SZÜLŐSÉG

Gyűjt a gyerek - a neon-őrülettől az izékig

2008. június 11., szerda 14:00

Gyűjthetünk bélyeget, meg szalvétát, csokipapírt is, meg sztárképeket, esetleg csillogó köveket, vagy a pasik skalpját, ezzel mind valami titkos gyűjtőszenvedélyünket elégítjük ki. A gyerek viszont a legtöbb gyűjtögetős darabjával státuszszimbólumot épít a közösségében. Előbányásztam én is, hogy gyerekkoromban mennyi és főként milyen marhaságokkal gomboltam le jó anyámékat, s aki kellően koros, mint én, bizonyára emlékszik is rá.


A moncsicsi az eggyel fölöttem lévő korosztály őrülete volt és abból talán elég volt egy is, hogy ne érezd magad a társadalom (iskola) perifériáján. Ami engem érintett, azok a kis rizzsel tömött, cérnahajú, anyagbabák voltak, orbitális fejjel és jópofa felirattal a hasukon: Szeress! Volt vörös hajú, meg szeplős baba, és a fenti szöveghez hasonló, mélyenszántó üzeneteket hordozott mindegyik. Akinek nem volt ilyen izéje, az nem is volt emlékeim szerint ember, legalább olyan nem, aki számít.

Aztán nem sokkal később jött a kanyargós kulcstartó, ami nem volt más, mint telefonzsinór-darabka, különböző vastagságban, színben és hosszúságban. Azt hiszem, a legmenőbb a piros és a fekete volt, vékony változatban, de vagány volt a flitteres, csillogós darab is. Így volt néhány jó hónapja valamilyen kábelgyártó részlegnek, amíg le nem futott az őrület. Ha már kulcstartóról beszélünk, ne felejtsük kis a fütyülős, vagy tapsolós darabokat, ami állítólag azért volt jó, mert sosem veszett el. Az viszont már kevésbé volt vicces, amikor minden hasonló frekvenciára (típustól függően tapshoz, vagy füttyhöz hasonló) reagált a kis kütyü, így hamar a balázs-láda aljára került szegény.

A következő, anyámék számára szabotált őrület a neon, kötött pulóver volt. Iszonyat neonrózsaszín, iszonyat neonzöld, valamint neonsárga változatban (az is iszonyat). Talán még denevérujja is volt ennek a csodának, nem emlékszem pontosan, ami biztos, hogy V nyaka volt. És minden menő csaj azt hordta, aki nem, az egyszerűen egy divatjamúlt béna volt csak. Mint én. Ahogyan ma visszagondolok azokra a hányadék pulcsikra, hálásan megveregetem anyám vállát, jól csinálta, hogy betartott. Akkor azonban visszamaradtam a fejlődésben lelkileg.

Szerencsére a neon-őrületnek volt egy kompromisszumkedvelő irányzata is, neon cipőfűzők formájában. Igen, felemásan variálva, az volt ám a királyság, fehér sportcipővel! Ráadásul mennyivel gazdaságosabb beruházás volt, mint a hányás pulcsik vásárlása!

Ezután a kis időutazás után ugorjunk fejest a mai csitrik őrültségeibe! Ha egy évvel ezelőtt megkérdezik tőlem, hogy mi az a marhaság, amit soha nem engedek meg a gyereknek, benne lettek volna a 10-es listámban a kerek, műanyag gömbökből kivarázsolható IZÉK, amiket egy, vagy két százasért vehetünk meg. Nos, lehet, hogy más kerületben nem, nálunk kitört, az ebből a gömbből származó, Micimackó figura (vagy mókus, estenként Hello Kitty), valami egyéb gumiruhába öltöztetett (állat, vagy eszköz) őrülete. Felfűzik a kölykök a figurákat (minél nagyobb a kupac, annál nagyobb menő vagy) és hurcolják a suliban, csereberélnek, mi hülye szülők meg úgy látom, hogy egy emberként támogatjuk ezt. Megértem, mikor tudjuk a gyereket 100, vagy akár 200 forintért boldoggá tenni? Így gyűjtögetünk tovább most is, s kompenzáljuk a neonpulcsikat.

A ti kölykeitek mit gyűjtenek?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.06.11 21:21:03zelzele

  Ja es van itt egy baratnom, akinek a kislanya mindent gyujt ami a High School Musicallal kapcsolatos. (nemtom otthon van olyan). Itt Angolhonban minden valamirevalo 10 eves kiscsaj ilyeneket gyujt.

 • 2008.06.11 21:23:46zelzele

  Oh, megegy es eltunok: a tesom azokat a jatekkonyveket vette zsakszamra, amiben mindig valami szornyes story volt es az olvasonak tobb valasztasi lehetoseget is felajanlottak a story kimenetelet illetoen es akkor pontokat lehetett gyujteni. vagy valami ilyesmi.

 • 2008.06.11 21:24:09siegmund

  Van, vagyis inkább volt, mert mintha már kezdene lecsengeni. De majd jön a következő rész!

 • 2008.06.11 21:24:54siegmund

  A lapozgatós könyvek?

 • 2008.06.11 21:37:02zelzele

  asszem.

 • 2008.06.11 21:38:50rillon

  Ó, szóval sokan vannak az én korosztályomból... :) Ezek nekem is megvoltak.

  Kb. 8 éve az unokahúgom kívülről fújta a pokémonos figurákat, ami kiakasztott minket a párommal, ezért a saját gyerekünknek csináltunk egy profi memóriakártyát - magyar hírességekkel (persze Petőfi és társai, nem VV Leó). És a gyerek keni-vágja is...

  Sajnos most már 5,5 éves, és tegnap panaszkodott, h. csak 9 barbija van... Valamit elrontottunk...

 • 2008.06.11 22:01:32felhasznalo

  Zelzele: itthon azokat Kaland, Játék, Kockázat címen dobták piacra, imádtam őket!  Bratz van, én csak szopósszájú Barbienak hívom. De komolyan, rettenet ribi fejük és öltözékük van. Szerencsére gyerek is rühelli.  High School Musical is van, de ha jól vettem észre, inkább cikinek számít, mint menő dolognak.  A biciklisnadrágról jutott eszembe: ki emlékszik még azokra a farmerekre, amiken oldalt csipkebetét volt? Utólag rettenet, akkoriban fél kézzel gyilkoltam volna érte...  Takonylaszti, jaja, meg a műpókok.

 • 2008.06.11 22:05:12SKata

  Tudom,hogy ez kicsit már a divat felé mutat,de ha lasztexgatya,akkor fehér térdzokni?Szoknyához-rövidgatyához,tömindegy,brrrrr:)

 • 2008.06.11 22:10:15zelzele

  Tenyleg. Kaland, jatek, kockazat.

  itt megvesznek a highskulmuzikelert.

 • 2008.06.11 22:29:24felhasznalo

  Fehér csipkés bokazokni?:)  Ja, és nálunk a suliban mindig nagy státuszdolog volt a sok és színes külsejű cerka. Meg a négyszín-hegyű. És a négyszínű toll, tudjátok, az a fémházas.  És a diplomatatáska őrületre emlékszik még valaki?

  Meg volt egy időszak, amikor mindenki a Rózsaszín Párducért volt oda, az egyik osztálytársnőmnek volt egy RP-s diplomatatáskája, na, akkor evidens módon ő számított a legdögösebb csajnak az osztályban.

 • 2008.06.11 23:43:57szalamandra

  Nálunk anno a Donaldrágós papírok mentek tonnaszámra, a mindenféle naptárak, szalvéták.

  Meg a Sweden-táska! Egyszer vki belelépett a padom mellett, szét is szakadt, utána meg nem lehetett kapni :-( Ki is akadtam.

 • 2008.06.11 23:44:38szalamandra

  Ja, és a lambada szoknya, atomgáz ezerrel, ciklámenben! Nekem volt...

 • 2008.06.12 09:09:04felhasznalo

  Szalamandra! Az a Sweden táska, az mi az?  Lambada szoknya, te jó ég, emlékszem, mekkora őrület volt miatta.

 • 2008.06.12 09:25:58ka9

  zelzele, olyan nekünk is volt, kaland-játék-kockázat. Gyakorlatilag a mai számítógépes szerepstratégia játékok könyv-őse... :) Emlékszem az egyiket sehogy se tudtuk megcsinálni, mindig az jött ki, hogy meghalsz...aztán visszafele elkezdtem logikázni és rájöttem, hogy kb. a story közepén egy bizonyos (leglogikátlanabbnak tűnő) tárgyat kell választani, és akkor győzöl. Volt sütibabám, és igen, neoncsíkos biciklisnadrágja volt a nővéremnek, szerintem valahol még ma is megvan. Ja, a négyszínű toll korában meg mi kaptunk külföldi rokonoktól TÍZszínűt, és minden színnek más illata volt, hát nemmondom, állati menők voltunk! :)

 • 2008.06.12 09:45:29szalamandra

  felhasznalo: hát a "szvíden" táska egy normál sporthátizsák volt anno, amit iskolatáskának használtunk, ez elején egy nagy S-sel :-) azt hiszem, az oldalára volt vagy vhova kisbetűkkel írva a sveden vagy sweden, már nem emléxem pontosan. De lehet, hogy csak a mi osztályunkban volt nagyon menő :-)

 • 2008.06.12 10:01:09Galaxya

  Amiket most felsoroltatok, eszembe sem jutottak, de tényleg rengeteg marhaság volt még. :) Nálam is volt olyan figura, aminek változott a pelusa, a takonylabda unokahúgomék plafonján kötött ki, meg meg is, mivel akkor nem mertünk szólni és vagy 2 hét múlva vette észre valamelyik szülő. :) természetesen szép zöld színű volt és a következő festéskor sikerült eltávolítani a maradványait. :)Sütibaba szintén volt, még meg is van, most nővérem lánya játszik vele és még mindig van illata. :)

 • 2008.06.12 10:48:52Cicu

  Mi anno telefonkártyákat is gyűjtöttünk, illetve a bátyám üres sörös dobozokat a szekrény tetején, ha borultak mindig tök ideg volt tőle, hogy mennyi ideig tart vissza rakni egymás tetejére "V" alakban.:))

 • 2008.06.12 11:07:15ka9

  Na és a matchbox? Az milyen jó kis dolog egyébként, iszonyat tartós. Mondjuk drága is volt, asszem ma is lehet kapni nélhol és ma se olcsó.

  A legjobb, ha természetbarát gyermekünk csigákat, kagylókat gyűjt, amíg nem az élő állatokat, csak a házukat. Az ingyé van. :) Mondjuk a temrészetbarát gyereknek is megvannak a hátrányai. Én az voltam, és szegény anyám talált otthon madárfészket és fossziliát tartalmazó kokszot is.

 • 2008.06.12 14:01:47boruska

  Jaj, de jó ezejet újra hallani - nekem is a neoncumi volt az első, ami beugrott.

  Az megvan, amikor a takonylabda összeszedi a vakolatot, és az meg beleeszi magát a labda belsejébe?

  A takony meg ott magad a plafonon örök életre?(na jó, a következő festésig) A telken még mindig ott a nyoma a ház falán :)

 • 2008.06.12 14:42:01Album

  Sziasztok mindenkinek!

  Az enyéim hasznosabb dolgot gyűjtenek egy kicsivel. Sportolókat:-)

  Most megjelent egy új sorozat első kötete a SZURKOLJUNK A MAGYAROKÉRT Sportismeret-terjesztő és matricás album

  Az olimpiáról!oldalaira össze kell gyűjteni a magyar olimpiai és paralimpiai csapat valamennyi tagjáról készült matricákat.  Az album szerkesztői jó szolgálatot tesznek a magyar sportnak, hiszen a kötetükkel a fiatalok elméleti tudását is gyarapítják, miközben népszerűsítik a sportágakat és azok legkiválóbb hazai képviselőit. Tiszteletet érdemel, hogy a sorból a fogyatékossággal élő sportolóinkat sem hagyták ki.jó szolgálatot tesznek a magyar sportnak, hiszen a kötetükkel a fiatalok elméleti tudását is gyarapítják, miközben népszerűsítik a sportágakat és azok legkiválóbb hazai képviselőit. Tiszteletet érdemel, hogy a sorból a fogyatékossággal élő sportolóinkat sem hagyták ki. Az Olimpiai Album arra törekszik, hogy – nevezetesen az ötkarikás esemény kapcsán – a fiatal korosztályokat az egészségesebb életmód felé terelje a sport sokszínűségének a bemutatásával. A kiadvány használói ugyanis megismerkedhetnek a különböző sportágak történetével, szabályaival és olimpiai múltjával.

  Maga a gyűjtés zárt klubrendszerben, regisztráció alapján folyik, a szükséges kellékeket postai úton terjesztik. Igazuk lehet az alkotóknak: a gondos munkával összerakott gyűjtemény alighanem nemzedékről nemzedékre szálló, becses értékké válhat.

  Az albummal kapcsolatos információk megtalálhatóak a elj-okosan.hu/olimpia/ elérhetőségű honlapon, ahol az is kiderül, milyen értékes nyeremények várnak a gyűjtőkre, miközben nemes szenvedélynek hódolnak. Ajánlom mindenkinek!Ti is tegyétek ezt!

 • 2008.06.12 14:43:06siegmund

  Emlékszik valaki, milyen szaga/illata volt a sárga Limarának? :)

 • 2008.06.12 15:06:30Picinger

  Album, ez szép reklám volt :)

 • 2008.06.12 15:08:33Morsx

  jaajjj, a nosztalgia. :$

  egyébkent hagyjan, hogy kinderfigurak...de volt hasonlo meretu, muanyag kis vacak, tobb szinben lehetett kapni (asszem 24 db-os volt a keszlet, de pl. egy mintabol volt tobb szinu is), de nem kulon, hanem asszem valami melle. idiota fejuk volt, volt pl. sotetkek vigyorgo capa, vagy zold totemoszlop, rozsaszin tukan, meg egyeb ilyen marhasagok.

  "s" betuvel kezdodott, azt is tudom. de a joeletbe nem jut eszembe, es ez nyaggat mar honapok ota. xDDDD segitsen valaki.:)

 • 2008.06.12 15:42:28malkavitamin ventrueknak

  KJK könyvek rulez! Meg bármely könyv, a családomban legalábbis; apám repülősöket, anyu, én mindenfélét, húgaim pedig lovas, Meg Cabot, Anita Blake, a legkisebb meg valami enyhén nyál 250ftos könyveket...

  Ja és a kisebbek mindent, ami lovas. Kata húgom meg mindent, amin fegyver van (elképzeltem, hogyan tölteti újra az élethű colt öngyújtóit...).

  Bár nem tudom, mióta tudok olvasni, minden pénzem elment a könyvekre:S De bélyeggyűjtés is volt. Meg most, hogy utazgatok, pénzeket. (És még legtöbbek számára, főleg kinézet alapján, a gyerek kategóriába tartozom...)

 • 2008.06.12 15:44:50malkavitamin ventrueknak

  Kis kiegészítés: legújabb mániája középső hugimnak a manga. Hát, az baromi drága tud lenni, de legalább 3 nyelvet tanul azért, hogy el tudja olvasni...

 • 2008.06.12 15:56:07flimby

  nekem is a szagosrago, az illatos toll, meg a cumik jutottak eszembe, bar ez utobbi nekem nem volt. Jah meg persze a neon cipofuzo.  Es emlekeztek arra, amikor mindenkinek ilyen Fuji feliratos taskaja volt? En is nagyon odavoltam erte, es kaptam is egyet, csak azert nem volt olyan jo, mert az csak "utanzat" volt, mert rendes hatizsak anyagbol keszult, nem abbol a vekony dzsekianyagbol belelve. Hiaba, anyam logikusan gondolkodott, az a jo, ha tartos- nem vagta, h az nemjo, ha kicsit is mas, mint a tobbieke :-))))

 • 2008.06.12 16:46:44Kékfelhő

  A fiam évekig a különböző színű és méretű dobókockákat gyűjtötte, de már van dobógömbje és "sokoldalú kockának" elkeresztelt többlapos, számos dobóbigyó is (azt hogy nevezik???).  Mostanában pedig Lego-robot gyűjteményre hajt, sajnos a nagyszülők és az apja is támogatják ebben. Én gyűlölöm. És marha nehéz nem kimutatni :(

 • 2008.06.12 17:05:35malkavitamin ventrueknak

  Kékfelhő: d4/k4 (d=dice, k=kocka, de pl a d12 hivatalos neve oktagonális dodekaéder, a d4é meg 3lapú gúla) stb:D én is gyűjtöm, mert kell a játékhoz:D egészen fel d100on át... huhh a rekord asszem 400 körül van. Olyanom még nincs...

 • 2008.06.12 17:36:59Monna

  Tényleg sokan vagyunk egy korosztályból!:))

  Nővéremnél volt még a kitűző, a csipkés fehér bokazokni és a moncsicsi őrület, nálam már a műanyag cumik, a takonylabda, ami összezsírozott mindent:), lambada szoknya, amiben nagyon jól tudtam ropni:), és a sokszínű tollak, szagos, radírok, matricás rágó, az a nagy négyszögletes, fogkrémízű. Nekem külföldről hoztunk be Knight Rider-es iskolatáskát, azt nagyon szerettem, meg olyan távirányítós autó, ami nem is távirányítós, hanem zsinórral volt az elemes kormányhoz kötve, szóval rém gagyi, de imádtam.:D

  Barbie-t a nővéremtől örököltem csak az övét, az nagy bánatom volt, hogy nem kaphattam sajátot és a Sky vagy melyik angol mese csatornán láttam a rózsaszín Barbie lakókocsit, óó hogy azt hogy szerettem volna!:)) Meg a süteményes babák, amiket írtatok, olyat is szerettem volna.

  De a rémes öltözködésem se volt semmi, színes harisnya, elütő szoknyával (mintha ez lenne ma is a divat:), de még a szandálba is zokni és a fejem tetejére kötött copf!:D

  Hát vicce kis gyerekkor volt.:)

 • 2008.06.12 17:49:10cantaloupe

  -Kvarcjatek

  -Kepregenyek

  -Walkman

  -Csattintos zarral mukodo tolltarto

 • 2008.06.12 18:04:32cantaloupe

  Ja, es a Commodore 64-jatekok!  Itt az USA-ban most sok penzert el lehet adni oket, mert vintage-nek, azaz retronak szamit :)

 • 2008.06.12 20:43:40Norah

  siegmund!

  nekem volt ilyen gatyóm!feket,oldalt ciklámen csíkkal...atomgáz ahogy vki említette - ma már nincs annyi pénz h felhúznám!

  nálunk dívott kisgyerekként a szagosradír,barbie majd múanyag cumik a fél cmtől a fél méterig, füttyös kulcstartó, matricaalbum, tajkonylabda ééééés ami talán még nem került szóba, bár picit más kategória- RÓZSAPATRON!!!! én részemről a tanári budiban szórtam szét....sose tudták meg ki volt...

 • 2008.06.12 22:28:56nyuszedli

  A rózsapatronról én még nem is hallottam..az micsoda?

 • 2008.06.12 23:08:29Inimma

  Söröskupak, sörösüveg cimkéje, söralátét, bélyeg, régi pénz, szalvéta, csokis papír, bélyeg, könyvsorozatok, gyufáscimke, gyufásdoboz, kulcstartó, matchbox autók, lego, képeslap, kártyanaptár.

 • 2008.06.12 23:09:01Inimma

  Ja, a rózsapatron, ha jól tudom, játékpisztolyok lőszere.

 • 2008.06.12 23:15:54Inimma

  Rágógumis papírok, képregények, cigarettás dobozok.

 • 2008.06.12 23:47:13felhasznalo

  Hehe, a patronos pisztoly az öcsémet érte anno utol, én meg alkalmazkodásból voltam kénytelen beleszeretni, mert állandóan terrorizált vele. Az ellőtt patron illatát viszont imádtam.  Szalamandra, így már rémlik, nekem is volt valami ilyesmim, csak koppintás, mert az eredetire nem tellett.  Kvarcjáték! Te jó ég, de imádtam. Mekkora király voltam, mikor kaptam egyet karácsonyra. Egyébként az volt életem legszebb karácsonya, mindent kaptam, amire vágytam: kutyát (Lindának neveztük el és 16 évig volt a tesóm), kvarcjátékot, egy echte összehajtható kempingbringát, még asszem Barbie babát is, és egy csodaszép sötétkék-apró fehér pettyes ruhát. Na, mindegy, sose fogom elfelejteni, fantasztikus, mikor minden álmod valóra válik.:)

 • 2008.06.12 23:48:19felhasznalo

  Jaj, eszembe jutott még egy: autóskártya!  Micsoda versengés volt abban a játékban: fúúú, neked csak Trabantod van, bezzeg a Lada már 110-el is bír repeszteni!

 • 2008.06.13 08:59:42whehehe

  És emlékszik valaki az "Édesvölgyi Suli Szerelmes Ikrei" című szépirodalmi remekműre? Na én azt gyűjtöttem. A fiam meg a tapadókorongos puskákat gyűjti. De csak szunyogra vadászunk vele...

 • 2008.06.13 09:02:01whehehe

  Hűűű, most jut eszembe mivel kergettem őrületbe apámat. A kiürült Impulse spray-s dobozokkal. Ott sorakoztak a polcon, volt vagy száz, és nem szedtem le őket takarításokor, mert már sok volt, és csak porfogónak volt jó :)

  De menő nagylány voltam tőle...

 • 2008.06.13 09:27:55ka9

  Mi meg gimiben arra kaptunk rá az osztálytársakkal, hogy a golyós dezodorból a golyókat kiszedrük, és azt gyűjtöttük. :)

 • 2008.06.13 09:47:13szövetszöcske

  Én gimi idején kollégista voltam, és pornólapokat gyűjtöttem. Igen érdekesnek találtam a témát, ráadásul meglehetősen sok rántott hús, milka-csoki (pedig annak idején ezt nem lehett ám csak úgy a közértben kapni), meg mindenféle házi finomságot kaptam a kölcsönzésért cserébe, szóval nem csak a gyűjtés öröme volt meg, hanem kifejezetten hasznos volt a kollekció.

 • 2008.06.13 11:11:05ka9

  Van valakinek szaloncukor "alufólia" burkolatát kisimító és gyűjtő gyereke? Nálunk ez volt a másik sláger, aztán mindenfélét kreatívkodtunk vele.

 • 2008.06.13 11:23:17Monna

  Tényleg, ahogy olvasom kihagytam az autóskártyát, pedig nagyon szerettem és a Commodore 64-es játékokat.:)

  Egy toronyugrós és egy magasugrós játék volt a kedvencem, meg valami Mario előzmény, mert kastélyból kellett királylányt kiszabadítani, ami sosem ment, de nagyon szerettem ezeket.

 • 2008.06.13 16:41:18weeyoulee

  Húú, a cumik... ötödikes koromban az volt a sláger :-) Nekünk asszem csak pár darab volt, de volt akinek több tucatnyi lógott a nyakában...mi is csereberéltük őket rendesen.

  Lambada szoknya asszem, ovis korom végén volt menő, az oldalán csíkos biciklis nadrág, (júúj az is mekkora divat volt, tényleg, főleg vidéken, ahol nagymamám lakott) meg valamikvel asszem később.. Nekünk is volt telefonzsinóros kulcstartónk (asszem még most is megvan valahol, szééép neonrózsaszínű), autós kártyánk (lány létükre) meg matricás albumunk.."pufis" matricákra emlékeztek (trollos meg meswefigurás)? egy időben az volt a menő..meg a hologrammos...júj és tényleg, a "Trolli".. azok a vicces kis lények neonszínű (vagy csak simán élénk színű) égnekálló hajjal és ehhm, kicsit érdekes, de amúgy aranyos, mosolygós pofikával. :-) Tesóm egyik osztálytársa azokat gyűjtötte. Lutra albumra is emléskzem, bár asszem nekünk nem volt...az mondjuk asszem ereendően jó célt szolgált, ha jól emléskzem...egyrészt, ismerjék meg a gyerekek a benne szereoplő állatokat illetve a befolyt összeget környezetvédelmi célokra használták...jó, később már bejöttek a lovas majd a "diznis" és egyéb hasolnó utánérzések is. :-)

  vlee, takonylabdánk nekünk is volt..tewsóm egy téves "fellángolása"..hót gusztustalan volt, egy idő után kellően bezsírosodott ...nálunk is fennamradt a falon, majd miután lejött, ottmaradt a nyoma..szerencésre azóta már volt ott festés:-D.

  Hogy ma miket gíyűjtögetnek a gyerekek, fene tusja..most ezek a borzadály Ben10 és egyéb baromságok dívnak (iletve lányoknak a hercegnők), biztos azokhoz is vannak mindenféle gyűjthető kellékek :-)..jaa és a kinderfigura az örök... (emlékszem, mikor Magyarországon megljelentek az egybefigurák..ezek a krokodikok, vizilovak, teknősök és egyéb lények...(most asszem az iskolásfigurák meg a focisták a legújabbak)

 • 2008.06.13 16:45:21weeyoulee

  jaaj, és mikor Kinder tojást akartunk mindig értően megrázogattuk a tojást, hogy abból következtessünk, egybefigura van-e benne, vagy "gagyi" összerakós. :-) Ha úgy zörgött, összerakós volt, ha kopogott, felhetetően egybefigura..és még így is ért minket néha meglepetés.

 • 2008.06.13 18:17:27trachea

  üvegcumik, szalvéták, kövek..:D a matricáimat már a húgom cserélgeti, az üveggolyóimmal meg együtt játszunk...

  "azok a régi szép idők"

 • 2008.06.13 18:20:40trachea

  tényleg... a színváltós pelusos bigyók és a takonylabda kimaradt...

  és... gyűjt még valaki levélpapírokat, mert szívesen cserélnék:D

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta