SZÜLŐSÉG

Kilövetnéd a csecsemő fülét?

2009. március 3., kedd 12:00

Heti kérdésünkben arra keressük a választ, hogy vajon íratlan szabály-e, hogy egy kislánynak már újszülött korában ki kell lövetni a füleit, mert így szokás és mert később úgyis szeretne majd fülbevalót, ha pedig ilyen fiatalon lyukasztják ki, akkor nem fog annyira fájni (vagyis nem emlékszik majd rá) vagy várjuk meg inkább, amíg eléri azt a kort, amikor tud arról dönteni, hogy akar-e lyukat a fülébe vagy sem?Mi az utóbbi csoportba tartozunk, eszünkbe nem jutott csecsemőkorban fület lyukasztani. Úgy gondoltuk, majd ha elég nagyok lesznek a lányok és úgy döntenek, hogy szeretnének fülbevalót, akkor majd kilövetjük nekik. Viszonylag korán (4 és 6 éves korban) döntöttek úgy, hogy unokatestvéreikhez hasonlóan ők is szeretnének fülbevalót. Elmondtam nekik, hogy a füllyukasztás rövid ideig tart, de fájni fog. Így is vállalták a dolgot. Beültek az ölembe szép sorban és kilövették a fülüket. Láttam, hogy fáj nekik, de egyik sem sírt. Azóta csillog-villog a fülükben egy diszkrét kis kövecske. (Lelógó fülbevalót nem engednék, amíg kicsik, mert balesetveszélyes, de erről majd egy másik posztban.)

Olyanok is vannak, akik egész kicsi korban kilövetik a gyerek fülét, mondván, hogy így szokás és erre a fájdalomra nem emlékszik a gyerek. Ez kicsit olyan dolog, mint a körülmetélés, a szülő dönt, a gyereknek nincs beleszólása, a dolog pedig visszafordíthatatlan.

Ti kilövetnétek a csecsemő fülét?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.03.04 16:08:49Eacsik

  Ez már nevetséges! Gyökérnek nevezni valakit azért, mert nem tetszik neki, ha egy férfi fülbevalót visel, vagy esetleg szandállal zoknit húz,aztán meg szimpatikusnak itélni minden nőt, akin tetoválás van. A román nyelvben van egy tökéletes mondás erre, ami kb. úgy hangzana magyarul, hogy "az ízléseket nem lehet vitatni". Mielőtt valaki belém kötne emiatt, tudom, van a magyarban is ilyen témájú, de a román megfogalmazás jobb.

  Elég sekélyes dolog mindenkit, aki nem a mi elképzelésünk szerint él, öltözik, stb. elítélni, és kevésbé felvilágosultnak tartani.

 • 2009.03.04 16:12:34Heatherette

  magyarul: ízlések és pofonok különböznek

  szerintem ez legalább még vicces is :)

 • 2009.03.04 16:13:00Vierre_

  Eacsik az, hogy nem tetszik első blikkre ellenben ha dumálunk simán lehet a legjobb haverom is és a ---------- Buzis a fiuknál a fülcsi nem ugyan az,,,,éééérezd padavan. :)))))))))))

  Mi bajod van a Buzikkal? ;) Nah a válasz után gyere az ál-előítéletes dumával. Én legalább nem hablatyolok. :)

 • 2009.03.04 16:20:39mpbm

  huhu, nekem sem tetszik a fülbevaló faszin, és a tetkó sem, rossz látni, ennyi. És azt is leszarom, ha valaki konzervatívnak tart!

 • 2009.03.04 16:22:21cantaloupe

  Nahat, ha mar a tetkoknal tartunk, hadd tegyem hozza, hogy

  1) keves embernek all jol

  2) a tetkonak, amiket en latok, 90%-a csak divat, semmi egyediseg, csak valami olcso kopia  Ertem ezek alatt:

  -kinai/arab betuk

  -sarkany

  -rozsa

  -angyal

  -felelmetes szornyfej

  -sziv, karddal atdofve, latin felirattal

  -eska valtozat: "szeretlek Bozse" :D  Szoval en magamban jokat rohogok a tetkosok tobbsegen, azt hiszik, valami nagyon kulonlegesek, aztan egy kaptafara keszul a nagyja.

 • 2009.03.04 16:23:50Vierre_

  mpbm kurvára senki nem tart konzervatívnak. olyan érdekes, hogy hogy jönnek a védekezési reakciók. Attól még hogy nem jön be, nem kell egyből szabadkozni--deee, az volt, szabadkozás. :D Nekem meg az nem jön be ha az arca tele van lyukasztva, pölö sztem nem szép az orr, a nyelv és az orrnyereg pirszing. A béna, kommersz vagy nonfiguratív tetkó, a focista séró és barack színű kiskosztüm. :))) Mégsem tartom magam konzervatívnak vagy kibaszottulnemkonzervatívnak.

  Csak nem jön be.

  De nem azért mert buzis.

  Hanem mert nem tetszik.

  A fültágítótól meg egyenesen behányok. :)))))

 • 2009.03.04 16:24:45cantaloupe

  Fulbevalo ferfin?  kevesnek all jol, az en parom tenyleg homokosnak nezne ki benne, de Bruce Willis pl. hordhatja, ugyanugy Morgan Freeman-en sem rossz, es a fekete rappereknel meg mar az tunik fel, ha nincs. :)

 • 2009.03.04 16:26:51Heatherette

  a nagyja, de nem mind, cant. szerintem pont ez a lényeg, hogy ne csak arról szóljon az illető akar vmit, de nem tudja mit, bemegy a szalonba, van bent egy katalógus, és abból kiválaszt egy olyan ábrát, ami épp megtetszik neki. na, ezekből lesznek az olyan emberek, akik 1-2 év múlva járnak a lézeres eltávolításra.

 • 2009.03.04 16:27:50cantaloupe

  Vierre,  szajkarate folyt. kov.! :)

  Most komolyan: mi a bajod azzal, ha valaki buzisnak tart egy ferfit fulbevaloval, mivel masabb ez az erv, mint amit te irtal le ma a ruhazkodasi eloiteleteidrol?

  Mert egy jottanyit sem vagy mas, mar bocs.

  Sok ujat sem mondtal, a vagany tanktopos tetkos anyuka nyilvan nem a zsakruhas, szandalos, fonotthaju osanyakkal vegyul altalaban. Ez termeszetes, zsak a foltjat.

 • 2009.03.04 16:30:10cantaloupe

  H,

  igen, en is valami egyedit rakatnek, nem mainstream cuccot, de en mar a szempillafestekre is allergias reakciot mutattam, igy a testfestest kihagyom, rajtam nem is allna jol.

 • 2009.03.04 16:31:00mpbm

  Aért nyomtam védekező mehanizmust, mert itt tök könnyen lefikáztok másokat. És biza, csak mega akrtam előzni, bár ez olyan, mintha a szarnak adtam volna egy pofont, hisz attól, hogy azt modnom, nem vagyok konzervatív, még bátran gondolhatjátok azt, hogy az vagyok.

  Az öcsém azt mondta az vagyok, mert nyomott két karikát a szája két végébe, és azóta rá se jó szívvel nézek :), meg azt mondta ez nyúszkúl. ühüm.

  Ha már a sérókról szó esett, én csillag pánk voltam, és volt, hogy mindegyik tüskémet temperával más színűre festettem. És a cukrosvíz a legfaszább zselé, az tutifix, csak mindennap hajat kellett mosni

 • 2009.03.04 16:34:51Heatherette

  egyébként érdekes, mert én eleve ez a típus vagyok, aki nem csak úgy csináltat, hanem nekem vannak ilyen mániáim. pl fogalmam sincs miért, de ezt a mondatot mindenhová felfirkálom (értsd pl. notesz elejébe, naptár tetejére, füzet elejére stb.), hogy "Who is like the beast and who can fight against the beast?"... nem tudom, h miért, csak azt érzem, hogy ez velem van, és itt kell lennie. sokszor gondolkodtam már azon, hogy ezt magamra is varratom, de... angolul? ne már, az tök ratyi, minden hp ezt csinálja. elveszne az értéke. eredeti nyelven meg nem ismerem. inkább marad velem így.

  és úgy gondolom, h tetkót az csináltasson, aki vmit ennyire ösztönösen a magáénak érez. viszont nagyon kevesen cselekednek ilyen okból, és azért bánják meg annyian.

 • 2009.03.04 16:35:05Eacsik

  H,

  kösz, hogy leírtad helyettem, én is erre a mondásra gondoltam.  Ja, és nem én nemveztem buzisnak a fülbevalós férfiakat. De ha már így rákérdeztél, nem érdekel, hogy otthon ki milyen módon éli ki a szexualitását. Nem tartom rosszabb embereknek a homoszexuálisokat, mint akármelyik más ember. Ami konkrétan zavar, ha úgy vonulnak fel nyilvánosan, hogy direkt sokkolni akarnak. Én sem mutatom be fényes nappal, hogy milyen pózban szoktam szexelni, ezért elvárom, hogy más se tegye. És ez ugyanúgy vonatkozik a heterókra is. És hazudnék, ha azt mondanám, hogy könnyen feldolgoznám, ha a gyerekem bejelentené, hogy ő homoszexuális. Ez ellentmondásos? Lehet, de így gondolom.

 • 2009.03.04 16:36:17Vierre_

  mpbm én mondtam hogy a cukros víz. De ha vegyítetted tojásfehérjével- neeem, nem vertük fincsi habbá :DDDD- az volt a nagyonfasza, csak ugye cukros víz- tempera-kreppapír legnagyobb ellensége az eső :DDDDDDDDDDDD . Ugye megfogtad, alulra tupír, hogy legyen támasza, majd felfelő csúcsosodva rákenni a cukrosvizet meg a többit. Ha nem esett, hetekig elállt. :DDDDDDDDD  Figy az sem para ha konzervatív vagy és az sem, ha nem, tényleg, nem ez a lényeg ebben a témában. Nekem vannak konzervatív barátaim, nagyon kedvelem őket, tetkóm sincs, már pirszingem se sziiiiiiiiipppppppp :(((((((((, nem ezen akadtam fel, hanem a buzis megszólaláson. Miért baj, ha valaki buzi? Ill buzis. És ezt nem te írtad. :)

 • 2009.03.04 16:39:45cantaloupe

  Eacsik,

  en is kimondom, ha mar oszinteseg oraja van: a feltunoen oltozkodo, frizuraju, sokkolo tetkos embereknel mindig atfut az agyamon, hogy egy lakatlan szigeten is belone-e igy a hajat, feloltozne-e igy mert NEKI tetszik, hogy csak polgart pukkaszt, pozol, valakihez akar tartozni, vagy epp a kuloncseget domboritja ki?

 • 2009.03.04 16:42:18Vierre_

  2009.03.04 16:35:05 Eacsik  Nah ez egy fasza korrekt reag volt, azért annyira akkor legyél valóban őszinte, hogy mivel nehezen dolgoznád fől, nyilván van egy kis adag homofób filinged, de szerintem még azoknak is van, akik mellett döngetve sikoltozzák hogy nincs. Két srác smárolása mindig sokkoló :))))))) attól függetlenül hogy mint ember én ugyan úgy szeretem a melegeket mint a heterókat. :)))))) de hagyjuk a buzi témát, volt itt már az elégszer. :)))

 • 2009.03.04 16:45:53mpbm

  huúú a buzis témába nem kellene belemennem, de kicsit mégis: az a konkrét helyzet, hogy a buzikkal semmi bajom, de a buzisokkal igen. Idegesítenek, ennyi, nem azért, mert ők pasik, és pasikat szopnak, meg dugnak, főleg, hogy ugye nem is mindegyik faszi buzi, aki buzis, hanem, ahogy bezsélnek, mozognak, ilyesmi, érted? rossz látni, pont, mint ahogy rossz látni valakit, aki modnjuk durván el van hízva, vagy valakit, aki passog, tudom, ez szemétség, de baszsus, vannak az emberben ilyenek. Az a helyzet, hogy a konkrét családi körömben is van homoszekszuális, de soha nem beszélünk róla, azt hiszi, nem is tudom. Engem meg nem érdekel. Viszont én sem mondom el neki, hogy mi milyeneket nyomunk, kivel, hányszor, miért?

  Tudom, hogy érzékeny ez a téma.... A buzikkal semmi bajom, a kérkedéssel van.

 • 2009.03.04 16:47:40Eacsik

  Vierre

  Lehet, hogy van, ezen nem gondolkoztam. De az is lehet, hogy azért fogadnám el nehezen, mert tudom, hogy úgy sokkal bonyolultabb lenne az élete. Pláne az én világomban: erdélyi kisváros, nagyon konzervatív felfogással, kevés lehetőséggel arra, hogy valaki ki tudja élni benne a másságát.

 • 2009.03.04 16:48:51mpbm

  na mire beírtam, leintettétek a témát, én sem akartam belemenni

  Nekem lányaim vannak. a leszbikusság mégiscsak elfogadottab, nem? Könnyebb lenne a feldoglozás is. :)

 • 2009.03.04 16:49:23Heatherette

  hm

 • 2009.03.04 16:52:07cincia

  Tegnap óta tudom, hogy kiskukist várunk, tehát ez a kérdés egyelőre nem merül fel. De ha lány lenne, valószínűleg várnék a lyukasztással. A belövés ma már nem olyan borzalmas, nekem még az "őskorban" a 80-as években lőtték ki a fülemet, az nem mondom, hogy kellemes volt, de azóta fejlődött a technika.

  Ja és olyan furi, amikor a fülbevaló nagyobb, mint a kislány füle.

 • 2009.03.04 17:08:18Heatherette

  NAGYON OFF  de ezt muszáj megosztanom veletek, mert ezen röhögök már vagy egy fél órája! ilyen leleményes a magyar kisvállalkozó, figyu: rendeltem magamnak 2530 ft-ért kaját. azt írja a honlapon: 2500 felett vmi kis ajándék jár (desszert szokott lenni más helyeken). várom, erre jön a futár csávó, mondja: 2300 ft-ot fizetek. néztem egy nagyot. most látom a papíron, h képesek voltak inkább nem felszámítani a szállítási költséget, csak ne kelljen hozzám baszniuk egy somlói galuskát pluszban :)

  aki smucig, az smucig

 • 2009.03.04 17:21:15opti

  én ezen sajnos nem tudnék röhögni. Mi sem érintene érzékenyebben mint egy somlói hiánya :)

 • 2009.03.04 17:33:12Tori

  A fülcimpán nincsenek akupresszrás pontok? Nem gáz, ha lyukasztáskor eltalálják?

 • 2009.03.04 17:44:29Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és

  tori  szerintem gáz... de egy akupresszúrára szakosodott természetgyógyász szakorvos erre biztosan többet tud mondani...

 • 2009.03.04 22:07:03wish73

  nekem is azért nincs tetkóm, mint ritának. 17 éve szeretnék, de nem tudtam kitalálni sem azt, h hová, sem azt, h mit. egy időben virágot rajzoltam a bokám fölé, reméltem, majd elmúlik, de nem.

  na, majd , ha lesz ihletem.

  buzi vagy buzis. múltkor láttam egy fickót táncolni, komolyan izgató volt. nem tudom, buzi volt-e vagy sem, de simán lebuziztam volna. de, ahogy mozgott, úgy sztem egy mezei fickó (mármint nem profi táncos) sosem mozog .

 • 2009.03.04 22:10:21Magenta

  Én meg a Zuramat nem tudom rábeszélni tetkóra. :)  Monnyuk így is dögös. :-D

  mazsola84, be vagy sz@rva a tetkótól, de a gyerekszüléstől nem félsz? :)

 • 2009.03.04 22:15:24kisbibe

  Wish! Bementél már egy szalonba kicsit körülnézni? Én mindig nagyon vágytam egy tetkóra és "berángatott" egy barátnőm, mert tudta mennyire vágyom rá. Nagy egyből ki is szúrtam egy mintát, szerintem hattyú (fekete és nonfiguratív), mások szerint turul, nem érdekel. gyönyörű. Lassan 10 éve megvan (de öreg vagyok!!!!) és soha egyetlen percre sem bántam meg. A lapockámon van, így ha nem akarom, egyszerűen nem látszik (én azért mindennap megnézem, nem veszett-e el?!).  Ja és van fülbevalója, csak hogy a témához szóljak. Meg nagy, göndör loknis haja, iszonyat édes! :))) Hihetetlen tényleg, hogy ebben a témában is mennyire egymásnak tudtok esni. Csak ámulok és bámulok. Senkinek semmi köze hozzá, hogy én rakatok-e a gyerek fülébe és hogy milyen ideológiát gyártok mellé. Attól még nem lesz jobb/rosszabb egyik döntés sem. Az meg, hogy nem sikerült, ha béna, aki beteszi, elcseszheti nagyobb korban is, nincs garancia rá. Én ezzel a részével nem foglalkozom, lehet köpködni, nem érdekel. A férjem és az én döntésem volt, amihez senkinek semmi köze. Ennyi. :)

 • 2009.03.04 22:16:40kisbibe

  Az kimaradt, hogy a lányomnak, aki 2 éves... :) A kötelező oltások után, kb 4 hónaposan kapta meg.

 • 2009.03.04 22:17:51kisbibe

  És menjen mindenki aludni, holnap munkanap! :))) Jó éjszakát!

 • 2009.03.04 22:30:45wish73

  kisbibe, nem voltam még, azt gondoltam, h egyszer megszáll az ihlet, és a konkrét ötlettel ballagok be. meg arra is gondoltam már, h először azzal a kozmetikai tetoválással próbálkoznék, ami pár év alatt kikopik. aztán, ha tecc., véglegesíteném.

  agyalok-agyalok, és elszállnak felettem az évek:)

 • 2009.03.05 07:51:30kisbibe

  wish, szerintem menj be, nézz körül! Attól még, hogy bemész, nem kell egyből meg is csináltatnod, de lehet megtalálod álmaid mintáját (nincs tetkószalonom :))) ). Csak saját példa. Én akkor és ott láttam meg és egyből beleszerettem. És szeretnék még, de a családom (ismét) nagyon tiltakozik.  Mellesleg valakinél olvastam, hogy a kollégája hogyan reagált. Az én apukám szerint tetkója csak a bűnözőknek van és egy teljes hétig nem állt velem szóba, amikor megcsináltattam. Utána elmondtam neki, hogy sz.rok az elveire, én a lánya maradtam, tessék máshogy hozzáállni, nem lettem bűnöző, mert lett egy "hattyúm". :) És nem mondom, hogy örülne, ha lenne mégegy, de ilyen cirkusz már szerintem nem lenne. Most a mellplasztikával sokkolom a családot, bár ugye nem nagyon van rá keret, de szoptatás után lehet megcsináltatnám szépre... Azt hiszem... Vagy nem is tudom... :D

 • 2009.03.05 08:17:31mazsola84

  "mazsola84, be vagy sz@rva a tetkótól, de a gyerekszüléstől nem félsz? :)"  Haha, Magenta jó vicc...nem félek én semmitől :)))

  A tetkótól igazából csak azért fosok, mert az mondjuk egy óráig tartó folyamatos szurkálás. A piercingemet 3x lőtték-szúrták, a barátnőm aki velem volt elájult én meg röhögcséltem, és én vagyok az első a vérvételnél, injekciónál is. Nincs bajom a tűvel, de azt, hogy egy órán keresztül folyamatosan böködjenek, hát nem tudom.  Egyébként férfiakon a fülbevaló gáz, de nincs gyönyörűségesebb, izgatóbb egy izmos férfi hátnál, ami szét van varrva.  Az már nagyjából megvan, hogy mit szeretnék, talán az 1. házassági évfordulónkra megcsináltatom :)

 • 2009.03.05 08:28:39Blueray

  Egy ideje azon gondolkodom, hogy tökkopaszra borotváltatom a fejemet és rávarratok vmi dögös tetkót.

  Sztem sikerem lenne vele, eddig ilyesmit még senkinél nem láttam. Ha megunom, hagyom, hogy ránőjön a haj és passz.

  Mongyuk azért visszatart az is, hogy az utcán mászkálva kevesen látják, akkor meg minek? Elvégre mégsem járhatok egész nap lehajtott fejjel, nem igaz?

 • 2009.03.05 14:12:39wish73

  kisbibe, mellpl-val kapcsolatban meg én tudok infóval szolgálni:)

  hajrá!!

 • 2009.03.05 14:31:34Briguci77

  kisbibe:Meg lehet csináltatni a melled szoptatás után.Szeretnél-e még gyereket?

  Infót tudok adni.Plasztikán dolgoztam.

 • 2009.03.05 21:11:21kisbibe

  Nem lesz több gyerek, kettő elég. ;) Ha aktuális lesz, kereslek benneteket! És köszi! De nagyon durva különben? Nagyon fáj utána? Honnan tudom, hogy jó orvost választok, hogy ne legyen tök gáz fagyigombóc cicim? Egyelőre elég mesze van ám még, mert még csak 23 hetes terhes vagyok, aztán szoptatás és utána meg elő kell rá teremteni a pénzt. :) Nem holnap lesz... ;)

 • 2009.03.05 21:18:59QWERT

  Hát azért a körülmetéléshez nem kéne hasonlítani.  (Attól még hogy lyukas a lány füle, nem biztos hogy mindig hord fülbevalót.)

 • 2009.03.05 21:22:04QWERT

  2009.03.03 12:27:09 mazsola84  Akkor lövess egyet fél centivel arrébb is.

 • 2009.03.05 21:25:44wish73

  kisbibe, a fájdalom itt is egyénfüggő. meg azon is múlik, h mirigy, izom, v izomhártya alá teszik. cataflam-mal bírható, csak az első pár nap necces. kisgyerekesnek elkél a segítség, mert az elején nem szabad emelni, magasra nyújtózkodni (pl. teregetés), nehogy elmozduljon.

  ha kell doki, kiabálj. régebben az nlc-n jó kis fórum pörgött, biztos most is, de már nem vagyok naprakész

 • 2009.03.05 21:37:19kisbibe

  Köszi, wish! Mint mondtam, nem mostanában lesz, de nagyon szeretnék olyan ciciket még, mint amilyenek most - és szoptatás előtt - voltak. Mármint tartalmilag, mert a forma szép maradt. Csak megfogni más... :(

 • 2009.03.07 11:53:33rokkka

  Ez csak az én véleményem, de szerintem egy aranyos kisbabát annyira elcsúfít a fülbevaló! Számomra szürreális látvány.

  (Én amúgy elsős egyetemista koromban döntöttem úgy, hogy tetszik a fülbevaló, és akkor szúrattam ki a fülemet... Manapság már nem is nagyon fáj: a belövős technika villámgyors és úgy tudom, az elfertőződés veszélye is kisebb.)

 • 2009.03.07 23:26:21summarygloss

  No, hálistennek túlsúlyban lettek itt a nemlyukasztók. A lyukasztók érvei asszem kimerültek abban, hogy "nekem is lyukasztottak". Ez ugyanaz az érvelés, amivel a verést meg a női körülmetélést magyarázzák az "elhivatottak": nekem is megvolt, oszt mégis ember lettem... áh, szimpla szemétség a babával szemben és kész. • 2009.03.07 23:49:23wish73

  nálam épp fordítva volt. olyan sokára engedte meg anyám (5.-es koromban), h tiszta frusztrált lettem. nekem kifejezetten tetszik egy kislányon, ha csillog a fülében. nem újszülötten és nem lógós, az nekem sem jön be.

 • 2009.03.08 00:30:25cantaloupe

  Hat persze, Summarygloss, teljesen ugyanaz a kategoria fulet lukasztani, mint verest, eroszakot elturni, csiklot kivagatni, eheztetni es elhanyagolni a gyereket.

  Azert arra kivancsi vagyok, hogy baratnoidnek, rokonoknak is megmondod-e a szemebe, hogy milyen "szemetek", hogy kilukasztattak a baba fulet, vagy csak itt ilyen nagy a szad...

 • 2009.03.08 07:54:40Brumibaby

  Úgy érzem, eljött az ideje, hogy ebben az irtózatos nagy horderejű kérdésben magam is megszólaljak.  Nekem nagyon tetszik a fülbevaló, és az anyukám álláspontja az volt, hogy nem szurkáltat, majd döntsek maga. Ennek megfelelően 28 évesen döntöttem az ún. fájdalommentes fülcimpalyukasztás mellett. Aszittem, összepisilem magam, anniyra fájt, mintha egy pitbull harapott volna a fülcimpámba. És nemcsak azért, mert esetleg kicsit arrébb csúszott a pisztoly, hanem utána a másik is nagyon fájt.  És akkor el is dőlt, hogy az én lányom is maga dönt majd erről, amikor eljön az ideje.  (Ja, és utóbb kiderült, hogy az aranyon kívül minden mástól begyullad a lyuk, ezért azokat a csüngő-büngőket, amelyek kedvéért lyuk lett a fülemen, viselni se tudtam...)

 • 2009.08.15 20:00:39nusildi78

  Mekkora parasztok vannak itt, de komolyan, mitől lenne egy tündéri pici fülbevaló parasztos? Komolyan, hányás, hogy egyesek mit képzelnek magukról!!! Az én babámnak van, nekem is kisbaba koromban kilőtték, örültem mindig is, hogy hordhattam fülbevalót. Szerintem nagyon cuki egy kislányka fülbevalóval, nem lógós giccset kell elképzelni, ti nyomingerek :PPPP

 • 2009.08.15 20:06:00dodóó

  nusildi köszönjük a felvolágosítást.

 • 2009.08.15 20:15:57csutkababa

  Ah, nusildi, rusztikus (gyengébbek kedvéért paraszt) a stílusod. Végy vissza, mert az ajtóberúgásos ordítást itt nem komáljuk.

 • 2009.08.15 20:32:00drlucifer

  Nincs bennem nafta visszaolvasni.
  Kérdésre a válasz: semmiképp. Jól megszivatnám a kiscsajt, ha rám fog hasonlítani. Ékszer soha nincs rajtam, nagyon max. a nyakamban, a fülemben nem bírom elviselni. A lyukak viszont ott vannak... Szóval majd ő dönt.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta