesnél), hanem az, ha tiszta verseny van.

 • 2009.05.05 16:52:01yukikoka

  Jucát miniszterelnöknek!

 • 2009.05.05 16:52:36csutkababa

  Yukikoka
  Ezért nézi el a vezetés a hálapénzt évtizedek óta.Mert ezért lehet alacsonyan tartani a fizetéseket.
  Még nem hallottam, hogy az APEH kínpadra húzott volna egyetlen szívsebészt vagy sztár gerincsebészt.
  Direkt nem nőgyógyászt írtam.

 • 2009.05.05 16:53:49Macskanya

  Igen, de én nem mondtam, hogy az a plusz ne legyen megfizetve. Azt mondom, hogy ne ÍGY. Mert ez nagyon, nagyon rossz. Mindenkinek. Sorra, rendre nem hallja meg senki. Az elhivatottság meg nem pénz függő. Én sem a pénzért túlóráztam soha, csináltam pluszt. Olyan is lett volna. Pusztán ezt mondtam végig, aztán megkaptam, hogy audimercitakker... kösz szépen.

 • 2009.05.05 16:54:25Tjuca

  nem vállalom. :-))))) félek a parasztfelkelésektől, meg a felkoncolástól. bár a férjem szerint én csak a máglyáig jutok. :-P

 • 2009.05.05 16:56:32szövetszöcske

  yukikoka, nem roppanna össze, pár kórházat kényszerből bezárnának, egy idő lenne elég pénz az állami rendszerben az orvosok normális bérezésére, beállna az egyensúly. Lenne olyan ellátási szint, amire frankón elég az állami pénz, csak sokkal alacsonyabb mint a mostani, a maradék meg mehetne magánúton. Mindenki azt hiszi mekkora nagy hozzájárulást fizet már az állami egészségügyhöz, neki mi minden járna, ha látná a valós költségeket, vágná, hogy az egészségügy költséges dolog, és mondjuk két katétert lehet beszerezni az ő havi hozzárjárulásából a közöshöz. Számolás nélkül könnyű arcoskodni, hogy mi minden járna, majd csúszópénzzel el is intézni...

 • 2009.05.05 16:58:30szövetszöcske

  Tjuca, nekem nem a magánrendelőbe járással van bajom, hanem mikor a doki sapkát cserél, hirtelen állami orvos lesz, mert műtő azér nincs a magánrendelőben, aztán mégiscsak állami kórházban szülsz nála...

 • 2009.05.05 16:59:08Macskanya

  Ja... és a magán az rendben van... csak épp arra tojik mindenki. Elmennek szépen és olyanért is fizetnek, amiért nem kéne. Pl. kórházban, sima látogatáson. Nem az extrákról van szó. Azt meg majd én eldöntöm, hogy ki az és miért, aki megérdemli. Jobb szeretném viszont, ha bárki is akinek fizetek, adózik utána és nem azért fizetek én ennyit az államnak, mert más nem akar. Ez meg nem csak a nődokira vonatkozik, hanem az egész beteg lop-csal-hazudik adókerülő társadalomra.

 • 2009.05.05 16:59:12csutkababa

  Macskanya
  Most mondok egy szörnyűt.
  Sajnos, az elhivatottság ebben a szakmában erősen pénzfüggő.Azaz életszínvonalfüggő.
  Mert lehet álmodozó szemű, eltartott, ösztöndíjas, vagy dolgozó egyetemista az ember, 15-20 év múlva rádöbben arra, hogy nem így, nem ezt, nem itt akarta.
  Kivétel: egyedülálló marad, életét ennek szenteli haláláig.

 • 2009.05.05 17:00:35Tjuca

  amúgy nálam egy kalapban van a két frázis:

  - ügyeletesnél szültem, mert utálom a hálapénzt meg a rendszert
  - én egy hang nélkül szültem

  én meg nem. és? azon kívül, hogy ezzel lehet menőzni, más haszna nincs.

  én kérem nyögtem, mert jól esett, meg mert megérdemlem. és mellettem volt a férjem, über alles, és a dokim, akivel már pár rundót végigcsináltam, és ha lesz hármas versenyző, akkor akkor is kibulizom, hogy ez a trió legyen a buli végén.

 • 2009.05.05 17:04:32Macskanya

  Azért bocs, de nekem a számok a szakmám. Az egészségügy nem területem, de azt hiszem nem az én hozzájárulásommal van a baj. A baj az, hogy sokan nem érzik gáznak, hogy nem fizetnek adót, de elmennek dokihoz és elvárják ingyen, meg a pluszt is ingyen, meg mindent ingyen. Ingyen ingyen... minden szoc dolgot, beleérve a támogatásokat is. Igyen, mert az olyan buli. Főleg a magyarnak csillog. INGYEN.

 • 2009.05.05 17:06:09Macskanya

  Csutkababa: tudom és ez a szörnyű. Nem szabadna így lennie.

 • 2009.05.05 17:07:16Tjuca

  mondjatok egy szektort, ahol nincs adócsalás? bürokraták (azé ott sem mindenütt) jessz. látszik is, mennyire elhivatottak, precízek. nekik is az kellene, hogy értékelje őket az ügyfél. asszem lenne nagy változás.
  a szobafestő is feketézik, a pék is, a tanár is (pedig őket ne bántsuk, mert ők éhbérért elhivatottak hahhahhahh igen). egy csak egy szektort kérem, ahol a magyar tisztességes ember nem csal? ez egy össznépi játék.

 • 2009.05.05 17:10:49Macskanya

  Tjuca: na látod, eljutottunk a probléma gyökeréhez. Ez, az amit próbálok mondani. Én nem és törekszem rá, hogy minél többen értsék. Amíg nem érdekel ez senkit, addig marad a hálapénz. Rossz vagy, nem.

 • 2009.05.05 17:12:07csutkababa

  Van egy könyve Robin Cooknak. A gyötrelem éve.
  A nagy amerikai orvosképzésről.
  Szörnyű, de nagyon tanulságos. És egy az egyben illik a magyar valóságra is.

 • 2009.05.05 17:12:51Tjuca

  ja és mikor a gyerekdokker kimegy a kicsihez, mert anyuci nem akarja, hogy valami még egzzotikusabbat összeszedjen? ezen a "honoráláson" sem háborog senki. (én mondjuk még nem hívtam ki) és akihez menetrendszerűen kijár a gyerekdoki vizitelni, mert megfogadja anyu?

  nyilván ennek ára van.

  én beblattyogok. más erre költ. lehetne itt órákig tercelni. a lényeg, hogy én ragaszkodom a nőgyógyászomhoz, akkor is, ha más ezt nem díjazza/érti/nem fogadja el. :-)

 • 2009.05.05 17:18:48Tjuca

  Okoska!

  Az elosztó-kirovó rendszer szépségei. Soha ne tudd meg, hogy milyen az, akik milliókra kényszerülnek lenyúlni a kasszát mondjuk egy rák miatt. Szóval ezzel óvatosan, hogy te mennyit fizetsz, és mennyit veszel igénybe, mert addig jó, míg sokat fizetsz, és egészséges vagy.

  az én vesszőparipám amúgy a jogtalanuél táppénzen lévő kismamák. na az legalább akkora pénz, de sztem sokkal nagyobb, mint a hálapénz, és ezt is a közpénztárból fizetjük. Ismétlem nem a rizikósokkal van bajom, hanem a pihengetőkkel...

 • 2009.05.05 17:19:05huhhh

  "Még nem hallottam, hogy az APEH kínpadra húzott volna egyetlen szívsebészt vagy sztár gerincsebészt."

  Én meg ezekről a "sztár"(nak tartott) orvosi szakmákról szóló szterotípiákat unom. De nagyon.

 • 2009.05.05 17:20:15Tjuca

  Csapágyipar? :-) küldhetjük az apehet? ÁFA, szállítás, VÁM, bejelentett bérek, járulékok minden okézsoké??? naív vagyok, legyen úgy.

 • 2009.05.05 17:23:43csutkababa

  huhh
  Ezt nem értem.
  Az én mondanivalómmal van baj?

 • 2009.05.05 17:33:44Tjuca

  hm. erről a vállalati szintről meg méretről ne, nyilvánosan meg pláne ne... de nem fogok itt, mert egyszer csak agyoncsapnak palacsinatsütővel, és én még szeretnék nyugdíjas koromban palacsintát sütni az uncsijaimnak. :-)

 • 2009.05.05 17:34:54huhhh

  Nem, Csutkakaba, veled semmi bajom, csak a sztereotípiákkal és a városi legendákkal. Véletlenül közelről és belülről ismerem az egyik ilyen sztárszakma világát, és a korábban is itt elhangzott többszázezres fix tarifák helyett van az embertelenül sok munka, a nemegyszer hajnaltól másnap hajnalig tartó műszak, a hétvégén beszaladgálás (nem külön - és ráadásul nem előre kialkudott fix - tarifáért, á, dehogy, hanem tényleg azért, hogy jól van-e a kedves beteg), és a hálapénz semmivel sem több, mint máshol. És a többség nem szab fix tarifákat már jó előre, mindenesetre semmivel gyakrabban, mint egy "mezei" szülész, sebész vagy egyéb, mégis mindig előkerül a szakmája, ha a kizárólag tarifatáblázat alapján dolgozó, térdig a pénzben gázoló orvosról szóló általánosítást kell előkapni valahonnan.

 • 2009.05.05 17:40:38csutkababa

  Huhhh
  Ez igaz a gályázó beosztottakra, de az országos hírű vezető főorvosok is ilyenek?
  Akiktől függ az ügyeleti beosztás, ki mennyit operálhat, ki van száműzve ambulálni?
  Én is ismerek kollégát, aki kicsit mást beszélt, persze ő kicsi még, sokat is robotol...

 • 2009.05.05 17:46:09Tjuca

  Okoska! Elvárom a tiszta versenyt mindenütt. Az más kérdés, hogy nem tapasztalom. Ezért írtam, hogy próbálom elhinni. Csak nehéz. :-I De elhiszem, hogy a csapágyiparban nincs szürkülés, ha te mondod, és igaz, akkor lehiszem na. :-)

 • 2009.05.05 17:47:02huhhh

  Csutkababa, az országos hírű vezető főorvosok mindenhol ugyanolyanok, a gályázó beosztottak meg sehol nem szabnak meg jó előre többszázezres tarifákat, legyen az szülészet, sebészet, gyerekgyógyászat vagy fül-orr-gégészet, ezt te is pontosan tudod. Éppen ezért gondolom, hogy tényleg olcsó általánosítás kiragadni a gerincsebészt, agysebészt vagy egyéb "sztár"szakma képviselőjét, mert mindenhol ugyanúgy országos hírű vezető főorvosokból és gályázó beosztottakból áll a személyzet. És különösen olcsó általánosítás akkor, ha úgy egyébként meg küzdesz az orvosok általánosítása ellen. Ha nem akarod, hogy téged általánosítsanak a sz-rul dolgozó kollégád miatt, akkor te se általánosíts valakit a szakterülete alapján. Pusztán ennyit mondtam, és ezt is csak azért, mert a mostani beszélgetésben is nem először kerül elő a példálózás velük.

 • 2009.05.05 17:47:07csutkababa

  Amikor a nagy szívátültető professzor egy legyintéssel lemondott apukámról, a szívkatéteres leletet megnézve? Nem operálható, nem sztentelhető...Ja.
  Amikor egy másik intézetben INGYEN úgy helyrehozták, hogy azóta sincs baja? Sztenttel.
  Aztán fél év múlva telefon az első intézetből, titkárnőcske csicsergi anyunak, hogy van ám műtéti időpont, jöjjenek.
  Még azt sem kérdezte,él-e még apu.

 • 2009.05.05 17:49:01csutkababa

  Huhhh
  Akkor tulképpen egyetértünk, azt viszont nagyon dühítőnek tartom, hogy a vezető főorvosok mindenhol ugyanolyanok, és semmi remény ennek a hűbéri rendszernek a megváltoztatására.

 • 2009.05.05 17:50:22huhhh

  Na ja, de ez engem már nem nagyon érdekel. Szerencsére.

 • 2009.05.05 17:51:29csutkababa

  És még annyit, hogy nem véletlenül vettem elő a bulváros sztár szót, pont az olcsó általánosítás elkerülése miatt, amit rám fogsz.
  Ugyanis a gályázó szürke orvosok nem sztárok, csak a dolgukat végző szakemberek, űgy, ahogy írtad.
  Sztárok azok, akik hatalmat birtokolnak, betegeket osztanak be és el, és igen, hűbérurak.

 • 2009.05.05 19:39:07ready_real

  "Az elosztó-kirovó rendszer szépségei. Soha ne tudd meg, hogy milyen az, akik milliókra kényszerülnek lenyúlni a kasszát mondjuk egy rák miatt. "

  Hjajj haj de nem szeretem, amikor csak az amerikai példával tudnak jönni egyesek.

  vannak jó példák, hollandia, Németország, Svédország, több helyen egészségpénztárba fizetsz, és igen , betegség esetén bizonyos résszöszeget kell fizetned, mégis működik, és jól működik a magyar befizetem- mindenki kap belőle rendszertől gyökeresen különböző rendszer. Sőt, hálapézre nemhogy nincs szükség, hanem az orvost keményen meg is büntetnék iylen miatt. És ha rákod van, mégsem megy rá a gatyád...

 • 2009.05.05 22:01:19Macskanya

  De jó, ezek szerint mégis átment, mit akartam... Amúgy, most orvostól függetlenül, mert abból van sokféle: jó, rossz, sztár, lúzer, de ez a rendszer, na ez nagyon durva.

  Azt meg nem mondtam, de véletlenül egy szintén nagyon közelálló személy kicsit rálátott az OEP-re, meg egy híres-hírhedt cégre akinek a neve ma állandóan a híradóban lobog. Arra, hogy mennyiért bérlik a köppenyeket, amiket meg is lehetne venni a boltban kb. két havi bérletért? Hogy hányszáz millás háza a van a volt OEP-es kollegának és vajon mennyit nyúlt le annak idején, mert abból építette? és ezt hagyják? Azok, akik ezek mögött álltak, azok intézhetnék, hogy a dokik ne szoruljanak a kiszolgáltatott beteg feketepénz alamizsnájára, ne csorogjon a nyál a borítékokért. Azok kifizethetnék azoknak, akik nem tudják. A legjobb viszont a lop-csal-hazudik felszámolása lenne. Ez azonban még mindig az én ideológiám.

 • 2009.05.05 22:14:01Macskanya

  Tjuca: amúgy ez a házivizit egzotikakerülés egyébként is gáz. Mi van, ha emiatt mondjuk pont ahhoz a csóró rászorulóhoz nem megy ki a doki? Ezt már más is megvilágította. Nem lenne pofám ilyesmihez. A gyerek immunrendszerének amúgy is erősödnie kell, ha nem a dokinál, majd elkapja másutt.

  A táppénzcsalásról dettó. Behányok attól, hogy már mindenki azt kérdi meddig dolgozom még??? Pfúj. Miért, mert már látszik a hasam? Igen, a 6. hónapban vagyok. Na és? Szinte szégyelnem kell magam miatta. Hogy nem tudok semmilyen spec tornára eljárni hét közben, mert minden nap közben van. Fél 6-kor végzem. Még a kórházban is 4-kor van a szülésfelkészítés. Fasza. Még nem tudom hogyan fogom megoldani, mert arra el akarok menni. Nem mert annyira jó, de látni szeretném a helyet. Szóval minden ellenem van és komplett hülyének néznek érte. A sokat szídott multik, többek közt az én munkaadom, meg marha toleráns. Soha egy szavuk sincs, szinte átálltam már itthoni üzemre 1 hete. Ez volt a rosszullétek alatt. Érdekes, a külföldi kollegáknak természetes, hogy dolgozom, csak a honfitársak néznek úgy rám, mint egy UFO-ra. Itt bőgtem egyik este a férjemnek, hogy nem tudom ezt feldolgozni.

 • 2009.05.05 22:18:06Macskanya

  Jaj majd elfelejtem. Muszáj offolnom. KISLÁNY, KISLÁNY lesz!!! :-))) és a szája az apjáé. A többit takarta. Próbált átkapcsolni a dokim 4d-re, de nem hagyta magát a picinyke.

  Nem is mondom, de nem kért/fogadott el pénzt. Igaz a férjemmel kölcsönösen segítik egymást... azért mégis jobb.

 • 2009.05.05 22:26:55Macskanya

  Egyébként lehet, hogy én vagyok ilyen alkat, akitől nem fogadnak el semmit. Mikor apám haldoklott, az ország egyik legjobb hematológusa kezelte. A házidoki a tápszer kiirásakor majd leesett a székről, mikor meglátta a nevét.

  Az a doki soha egy fillért nem hagyott nekem neki adni, sem az anyámnak. Megadta a mobilját, ha én hívtam, hajnalban is felvette. A legtöbb, amivel viszonoztam az volt, mikor apa meghalt, bevittem a Péterfybe az összes gyógyszerét és tápszert, amit alig bírtunk megszerezni, de nem ivott meg. Soha nem láttam még olyan hálás szemeket. Annyira boldog voltam akkor.

  Igen, az apám akkor egy ma is befolyásos politikus tanácsadója volt. Gondoltam erre is, de hülyeség, mert azelőtt is ehhez a fickóhoz járt. Ő viszont mindig ilyen volt és ma is, ha felhívom, felveszi nekem a telefont és, ha neadjisten valaki megbetegszik ilyesmiben, én fordulhatok hozzá. Nagyon megszerettem ezt az embert. Nekem ő a minta-orvos. Fehér holló.

  Ez egy szomorú történet.

 • 2009.05.06 06:25:11Veg_

  "2009.05.02 16:50:48cozumel
  Az ilyen orvos hogy dolgozhat meg orvoskent?
  megertem, hogy a dokik kozt is vannak kulonbsegek, termeszetesen, mindenfele szempontbol.
  De egy ilyen szelsoseget miert kell elturni?"
  Tudod, a dokik közt is van olyan, akit átrugdosnak az egyetemen, és el is helyezkedik... A város szinte minden nődokija agyonvizsgált, mikor nem akart a vérzésem leállni, hetekig voltam korházban, nem is néztek embernek. Teli lett a... Dühömben saját felelősségre otthagytam a korházat, felmentem pestre az egyetemre, bementem az ügyeletre. A doki a haját tépte, mikor rövid vizsgálat után meghallotta a sztorit, közölte, hogy elsőst is buktatott meg ilyen elcseszésért... Pillanatok alatt rendbe jöttem, háromszor kellett felmenni hozzá az ügyelete alatt, pénzt nem fogadott el, pedig szerettem volna adni hálából a gyors és tapintatos segitségért .
  Szerinted van olyan doki a városban, akinél szülnék??? Alapból még a várost is elhagynám! Mondjuk ez jellemző, itt csak az szül, aki totál sülthülye, vagy aki olyan egészséges, hogy akár otthon a konyhában is megszülné gond nélkül, de a lét kikövetelik... Komplikációknál többen kötöttek ki más városban mentőhelikopterrel...
  Viszont az ország legjobb baleseti sebészei vannak itt, ott akár az ügyeletesre is rábizhatod magad. Szerinted miért nem lenne jó itt szülni ügyeletes dokinál, és miért jó választottnál máshol?

 • 2009.05.06 06:42:33Veg_

  2009.05.02 18:57:04csutkababa
  Nincs objektív értékelés, nincs eredményességi statisztika orvosra lebontva, nincs betegmegelégedettségi véleménygyűjtés,és nincs megkülönböztetés és retorzió a hanyagokknak..."
  És mivel a betegek infohálója jól müx, ezért van jó vastag boriték inkább, hgoy a hanyagokat elkerüljék... A fene enné meg ezt az egészet.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta