SZÜLŐSÉG

A kiskamaszokat az állatok, a divat és a hírességek érdeklik

2008. szeptember 1., hétfő 17:00

Egy friss felmérés szerint a 8 és 14 közötti magyar gyerekeket az állatok, a divat és a hírességek érdeklik leginkább. Majdnem felüknek nincs példaképe, azok pedig, akiknek van, szüleikre vagy valamelyik külföldi sztárra, sportolóra néznek fel leginkább. Havonta átlagosan 3300 forint zsebpénzt kapnak fejenként ennek a korosztálynak a tagjai, és fogyasztási szokásaik jelentősen meghatározhatják az egész család fogyasztását - egyebek mellett ez derül ki a Szonda Ipsos kutatásából. A felmérés eredményeit hétfőn ismertették egy budapesti iskolában.A "Kid.comm"című kutatásban egyebek mellett a 8 és 14 év közötti gyerekek kommunikációs, fogyasztási szokásait vizsgálták. Rákérdeztek arra is, melyik a kedvenc TV-csatornájuk, rádiójuk, mennyi zsebpénzt kapnak, illetve érdeklik-e őket a márkás terméket. A Szonda Ipsos munkatársa összesen 2 ezer általános iskolás gyermeket kérdeztek meg, többféle módszerrel. Hasonló felmérést még nem készítettek itthon - mondták a közvélemény-kutatók.

A 8 és 11 év közötti gyerekeket az állatok, az autók és a sport érdekli leginkább, információt pedig főként a szüleiktől szereznek. A 12 és 14 év közötti kiskamaszok figyelmét inkább a divat, a számítógép, a zene, a hírességek kötik le, információkat pedig elsősorban barátaiktól, osztálytársaiktól kérnek, a szülők náluk már hátrébb szorulnak. A megkérdezett gyerekek 73 százaléka rendszeresen néz tévét, több mint felük internetezik, újságot viszont csak harmaduk olvas. Ennél is kevesebben hallgatnak rádiót (26 százalék).

2 ezer gyermekből 937 mondta azt, hogy nincs példaképe, 446-an szüleiket nevezték meg annak, 174-en egy külföldi sportolót, 161-en pedig egy külföldi hírességet. Valamelyik tanárát mindössze 18 gyermek nevezte példaképének.

A vizsgált korosztály tagjai - körülbelül 830 ezer fő - havonta átlagosan 3300 forint zsebpénzt kapnak szüleiktől. Ennek alapján évente körülbelül 33 milliárd forint felett rendelkeznek ezek a gyerekek összesen. A kutatásból kiderült az is, hogy a gyerekek 45 százaléka úgy véli: a márkás termékek egyben jobb minőségűek is. 9 százalékuk nem szívesen megy olyan helyre, ahol nincs internet, sokan közülük pedig el sem tudták képzelni, milyen lehetett az élet korábban mobiltelefon nélkül.

Ranschburg Jenő pszichológus a kutatás kapcsán arról beszélt, hogy a gyerekek vásárlási szokásainak alapjai 2 éves koruktól elkezdenek kialakulni, 8-9 éves koruktól pedig már a család vásárlási szokásait is befolyásolhatják. Nagyon fontos itt a szülők a felelőssége, a szakember úgy látja ugyanis, hogy szülők az ilyen szituációkban egyre inkább kilógnak a döntéshozói szerepből - azaz a gyerek mondja meg, mit is vegyenek meg, és ez nem minden esetben szerencsés. A szülői tekintélyt meg kell óvni, mivel részben ez teszi majd normakövetővé a gyereket - fogalmazott Ranschburg Jenő.

Káros irányba befolyásolhatják a gyerekek fogyasztási szokásait a tévéreklámok is, amelyek gyakorlatilag a gyerekeken keresztül vesznek ki pénzt szülők zsebéből, "márkaőrültté teszik őket". Ranschburg Jenő szerint nem lenne szabad olyan reklámokat forgatni, amelyben a szülő-gyermek viszonyban a felnőtteket esendő, tudatlan személyként ábrázolják, mert ez félrevezető. A családon belül fontos az is, hogy a gyerekek felnézzenek szüleikre, és felfedezzék értékeiket, még a kamaszkor előtt.

A tévénézési szokásokon pedig azzal lehet javítani, ha a gyermek ott is megtanul mértéket tartani. Azaz, nem kapcsolgat a csatornák között, hanem inkább a szülőkkel együtt néznek meg egy olyan műsort, amelyet közösen választottak ki a kínálatból - magyarázta a szakember.

Független Hírügynökség

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.09.02 15:49:05cozumel

  Kovezzetek meg...de ha egyszer gusztustalanul gazdag leszek, lesz a hazamban moziszoba.

  Nem hazimozi rencer, hanem M O Z I.

  Miert?  Mert mozibolond vagyok.  De veszek hozza egy pattogatott kukorica masinat, es jol meghivlak Benneteket egy mozizasra :-)  Ja, filmvalasztek? Hat, romantikus-picsogos az nem lesz...a horrort sem csipem...a tobbi johet! :D

 • 2008.09.02 15:50:43B-

  csutkababa: nem akarlak elkeseríteni, de normális képcsöves tévékből már nincs valami nagy felhozatal. Nekünk most romlott el a régi, elugrottam a boltba, majd leesett az állam. Plazmát-LCD-t kapni minden méretben (és tényleg közelről ocsmány a képük, nem értem, hogy ha az alsó árkategóriás laptopom tűéles képet ad, akkor egy százezres tévé miért nem, na mindegy), képcsövesből meg egy-kettő árválkodott a polcon, de a dizájnjukból látszott, hogy mindet négy-öt éve tervezték minimum. Végül megvettük az egyiket, piszok olcsó volt, de nem valami király a képe szerintem. Mindegy, ebbe a kicsi lakásba nagyobbat nem érdemes.  Viszont van a családban gigantikus nagyképernyős plazma (vagy LCD), és mivel nem ilyen méretarányban sugározzák a műsorokat, vagy torzít a tévé (mert kicsit kihúzza oldalra, hosszabb ugyanis a képernyője, mint a normál), vagy oldalt két szürke csík látszik. Szóval értelme nem sok van.  Egyébként én is frászt kapok, ha egy központi szobát (nappali) dominál a tévé, ha be van kapcsolva, egyszerűen nem tudsz máshová nézni, ha meg ki van kapcsolva, az a nagy sötét képernyő úgy fikszíroz, mint Szauron szeme. Brrrr...  Én most úgy gondolom, hogy ezzel a kis béndzsó tévével kihúzzuk egy-két évig, aztán mire ez is bekrepál, kiforr az új technika, addigra nagyobb lakásban is leszünk, jöhet a nagyobb lapos tévé.  (Ja és megkérdeztem a szerelőt, aki az előző tévénk márkájával kapcsolatosan tett valami megjegyzést, hogy ő mint hozzáértő, mit ajánl? Erre közölte, hogy mindet Kínában meg Koreában szerelik össze, úgyhogy teljesen mindegy. Hát köszi. Egyébként minden műszaki cikkre jellemző szerintem, hogy egyre többet tud, és egyre rövidebb ideig bírja. Mobil, fényképező stb. Szerintem az Orion után nem lesz még 1 tévéd, ami 20 évig bírja. Apukám még kamasz koromban is az egyetemista korában vett fényképezőgépével fotózott kiváló minőségben, és a diplomázásra vett óráját hordta. Szerintetek nekem hány olyan gépem-eszközöm van, amit egyetemista koromban vettem/kaptam? Ja, és az én gyerekem még nem is kamasz, 16 ugyan, de hónapos.)

 • 2008.09.02 15:50:54eino.

  ,,de egy hdtvnel 3 meterrol mar nem latod a pixeleket :)"  Most azon filózom, van-e egyáltalán 3 méter távolság a szobámban... :)

 • 2008.09.02 15:54:54eino.

  cozumel , egy projektor meg egy vetítővászon pár év múlva szerintem kivitelezhető. Állítólag a projektorok árát is leviszik, úgy, ahogy a mobilok sem olyan veszett drágák, mint eleinte :)

  Amúgy nekem is vágyam volt a saját mozi, de pattogatott kukorica max. vígjátékok alatt lenne engedélyezett :)

 • 2008.09.02 15:55:14Zsákos ember

  masfel meterrol sem latod.

 • 2008.09.02 15:55:40monsterwoman1

  "Egyébként én is frászt kapok, ha egy központi szobát (nappali) dominál a tévé, ha be van kapcsolva, egyszerűen nem tudsz máshová nézni, ha meg ki van kapcsolva, az a nagy sötét képernyő úgy fikszíroz, mint Szauron szeme. Brrrr..."

  Nagggyon jóóó!:-)))

 • 2008.09.02 15:56:29eino.

  Cozumel, nekem nem is célom , hogy gusztustalanul gazdag legyek. Beérném a sima gazdagsággal is. De a Jóisten nem értékeli a szerénységemet. :(

  :)))))))))))))

 • 2008.09.02 15:56:50I. Pipi

  'Szerintetek nekem hány olyan gépem-eszközöm van, amit egyetemista koromban vettem/kaptam?'  nana, egyebkent hogy lehetnenk fogyasztoi tarsadalomma? Hiaba kuzdesz!

 • 2008.09.02 15:57:04B-

  eiono: a jakuzzit nem kell állandóan feltölteni, egyszer megtöltöd, aztán van benne szűrő meg nyomatod bele a fertőtlenítőszert. Viszont az áramot azt gondolom zabálja :-) Meg szerintem pont a fertőtlenítők miatt a bőrnek sem tesz jót.  Dali egyszer azt mondta, hogy azt, hogy ki mennyire gazdag, azon lehet lemérni, hogy hány öreg fa van a kertjében. És ez szerintem tök igaz. Nekem ez hiányzik a legjobban, és ha rám szakad az OTP, ebbe fogok invesztálni: park, fák, tér, növények. Akkora kert (birtok), ahol állatokat lehet tartani. Vennék egy pónit a lányomnak :-))) Ha nagyon-nagyon-nagyon gazdag lennék, lenne saját tavam is. És akkor csak nevetnék a jakuzzikon... :-)

 • 2008.09.02 15:58:38Zsákos ember

  azert a "nem kell neki a barbi"-bol hogy atmentunk "de jo lenne sajat mozi, meg kert oreg fakkal"-ba :)))))))

 • 2008.09.02 16:02:36eino.

  B-, én ugyanígy vagyok: fák, bokrok, virágok, kis veteményes, állatok (póni helyett nálunk már rendes hátasló lenne), és esetleg egy kis tavacska.

  És talán (talán, talán, talán) pár éven belül lesz is egy kis parasztházikónk,a göcsörtös fácskákkal, kutyával, macskákkal, kapirgáló tyúkokkal. Ez még a realitáson belül van.

 • 2008.09.02 16:05:02cozumel

  Eino  engem sem fenyeget am a gusztustalan gazdagsag remkepe :-)))  Zsakos  szerintem mindenkinek van 1-2 alma, ami tenyleg csak penz (nagyon sok penz) kerdese. Az ember tisztaban van vele, hogy a megvalosulas eselye igen minimalis, de azert el lehet jatszani a gondolattal...aztan meg ugyis abbol fozunk, ami tenyleg ott van a konyhaban :-))

 • 2008.09.02 16:05:10eino.

  Zsákos, mert álmodozni jóóóóóóóóóó! Ne mondd, hogy nem :)))

  Bár Vörösmarty szegény Laurának jól beszólt: ,,Ábrándozás az élet megrontója,

  mely kancsalul festett egekbe néz."  Fenébe.

 • 2008.09.02 16:11:13szövetszöcske

  Saját hegyet, saját havas hegycsúccsal, meg tavacskával, esetleg sípályával senki nem akar? Esetleg földalatti leszállópályát és medvével töltött nyulat esténként vacsorára?  (ja, nem én vagyok a Vekerdy, igaziból nem is őt próbálom fikázni, általában egyet is értek azzal amit ír, nekem attól forog a gyomrom, ahogy egyesek hivatkoznak rá, a gyerek már 3 éves korában ír-olvas-jógázik-golfozik, biokaját eszik, soha nem mekkdodót, csak autentikus népzenét hallgat és művészeti értékkel rendelkező képeskönyvet rágcsál, na és legfőképpen vekerdy-stílusban nevelődik...)

 • 2008.09.02 16:14:44B-

  Egyébként a cikkben azt írja a Szakember, hogy ne kapcsolgassuk a tévét, hanem előre kitalált egy-két műsort nézzünk, aztán kikapcs. Hát, én is mindig azt terveztem, hogy MAJD EGYSZER bevezetem ezt a szokást.  Mint említettem, elromlott a tévénk, ami azt jelentette, hogy kb 15-20 perc használat után már nem lehetett kapcsolgatni (mert elment a kép, aztán csá), és kb 2 órás menetidő után elmentek a színek, majd 3 óra után elment a kép és viszhall. Tehát megvalósult az elmélet, hogy nincs kapcsolgatás, és előre kitalálom, melyik az a 2 óra, amit tévézéssel töltök, mert utána bezár a bazár, és ha fél órával korábban kapcsoltam be, lehet, hogy lemaradtam a film utolsó 5 percéről.  Majdnem beleőrültem.  Jó, tv-függő vagyok.  Érdekes, hogy mióta megvan a "kapcsolgatható" tévé, időben nem használom többet. Illetve a régi tévével is bevittem a napi adagomat, ha kellett zöldben! vagy fekete-fehéren néztem végig a műsort, csak tv legyen :-))  Szóval könnyű az ilyesmit kitalálni, de nehéz ennek szellemében élni. Kivéve persze, ha van az embernek alternatívája, mint baud esetében (bár nem helyeslem a gyertyafénynél történő kézimunkázást, szerintem nem tesz jót).

 • 2008.09.02 16:16:11B-

  szövet: ha vekerdy-szellemiségű gyerek, akkor 10 évesen se jógázik, és csak napi pár órára benéz a suliba, egyébként kötetlenül játszik :-) Különóra felejtős, mert leterheli. :-)

 • 2008.09.02 16:20:48szövetszöcske

  Nekünk kölyökkoromban Color Star tévénk volt, egyik este az egész család nézte rajta az űrhajós-bolygón leszállós-partraszállós filmet nagy figyelemmel, benne az űrhajós fószer éppen fel akarta robbantani a hiper-szuper hajtóművet, lehúzta a piros kart, nagy villanás, utánna sötétség, 5 percig csak hang volt a nagy sötétségben, majd az öcsém halkan megjegyezte, hogy füst van, már alig látszik a tévé, és tényleg csöpögött a műanyag a tévé hátuljáról. Soha nem tudtuk meg, hogy csak a tévé szállt el, vagy tényleg ekkorát robbant az a hajtómű...

 • 2008.09.02 16:30:58I. Pipi

  En nezhettem gyerekkoromban kotetlenul tv-t, es a konyveket sem meozta senki, mielott a kezembe adtak volna. Nagyon sok edesseget ettem viszont, szinten meozas nelkul. Nem jartam kulon sportra - nem futotta ra. Megis itt vagyok, epen egeszsegesen, egeszseges elvekkel, nezetekkel... Es bar nem volt a szuloi pelda kozott pl a turazas egyaltalan, en megis imadok turazni, mozogni. Ennyit a tudatos nevelesrol. Ja es sosem tellett szep uj, divatos csilivili ruhakra cipokre (hozza kell tegyem kiskoromban sosem erdekelt mi van rajtam, es nem is lattam, ha valakin meno cucc volt, mert nem is tudtam mikor mi a meno...persze voltak kedvenceim, de nem meno/nem meno alapon), de azert megis elcsabulok most, hogy mar megengedhetem, es bizony neha draga divatcuccot veszek.

 • 2008.09.02 16:38:15Zsákos ember

  szovetszocske :  www.retronom.hu/index.php?q=node/5993

 • 2008.09.02 16:40:32szövetszöcske

  Zsákos ember: Igen, ez volt, de nálunk nem robbant fel, csak szép halkan kinyúvadt és elfüstölt, ráadásul utánna ezermester-szaki megjavította, és még betartott 2-3 évig...

 • 2008.09.02 19:08:49baud

  méregzsák,

  nem, ez a házicsoki kifejezetten egészségtelen. :) És azért ilyen jó. :)

  Maradi vagyok, na. ;)

 • 2008.09.02 19:19:46baud

  B-

  a gyertyafényes kézimunkázást mi sem helyeseltük, de nem nagyon volt más lehetőség, ha egyszer elvették a villanyt. :)

  Mondjuk azért erre ritkán került sor. Emlékszem, egyszer egy barátunk hozott valami olyan lámpát (azóta sem tudom, mi volt a rendes neve), amibe nem petróleum járt, hanem valami olajféle, és volt egy fehér harisnyaszerű izé is benne. Fogalmam sincs, hogy működött, mert kicsi voltam, de emlékszem, hogy szinte lámpafény erősségű fénye volt. Na annál már simán olvastunk. :)

 • 2008.09.02 19:21:26baud

  Mármint arra került ritkán sor, hogy gyertyafény mellett kézimunkáztunk.

 • 2008.09.02 20:32:19Hűbele

  Ez a gyertyafény melletti kézimunkázás csak nekem félreérthető? :-)))))))

 • 2008.09.02 20:42:41baud

  Hűbele, neked mucskos a fantáziád, mars gyónni. :)

  Amúgy csak itt, Mo.-on tudtam meg, hogy ennek a szónak más jelentése is van. De ha gondolod, elárulom neked, hogy a franciázást is korán kezdtem. :D

 • 2008.09.02 20:43:26Hűbele

  Ajjaj, Baud:-)))

 • 2008.09.02 20:46:05baud

  Hiába na, menthetetlen, elveszett lélek vagyok már. :))

 • 2008.09.02 21:18:34méregzsák

  hűha, látom, a pajzán részhez értem vissza a gép elé... francia kézimunka? az már maga a fertő...

 • 2008.09.02 21:21:43B-

  Banyek, húszezer forint volt egy color star??? Mi pont ennyiért vettük most a kis fapados tévénket... mennyit is csökkent azóta a forint értéke?  baud: és ha belegondolok, hogy ebbe a franciázás témába engem is belerángattál, szégyeld magad! Gyónni csak azért nem küldelek, mert egy refit minek :-)  (Apropó, refi: ismeritek azt a viccet, hogy apáca bejelenti a zárdafőnöknőnek:

  - Anyám, prostituált szeretnék lenni.

  - Micsoda???

  - Igen, prostituált.

  - Jaj, már azt hittem, protestáns!  - ezt egy öreg pap bácsi mesélte a tévében egyszer, szerintem édes.)

 • 2008.09.02 21:23:05B-

  méregzsák: francia kézimunka??? Ahhoz minimum egy génmanipulált polip kell, vagy egy mutáns pornószínész :-)

 • 2008.09.02 21:27:07méregzsák

  B-: :-)))

 • 2008.09.02 21:30:44méregzsák

  Délután jutott eszembe arról, amit baud írt a romániai állapotokról, hogy a 90'-es évek elején - talán 91'-ben - egy angol iskolás csoport érkezett Győrbe. Apukám egyik kolléganőjének a lánya is azok között volt, akiknél az egyik vendég aludt. Az angol gyerekek - kiskamasz korúak - minden családnak kettő-kettő darab szappant hoztak, mert azt hallották, hogy azt nálunk nem lehet kapni... Apu kolléganője a megérkezésük utáni napon a belváros összes drogériájába bevitte a kislányt, hogy lássa, azért szappan itt is van...

 • 2008.09.02 21:46:21B-

  Nekünk toblerone csokit meg parker tollat hozott a nyugati ismerősünk, azon persze nem akadtunk ki :-))

  Vagy emlékeztek, hogy régen a Fa szappan volt a nyugati luxus csúcsa, a milka csokival egyetemben? Ma már egyáltalán nem számítanak ezek megaluxustermékeknek...  Bármilyen sértő is, hogy azt hitték, nincs szappan, azért a szándék kedves (már hogy hoztak ajándékba), és azért lássuk be, tudtak ők olyat hozni, ami itthon nem volt és vágytunk rá, nem is kevés ilyen holmi volt akkoriban...

 • 2008.09.02 21:52:09B-

  Egyszer gimiben jöt hozzánk egy csapat amerikai, tulajdonképpen tériteni, de ezt angol nyelvóráknak álcázva vezették elő. Maga az óra jó volt, de teljesen esélytelen volt, hogy levegyük, amit az amerikai angoljukkal mondtak.

  Valahogy végig olyan érzésem volt, hogy ők most ezt úgy élik meg, hogy bejöttek, hogy egy kis vidámságot csempésszenek a vasfüggöny mögött nyomorgó volt kommunista ország gyermekeinek mindennapjaiba. Ez annyira zavart, hogy amikor mondták, hogy most kérdezzünk mi tőlük, én rá is kérdeztem, hogy sajnálnak-e minket. Illetve egy angolul nálam jobban tudó gyereket kértem meg, hogy kérdezze meg :-)  A válasz az volt természetesen, hogy nem, meg miért is sajnálnának, meg az egyik csaj elővezette, hogy ő valami extra szegény országból származik (már nem emlékszem, melyikből), én meg tök kínosan éreztem magam, hogy rám iránylik a figyelem, de most így utólag, nagyon szeretném tudni, hogy mit gondoltak valójában, amikor a kérdésemet hallották, és mit gondoltak a tanáraink, akik szintén bent voltak...

 • 2008.09.02 21:55:18Lakótárs

  Visszatérve a poszthoz, tényleg nehéz a gyerekekkel megértetni, hogy az igazán jó dolgokat nem reklámozzák a televízióban.

 • 2008.09.02 22:23:11Hűbele

  2008.09.02 16:11:13 szövetszöcske  Szövetszöcske, így már értem. De még mindig ennyire divat lenne a Vekerdy?

  Én mostanában hasonló jelenséget a Gonosz Tracy-vel (Suttogó) kapcsolatban látok.

 • 2008.09.02 22:52:24caris

  Jelentem, egyetlen gyermek sem hülye, s vállalom, hogy minden a szülőkön múlik elsősorban.

  Szeretni kell, s éreztetni,, hogy az irántuk érzett szereteted nem attól függ, hogy éppen mit mond, kivel barátkozik, mit tesz. A gyerek, amíg vagyunk, a gyerekünk, s rajtunk múlik, hogy milyen felnőtt lesz.

  Éppen a kamaszkort szenvedem, s nem győzök arra gondolni, hogy mit élhetett át anyám, amikor én voltam ekkora.:) No, de ettől még nem mentem fel az érzelmi zsarolásai miatt.

  A mai kölköknek nincsenek példaképei, sajna, legkevésbé a szülei. Ranschburg pedig kiváló szakember volt, én mindig szerettem olvasni Vekerdivel együtt, azonban a gyakorlat megtanított arra, hogy vannak elképzeléseim és ezzel szemben vannak hús-vér gyerekeim, akik az elméletet mindig megcáfolják.:) De ez így a jó!

 • 2008.09.02 23:07:06monsterwoman1

  Hűbele!

  Csak nem a Kismama cikkekre gondolsz?

 • 2008.09.03 10:00:35Hűbele

  Kismamát nem szoktam olvasni, de az összes bulvárlap rendre ezzel van tele a gyereknevelés kapcsán.

 • 2008.09.03 11:35:00cidre

  Szövetszöcske, a jelenség, amit leírtál (ír-olvas-jógázik 3 évesen stb.), egyáltalán nem Vekerdyre jellemző, s ő kárhoztatja leginkább.

 • 2008.09.03 11:58:42babó

  sztem szöcske úgy érti, hogy divat felemlegetni a nevét, anélkül, hogy valóban megértenék szülők, hogy mit is akar mondani. csak menőznek vele, ami teljesen félreviszi az egészet.  ha nem így érted, akkor magyarázd már el... :))

 • 2008.09.03 15:09:36baud

  B-

  főleg egy kiugrott refest nehéz bármire is rábírni. :)

  Amúgy ma vezekeltem: gyakoroltunk egy volt csoporttársammal (HN) az egyetemen. :)

 • 2008.09.03 15:22:44B-

  Hogy kerületetek ti oda?? Na mindegy, hétfőn találkozunk, addig pihenjetek. Nem akarsz behozni valamelyik csütörtökre majd egy kis házicsokit, olyan kíváncsi vagyok! :-)

 • 2008.09.03 15:23:08B-

  Ja és bocs a többiektől a privatizálásért. :-)

 • 2008.09.03 15:37:43baud

  Természetesen gyakorolni mentünk. :) Mondjuk azért megnézett a titkárnő. :)

  Vittem beszédeket (egyik a tiéd volt a kínai fiatalokkal), blattoltunk is két jó hosszú cikket, úgyhogy büszke lehetsz ránk. :)  Amúgy de, nagyon szívesen hozok házicsokit, csak beszerzem az alapanyagokat, jó?

  Közben küldtem egy mailt is.

 • 2008.09.03 18:05:42AncsiPancsi

  Lehet rettegni!!Ez lesz az új őrület!!

  iRing, az iPod-gyűrű  www.fn.hu/csucsfogyaszto/20080827/csucsfogyaszto_iring_ipod_gyuru/  Bár meg kell valljam szerintem is szuper. :)

 • 2008.09.03 18:27:33Zsákos ember

  ancsipancsi: tenyleg jo.

 • 2008.09.03 20:14:39caris

  Kezdem úgy érezni, ez a buli zártkörű.:)

 • 2008.09.03 20:54:56AncsiPancsi

  caris akkor talán kopjunk le. :)

 • 2008.09.03 22:23:13caris

  Vagy hozzuk létre a saját bulinkat.:)

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta