SZÜLŐSÉG

Ajándékkönyvek nagyhasúaknak

2008. december 17., szerda 18:00

Karácsonyi könyvajánló sorozatunkban most a kismamákra fókuszáltunk és nekik válogattunk könyveket. A már megszokott terhesnaplókon kívül ajánlunk csecsemőkkel kapcsolatos könyveket, és végre az ikerterhes várandós anyukák sem maradnak könyv nélkül.

Az első 12 hónap

Ahogy a Park Kiadótól már megszoktuk, ismét igényes könyvvel jelentkeztek, amely a 10 kiadást megért Az a 9 hónap folytatása. A vastag, terjedelmes kötetben a baba első évével kapcsolatban szinte nincs olyan kérdés, amelyre ne lehetne választ találni. A könyv érdekessége, hogy a számtalan hasonló kiadványhoz képest is tud újat mutatni, hiszen az első életév eseményeit nem csak orvosi, hanem érthető és emberközeli szülői szemszögből mutatja be. Bár az ára borsos, de a több mint 800 oldalon a legkisebb gondok is felbukkannak, megnyugtató magyarázatokkal együtt, a csecsemőkkel kapcsolatos összes témában.

Park Kiadó, 2008.
6900 FtBabatesztkönyv

A Babateszkönyv paramamiknak ideális, és olyan szülőknek, akiket furdal a kíváncsiság, hogy gyereküknek milyen képességeik vannak. A könyvben több témakör tesztjei találhatók, életkor szerint: fejlődési tesztek, gondolkodás, tanulás és emlékezet-tesztek, nyelvi tesztek, a gyerek önmagával és másokkal kapcsolatos ismeretei, személyiségének felmérése és szülőknek való tesztek. A tesztek előtt magyarázatok olvashatók a különböző életkorú gyerekek képességeiről, a tanulási folyamatokról és hasznos tippeket is adnak, hogyan bánjunk a gyerekekeinkkel.

Jaffa Kiadó, 2008.
2940 Ft

Amit minden kismamának tudnia kell a terhességről

A kisméretű könyv előlapján korongnaptár található, amelyet tekergetve az adott terhességi hét anyai és magzati jelentősebb változásai olvashatók. A rózsaszín, fényes oldalakon a fogamzással, terhességgel és a szülés utáni időszakkal ismerkedhet meg az olvasó: az anatómia leckétől a terhességi hetek eseményein keresztül a kórházi felszerelésig és a kispapák érzelmeiig a legfontosabb problémák terítékre kerülnek. A könyvbe be is jegyezhetjük legfontosabb kérdéseinket, amelyeket az orvosnak vagy a védőnőnek szeretnénk feltenni.

Alexandra Kiadó, 2008.
1999 Ft

Amit minden anyának tudnia kell a baba első évéről

Az előző, terhességet bemutató könyv folytatásaként a hasonló felépítésű és kinézetű könyvben a kisbaba fejlődését, fizikai és szellemi változásait követhetjük nyomon. A borítóban itt is korongnaptárt helyeztek el, amellyel gyorsan kikereshető, hogy a gyerek az adott hónapban hol tart a fejlődésben. A kék lapokon részletesebb információk olvashatók hónapokra bontva, és a kismama lelki változásaival is foglalkozik a könyv, amely három fő részből áll: gyermekgondozás, mamák és babák hónapról hónapra és hétköznapi problémák.

Alexandra Kiadó, 2008.
1999 Ft

Hurrá, ikrek!

Ez a kiadvány hiányt pótol a magyar könyvpiacon, hiszen az ikerterhességről általában kevés szó esik Talán azért, mert nem túl gyakori a többes terhesség. Ugyanakkor annyira nem is ritka, bizonyítja ezt egy honlap, ahol ikres anyukák osztják meg tapasztalataikat, gondolataikat a várandósságukról, a szülésről, nevelésről és adnak tanácsokat egymásnak a dupla gyerekkel járó élethelyzettel, új feladatokkal és ismeretlen problémákkal kapcsolatban. A Hurrá, ikrek című könyv pedig nem más, mint a többes terhesség témáinak feldolgozása a honlap fórumának gondosan válogatott hozzászólásaival kiegészítve, amely személyessé teszi a könyvet, hiszen olyan anyák tollából származik, akik átélték az ikerterhességet, ikerszülést és saját tapasztalataik vannak minden témában.

Sanoma Kiadó, 2008.
2500 Ft

Simó Tímea: Pocakosnapló - A babavárás megismerésére és megörökítésére

A legjobb, ha ilyen könyveket ajándékba adunk, mert a kismama, annak ellenére, hogy soha nem fogja összefirkálni a könyvet, nagy örömmel fogadja majd. A Pocakosnapló, melynek ez már a harmadik kiadása, hasznos könyv lehet a leendő anyukáknak, ugyanis olyan témákat is boncolgat, amire minden kismama kíváncsi, de kevés helyen van leírva. Ilyenek például a menetrendszerinti szűrések (valamint a menetrenden kívüliek), a baba fejlődése, s látványosan vezethetjük végig hétről hétre a saját, valamint a baba paramétereivel, orvosi adataival. Az album fényét száz darab 3 dimenziós UH-fotó emeli, amivel nyomon követheti a kismama, hogy az ő babája éppen milyen is lehet most. A könyv igazán praktikus és szép lett, akár mindig magunknál is hordhatnánk, ha nem lenne akkora, mint a nappali ablaka. (win)

New Age Média 2000 Kft. 2005.
2.990 Ft 

Simó Tímea: Gyerekszáj – Napló a gügyögéstől a legkedvesebb mondásokig

Amikor gyermekünk egyszer csak olyat mond, hogy nem kapunk levegőt a nevetéstől, hirtelen elkezdünk magunkban rimánkodni, hogy csak ne felejtsük ezt soha! Mert annyira helyes, amikor bübőkének hívja a sarokban a pókot, de hát mindig csak papírfecnikre írjuk össze, amit elhagyunk, s végül elenyész az egész. A Gyerekszáj napló nem csak arra ad lehetőséget, hogy gyermekünk aranyos megnyilvánulásait feljegyezzük, hanem egészen 6 éves korig archiválhatjuk a rajzait (évente két A4-es oldalt). S ha már beszéd, teret engedtek az alkotók a logopédusoknak is. Minden évre jut logopédiai tanács, mit ne erőltessünk a beszéddel kapcsolatban és mire figyeljünk oda a piciknél. Megörökíthetjük, hogy mi volt aktuálisan a gyerek kedvenc meséje, éneke, játéka, s emlékezetes alkalmakról is írhatunk. Igazán praktikus ajándék lehet főleg akkor, ha a mama időhiányában szenved, s örül, ha vezeti a könyv a kezét. (win)

New Age Média 2000 Kft., 2005.
2.100 Ft

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.12.17 18:17:52Magenta

  Trábert Ivett: Hurrá, terhes vagyok... de frászt kapok mindenkitől.

 • 2008.12.17 18:23:04Magenta

  Ja és a klasszikus Kismamák nagy könyve se hülyeség. :)

 • 2008.12.17 18:35:03marcangoló

  Remélem, mindenki tudja, hogy az ikreskönyv egyik szerzője rendszeresen ír a Porontyra. ;-) Gratulálok neki a könyvhöz is!

 • 2008.12.17 18:38:45dodóó

  Nekem a pocakos naplóm volt.

  Jó dolog volt vissza olvasni.

  Főleg azért mert vannak dolgok amikre nem vagy homályosan emlékeztem.Viszont ahogy olvastam a naplót a saját szavaimmal megfogalmazva újra beleéltem magam az adott helyzetbe.

 • 2008.12.17 19:46:39mesianyu

  Ez az én személyes kedvencem gondolom sokan ismeritek:

  Vicki Iovine Barátnőim a terhességről

  Nekem sokat segített, hogy ne aggódjak fölösleges dolgokon és legyen időm élvezni is a pocakos hónapokat.

 • 2008.12.17 19:48:38Subbantósdi

  konyvudvar.net/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=3970&category_id=41&option=com_virtuemart&Itemid=8

  www.antikvarium.hu/ant/book.php?ID=129450

  www.fo.hu/hu/konyv/szakkonyv/orvosi/spock_doktor_csecsemo_es_gyermekgondozasa

  www.gyermekabc.hu/3986-Nekem-bejott-1001-jo-tanacs-kismamaknak.html

  Azért nekem is van pár ajánlatom. Igazából amiket mi használtunk, míg kismama voltam, az a Spock-könyv és a Kismamák és Kisbabák Egészségkönyve, a mai napig forgatjuk. A másik kettő viszont esetleg még bejöhet valakinek, a szótár azért lehet segítség olyanoknak, akik úgy érzik, elvesznek a sok ismeretlen szakszó hallatán az egész terhességi időszakban, a Nekem bejött című könyv meg kicsit olyan "trendi" laza felfogásban előadott tanácsadás, személyesebb hangvétellel, mint a szakkönyvek.

  Jó olvasást az esős, hideg napokra és estékre és olvasnivalókat a karácsonyfa alá mindenkinek!

 • 2008.12.17 20:00:00Szuszi

  Sinead Moriarty sorozatai...szórakoztató irodalom gyanánt. :)

 • 2008.12.17 20:49:42csongi07

  Az utolsó könyv nálunk most nagyon aktuális, az egyévesem már alkot szavakat. Igaz, volt egy nagy csalódás is:

  Felhívtam anyámat, na mi a gyerek első szava? MAMA! Néhány nap után rájöttem,hogy a kincsem a hammát mondja mamának. Szóval a kaja egyelőre fontosabb :)

 • 2008.12.17 21:23:14Magenta

  marcangoló, igen, pont tegnap kérdeztem rá egy másik posztban. :)  Gratulálunk neki (is)!

 • 2008.12.17 23:06:59Laluna

  két ajánlatom van:

  - A csodálatos újszülött

  - Az első 12 hónap titkai

 • 2008.12.18 06:32:13hinta-palinta

  Nagyon sok babás könyvet elolvastam, szakkönyveket, tankönyveket is, de ez viszi a pálmát. Rövid, velős,paramamiknak nagyon jó határozott hangvételű,de mégis egy kicsikét humorral átszőtt, olyan "dontvöri-s" azt sugallja, semmi baj, majd belejössz. Olvasmánynak is élvezetes, gyerekorvos írta. 5 pont.  www.uhu.hu/leiras.jsp?bookID=183039

 • 2008.12.18 06:41:50Tessina

  Bölcsek a bölcsőben: laikusoknak is érthető könyv a gyerek a fejlődéséről, főleg kognitív pszichológiai megközelítésből, nagyon érdekes dolgok vannak benne

 • 2008.12.18 08:45:32Pearl.79

  Ranschburg Jenő: Szülők könyve

  Deákné B. Katalin: Tudatos szülő sorozata

  Már csak hogy magyaroktól is legyen itt, mindegyik közérthető és nagyon jó.

 • 2008.12.18 12:37:04vasszűz

  A Kismamák nagy könyve szerintem egyáltalán nem jó, olyan tévedések vannak benne, hogy "három hónapos kortól a babát fordítva is be lehet tenni a kengurúba" (nem szabad, tilos!), meg leírja egy talán három hetes kisbaba egy napját, szerinte egy szopós baba napjában négyszer eszik... Viszont szép képek vannak benne.

 • 2008.12.18 13:20:54babó

  Bölcsek a bölcsőben!!!  az a top, olyat úgysem kap mástól, és annyira elválik a babócát várunk ünytyülipüntyüli vonaltól. :))

  mérnökök és hasonlók előnyben + apának is bejöhet.

 • 2008.12.18 13:21:16babó

  óóó, Tessina már írta, bocsi :))

 • 2008.12.18 13:23:23babó

  csongi07  egyre inkább az a meggyőződésem, hogy a mamma=kaja általános jelenség. nálunk is ez volt, és barátnőméknél is most éppen. :))  logikus is, hiszen úgy kell mozgatni a száját, mintha enne, ráadásul gyakran hallhatja, hogy hamm, edd meg :))

 • 2008.12.18 13:31:05Hűbele

  Hm Babó, volt egy ilyen gyanúm, de most egy világ omlott össze bennem:-)))

 • 2008.12.18 14:11:38ditakai

  Penelope Leach: Picik és kicsik  elég drága (8000Ft) de gyönyörű kiadvány, és mindenre választ ad - nem egyet, hanem leírja, a verziókat, amiből mindenki kiválaszthatja a számára szimpatikus megoldást  abszolút alapmű, mindenkinek ajánlom

 • 2008.12.18 14:20:18Vakmacska

  Libby Purves. Abszolút alapmű bármelyik (főleg a Hogyan ne legyünk tökéletes anyák). Még mindig visítva röhögök egyes részeken. Elsőgyerekeseknek hasonló hatású a Szécsi Noémi-féle Kismama naplója is.

 • 2008.12.18 14:27:36ditakai

  "10 kiadást megért Az a 9 hónap"  bakker, annál haszontalanabb adathalmazt, mint az a könyv...  nekem is megvolt, de kivágtam a fenébe

 • 2008.12.18 14:42:16mesianyu

  Eszembe jutott még:

  dr. Patik László Apás szülés

  /végig röhögtem az egészet/

  Dr. Tanya Byron & Sacha Baveystock Kicsi Angyalkák

  /bár ez inkább majd kb 2 éveskortól lesz igazán aktuális/  Amitől hullott a tollam:

  Kenéz Kíra Az első 12 hónap titkai

  /szerintem az írónő oldal szám alapján kapta a fizetést, mert minden fejezetnél hosszasan részletezi, hogy minden baba más ütemben fejlődik sok hasznos infót nem találtam benne :(/

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta