SZÜLŐSÉG

Elfogadta a gyermekgondozók segítségét a nyolcas ikrek édesanyja

2009. március 10., kedd 15:40

Elfogadta egy önkéntes gyermekgondozó csoport segítségét a kaliforniai nyolcas ikrek édesanyja, aki hamarosan új házba költözik 14 kisgyermekével. Nadya Suleman korábban hallani sem akart róla, hogy bárkit a január 26-án megszületett kicsik közelébe engedjen, végül az Angels in Waiting jótékony alapítvánnyal egyezett meg a gyermekek gondozásáról. Korábban felmerült, hogy egyedülálló munkanélküli anyaként esetleg nem nevelheti az ikreket, így valószínűleg ez motiválta döntését.



A megállapodást a létrejöttében közreműködő Phil McGraw televíziós műsorvezető hozta nyilvánosságra, akinek programjában kedden és szerdán szerepel Suleman, írja az MTI. A koraszülött gyermekek fejlesztésében járatos gondozók egyelőre hat hónapig látnak el 24 órás szolgálatot a kórházból kikerülő ikrek mellett. Fél év múltán azonban újra felmérik, nincs-e továbbra is szükség a segítségre.

A televíziós terapeuta közleményében az is szerepelt, hogy Suleman hat nagyobb (2-7 éves) gyermekével és a nyolcas ikrekkel új házba költözik. A kicsik igényeinek megfelelő 240 négyzetméteres lakásban négy hálószoba és három fürdőszoba van. A házhoz bekerített kert is tartozik. A család Los Angelestől 30 kilométerre fekvő La Habra-i új otthonát Suleman édesapja vásárolta közel 570 ezer dollárért (138 millió forint). A pénz az ikrek javára összegyűlt adományokból származott.

A hét végén Suleman újabb szóvivője, Victor Munoz is bejelentette, hogy "személyes okokból" lemond a megbízatásról. Az anya korábbi kommunikátora februárban lépett vissza halálos fenyegetésekre hivatkozva. Az ikrek születése után a közhangulat csakhamar édesanyjuk ellen fordult, miután kiderült, hogy Suleman mind a 14 gyermekét mesterséges megtermékenyítéssel hozta világra, még tanul és szüleivel él, számol be az MTI.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.03.10 15:55:46Kipikopii

  Tanulsag: nem baj, ha felelotlen vagy, etikatlan emberek segitenek, minden jozan eszt felulmulo baromsagot csinalsz, mindenre van vevo... csak elokerult a penz, a mediasegitseg. A gyerekek szempontjabol talan igy jobb (ha az anyjuk tenyleg veluk fog foglalkozni, nem tv-interjukra jar es manikurszalonba), majd az ido megmutatja.

 • 2009.03.10 15:59:12Kinity

  tehát akkor ez a megoldás a jólétre...szulj egy rakás gyereket és a tobbiek majd adakoznak...lesz szép házad, kerted, ja és a gyerekekre is más fog vigyázni, mert te egyedul nem bírod...ez felotlenség...nem a gyerekeivel, hanem saját magával torodik...sajnálom a kicsiket, mert sajnos anyjuk az nincs :(

 • 2009.03.10 16:08:30boszor

  Idézem magam a Gumicukorról (télleg, miért is van ugyanaz a téma két blogon egyszerre? :)



  2009.03.10 16:05:54 boszor



  Az ész megáll...tizennégy gyereknek elkúrod az életét, cserébe ápolónők (hogy még a gyerekek körül se legyen dolgod) és új ház apucitól. Te meg kepesztesz egész nap és gondolkodsz, melyik testrészedet szabasd át a szüleid pénzén / segélyekből. Imádom Amerikát.



  És ugyan hagyjuk már, hogy a segítség a gyerekek javát szolgálja. A gyerekek javát az szolgálná, ha normális emberek nevelnék fel őket, ahol nem azt tanulnák, hogy ne is törekedjenek normális család összehozására (lásd: élettárs, házastárs), és éljenek segélyből, nehogy dolgozni kelljen.

 • 2009.03.10 16:37:31Kipikopii

  Ja, es a kedvencem: amig a no a mediaban szapulta a csaladjat (egyke leven ez edesanyjara es edesapjara vonatkozott), s a diszfunkcionalis csaladi hatternek tulajdonitotta a sok gyerek iranti vagyat, addig edesanyja vigyazott a gyerekekre,most meg apja neven van a haz... Meg szerencse, hogy a 14 7 even aluli gyerek munkanelkuli, egyedulallo anyaval, vadidegen segitokkel sokkal funckionalisabb csaladi hatteret iger ...

 • 2009.03.10 19:35:20másutt

  Nekem mindig az jut eszembe, hogy a szules utan azt nyilatkozta, hogy minden szoptatni akarja! Yeah, right. A TV folyamatosan mutatja, ahogyan kisminkelve a TV studiokat jarja, ossze-vissza nyilatkozik, karjanal fogva vonszolja valamelyik szerencsetlen nagyobb gyereket es a kocsijabol ugral ki-be, sotet napszemuvegben.

  A korhaz kozeleben sem mutattak. Mikor folyik a Nagy Szoptatas???

 • 2009.03.10 21:51:17Csöre

  másutt: lehet, hogy olvasott egy cikket a nyulakról, amelyek szintén efféle mértékben szaporák, és naponta csak egyszer kb. 3 percig szoptatnak.

 • 2009.03.10 22:25:08Mimas

  Elfogadta? Milyen nagylelkű!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta