SZÜLŐSÉG

A karrierista nőket megbélyegzik

2008. július 16., szerda 14:20

Tegnap egy barátommal beszélgettem a női lét kérdéseiről. Történetesen arról, hogy a nők a XXI. század globalizációs csapdájába kerültek, vagy pedig önmaguk genetikája okozza a belső feszültséget. Esetleg mindkettő? Kézenfekvő a kérdés, hogy miért nem elég nekik a család, a háztartás, a meleg fészek megteremtésének feladata csak úgy, mint ahogy évezredeken keresztül mindig is elég volt. Lehet ez akár kortünet is, s a saját szociális problémája a női társadalomnak, a férfiakat azonban ugyan úgy érinti, mint ahogy a nőket. Ugyanis a család összetartása hivatalosan a nő feladata még mindig, emancipáció ide, vagy oda, mégis, egyre inkább kicsúszik a talaj az erre „alkalmatlan” nők alól, akik az otthonteremtésből gyakorlatilag megbuktak.Nem minden nőnek vannak világnézeti problémái, sokan vagyunk, sokfélék. Pont úgy, mint ahogy a férfiak is sokan vannak sokfélék, s mindenki mást akar. Az igények pedig nem mindig találkoznak, ami nemes egyszerűséggel szívás. Van, aki otthon metszegetné a virágait egész nap, s a legnagyobb örömöt az okozza neki, ha este megdicséri a család a főztjét, s nem vágyik egyébre, mint a családra. Ha ő egy olyan férfival akad össze, akinek attól kerek a világ, hogy otthon meleg fészek várja, s az asszony az ő háttérbázisa, akkor minden rendben van. De mi van, ha egy ilyen férfinak olyan nő jut, aki nyolctól este hétig dekkol az irodában, mert neki meg az kell?

Az is elgondolkodtató, hogy a karrierre vágyó nők valóban karrierre vágynak, vagy csak a megfelelési kényszer hajtja őket? Azok a nők, akik mindenhol meg akarnak felelni, otthon, a munkában, s mindent maguk akarnak csinálni, azok nem saját csapdájuk készítői, s nem lenne egyszerűbb a helyzetükért önmagukat okolni, egy egész társadalom helyett? Ez esetben a karrierista nő eredendő bűne csupán az, hogy mindent akar. Karriert, családot, s ezeket egyszerre jól csinálni nehéz. Mindemellett a karrierista nő nem csinál egyebet, mint önmegvalósít, kívülről azonban sokszor úgy tűnik, hogy széllel szemben pisil.

Ki merjük mondani, hogy a mai világ még mindig férfiközpontú? S ha igen, érdemes felszállni nekünk is a ringlisre? A karrierista nő meghatározás egyben megbélyegzés is, valamint elcsépelt. Az önmegvalósítás a piramis csúcsa, s sok nő a munkájában is szeret letenni valamit az asztalra. A kérdés csak az, hogy ezt ki várja el tőle, önmaga, vagy más. Lehet, hogy senki? A XXI. század lehetőségei szétzilálják a megszokott családmodelleket. Férfiak, ti mit vártok tőlünk? És mi?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.07.18 10:34:46szövetszöcske

  Szerintem fontos filozfiai különbség szőnyegpucolás terén, hogy lehet spirálisan a szőnyeg középpontjától kifelé haladni, és akkor nem kell felemelni a szívófejet a padlóról, viszont a porszívó baktériumokat tartalmazó kereke bizonyosan átgördül a már felporszívózott tartományon, vagypedig csíkonként megyünk végig a szőnyegen, ami megemelt logisztikai erőfeszítéseket igényel a porszívó készülék irányába. Ha meg asztal-fotel vagy lávalámpa található a szőnyegen, majdnem biztos, hogy egyik megközelítés sem alkalmazható vegytisztán, heurisztika kell, de akkor van plusz logisztika is meg plusz baktériumok a porszívó aljáról, tehát kétszer is át kell gondolni, újratervezni ha kell. Esetleg érdemes szakember véleményét kérni a konkrét szőnyegre vonatkozó porszívózási terv optimalizálásához.

 • 2008.07.18 10:45:24hallohallo

  amarilo, nálam bevált az a nem csinálok semmit taktika. oké, gyerek nincs, így könnyebb volt - vagyis megvalósítható -, de hagytam, hogy szó szerint belefulladjunk a koszba, utána ketten pucoltuk fel, amikor már a párom nem bírta (pedig jó sokáig bírta), és ez kb így is maradt.

 • 2008.07.18 10:59:20Zsákos ember

  szövetszöcske: mive ide csak élházimunkás csajok jarnak, elhiheted, hogy ok eloszor ledomesztoszozzak a porszivot, es kifozik a porzsakot meg a gegecsovet, es csak utana kezdenek neki. emiatt nem gond a bakteriumos kerek. azt is el tudom kepzelni, hogy menet kozben megallnak porszivot fertotleniteni az altalad emlitett keresztbehuzas elott, es akkor vegulis kijon a masfel ora, amit irtak :)

 • 2008.07.18 11:13:56Starlark

  Zsákos ember: Nálunk a fent említett műveletek nélkül is megvan az minimum 1 órás porszívózás. Családiház esetében ez nem ritka.

  Múltkor direkt lemértem a fregoliról leszed, összehajtogat, mosógépből kiszed, feltereget ez fél óra.

 • 2008.07.18 13:15:23Magenta

  "2008.07.18 10:24:30 amarilo

  Nagyon frusztrált vagyok a HÁZTARTÁSI posztoktól, a hozzászólásoktól.  Utálom azt olvasni, hogy másnál is minden munka a nőé otthon, de ettől nem vagyon boldogabb, csak mélyen sajnálom magamat, ami nem visz előbbre.  De azt is nagyon utálom olvasni, hogy "nálunk a férjem mos, főz, takarít, mindent együtt csinálunk!" Vááááá!"  Nem állt szándékomban senkinek az orra alá dörgölni semmit. Csak elmondtam, hogy így is lehet. Mert lehet, hogy a család, a férj, a gyerekek jobban értékelik a feleséggel, anyával töltött időt, mint azt, ha folyton fáradt valaki és szerintem a család legnagyobb része nem patikatisztaságú lakásra vágyik, hanem élhetőre. :)  Egy "vitás" pontunk volt: a szennyestartó (klasszikus). Párszor megcsináltam, hogy csak azt mostam ki, ami a tartóban volt és a fogamat összeszorítva nem szedtem össze a szennyest napokig. Majd a kérdésre, hogy "drágám, nem mostad ki ezt meg ezt?" azt válaszoltam, hogy de, ha be volt rakva a szennyesbe, akkor igen... :)

  Bevált. • 2008.07.18 14:00:20Coccinella Septempunctata

  kár, hogy manapság a "karrierista nő" inkább azt jelenti, hogy nő, akinek muszáj dolgozni a gyerek, otthon és férj (vagy annak hiánya) mellett, mert éppenséggel itthon nem divat annyi pénzt adni egy főnek a munkahelyen, hogy abból ketten-hárman is megéljenek. úgyhogy szerintem a cikk alapvető koncepciója rossz: nem karrierista nőkről van szó, hanem nőkről, akik ilyen vagy olyan okból nem tudják, vagy akarják bevállalni az anyagi függést a férfitól. legyünk már őszinték: kinek esik jól, hogy nem a saját pénzét költi? (jó, oké, lehet, hogy én anyagikiszolgáltatottságfóbiás vagyok...)

 • 2008.07.18 14:02:03Coccinella Septempunctata

  arról nem beszélve, hogy amelyik nő dolgozik, miért ne kaphatna ugyanolyan magas pozíciót, és bért, mint a férfiak? azért, mert nő? ne vicceljünk már... mintha a nő, mint tulajdonság eleve arra rendeltetné a munkavállalót, hogy úgysem tud semmi komolyat megcsinálni...

 • 2008.07.18 14:07:54Coccinella Septempunctata

  nekem a karrierista nő megbélyegzésen mindig súlyosan röhögnöm kell. soha egyetlen pasim nem tartott el. soha egyetlen pasim nem hívott meg semmire, mindig mindent feleztünk. a mostani pasim sem tart el, együtt élünk, és kettős könyvelésben vezetjük a közös kiadásokat (albi-rezsi-kaja), de külön van mindenkinek a fizetése, és az saját kiadásokat mindenki maga intézi a saját fizetéséből. iszonyatosan kapartam, hogy jobb munkát kapjak, több bérért, magasabb pozícióban. sokat akartam keresni, ehhez magasabb pozíció kellett. ez a férfiaknál normális törekvés, a nőknél meg karrierizmus? ha nem akarok egész életemben valami elbaszott királyfira várni, hogy fehér lován elvigyen az albérletből egy kertes házba, hanem teperek, hogy saját erőből elérjem, akkor karrierista vagyok? hm... lehet, hogy én vagyok a hülye...

 • 2008.07.18 14:41:14cozumel

  Magenta  egyaltalan nem ezt irtam.

  Azt mertem felvetni, hogy mas az a helyzet, amikor kvazi nem hasznaljatok egesz nap a lakast, es mas, amikor anya es a gyerekek meg otthon vannak.

  Nyilvan, a por ugyanugy szall, de azt letorolgetni tenyleg nem a legnagyobb idorablo. Viszont nem kell naponta tobbszor kajat kesziteni, tobbszor eltakaritani utana, tobbszor rendbevagni a konyhat, nem jarkaltok ki-be annyiszor, nem pakolnak szet a gyerekek egesz nap...stb.

  A ket macska meg nalunk csaladtag es kesz :-)

 • 2008.07.18 14:43:09cozumel

  CS  az is erdekes, hogy a karrier valami pozitiv toltetu szo, ha ferfirol van szo,

  de negativva valik, sot, a picsa szinte automatice kapcsolodik hozza, ha norol.

 • 2008.07.18 14:53:24Magenta

  cozumel, igen így már másként hangzik. :)

  Egyébként egy másik hsz-ben írtam, hogy amíg a gyerekek kicsik voltak, mindent én csináltam (meg amíg otthon voltam velük), most hogy jön a harmadik, mondanám, hogy ugyanígy lesz, de nem tudom előre.

 • 2008.07.18 14:55:35másutt

  magenta: igen, a szennyestartos trukk igenis mukodik :)  (ugyanigy mujodik ez szethagyott pohar elmosasara, iroasztalra rakott ugyesbajos dolog elintezesere, meg hasonlokra)

 • 2008.07.18 15:00:55Magenta

  azokkal nem volt gond. :)

  A gyerekek meg eleve így lettek/lesznek szoktatva.

 • 2008.07.18 15:30:21Starlark

  Hihi mosás :)

  A zokni úgy kerül vissza ahogy bekerült a mosásba, ha kifordítva akkor kifordítva ha gombócként akkor gombócként :)

  Már no problem :)

 • 2008.07.18 15:32:12babesz

  Sto: ha a gyerekfej simogatása alatt a gyerek nevelését érted, akkor nem nagyon tudok egyetérteni "Nulla kockazat, nulla felelossegvallalas, teljes felelossegharitas" megállapítással. Szerintem kevés felelőségteljesebb dolog van ennél.

 • 2008.07.18 15:49:07Magenta

  babesz: sto fejét nem simogatták gyerekkorában.

 • 2008.07.18 15:51:54hallohallo

  óóóó, a zoknimosás!!!! esküszöm, a világ egyik legnagyobb találmánya a zoknicsipesz, aka zoknigyűrű!!! áldassék a neve a feltalálónak! :)

 • 2008.07.18 16:44:08drybone

  Először is: mindenkinek egy élete van, legyen az férfi vagy nő.

  És mindenki szeretne élni, azaz, tanulni, dolgozni, kreatívnak lenni, tájékozódni, szórakozni, sportolni, fejlődni, még többet látni, megismerni a világból, és rendelkezni az anyagi ügyei felett. Sajnos a hagyományos családmodell azt eredményezi, hogy a nőknek ebből alig jut valami, hiszen amig apa újságot olvas (értsd tájékozódik) addig anya főz, takarít, vagy amíg apa dolgozik (értsd: tanul, fejlődik, önmegvalósít) addig anya a gyerekekkel és a háztartással küzd a nap 24 órájában, és még apa tiszta ruháiról is gondoskodik, amíg apa sportol, hobbyzik addig anya ugyanezt a rabszolgamunkát csinálja, saját pénze alig van, rendelkezni az egziszteniájával nem tud, hiszen csupa olyan dologgal tölti a napját ami nem hoz pénzt.

  Sajnos jelenleg minden család így működik, persze van ahol egy egy kis szeletet megkapnak a nők is a jóból de max 10-20% (ez azt jelenti hogy apa SEGÍT)  Ez az egész nevetséges és undorító. Az eygik probléma a férfiak ragaszkodása a kiváltságaikhoz, és a felelősségek nem felvállalása azaz áthárítása anyára, a másik az hogy a társadalom nem elég családcentrikus...

 • 2008.07.18 17:36:53drybone

  Valamit kifelejtettem: NEM A NŐK FELADATA A CSALÁDÖSSZETARTÁS!!! Ha két emberből az egyik tartja össze akkor nincs mit összetartani, ennek csak 50%-50%-ban van értelme!!!

 • 2008.07.18 18:24:35csepke

  Én azt mondom, egy nő inkább legyen karrierista mint sem. Ezt gyerektől függetlenül gondolom. Egy férfitól függeni manapság életveszélyes. És most bocsánat attól a néhánytól aki tűzön vízen át, egészségben betegségben...stb. a nő mellett marad mindhalálig, de a nagyrésze bizony nem. És akkor? Tök éhen lehet halni manapság is ám ha az ember lába alól kifut a talaj. És ha nem huszon harmincon évesen hanem később amikor már nincs idő váltani, vagy öregkorban, mi lesz azokkal a nőkkel akik a családnak szentelték az életüket és mondjuk a négy gyerek a világ négy égtáján él, a férj meg elhalt? Hm? Én azt mondom egy nő törekedjen arra, hogy önállóan is meg tudjon állni a lábán.

 • 2008.07.18 22:42:17drybone

  Kedves Csepke, igazad adok teljesen, csak annyit hozzátennék, hogy ha valaki egy férfitól függ, nemcsak akkor van baj, ha a férfi akar véltani, hanem akkor is ha a feleség... mert nem tud, ezért bármit el kell tűrnie. Egy igazi anya nem kerül kiszolgáltatott helyzetbe, hiszen akkor a gyerekei is abban vannak...

 • 2008.07.18 22:51:32wish73

  télleg nem szeretem, amikor valaki azt írja, hogy honnan tudhatnád, ha nem vagy benne (lásd drogos poszt). de könyörgöm, hogy lehet megmondani a tutit úgy, hogy valaki 3hetente mos??? átlag családban a heti 3 , de inkább több mosás. ami heti 3 válogatás, teregetés, leszedés, hajtogatás, 3-4 külön szekrénybe elpakolás. vasalásról nem beszélve-na aztat én nem szoktam. képzelem, mekkora kupit csinálnak a nemlétező gyerekek, mennyi morzsát szórnak szét, hány főétkezésen kívüli megéhezésük, konyhafeldúlásuk van.

  ez olyan, mintha elkezdenék írni egy totalcaros topikban a hengerfejről. 3 hetente egy mosás-nem térek magamhoz, visszagörgettem, h tuti nem olvastam-e félre- ennél szóló koromban is többet mostam

 • 2008.07.18 23:15:00cozumel

  Wish  pedig mert ne, szamoljunk :-)!  Harom het=21 nap, tehat kell kb. 21 polo/ing/felso, 21 alsonemu, 21 par zokni, mondjuk 5-6 pizsama, torolkozo, 4 nadrag/szoknya...  valami szabadidos otthoni cucc, ki miben szereti nyomni...  Nem olyan remesen sok ruha ez...

 • 2008.07.18 23:53:09verkaverka

  Na jó jó de ez egy főre (most más kérdés hogy én nem veszem pl fel ugyanazt a nadrágot, szoknyát ötször-hatszor), de szóval két főre már nem 21 felső hanem 42 és mindenből 42, az már mondjuk akkor ipari mosógépbe fér max bele.

  Ettől függetlenül mindenki annyit mos amennyit akar, nem azért, csak a számítás. :)

 • 2008.07.19 00:01:31wish73

  cozumel, nem arról van szó, hogy sok cucc-e, bár 21 korrekt bugyim pl nincs, de a gyerekeimnek sincs 21 pólója fejenként. de az igazi kérdés valóban az, amit verkavera ír, hogy, ha naponta tiszta felsőt +fehérneműt váltasz, akkor 3 heti adag mekkora gépben fér el. és valóban, mindenki annyit mos, amennyit akar, csak, ha valaki télleg 3 hetente indítja be a gépet, az vajmi kevéssé lehet tisztában azzal, milyen mennyiségű házimunkát ad egy család menedzselése.

 • 2008.07.19 00:08:20Heatherette

  fura, hogy kettőtöknek is ugyanaz a kérdés jutott eszébe, hogy mekkora mosógép kell ennyi ruhához... hát sztem nem egyszerre mossa ki őket, hanem egy nap nekiáll, és akkor több kisebb adagban. én is úgy szoktam, mert pl eleve külön kell mosni a fehéret, a feketét, a színeseket meg a fehérneműt. az már eleve 4 alkalom, pedig nem 3 hét elteltével állok neki :)

 • 2008.07.19 00:18:51Heatherette

  Na most megint mi rosszat mondtam?

 • 2008.07.19 00:20:29verkaverka

  Heatherette, tudjuk hogy lehet többet is mosni egymás után :) én pl azt csinálom, de az volt a téma hogy mennyi munka a mosás, ezért hittük hogy egyről van szó. Ezek szt tévedünk. :)

 • 2008.07.19 00:22:23verkaverka

  Na az nekem is ismerős mikor az ember veszi a cuccokat mosás helyett. Így van pl nekem százhúsz pár zoknim. És a százhúsz az itt elég konkrét szám.

 • 2008.07.19 00:27:31wish73

  Okoska, bingó, nincs macskám. nem is volt, nem is lesz. kutyám volt. van viszont két gyerekem. ők sem almoznak ki maguk alatt, viszont minden kaja után el kell pakolni, nem ugyanabba a tányérba öntöm az ebédet, mint a vacsit, és nem napi 1x esznek. és persze, lehet, h egyszer csak majd önellátók lesznek, de mostanság még messze nem, így hiába a perspektíva, h egyszer majd könnyebb lesz két gyerekkel, ,mint két macskával, momentán ez nem könnyíti meg a napi rutint. még a végén kiderül, h macskát tartani melósabb, mint gyereket. ha nem olvastalak volna már korábban, most simán írnám, h fogadni mernék, nincs gyereked, de tudom, h nincs, így nem lenne tisztességes dolog fogadni.

  ha kötözködni szeretnék (pedig én ugye sosem, ezt a régi poronytosok tudják:D )

  akkor azt mondanám, h sosem vennék fel új bugyit sem mosás nélkül, tehát számomra az új fehérnemű vásárlása nem mentesítene a mosás alól. és, ha nem a mosógép űrtartalma a kérdés, mert ezt a talányt sikerült megfejteni, akkor viszont azon tanakodom, hogy hogyan szárad meg egy nap alatt az egymás után lefuttatott 3-4-5 mosás. mindegy, télleg nem az a kérdés, ki mennyit mos, takarít, hanem az, h van-e fogalma arról, amihez hozzászólt

 • 2008.07.19 00:31:35másutt

  uristen, en minden nap mosok! :))))

  geppel...

  neha kihagyok egy napot es akkor szivok, mert gyulik.  es macskank is van.

  bar azt nem kell mosni, mert ontisztito!

 • 2008.07.19 00:47:52cozumel

  En ugy 4-5 naponta mosok, most nyaron tobbet, mert tobb garniturat mocskolnak ossze a gyerekek naponta. Nem kedvencem...Es meg a mosas nem is nagy szivas, de en a szaritoba ugy teszek minden darabot, hogy szepen kihuzogatom.

  Aztan a szaritas utan szinten.  Maceres, de monnyuk nem is kell vasalni, ill. a legtobb anyagot nem. • 2008.07.19 00:48:57cozumel

  De mostmar tenyleg verciki csajok, hogy ketszazhatvanvalahany hsz utan meg mindig a haztartasnal tartunk, pedig a tema sokkal tobbet megerdemelne.

  Mi most szivatjuk magunkat? :-)))))

 • 2008.07.19 00:49:47verkaverka

  Ha már itt tartunk, épp most akarok még egy szárítót venni (írtam feljebb hogy én is tömbösítve mosok...), ki tudja hol lehet tényleg JÓ (strapabíró stb, nem a gyerekre dőlő) NÉGYSZINTES szárítót kapni?

 • 2008.07.19 00:55:28wish73

  cozumel, mikor hollandiában óperkedtem, ott is volt szárító, télleg majdnem vasaltan szedtem ki a cuccot. aztán,amit mi vettünk (mosó-szárító kombó) az úgy összegyűrte a ruhákat, úgy néztek ki, mintha a kutya seggéből húzták volna ki. és össze is mentek azok a cuccok, amikben műszál volt. és persze nem lehetett annyit szárítani, amennyit mostunk, csak a felét. szóval nem tudom, min múlik, mindenesetre váláskor nagyvonalúan hátrahagytam a gépet az exemnek.

 • 2008.07.19 01:11:03verkaverka

  Külhonban nekünk is volt szárítónk, de abba kényeset eleve nem raktam, és nagyon azonnal kellett kiszedni hogy szép legyen ne gyűrött. Tekintettel arra hogy nem a lakás közepén volt a gép ez annyira nem volt egyszerű.

 • 2008.07.19 01:12:44cozumel

  Wish  en mar tobbektol hallottam, hogy a kombok azok szarok.

  A mi gepeink itt hagytak a mosopinceben, itt nem szokas elvinni, mint ahogy a tuzhelyt sem pl.

  Szal nem mai gyerkoc mar a ket gep, de gond nelkul mukodik mindketto, es tenyleg ipari mennyiseg fer el benne.

  Viszont teny, hogy sajat "szoba" kell a ket gepnek, de jol megvannak a kazannal es a bojlerrel a pinyoban :-)

 • 2008.07.19 20:25:29Mille38

  2008.07.19 00:48:57 cozumel

  Mi a karrier? Kinek a szempontjából?

  Mi a karrierista? Pozitív vagy negatív fogalom?

  Milyen a karrierista nő és milyen a karrierista férfi?

  A karrier és a család együtt is létezhet, vagy legfeljebb csak egymás után létezik?

  Hány "gyerek" a család, ami mellett még létezik karrier és hány mellett lehetetlenség?

 • 2008.07.19 22:52:01conjunctio

  zsákos, neked takarítással kellene foglalkoznod, márhogy megélhetésileg, robbantanád a piacot, az tuti.  nálunk nemrég volt egy ügyes és nagyon gyorsan dolgozó csaj. muszáj volt kihívni mert egyszerűen nem bírtunk időt szakítani a takarításra. végül nem tudott mindent befejezni, mert csak 3 napja volt az egész házra. ablakot mosott, ajtókat törölt, port törölt, pókhálózott, porszívózott, felmosott, fajanszokat tisztított.

 • 2008.07.20 00:01:49Vierre_

  Ez pont jókor jön nekem, Pesten ajánljatok nekem olyan takarító brigádot, akik nem kérik el az egész fizetésem és szőnyeget és kárpitot is tisztítanak, mert baszki, sztem ami a szőnyegünkben van, arról tanulmányt lehetne írni. Magyarán kb ócsó és fanki és megbízható társulatra van szükségem. :))

 • 2008.07.20 00:04:34Vierre_

  (a háztartáshoz annyi, én kimosok, majd bent marad mert rühellek teregetni, így két nap múlva megint kimosok. Akkor rászánom magam, kiveszem, kirázom, a faszim kitereget :DDDD és soha nem vasalok. A szárító tényleg jó, valóban sima a ruci ha egyből kibányászod, de ezek után és sejtem hogy nekem ott gyűrődne bent egy hétig. :DDDD)

 • 2008.07.20 09:25:18hallohallo

  vierre, ez a ruhaberohasztás ismerős. anyám trükkje: csakis persilt használ, mert csak kb 5 nap után rohad be a ruha :) (hm, az anyáról lányára öröklődő trükkök... :))

  azt most olvastam egy fórumon, hogy az aldiban a saját márkás mosóporuk elvileg persil. és akkor legalább nincs aranyárban.

 • 2008.07.20 09:30:33hallohallo

  várj, elbizonytalanodtam. lehet, hogy a lidl saját márkása volt.

 • 2008.07.20 14:49:56drybone

  Szerintem a karrier szót helyettesítsük mással:

  önmagunk megtalálása és kreativitás a munkában és az igényre a fejlődésre. Nyilván ez lehetséges tanárként, kutatóként, takarítóként, programozóként, kozmetikusként, művészként, azaz bármilyen munkában. Azért mert valaki nő, nem lehet elvárni, hogy ezt kihagyja az életéből más ok kiszolgálása érdekében (vagy ha úgy tetszik azért hogy egy másik vele egykorú csak másnemű személy ezeket turbózva tehesse.)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta