SZÜLŐSÉG

Összeverték gyerekeiket - vagy mégsem?

2009. február 23., hétfő 08:00

Bántalmazott gyerekek. Bántalmazó szülők. Gyerekvédelem. Állami gondozás. Örökbefogadás. Ki vitatná, hogy a gyerek érdeke, hogy a durva szülők keze közül bármi áron kimenekítve olyan családban nevelkedjen, ahol szeretetet és törődés kap ütések helyett? Bármi áron. Vagy mégsem? Egy négy- (vagy inkább egy-) gyerekes angol házaspár, a 27 éves Nicky és a 35 éves Mark története következik.A meglepő fordulatokkal tarkított történet évekkel ezelőtt, 2003-ban kezdődött, amikor az édesanya, Nicky duzzanatot vett észre egyik kisfia lábán. Gondos szülő módjára azonnal orvoshoz vitte a kicsit, ahol kiderült, hogy a tüneteket csonttörés okozza, mégpedig nem is egy, hanem mindjárt hat pici csont tört el. Mivel az orvos csak szülői bántalmazással tudta magyarázni a szokatlan töréseket, annak rendje és módja szerint értesítette a hatóságokat. A gyermekvédelmi gépezet azonnal működésbe lendült, a házaspár mindhárom gyerekét állami gondozásba vették, és hat hónappal később - mindössze egyetlen rövid meghallgatást követően - a gyerekeket már adoptálhatónak is minősítették, és rövidesen örökbefogadó családhoz kerültek. Tehát hepiend, a gyerekek biztonságos helyen vannak, és nem kell többé rettegniük az agresszív szülőktől. Ha jól működik a gyerekvédelem, akkor így megy ez. Ha így megy ez, akkor a gyerekvédelem jól működik. Vagy mégsem?

A történetnek itt még nincs vége. A szülők 2005 elején találkozhattak utoljára a kislányukkal és két kisfiukkal, majd nemsokára Írországba költöztek, nem titkoltan azzal a céllal, hogy ily módon akadályozzák meg legkisebb - és most már egyetlen - gyerekük, Brandon állami gondozásba vételét. Később visszatértek abba a norfolki kisvárosba, ahol korábban éltek, és megkezdték harcukat a gyerekekért. Nem eredménytelenül, hiszen először is sikerült elérniük, hogy legalább a negyedik gyereket ne szakítsák ki a családból. A hatóság képviselői szerencsére úgy látták, hogy a kisfiú kiváló egészségi állapotban van, és minden jel arra utal, hogy jó sora van otthon, ezért megszüntették a gondozásba vételi eljárást. 


Később kiderült az is, hogy nemcsak fizikai bántalmazás nyomán keletkezhetnek olyan törések, melyek az egész szerencsétlen folyamatot elindították, hanem a skorbut is járhat hasonló következményekkel. A jogi bizonyítás során felkért orvosszakértő azzal magyarázta a régesrégi tengeri hajósok között mindennaposnak számító, manapság viszont már meglehetősen szokatlan és ritka betegség kialakulását, hogy a gyerekorvos tanácsára a szülők szójatejjel itatták a gyerekeket, akiknek szervezete így nem jutott elegendő C-vitaminhoz. Ez persze önmagában nem zárja ki a fizikai bántalmazás lehetőségét, mindenesetre erősen megkérdőjelezi a szülők ellen korábban felhozott súlyos vádakat. Most már tehát végre hepiend. Nem bizonyítható a bántalmazás, így mi sem természetesebb, hogy a gyerekek visszakerülhetnek vér szerinti szüleikhez. Vagy mégsem?

A történet újabb meglepő fordulata, hogy a bíróság úgy ítélte, hogy noha a szülői verésen kívül létezik más magyarázat is a kisfiú töréseire, ezért nem állítható biztosan, hogy az apa vagy az anya kezétől származtak a sérülések, mégsem egészülhet ki a család. A döntéshozatalban közreműködő bíró és a gyermekvédelmi szakember a Daily Mail című lapban egyaránt mélységes együttérzéséről biztosította a csalódott és elkeseredett szülőket, mégis egybehangzóan úgy vélik, hogy helyes döntés született, hiszen az örökbefogadott gyerekek már megszokták új családjukat, ezért érdekeik ellen való lenne, ha megint fenekestül felforgatnák a ma már 8, 6 és 5 éves gyerekek életét. Felhívták a figyelmet az örökbeadási határozat „véglegességére”, melyet ennél fogva csak rendkívül nyomós indokkal lehet felülbírálni. Az pedig, hogy a szülők akár teljesen vétlenek is lehetnek az ügyben, a jelek szerint nem számít eléggé nyomós indoknak, legfeljebb tanulságként szolgálhat arra, hogy a jövőben minden esetben újabb és újabb szakvéleményekkel egészítsék ki az elsőt, amennyiben a szokatlan körülmények ezt indokolttá teszik.

Van hát remény, hogy a mostani eset nem ismétlődik többé, ami nem vigasztalja az angol házaspárt, három gyerekük marad ott, ahol van - örökbefogadó szülőknél.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.02.24 22:10:55Vierre_  Heatherette  Én ebben végtelenül elfogult vagyok, vállaltan fanatikus és vállaltan hívő.  Mélységesen sajnálom hogy szájensz fiksönnek van kategorizálva, emiatt egy csomó embert magától elriasztva. Annyira lényegtelen ott a Sci-fi vonal.

  Engem azon kívül hogy tanít folyamatosan- évente olvasom újra és mindig találok benne valami addig fel nem fedezett flest, megfoghatatlanul formál. Olvasok én mindent a ponyvától a szépirodalomig, Merlétől Agatháig, Rudolf Steinertől a MAGUS szerepjátékig, de ami örök bennem és totális szerelmem az a Dűne. :)))) Nekem főleg az Eretnekei és Káptalanháza, de a Gyermekei és az Istencsászára is hipnotikusan hat rám, A Dűne pedig az a könyv amit ha negyvenszer nem olvastam, egyszer sem, mert egy ideig a többi kötetet alig lehetett beszerezni. A Messiása pedig fókusz mind arra ami utána jön és hidd el babám, utána jön csak a java. :DDDDD

  Szóval most nyálazd át a Messiását- aztán ess neki a Gyermekeinek, ott kezd igazán kristályosodni ennek a regényciklusnak a valódi drámája. :DD

  És mindörökké Herbert. :DDDDD

 • 2009.02.24 22:12:26Vierre_

  Csutkababa én ennél a résznél veszítettem el a fejem és jött rám egy olyan röhögőroham, hogy azt hittem belehalok. Évek óta nem volt velem ilyen,hangosan visítottam levegőt kapkodva éjjel egykor mert akkor sikerült belefutnunk ebbe a kincsbe. :DDDD

 • 2009.02.24 22:17:19csutkababa

  "Hozott delfint, pulit és komondort."  Aranyat, tömjént, mirhát......  Nem térek magamhoz.Ez hihhhhhetetlen.  Nem hullik a szőr,deviszont nincs ős, csak IQ???  Mondd, hogy ez az ember az IMEIből ír, könyörgök!

 • 2009.02.24 22:20:23Vierre_

  2000. évre rakta a parát, 97ben írta, szóval valószínű CSuti hogy már ki vagyunk halva csak nem tűnt még fel. :DDDDDDDDDDDd

 • 2009.02.24 22:21:55Heatherette

  leírnád sorrendben a címeket? mert így nem tudom, melyik rész melyik

 • 2009.02.24 22:22:59Vierre_

  Csuti:  A Kheops piramis belsejében ma is ott kell

  legyenek - emlékeztetőül - azok az űrjárművek,

  amelyekkel az ember a Földre érkezett. 210.000

  éve. A betelepülés első helyszine MUN-DIL, ERŐ-

  DIL (Erdély). A második őshaza Egyiptom volt,

  30.000 éve. Az első betelepítő ŰR ŐS, ZEUS (Az

  ŐS) szobra, kezében bot, az uralkodás jelképe,

  melyen egy madár (MAGYAR) található:  MAGYAR URALKODÓ A madár jelentése: magyar  HÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :)))))))))))))))

 • 2009.02.24 22:24:16Vierre_

  Heatherette  -Dűne

  -Dűne messiása

  -Dűne gyermekei

  -Dűne Istencsászára

  -Dűne eretnekei

  -Dűne Káptalanháza • 2009.02.24 22:25:02Vierre_

  Jah és ne olvasd el a végén a kronológiát mert nagyon sok flesstől megfosztod akkor magad. :) Bár az is tény, hogy a valóját és magvát a kronológia sem képes megfogni. :)

 • 2009.02.24 22:25:10csutkababa

  Vierre

  Ó, most készülök pofás kis cikket írni arról, hogy tulajdonképpen mi mind az összes galaxis csak üveggolyó belső díszek vagyunk egy hatalmas és khettenetes, csudálatos és magyar lény zacskójában...

 • 2009.02.24 22:27:08csutkababa

  Sírva vonaglok, a macskáim is elbújtak...  Nyihhhihihihihi...

 • 2009.02.24 22:27:56Vierre_

  CSuti össze gyúrod a Men in blackot Oláh papa zseniális elméletével? :))))) Az az igazság hogy már nem lesz eredeti és Oláh papát nem fogod tudni überelni, lássuk be ;)))))))))

 • 2009.02.24 22:32:22csutkababa

  Na meg egy kis Stephen King is (Állattemető)is van benne...  Óz, a Hatalmas és Khettenetes  A jogdíjat a MArsra utalom, a rézorrú lány szájába vagy hogyis...

 • 2009.02.24 22:33:24csutkababa

  Nem is tudom überelni. Momentán azon agyalok, ez csak egyszerű elmebaj, vagy nem annyira egyszerű elmebaj Oláh papánál...

 • 2009.02.24 22:34:51Heatherette

  köszönöm. lesznek nagy fordulatok? :) jaj, olyan kíváncsi vagyok! de ne mondj semmit, nem akarok tudni róla semmit!a messiás alatt Pault érti a cím egyébként?

 • 2009.02.24 22:40:57Vierre_

  Heatherette abban a klasszikus értelemben nem. Ellenben nagyon sok sokk- fless, uristen- nemmondodkomolyan filing lesz :DDDD

  Naggggyon figyelmesen olvasd, mert eddig kispályás volt, most kezd zúzda lenni- persze végig mentális vonalon. Bekakkantasz majd. Igen, a messiása még Paul.... Abból nő ki minden más. Annyira nehéz megállnom hogy el ne köpjek valamit, de befogom a szám. :)))) A messiás megalapozza az összes utána jövőt, de figyelj oda nagyon, mert agyalós könyv, dilemmázós, nagyon izgalmas. És ez után jön az igazi kemény vonal. :)))))

  A Dűne és a Dűne gyermekei az alapkő, a többi pedig egy igazán meghatározó építkezés. :)))

 • 2009.02.24 22:41:47Vierre_

  Csuti rossz úton jársz. Ez a csóka nem elmebajos vagy az írása nem elmebaj. Ebben az a kemény és sokkoló hogy az ő szemszögéből ezek tények.  :))))))))))))))))

 • 2009.02.24 22:44:49Heatherette

  ááááááááááá!!! baszki! és várnom kell a fizuig, azaz 10-ig, mert semmi pénzem sincs megvenni a folytatást! most nagyon felcsigáztál. hm... agyalós, mint... amikor azt magyarázta el, hogyan egyesült Jessica az Anyával, hogyan hatástalanította a mérget, és lett ő az Anya? ilyen jellegű zúzdáról van szó? mert az nagyon le tud fárasztani, próbálom megérteni, elképzelni, feldolgozni... de nehéz.

 • 2009.02.24 22:53:26Vierre_

  Pedig nagyon könnyedén írja. Ha nehéz, ne akard mindenáron felfogni mert hidd el nekem, hogy nem is lehet azonnal. Mondom én lassan 15 éve olvasom újra és újra minden évben és mindig van olyan filingem hogy: upsz baszki ezt eddig nem is vágtam dedúúúúrva. :))))  Abból a részből a lényeg csak annyi, hogy a bene geseritek képesek kémiai folyamatok irányítására saját testükben, így amikor egy ministránsból bene geserit lesz, ezt kell tennie és minden mérget meg tudnak változtatni magukban, így a fűszereszenciát is.

  Két bene geserit pedig a homlokuk összeérintésével adják át egymásnak a női ágon genetikailag magukban tárolt más emlékeket. Jessica ott hibázott, hogy ellenszegült és fiút szült így egy generációval hamarabb született meg a Kwisatz Hadearc. Aki nem más mint egy férfi tisztelendő anya (bene geserit) aki nem csak a női ágat látja, hanem be mer merészkedni oda is, ahová a bene geserit nem- a férfi ág emlékeibe. Nem árulom el a bene geserit valódi motivációját, mert nagyon lényeges és magadnak kell rágyere, lassú beflesselés lesz, igazi vigyor, hogy áháááá!!!!

  Vannak amúgy akcióban bővelkedőbb könyvek és vannak megmondóbb könyvek, pont akkor mind a kettő amikor kell. A Dűne akciós volt, most jön egy kis Paul, nagyon fontos része az egésznek. :))))

  És ha végig olvasod döbbensz rá arra hogy Jessica "árulása" miért is akkora döbbenet.

 • 2009.02.24 23:01:26Heatherette

  "árulása"?

  hm... még egy kevés hátra van az első könyvből, ma befejezem, szóval remélem, hogy nem lőtted le a poént.

 • 2009.02.24 23:06:52Vierre_

  Heatherette  Jessicának az volt az árulása hogy fiút szült lány helyett. :)) Azt hiszem ezen már túl vagy. :)))) Olyan nincs hogy ha lányt kell szülni nem lányt szül a fajnemesítési program céljainak érdekében aminek a végeredménye többek között a Kwisatz Haderac. De Jessica szerelmes lett, ami elképzelhetetlen egy bene geserit számára, és engedett a Hercege kívánságainak és lány helyet- amit a rend megrendelt tőle- fiút szűlt, Pault.

  Ez az árulása elég markánsan rányomja a bélyegét a Dűne univerzumára. :DDDDD

 • 2009.02.24 23:09:47Heatherette

  jaaa, uh, vágom... bocs, tompa az agyam. igen, azt vágtam, hogy ez mennyire kemény dolog. ezzel kezdődik maga a könyv is. csak még azt nem látom át, hogy ennek miért van olyan nagy jelentősége. nem érzem a súlyát. miért baj, hogy egy generációval előbb jött?

 • 2009.02.24 23:14:16Vierre_

  Mert kicsúszott a tisztelendő anyák kezei közül, mert váratlan és nem megtervezett, ezért nem ők irányítják, nem ők terelgetik, nem az ő kutyájuk és ennek csak akkor látod meg a valós súlyát, ha elolvasod a többi könyvet is és rájössz, hogy Paul öröksége is és saját maga is milyen mértékű hatalom és erő. Konkrétan az egész Dűne univerzumra kiterjedő. :)) És ez az erő nem a Bene Gesserit kezében van ahogy tervezték generációk óta, hanem tőlük teljesen független. Ezért durva Jessica árulása.

 • 2009.02.24 23:18:37Heatherette

  voltaképpen mi ez a Bene Gesserit? értem, mit jelent annak lenni, de olyan megfoghatatlan nekem. ez egy szövetség, egy iskola, vagy egy másik Ház? milyen szerepet játszanak ők? mekkora a hatalmuk? jelen vannak mindenütt, de igazán nem érzem, hogy konkrét erejük lenne, inkább csak a háttérből irányítanak.

 • 2009.02.24 23:22:11Vierre_

  Pedig bizony hatalom, nem kicsit. A Liga, a Tleilax és a KHAFT mellett a legnagyobb. Olyan nők, akik évezredek óta genetikai kísérletet végeznek valamiért aminek az egyik része a Kvisatz Haderac, a többit nem mondom el, olyan nők, akik ősi technikákkal és a más emlékek által tökéletesen urai a genetikának és a testüknek. De nem árulom el a valós hatalmukat, az úgy is kiderül a többi könyvből :DDDDDD

 • 2009.02.24 23:24:11Vierre_

  Nem más ház. Figyelik a vérvonalakat és a potenciális tisztelendő anyákat magukhoz veszik gyerekkorukban. Olyan mértékben vágják a genetikát, hogy már nemzedékekre előre tudják, hogy hol lesz majd az a kislány, akit magukhoz kell majd venniük ezért vagy azért. SEmmit nem csinálnak ok nélkül és semmit nem csinálnak rövid távon. :)

 • 2009.02.24 23:27:20Vierre_

  Jahm és azt elfelejtettem írni hogy a nemesítők "rajkák" össze a párokat, hogy azokból azok az utódok legyenek akire nekik szükségük van. Politikával, hatalommal, szexel, fűszerrel, zsarolással, vagy úgy, hogy egyik fél sem tud róla. :)) Fajnemesítési programnak hívják. :)

 • 2009.02.24 23:39:33Heatherette

  igen. volt már benne egy jelenet, ahol a nő mondta, hogy össze kell állnia a fazonnal, mert még szükségük van arra a vérvonalra is.

  egyébként én Letót nagyon szerettem. szar volt, hogy már az elején megmondta a szerző, hogy elbukik. amúgy jó a megérzésem Paullal kapcsolatban? olyan furcsa nekem az egész, a viselkedése, a céljai. mi is a célja? egyelőre annyit tudok, hogy próbálja megakadályozni a dzsihádot. látja a jövőt, de nem tudja befolyásolni, csak utakat lát, hiszen az aktuális döntésein múlik a jövőkép. van egy baljós érzésem vele kapcsolatban, hiába lát és tud ő mindent, nem látom át, hogy mi az ő célja. mire született ő voltaképpen? nem hinném, hogy csak arra, hogy felvirágoztassa az Arrakist. nem értem, mi az ő szerepe voltaképpen.

 • 2009.02.24 23:59:59Vierre_

  Ezeket a kérdéseket nem válaszolom meg mert minden ott van a maradék kötetben :)))))))))))))) De a jövő látást nem jól értelmezed, ennyit segítek, ez majd leginkább a messiásában és a gyermekeiben fog kiteljesedni info szinten.

 • 2009.02.25 00:03:30Heatherette

  na jól van akkor :)

  köszi!

 • 2009.02.25 00:05:32Vierre_

  De annyit elárulok, mert nehéz azért megérteni. Nem az a baj, hogy látja a jövőt de nem tudja befolyásolni. Az a baj hogy látja a jövőt és ezzel teremti, amiből nem tud kitörni. És ez az egyik kulcsrönkje az egész történetnek. :))))

 • 2009.02.25 09:36:10saffron

  OFF

  Vierre_, vannak még ilyen csodálatosan logikus és megalapozott érveken álló fejtegetések származásunkról, a pulikutya-delfin összefüggésekről, ill. bármi hasonló agymenésről a birtokodban? Nagyon érdekelne. :-) Köszi!

 • 2009.02.25 09:45:49baudolinA

  madz,

  Kvárott. Rendes szakom volt, négy évig nyomtam. Aztán bizonyos körök mindig megkérdezik, hogy bírtam ki, hogy négy évig öltek a finnugor rokonsággal. :)

  Mintha a napot ezzel kellett volna kezdeni, hogy előbb felsoroljuk a finnugor nyelvcsalád tagjait, majd a legfontosabb bizonyítékokat... :D

 • 2009.02.25 10:21:03Nilüfer

  Csak a Dűne!!!!

  Ebben ugyanazon a platformon vagyunk...és mi az, hogy a vége nem jó?? Végig szuper!!!!!!

 • 2009.02.25 11:14:06Vierre_

  Nilüfer akkor üdvözöllek a klubban :DDDDDD  saffron: kincseim vannak, itt van egy: :DDDDD :  www.ufoszovetseg.hu/content.php?a=mayaketto2  imádni fogod :DDDDD

 • 2009.02.25 11:42:37Temptation

  Ilyen nincs! Ezek a "tudósok" még szabadon mászkálnak???

 • 2009.02.25 12:04:34saffron

  Még nem olvastam el, de tippelhetek? Fogadjunk a maják ősei is magyarok voltak, sőt, inkább tanítómestereik voltunk, és úgy szálltunk le az égből hozzájuk, ajándékul pedig birkatokányt, tikmonyt és tarsolylemezt vittünk. :-)

 • 2009.02.25 12:18:09csutkababa

  Vierre

  Ez a második már annyira fáj, hogy nem bírom...  "Elek űr ős a világűrbe indult, és búcsuztatására hatszázezer ember jelent meg. A búcsubeszédet az erdélyi Gyula tartotta, majd zaj támadt a tömegben. Az űr ős kérdésére közlik, hogy a sziu indián faj fejének fia fél kezét a tűzbe dugta, így kivánta tudatni, hogy beszélni akar az űr őssel /aki akkor még csak űrhajóparancsnok volt/. Elek maga elé kéreti a fiút. Az kéri, hogy vigye magával a világűri útján, amit Elek űr ős teljesít. Kézenfogja a fiút, és az űrhajó vezénylőtermébe viszi, s ott magára hagyja. A fiú a vezénylő kezelőitől megtudja a főkapcsolók rendeltetését, és amikor az űrhajó emelkedni kezd, működteti a leszállást adó kapcsolót, illetve valami bajt csinál, mindenesetre az űrhajó visszaesik és szabályozatlan atom-égés következik be. Mi több a Föld a lökés következtében pólust vált."  Jajistenem...

 • 2009.02.25 12:26:49csutkababa

  Haatszázezer MAGYAR....  Déja vu...

  Magyar vándor c.film...

 • 2009.02.25 12:44:11baudolinA

  csutkababa,

  az még hagyján... Engem a Honfoglalás című gusztustalanság borított ki, amikor 20 besenyő megkergetett 43 magyart... Plusz egy csomó durva történelmi tévedés stb. A "legősmagyarabb" arca pedig Franco Nerónak volt.

 • 2009.02.25 12:53:04csutkababa

  Baud

  Nem láttam...Csak Nero távolba meredő optimista kék tekintete maradt meg a plakátról.  De én a Hídembert is félbehagytam.Nem egyezett a vércsoportommal vagymi.

 • 2009.02.25 12:53:55csutkababa

  Eperjes nyüszögő-szörcsögő torokhangja tönkretett.

 • 2009.02.25 12:54:25Meni

  OFF Baud, ugye meg nem irtal privatban? Mert tegnap lehalt a gmail, szoval ha megis, akkor kuldd el meg egyszer... ON

 • 2009.02.25 13:13:02Moira

  Vierre: te hogy találsz ilyeneket? Esténként ezeket guglizod vagy mi?

  Nagggggyon durva, nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek rajta.

  Elküldöm anyámnak is (aki mint magary-töri szakos tanár, egyébként olvszerkesztő) biztos jókat derül majd rajta.

  Köszi, hogy betetted.

 • 2009.02.25 13:20:31Moira

  már le sem tudom írni rendesen azt, hogy magyar :-))

 • 2009.02.25 13:32:47Nilüfer

  Ez az Oláh András nem semmi:DD  Én arról a rajzolt sorozatról sokkal frappánsabb történetet tudnék, szerintem zenélnek ezerrel, meg ropja ott egy pár:DDDde nem kizárt azért, hogy az űrből jöttek:DDDDD

 • 2009.02.25 13:39:28Nilüfer

  na, betttem a kedvencekbe..ha rámtör a deoi, ezek az agymenések tutter kihoznak belőle, mert röhögés nélkül nem lehet olvasni:DDD

  Köszi,Vierre:)))))

 • 2009.02.25 13:40:07Nilüfer

  Depresszió, na:)

 • 2009.02.25 13:49:06csutkababa

  Oláh nagymester rontja a társaság hejsssirrásátt.

 • 2009.02.26 22:59:26Vierre_

  Gyermekeim az Égben.  Nagyra értékelem, hogy ti is értékeltétek, érzetem, hogy valódi kincs ez az Oláh :DDD Nem nem guglizom, én is kaptam és bár nem szoktam kapott linket olvasni, ez az első mondatával megfogott és azóta is a szívem csücske :DDDDDDDDD Terjesztem az igét, mert ezt terjeszteni kell :DDDD

 • 2009.02.27 00:58:10Moira

  Vierre_ hát persze, hogy értékeljük, ez fenomenális. Ha van még, akkor ne kímélj! :-)

  Már én is terjesztem a linket.

  Anyámmal beszélgettünk erről, illetve egyéb hülyeségekről (google translate - az is megér egy misét), és ezt küldte nekem:

  "a BBC Prime-on az egyik film címe az, hogy Tutanhamon és a hóember. Megkértem a csatorna felelősét, hogy küldje már át az eredeti címet, mert ez gyanús. Ez az eredeti: T…. and Showman."  Amióta van netem, esküszöm többet nevetek :-)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta