SZÜLŐSÉG

Hétvégi programok: Fókazsír nélkül sehova!

2009. január 9., péntek 09:30

Furcsák vagyunk mi, emberek. Amire egyik nap azt mondjuk, hogy elképzelhetetlen, kis idővel később, a körülmények megváltozásával ugyanazt simán elfogadjuk. Míg néhány hete elképzelni sem tudtam, hogy valaha kazánt pakoljak óránként a pincében, addig ma már boldogan venném a bekecsem és libbennék a fás kosárkával, csak be tudjak fűteni majd a házban. Az egész család egy helyiségben való elszállásolásáról pedig valamilyen múlt századbeli képzeteim voltak, most pedig már logisztikázom, hogyan férünk el mindannyian az egy szem olajkályha körül. Ki tudja, hogy mi lesz a helyzet hétvégén, öröm az ürömben, hogy a szombati munkát és iskolát megúsztuk. De merész vállalkozás lenne kültéri programot tervezni, hacsak be nem kenjük a gyereket és magunkat fókazsírral. A beltéri programok is neccesek, a bevásárlóközpontok kihűlése nem hagy akkora űrt bennünk, mint mondjuk egy jeges mozi, vagy művelődési ház. Mivel üssük hát el az időnket többedmagunkkal?BUDAPEST
Művészetek Palotája
Szombaton a Ludwig Múzeumban 11-től 14 óráig nagyszabású múzeumpedagógiai program mellett kicsik és nagyok együtt fedezhetik fel az aktuális kiállításokat három emeleten. Míg a Nagyok műértenek, addig a kicsik is remekül szórakoznak majd, pedagógusok segítségével.

Millenáris Fogadó
Szombaton 10:00 órától 15:00 óráig találhatunk programokat a látogatók a Fogadóban. 10:00 órakor Apró Csodák kicsiny kertje elnevezésű program kezdődik szokásosan, valamint a jól ismert Lépegető, 13:00 órakor pedig Mesekör lesz: A rút kiskacsa című előadással.

Aranytíz Kft.
Szombaton 17:00 órakor a Kalamajka együttes közreműködésével, valamint Fábián Éva vezetésével táncház lesz, Aprók tánca elnevezéssel. 18:00 órától történeti játszóház kerül megrendezésre Horti Zoltánnal. A belépő 500 forint.

Klebelsberg Kuno Művészeti és Kulturális Központ
Újévi köszöntőként szombaton 15:00 órakor artista bemutatóval, zenés gyerekműsorral, valamint kézműves játszóházzal várja a látogatókat a Csiribiri családi délután.

Műcsarnok
Szilágyi Kornél filmrendező és Szabics Ágnes képzőművész vezetésével vasárnap 11:00 órakor filmnézéssel egybekötött beszélgetésre hívják az erre fogékony gyerekeket. Steve Barron: Az ezeregy éjszaka meséi I. című filmről szól a foglalkozás, s nem csak a képzeletnek, de a kreatívitásnak is lesz helye a program keretében, a film után mesetérkép rajzolás formájában. A részvételi díj 600 forint.

VIDÉK
Debrecen
Szombaton a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtárban 10:30 órakor a Debreceni Másik Gyermekszínház előadásában Micimackó történeteket láthatnak az érdeklődők, A. A. Milne művei alapján.

Szombathely
Az Agora Gyermekek Házában szombaton, 9:00 órától hagyományos és kézműves technikákkal ismerkedhetnek meg a gyerekek, e heti program a naptárkészítés. A belépő 350 forint.

Tata
Vasárnap a Kajakházban 13:00 órakor ovisoknak megrendezett korcsolyaverseny lesz. Az 500 méteres távon egyszerre rajtolnak a gyerekek, s lesz felvezető és kísérő korcsolyázó is.

GYEREKMENTES ÖVEZET HELYETT hamarosan téli túlélési tippekkel jelentkezem.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.01.09 11:06:29Subbantósdi

  A legújabb hír, hogy még sem lesz abban a 18 megyében a középiskolákban három napos tanítási szünet a gáztakarékosságra vonatkoztatva, mivel "felsőbb szinten" azt nyilatkozták, ezt ott a megyei közgyűlés nem döntheti el, nem tartozik a hatáskörébe.

  Én annak nagyon örülök, minden esetre, hogy az év első munkahete nem lesz hat napos, a férjem meg még nálam is jobban örül ennek, mert már most le van fáradva, mintha nem is lett volna két hét tényleges pihenőn. :o)

 • 2009.01.09 11:24:26Vakmacska

  Állítólag mégse korlátozzák (eddig) a nagyfogyasztók bizonyos csoportját, úgyhogy gyerekmentes övezetként mehetünk Ghymesre szombaton este.

  Amúgy meg korizni, mégis veszek én magamnak korcsolyát ha maradt még a bóótban (igaz sisak meg térvédő is kéne az én hülyeségfaktoromhoz)

  Anyám röhög a vadiúj távfűtött kecójában, igaz a számla gondolatára kevésbé...

  Mi a ház közepén befalazott kéménylukat (gázkazán kazánházban lakik, csak gázrajó kéménnyel) vizsgálgatjuk....nagyanyáméknak több esze volt a sparhelttel, meg hogy napközben egyszerre csak egy helyiséget fűtöttek. Ahol éppen voltak. Mondjuk jó nagy konyhája volt, még egy heverőféle is befért, jókat üldögéltünk rajta.

 • 2009.01.09 11:24:50Vakmacska

  nem írtam boldot! le vele!

 • 2009.01.09 11:46:11Subbantósdi

  Te jó ég, Nálatok is vastag betűvel vannak itt szedve a kommentek? :o)

 • 2009.01.09 11:46:42Subbantósdi

  Amit a Poronty hétfő óta produkál, "műszakilag", az több, mint bámulatos. :o(

 • 2009.01.09 11:48:55Subbantósdi

  Nálam az verte ki a biztosítékot, hogy a szerbeknek, (mint "baráti nép") csak úgy odalöttyintünk 2 milló köbméter gázt.

  Nekünk ennyire sok van tartalékban? :o( Nem hiszem...

  Cserébe majd kapunk megint pár "finom kis magyar verést".

 • 2009.01.09 11:54:06Magenta

  Mi megyünk korcsolyázni. :)

 • 2009.01.09 12:42:54Subbantósdi

  index.hu/gazdasag/magyar/gavzpp090107/

 • 2009.01.09 15:35:26csimpilimpi

  Ki hova megy korcsolyázni? Elég biztonságos most már a Velencei-tó? Van valahol infrastruktúra is? (Büfé, fakutya kölcsönzés ilyesmi)

 • 2009.01.09 15:41:15dodóó

  Üdülési csekket akit érint még lehet igényelni,van rá keret!!!

  Ne felejtsétek el!

 • 2009.01.09 16:07:32Magenta

  csimpilimpi, van kis városunkban egy műtó, kb. egy méter mély, most be van fagyva. :)

 • 2009.01.09 22:49:31nutika

  "Nálam az verte ki a biztosítékot, hogy a szerbeknek, (mint "baráti nép") csak úgy odalöttyintünk 2 milló köbméter gázt."  Na, nálam meg ez verte ki a biztosítékot. Mert náluk annyi gáz sincs, hogy az otthonokat fűteni tudják. Azt hiszem, hogy ha nekem kéne döntenem arról, hogy a bevásárlóközpontokat fűtsem itthon, vagy inkább adjak egy kicsit a szerbeknek, hogy ne fagyjanak meg (mert hogy ők is EMBEREK elsősorban, kisgyerekek, meg idősek, meg mindenfélék, és csak másod-, meg ki tudja, hanyadsorban szerbek), nem gondolkodnék sokat, hogy mit kell tennem.

 • 2009.01.09 23:00:48madz

  nutikának igaza van. ha már a szerbeket nem veszi valaki emberszámba (pedig mi is hogy haragszunk, ha pár nacionalista miatt általánosítanak), akkor gondoljon arra, hogy az ott élő magyarok is fáznak...

  a gázt pedig nem löttyintettük, hanem eladtuk. ilyenkor az áruért pénzt kap az eladó. az pedig jól szokott jönni.

 • 2009.01.10 12:02:53Subbantósdi

  Már a horvátoknak és a bosnyákoknak is a magyar gáztartalékból megy a gáz...itt az ember esze megáll. :o(

 • 2009.01.10 12:06:16Subbantósdi

  nutika, madz: ok, most szívtelen vagyok, de az üzletközpontokkal kapcsolatban egyetértek, alapban túl vannak fűtve, ahogy a közintézmények, ha lesz újra gáz, sem kéne annyira ezeket fűteni.

  Az meg igaz, hogy a szerbeknél, horvátoknál élő magyarok is fáznak, mint ahogy az szerbek és horvátok is, de valahogy nekem mégiscsak az az érzésem, bár fizetnek ezért, hogy nem szeretem, hogyha nem baráti népeknek adunk, bár a pénznek nincs szaga, az is igaz, de mégis, vajon cserébe majd mit kapunk, mint "rendes Magyarország" ? Remélem, nem azt, hogy pár hónapon belül magyarok elleni atrocitásoktól lesz tele megint a sajtó...

  Én inkább félek és előre megijedek, mint utólag lepődök meg.

 • 2009.01.10 12:31:45madz

  Subb, talán ez az első lépés affelé, hogy ezek az országok is "barátiak" legyenek. nekem jó érzés, hogy mi tettük meg az első lépést. elegem van a k-európai duzzogásból

 • 2009.01.10 12:36:02Tessina

  madz, nagyon egyetertek

 • 2009.01.10 12:49:57szövetszöcske

  Már nem azért, de hogy lehet egy nép nem baráti? Egy adott ember lehet baráti vagy nem szerintem. Egy csomó magyar van, akiktől a gyomrom is összeugrik már arra a gondolatra is, hogy bármi közös van bennünk, szívesen kicserélném őket itt az országban normális és nem köcsög szerbekre, románokra kínaikra, mindegy. De most komolyan, rohadtul szégyellném magam, ha a nálunk elfogyasztott napi 60-70 mköbméter gázból, ezt a 2-3-at nem tudnánk adni, ami nekik kb. annyira elég hogy a gázfűtéses lakásokban ne fagyjanak meg a határ túloldalán, nekünk meg egy órai fogyasztás...

  Egyébként nekem van szlovák és román kollégám is, ott meg a nacionalista magyarokkal van tele a sajtó, akik az ő országukban csinálják az attrocitást. Itt a csóró k-európában így megy ez, ha már szegényebb vagyunk mint a nyugat, legalább utáljuk a szomszéd országokat jól, ezis szórakozás, ha már zsé nincs. Nincs két ország errefelé, ahol legalább a történelemkönyv egyforma lenne, és persze mindenki meg van győződve, hogy a gonosz szomszéd ország újságai meg történelemkönyvei hazudnak, bezzeg a mieink... Aha, nem baráti népek, bezzeg a politikacsinálók, na azok a mi barátaink.

 • 2009.01.10 13:45:25Subbantósdi

  Szélsőségesek mindenütt vannak, de az történelmi tény, hogy ezek az országok, bár egy igazságtalan határfelosztás okán magyar területekhez jutottak, még sem viselkednek ehhez méltóan, inkább utálkoznak. És inkább magyar verésről lehet hallani, mint arról, hogy nálunk valakit azért vernek meg, mert mondjuk szerb, vagy horvát, vagy román.

  És nem a jobboldali médiáról beszélek, hanem az állítólag független, de inkábbb szoc-lib. kereskedelmi csatornákról, valahogy nem sűrűn hallom, hogy Magyarországon vannak a nagy külföldi-verések, határon túli népek fiainak a verése.

  És valóban, minden történelemkönyv, az évszámokon kívül, bár egy részük sem valós, de főleg fikciókon és mesén alapul, és sok előítéleten.

  Én még a nyolcvanas években jártam párszor az apámmal Szlovákiában, ahol igenis találkoztam erőteljes magyar-ellenességgel és azóta is, bizony, nem igazán szeretek ott magyarúl megszólalni, ha pl. Komarno-ba Párkányba mentem át.

  Nekem ez tapasztalat.

  Az is igaz, hogy nem mindenki ellenséges, de az is igaz, hogy a szlovák politikusok, akiket azért a szlovák nép választ meg, és ez vonatkozik akár Szerbiára, akár Horvátországra, mindegy, lehet Romániáról is beszélni, sorra nem Magyarország-barát és kisebbség-barát döntésekkel kormányoznak.

  És igen, nagyon szép dolog megtenni a kezdő lépést nekünk a békülés irányában, de tudod, azt gondolom, hogy ebben a másik fél nem partner.

  Amúgy a politikacsinálók sem a barátaink, én már több választás óta nem megyek el szavazni senkire sem, mivel úgy érzem, ami ott folyik az csak mindenféle mundér mögé bújtatott szimpla anyagias érdekekért, hatalomért folytatott harc, mindegy, hogy ez piros szegfű vagy narancssárga narancs díszítéssel van, esetleg kék repkedő kismadárral, stb.

  És nem is a mennyiség izgat engem, mert tudom, ez nem egy tetemes mennyiség és ráadásul közel állítólag már a gázcsapok nyitása és amúgy is van még több hétnyi tartalék.

  A "kelet-európai duzzogásnak" meg nagyon komoly történelmi okai vannak, nem kellene ledegradálni, igaz, a mai nemzedéket már egyre kevésbé érinti, ami az első világháborút követően történt, de csak mert egyre régebben van, a hatásait nem szabad elfelejteni.

  Pont erre apellálnak azok, akik nem értik, mi is annak a baja, mint nekem.

  Általában nekem sincs minden magyar emberrel közös gondolatom, sőt, ahogy fentebb íródott, némelyektől kiráz a hideg és lábrázást kapok, hogy ezzel együtt kellene nekem magyarnak neveznem magamat?:o(

 • 2009.01.10 13:50:03Subbantósdi

  "Itt a csóró k-európában így megy ez, ha már szegényebb vagyunk mint a nyugat, legalább utáljuk a szomszéd országokat jól, ezis szórakozás, ha már zsé nincs."

  Én ezt nem így látom, nem anyagi dolgokon múlott ez a viszony a szomszéd népekkel, ezek újabban rárakódott "ürügyek", ezzel jó takarni a valóságot.

 • 2009.01.10 14:28:48B-

  Subbantósdi: de pont erről van szó! Te itt hosszasan sorolod, mikor hogyan voltak velünk gecik a szomszédok. De azt tanítják-e a suliban, hogy amíg magyar területen voltak a kisebbségek, orrba-szájba szétszivattuk őket? Oké, a párizsi békeszerződésekkel kicsit belenyírtak a magyar lakta területekbe, de az elcsatolt részek jelentős része sose volt (tisztán) magyar ajkú!  Gondolj bele, mit gondlhatnak rólunk a szlovákok, akiknek a teljes országa Magyarországhoz tartozott??? A teljes általuk rakott területet egy másik nép kormányozta! Csoda, hogy nem csak szép emlékeik vannak rólunk? Szerinted az jogos volt, hogy a szlovákoknak a kommuniszmus szétesése előtt SOSE volt saját országuk?  Minden szomszédos ország hosszasan tudná sorolni, hogy mi hol tettünk be nekik, és ezeket persze kiemelten tanulják töriből. Ezzel szemben mi meg csak azt tanuljuk, hogy milyen nagy ártatlan mártírok voltunk.  Pont ezért kellene leállítani ezt a hülye duzzogást, és összefogni végre! Bevesszük a sok hülye propagandaszöveget arról, hogy mi vagyunk a szentek, és az összes szomszédunk geci. Ja, mindenki szembe jön az autópáyán....

 • 2009.01.10 14:36:50madz

  B-, pontosan. már 1848-49-et is a kisebbségi politikánkkal vesztettük el.

  nagy szívások vannak itt minden oldalon, nem az lenne a logikus, hogy akkor összefogunk?

 • 2009.01.10 14:51:17Subbantósdi

  B:"Oké, a párizsi békeszerződésekkel kicsit belenyírtak a magyar lakta területekbe, de az elcsatolt részek jelentős része sose volt (tisztán) magyar ajkú!"

  Nem kicsit, nagyon...de valóban, sosem voltak tisztán magyar lakta területek.

  "Gondolj bele, mit gondolhatnak rólunk a szlovákok, akiknek a teljes országa Magyarországhoz tartozott??? A teljes általuk rakott területet egy másik nép kormányozta!"

  Az a másik nép sem mindig a magyar volt, arról a röpke időszakról azért ne feledkezzünk meg, amikor az Osztrák-Magyar Monarchia keretei között, majd a Kiegyezés után is lényegében az osztrákok kormányoztak itt mindannyiunkat. Egyébként meg pont ezeken a területeken voltak az igen fejlett királyi jogú városok és talán azzal is tudtak ilyen helyzetbe kerülni, mert a magyar királyokkal és később a monarchiával mégiscsak jól jártak...

  Az meg igaz, hogy a Szlovákoknak valóban nem volt igazán önálló államuk, de ez elmondható még pár népről, pl. itt a közelben a lengyelekről, mégis ott nem lehet arról hallani, hogy ők mondjuk állandóan a környező népeket okolnák a bajaikért és akár a náluk élő kisebbséget bántanák.

  És mindenki betett biztos mindenkinek, minden kornak meg voltak a rossz politikusai, most is, nálunk és minden környező országban, de az is igaz, hogy mi, érdekes módon, ugyanolyan tisztelettel emlékezünk meg és gyászoljuk az aradi vértanúk minden egyes tagját, pedig köztük tiszta magyar nem igen volt.

  Én nem mondom, hogy a magyarok szentek, de az is igaz, hogy történelem-hamisítás a környező országokban is történt, amellyel Magyarországot ledegradálják és pl. a szlovákoknál a Benes-dekrétumot még mindig nem itélik el...

  Nekem alapvetően nincs bajom a szerbekkel sem, pl. imádtam a Surdát, ha tudod, miről írok ( Forró szelek, azt hiszem, a sorozat címe..) és nagyon vágyom egyszer Erdélyt megnézni, több részletben, ezen kívül, mint írtam, párszor voltam már Szlovákia magyar lakta területein is, akár végcélként körülnézni, akár átutazóba, egyszóval nem zárkózom el tőlük.

  Összefogás, szép szó, de amíg nálunk országon belül nincs összefogás, addig kifelé sem lehet erre számítani. És a mai politikai helyzetben nem is lesz összefogás.

  Az a baj, hogy az emberek nagyon nagyot néznek, mikor atrocitásokról hallanak, hogy hogyan is fordulhat elő ez, vagy ha igen, miért is történik minden úgy, mint régen, pedig már ezek is EU tagállamok és vannak rájuk vonatkozó szabályok. De ők továbbra sem tartják be, aztán meg nincs is, aki betartassa velük, mert az EU-nak kisebb gondja is nagyobb ennél és kibújik a cselekvés felelőssége alól, így hiába is megszűntek a határok, de mégis, fennmaradtak.

  Annak mindig örül az ember, ha hall vegyes házasságokról a határon túl, meg olyan jelenségekről, hogy magyar pártok be tudnak jutni a kormányzásba.

  Amúgy meg szerintem hagyjuk, mert ez parttalan vita, mások az elképzeléseink, és szerintem nem igazán tudjuk meggyőzni egymást a saját igazunkról.

  Én mindig eléggé történelem-szerető és tudó emberke voltam, minden faltam mindig, ami történelemmel kapcsolatos, mondanom sem kell, mindig csillagos ötös is voltam, szóval általában is minden történelmi dologra jobban rá vagyok kattanva, talán ezért másképp látom a dolgokat, kicsit mindig a kályhától elindulva és ezért sem tudok olyan dolgokat elfeledni, amiket igenis bizonyítottan igaztalanul szenvedtünk el a környező országok mondjuk úgy, politikusaitól, vagy pár közemberétől, és nem feledek annyira könnyen, mint páran, akik nem annyira ássák bele magukat a dolgokba, mert más érdeklődésűek, ami szívük joga, hiszen nem vagyunk egyformák. • 2009.01.10 14:53:31Subbantósdi

  madz: az 1848-1849-es szabadságharcot a cári túlerő miatt vesztettük el, ennek nem sok köze volt a kisebbségi politikának és még az osztrák hadsereg túl erejének.

  Ha nem jönnek az oroszok, még nyerhettünk volna is. Amúgy meg a történelem nem ismeri azt a fogalmat, hogy "ha ez meg az lett volna, akkor..." szóval lehet állítani, hogy a kisebbségi politikánk negatív tényezői később bajt okoztak volna, így is, úgy is, de ezt már nem tudhatjuk meg, hogy tényleg igen, vagy sem.

 • 2009.01.10 15:29:14madz

  Subbantósdi, azt javaslom, ennek olvass utána.

 • 2009.01.10 15:35:38Subbantósdi

  madz: nem kell mindenben egyetértenünk. :o)

 • 2009.01.10 15:37:07madz

  Subb, ez igaz. mondjuk, vannak tények, meg vannak vélemények, de hagyjuk. nincs kedvem ma vitatkozni.

 • 2009.01.10 15:42:34Subbantósdi

  madz: ok, nekem sem, nem volt elhanyagolható jelenség valóban, az hozzátartozik az igazsághoz, hogy voltak nemzetiségi ellentétek már a "Nagy Magyarországon" belül, és épp ezért széthúzás és bizony, talán pont ezek a nemzetiségek inkább gyengítették a szabadságharc menetét azzal, hogy ezért-azért a másik oldal kedvére tettek... de mindez mind nem lehetett volna döntő, ha nem jelenik meg a céri haderő "kínai méretű", az akkori viszonyokat figyelembe véve, haderővel...

  Egyszerűen több ember, jobban felszerelt hadsereggel elvert minket, nincs mese. Ez logika, sajnos ez szokott történni általában.

 • 2009.01.10 15:44:22Subbantósdi

  céri=cári, csak közben a lányom itt rajzolgat az ölemben, nézve Halász Judit zenés animációs dalait és néha bizony "belezavargat" a klaviatúra-kopogtatásomba. :o)

 • 2009.01.10 15:58:28B-

  Sub: "ezért sem tudok olyan dolgokat elfeledni, amiket igenis bizonyítottan igaztalanul szenvedtünk el a környező országok mondjuk úgy, politikusaitól, vagy pár közemberétől, és nem feledek annyira könnyen, mint páran, akik nem annyira ássák bele magukat a dolgokba+  És mire mész vele?  Gondolj bele, mivel lehet megmenteni egy konfliktusos házasságot?

  "Soha nem fogom megbocsátani neked, amikor a TE hibádból ez és ez történt... Tudom, hogy ez a te hibád és csak a tiéd, és ezt sose felejtem el!"  vagy:  "Mindketten követtünk el hibákat, mindketten hoztunk rossz döntéseket. Most már nem érdemes ezen rágódni, bocsássunk meg egymásnak és próbáljunk odafigyelni, hogy ne ismételjük ugyanazokat a hibákat."  Konfliktus van. Házasság is van, és lesz is, ha csak el nem költözünk a Kárpát-medencéből.

  Lehet választani, hogy marakodni akarunk még vagy évszázadokig, vagy előrelépni.

 • 2009.01.10 16:41:54Subbantósdi

  B: Világbéke!!!:o)

  De azért értékelem a hozzáállásodat. A történelem folyton folyvást önmagát ismétli, hiszen mi, emberek formáljuk, alakítjuk.

  Én nem azt mondom, hogy nem kell előretekinteni és tényleg szükség van az összefogásra, de nem úgy, hogy mindent feledve, tiszta lappal megyünk neki a dolgoknak, mert az ember mindig a múltjából tanul és pont így nem fogja ugyanazokat a hibákat talán elkövetni, követ majd el másokat, úgyis, amiket már elkövetett.

  Az lenne a jó, hogyha ilyen bölcsességeket, amiket Te, madz és a többiek itt felhoztok, és talán kicsit én is, a többi környező országban is egyre többen tudnának így felhozni és érvényre juttatni.

  Én nem mondtam, hogy sosem bocsátok meg nekik ezért vagy azért a dologért, mivel járkáltam ezekbe az országokba és terveim szerint menni is fogok, ráadásul érdekelnek is hírek, amelyek ezekkel az országokkal kapcsolatosak és általában nyitott vagyok a környező országok dolgaira, de pl. nekem most, hogy a szlovákok bevezették az euro-t, egyáltalán nem fájt, szóval még sincs benne akkor irigység és mivel szar, akkor rúgjunk egymásba-hangulatom, ami itt felmerült, hogy lehetne.

 • 2009.01.11 11:27:46Subbantósdi

  Mivel az országban nagyon rossz a levegő és Budapesten ma reggel kihírdették a szmogriadót, lehet erről olvasni az Indexen is, többek között, ezért én mindenesetre azt ajánlom, hogy ne nagyon menjetek utcára, játszótérre, ne nagyon futkározzanak a gyerekek most kint a parkokban.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta