SZÜLŐSÉG

Ajándékkönyvek nagyhasúaknak

2008. december 17., szerda 18:00

Karácsonyi könyvajánló sorozatunkban most a kismamákra fókuszáltunk és nekik válogattunk könyveket. A már megszokott terhesnaplókon kívül ajánlunk csecsemőkkel kapcsolatos könyveket, és végre az ikerterhes várandós anyukák sem maradnak könyv nélkül.

Az első 12 hónap

Ahogy a Park Kiadótól már megszoktuk, ismét igényes könyvvel jelentkeztek, amely a 10 kiadást megért Az a 9 hónap folytatása. A vastag, terjedelmes kötetben a baba első évével kapcsolatban szinte nincs olyan kérdés, amelyre ne lehetne választ találni. A könyv érdekessége, hogy a számtalan hasonló kiadványhoz képest is tud újat mutatni, hiszen az első életév eseményeit nem csak orvosi, hanem érthető és emberközeli szülői szemszögből mutatja be. Bár az ára borsos, de a több mint 800 oldalon a legkisebb gondok is felbukkannak, megnyugtató magyarázatokkal együtt, a csecsemőkkel kapcsolatos összes témában.

Park Kiadó, 2008.
6900 FtBabatesztkönyv

A Babateszkönyv paramamiknak ideális, és olyan szülőknek, akiket furdal a kíváncsiság, hogy gyereküknek milyen képességeik vannak. A könyvben több témakör tesztjei találhatók, életkor szerint: fejlődési tesztek, gondolkodás, tanulás és emlékezet-tesztek, nyelvi tesztek, a gyerek önmagával és másokkal kapcsolatos ismeretei, személyiségének felmérése és szülőknek való tesztek. A tesztek előtt magyarázatok olvashatók a különböző életkorú gyerekek képességeiről, a tanulási folyamatokról és hasznos tippeket is adnak, hogyan bánjunk a gyerekekeinkkel.

Jaffa Kiadó, 2008.
2940 Ft

Amit minden kismamának tudnia kell a terhességről

A kisméretű könyv előlapján korongnaptár található, amelyet tekergetve az adott terhességi hét anyai és magzati jelentősebb változásai olvashatók. A rózsaszín, fényes oldalakon a fogamzással, terhességgel és a szülés utáni időszakkal ismerkedhet meg az olvasó: az anatómia leckétől a terhességi hetek eseményein keresztül a kórházi felszerelésig és a kispapák érzelmeiig a legfontosabb problémák terítékre kerülnek. A könyvbe be is jegyezhetjük legfontosabb kérdéseinket, amelyeket az orvosnak vagy a védőnőnek szeretnénk feltenni.

Alexandra Kiadó, 2008.
1999 Ft

Amit minden anyának tudnia kell a baba első évéről

Az előző, terhességet bemutató könyv folytatásaként a hasonló felépítésű és kinézetű könyvben a kisbaba fejlődését, fizikai és szellemi változásait követhetjük nyomon. A borítóban itt is korongnaptárt helyeztek el, amellyel gyorsan kikereshető, hogy a gyerek az adott hónapban hol tart a fejlődésben. A kék lapokon részletesebb információk olvashatók hónapokra bontva, és a kismama lelki változásaival is foglalkozik a könyv, amely három fő részből áll: gyermekgondozás, mamák és babák hónapról hónapra és hétköznapi problémák.

Alexandra Kiadó, 2008.
1999 Ft

Hurrá, ikrek!

Ez a kiadvány hiányt pótol a magyar könyvpiacon, hiszen az ikerterhességről általában kevés szó esik Talán azért, mert nem túl gyakori a többes terhesség. Ugyanakkor annyira nem is ritka, bizonyítja ezt egy honlap, ahol ikres anyukák osztják meg tapasztalataikat, gondolataikat a várandósságukról, a szülésről, nevelésről és adnak tanácsokat egymásnak a dupla gyerekkel járó élethelyzettel, új feladatokkal és ismeretlen problémákkal kapcsolatban. A Hurrá, ikrek című könyv pedig nem más, mint a többes terhesség témáinak feldolgozása a honlap fórumának gondosan válogatott hozzászólásaival kiegészítve, amely személyessé teszi a könyvet, hiszen olyan anyák tollából származik, akik átélték az ikerterhességet, ikerszülést és saját tapasztalataik vannak minden témában.

Sanoma Kiadó, 2008.
2500 Ft

Simó Tímea: Pocakosnapló - A babavárás megismerésére és megörökítésére

A legjobb, ha ilyen könyveket ajándékba adunk, mert a kismama, annak ellenére, hogy soha nem fogja összefirkálni a könyvet, nagy örömmel fogadja majd. A Pocakosnapló, melynek ez már a harmadik kiadása, hasznos könyv lehet a leendő anyukáknak, ugyanis olyan témákat is boncolgat, amire minden kismama kíváncsi, de kevés helyen van leírva. Ilyenek például a menetrendszerinti szűrések (valamint a menetrenden kívüliek), a baba fejlődése, s látványosan vezethetjük végig hétről hétre a saját, valamint a baba paramétereivel, orvosi adataival. Az album fényét száz darab 3 dimenziós UH-fotó emeli, amivel nyomon követheti a kismama, hogy az ő babája éppen milyen is lehet most. A könyv igazán praktikus és szép lett, akár mindig magunknál is hordhatnánk, ha nem lenne akkora, mint a nappali ablaka. (win)

New Age Média 2000 Kft. 2005.
2.990 Ft 

Simó Tímea: Gyerekszáj – Napló a gügyögéstől a legkedvesebb mondásokig

Amikor gyermekünk egyszer csak olyat mond, hogy nem kapunk levegőt a nevetéstől, hirtelen elkezdünk magunkban rimánkodni, hogy csak ne felejtsük ezt soha! Mert annyira helyes, amikor bübőkének hívja a sarokban a pókot, de hát mindig csak papírfecnikre írjuk össze, amit elhagyunk, s végül elenyész az egész. A Gyerekszáj napló nem csak arra ad lehetőséget, hogy gyermekünk aranyos megnyilvánulásait feljegyezzük, hanem egészen 6 éves korig archiválhatjuk a rajzait (évente két A4-es oldalt). S ha már beszéd, teret engedtek az alkotók a logopédusoknak is. Minden évre jut logopédiai tanács, mit ne erőltessünk a beszéddel kapcsolatban és mire figyeljünk oda a piciknél. Megörökíthetjük, hogy mi volt aktuálisan a gyerek kedvenc meséje, éneke, játéka, s emlékezetes alkalmakról is írhatunk. Igazán praktikus ajándék lehet főleg akkor, ha a mama időhiányában szenved, s örül, ha vezeti a könyv a kezét. (win)

New Age Média 2000 Kft., 2005.
2.100 Ft

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.12.17 18:17:52Magenta

  Trábert Ivett: Hurrá, terhes vagyok... de frászt kapok mindenkitől.

 • 2008.12.17 18:23:04Magenta

  Ja és a klasszikus Kismamák nagy könyve se hülyeség. :)

 • 2008.12.17 18:35:03marcangoló

  Remélem, mindenki tudja, hogy az ikreskönyv egyik szerzője rendszeresen ír a Porontyra. ;-) Gratulálok neki a könyvhöz is!

 • 2008.12.17 18:38:45dodóó

  Nekem a pocakos naplóm volt.

  Jó dolog volt vissza olvasni.

  Főleg azért mert vannak dolgok amikre nem vagy homályosan emlékeztem.Viszont ahogy olvastam a naplót a saját szavaimmal megfogalmazva újra beleéltem magam az adott helyzetbe.

 • 2008.12.17 19:46:39mesianyu

  Ez az én személyes kedvencem gondolom sokan ismeritek:

  Vicki Iovine Barátnőim a terhességről

  Nekem sokat segített, hogy ne aggódjak fölösleges dolgokon és legyen időm élvezni is a pocakos hónapokat.

 • 2008.12.17 19:48:38Subbantósdi

  konyvudvar.net/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=3970&category_id=41&option=com_virtuemart&Itemid=8

  www.antikvarium.hu/ant/book.php?ID=129450

  www.fo.hu/hu/konyv/szakkonyv/orvosi/spock_doktor_csecsemo_es_gyermekgondozasa

  www.gyermekabc.hu/3986-Nekem-bejott-1001-jo-tanacs-kismamaknak.html

  Azért nekem is van pár ajánlatom. Igazából amiket mi használtunk, míg kismama voltam, az a Spock-könyv és a Kismamák és Kisbabák Egészségkönyve, a mai napig forgatjuk. A másik kettő viszont esetleg még bejöhet valakinek, a szótár azért lehet segítség olyanoknak, akik úgy érzik, elvesznek a sok ismeretlen szakszó hallatán az egész terhességi időszakban, a Nekem bejött című könyv meg kicsit olyan "trendi" laza felfogásban előadott tanácsadás, személyesebb hangvétellel, mint a szakkönyvek.

  Jó olvasást az esős, hideg napokra és estékre és olvasnivalókat a karácsonyfa alá mindenkinek!

 • 2008.12.17 20:00:00Szuszi

  Sinead Moriarty sorozatai...szórakoztató irodalom gyanánt. :)

 • 2008.12.17 20:49:42csongi07

  Az utolsó könyv nálunk most nagyon aktuális, az egyévesem már alkot szavakat. Igaz, volt egy nagy csalódás is:

  Felhívtam anyámat, na mi a gyerek első szava? MAMA! Néhány nap után rájöttem,hogy a kincsem a hammát mondja mamának. Szóval a kaja egyelőre fontosabb :)

 • 2008.12.17 21:23:14Magenta

  marcangoló, igen, pont tegnap kérdeztem rá egy másik posztban. :)  Gratulálunk neki (is)!

 • 2008.12.17 23:06:59Laluna

  két ajánlatom van:

  - A csodálatos újszülött

  - Az első 12 hónap titkai

 • 2008.12.18 06:32:13hinta-palinta

  Nagyon sok babás könyvet elolvastam, szakkönyveket, tankönyveket is, de ez viszi a pálmát. Rövid, velős,paramamiknak nagyon jó határozott hangvételű,de mégis egy kicsikét humorral átszőtt, olyan "dontvöri-s" azt sugallja, semmi baj, majd belejössz. Olvasmánynak is élvezetes, gyerekorvos írta. 5 pont.  www.uhu.hu/leiras.jsp?bookID=183039

 • 2008.12.18 06:41:50Tessina

  Bölcsek a bölcsőben: laikusoknak is érthető könyv a gyerek a fejlődéséről, főleg kognitív pszichológiai megközelítésből, nagyon érdekes dolgok vannak benne

 • 2008.12.18 08:45:32Pearl.79

  Ranschburg Jenő: Szülők könyve

  Deákné B. Katalin: Tudatos szülő sorozata

  Már csak hogy magyaroktól is legyen itt, mindegyik közérthető és nagyon jó.

 • 2008.12.18 12:37:04vasszűz

  A Kismamák nagy könyve szerintem egyáltalán nem jó, olyan tévedések vannak benne, hogy "három hónapos kortól a babát fordítva is be lehet tenni a kengurúba" (nem szabad, tilos!), meg leírja egy talán három hetes kisbaba egy napját, szerinte egy szopós baba napjában négyszer eszik... Viszont szép képek vannak benne.

 • 2008.12.18 13:20:54babó

  Bölcsek a bölcsőben!!!  az a top, olyat úgysem kap mástól, és annyira elválik a babócát várunk ünytyülipüntyüli vonaltól. :))

  mérnökök és hasonlók előnyben + apának is bejöhet.

 • 2008.12.18 13:21:16babó

  óóó, Tessina már írta, bocsi :))

 • 2008.12.18 13:23:23babó

  csongi07  egyre inkább az a meggyőződésem, hogy a mamma=kaja általános jelenség. nálunk is ez volt, és barátnőméknél is most éppen. :))  logikus is, hiszen úgy kell mozgatni a száját, mintha enne, ráadásul gyakran hallhatja, hogy hamm, edd meg :))

 • 2008.12.18 13:31:05Hűbele

  Hm Babó, volt egy ilyen gyanúm, de most egy világ omlott össze bennem:-)))

 • 2008.12.18 14:11:38ditakai

  Penelope Leach: Picik és kicsik  elég drága (8000Ft) de gyönyörű kiadvány, és mindenre választ ad - nem egyet, hanem leírja, a verziókat, amiből mindenki kiválaszthatja a számára szimpatikus megoldást  abszolút alapmű, mindenkinek ajánlom

 • 2008.12.18 14:20:18Vakmacska

  Libby Purves. Abszolút alapmű bármelyik (főleg a Hogyan ne legyünk tökéletes anyák). Még mindig visítva röhögök egyes részeken. Elsőgyerekeseknek hasonló hatású a Szécsi Noémi-féle Kismama naplója is.

 • 2008.12.18 14:27:36ditakai

  "10 kiadást megért Az a 9 hónap"  bakker, annál haszontalanabb adathalmazt, mint az a könyv...  nekem is megvolt, de kivágtam a fenébe

 • 2008.12.18 14:42:16mesianyu

  Eszembe jutott még:

  dr. Patik László Apás szülés

  /végig röhögtem az egészet/

  Dr. Tanya Byron & Sacha Baveystock Kicsi Angyalkák

  /bár ez inkább majd kb 2 éveskortól lesz igazán aktuális/  Amitől hullott a tollam:

  Kenéz Kíra Az első 12 hónap titkai

  /szerintem az írónő oldal szám alapján kapta a fizetést, mert minden fejezetnél hosszasan részletezi, hogy minden baba más ütemben fejlődik sok hasznos infót nem találtam benne :(/

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta