SZÜLŐSÉG

Túlélni a Corát

2008. július 10., csütörtök 08:00

Pénteken, késő délután jutok arra pontra, hogy puszta kézzel fojtanám meg azt, aki kitalálta, hogy már csak szombat-vasárnap legyen gyermekfelügyelet a Corában, toleranciám zéróra redukálódik, francia cég lévén jobb híján csöndesen szidom a csigazabálókat, és tanácstalanul nézem a bevásárlókocsiba épp bekászálódó gyereksereget: kettő már benne húzza egymás haját, a maradék kintről lóg bele, lábai kalimpálnak a levegőben, üveghangon sikít közben, legszívesebben már most kihátrálnék. Nem adom fel, kemény leszek, mint Zsigmond, hozom meg a döntést, miközben egy segítő mozdulattal belököm a fejjel lefelé lógó gyereket a rácson belülre, (gyermekvédelmi felügyelők bezzeg ilyenkor sehol, hogy azonnali hatállyal elkobozzák tőlem a kölyköket és mehessek nyugisan bevásárolni), hát hajrá, majd én megmutatom, hogyan kell hipermarketben három hiperaktív gyerekkel túlélni.

Még a bejárat előtt kitalálják, mit is kellene nekem megvenni, gondolatban azonnal megszabadítanak a teljes fizetésemtől, közben én fejben útvonalat gyártok, hogyan lehet kikerülni a játékosztályt a WC papír felé menet, az akciós csokoládés pult mellett elhaladva pedig felfedezem terebélyes fenekem előnyét is: simán takarja a látványt a gyerekek szeme elől. Lassan, de biztosan már így sem marad hely a megvásárolt dolgoknak, mint például Bendegúz ünneplő cipőjének, hát gyerek, nagyon nem bánnám, ha ebben is ballagnál el nyolcadikból, morgom neki, meg sem akarom hallani a választ, tisztában vagyok vele, hogy az csak hat év múlva lesz, de én nem tudok minden évben új cipőt venni egyetlen alkalomra és punktum. Közben eszembe jut a múltkori elázásunk is - az én kölykeim már tisztában vannak azzal, amit az én anyám annak idején nem tanított meg nekem: ne szülj több gyereket, mint amennyi esernyő van a háznál!
 

Pár perc múlva - rövid szenvedés után – Rozinak már sikerül is az új pöttyös ernyővel két befőttes üveget elérni a kocsiból, ripityára törik mindkettő a földön, nézőközönségünk is akad két vénlány személyében, bezzeg a mi időnkben, kezdik is a monológot, te jó ég, csapom össze a tenyerem, szegény gyerekek, itt hagyta őket az anyjuk, no de elmegyünk és megkeressük, tolom el őket szélsebesen. Botinak aztán pisilnie kell - hiába no, ha tudtam volna, hogy nincs gyermekmegőrző, szerdától kezdve folyadékmegvonáson tartom őket, de így nincs mese: kocsit és a legnagyobb gyereket a hipermarket közepén hagyva elrohanunk mosdót keresni. Időközben Bendegúzt fülön csípi a már említett vénlányok egyike, mert a kölyök fogkrémet csempészett a kosarába, ó, áldott, tiszta gyermeki őszinteség, amikor a miért tetted ezt kérdésre szemrebbenés nélkül bevallja, hogy mert nagyon büdös a néni szája - hjaj, igazán sajnálom, de még mindig nem találtam meg az anyjukat, sóhajtok nagyokat, és elrángatom a kárcsínytevőt.

Valamiféle háromgyerekes anyáknak szóló íratlan törvény lehet, hogy mindig akkor van a legnagyobb sor a kasszáknál, amikor havi egy alkalommal velük együtt kényszerülök bevásárolni, amúgy üres az egész Cora. Ezek bezzeg ekkora már fáradtan pihegnek a szoknyámba kapaszkodva, még Rozi karját is hiába csipkedem, hogy üvöltsön, mert akkor általában előre engednek minket. Cirka félórányi várakozás után pedig arra is rájövök, hogy a hétvégi totális anyagi csőd olyan mondatokon múlik csupán, hogy: kérlek, húzz gumit a farkadra, aztán már csak a rendőrség felhívása van hátra, úristen, úristen, ellopták a kocsimat, honnan a francból tudjam, mi a rendszáma, a saját telefonszámomat sem tudom megjegyezni, jaj, de várjon csak, vissza az egész, ne haragudjon, csak egy sorral arrébb parkoltam…

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.07.11 16:39:32anyamadár

  Huhh ez jó ötlet, legközelebb egy rekesz sört hozok tej helyett én is :)

 • 2008.07.11 17:07:41hezita

  Én írtam is ide, hogy egygyermekesként is meg tudom érteni, hogy nehéz hárommal. Még azt is megértem, hogy terabithia csak viccelődni akar a "tökéletes anya" beszólással, de azt nem értem, hogyha tudod magadról,tudom magamról, hogy nem vagyok tökéletes szülő, miért nem lehet elfogadni, hogy másnak jobban mehet és okulni...

 • 2008.07.11 17:15:37anyamadár

  Hezita mert vannak olyanok akik tényleg segíteni akarnak és elmondják nekik mi jött be, miylen tipp és vannak akik rosszindulatúan támadnak és beszólnak. Szerintem nagy különbség.

  Nekem mázlim van, mert a két sürgő-forgó gyerekemet be tudom ültetni még egy kocsiba (itt vannak kétüléses bevásárlókocsik és a négyésfélévesem is belefér) vagy nem félek rájuk adni a gyerekhámot, hogy ne szaladgáljanak szanaszét. De Terabithia gyerekei ennél nagyobbak, többen is vannak és gondolom már nem "hámképesek". Szóval jótanácsot nem tudok adni neki, de nem is cseszegetem, hogy miért jár ilyenkor vásárolni vagy miért neveli szarul a gyerekeit.

 • 2008.07.11 17:17:21hezita

  Nem kételkedtem a jóindulatodban.

 • 2008.07.11 17:19:12hezita

  Én is sokkal jobban szeretem az építő közösséget, persze, ha kell, hát a nem építőn is próbálok szórakozni. :)

 • 2008.07.11 17:19:57hezita

  persze nem a naivitásról beszélek, írok

 • 2008.07.11 17:21:57hezita

  terabithia

  Szerintem Téged cinikussá tett az élet. Én is küzdök ellene:)

 • 2008.07.11 17:23:25anyamadár

  Csak azt akartam mondani, hogyha Terabithiának tényleg gondjai vannak a háromgyerekes bevásárlással, biztos szívesen megfogad egy-két valóban hasznos tanácsot, a "tökéletes anya" meg gondolom annak szólt aki csak jön, feszít, hogy milyen oké nála minden, kioktat oszt továbblép.  :)

 • 2008.07.11 17:25:07hezita

  Igen értelek, csak árnyalni próbáltam az általánosítást.

 • 2008.07.11 17:28:45terabithia

  hezita, olyan, mint tökéletes szülő nem létezik, és egyik gyereket sem lehet mérni a másikhoz, mindegyik külön katgória. nem lehet őket csoportosítani és utána kezelési útmutató szerint bánni vele. ne kívülálló döntse már el, mi jó a gyerekednek és neked - ez a kettőtök dolga, nem másé. egyébként nem, nem nehéz három gyerekkel. leginkább vicces.

  cinikus lennék? ehh. annyira torz hát a látásom, hogy a dolgokat olyannak látom, amilyenek, és nem olyannak amilyennek lenniük kellene? ;)

 • 2008.07.11 17:31:09anyamadár

  Hezita egyébként nekem is vannak olyan napjaim amik már kabarénak is erősek volnának, főleg mikor a két gyerekkel kell nekiindulnom valahová. Ez nem cinizmus szerintem.  Én is írtam már ilyesmi bejegyzéseket a blogomba, mégis csípem a kis büdös kölköket. :)

 • 2008.07.11 17:31:30hezita

  terabithia

  Nem írtál információt most számommra. Tisztában voltam a gyereknevelés ezen részével. Megpróbálom a szemüvegeddel nézni önmagadat.

 • 2008.07.11 17:33:53hezita

  Hát ki mondta, hogy Nekem nem ilyenek sokszor a napjaim. Mégis jól gondodolom, hogy cinizmus szövi néha át a mondanivalótokat, mert ennyire görcsösen tagadjátok. Az igazi könnyedség az, amikor nem ugrasz rám a véleményemért.

 • 2008.07.11 17:34:46hezita

  hiszen nem is voltam szélsőséges...

 • 2008.07.11 17:36:23hezita

  Bocs, hogy nem ehyeztettem az igeidőket.

 • 2008.07.11 17:37:07hezita

  egyeztettem... fáradok. Ez a poronty igazi szellemi munkát igényel.:)

 • 2008.07.11 17:41:41anyamadár

  Asszem én néha még ahhoz is túl fáradt vagyok ahhoz, hogy cinikus legyek :)))  (és most jöhet a kórus, hogy: Minek vállal két gyereket aki nem bírja?)

 • 2008.07.11 17:45:29hezita

  anyamadár

  egyedül vagy kinn a gyerekekkel? (Mármint persze úgy értem a férj dolgozik) Vagy a szülő segít?

  Szerintem mindenképpen nehéz segítség nélkül. A kérdés csak az, hogy hánnyal több alkalommal kerül az ember kínos helyzetbe (társadalmi elvárás tükrében értem a kínosat)

 • 2008.07.11 17:45:52terabithia

  hezita, mégis azt mondod, másnak jobban mehet, fogadjuk el. :) nem megy jobban. másképp megy. mindenki másképp éli meg. ezt kellene elfogadni és nem folyamatosan fröcsögni ( nem neked szól).

  láttam már anyát, aki full depresszióba esett amiatt, mert azt mondták neki, nem neveli jól a gyerekeit (pedig.). én már konkrétan leszarom mások véleményét, mert csak rá kell néznem a kölykökre: boldog mind, ergo pofájába röhögök annak, aki mást mond.

  de nem mindenki tudja így megélni ezt. csak ámulok azon, ami a Porontyon kialakult. hogy a többség nem tud elmenni a másik mellett anélkül, hogy ne rúgjon bele egyet. miközben fogalma sincs arról, mekkora fájdalmat tud okozni egy anyában - amit aznap ő (tudat alatt) ki is vetít a gyerekére. hát, bravo.

 • 2008.07.11 17:47:59terabithia

  helyesbítek: meglehet, van fogalma róla, azért teszi. a gonoszságot majd ezzel a példával fogom illusztrálni a kölykeimnek.

 • 2008.07.11 17:49:40anyamadár

  Hezita, a férjem dolgozik, rengeteget, mellette tanul. Gyakorlatilag egyedül vagyok az idő nagyrészében velük - kivéve a napi pár óra ovit. Az a regenerálódási/tanulási időszakom.

  Szülő? Segítség? :)

  Hah az még otthon sem volt. :)))  De nem panaszkodom ám, csak néha kell egy kis keserű viccelődés. :) Mármint nekem jót tesz. :)

 • 2008.07.11 17:50:17baud

  Nna, mire megírtam, hogy de, van fogalma arról, hogy mit csinál, erre megírta terabithia. Úgyhogy nekem más nem marad hátra, minthogy bejelentsem, hogy ti mind egyéniségek vagytok. :)

 • 2008.07.11 17:51:03terabithia

  és most részemről off, egyéni vélemény, a vitát feleslegesnek vélem, kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!

 • 2008.07.11 17:51:11hezita

  terabithia

  NNa, ezt én is így látom. Bár kérdés, hogy csak a gyereknevelés terén van-e ez így. Bár tény, hogy ott elég nagy kárt lehet okozni, mert kis csemetéken akar kíséletezni a nem olyan tudatos, elbizonytalanodott szülő! Honnan is tudná. Bár szerintem egy kicsit áldozat típusnak is kell lennie, hogy kárt okozzanak bennem.

  Aki meg kárt okoz, annak empatikusabbnak kellene lennie, Nekem meg rászáll a rózsaszín köd az agyamra... :)))

 • 2008.07.11 17:54:28hezita

  egyéni vélemény :)

 • 2008.07.11 17:54:38hezita

  A vita sosem felesleges, ha az embernek van ideje, energiája és szórakoztató.

 • 2008.07.11 17:54:59hezita

  Fordítva küldte a digitalizáció

 • 2008.07.11 17:55:08terabithia

  hezita, az már nem vita: álom. :)

 • 2008.07.11 17:56:30hezita

  Akkor ébren álmodom, pedig nem szedek tudatmódosítót. Na jól van , köszönöm a beszélgetést, szép hétvégét!

 • 2008.07.11 17:58:37terabithia

  hezita, kimondtad a varázsszót: beszélgetés. :) ilyesmit kívánok a továbbiakban mindenkinek. ( nem lesz meg, tudom.)

 • 2008.07.11 18:26:34anyamadár

  Terabithia az a baj, hogy bárhova megyek fórumra vagy posztot olvasgatni, mindenhol vannak olyanok akik szerint a károsult a hibás, így vagy úgy de mindig előjönnek akik belerúgnak a Homáron panaszkodóba vagy a szerencsétlen BKVs utasba...

  ez már népi sport lett... itt is egyre több a kommentelő a régiek elmentek és átjöttek a homáros, bkv-s beszólók a hasonszőrű anyukákkal... hát ez van :)

  Sokan tényleg itt eresztik ki a fáradt gőzt, mert arctalanul ezt meg lehet tenni... de persze ez attól még nem dícsérendő vagy követendő példa, hanem genyaság.

  Lassanként kezd bennem bizonyossággá válni, hogy normális eszmecserére, vitára csak zárt topicokban kerülhet sor...

 • 2008.07.11 18:46:41hallohallo

  múltkor írtam egy hosszút, elszállt. na most nekifutok még egyszer.

  szóval, talán nem mindenki számára elég világos, de mindenki volt egyszer gyerek. tehát, ebből adódóan, voltak neki szülei, tehát a legtöbb gyerekkel felmerülő problémával találkozott ő vagy a szülője vagy mindnyájan, vagyis a társadalom legnagyobb része. merthogy a társadalomnak csak legkisebb része (bár a látszat ez ellen szól) az egészséges, gyermektelen, mozgásában nem korlátozott fiatal felnőtt. vagyis nem azt kéne fikázni, aki így vagy úgy nem tud megbírkózni a felmerülő nehézségekkel, mivel a társadalom túlnyomó része nem, vagy csak nehezen veszi ezeket az akadályokat (amiknek nagy-nagy része fizikai akadály is, pl lépcsők az aluljárókban: szülők, gyerekek, idősek, betegek, mozgáskorlátozottak, mindnek akadály, és jelenleg az ezekbe a csoportokba tartozó emberek vannak többségében, az, hogy nem látjuk talán akkora számban őket, azért van, merthogy ott vannak a fizikai és egyéb akadályok és emiatt nincsenek szem előtt).

  szerintem a társadalom, és ezen belül mindenki egyéni felelőssége kéne hogy legyen ezeket az akadályokat lehetőség szerint elhárítani vagy csökkenteni, pl jelen esetben ha áruházban ügyvezető vagy tulaj, akkor gyermekmegőrzést biztosítani, ha kommentelő, akkor legalább nem fikázni. merthogy mindannyiunk érdeke. merthogy a társadalmi (számszerinti) többség érdeke, és a társadalom mi vagyunk.

  nézzük pl az ikeát, mint budapesten kb az egyetlen helyet, ahol bárki akadálytalanul közlekedhet, bevásárolhat, élhet. pedig csak egy bolt, de ha úgy vesszük, akkor szemlélet: egy darabka svédország. jó lenne egy egész ilyen országban élni, nem?

 • 2008.07.11 19:02:13Bejjja

  Sziasztok, szép délutánt.  Olvastam hezita és terabithia gondolatait. Összevágnak azzal, amit már korábban írtam. A beszólogatósok, okosak szerintem olyanok, akik otthon ugyanúgy küzdenek dolgokkal, csak könnyebb mások gondjait külső szemlélőként látni. Mint egy szappanopera, olyan hatású. Megnyugtatja őket, ha "észt oszthatnak". Meg a kézikönyvből gyereknevelés. Sablon, amibe a legtöbb gyerek nem illik bele. Lányok, valszeg ti jobban képben vagytok, hogy mi helyes, mi hatásos bizonyos szitukban.  hallohallo, az Ikeát én is imádom. Igazi gyerekparadicsom. :-)

 • 2008.07.11 20:00:02anyamadár

  Terabithia az publikus, hogy merre lett a blogod? :S

 • 2008.07.12 22:32:45zoldmoha

  Látom itt szép kis kalamajka lett ebből a posztból...

  Leírtam pár gondolatot róla, íme a trackback.  zoldmoha.freeblog.hu/archives/2008/07/12/A_hipermarketes_anyuci/

 • 2008.07.12 22:48:04anyamadár

  Zöldmoha hááát nemtudom... én a múltkor olvastam nálad valami jópofa posztot, de ez most nem győzött meg.  A fentiekben már kifejtettem miért gondolom, hogy baromira nem okoskodó jótanácsokra van szükség ilyen esetben...

  kezdhetem az elején?

  1. ha valaki elautózik a Cora-ba a három gyerekkel, mert azt hiszi be tudja adni őket gyermekmegörzőbe, nem fog visszafordulni és elmenni a "sarki SPAR"-ba miután észleli, hogy nincs megörző...  2. én sem etetem a gyereket a boltban, egyiket sem, de nem szólok bele ha mások csinálják...

  3. a csipkedős dolog POÉN, VICC hahaha...  4. a gyerek beszólt, anyuka meg égett miatta.. akkor kit öntenél nyakon vízzel?

  Mennyi idősek a gyerekeid? Mert az én négyésfélévesem simán megmondja az őszintét és közben messzemenőkig udvarias és édes, csak nem tud még hazudni azért, hogy mégjobban megfeleljen a társadalmi normáknak...  Terabithia bocs, hogy így belep*fázok a posztodba, csak bosszant a szűklátókörűség és vicctelenség...  (a legjobb vicc meg az az egészben, hogy általában kerültem eddig a cikkeidet - és téged - mert túl hatásvadásznak éreztem őket. :))))

 • 2008.07.13 02:45:54Vierre_

  elolvastam zöldmoha belinkelt izéjét.  Én felteszem a kezem, én etetem őket mindig :))) péksütivel, milyen jó is az, legurítunk egy ájsztít, nah bumm, én ilyen köcsög vagyok.

  Olvastam a belinkelt izét, én sosem csípkedek, üvöltenek azok anélkül is :)))) kivárom a sorom és mindig előre engedem azt, aki egy ásványvízzel meg két zsömővel szötyög mögöttem miközben én minimum negyven ropiért tolom a kosarat. :)))))

  plusz a kiscsicskásokat. Előre előre, addig az én két nagykakahuszárom ellovagol ide oda, a faszim meg fut utánuk.

  :)))))))))))

  Én nem tudom zölmoha hallotta e már, ha nem leírom, egy gyerek kánaán, két gyerek pokol :)))))) mennnyé velük vásárolni ecsém egyedül. Ha azok kussolnak és rendezettek, nem akarnak semmit, nem kell pisilni, kakilni, nem kajások, nem éhezes, nem bőgnek legalább háromszor, nem sírnak hogy ez meg az kell, akkor vagy kurva kicsik, vagy ostorral vannak fenyítve. :)))))

  Ezek után számomra a három gyerek egyértelműen túl van az óperencián, nem vállalnám soha. Én megteltem kettőnél. De. El tudom képzelni, nem hozzá adok, hatványra emelem a kettőt. És a kettő már amúgy is kettő a köbön. Neeeem.

  És ha valaki egyedül megy el vásárolni, mert biza tudja e vajh a zöldmoha hogy három gyerek mellett mennyit lehet spórolni a Corában pl, hiába suttyó multi de még is csak jó az, :))))))))) és mert minden egy helyen van, ellenben éppen nincs kéznél a jólfésült emberünk vagy hatvan nagyi és harminc papi plusz a szexi bébiszittyó, akkor bazdmeg nem hideg pohár vízzel kell azt a nőt meglocsolni, hanem szimpi nem szimpi, mihamarább megszabadítani a Corát e karavántól önön és saját érdeküket figyelembe véve. Magyarán nem morogni, kussolni és előre engedni. Noh?  Én így látom. :)))))))

 • 2008.07.13 08:18:01anyamadár

  Vierre :)))

  ééés a legjobb mikor akkor jön rá a pisilhetnék mikor a kocsi tele van , és már benn állsz a sorban fizetésnél... :)))

 • 2008.07.13 09:01:43anyamadár

  Hopp beugrott két emlék nekem.

  Magyarország, CBA... én nagypocakkal, nagytesó meg a karomon (babakocsi nem fért be még akkor oda) - kinyit egy másik pénztár odaszól nekem a lány: - Jöjjön csak ide, kérem engedjék a kismamát... De mire kimondja saaajnos a mögöttem álló átmeneti halláskárosultak már odaálltak, megpróbálok előrejutni ha már személyesen engem hívott lány... karom majd leszakad, erre még kedvesen hasbakönyököl valaki, hogy ne tolakodjak már...  Magyarország, Tesco - mindkét gyerek velem szegények eléggé kornyadoznak. Előttem álló úr hátranéz: - Jajj maga két gyerekkel van? Álljon csak elém nyugodtan.

  Hálásan megköszönöm, picit beszélgetünk erre a mögötte álló elkezd hisztériázni, hogy miért engedett be engem maga elé. Az első döbbenet után próbáltuk neki elmagyarázni, hogy eddig is a sorban álltam... de ez nem érdekli.  Ohhh milyen kellemes emlékek (és még van belőlük tucatnyi) :)))  ...és teljesen egyetértek Vierrével abban, hogy egy gyerekkel még könnyű, aztán kettővel...háááát, ha a harmadik most jönne áááááá az nem lenne nekem való :)))

 • 2008.07.13 10:20:09anyatájger

  Nekem is van, tényleg kellemes!  Tegnapelőtt (péntek!!!!) du. 4 óra, egyedül a kisdeddel!!!! Spar.

  Gyermek a bevásárlókocsiban ül, próbál kimászni (alvásidő lenne). Éneklés, dumálás, játék, semmi. Végigrohanás a boltban (4 dolgot elfelejtettem venni) és egy kassza megy, előttem kb.25-en. Gyerek már nagyon nyüszít, mire biztonságiőrbácsi elkezdett neki pofákat vágni! Gyermekem mosolyog és hangosan kacag!!!! Sajnos 2 percig tart ez az idilli állapot, majd újra nyüszi, most már hangosabban. Végre nyitnak egy új pénztárat, mire mindenki félrelök és odanyomul. Erre egy fószer a 3.helyről beengedett maga elé!!! Mindenki kussol. Én kétszer köszöntem meg neki, de még itthon is lelkifurdalásom volt, amiért nem vettem neki min. egy doboz sört.

 • 2008.07.13 11:04:45Lakótárs

  Én nem értem, miért nem lehet észrevenni, hogy ez a bejegyzés nem egy anya panaszkodásáról, hanem a nem várt helyzetek kezeléséről szól.  És Ti, kedves kommentelők, mély szülői szolidaritásátokról tesztek tanúbizonyságot, amikor nem azon háborodtok fel, hogy a Cora tudatosan félreinformálja a honlapján a vásárlóit, és közben megszünteti a hétközbeni gyerekmegőrzést, hanem az anyát oltjátok, hogy nem tudja kezelni a helyzetet.  A poszt nem azért hiteles, mert feltétlenül úgy történt meg minden, ahogy le van írva. hanem azért, mert tipikus helyzeteket sorol: mindannyian találkoztunk már a túl sok benyomás okozta hisztivel és az ebből következő ügyetlenséggel vagy szándékos rombolással ("levert konzervek"), a helyzet szülte szülői bénázással ("kitakarás nagy fenékkel"), az empatikus embertársakkal ("vénlányok"), a gyakran kényelmetlen gyermeki őszinteséggel ("fogkrém"), a társadalmi szolidaritás teljes hiányával ("sorbanállás") és a leszívott szülői agy rövidzárlataival ("hol az autó?").  Mindenesetre be kellene látni, hogy cikk botránya nem a fegyelmezni képtelen anya, hanem a Cora, ami egy hamis ígérettel ("gyermekmegőrzés", "bababarát áruház") odacsalogatja az embereket, és rendkívül kényelmetlen helyzetbe hozza őket.

 • 2008.07.13 12:47:30wish73

  hát, zöldmohára reagálva, ha az ember nem viszi magával a gyerekeit vásárolni, ahogyan azt ő javasolja, akkor hogyan is lesz ez? egy szép napon hirtelen képes lesz a kulturált viselkedésre, a sorbanállásra, tudatos vásárlásra, mert a bejegyzés végén ugye az áll, hogy mégiscsak az a cél, hogy normális felnőtt egyen a gyerekünkből. ehhez tanulni kell bizonyos dolgokat. netán otthon kéne szimulációs játékként gyakorloni a soppingolást? kéne valami virtuális számítógépes játék, igaz?

  én is elvált vagyok, szóval az, hogy apuci otthon marad, amíg én vásárolok-ahogyan ezt itt annyira bölcsen, a spanyolviaszt feltalálva ajánlották sokan-nálunk sem kivitelezhető. ezzel együtt többnyire megoldom gyerekek nélkül a nagybevásárlást. ha valamiért mégis kénytelen vagyok magammal vinni őket, mindig arra jutok, hogy hasznosabb lenne gyakrabban vinni őket. így kb úgy viselkednek, mint más gyerek a vidám parkban, mert minden új, csillog-villog, bőség zavara. ha rendszeresen jönnének velem, hozzászoknának, nem lenne akkora varázsa, és a monotónia-tűrésüknek is jót tenne- iskolában, orvosi váróban, utazás közben ennek nagy hasznát lehet venni.

  és vonalkódos cuccot én is kibontok, max. az üres csomagolópapírt fizetem ki. nagy kaland. gyerekkoromban egy bevásárlás 10 perc sem volt sarki kis büdös abc-ben, mert a kaján kívül minden egyebet máshol vettünk meg. ma meg, amikor a zsömlétől az ütvefúróig mindnen egy helyen van, és félnapos prg egy bevásárlás, naná, hogy befigyel ez-az. és? nem lopás. az étteremben is előbb kajálok, aztán fizetek. nagy kaland.

 • 2008.07.13 12:55:30wish73

  direkt rákerestem, a honlap szt:

  "Áruházaink a Bababarát hálózat tagjai, a vásárlás megkönnyítése érdekében az alábbi szolgáltatásokkal várjuk kedves Vásárlóinkat:

  • gyermekmegőrző, ahol gyermekeire szakképzett óvónők vigyáznak*

  • családos parkolóhelyek

  • baba bevásárlókocsi

  • gyermekpelenkázó

  *A szolgáltatás igénybevételéhez kérjük, hozza magával gyermeke TAJ-kártyáját és saját személyi igazolványát. A gyermekmegőrzőt csak 3-10 év között szobatiszta gyermekek vehetik igénybe."

  ebből nem derül ki, hogy nem minden napon, az viszont igen, hogy nem hentesek vigyáznak a gyerekekre. bár, azon az alapon, hogy nem pontosak a nyitva tartási infók,akár az is lehet, hogy az alkalmazottak végzettsége is kamu.

  ha a vásárló tájékozódni akar, elvileg ez lenne az irányadó, vagyis, ami ettől eltér, az nem a szülőnek, hanem az üzletnek róható fel.

 • 2008.07.14 00:31:22zoldmoha

  Ha elolvasod a bejegyzésem én is mentem már kettővel és tudatosan kerülöm a hipereket.

  Képes vagyok apa létemre két gyereket kezelni és pisiltetni, kajával időben ellátni - csak épp nem szeretek kellemetlen helyzetbe kerülni, ill. hozni őket -- ezért inkább elkerülöm őket.  Szeretem a szuperanyucikat, akik viccnek veszik ezeket, hát hajrá.  A 3.5 évesem is megmondja az őszintét és a tuttit - nekem és utána. Ugyanis tudja, hogy hol van a tisztelet és a jómodor határa.  Anyamadár, Vierre, további kellemes kotkodácsolást. Látom itt eléggé szuperanyuci-ledurungolós stílus van születőben, úgyhogy köszi, nekem ennyi.  brrrrrrrrrrr.

 • 2008.07.14 01:02:39Vierre_

  juj zöldmoha csak nem az van hogy ha kritika van akkor durc van? Hol vagyok én szuperanyuci, kééérlek told már ide azt a pár sort, ahonnan ez számodra lejött, megköszönném, mert akkor izibe fel is dolgozom és beleélem magam.

  És ezek szerint, mivel nálad minden klappol úgy látszik- és még én vagyok szuperanyuci muhahahaha, fennáll az ostor eshetősége? :DDDDDDDD

  Bocsi de nem hiszek neked, így jártál, gondolom kakálsz rá, de én meg egy ilyen hiperben itató eteteő köcsög szkeptikus vagyok énkérekelnézést. :))))

 • 2008.07.14 03:38:57cozumel

  Muhaha-bruhaha....

  Anyamadar es Vierre, mint szuperanyuk :-))))

  Kesz, ezen muszaj rohogni, de egyben nezzuk el Zoldmohanak, nem regi porontymotoros, nem tudhatja...:D

 • 2008.07.14 03:41:46cozumel

  allandoan.

  bocs, a vege lemaradt.

 • 2008.07.14 03:43:03cozumel

  Zoldmoha  ne haragudj, de ezzel Te allitottad magadrol a szuperapusagot:

  "A 3.5 évesem is megmondja az őszintét és a tuttit - nekem és utána. Ugyanis tudja, hogy hol van a tisztelet és a jómodor határa."  Veletlenul nekem is 3.5 fel evesem van, ketto darab, es igen, TANULJAK, hoyg mi a tisztelet es jomodor, de nem megy meg

 • 2008.07.14 11:04:03kriszi

  No jó, én szeretek közösen nagybevásárolni, ez nálunk családi program, megyünk mind a négyen. Egyedül, két gyerekkel fárasztóbb, de négyesben igazán jó móka. Teperünk két bevásárlókocsival, felosztjuk a terepet (két listánk is van, eleve úgy írom össze), a gyerekek (5, 3) segítenek pakolni. Ha a nagylány apróságkövetelő hisztijét sikerül leszerelni, illetve beelőzni (bevált, hogy előre megbeszéljük vele, hogy mit fogunk venni, és mit semmiképpen, mit választhat ki ő kedve szerint - mármint mondjuk erdei mintás szalvétát, selymes papírzsepit, rózsaszín wc-papírt stb. -, aztán ahhoz tartjuk magunkat), akkor minden oké szokott lenni. A sorbeli nyűglődés sem játszik már, két kézzel dúrják fel a futószalagra a cuccokat, hogy azokat majd megmutatjuk a néninek.

  Amikor én vagyok kettővel, kicsit nyűgösebb, mert nem tudunk annyit bohóckodni, de a fenti módszerek akkor is működnek, csak a kicsi után néha még szaladgálni kell, és megállítani, hogy az ötödik kiló cukrot már azért ne pakolja be a kocsiba :)

  Nem is eszünk bevásárláskor, saját készítésű innivalót mindig viszünk, de nemigen szoktuk elővenni, nincs rá igény (kb. babakorukban volt utoljára). Igen, olyan van, hogy veszünk valami finomságot, és hazafelé a kocsiban elrágcsáljuk, de bent nem.

  Ja és amikor Apa nélkülem vásárol be, akkor is az egyiket vinni szokta, mert az úgy jó :)  Tegnapelőtt voltam pl. nagyon büszke a lányomra: szemrebbenés nélkül válogatta a legszebb lilahagymákat, és néha megmutatta a rosszabbakat a mellettünk keresgélő néninek, hogy melyiket miért nem szabad megvenni :)

 • 2008.07.15 12:35:38Bejjja

  kriszi, ezt bájos történet volt :-) mesélhetnél még szösszeneteket a napjaidról.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta