SZÜLŐSÉG

Szülés után 5. hét - ronda és üvölt, de megtartjuk

2008. július 21., hétfő 12:00

A büszkeség szép és őszinte érzés, s most már bővíthetjük a repertoárunkat ennek az anyai változatával is. Akárhol toljuk ugyanis a gyerek verdáját magunk előtt, dagadni fog a mellünk (a tejtől függetlenül), mert mindenhol meg fogják dicsérni. A bolt előtt, hogy jaj de picike, pedig nem is, mert már milyen nagy. A zebránál, hogy mennyire hasonlít ránk, pedig nem is, mert tiszta apja, a vak is láthatja. A bankban, hogy milyen szép, s most jönne az a rész, hogy nem is, mert baromi ronda, de hát ilyet egy anyuka sem fog mondani. Gondolni meg aztán pláne nem, hiszen a mi gyerekünk a leggyönyörűbb teremtmény a földön, s biztosak vagyunk benne, hogy hamarosan ez szemet is fog szúrni mindenkinek, s az ajtónkon fog dörömbölni a L’oreal, a Pampers és a Neogranormon, hogy Böbike legyen a reklámarcuk. Mi azonban nagyvonalúan passzoljuk a kérdést, ez a gyerek hadd maradjon a család örömére gyönyörű, majd 20 év múlva indítjuk a Miss Hungary-n. A szomszédok és a távoli rokonság pedig olyan jó fejek, hogy nem szólnak arról, hogy szegény gyerek pechjére apa elálló füleit, s anya sasorrát örökölte, minek köszönhetően pont úgy néz ki, mint Yoda mester. Hiába, a szülői elfogultság szép és hasznos dolog.



Nos, ebben a gyönyörűséges állapotban, amikor éppen közelebbről megszemléljük a pötty babát, egyszercsak észrevesszük, hogy gyermekünk szépsége kissé megkopott. Konkrétan a haja, amelyre oly büszkék voltunk, kihullt körbe, ahogy okos buksijával koptatja a kiságy matracát. Az arcán pedig rengeteg aprócska pattanás nőtt, borzasztó. Ezeknél a pöttyöknél mellesleg a mamik 80 százaléka padlót fog, s rögvest valami komoly betegséget fókuszál a látvány mögé, s hanyatt-homlok rohan a gyerekorvoshoz, mert ez most vészhelyzet, minimum egy ebola. Szerencsére a tapasztalt doki már több száz tejpöttyöktől tarkított Yodafejet látott, s higgadtan képes majd elhitetni anyával, hogy nem jött el a világvége, csak az anyatej csapta ki a gyerek fejét, s önmagától gyógyul.

Körülbelül ebben az időben, amikor kezdjük magunkat elbízni, hogy mi mekkora nevelésmódszertani ászok vagyunk, mert a gyerek alszik, eszik és mosolyog, hirtelenjében végetér ez az idill. Pedig már pont eldicsekedtünk a barátnőnknek, akinek a fia folyton csak ordít, mint a fába szorult féreg, hogy a mi gyerekünk egy angyal, s a kialakított rendszerünk (figyelitek, mintha bármiről is tehetnénk, muhaha) teljesen olajozottan működik. Még jól ki is röhögtük a háta mögött, azzal a meggyőződéssel, hogy félreneveli a gyerekét, biztosan csak húzza, vonja, tutujgatja. Tessék, itt a következménye annak, hogy állandóan fölkapkodták és ölben cipelték! Mindezek fényében, amikor egyik napról a másikra Böbike minden ok nélkül este hattól kilencig üvölteni kezd, majd másnap is és innentől kezdve sokáig, nem értjük, hogy mi van. Gyakorlatilag órát lehet a gyerekhez igazítani, mert a cirkusz menetrend szerint kezdődik, s olyan szintre jutunk, amikor hirtelen a kétségbeesés és a nyugalom iránti igény átveszi az uralmat a nevelés spártai szigora fölött. S ekkor kerül elő a kreativitás és akasztjuk föl a babahordozót a plafonra, s csak lökjük, lökjük őt, családi beosztással. Ilyenkor állunk neki lesúrolni a babakocsi kerekeit, hogy filmnézés közben, lábbal tudjuk őfelségét tologatni, hogy túléljük valahogy az aznapi armageddont.

Ne aggódjunk, ez az üvöltéses időszak olyan gyorsan elmúlik (persze nem olyan gyorsan, mint mondjuk egy nap), mint amilyen hirtelen kezdődött! Mire elérkezik a második hónap, újra egy viszonylag partiképes gyerekünk lesz, akit akár még társaságba is lehet vinni anélkül, hogy fülkárosodás érje a házigazdákat. Sebaj, majd jönnek újabb parák, kifogyni belőlük ugyanis nem fogunk.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.07.21 15:52:15Banán Kamran

  a miénk egynaposan gyönyöru volt, de tényleg!

  aztán persze mi is beleestünk a 'hü de okosan néz' csapdába, amit azóta már nem annyira hiszek, de most napról napra helyesebb.



  (nem)alvásra visszatérve, ez a fiú, azokon a napokon, amikor nem alszik, képes feltöltodni az egy-másfél órás altatás-próbálkozások alatt, s az óriási ásítások után egycsapásra teljes gozzel menetel megint. aztán persze hatványozódik a nyuglodés, pofára esés, sírás.

  mit lehet tenni ezekkel a babákkal?

 • 2008.07.21 16:13:17paullili

  szerintem meg tényleg vannak szép és hát nem túl szép babák - de azt azért mindenki tudja, hogy a szépérzék is relatív - kinek mi tetszik

  És messzemenőleg nem jelenti azt egy szép újszülött, hogy szép kisgyermek vagy szép felnőtt válik belőle és fordítva



  Az én babám göndör fekete hajjal, 4030gr-mal, 55 cm-rel született - álmodni nem tudtam volna szebbet pedig őszintén megmondom, hogy amikor megtudtam mekkora én kb a michelin gumibabát képzeltem el. Hiába nagy - most 2 hónaposan 68as ruhákat hord és 6 kg - picit sem dagi. A haja neki is hullott / hullik de annyival született, hogy még most is irigykedve nézi mindenki :)

  És napról napra gyönyörűbb, okosabb, kedvesebb, mosolygósabb - csak a délutáni cirkuszok ne lennének :(

 • 2008.07.21 16:21:00paullili

  Az anyatejes kiütésekről meg csak annyit, hogy én nem mertem utcára se vinni mert szegénykém úgy nézett ki mint egy pubertás korban lévő kamasz fiú - vörös fej, tele apró hólyagokkal - nagyon gáz volt. amikor már ment lefele a mellkasára is, hívtam a dokit - kaptunk vmi kencét amivel 2x bekentem és mintha sosem lett volna, elmúlt.



  Persze az anyai kétségbeesés nem vetekedhet az apaival - ezt már 100x tapasztaltam :))

 • 2008.07.21 16:31:54kriszi

  B.szus, ha csak a klasszikusan szép lenne a szép, akkor én sosem mentem volna férjhez, de komolyan :))))))))))



  Az újszülött ill. a pár hetes szerintem nem attól szép, hogy arcának arányai pl. szimmetrikusak, vagy hogy makulátlan a bőre, tisztán, értelmesen ragyog hatalmas szeme, formásan gömbölyded stb. Hanem attól, hogy mindene olyan apró és mégis minden a helyén, minden tökéletes rajta olyan piciben. Ennél jobban nem tudom megfogalmazni, de nekem a kialakultságnak és kialakulatlanságnak ez az együttese adja az egészen aprók szépségét.



  (Velem más lehet a helyzet, hehe, én már eléggé ki vagyok alakulva...)

 • 2008.07.21 16:34:06kriszi

  Most lehet, hogy bunkó tudatlan vagyok, de mi a baj az anyatejes kiütésekkel? Fájnak neki? Viszketnek? Vagy miért ekkora gáz? A lányomnak volt jó sok, na és? Elmúlt kb. két hét alatt. A fiamnak nem volt. Miért kell kencézni, különben valami ártalmas történik vele? Mit mulasztottam el megint, én tökéletlen???

 • 2008.07.21 16:54:53Vikunya

  2008.07.21 16:13:17 paullili tisztára szívemből szóltál, nálunk ugyanez a helyzet (csak nem 55cm, hanem 60cm születéskor...) rengeteg haj, gyönyörű arc, 68-as méret már 2 hónaposan, stb. Vigasztalásul mondom, hogy a délutáni balhé valóban elmúlik varázsütésre 3 hónaposan. Ezt olvastam a szakirodalomban, és ez a saját tapasztalat is )a mienk már 5 hónapos). Tehát már csak 1 hónap van nektek hátra :-)

 • 2008.07.21 17:28:25anyany

  mi ma vagyunk pont 1 hónaposak!

  van egy kis tejkiütésünk és melegkiütésünk is, de attól én még nem látom rondának a lányomat. édesen formás mindene, pici hajjal született, de eddig a piciből sem sok hullott ki. 3kiló alig volt, amikor hazahoztuk, mosmár pedig 4kiló felett van egy picivel!

  és igenis szép!!!



  hasfájásunk nekünk is van rendesen, de nem csak az estéket, hanem képes délután 5től éjjeli 1 óráig üvölteni, kisebb nagyobb megszakításokkal. ilyenkor gyóccer, szélcső, meg sok sok babusgatás és ha alhat a hasamon 1 órát, általában segít...

 • 2008.07.21 17:31:23paullili

  Köszönöm Vikunya - megnyugodtam egy picit, főleg, hogy kiderült, nem csak az én kislányom bolygós időnként :)

  Te mit csináltal vele hiszti idején? Ringattad? Anyu azzal ijesztget, hoy rá fog kapni és majd nem fogom tudni lerakni, leszállnak majd a veséim ha így marad a helyzet :) - egyébként is borzasztóan anyás, már most üvölt ha valaki olyan veszi ölbe akit nem lát sűrűn.

  Mekkora most a babád méretileg? Csak hogy tudjam mire készüljek...

 • 2008.07.21 18:02:53zskoncz

  hihi

  nálunk most is van hiszti, meg cipelés, és orditás ha áll a cirkusz. pedig már 4 hónapos.

  de az alvással semmi gond. általában akkor ordit amikor nagyon fáradt egy kis tutujgatás és elálszik akkor bárhol.



  a posztot meg olyan jó volt olvasni! eszembe jutott milyen volt ez az időszak! nem volt régen csak annyi minden történik vele hogy ez már olyan távolinak tűnik! :-)

 • 2008.07.21 19:24:58Edinbogyo

  Mi most jarunk a tizedik hetnel, de nem lehet hamarabb lefektetni, mint ejfel.mindketten este dolgozunk(en terhesen), mar a mehemben hozzaszokott a keso fekves-keso keleshez.Ha kilenckor lefektetem, akkor is ejfelig fent van, ringathatom, szoptathatom, fejen is allhatok...es meg mindig felkel tobbszor is,max 3orat bir egyhuzamban aludni.no meg, rajtunk a furdes sem segit, ha megfurdetjuk, akkor, ott a vizben szuperjo minden, de mar torolkozesnel elindul az agybaj, es megy ejfelig.aztan meg pocolunk 11ig.

  A kisbogyo elso perctol szep volt, nem is nezett ki ujszulottnek, amikor kibujt, nem volt rancos se.bar a masodik heten kipottyosodott, de el is mult egy het alatt.kb a 8.hetig nagyon hasfajos volt, minden csodaszirup hatastalan volt, aztan jottek latogatoba a nagymamajaek, kezrol kezre jart, es elmult...mar csak a hosszu alvasra vagyunk, remeljuk, eljon az is:)

 • 2008.07.21 19:53:42verkaverka

  Párhetes, párhónapos babáknál teljesen normális hogy kézben akarnak aludni vagy hason. Az egész délutános nyűglődések tényleg sokszor attól vannak hogy túl sokat van fenn egyfolytában. Ilyenkor mást nem nagyon lehet tenni, mint hogy mindent, de mindent elkövet az ember hogy 2-3 óra után mindenképp elaltassa, az segít. Ebben persze benne van hogy esetenként kézben, kocsiban kell altatni. De jobban megéri mint ha szenved sok órát. Inkább én nyafogjak hogy kézben akar aludni, mert ha ő nyafog, nekem az se lesz jobb mint a kézbenalvás :)))



 • 2008.07.21 19:55:26verkaverka

  Edinbogyo persze hogy nem alszik többet mint három órát egyben ha még csak 10 hetes. :))) Ez teljesen normális. Anyai szemszögből persze sajnálatos, de normális. :)

 • 2008.07.21 19:59:07verkaverka

  paullili, nagyon kicsi még az a gyerek, ekkorát még nem is lehet elkényeztetni, valamint még teljsen jogosan követeli hogy testközelben legyen az anyjával.

 • 2008.07.21 20:29:17paullili

  Hát nem tudom verkaverka, remélem igazad van és tényleg nem rontom el. Kisebb korában nem igazán tett különbséget a családtagok között, ugyan mindegy volt neki, hogy ki ringatja - ma már viszont kicsit sem mindegy. Ha jó a kedve akkor is csak azok vehetik fel akiket szinte minden nap éát, ha rossz a kedve akkor csak anya jó, mindenki másnál fuldokolva üvölt. És még csak 2 hónapos! A szomszéd baba 6 hónaposan ott tart, hogy ha nem látja az anyuját már akkor sírógörcsöt kap pedig apa kezében van, aki nem mellesleg imádja...



 • 2008.07.21 20:32:46paullili

  Edinbogyo - érdekes, nálunk is a törölközéskor pattan el a húr, igaz, akkor már másodjára. Az első felvonás van 1/2 1-2 órával a fürdés elött, fürdeni imádunk, a második felvonás a törölközéssel kezdődik és általában a vacsi megnyugtatja. Mi nem tudunk 1/2 7- 7 óránál tovább ébren maradni viszont szerencsére lassan már 5-6 órát is kibírunk evés nélkül, persze kizárólag éjszaka. Nappal azért szigorúan próbálja tartani a 3 óránkénti evést

 • 2008.07.21 20:37:57paullili

  Én azt olvastam és nálunk úgy tűnik bevált, hogy a nappali etetések mennyiségét meg kell növelni, így nem éjszaka akar majd jóllakni. Én azt csinálom, hogy elkezdem etetni, majd amikor először lecuppan rólam akkor megbüfiztete, átpelusozom (kb 15-20 perc) majd ismét ráteszem cicire egész addig amíg el nem tolja magától. Ezt egészen a 1/2 11es esti etetésig. utána már csak 1/2 4- 1/2 5 között ébred meg de akkor csak annyit eszik, hogy éhen ne haljon reggelig :) Így 1/2 7-1/2 8 között ébredünk

 • 2008.07.21 20:38:04zskoncz

  hát ez a nem mindegy hl alszik az tuti igy van ahogy verkaverka mondja.

  a mienk -amugy nagyon rendes, csendes gyerek- nálam sosem ordit sokat. ha nagyon fáradt akkor van süvöltés. de ezen egy két ora alvás mindig segit. van ugy hogy együtt alszunk délután a tv elött. a nagy csiklandozás közben elalszik, aztán én is vele.:-)

 • 2008.07.21 21:29:27Cobold

  2008.07.21 19:24:58 Edinbogyo

  Van remény :) sztem ez kevésbé attól függ, hogy milyen volt a te életviteled korábban. Az én lányom is ilyen volt, most másfél éves, és angyalian alszik 8-9 között este.

 • 2008.07.21 21:32:38Cobold

  Összevissza nem alvás ellen: nálunk a mindenfajta ringatások váltak be, bölcső, babakocsi, függőágy, hintaszék...

  és az anyai következetesség, hogy márpedig te most aludni fogsz.

  A besötítés is hasznos.

  Saját tapasztalat:

  1. az előtt meg kell próbálni elaltatni, mielőtt túlpörögnek.

  2. ha altatás közben elkezd pörögni, az sokszor jó jel, ha még kitartasz egy kicsit (félórát?), aludni fog.

 • 2008.07.21 21:33:49Cobold

  Amúgy verkaverka-val maximálisan egyetértek.

 • 2008.07.21 21:34:53Cobold

  2008.07.21 20:29:17 paullili

  Hát peeersze, hogy ahogy okosodnak, egyre inkább különbséget tesznek, inkább örülj neki (mégha nehéz is), hogy a te kicsikéd már ilyen okos :)

 • 2008.07.21 21:36:21Cobold

  Ez körübelül 1 éves korig még fokozódhat is, és ez normális.

 • 2008.07.21 21:38:32Békanőci

  Mienknek nem hullott ki a haja, de kb. az ötödik héten kezdett ellapulni a feje, ami úgy is maradt. A lapos részen viszont kikopott a haja, és vissza sem nőtt amíg nem tanult meg ülni. Ilyenkorra múlt el a bőrének a sárgaságtól az a fura színe, ami arra emlékeztetett, hogy leégettanapon-ésmégsárgais. Tejpöttyös nem lett, hasfájós egy éjszaka volt, de akkor csukott ablakokon kihallatszott az utcára(panelben lakunk, a zuram épp jött haza melóból, na utána már futott). De gyönyörű volt természetesen a kb. 4 kilós minimanó! :)



 • 2008.07.21 21:42:22verkaverka

  paullili, az nem elrontás ha a szomszéd gyerek üvölt ha nem látja az anyját, az azt jelenti hogy teljesen normálisan fejlődik, és szerencsére megtanult az anyjához kötődni, ami minden későbbi kapcsolat alapja, hurrá.

  Persze mellesleg rohadt nagy szívás az anyának, hogy már akkor is szemétnek kell éreznie magát ha vécére megy a gyerek nélkül :) de ez komolyan jó jel, és elmúlik!

 • 2008.07.21 21:43:28Békanőci

  Még eszembe jutott, hogy nem sírt, az egy hasfájásos este kivételével úgy féléves koráig, akkor könnyezett először. Ha valami nem tetszett neki, akkor csak nyekergett,de határozottan és hangosan, hogy ehehe-ehehe. De azt a tipikus oá-oá-oá sírást nem gyakorolta.

 • 2008.07.21 21:46:14paullili

  Örülök, szó nincs róla, hogy nem - ez egy olyan érzés amiről eddig fogalmam sem volt, hogy létezik. Ahogy rám tud nézni, belemélyeszti a tekintetét a szemembe, hogy mosolyog amikor meglát, hogy elcsitul a sírása amikor a karomban tartom - csak hát őszintén szólva 11 hete szültem és már a terhesség elötti ruháimat hordom és félek, h lesz ez még rosszabb is. Hiába a segítség ha a kisasszony nem fogad el senkit rajtam kívül pedig aztán körül van rendesen rajongva minden nap. Ez egyébként egy új dolog nála

 • 2008.07.21 22:05:06Cobold

  2008.07.21 21:46:14 paullili

  Javaslom a hordozókat :) a kendőtől a babaerszényen át a kenguruig bármit érdemes kipróbálni sztem :))

 • 2008.07.21 22:11:31verkaverka

  Cobold jól beszél, meg a pihenőszékek is jók vagy hogy hívják őket, nálunk az is csodát tett, első este rögtön húsz percet elvolt benne egyedül- addig ilyet el sem tudtunk képzelni. :)

 • 2008.07.21 22:11:49paullili

  igen, pont ezen gondolkodom - csak hát sajnos volt egy autóbalsetünk a 36. héten, 3 bordám és a kulcscsontom törött ami miatt még plusszban lett egy rossz tartásom - persze a már 4 kgos magzatom súlya sem volt semmi a hátamnak. Szóval a csontjaim talán már összefortak, bár a jobb vállam sérülései maradandóak és a hátam is majd beszakad és ha még erre a nyakamba akasztam az én kis 6 kgos tündérkémet akkor éppen ki fogom bírni röhögés nélkül estig :)

  Tehát gondolkodom és addig is növesztem a karizmaimat - mert hát ringatni azt kell :))

  Persze, panaszkodom néha de amikor rá nézek, elfelejtek minden fájdalmat - ez persze nem jelenti azt, hogy egy könnyebb megoldás ne érdekelne ...

 • 2008.07.21 22:14:21paullili

  Kaptunk miis egy igen drága (sztem tök fölösleges) csoda hintát ami újszülött kortól használható. Kényelmes, zenél, játékokkal teli és még ringat is - az én lányom 5 percet bír benne. Azért minden nap próbálkozom vele.

  Lehet, hogy a kisasszony fordítva lett bekötve? :)



 • 2008.07.21 22:16:53verkaverka

  Nekem van még olyan labdám, amire kvázi ülni lehet, olyan 60 centi átmérőjű, azon lehet ülni gyerekestül, és rugózni, sokkal kevesebb energia mint bárhogy máshogy ringatni és mégiscsak ül az ember. Egy felnőtt hintaszék még talán tudhatja ugyanezt, nem tudom.

  A baleset azért nagy szívás lehetett terhesen, nekem rögtön az jutott eszembe hogy persze hogy ez a gyerek ennyire legszívesebben beléd bújna, nyilván nehezebb dolgotok van mint egy átlag anya-gyerek párosnak az elején...

 • 2008.07.21 22:30:49paullili

  Kezdem én is azt hinni, hogy az előzmények miatt ilyen kis zsebibaba - nem alszik az autóban sem.

  Nagy szívás volt! Plussz poén volt a légmell amivel 10 napig egy falhoz voltam csövezve - még pisilni sem tudtam elmenni :(

  Erre meg jött a császár ráadásnak mert a kismaci 4x megfordult: faros volt eredetileg majd fej-far-fej-haránt



  Elmúlt. Egyben vagyunk, együtt vagyunk, jól vagyunk és IMÁDOM!

  Csak fáradt vagyok :(



  Apa most vesz nekünk hintázós karosszéket - remélem beválik.



  Ezt a lasztit hol lehet kapni? Végszükség esetére :)

 • 2008.07.21 22:36:58verkaverka

  Az persze jobb lenne ha aludna autóban, de ekkora korában még az enyém se aludt, aztán elkezdte, és azóta se hagyta abba.



  Falhozcsövezés tíz napig, ezt inkább nem is kommentálnám, jó hogy túl vagytok rajta, de akkor neked azt az egészet is külön ki kell még pihenni, persze hogy nehezebb. Szerintem ahogy ennek az utóhatásai mind a kettőtöknél elmúlnak sokkal könnyebb lesz minden. :))

 • 2008.07.21 22:38:30verkaverka

  Fit-Ballnak hívják, sporthoz is használják szóval sportboltokban pl meg neten is meg lehet rendelni több helyen.

 • 2008.07.22 00:24:23LadyDi

  Hello!



  na én maximálisan egyet értek veled!!!



  az én lányom már 10 hónapos, de pontosan tudom hogy miről beszélsz!



  1 hónapos koráig sem volt egy "mintagyerek" de aztán vendégek jöttek hozzánk és az én lányom is bemutatta hogy mi az a sakál-üvöltés!!!:D:D

  ő mondjuk olyan fél 7 felé kezdte és olyan 9 ig tudott üvölteni, még ugyis hogy a cicim a szájában volt!!:D:D



  a haja szintén körben mint a papoknak ( ne kérdezzétek,hogy melyik felekezet!:D) kikopott, annak ellenére hogy többségében hason aludt!!!

  ezt mai napig sem értem...



  az arca a mogyorós csokival vetekedett...de hülye nem voltam szerencsére és nem hallgattam a védőnőre és gyerekorvosra, és elvittem a bőrgyógyászatra...

  ott kaptunk krémeket, fürdetőket ...stb..és rendbe rakták az arcát, nyakát, tarkóját (az izzadós, dagi terüteleteit!) ÉS....az üvöltés is ezzel párhuzamosan csökkent!



  hogy most magától jött e rá hogy felesleges üvöltenie, vagy tényleg a krémek segítettek .e nem tudom....de az biztos hogy volt egy nagyon nagyon durva másfél hónapom...

  remélem nektek azért ettől könnyebb lesz!!:)

 • 2008.07.22 07:32:38míramira

  Paullili!



  Nem lehetséges hogy a babádnak nem simán tej kiütése volt hanem atopiás dermatitisz?

  tehát nem csak apró kis fehér pötyik,hanem nagyobb terjedelembe vagy tellyesen vörös fej még vörösebb kiütésekkel?

 • 2008.07.22 07:52:34paullili

  Először azt mondták, hogy tejkiütés, majd elkezdett durvulni de nem kicsit. vörös foltok kis kiütésekkelegészen a kutacsáig, a füles mögött, a tarkóján és elkezdett vándorolni lefele a kis mellkasára - nagyon szarul nézett ki szegénykém :( Ja! És marta a kis pofiját - annyira sajnáltam

  Nem tudom mi volt ez de a szerencsére a doki kencéjére elmúlt



  Azt mondta, hogy túl zsíros a tejem és attól jött ki...

 • 2008.07.22 08:18:46míramira

  A lényeg hogy elmúlt.

  Láttam már ilyent.

  Sőt egyszer olyant is hogy anyuka jót akart és alkoholos lemosóval fertőtlenítette.



  Gondolom eltudod képzelni mit érezhetett a baba.

 • 2008.07.22 09:34:29Cobold

  2008.07.21 22:14:21 paullili

  www.adamo.hu

  Ez csak ringat, plafonra kell szerelni, nálunk nagyon bevált.

 • 2008.07.22 09:51:51Cobold

  2008.07.21 22:16:53 verkaverka

  Ja igen, a nagylabda :) az is kurvajóóóó

  Voltak időszakok, amikor a labda, mint kizárólagos nyugtató és altató funkcióval bírt:))

 • 2008.07.22 09:54:07Cobold

  2008.07.21 22:30:49 paullili

  Milyenk sem aludt autóban sohasem. De a hinta, meg a labda, meg a babakocsi (ez csak féléves korától)... az igen.

 • 2008.07.22 10:05:27Cobold

  www.r-med.com/

  itt meg a laszti

 • 2008.07.22 13:01:34zskoncz

  nekünk tönkre fog menni a franciaágyunk, én azon "rugózok" ringatásképpen! nagyon bírja a gyerek! el is alszik azonnal.

  és a hátam is!

 • 2008.07.22 13:20:56B-

  Kérdezte itt valaki, hogy miért kell piszkálni a tejkiütéseket. Nálunk elég csúnya volt a gyerek, hetekig és az arcáról nálunk is mászott le a nyakára, mellkasára. Nem tudom, őt mennyire zavarta, de engem nagyon. A dokinéni kenőcsével szemben én is gyanakvó voltam, nem is segített. Egy ideig én is hagytam az egészet, de egyre csúnyább lett. Aztán találtam a neten ezt a diófalevéltea-tippet. Szerintem ebben nem sok káros anyag van, annyit csináltam, hogy naponta háromszor egy benedvesített vattapamaccsal végigsimogattam a kiütéses részeket. Néhány nap alatt elmúlt és nem is tért vissza.



  Szerintem a "piszkálás" nem ártott neki, még talán meg is könnyebbült a kis bőre. Engem se zaklatott többet a doki meg a rokonok, hogy hogy néz ki ez a gyerek, és én is örültem, hogy az én gyönyörű kisbabám nincsen tele gyanús ragyákkal. Mindenki jól járt, és nem hiszem, hogy olyan gigantikus kockázatot vállaltam volna ezzel a diófalevélteával.

 • 2008.07.22 13:21:34B-

  Kérdezte itt valaki, hogy miért kell piszkálni a tejkiütéseket. Nálunk elég csúnya volt a gyerek, hetekig és az arcáról nálunk is mászott le a nyakára, mellkasára. Nem tudom, őt mennyire zavarta, de engem nagyon. A dokinéni kenőcsével szemben én is gyanakvó voltam, nem is segített. Egy ideig én is hagytam az egészet, de egyre csúnyább lett. Aztán találtam a neten ezt a diófalevéltea-tippet. Szerintem ebben nem sok káros anyag van, annyit csináltam, hogy naponta háromszor egy benedvesített vattapamaccsal végigsimogattam a kiütéses részeket. Néhány nap alatt elmúlt és nem is tért vissza.



  Szerintem a "piszkálás" nem ártott neki, még talán meg is könnyebbült a kis bőre. Engem se zaklatott többet a doki meg a rokonok, hogy hogy néz ki ez a gyerek, és én is örültem, hogy az én gyönyörű kisbabám nincsen tele gyanús ragyákkal. Mindenki jól járt, és nem hiszem, hogy olyan gigantikus kockázatot vállaltam volna ezzel a diófalevélteával.

 • 2008.07.22 13:21:55B-

  Bocsesz, ne direkt volt.

 • 2008.07.22 15:30:29paullili

  Én mindig elgondolkodom amikor azt mondja valaki, pl: a doki, hogy ez nem fáj/viszket/kellemetlen stb a kicsinek. Ugyan honnan tudja? Emlékszik rá? Vagy megkérdezte a piciket? Az én babám bizony marta az arcát - gondolom nem szórakozásból. Ki az aki eldönti, hogy a kisbabák mikor mit éreznek? Mellesleg mindenkinek más a fájdalomküszöbe. Szerintem..

 • 2008.07.22 15:32:39paullili

  Köszi Cobold az infókat, az egyikre beruházok, hátha :)

 • 2008.07.22 16:53:18macskosz

  Az enyém azóta gyönyörű, hogy megszületett. Nem volt kiütéses sem.

 • 2008.07.22 22:02:50Békanőci

  Paullili!

  Egy Fisher Price pihenőszéket rendeltem az Árzuhanás.com-on, rugós volt, rezegtetni lehetett, és rá volt varrva még egy kis takaró is. Akkor épp az volt a legolcsóbb(cakkumpakk 8500.-), de a legszimpatikusabb is. A gyerek nyolc hónaposan kimászott belőle, azóta két barátnőmnek is sok-sok nyugodt félórát(órákat?) ajándékozott, mikor a kis öcsipókokat elringatta. :)

  Szerintem tutti! Sajna ugyanezt már nem találom...

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta