SZÜLŐSÉG

Hennatetoválás feszül a hason

2008. szeptember 26., péntek 13:00

Hát ez itt a legújabb terhesdivat, hennával kidekorálni a jó nagy púpot, hadd látszódjon minél jobban. Én mondjuk irtózom a lemoshatatlan hennától, de ezeket a képeket nézegetve nem is néz ki rosszul. És mindeféle misztikus meg szimbolikus mintákat lehet a hasra dekorálni, ami biztosítja majd a púplakó boldog életét.Jelenleg ez az egyik legelterjedtebb ajándék Amerikában, ahol az úgy nevezett baby showereknek, vagy babaköszöntőknek igen nagy hagyománya van. A baby showert mi is nagyon jól ismerjük a filmekből, és nagyon sokat gondolkoztam már rajta, hogy ezt az amerikai hagyományt vajon mért nem vettük át?Hiszen a Halloweentől kezdve a Valentin napig mindent próbálunk integrálni, egy ilyen, tulajdonképpen hasznos és kedves hagyományt pedig, ahol a barátok összegyűlnek a bébit ünnepelni, és nem utolsó sorban megpróbálnak mindent beszerezni amire az anyukának szüksége lehet, meg sem próbálunk. Pedig az ünneplés mellett ez nagy segítség is, ráadásul az anyuka érezheti, hogy nincs egyedül, lesz kire számítania. Vajon pusztán a marketingeseken múlt, hogy nincs nálunk baby shower, vagy mi babonásak vagyunk, és nem szeretünk szülés előtt ünnepelni?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.09.26 14:02:55E-ke

  Mondjuk sok múlik azon, hogy ez a kép borzasztó rosszul van elkészítve, fénylik, és nagyon rossz a henna színe.

  Ha nem lenne tök fehér a pocak és sötét a rajz, nem lenne rossz. Láttam már kicsi, gusztusos hennát, brátságosabb, melegebb, barnás árnyalatban.

  (De én nem vagyok pártatlan-én tetoválás-fan vagyok:o))De nem agyonvarrt:o))

  Aza babaköszöntő tényleg babonaság nálunk. De annyira nem is ismert még, hogy nem egy filmben hallottam, hogy baba-zuhanynak fordították:o))

 • 2008.09.26 14:07:45Vvuk

  Mifelénk nem a baby shower meg, hanem a tejfakasztó party. Ez azt jelenti hogy az údonsült apuka jön össze a születés napján/másnapján a barátokkal és iszik nagyok a jövevény egészségére. Ebből sajna az anyuci kimarad. (Ilyenkor nincs ajándékozás)

 • 2008.09.26 14:08:43E-ke

  Nem tudok fogalmazni, bocsánat. Szóval nálunk tényleg babonaságból nem ünnepelnek előre babát, csak utólag. De azért megveszünk mindent még elötte.:o))

  Mondjuk nekem tetszik ezaz amerikai szokás:o)főleg, hogy az egész egy kedves összejövetel, játékokkal, ahogy Cantaloupoe mondja.

 • 2008.09.26 14:09:06Vvuk

  sem

 • 2008.09.26 14:09:41E-ke

  Vvuk, ez nagggyon jó:o))) tejfakasztó party, ezt még sose hallottam:o)))))

 • 2008.09.26 14:10:04Crear_alien

  a hennazas jopofa, de ilyet az eletben nem csinaltatnek. nekem visszataszito :(

  bababulit nekem mar pedzegettek az ismerosok, hogy mikor tartok, csodalkoztam is, mert eddig csak filmekben lattam...

  terhesgatyom nekem sincs, egyet felprobaltam, de olyan balnanak ereztem magamat benne :( inkabb leturom a farmert es hosszabb felsot veszek fel.

 • 2008.09.26 14:11:32cantaloupe

  E-ke,  na igen, ezt mondom, hogy az buli mar nem szamit sokat, ha az anyuka ugyis mindent megvesz-berendez elore.  Indiaban peldaul tartja magat a babona, hogy azon az imadkozos szertartason kivul tenyleg SEMMIT nem kap a gyerek szuletesig.

 • 2008.09.26 14:13:30Pandi

  Vvuk, na igen, a tejfakasztó party.:)

  Csak azt nem értem, hogy ha az anyuka kimarad belőle (márpedig igazoltan kimarad belőle), akkor kinek fakad és mi?:)))

  Vagy vajon mi a hatásmechanizmus?:)  Amúgy a témához, nekem ez "picit" sok.

  Valószínűleg ha óriási néphisztéria szintjére nőne a népszerűsége, én akkor sem élnék vele.:)

 • 2008.09.26 14:13:47Vvuk

  Amikor húgom született én voltam 3 éves nővérem 5. hálózsákban battyogtunk ki egyik este a konyhába, és ott volt apa meg sok szomszéd és sok pezsgősüveg. :)

  anyukám mesélte, hogy mikor hazajött a kórházból húgommal, a konyhában irdatlan mennyiségű pezsgősüveg volt. Apa egész héten ünnepelhetett. :P

 • 2008.09.26 14:14:16csutkababa

  A hennázás jópofa, kisebbik lányom csinálta a nyáron. Ez az ábra neki max. 1 óra lett volna:-))

  Nagyon szép jin-jang ábrát tett a bokámra, vállamra Hórusz szem ábrát. Fekete henna nem barnul,csak halványul.

  A natúr henna a vöröses-barna, az halványulva veszít a színéből.  És mindkettő lekopik 2 hét alatt.

  Szóval szokatlan, de jópofa dolog ez.

 • 2008.09.26 14:16:38magmama

  Nagyon szépek a minták! :)

  A hennába az a jó, hogy lekopik. Egyszeri és megismételhetetlen. Nem lehet pont ugyanúgy megcsinálni kétszer.

 • 2008.09.26 14:16:39Vvuk

  valóban a témához: Ez a minta nem tetszik, de másikkal talán jól is nézhetne ki.

  Egyébként meg, ha alapjáraton nemigen pakolja ki közszemlére egy kismama a pocakját akkor MINEK?

 • 2008.09.26 14:19:17magmama

  Az ilyesmit az ember nem másoknak csináltatja, hanem inkább önmagának és a Picurinak a pocakban.

 • 2008.09.26 14:20:03Vvuk

  most elképzeltem a gömbölyödő pocakra hennázva egy bálnát :)

 • 2008.09.26 14:20:31ruju

  Nekem az ötlet kifejezetten tetszik, nyári kismamákon jól mutathat. A képen az ábra lehet, hogy túl sok, de maga az ötlet...  Ami inkább nem tetszik, az a fekete henna, amivel ezt csinálták, mert az állítólag erősen allergizál és nem "az igazi". Szóval ha valaki csináltat, hajrá, sztem igenis vagány, de rendes, barna hennával.  (Volt egyszer valami olyasmi is, hogy különféle figuratív dolgokat festettek a kismamák hasára, mint pl. dinnye - mármint mintha egy nagy dinnye lenne, meg gyerekarc, stb. Sztem az is aranyos volt, egy-egy bulira nagyon bejönne - és az abszolút lemosható volt. De tényleg nehéz lenne olyat találni, aki végigüli az alkotást)

 • 2008.09.26 14:21:48Pandi

  Csutkababa  A henna maga nekem is tetszik, még ha hozzám nem is passzol.

  De nekem valahogy a fenti összhatás olyan nagyon brutál (óriás, fénylő hason ez a szívecskés, nagyon nagy minta...).

  Még ha egy kis vigyorgó pálcikaemberke, vagy hasonló lenne.:)))

 • 2008.09.26 14:24:16Vvuk

  www.trendhunter.com/images/phpthumbnails/25704_5_468.jpeg  ez már jobban tetszik kicsit, de ez meg túl nagy

 • 2008.09.26 14:41:27Picicica08

  nekem nem jön be ez a hennapocak.Elöször is rajtam kívül senki nem látná,mert nem mászkálok feltűrt pólóban.Másrészt meg így még inkább kihansúlyozza a pocak méretet ami a vége felé amúgy sem kicsi.Valahogy nem gusztusos(mint pl egy váll vagy egy bokatetkó-na az sem szinesben)

 • 2008.09.26 14:43:17Vvuk

  Elkezdtem nézelődni és találtam olyat, hogy gipszmintát vesznek a pociról és szépen kidíszítve faldísz és örök emlék lesz belőle.

  Ha nekem ez eszembe jut biztos csináltam /tattam volna ilyet :)  www.trendhunter.com/trends/pregnancy-art

 • 2008.09.26 14:58:44mutika

  undoritóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó

  kövezzetek meg, de ez ocsmány

 • 2008.09.26 15:48:53baud

  A henna elkészítési ideje függ attól, hogy mekkora és milyen bonyolult mintát akarsz. Nekem volt már olyan a kezemen, hogy félóra alatt elkészült. Ennél kisebb volt, de jóval bonyolultabb.  csutkababa,

  leányod vállal hennázást? Mert én nagyon szeretnék valamikor egyet. De csak natúrból, a feketétől kiütök.

 • 2008.09.26 16:18:34Subbantósdi

  Szép, de én az a tipusú kismama vagyok, aki sosem mutogatta a hasát a ruhán kívül, mindig ráhúztam a felsőmet. Akkor meg minek a tetoválás,ki fogja látni, mondjuk azon kívül, akinek otthon vagy vendégségben megmutatod, mert felhúzod a pólódat?

  De ízlése válogatja, van, aki úgy jár-kel terhessége alatt, hogy kint van a hasa, én már csak azért sem tettem, mert a napsugarak is károsak a magzatnak, ha érik, meg én sem szeretném, hogyha leégne a hasam és amúgy is, a hogy feszül, jönnek elő a terhességi stíriák és ezt nem mutogatom ország-világnak.

  Bocs, ha túl prózai voltam.... :o)

 • 2008.09.26 17:40:46Veritas

  Tudom, az én fejemben van a hiba, de engem egy kicsit zavar, ha egy kismama az utcán a fedetlen pocakját mutogatja. Arról már nem is beszéve, ha pocakmutogató anyuci önkritikája fejletlen és a vöröseslilás striás, kifordultköldökű, esetleg szőrös hasát mutogatja. Kórház környékén láttam már ilyet sétálni. Kihagytam volna az élményt. És még ha festet is rá... A képen lévő rajz egyébként nagyon tetszik és a hennával sincs semmi bajom (a tetkóval se).

 • 2008.09.26 18:22:40dodóó

  Tanulság az elírt e-mail címről: Egy minneapolisi házaspár eldöntötte, hogy Floridába megy felmelegedni egy különösen fagyos télen. Úgy tervezték, hogy ugyanabban a hotelben szállnak meg, ahol a mézesheteiket töltötték 20 évvel azelőtt. Mozgalmas programjuk miatt nehéz volt összeegyeztetni az utazási időpontot, ezért a férj pénteken, a feleség pedig a következő napon repült Minneapolisból Floridába. A férj bejelentkezett a hotelbe, ahol a hotelszobában egy számítógép is volt, nem úgy mint évekkel azelőtt, és eldöntötte, hogy küld egy e-mailt feleségének. Véletlenül azonban kihagyott az e-mail címből egy betűt, s anélkül, hogy észrevette volna a tévedést, elküldte a levelet a rossz címre. Közben ... valahol Houstonban ... egy özvegy épp a férje temetéséről érkezett haza, akit az Úr hazahívott az ő dicsőségébe, egy szívinfarktus után. Az özvegy elhatározta, hogy megnézi a barátoktól és rokonoktól érkezett e-maileket. Miután elolvasta az üzenetet, visított és elájult. Fia berohant a szobába, édesanyját a földön találta, majd felpillantott a képernyőn található szövegre: Szerető feleségemnek Időpont: 2005 okt.13, péntek Tárgy: megérkeztem! Drága szerelmem, Tudom, meg vagy lepődve, hogy üzenetet kapsz tőlem. Már számítógépük is van az ittenieknek és lehet szeretteinknek e-mailt küldeni. Épp most érkeztem meg és jelentkeztem be. Minden elő van készítve a holnapi érkezésedre és már nagyon várom, hogy találkozzunk. Remélem, hogy az utazásod olyan csendes lesz, mint az enyém. PS.... Tényleg nagyon meleg van idelent!!!

  Bocs, de én olyan jót röhögtem.Remélem ti is.

 • 2008.09.26 19:14:46másutt

  Volt egy tetovalasom a hasamon (a koldokom korul), de leszedettem. azota semmifele testfestek nem tetszik... van ilyen. szerintem 30 felett kicsit ciki. ;) 60 felet meg mar nagyon gaz. nincs annal szornyubb, mint egy oreg, tetovalt no.  A hasamat meg nem szoktam mutogatni amikor nem vagyok terhes. Igy terhesen sem.  Nagyon sok no imadja mutogatni magat terhesen ("nezzetek csak! megnott a mellem B kosarrol C kosarra, most ezt MINDENKIVEL megosztom!"), en nem....

 • 2008.09.26 20:00:22fecske

  Jó azért néha egy kis bohémság! És persze attól függ mennyire passzol a személyiséghez - ha igen, hajrá!

 • 2008.09.26 20:27:50Memme

  30 felett vagyok es cseppet sem erzem cikinek a tetovalasaim :-) A bokamon levo szexi a vallamon levo pedig szep :-)

 • 2008.09.26 20:42:26borzoj

  Cirkalmas húsvéti tojásra emlékeztet,szerencse,hogy a patkolás nem jutott eszükbe.

 • 2008.09.26 21:01:38baud

  A patkolt tojásra gondolsz? Dédapám csinált olyant.

 • 2008.09.27 01:04:09Moira

  baud: ha érdekel én régebben hennázgattam (nem üzletszerűen), ha érdekel a dolog, akkor dumálhatnánk róla.

 • 2008.09.27 08:12:37kerekszilva

  Nekem tetszik! :-)

 • 2008.09.27 08:33:53szövetszöcske

  Szerintem jól néz ki. Tetszik a cirádás ábra, meg a nagy pocak külön-külön is, és kombinálva meg jól hangsúlyozzák egymást. Bevállalósnak lenni, meg pocakot villantani szerintem egyébként menőbb mint azon háborogni, hogy mért csinálnak ilyet mások.

 • 2008.09.27 09:43:41jucili

  Nekem tetszik a henna a pocin is. Más kérdés, hogy én nem mutogatnám, max. a férjemnek. Mint ahogy nem mutogattam a hennátlan pocimat sem senkinek.

  Az amerikai szokásról: számomra ez giccs.

  Nálunk a baba születése után tejfakasztó buli volt. A baráti társaság fiú és lány tagjai külön-külön ünnepeltek. Nagyon helyesek voltak. És másnaposak...:)

 • 2008.09.27 10:04:30eino.

  Szövetszöcske, én magam nem háborgok, de szerintem meg mára már semmit nem jelent, ha valaki kirakja a hasát. Egyszerűen nem bevállalás, hanem divat kérdéssé vált. Ugyanúgy, ahogy régen a fiúk fülében a fülbevaló (szigorúan csak az egyik oldalon) kuriózumnak számított, meg olyan jujdevagány dolognak.

 • 2008.09.27 10:06:47eino.

  Folyt.: mára meg egy egyszerű kellék. Már akinek ez bejön , meg a festett haj...

 • 2008.09.27 10:54:28baud

  Moira,

  érdekel. :)

  Ha írnál ide, megbeszélhetnénk a részleteket: baudolinonarrator[kukac]yahoo[pont]com

 • 2008.09.27 11:16:50kaktuszvirág

  Csak nekem volt bazi nagy barna csík a hasam teljes hosszában???

  Én mindig azt gondoltam, én leszek a bevállalós villantós kismama, amihez a júniusra várt gyerkőc is adott támogatást, ehhez képest egész nyáron azon paráztam, nehogy a kinyúlt hasbőrömet nap érje :-)

  De szerintem tiszta hason (van olyan valakinek? Őszinte válaszokat kérek!:-) jól nézhet ki.  A baby showernél meg szerintem sokkal jobb, mikor hetekig vándorolnak a barátok és hozzák a jókedvet, bátorítást és kis ajándékokat. Engem ez tartott életben az első 6 hétben.

 • 2008.09.27 13:19:36zászlósi

  Nekem ez a morbid / nem a felnött pelenka/ egyszerüen Ronda!!

 • 2008.09.27 18:49:01dominoizzy

  eléggé undorító a festés, és a kidudorodó has amit mutogatnak...miért nem lehet rendesen lehúzni a pólót.hogy legalább a terhességi csíkok ne látszódjanak?

 • 2008.09.27 20:40:38anyamadár

  Kinek a pap, kinek a papné...

  Miért biztos, hogy mutogatja? Én is azon a véleményen vagyok, mint az előttem szóló Magmama írta, hogy sokan csak maguknak meg a picurinak csináltják. :)

 • 2008.09.28 18:02:46hoel

  Nekem a hasam tök tiszta volt, zéró csik- mázli!, viszont a terhes has mutogatása olyan számomra, mintha vki vmilyen intim testrészét tenné közszemlére. Gáz.

 • 2008.09.29 20:31:37anyamadár

  Hoel hát ma már boldog-boldogtalan mutogatja a hasát a kismama-pocak még helyes is szerintem :) vagy arra gondolsz, hogy akkor intim ha gyerek nő benne?

 • 2008.09.30 16:50:42hoel

  Anyamadár: ha elolvasod amit irtam., kiderül belőle, hogy a TERHES has mutogatását tartom túl intimnek. És hát , ugye a terhes hasban gyerek szokott nőni, nem a sok krémes miatt lett ekkora.Egyébként a has mutogatásával nincs semmi bajom, csak pont a terhes pocak mutogatásával.Van akinek nagyon tetszik és van akit taszit. Én intim látványnak tartom ami csak az apukára meg a terhes anyára tartozik, másra kevésébé-.

 • 2008.09.30 16:51:19hoel

  Anyamadár: ha elolvasod amit irtam., kiderül belőle, hogy a TERHES has mutogatását tartom túl intimnek. És hát , ugye a terhes hasban gyerek szokott nőni, nem a sok krémes miatt lett ekkora.Egyébként a has mutogatásával nincs semmi bajom, csak pont a terhes pocak mutogatásával.Van akinek nagyon tetszik és van akit taszit. Én intim látványnak tartom ami csak az apukára meg a terhes anyára tartozik, másra kevésébé-.

 • 2008.12.24 23:32:22noisette

  Ha már az ember lánya terhesen vagy sem hennával tetováltat, legalább ne fekete hennával tegye... Ha jól látom a képen pont fekete henna látható, ami PPD-t tartalmaz, és az elég csúnya allergiás reakciót válthat ki.

  dermatology.cdlib.org/91/original/henna/wolf.html

  klikk a linkre ha bírja a gyomrotok, nem kívánom senkinek, főleg nem ekkora felületen, terhesen...

 • 2008.12.24 23:35:05noisette

  Engem leginkább ez a link győzött meg...

  emeritus.blogspot.com/2008/08/allergy-from-henna-tattoos.html  Terhesség alatt hajat festeni lehet, ha már itt tartunk?

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta