SZÜLŐSÉG

Bébinapló: Abigél hurrikánként rombol

2008. június 23., hétfő 10:30

Abigél kezd veszélyes lenni. A tegnapi egyik tisztába tétel alkalmával, éppen hogy rávarázsoltam a pelenkát, amikor csörögni kezdett a telefon. Felpattantam, hogy felvegyem, és mire visszanéztem, Abigél mind a 60 popsitörlő kendőt kihúzkodta a dobozból, és mivel kihúzkodta, újabb szórakozás gyanánt azt próbálgatta éppen, hogy a hatvanból vajon mennyi fér be a szájába, desszertként pedig javában kóstolgatta hozzá a popsikrémet.



Tényleg nem tudom, hogy sikerült mindezt 90 másodperc alatt véghezvinnie. Úgyhogy következett az ordítással egybekötött mosdás, az arc és a kezek sikálása, majd nyugalmasabb helyszínt keresve áttettük székhelyünket a teraszra.



Ott Abigél azzal kísérletezett, hány szirmot tud vajon egyszerre letépni a muskátliról, majd mikor látta rosszallásomat, úgy gondolta, akkor inkább lazít egy kicsit a balkonláda földjén, majd gyomlált egy sort, újabb mosakodás, újabb ordítás. Ezután a konyhába iramodott, és a nála jóval nagyobb, pedálos fémszemetesbőúl kilógó zacskó segítségével próbált felállni, aminek következtében fél pillanat múlva ott kapálózott hanyatt dőlve a konyhakövön, hasán egy óriási szemeteskukával, és némi szeméttel. Újabb mosdás, újabb ordítás, és ekkor volt pontosan reggel fél tíz.

Kezdtem egy pillanatra azt gondolni, hogy mégsem vagyok alkalmas szülőnek, hitemet csak az adta vissza némiképp, mikor egy kétgyerekes anyuka ismerősöm elmesélte, hogy az ő kislánya a minap egy parmüm-minta tetejét harapta le, - amit még valahogy gyorsan kikotort a szájából, - és a gyerek egész délután Donna Karant büfögött.

Abigél már nem az a tétova kis döcögő baba, aki akár még pár hete is volt. Gyors mint a villám, és vad, mint egy hurrikán, mindent ki akar próbálni, mindent meg akar tapasztalni, és csöppet sem a legfinonabb módszerekkel. Egy percig nem marad nyugton, nem üldögél az ölemben, nem marad mozdulatlan, még szeretgetni sem lehet, mert mindig valami fontos dolga van. Mindenre lecsap, addig nyújtozkodik, amíg el nem éri, amit akar, írni sem lehet tőle, mert a számítógépre azonnal lecsap, - legalább van kire fogni az elütéseket. Meg enni sem lehet tőle, nyújtózkodik, a tányéromból is kiveszi a kaját, pedig a szopás mellett három kisebb vödörre valót nyom be egy nap, nem tudtam még olyat főzni, amit ne evett volna meg. Na és a vécé. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer majd úgy ülök a vécén, hogy a gyerekem közben a lábam és a vécécsésze közötti szűk helyre próbálja bepréselni a fejét, miközben a bugyimat rángatja. Ne szépítsük, ő egy tank.

Mindemelett iszonyatosan élvezem, hogy ilyen gyorsan fejlődik, nem csak a mozgása, az értelme is. Kezdi megérteni amit mondok neki, hallgat a nevére, érti, ha azt mondom, hogy ne tépje le a virágot, érti, ha hívom, hogy jöjjön vissza, - egyelőre még szót is fogad. Ha mondom, hogy megjött a Zazi, akkor azonnal keresni kezdi a szemével a macskát és ha megtalálta, hatlmas sikkangatásokkal elindul felé. A macska persze azonnal reszketni kezd, majd amint lehet, elmenekül, szinte teljesen átszokott a szomszédba, már csak enni jár haza szegény.

Már játszani is lehet vele, én felépítem a kockatornyot, ő ledönti, én felépítem, ő ledönti, legújabb tudománya pedig a tapsikolás, mindent megtapsol és közben folyamatosan röhög. Szóval egészen pontosan ő egy nagyon okos és vidám, nyolchónapos tank.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.06.23 12:17:39Nogu

  Jól megmondtad a frankót, te egy mega-anya vagy.Biztos soha nem hagytad még másfél percre magára a gyerekedet.

 • 2008.06.23 12:23:13baud

  Mother Mary, én úgy nézem, hogy Abigéled kemény csaj. :) Te pedig jó anya vagy, hajrá! :)

 • 2008.06.23 12:30:22madz

  nogu, szar napod van? :)

 • 2008.06.23 12:34:52Subbantósdi

  madz: hagyjad...mindenki magából indul ki...

  Egyébként pelenkázón, etetőszékben, kádban, felfújható medencében és pár ilyen klasszikus helyen tényleg nem hagytam még magára.

  Nekem nem nehéz telefont nem felvenni. :o)

 • 2008.06.23 12:37:17Nogu

  Nincs szar napom, csak felbosszantott, hogy egy tök ari beszámoló után vk-nek ennyi jön le, hogy ő bezzeg soha nem tenne ilyet. Lehet, hogy Subbantósdinak van szar napja, nem?

 • 2008.06.23 12:38:06Nogu

  Erősen kötözködésnek éreztem.

 • 2008.06.23 12:40:35Subbantósdi

  Nogu: nekem nincs rossz napom. És ha megfigyeled a hangvételt, én csak megjegyeztem, hogy kis odafigyeléssel megelőzhetőek az ilyen aprónak tűnő de azért veszélyessé is váló bajok, mint amit a cikkíró említett. Itt mi megpróbálunk jó tanácsokat adni, a beszámoló nekem is tetszett, mindig elolvasom Abigél újabb kalandjait, úgyhogy valamit nagyon félreértettél az irományomban, amit sajnálok.

 • 2008.06.23 12:42:22Nogu

  Nem hiszem hogy félreértettem, mert most, a legutóbbi kommented után is úgy gondolom, egy ilyen beszámolóra fölösleges tanácsokat adni. Na mindegy, szólásszabadság van.

 • 2008.06.23 12:43:10Nogu

  És Abigél ultracuki!!

 • 2008.06.23 12:44:05Subbantósdi

  Én lezártam, széttárt kezekkel, ha nem tudok segíteni az álláspontom megértetésében, nem tudok sajnos tovább segíteni a dolgon. :o(

 • 2008.06.23 12:47:16Mother Mary

  subbantósdi!

  ugye nem képzeled, hogy egyedül hagyom a gyerekem a pelenkázón?

  ha olvasod a naplónkat, akkor tudod, kábé 1 hónapja felszámoltuk a pelenkázót, abigélt csak a földön, ott is csak állva lehet pelenkázni.

  ennek ellenére a pelenkát ráadtam, ott is van: rávarázsoltam :-)

  kettő:még csak nem is hagytam magára, egy helyiségben voltunk, pusztán háttal álltam neki, a táskámban kotorászva. szerintem másfél perc sem volt.

  három: én bizony felveszem a telefont, ha csörög, mert a gyerekem apja külföldön dolgozik,és bizony nagy öröm ha hív:-)



  és amúgy Nogu köszönöm, nekem is rosszul esik, hogy ennyi jött csak le, és még magyarázkodnom is kell. csak abigélről akartam írni.

 • 2008.06.23 12:51:47Mother Mary

  de amúgy lehet, hogy nem is a telefon volt, hanem csak kidobtam a szaros pelenkát a szemetesbe, nem is tudom

 • 2008.06.23 12:57:15Anura

  Ez tök vicces kis sztori volt Abigélről, jót mosolyogtam. Barátnőm lánya evés után az ujjait dugdossa le a torkán, mindent össze-vissza hány, és azt hiszi, a "nem szabad" dícséret. :)

  Remélem, humoromnál maradok én is, mikor enyém fiam fog dorbézolni.

 • 2008.06.23 12:59:47Labrador

  Mother Mary!



  Ne idegesítsd fel magad! Én is mindig elolvasom az írásaidat és szerintem szuper Anya vagy. Nem kell magyarázkodnod. Nincs is miért.

  Legyen nagyon szép napotok:)

 • 2008.06.23 13:02:30Subbantósdi

  Azt hiszem, a bájos Mother Mary most megmutatta, hogy milyen is valójában...

  Ezt a posztot, gondolom az Ő és Nogu legnagyobb örömére, ezután nem fogom látogatni.

  Viszlát mindenkinek.

 • 2008.06.23 13:02:47barbicsek

  MM, szerintem ne húzd fel magad ezen! Amúgy az én lányom ezt a szedjük szét a pelenkázós táskát címmel adta elő a kocsi hátsó ülésén, öt perccel azelőtt, hogy megérkeztünk volna, ahová épp igyekeztünk... Egyszer hátranéztem, és azt láttam, hogy a kiscsaj ügyesen besudokrémezte az egész hátizsákját, az összes ruháját és mindent, ami körülötte volt. Semmi másom nem volt, csak a popsitörlő, amivel megpróbáltam valahogy levakarni róla az anyagot.

  Itthon pedig már rendszeres meló a popsitörlő eltüntetése minél magasabbra, mert neki is kedvenc szórakozása, hogy megszámolja mind a hetvenkettőt. De ő már kreatív kétéves, előszeretettel törli le vele a port!!! mindenhonnan, nagyon segítőkész tökmag. Azért jó fej! :)

 • 2008.06.23 13:04:05B-

  Az én gyermekem is imádja a popótörlőket kirángatni a dobozból. Egyenként :-)



  Ja, és ő is meg van győződve róla, hogy a "nem" azt jelenti, hogy most játszunk. Ő csinál valamit, erre én "vicces" hangon "vicces" arccal közlöm, hogy nem. Kifejezetten boldogan mosolyog ilyenkor!!



 • 2008.06.23 13:06:04monsterwoman1

  Nekem szar napom van.

  Az én gyerekem evett már calgon tablettát, szorult temetői mécses fedele az ujjára ésatöbbi. Pedig nem vagyok gondatlan. Néha elég egyetlen pillanat, amikor lanyhul a figyelem és tuti, hogy a törpék olyat csinálnak, amit nem kéne. Nem hiszem, hogy van olyan gyerek a világon, aki képes úgy felnőni, hogy soha nincs része egyetlen kisebb balesetben sem. Fontos persze, hogy ne szerezzen életveszélyes sérüléseket, de a fentebb felsorolt esetek egyike sem halálos, szerencsére. Vizuális típus vagyok, úgyhogy jót derültem, amint elképzeltem a csöpp lányt a szemeteskuka alatt.:-)

 • 2008.06.23 13:08:33tereza

  abigel cuki, amugy meg tenyleg eleg egy masodpercre elforditani a fejed, es orult dolgokat kepesek muvelni

 • 2008.06.23 13:09:04B-

  Subbantósdi: szerintem most kölcsönösen félreértettétek egymást! Nekem is az volt az első gondolatom, hogy úristen, egyedül hagyja a pelenkázón :-) De aztán arra jutottam, hogy azt csak nem vallaná be ennyire nyilvánosan:-)



  És igazad van abban, hogy az a főszabály, hogy ilyenkor nem vesszük fel a telefont (és M. M., tényleg nem írtunk dolgozatot abból, hogy hol és milyen körülmények között pelenkázol, lehet, hogy olvastuk, de már elfelejtettük). Ugyanakkor M. M.-nek meg igaza van abban, hogy ha az ember párja külföldön melózik, akkor bizony az ember módot talál rá, hogy felvegye a telefont! Nyilván nem hagyja a bébit bekapcsolt vasaló mellett, de a földről nem esik le stb...



  Szóval kölcsönösen igazatok van, csak éppen nem tudtatok mindent a másikról, ezért félrértettétek egymást. Ezért ünnepélyesen felszólítalak mindkettőtöket, hogy ne haragudjatok egymásra :-)

 • 2008.06.23 13:09:33baud

  Hát én meg azt hiszem, hogy Subbantósdi, Mamszi stb. az, aki megmutatta, hogy milyen is valójában. Jobb is, ha nem olvasod többet ezeket a posztokat, sok embert megkímélsz magadtól... :D

 • 2008.06.23 13:14:40mormi

  Abigel nagyon vagany, tuzrolpattant csajszi, az en kisfiam is hasonlo temperamentummal bir. O is most tanult meg tapsolni es mivel ezt a produkciojat mindig lelkes tapsi tapsi kurjongatasokkal honoraljuk, o meg lelkesebben tapsikol fulig ero szajjal:)



  Viszont itt most utott be a kanikula, melynek oromere ejjel orankent kel...es neha ugy talalom az agyaban, hogy allva ordit, hogy mamama anyanyanya! Lehet, h mar tudatosan mondja pont ezeket ilyenkor??

 • 2008.06.23 13:28:46B-

  morni: szerintem csak arról van szó, hogy a legtöbb gyerek ezekkel a hangokkal sír. Az enyém is. És ezért a legtöbb nyelvben ebből alakult ki az anya szó.

  Szoktam is mondani, hogy egyetlen nyelven se jelent anyát a boldog Hö! kurjantás :-)))

 • 2008.06.23 13:36:46lindalight

  én is ilyen gyerek voltam anyukám állítása szerint:) a párom már most fél, hogy milyen lesz ha a gyermekünk rám üt:)

  Abigél imádnivaló:D



  megsértődni meg tényleg hülyeség internetes fórumokon. bár én is a cikkíró mellé álok, mert elolvastam, mosolyogtam az első hozzászólásnál meg úgymaradtam és az első gondolatom, hogy tényleg ez maradt meg egyedül a cikkből neki? és tényleg ez volt az első dolog, amire úgy érezte reagálni kell:S



  De ha ő úgy érezte, hát ez van. a gyakorló anyáknak (itt jöttem rá) olyan szenzoraik vannak, hogy bármiben észreveszik a kisgyerekre vonatkozó veszélyt és szerintem ez aranyos másrészről, de persze túlzásba esni nem kell. és úgy vélem subbantósdi sem esett abba. szerintem ez csak "anyaszokás".

  :) béke veletek!

 • 2008.06.23 13:40:10Nogu

  Ejjj, Subbantósdi...nem gondolod, hogy az okoz nekem örömet, hogy írogatsz-e ide, vagy sem???? Amúgy szerinted milyen MM valójában? Nem mintha én tudnám, csak érdekel, hogy neked mitől lett egy emberről ilyen sommás véleményed hirtelen? Na mindegy, tényleg, hiszen úgysem írogatsz ide többet. Minden jót, kívánom, hogy továbbra is ilyen gondosan neveld a csemetédet, és legyél Te az a kivételes anya, akinek soha nem lesz min utólag pironkodni!

 • 2008.06.23 13:45:19cseresznye

  Miért feltételeztek szegény Subiról ennyi rosszat? Egyszerűen ez jutott eszébe, szerintem minden rosszindulat meg bíráskodás nélkül. Picit közhelyes, de na és?



  Amúgy klassz lány Abigél, nekem kedvenc korszakom volt a nyolchónapos, éppen egy éve, nagyon szerettem. Varázsos találkozása a baba és a totyogó kornak!





 • 2008.06.23 13:51:15kamilka

  Az én kislányom 11 hónapos de a helyzet pont ugyanez, sőt még egy lapáttal több mert két hete jár.

  A wc-s sztori hasonló, azzal a kivétellel, hogy az én drágám a wc kefét mint zsákmányt hurcolja a lakásban és miközben végzem a dolgom a wc papír is a lakás másik felén landol.

  Én már beletörődtem a káoszba majd ennek is vége lesz, de mindeközben iszonyú aranyosak ebben a korban és tényleg hatalmasat fejlődnek rövid idő alatt.

  Néha én is úgy érzem rossz anya vagyok, de inkább csak kimerült és ideges az állandó 24 órás szolgálattól, hiszen egy perc alatt képesek lepusztítani az egész lakást!

 • 2008.06.23 13:53:01mormi

  B- igen, nekem is sokaig ez volt a velemenyem, de most mintha egyre tobbszor jol hasznalna ezeket a ketszotagos szavakat. Pl sokszor az apjahoz fordulva az apapapa hangsor hangzik el, ha nem akar enni, akkor pedig razza a fejet es osszeszoritott szajjal a nemnemnemem hangzik el. Bar lehet, h ezen osztonos dolgokbol alakultak ki nem veletlenul ezek a szavak.



  Ja es nalunk szabaly, hogy a konyhaba nem mehet be, tobbek kozott a hidek konyhako miatt. Azt szokta csinalni, hogy eltrappol negykezlab a kuszobig, ott lelassit es megprobalja a praclijat lassabban, mintegy eszrevetlenul egyre elorebb helyezni a konyhaba:) meg a papucsevés is tilos, es huncut tekintettel ram nezve nyul erte, majd amikor raszolok, gyorsan eldobja, hogy 10 mp mulva ujra probalkozzon vele. Szoval nekem nagyon ugy fest, kezdenek mar derengeni neki a dolgok, bar lehet, h csak szeretnem belelatni a tudatossagot az en termeszetesen zseni kisfiamba:)))

 • 2008.06.23 13:53:23Mother Mary

  jajjajaj, én nem haragszom senkire! azért tettem mindenhová szmájlit, szmájlit szmájlit, többet nem tudtam tenni. újra elolvastam a kommentemet és nem is értem, melyik az a része, ami bántó?

  subbantósdi régóta kommentel, nekem hiányozna,



  amúgy az igaz, hogy én nem voltam egyértelmű, nem írtam, hogy nem a pelenkázón pelenkázok.



  sajnálom, hogy válaszoltam, csak meg akartam védeni az "anyaságom" (szmájli szmájli szmájli)

 • 2008.06.23 13:55:07zelzele

  Abigel tunderi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ilyen bababaratnot szeretnek az en kis kalozomnak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • 2008.06.23 13:55:55zelzele

  Ki nem sz@rja le, hogy mit mond S. Biztos unatkozik es csak arra vart, hogy valakit lehuzzon es elb@ssza a napjat.:-((((

 • 2008.06.23 14:07:36Pandi

  Úgy látszik, nem csak nekem van sz*r napom, hanem elég sokaknak, de én pl. a világon semmi kioktatót vagy rosszindulatot nem láttam/olvastam Subbantósdi hsz-ában, MM reagálása nekem inkább tűnt kicsit indulatosnak, szmájlik ide vagy oda.



  Attól még, hogy valakinek elmondok olyan dolgokat, amik szerintem fontosak és nem lehet őket elégszer elismételni még nem jelenti azt, hogy a másikat egy felelőtlen akárkinek gondolok.

  És bár én is mindig várom Abigél legújabb kalandjait és amint megjelennek, rögtön el is olvasom őket, elsőre nekem sem ugrott be, hogy már a földön történik a pelenkázás, csak rémlett valami.



  Ráadásul a mi családunkban bizony előfordult ilyesmi, konkrétan a fiam uncsitesója éppen 8 hónaposan zúgott le a pelenkázószekrényről "kihasználva" azt a másfél másodpercet amíg (egyébként eü dolgozó) anyukája nem volt résen. Kórház, egyebek.



  A (vezetékes) telefont ilyenkor pedig én sem veszem fel, de a párom nincs is tőlünk távol.

  Ha pedig nagyon fontos hívást várok, akkor ott van a mobilom a zsebemben.



  Na mindegy, bár sokszor nem értettem egyet Subbantósdival én rosszindulatot nem tapasztaltam a részéről.

 • 2008.06.23 14:09:51gjuci

  Én véletlenül tudom, milyen MM valójában, és nagyon aranyos! :-)

  Azt javaslom, a kommentek elküldése előtt számoljunk 10-ig, és mélázzunk el azon, hogy nem sértünk-e meg valakit akaratlanul.

  Hakuna matata!

 • 2008.06.23 14:16:59Pandi

  Gjuci



  "Azt javaslom, a kommentek elküldése előtt számoljunk 10-ig, és mélázzunk el azon, hogy nem sértünk-e meg valakit akaratlanul."



  Szerintem ezt minden poszt megjelenése után beírhatnád első hsz-ként.:)

  Egyébként elhiszem, hogy MM tök aranyos, nem is kételkedtem, de szerintem Subi sem akar rosszat, ha most be is rágott, az azért lehet, mert már sokadszor esnek/esünk neki.



  Zelzele utolsó kommentje tényleg önmagáért beszél.

 • 2008.06.23 14:30:36Mother Mary

  na, akkor tényleg elnézést mindenkitől, tényleg sajnálom, hogy reagáltam, nem szoktam szinte soha, pontosan azért, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy az úgy jobb. és nekem is rossz, és a gyerekem felé nem méltó, ha egy róla szóló írás veszekedésbe torkollik.



  én is csak ember vagyok, és hát mutassatok olyan anyukát, aki szereti, ha másik anyuka megmondja neki. nekem kicsit kioktatósnak tűnt az, amikor. s. azt írta, hogy "nekem nem nehéz nem felvenni a telefont", de jobb lett volna valóban háromig számolni, és akkor most csupa olyan komment lenne, hogy abigél milyen cukiiiiiiii



  és az egyáltalán nem is számít szerintem, hogy én milyen vagyok, mert ez itt abigélről szól.



  még egyszer mindenkitől bocs, remélem szent a béke.

 • 2008.06.23 14:34:07cseresznye

  Unokahúgom a wc-zselét ette meg. Gyors telefon az ügyeletre, összetevők beolvasása, megnyugtató válasz, hogy max egy kis hasmenés.

  És tényleg nem lett semmi.



  Ezek után nekem szemem se rebbent, mikor az arckrémemet kajálta meg,csak a veszteséget sajnáltam :)

 • 2008.06.23 14:47:05macskosz

  Vannak nagyszerű bluetooth kihangosítók, telefonnal összecuppantani, fülre/fülbe rá/belehelyezni és akár babafürdetés közben is lehet telefonálni. :))))

 • 2008.06.23 14:50:46E-ke

  Ez a meleg kicsinál mindenkit, hajrá havazás:o)

  Abigél olyan aranyos:o)Pláne hogy így rajong a macsekért:o) és simogatta már? Mármint próbáltátok közösen simogatni? Az enyém már megsimoggatta a kutyám:o)

  Ugye most nem estek majd nekem?

 • 2008.06.23 14:58:44Pandi

  MM



  Részemről szentebb nem is lehetne, ráadásul Abigél tényleg nagyon cukiiiiiiiiiiiiiiiiiii.:))))))



  E-ke



  Az enyém teljesen odáig van a cicákért (a kutyánk még kissé túl nagy a számára), csak kicsit erősen akarja simogatni őket, azaz teljesen belecsimpaszkodik a szőrükbe vagy a farkincájukba, aztán pedig rögtön tenné a kezét a szájába.:)

 • 2008.06.23 15:00:16zsomica

  MM de jó neked, az én kicsi tankom a nem szabadra konkrétan kiröhög, apjának szót fogad (ha éppen olyanja van)



  a rekord idő nekem is fél 10 volt, én aszerint számolom, h szerintem már elég a huncutságokból, h mikor jegyzem meg, és még csak ennyi az idő :-)))

  jó ezeket leírni, én is, mire este elmesélem, már nagyon szoktam röhögni

 • 2008.06.23 15:02:06zsomica

  E-ke, nekünk macskánk van, a fiam első igazi szava a cica volt, imádja, kergeti és a macsek neki szinte mindent enged

  a szomszédban a kölyökkutyával is megköttetett a barátság

 • 2008.06.23 15:08:07Nogu

  Igazatok van, hakuna matata! Nem hiszem én se, hogy S. rosszindulatú lenne. Subbantósdi! Bocsánat ha megbántottalak. Szóljon ez post most már tényleg Abigélről!

 • 2008.06.23 15:13:37E-ke

  ez klassz. Csodálom az állatokat, hogy tudják, hogy kicsi emberről van szó, és nem "bánt vissza". Benci is meghuzigálja Morzsa fülét, meg nekifut a bébikomppal, kergeti, de a kutya tűri, tudja hogy szeretetből csinlája, meg ismerkedésből:o) és tényleg kicsit esetelenül simogatja:o) örülök, hogy más is engedi a gyerekeét állatozni:o))

 • 2008.06.23 16:12:22Csöre

  Nos, én például jún. 14-ig, azaz múlt szombatig azt hittem, hogy valójában nincs olyan, hogy "egy pillanatra elfordultam, és mire visszanéztem, nem volt meg a gyerek". Jelentem: van! Nekünk a Gyerekszigeten sikerült előadni ezt a produkciót. Egészen konkrétan épp a kezemben lévő dobozból tízóraiztattam a mindezidáig "anyukámszoknyájánülök" típusú két és fél évesemet, s gondoltam, közben elolvasom, mi mindent lehet nyerni a liberósátorban (hat darab összetett szó). Mire odáig jutottam, hogy "plüss egér báb", a gyermek ismeretlen helyre távozott. (Némi szaladgálás után meglett, de érdekes módon a karszalagjára írt infókat - név, telefonszám - senki sem olvasta el, csak elvitték egy játszóba, majd mondták, menjek oda utána). Szerintem az apukája sem igen hitte el a történetet, egészen tegnapig, amikor is csak azért nem tűnt el ismét mint szürke szamár a ködben, mert négy (4) felnőtt tartotta szemmel. Noszóval ezzel csak azt akartam illusztrálni, hogy sokszor bonyolultabb/ megoldhatatlanabb élőben a szituáció, mint azt az írott (mondott) szöveg és a képzelet sejtetni engedné.

 • 2008.06.23 16:59:17Boci6

  macskosz: "Vannak nagyszerű bluetooth kihangosítók, telefonnal összecuppantani, fülre/fülbe rá/belehelyezni és akár babafürdetés közben is lehet telefonálni. :))))"



  igen igen..nálunk is így van mostmár, ha nem akarom 2 havonta javíttatni a telefonom, mert ha beszélek rajta jó nagy is, világít is, fiam egyből zsákmányul ejti..szóval marad a headset, így viszont fürdetés vagy peluscsere közben úgy beszélek párommal, mint egy "idióta" márhogy olyan hangsúllyal, tagoltan stb. mintha a gyerekhez beszélnék :) Mert ugye közben vele (a fiammal) foglalkozok :))



  beszéd : hát igen, apja mondja mindig nagy büszkén, hogy mikor oké a gyerek akkor apppapapaa ha meg vmi baja van, üvölt akkor annnyyyaaaaaaa (hallod? téged hív..)ja persze hehehe



  Abigél cukiságához pedig nem férhet kétség :))

 • 2008.06.23 17:03:35Boci6

  jaj ez most elég félreérthető, nem beszélek úgy a gyerekkel mindig mintha idióta lennék..csak ha azt akarom hogy nyugton maradjon és személyes szabadságának korlátozása közben ne üvöltsön (peluscsere,fürcsi) akkor különféle extrém hangokat(nyelvcsattingatás, kattogás) kell kiadnom magamból és váltogatni kell a magas, mély hangszínt stb..És ez egy felnőtt beszélgetésben elég furán hangzik :)

 • 2008.06.23 23:24:30piszeorr

  MM!



  Szerintem ne foglalkozz azzal, hogy mit írtál a kommentbe és nem kell ennyi bocsit kérni!



  Amúgy még jó, hogy nem hagyja az ember lánya egyedül a csöpit a pelenkázón, fürdőkádban stb.

  Mindig vannak ilyen és olyan reakciók!



  Amúgy én is jót derültem Abigél történetén!



  Az én fiam is ilyen (14 hós). Nálunk is el kellett dugni a wckefét. És villám módjára kerül egyik helyről a másikra.

 • 2008.06.23 23:47:53Vierre_

  Elolvastam 2008.06.23 12:47:16 Mother Mary reagját amiből nekem nem jött le Sub sértődésének oka, mind a mellett én azt tudom tanácsolni, hogy ha előfordul olyan, hogy kioktatás szintjén- nem mindig baj az :))) - benyögünk valamit, ami aztán kiderült hogy alaptalan, akkor a duzzogás helyett egy bocsira pályáznék... :)))) És ilyenkor kedves Sub nem a legjobb ha nagy morcban bedobunk egy személyeskedő "bájos" jelzőt, hidd el. Mert most nem volt igazad. Vajh mekkora dráma is ez valójában? :)))))))



  Az én nagyobb fiam semmit nem csinált. Konkrétan semmit. Pedig én ebben a formában paranoid vagyok nem kicsit.

  A kicsi mindent. Három és fél évesen semmivel nem biztonságosabb a csóka mint egy évesen :))))



  Szal MM, majdmeglátjukmeddigleszezígy :DDD csak hogy egy jó hír is legyen, az alsó szomszédom, akivel kurva jóba vagyok, birom a csajét, fia soha még egy kurva fiókot sem húzott ki. A dvd-k az alső polcon vannak , a konyha szabadon, semmi. Nulla. (aki jönne hisztizni, anyuka belgyógyász, rendmániás és nagyon profi :DDDDDDDDD)



  (jelentem a kisebbik fiam egyik napról a másikra, bepisilés nélkül teljesen magától szobatiszta lett-- itt jelezném azoknak akik szerint a gyereknek már két évesen nem árt. Ő most három és fél. Három éves kora óta csak este volt pelusos. MOst így nézett ki

  -te gyerek , mi lenne ha nem adnék rád pelust?

  -Jóóóó

  -És szólsz ha pisilni kell?

  -Ideeeen.

  -ok.

  És azóta totálisanbrutálisanszobatiszta. :DDDDD Én mindig azt mondom, ez az idő pont akkor jön el, amikor őt már zavarja és meg lehet vele beszélni. Bocsi az intermezzoért. ) :D

 • 2008.06.24 08:14:42kisordog

  Abigél nagyon cukiiii :-)

 • 2008.06.26 22:04:07Cobold

  Én pedig ultragondatlan anya vagyok, mert az én lányom mindig tele prezúrral, sebbel, varral, stb., hónapok óta. HAHA. Sokszor úgy éri súlyos baj, hogy ott vagyok, figyelek, de a reflexek nem lehetnek elég gyorsak.

  Abigél édes aranyos angyal. És nagyon eleven.

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta