SZÜLŐSÉG

Terhes vagyok. Vagy nem. Vagy mégis?

2008. május 6., kedd 08:00

Gondoljunk most arra, hogy úgy estünk teherbe, hogy nagyon, nagyon akartunk, így a pozitív teszt nem a nyolcadik héten zaklat fel minket teljességgel váratlanul, hanem már alig várjuk, hogy startolhassunk a patikába egy bármilyen tesztért (hacsak nem áll a szekrényben otthon egy kisebb raktárkészlet belőle).

Nos, miután tudományosan elcsíptük (reményeink szerint) a peteérést, nincs más hátra, mint hanyatt dőlni és várni a megerősítést, hogy kismamák lettünk. Sokan állítják, hogy már az első pillanattól kezdve érezték, hogy teherbe estek, a terhesség azonban az első napokban még teljesen tünetmentes. A beágyazódásig ugyanis még hormont (HCG) sem termel a szervezet, amitől kiszaladhat a vér a fejünkből, vagy ami arra serkentene minket, hogy bepakoljuk a hűtő tartalmát.


A megtermékenyítéstől tehát körülbelül 7 napig vándorol a megtermékenyített petesejt, majd beeszi magát a méhfalba, s beágyazódik a 12. napig. Innentől kezdve kimutatható a terhesség gyorsteszttel is. Ekkor már talán érezhető kisebb hasi fájdalom, de egy közelgő menstruációt is jelezhet ugyanez. Ha valaki optimista tehát, akkor jó jelnek is tekintheti az apróbb, menstruációs görcsökre emlékeztető tüneteket, ha pesszimista, akkor szajkózhatja, hogy úgyis megjön. Nekem speciel mindkét terhességemmel a hasam közepén alul olyan érzésem volt, mintha sebes lenne belül.

A másik nagy átverő tünet a mellek szétrobbanni vágyása, ami szintén nem jelenti azt, hogy bekaptuk a legyet. Vagyis de, de simán csak menstruálhatunk utána egy jót. Ami gyanús lehet, ha a mellbimbók egy kicsit elsötétülnek. Elgondolkodtató lehet az is, ha rohangálunk a wc-re, mintha fizetnének érte (a növekedő méh már korán nyomhatja a hólyagot), vagy ha hirtelen hányinger, vagy ájulás környékez meg a szomszéd lecsóját szagolgatva, de megint csak le kell, hogy törjem a jókedvet, ezeket a tüneteket most nem a közelgő menstruáció, hanem a teherbe esni kívánó nő agya is produkálhatja. Simán felhergelhetjük magunkat pszichésen úgy, hogy koraterhes tüneteket produkálunk.

Sokan panaszkodnak folyamatos teltségérzésre, puffadásra, amit hivatalosan a vérbőség okoz (vagy a nagy kedvvel megevett töltött káposzta). Az első jelek egyike a hihetetlen fáradtság és álmosság is. Olyannyira ki tudunk dőlni, hogy (a leendő) apa hetekig csak a horpasztó hátunkat látja munkából hazaesve az ajtóból.

Mit tehetünk hát, ha mindezek után még mindig nem tudjuk, hogy terhesek vagyunk-e, vagy nem, csináltunk egy rakás terhes tesztet, rajtunk él a sarki patika, de még ugye úgy sem lehet pozitív, dokival meg nem akarjuk kiröhögtetni magunkat?
Először is, vegyünk mély lélegzetet, higgadjunk le és várjunk türelmesen (vagy türelmetlenül). Az első pozitív tesztet a 14. naptól pisilhetjük le, bármit mond a lelkes patikus, csak a beágyazódást követően van mit kimutatni. (Vérből már korábban, a fogamzás 7. napjától a HCG szint minimum 17, maximum 119). Ha szemfülesek voltunk és volt energiánk hőmérőzni, az is megerősíthet minket, ha a fogamzástól számított 7. napon hirtelen megemelkedik a hőnk (beágyazódás).

Egyébiránt az egyetlen biztos tünet, ha kimarad a menstruációnk, de ne örüljünk, van, aki simán pszichésen eltolja későbbre, sőt van, aki terhesen is menstruál. Így szokjunk hozzá, hogy a terhességünk már a nulladik napon bizonytalansággal kezdődik, s ki is tart, míg meg nem szülünk.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.05.19 17:54:48énis

  Mondjatok nekem légyszi egy 99%-os fogamzásgátló "módszert", mert gyógyszert nem szedhetek (trombózisom volt) és a gumit meg nem bírja a berendezésem. Pathentex ovalt használunk, de olyan rohadt módon csúszik, hogy már nem is érzünk a végén semmit... :-(

 • 2008.05.19 18:10:17Pandi

  Armantha  "Az elégetlenkedőknek pedig azt üzenném, hogy a hálapénzt fordítsák fogyókúrára, és nem lesz olyan problémájuk, hogy itt vezessék le a fölöf feszültséget. puszika............"  Hát nem tudom, de te, aki 17-szer nyomkodtad a "Komment küldése" mezőt akkor mi a túrót csinálsz?  Amúgy a hálapénz-fogyókúra-fölös feszültségek levezetése a Porontyon nekem valahogy nem állnak ok-okozati összefüggésben, lehet, hogy neked igen?  Egyébként ha így viszonyulsz a betegekhez is, remélem nem a Dél-Alföldön tevékenykedsz.

 • 2008.05.19 19:04:08baud

  énis: injekció, méhen belüli fogamzásgátlás? Hüvelykúppal, pesszáriummal lehet mégpróbálkozni, de nem tudom, mennyire szereted a helyit. Persze mindenképpen dokival beszélj.

 • 2008.05.19 19:11:11baud

  énis: van egy új méhen belüli eszköz, az IUS, 99%-os, receptköteles, szoptatás alatt is használható. Van még implantátum is. Ha jól tudom, ezt Mo.-on nem lehet még kapni. Aztán van a spirál, ami nem ua., mint az IUS. Meg a hüvelygyűrű is elég biztonságos (a femalelife szerint 99%).  Ezt nézd meg, meg persze doki. :)www.femalelife.hu/html/interactives/contraceptiva/index.html

 • 2008.05.19 19:54:28Sue

  Armantha, nem tudom, hogy mi a problémád, de ha ilyen hisztis vagy, akkor talán megérted, hogy miért érzi sok beteg azt, hogy nem törődnek vele a kórházakban. Mikor először írtál, még értettem, hogy mit szeretnél, de most már csak piszkálódsz. Ha nem tetszik az egészségügy, tanulj ki másik szakmát. Ha pedig az eü-nél maradsz, ne a betegeken vezesd le a feszültséget, mert azt páciensként elmondom neked, hogy minden beteg nagyon utálja és csak az marad meg bennünk, hogy "bunkó volt a nővér, doktor xy".

 • 2008.05.19 20:33:38míramira

  .Az elégetlenkedőknek pedig azt üzenném, hogy a hálapénzt fordítsák fogyókúrára, és nem lesz olyan problémájuk, hogy itt vezessék le a fölöf feszültséget. puszika............  ARMANTHA!!!!Te nagyon gáz vagy!!

  Amugy mit keresel erre??Tudod a túl sok poronyty olvasás HÍZLAL!!!!

 • 2008.05.19 21:07:35psyché

  En pedig egyszerüen nem ertem mi köze a halapenznek a fogyokurahoz? Hogy jön ez ide es hol itt a logikai kapcsolat?

 • 2008.05.19 21:19:19monsterwoman

  Énis!

  Spirálom van, mert szoptatás alatt azt ajánlják. A barátnőm terhes lett mellette, én meg most parázom, mert április 3-a óta nem jött meg. Ezt ugyan a szoptatás is befolyásolhatja...

  Szóval azt az 1%-ot, aki mégis terhes lesz nem vigasztalja a tudat, hogy ő védekezett:-)))

  Anno azt mondta a dokim, csak az a tuti, ha nem csináljuk :-)))

 • 2008.05.20 08:10:08monsterwoman

  kiflicsücsi!

  Nagyon érdekel mik a fejlemények! Remélem jelentkezel...

 • 2008.05.20 08:10:16monsterwoman

  kiflicsücsi!

  Nagyon érdekel mik a fejlemények! Remélem jelentkezel...

 • 2008.05.20 08:40:40kiflicsücsi

  sziasztok:)

  huhh, ne veszekedjetek már:(

  monster:voltam tegnap benn, de csak az a doki volt, aki megvizsgált, bepróbálkozom ma is, max előadom, hogy úgy értettem, hogy 1 hét múlva kell jönnöm...

  felszedtem a hétvége alatt 3 kilót:( szóval újabb tünet a PCOra:(/mielőtt bárki is kiakad:5 évig mindig 55 kiló voltam, nagy ritkán(karácsony)max 1 kilóval több/

  énis:nem tudom, hogy mi a helyzet,de a barátnőm hüvelygyűrűt kapott a baba után, mert hogy abban van a legkevesebb hormon.bár nekem speckó bejött vagy 2 évig, utána meg 3 hétig olyan intenzitással volt "vörösvétesó találkozásom", hogy ihaj...de lehet én lettem rá érzékeny időközben, nem tudom, mert a barátnőm azóta is használja.

 • 2008.05.20 09:53:37Sue

  Kifli! Nagyon örülök, hogy újra írtál! Ne aggódj, a hízás még nem jel, mert én a terhességem első 3-4 hetében 6(!) kilót szedtem fel úgy, hogy szinte semmi sem változott az életmódomban és végülis ebből egyből ki is tűnt, hogy terhes vagyok. Egyébként ha terhes vagy, a súly miatt ne aggódj...én pl. azóta le is adtam, amit az elején felszedtem, mert azóta nem tudok enni. Nagyon drukkolok neked! Remélem, hogy rendben leszel!:)

 • 2008.05.20 10:42:37énis

  nincs még gyerekem (és azért kellene egy viszonylag biztos, mert a trombózis miatt nem szabadna még teherbe esnem) és a spirált nem ajánlják a dokik..

  Akkor tényleg az a legbiztosabb,hogy nem csináljuk... :-))

  azért köszi lányok!

 • 2008.05.20 10:47:57Sue

  Énis, nagyon sajnálom, ez azért tényleg nem megoldás. :(

 • 2008.05.20 12:58:08kiflicsücsi

  Sue:)

  ha baba van a dologban, nem zavar a plusz 20 se, nem szeretnék rubint réka lenni:)

  a mai doki téma se jött be:(de ezért veszek még 1 tesztet ma szerintem és reggel megcsinálom, mert ha ez tényleg nem ciszta, akkor a melóhelyem miatt se árt tudnom róla(gyorsétteremben vagyok, nehéz dolgokat kell emelgetni, tisztítószerek stb)és talán a 3. teszt már ad bizonyosságot, hiszen már majd 2 hete késik.:(na megyek suliba, este lehet visszanézek még:)

 • 2008.05.20 13:29:24Sue

  Kifli, sajnálom, hogy nem akar összejönni ez a dolog, de mindenképp menj el orvoshoz minél előbb, mert a teszt nem fog 100%-ig megnyugtatni azután, hogy egyszer pozitív máskor negatív lett. A munkád miatt is fontos tudnod, terhesként még rendben vagy egy ideig, de ha beteg vagy, azt minél előbb jobb kezeltetni. Sok sikert!

 • 2008.05.20 14:07:12baud

  énis, vannak más módszerek is, nézd meg őket. Ja, és a jó öreg gumi. Már ha szerencsés vagy, és nincs latexallergiád, mint nekem.

 • 2008.05.20 16:22:06Armantha

  "kedves" cosumel.

  Nem drága, sosem voltam kövér. (az anyagcsere...)

  TI nem a betegeim vagytok. Egy ilyen pályára, csak az empátia vezethet valakit, semmi más.

  A sokat emlegetett 17 gombnyomás.(és persze ez sem azt bizonyítja, hogy uncsiztok) Tök egyszerű, szar volt a netem. Ennyire egyszerű a dolog. (nahát)

  Az, hogy egy rakás kismama felhúzza az agyamat, még nem azt jelenti hogy messzemenő következtetéseket kell levonni. (nem mintha tudnátok ki vagyok...) Lehet leszállni rólam bálnabébik. Sajnálom szegény gyerekeiteket. Tudjátok, azért tudom jól végezni majd a melómat, mert nem az jár a fejembe, hogy milyen egy hülye hisztis az anyuka, hanem a babára koncentrálok, és így más. Azért megéri, de semmi másért.

 • 2008.05.20 17:03:57míramira

  Armantaha!

  Neked biztos boldog a gyermeked!

  Aki meghízott majd lefogy.

  Ha nem hát úgy marad.

  Én 20 évet balettoztam végig.56kg-al lettem terhes,86-al szültem a lányomat.

  Nem kívánom neked hogy bele fuss egy hasonló temperamentummal rendelkező anyába mint én.

  tudod egy hülye hisztis anya ha beindul igazi vad bálnabébi lesz!!!Vááááááááááááááááááá

 • 2008.05.20 17:18:25cozumel

  Armantha  Nem szoktam ilyet mondani forumokon, blogokon, de most mondom.

  Primitiv vagy.

  Teli feszkoval, es itt vezeted le.

  Persze, ertem en, szar az elet, hiaba vagy szep, okos, tehetseges, nadszalkarcsu, megis alulfizetnek.

  Valahol muszaj duhongeni...  Mindazonaltal engem az sem zavar, ha balnabebizel, foleg, mivel az 55 kilommal nem fogom magamra venni.  De mikor sajnalni kezdted a gyerekeinket, ugy en bloc, akkor azert kedvem lett volna atnyulni a monitoron.  Igy meg csak annyit : egy hulye hisztis primitiv picsa vagy.

  Huuu de jol esett leirni! :D:D:D

 • 2008.05.20 17:37:17szeszter

  Armantha: nem tudnál máshol fórumozni???

 • 2008.05.20 18:08:38psyché

  Kedves Amarantha! Nos, ha szülesznökent az a velemenyed a varandos anyukakrol, hogy hisztis balnabebik, nos akkor meg nem kesö palyatvaltani. Jobb lenne ha megkimelnel nehany anyukat egy kellemetlen elmenytöl (=veled valo talakozastol) es nem venned el a kedvüket örökre a gyermekvallalastol.

  Ritkan szoktam vulgaris lenni, de jo lenne, ha takarodnal innen a jo büdös p*csaba.

  üdvözlettel, egy valamikori balnabebi, akinek a fizetesedet köszönheted

 • 2008.05.20 18:23:19Sanima

  "Egy ilyen pályára, csak az empátia vezethet valakit, semmi más."

  Na, beléd nem sok szorult. Kívácsi vagyok, milyen kismama leszel.

  Különben pont az ilyen hülye, b@szatlan fapinák miatt félek a szüléstől, mert nem akarom, hogy egy ilyen legyen majd a közelemben..

  Képzeld, mondok neked, mint eü-snek egy újdonságot! Mindenkinek van anyagcseréje, nem csak neked!

  Különben meg azt hiszem, csak az irigység beszél belőled, szeretnél te bálnabébi lenni, csak lehet, hogy a hülye stílusod miatt nincs, aki " felcsináljon"!

 • 2008.05.20 18:23:38Sue

  Jézusom, hogy van az, hogy valaki szülésznőként ilyeneket mond és empátiáról beszél? Ez már nem az alacsony fizetésről szól. Egyébként nem tudom, hogy Armantha voltál-e már anya és akkor tituláltad-e már magadat bálnabébinek. Na épp az ilyen emberek miatt fél az ember rendelőkbe/kórházakba menni, nem is a betegsége miatt..Amúgy kicsit sem tartod furcsának, hogy itt mindenki ellened beszél? Arra csak lehet valami ok, ha mindannyian úgy gondoljuk, hogy az összes megnyilvánulásod primitív. Felháborító, hogy milyen emberek vannak! Bárcsak a munkatársaid is látnák, hogy miket írsz! Biztos, nagyon szégyelnék magukat.

 • 2008.05.20 18:25:47Sue

  Sanima, szívemből szóltál.

 • 2008.05.20 18:36:48huhhh

  Armantha, megint csak azt tudom mondani, amit már mondtam egyszer, ha csak ennyire telik tőled, akkor lécci neeeeeee! Én szégyellem magam helyetted is. :(

  Te tényleg szülésznő vagy és nap mint nap emberekkel foglalkozol, vagy csak a kattintásszámot növelni küldtek ide?  "Nem drága, sosem voltam kövér.

  Lehet leszállni rólam bálnabébik."  Én sem szoktam ilyen szókimondó lenni, de azonkívül, hogy egy várandóst lebálnabébizni egyszerűen undorító és közönséges, ami legfeljebb a megszólalót minősíti, senki mást, a kedves beszólásodról egy jópofa (és nem nádszélkarcsú) ismerősöm jut eszembe. Tudod, hogy válaszolt valakinek, aki a súlya miatt beszólongatott neki: "Tudod, mi a különbség kettőnk között? Az, hogy én akármikor lefogyhatok, te meg örökre hülye maradsz."  Értsd, ahogy akarod.  Legyen szép estéd!

  Egy nem bálnabébi-nemvárandós, aki egyáltalán nem bánja, ha egyszer még az lesz. :))

 • 2008.05.20 18:43:47Sue

  Egyébként egy szülésznőnek kellene a legjobban tudnia, hogy a terhességgel együttjár a súlygyarapodás. Szép is lenne anélkül. Még egy laikus férfi sem mond ilyet egy terhes nőre.

 • 2008.05.20 18:55:35baud

  Armantha, a várandósság címszó alatt érdekes dolgokat találsz majd a lexikonban, olvasgasd figyelemmel. Aztán utána nézd meg az irigység, gonoszság, sülthülye címszavakat. Végül iratkozz be dühkezelő-, valamint empátiatanfolyamra. Mára ennyi, most pedig feküdj le szépen kislányom, és hagyd a nagyokat nyugodtan beszélgetni a felnőttek dolgáról.

  :DDD

 • 2008.05.20 19:04:25vikimanka

  Baud! Utolsó mondatod DDDD

 • 2008.05.20 19:15:16Sue

  Baud, taroltál :)

 • 2008.05.20 19:16:25cozumel

  ".Amúgy kicsit sem tartod furcsának, hogy itt mindenki ellened beszél?"  Sue  nem, tudod, az ilyen ugy van, mint az a sofor, aki szemben megy a forgalommal az autopalyan, es azt nezi, hogy nahat, a sok hulye mind rossz iranyba megy....:-)))

 • 2008.05.20 19:16:59Sanima

  Biztos azt hiszi, hogy a kismamák csak kényeskedésből hisztiznek...

  Nos akkor javaslom neked, te paraszt, hogy tanulmányozd a Poronty azon posztjait, ahol szüléstörténetekről írnak!

  Én sem szültem még, de az empatikus beleélő- képességem sokat fejlődött a posztok végigolvasása során!

  Különben meg ha ilyen bátor vagy, hogy osztod itt a jó népet, akkor ahhoz is legyen pofád, hogy leírd a neved, mert VÉLETLENÜL SEM szeretnék találkozni veled a kórházban. Tudni szeretném, kit kell nagy ívben elkerülni.

 • 2008.05.20 19:54:45Pandi

  Armantha  Te, mint leendő szülésznő, nem gondolkodtál, hogy minden újszülötthöz jár egy bálnabébi anyuka?

  Nagyon remélem, hogy ha majd szülésznőként is ezt a stílust folytatod, egy-két tökösebb kismama/anyuka netán apuka azért majd kicsit eligazít (bár a jósors kíméljen meg minden családot ilyen szülésznőtől).  Amúgy - bár nem vagyok az, de - inkább vagyok bálnabébi, mint olyan száraz fapina, mint te.  Ja, az empátia szó jelentését nem ártana, ha megnéznéd, mert nálad erről szó nem lehet.

  Ha valóban szülésznő lesz belőled és nem favágó.

 • 2008.05.20 20:04:31monsterwoman

  Lányok!

  Ne vegyétek fel a kesztyűt!

  Nem lesz ebből a nőből szülésznő soha az életben. Messziről jött ember azt mond, amit akar, de kétlem, hogy ő erre a pályára készül, ilyen mentalitással. Ha meg mégis, a jelen eü. helyzetben nagyon kevés újat vesznek fel. én pedig remélem, hogy jól szelektálnak.

 • 2008.05.20 20:10:20huhhh

  Szia Pandi, hagyd, kár a szóért, el ne rontsd ilyenekkel ezt a derűs napfényes estét. :)) Nálunk például szakad az eső. A kisebbik gyerekem meg sátrazik vasárnapig, de egyelőre azt mondja, hogy jó buli. :)) Kíváncsi vagyok, holnap reggel is így gondolja-e. :))

  Bocs az offért, dehát úgyis olyan - szó szerint - mélyen szántó lett itt az eszmecsere Armantha jóvoltából. Aki azt hiszi, hogy jó munkát végez akkor, ha a gyerekre koncentrál ugyan, az anyukáját viszont hisztis bálnabébinek titulálja.  Én is kívánok neki néhány tökös apukát és anyukát, aki megfelelő eszközöket talál majd, hogy megtanítsa arra, amit eddig nem sikerült. Kulturált kommunikáció, empátia meg ilyenek...

 • 2008.05.20 20:32:02baud

  huhhh, nem akarlak megijeszteni, de mi egy sátorozás utolsó éjjelén áztunk meg. Konkrétan kiöntött minket az eső, mint valami ürgéket. És mi - komoly 18 éves felnőttek - mit csináltunk? Indítványomra kiálltunk az esőbe ázni, és birkóztunk a sárban. Hozzá kell tennem, hogy szigorúan a legrosszabb ruhánkban, ami a sátorozás alatt lerongyolódott rólunk (a sok túrázás miatt), úgyhogy teljesen mindegy volt már neki. És én számítottam a csoport megfontolt tagjának, úgyhogy képzelheted... :)

 • 2008.05.20 20:33:56baud

  Ja, amúgy tényleg megfontolt vagyok, de az esőnek most sem tudok ellenállni. Szeretem, amikor megáztat. :)

 • 2008.05.20 20:37:07Sanima

  Egészségedre, baud! :)

 • 2008.05.20 20:45:21onixbeata

  Esőt akarok... :) Nem fogjátok elhinni, de egész múlt héten havazott. Nem egyfolytában, de minden nap egy kicsit. Hideg volt, átlag 0-5 fok között, én igazán szeretem itt (Finnország), de az ilyen május közepi hóhullás nagyon lelomboz. Annyira vágyom egy kis meleg esőre, vmi gyors záporra, kiállni az esőbe, jól megázni, aztán megszáradni a napon, mezitláb taposni a fűben stb...

 • 2008.05.20 20:46:41huhhh

  Baud, a gyerekek lelkére kötöttük, hogy csak egy telefon, és máris indul értük az apukákból álló mentőcsapat. :)) Eddig még nem érkezett SOS jelzés, szerintem ők is az esőben állnak és a sárban hemperegnek. :))

 • 2008.05.20 20:57:52baud

  huhhh, ez majd a szennyesből kiderül. :)

 • 2008.05.20 21:01:08Pandi

  Szia Huhhh!:)))  Hát nálunk már tegnap este is órák hosszat szakadt az eső, meg néha a jég, időnként áram sem volt, de szerencsére fürdetésre és vacsorára (tudod, a bálnák sokat esznek:DDDD) azért visszajött.:)))  Ma szintén, persze kora délután, amikor a rózsáimat ápolgattam (miközben a ded az árnyékban szunyált) még 30 fok volt, égett a zsír, az biztos.:)))))

  Természetesen, ahogy a gyerek felébredt és én befejeztem a melót, rögtön gyülekezőt fújtak a felhők, volt ma is csihi-puhi, úgyhogy a netnek is búcsút inthettem egy időre, de a "lényegre" visszaértem.  Tyű, azért most nem aludnék sátorban, bár 20 (vagy huszonegynehány)évvel és sok hólyaghuruttal ezelőtt biztos nekem is jó buli lett volna.:)))

 • 2008.05.20 21:19:10huhhh

  Hát Pandi, nekem is erős kétségeim vannak, hogy jó buli-e, de ha a gyerek élvezi, akkor nekem sincs kifogásom ellene. :)) Egyébként is csak hadd tanulja meg, hogy az élet útja bizony göröngyös. :))

 • 2008.05.20 21:33:48Sue

  Monsterwoman, tudod, hogy hányan dolgoznak az eü-ben, akik nem épp az empátia-képességükről híresek... no de azt világ életemben nem gondoltam volna, hogy azok az emberek beképzelik maguknak, hogy micsoda empátiájuk van és mekkora önfeláldozással végzik a munkájukat. De ehhez ahogy mondtátok, szóra sem érdemes már.

  Huhhh, azt hiszem, hogy a gyerekek néha élvezik az esőt, sőt van aki a mennydörgést kifejezetten szereti. Szóval lehet, hogy ezért mondta, hogy nagy buli. :)

 • 2008.05.20 21:52:28cozumel

  Sue  hogy vagy????

  Javult mar az allapotod? Birsz mar enni valamit?

  Dokival beszeltel?

 • 2008.05.20 22:34:15Sue

  Cozumel, köszönöm kérdésed. Már valamivel jobb, de messze az igazitól. A dokihoz 1 hét múlva megyek, mert nem volt előbb időpontja és mindenképp fogom neki mondani, hogy adjon valamit, ami segít az evésben. Ha tudok enni, akkor is naponta csak 1-szer, de azért meg vagyok. Magam miatt nem aggódom, de nem hiszem, hogy ez a második trimeszterben jó a babának. Próbáltam már magamra erőltetni a kajálást, de akkor mindig kijön, szóval jobb, ha tényleg a doki segít majd.

 • 2008.05.21 00:15:38cozumel

  Sue  azert a masodik trimeszterben sem vagy am meg feher hollo ezzel a problemaval!

  Tudom, nem vigasz, de legalabb az megnyugtato, hogy bizony sokaknal elofordul meg akkor is a rosszullet.  Nepi legenda-e vagy se, de anyukamnal mindenkepp bejott: azt mondjak, hogy akkor mulik el, amikor a baba mozgasat elkezded erezni.

  Anyunal onnantol elvagtak, pedig o 6 kilot fogyott anno velem, annyira hanyt, az elso 18 het alatt.

 • 2008.05.21 09:20:44Sue

  Cozumel, jó tudni, hogy akkor ez nem jelent akkora problémát, de azért majd megemlítem a dokinak.

 • 2008.05.21 10:34:48kiflicsücsi

  ohh Sue:( remélem jobban leszel(illetve a doki ad valami gyógyszert)

  én még nem csatlakozom jelen állás szerint Hozzátok, nem leszek még bálnamami:),+1 negatív teszt, és másik orvos vélménye. de ciszták vannak bőven, ha lezavarom a vörösvértesó-talit, kigyógyítanak belőle ripsz ropsz(a doki szerint)

  szóval talán ennek a parának vége lesz(koppkopp)most úgyis az érettségi para van terítéken:P

  sátorozni tényleg jó, unokaöcsivel is indiánosba nyomjuk már több hete, kapott sátrat is, ott figyelnek a plüsseim:)bár mi a szobalakók indián törzsébe tartozunk:)

 • 2008.05.23 10:29:18kiflicsücsi

  ma voltam dokinál, se baba, se ciszta, mintha csak képzeltem volna ezt a 2 feszült hetet, és meg is érkezett:(

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta