SZÜLŐSÉG

Kismama 2.0: Picsáskodjunk, kismamák!

2008. április 2., szerda 08:00

15. hét

A ma reggeli félórás szekrényhiszti után (nem találtam benne semmit) úgy döntöttem, beszélnünk kell a terhesnő ruhatáráról! Már a 2.b fázisba léptem, ami azt jelenti, hogy terhesnadrágot is hordok, de még a régi nagyobb „rendes” darabokat is magamra tudom cibálni. Itt köszönném meg a világnak a csípőfarmert, ami a terhesek elengedhetetlen darabja, mert még jó sokáig lehet hordani a hasunk alatt.

Nemsokára jön a 3., majd a végső, borzalmas 4-es fázis. De szerencsére a második gyereket váróknak valószínűleg már van egy csomó olyan ruhája, amit a szülés után vett, mert nem jött rá semmi régije, és azokat most kiválóan tudja hordani. Talán még a 3-as fázisban is. De persze ez sem ilyen egyszerű, évszaktól is függ, én például múltkor télen voltam nagyhasú, most meg nyáron leszek. Tényleg, volt már valaki ugyanígy? Melyik a jobb? Télen rossz öltözködni, az ember nem bír már lehajolni, izzad a sok réteg alatt, és még nagyobbnak néz ki, mint amekkora. De legalább eltakarhatja, amit el akar takarni.


Nyáron ellenben minden elöl van, a duzzadt, vizes boka, a puffadt nyak és karok, stb... De legalább csak fél percig tart felöltözni, egy bermuda, egy atléta, és egy papucs, így tervezem. És mi van, ha megint jön a kánikula? Szabad egyáltalán terhesen a Balatonban fürdeni? És érdemes terhesfürdőruhát venni, vagy elég valami szar bikini, eggyel nagyobb méretben, és kész? De akkor kint van a hasunk, az nem baj? Mennyi kérdés, kétely... ezt csak egy másik terhesnő értheti meg.

Még egy szót szólnék a kismamaruha-kínálatról. Most már valóban több mindent lehet kapni, ez kétségtelen, én mégsem vagyok boldog. Mert én ugyanolyan stílusban akarok öltözni most is, mint eddig! A terhesnők meg hirtelen hölggyé kell hogy váljanak, sőt nénivé. Tényleg sok szép dolgot adnak már a 2 in 1-ban, meg van az az új, a b.boom, a C&A, meg a Benetton, bár az rohadt drága... de valahogy egyik sem az én stílusom. Én zsebes gatyát akarok hordani meg kapucnis felsőt terhesen is. Ciki? Ja és elfelejtettem a legfontosabb forrást, a barátnőink terhesruhatárát. Ők valószínűleg hozzád hasonló ruhákat hordanak, odaadják ingyen, a méret meg... hát, okosan kell barátkozni, hehe.

A hét felfedezése pedig: a belly bra, magyarul kismama top heal tank. Kár, hogy múltkor nem volt ilyenem, ez nagyon praktikus, minden alá fel lehet venni, összetart a kényes helyeken, és kényelmes. Jövő hét a kritikus 16., AFP vizsgálat meg minden, drukkoljatok!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.04.02 10:05:24Kicsi Mini

  Nekem szerencsém volt mindhárom terhesség alatt ,hordhattam a megszokott ruhákat,mert egyáltalán nem volt nagy hasam.Sőt,a harmadik korábban jött,úgyhogy majdnem hasam sem volt.Egy -két ruhát vettem csak ,mert én nadrágos vagyok,viszont a nőgyogyinál könnyebb a szoknyás változat.A cím mindenesetre tényleg érdekes.

 • 2008.04.02 10:16:53zskoncz

  az a baj a terhességgel hogy nem lehet pl. terhes 501-est kapni. márpedig én is osztom azt hogy ugy szeretnék öltözni ahogy a pocak előtt. farmert szeretek hordani, de vágjam szét a kedvenc gatyámat mert terhes lettem? egy évig sporóltam rá és elképesztő lelkiismeret furdalást okozott amikor méregdrágán megvettem. szóval kénytelen voltam leadni az igényeimet a terhesség alatt! és nagyon unom már azt a 2 gatyát és a 3-4 polot amit hordok.

  Tök megértem hogy a nincs mit felvennem érzés fokozódik a terhesség alatt.

 • 2008.04.02 10:43:00kriszi

  Nekem állati mázlim volt terhesruhafronton: mivel alacsony vagyok és nem is nagyon vaskos, ráadásul szeretem a gumis derekú cuccokat, a következő módon öltöztem a másodiknál (május végén szültem, már egy hónapja majdnem kánikula volt):

  1. Eleinte (korán lett nagy hasam, és nagyon zavart, ha valami feszült körülötte), amíg hideg volt, előző terhességből megmentett kettő darab gatya, két számmal nagyobb kínai pólókkal és turkesztáni pulcsikkal/kardigánokkal - plusz szabályozható derekú (nem terhes, csak korábbi dizájn) tecsós dzseki, amit még az itteni nyitáskor vettem 3000 Ft-ért, házasság előtt is jó volt, a második terhesség utánra kopott el a gallérja, akkor selejteztem ki (6 évig hordtam). Tépőzáras bakancs (előző terhességből megmentve).

  2. Amint jött a tavasz, kabát le, pulcsik-kardigánok, egyébként is rég vágyott poncsót végre megvettem, egyméretes, prímán belefért a pocak (majd szülés után ősszel még a féléves is aláfért hordozókendőstül).

  3. Melegedett az idő: két számmal nagyobb kínai rövid ujjú pólók, régi gumis derekú hosszú-bő szoknyám kiengedett gumival, negyvenkettes bő fazonú turkesztáni selyemgatyák, gyerekek előtti, tunikafazonú tecsós blúz (egyméretes, laza gumis), ősi mini selyem nadrágszoknyám a padlásról, kiengedett gumival (ez is gumis derekú, nagyon bő). Kedvenc darabom egy turkesztáni mini kismamaruha volt, klasszikus fazon, mell alatt húzott, hármasikrek befogadására tervezett pocakrésszel, bazi nagy napraforgókkal - ezt hordtam gatya meg hosszú szoknya fölé tunikának, többen azt hitték, valami egybevarrt dizájndarab.

  Fürdőruha: régi, nagyon laza nagyméretű fürdőbugyogóm pocak alatt hagyva, fölül színben passzoló pamut atléta (mivel piros-bordó csíkos volt a bugyos, piros trikó klassz hozzá), tök kényelmes volt, és még mutatós is (különösen fürdés után :D ).

  Szóval elég változatosan sikerült öltöznöm, kedvenc darabokból, és szinte teljesen kismamacuccok nélkül, fillérekből.

  Utóélet: mire megszültem, pólók pont összementek a többszöri mosástól, selyemgatyák mentek a keresztlányomnak, aki nálam termetesebb, ma is boldogan hordja őket, pulcsikat elhordom én sportosabb napjaimon, vagy a párom (sikerált férfipulcsit is beújítanom), illetve egyet továbbadtam a barátosnémnak, akinek terhesség nélkül jó, mert nálam jóval magasabb és arányosan teltebb is. Szoknyákon újra behúzva a gumi, egyedül a napraforgós rucival nem tudtam mit kezdeni, az nagyon lóg mindenkin :P

 • 2008.04.02 11:13:06Békanőci

  Azt hittem, a terhességem alatt majd szenvedek mint a bacilus az öltözködés miatt, de fél percig sem okozott gondot a téma, amin magam is meglepődtem. Egy-két praktikus átalakított ruhával megoldódott minden kérdés, és tök jól éreztem magam, simán és természetesen ment a "hölgyesedés".

  De Csajok...!

  Írhatnának az olyan versenyzők is akik velem hasonszőrűek (na nem szó szerint, egyből levizualizáltam,jajjj...):

  Egy éve élek abban a tévhitben, hogy amit a tükörben látok, az csak átmeneti állapot, szóval dagadt vagyok, na! Önbizalom mínuszban, régi ruhákat leadhatnám a vöröskeresztnek olyan reménytelenül kicsinek látszanak, a terhesgatyák már lekoptak rólam (érdekes módon ezek még nagyok is). Pedig erre is rákészültem, de ez nekem sokkal nehezebb...

  Asszem, most okkal picsogok a szekrény előtt, hogy: nincs egy normális göncöm sem!!!

 • 2008.04.02 12:14:05Real_Y

  Én már alig vártam, hogy megvehessem a "terhesfarmert", mivel kb a 10 héttől már nem bírtam elviselni semmi addigi gatyómat, pedig addig nem is híztam semmit plussz csípőnadrágjaim vannak.... Ja, és nem csináltam túl nagy felhajtást a ruhatáramból, 3-4 új darabot vettem, a többi kölcsön volt. A fehérneműkből viszont teljesen be kellett újítanom, mert elviselhetetlen volt a régi:-(. Naná, hogy még mindig nem jönnek rám a régi gönceim.... Irány a turi.:-)

 • 2008.04.02 12:33:00Pandi

  Békanőci, jelen!:)  Pontosan így van, ahogy mondod.  Én is éppen vasárnap ugrottam be a Tescoba 1-2 Cherokee farmerért, mert szó szerint semmi nem jön rám a régi gönceimből, de nagyon (2-3 méretnyire) nem, másra meg most nem "fussa".  De 11 hónappal (pont ma) a szülés után muszáj beletörődnöm, hogy egy ideig így maradok.

  Ahhoz ugyanis még nincs elég erőm (és nem tudom, hogy valaha lesz e), hogy valami kemény diétával sanyargassam magam.  Én már annak is örülök, hogy kb. 1 hónapja legalább már nem hízok tovább.:)

  Zskoncz, te meg már ne ácsingózz terhes 501-es után, mindjárt szülsz!:)

  (Ráadásul tényleg egy vagyon.)

 • 2008.04.02 13:46:47cseresznye

  Nyári terhesség szuper!

  Szeptemberben szültem, és nekem teszett így. Azt hozzáteszem, hogy egyetemistaként nem dogoztam, és ez lényegesen könnyebb ügy. A városi 50 fokot módomban állt vízszintesben kibekkelni, és a késői órákban aktívkodni helyette.

  Akinek megadatik a nyári szabadság, az pedig kiélvezheti a búcsúbulit. Jó kis vidéki fesztiválokon lehet hippiskedni kisgyerekkel is, haskilógatva is. A legtöbbje hétvégén van, így lehet meló mellett is egy hétvégére kivenni egy szobát/házat faluhelyen. Misztrál fesztivál Nagymaroson például nagyon gyerekbarát, aki budapesti, annak közel is van.  Azért egy bokatakaró vászongatya tényleg elkel néha. Nekem nem volt egyfolytában dagadt a lábam, csak néha, így elment.

  Hosszú szűk pólók. A végjáték kivételével nagyon jól áll egy nem extra bálna kismamán.

  Aki hajlandó szoknyát húzni, annak jó, vannak vagányabb kb térdig érő darabok, lágy derékrésszel, tök kényelmes.  Amúgy egyetértek, a terhesruha kínálat tényleg nem olyan nagyszerű. Dexterke szempontjain túl nekem az is a bajom velük, hogy átlag 170-es magasságú nők arányaira tervezték. Pedig én sem vagyok ropi, de a hátam nem lesz kétszer olyan széles a nagy hasamtól! Meg a luxushoz sem igen vagyok szokva, de a kínai pizsamaanyagot egy jó szín sem tudja mindig feledtetni, különösen nem tizenezért. Akkor már jobban járnék (anyagilag is) egy Women' Secret hálóinggel.

 • 2008.04.02 14:00:14Nyestkutya  Sziasztok!  En is szultem nyaron is, telen is, oltozkodes szpontjabol az elso jobb volt. A telinel ertelemszeruen nem akartam felhalmozni a balnameretu vastag gatyakat, igy egy db. terhesfarmerem volt, amire egy rovid kordruhat huztam, trendi volt, apolt, es eltakart, csak mar untam, hogy 2 km-rol megismert mindenki, mivel nem volt "b" verzio. A ruha felso resze ujjatlan volt, igy legalabb az alola kilogo felsoim nyujtottak nemi valtozatossagot..  A nyari ilyen szpontbol jobb volt, siman bikinit huztam (vettem egy nagyobb meretu folsot, ami szinben harmonizalt az elozo evi alsomhoz). Balatonoztam is, az utso 3 hetben mar nem mentem a vizbe, addig azt is. (dokimat kerdeztem, mondta, nyugodtan, mondjuk en usztam mindkettovel kb. 32 hetig)

  Ruhazkodas is konnyebb volt, vettem par csini hosszabb fazonu Promod-os felsot, (testhez simulokat) azota is imadom oket, es volt 2 nagyobb meretu csipo halaszgatyom, (Promod, C&A) meg egy szoknyam, egyik sem terhes, azokat mindig kicsit lejjebb toltam, a felso ugyis eltakarta.  Valahogy sosem szerettem a terhesruhakat, az arukat pofatlansagnak tartom, a szabasuk meg sokszor borzaszto elonytelen, meg tehenebbe teszi szegeny kismamakat, mint amilyenek erzik magukat.. de sok olyan szabasu cuccot lehet kapni, foleg nyarra, amikben ki lehet huzni a terhesseget, es nem is erzed magad olyan kulonosen benan :)

 • 2008.04.02 14:04:48Nyestkutya

  Bekanoci:  ugyanigy allok en is, nincs egy goncom sem, ami a terhessegeim elott jo volt ram pedig tele a szekreny, mert nem adom fel, nem vagyok hajlando nagyobb meretekbol sokat venni. Mindig van egy, amit hordok, meg a remeny, hogy kovetkezore mar ramjon valami a regiek kozul..:)

  kb. jo 10 kiloval vagyok tobb, szerencsere aranyosan mindenhol nagyobb vagyok, nem formatlanul.  Tavaly sikerult ledobnom egy tizest (2. babamat tavaly elott szultem), idenre is ezt tervezem, es akkor tenyleg jo lesz ram a regi garnitura... REMELEM!!!!!  Hasonlo jokat kivanok :)

 • 2008.04.02 14:11:21idonno

  Tényleg ennyire kardinális kérdés, hogy terhesen is pont ugyanolyan stílusban öltözködjünk, mint nem terhesen? Amúgy mindent lehet kapni, elegánsat is, kosztümöt is, zsebes nacit is és kapucnis pólót is, szexis cuccot is és ocsmányat is, de nyilván a nem hétköznapi cuccok drágák, mert lássuk be, hogy nincs akkora piaca a terhes, stílusos, különleges, egyedi, modern ruháknak, mint a nem terhes változataiknak. Nekem is megvan a stílusom (pl nagyon szeretem a Mexx-et, na ott pedig nincs terhesruha), de terhesen valahogy sikerült feldolgoznom, hogy most nem a divatozásról szól ez a 9 hónap (különben is többnyire csak 5-6, ami a ruha részét illeti) és valahogy felülkerekedtem azon, hogy nem pont olyan zsebes, vagány naciban járok, mint nem terhesen. Inkább legyen egészséges a baba és én is... Ja, és inkább utána akarok visszafogyni (az első után sikerült), hogy hordhassam a már meglévő cuccaimat.  Amúgy a Brendon is telivan jó cuccokkal, minden stílusban, akinek ennyire fontos a saját stílusa, az ne panaszkodjon, hanem adjon ki rá pénzt, mert van.

 • 2008.04.02 14:26:41liva6

  Idonno

  Részemről nem az a legfőbb kérdés, hogy ugyanolyan stílusban öltözködjek, mint terhesség előtt, de nemrég körülnéztem és mit mondjak, az én ízlésemnek való cuccot nem igazán találtam. Egy nadrágot vettem, elég drágán, és ezt is vihetem felvarratni, mert alacsony vagyok és nem találok megfelelő méretű nacit. Szívesen turiznék is, de még nem találtam olyat, ahol kismamaruha is van. Vagy nem voltam elég szemfüles. Szerintem nem baj, ha valaki normálisan akar öltözni kismamaként.

 • 2008.04.02 14:26:53begyszli

  Szorítunk Dexterke, persze, hogy szorítunk, remélem minden rendben lesz.

  A többiek már jól leírták, hogy lehet fürödni és hogy nem, hogy lehet kapni vagány gatyát és hogy nem, szóval simán tudod mostmár értékelni a helyzetet:)

  Én egy kicsit lobbizok a terhes fürdőruha mellett. Nekem (lehet, hogy ez ódivatú) olyan modell volt, ami egyberészes, és elölről úgy néz ki, mintha egy extra-extra mini ruha lenne. Imádtam. Később, szülés után is szívesen mutatkoztam benne (igaz én egy kicsit szégyenlős vagyok, maradt is rajtam pár kg). És nagyon jól tartotta a nagy pocakot, meg a mellet.

 • 2008.04.02 14:34:32begyszli

  liva6, vannak olyan turkálók, ahol kifejezetten baba ill. gyerek cuccok vannak, ott jó eséllyel készülnek a pocakos mamákra is:) Ha pedig van olyan hely, ahová többször benézel, megkérheted az eladót vagy inkább a tulajdonost, hogy ha neki nem nagy teher, a válogatáskor kerüljön a többi közé terhes cucc is. Nálunk ez a helyzet, bármit lehet kérni, garancia nincs, hogy következő héten lesz, de legalább egy halvány illúzó, hogy lehet:) Sok sikert!

 • 2008.04.02 14:35:12Laluna

  belly bra itt:

  www.bumpto3.com/product.aspx?DISPLAYCAT=bump&CAT=Products&CATGRY=pregnancy_birth&PID=KB106XL  A helyet merem ajánlani, olyan 1-2 hét alatt (asszem inkább 1) itt van a megrendelt cucc, egyszer volt olyan hogy nem érkezett meg amit rendeltem, telefonáltam és azonnal küldték újra. E-mailt kapsz minden egyes fázisról, tehát tudod hogy mikor csomagolták össze, mikor indult el stb.

  A hálózsákok drágák, de mindent fillérjüket megérik.

 • 2008.04.02 14:44:29dexterke

  www.bboom.hu/kismama_top_heal_tank

  Én itt vettem, bele is írtam, csak kihúzta a szerkesztő. Biztos csúnya szó volt benne :(

 • 2008.04.02 14:49:24zskoncz

  Pandi  sztem addig nem nyugszom amíg a régi nacim rám nem jön! ha kell bevetek mindent! de nagyon bizakodom hogy rámjönek a régi ruháim, bár a bluzaimnak bucsut inthetek! :-)  nem hiszem hogy vennék terhes 501-est. tuti jó drága lenne!

 • 2008.04.02 15:26:22liva6

  Köszönöm a tippeket! Az internetes rendeléstől tartok, mi van, ha nem a jó méretet rendelem?

  A turiknál bepróbálkozom, hátha sikerrel járok. :)

 • 2008.04.02 15:49:26kisbalas

  Érdekes, de nekem is terhesen volt könnyebb öltözni, mint utána... :)) Október végén szültem, pont az első durva téli hidegfrontkor. Nyáron szuper volt, nyári rucikban, meg egy-két divatos tunikában simán tudott nőni a hasam, egy darab terhescuccot nem vettem a 9 hónap alatt. Én is irodában dolgozom, de szerintem tavaly még a divat is kedvezett a kismamáknak, engem végig dícsértek, hogy jól nézek ki. Úszást nekem tiltotta a doki, mert nem volt minden tökéletes, de simán jártam tóra a haverokkal, csak én térdig mentem be a vízbe, bikinifelső és szoknya kombóban még napoztam is (persze módjával). Fesztiválra meg régebbi zsebesnaci, slicc lehúzva, derék alatt gumival összefogva + hosszabb póló, és csókolom.

  Szülés után meg jött a nagy para, hogy akkor most sose tudom már hordani a régi cuccokat. Ennek 5 hónapja, már rámjön minden (nem fogyózok), bár még nem áll mindegyik darab úgy, ahogyan én szeretném... :)))) De végülis 17 kilót híztam a végére, szerintem ahhoz képest egész jól haladok (még 4 van belőle), úgyhogy igyekszem türelmes lenni.

 • 2008.04.02 15:56:35kisgombacsik

  na,az tény, hogy ez egy csajos, többször felhozott téma, de mi lesz a terhesszex-témával??? nem hiszem, hogy itt ál-prűdködni kéne, különösen nem egy 2.0-ás kismamának. engem érdekelne, hogy máshol hogy van ez. nálunk ugyanis sehogy, dehát már csak 1hónapot kell kibírnom... helyette ruhákat vásárlok, úgyhogy végülis van összefüggés a 2 téma között. :) és nem lennék nyáron ilyen óriáshassal, mert halálra izzadnám magam, és a vastag bokám sem szívesen mutogatnám...

 • 2008.04.02 15:57:27Pandi

  Zskoncz  Én is reménykedtem egy darabig.:)  Na jó, nem genyáskodok, szóval bevallom, én már hízó fázisban voltam a terhesség előtt is (rohangálós munkáról irodaira váltottam, mindezt harmincvalahány évesen, úgyhogy minden körülmény adott volt), így most nincs is mit csodálkoznom azon, hogy töltött maradtam.:)  Amúgy a ruhákra visszatérve én Bcsabán marha jó fazonú kényelmes és praktikus (állítható derekú) nadrágokat tudtam venni egy kicsi boltban, ráadásul úgy néztek ki, hogy az elején jól megválasztott felsőkkel nem is látszódott, hogy terhesgatyák (nekem pedig ez fontos volt egy darabig). Az 5-6 ezer forintos ár is azt hiszem, hogy elfogadható.  Felsőt viszont egyet vettem, azt is megbántam.:)))

 • 2008.04.02 15:57:40evaandrea

  Dexterke,

  a legkisebb gyermekem szeptember elején született, ezért nyáron voltam terhes, mégpedig nagyon...

  A nyarat a Balatonnál töltöttük a nagyobbakkal. Öltözködés szempontjából ez volt a leklasszabb terhességem. Egész nyáron bikiniben voltam, ha melegem volt, bementem a Balatonba...nem izzadtam, vagy szenvedtem a hőségtől. 1-2 lenge ruha és kész.Szerencsére nadrág sem kellett, nem szorította semmi a babát. Hidd el, nagyon klassz lesz!

 • 2008.04.02 16:17:25bubastis

  Sok sikert a szüléshez!

  Engem viszont ez a blog győzött meg róla, hogy még egy darabig biztos nem lesz gyerekem :) Brrr!

 • 2008.04.02 17:31:54szeszter

  dexterke: csak megerősíteni tudom evaandreat. Nekem második is szept elején született, és öltözködés szempontjából bizony sokkal egyszereűbb a nyári terhesség. bár azt azért el kell mondanom, hogy a Brendonos xl-s méret mellben nem volt jó! Szóval kiree is készül ez?? Pedig nekem 85-ös a méretem az első szülés óta.... Gondolom nem én vagyok az egyetlen akinek nőtt a melle a terhesség alatt. Ezeka ruhatervezők/készítők nem tudják ezt a tényt?

 • 2008.04.02 18:35:32liána

  Balaton: tavaly 7 hónapos terhesen nyaraltunk egy hetet a kánikulában. Fürdőruhaként a szokásos bikinik jöttek be, nem kellett egy számmal nagyobb, a vízbe nem mentem csak combig,ezt mindenki döntse el maga. Napozni szigorúan egy percet sem napoztam, pihengettem az árnyékban. Nekem nagyon jó szolgálatot tett egy szélesen gumírozott rövidnadrág, nem vágott be sehol. Én nagyon szupi kismamaruhának beillőt találtam a Promod-ban, tizedáron, a nyári kollekció kiárusításánal, július közepén...

 • 2008.04.02 20:31:57Békanőci

  Óóóó... Kollégák...! :) :(

 • 2008.04.02 21:37:40Vakmacska

  Csajok, én ha jól emlékszem az úszást szülés előtt 6 nappal vagy hogy hagytam abba.  Otthon a saját bikinim (36-os, hihi) felül kilógtam belőle kissé, hátaztán. Usziba a végén már anyám egyrészesében, így is megnéztek néhányan, (hátulról nem látszott semmi, és meglepődtek mekkora pocak van már)  Volt két saját ruhám meg a velem egyidős uncsitesómé a harmadik, egy vászon terhesgatya (manuart, ajánlom mindenkinek) ami még utána asszem 3 másik csajon is felvonult, és dicsérte mindenki.  Cipővel nem voltam ilyen szerencsés, volt 1 db papucsom amibe befértem.... • 2008.04.02 21:53:32peppermint

  Dexterke, hajrá! Szurkolok!  Békenőci, akár klubot is alakíthatnánk. Csatlakoznék...

 • 2008.04.02 21:54:11peppermint

  Békenőci= Békanőci

  Hehehehehehehe... Bocs!

 • 2008.04.02 22:21:26peppermint

  Dexterke, nem emlékszem, ajánlottam-e már, de az indiai boltokban nagyon klassz könnyű és 100% pamut nyári ingek, tunikák stb. vannak.

  Én a Déli épületében - a Metró bejáratától jobbra, az üvegajtókon belül lévő pici boltot nagyon sűrűn látogattam, mert a laza nyári C&A vászongatyákhoz nagyon jó hímzett vagy sima géz ingeket/blúzokat tudtam venni. Voltak szép muszlin vackok is, meg jópofa nyakláncok, karkötők. A tulajjal meg klasszul el lehetett dumálni angolul (is).

 • 2008.04.02 22:23:03idonno

  liva6, nem hiszem, hogy mindenhol jártál, ahol terhesruhát lehet kapni. Sok pénzért akármilyet lehet venni Budapesten is... Akinek ennyire fontos a divat terhesen, az sok pénzért úgy öltözködik, ahogyan megálmodja.

 • 2008.04.02 22:33:50Békanőci

  Peppermint :)  Mint egy, "A régi jó csaj bennem van, de nem találom!" klub?

  Akár...! :))  Vakmacska,te szemérmetlen! ;)

  36-os ruhám utóljára akkor volt, mikor még növésben voltam.

  Cseresznye utalt a 170-es nőkre akik közé simán beleférek a +4centimmel, és átlagosnak vallottam magam a bébi előtti hatvanegykét-hatvanöthat kilómmal. A hátamra tutti jók a ruhák, de az összes gatya bokavillantós, a nincsből pedig nem lehet leengedni... Amelyik nem hákleberri, az meg 42-44-nél kezdődik még a régi szép versenysúllyal is. :/

 • 2008.04.03 08:29:34liva6

  idonno

  Valóban nem jártam még mindenhol, egyelőre csak körülnéztem és eléggé elborzadtam. Változatlanul nem a divat a fontos- ezt valahogy nem akarod érteni- hanem az, hogy nekem megfelelő és kényelmes ruhákat találjak, megfelelő áron. Mellesleg nem értem, hogy miért gond az, hogy valaki szeretné normálisan felöltözni, még terhesen is. ?!

 • 2008.04.03 09:07:17renege

  OFF: nem igazán ide illik, de mégis a külsővel foglalkozik. nem tud valaki ajánlani nekem egy JÓ fodrászt a XI. kerületben vagy környékén???

  Nagyon jól jönne, mert most többet körbejártam, és egyre rosszabbak a tapasztalataim :(

  olyan hajat tudtak csinálni, hogy minden egyes hajmosás után és reggel is majdnem sírok a látványtól...

  Köszi előre is.

 • 2008.04.03 09:42:32Vakmacska

  Renege, belvárosba nem tudsz bemenni?  Életemben először van olyan fodrászom ugyanis ott, aki képes olyanra csinálni hogy saját mosással és a nemprofi szárítással is áll normálisan. És sokáig! (neki biztosan nem jó hogy néha két-három hónapig se mentem, mert növésben is állt még, na jó, a harmadik hónap vége már necces)  Most mentem vágatni múlt héten, a cégnél kb 7-en dicsérték meg....  A halál finnya barátnőm is elégedett vele, pedig ő aztán.....(látta valamelyik hajamat és mondta hogy énisénis)  József Attila utca, randa rózsaszín portál és Ági. Nem drága, ráadásul.  De nem XI. kerület, mert ott nem vagyok ismerős.

 • 2008.04.03 09:45:21Vakmacska

  Békanőci, sajnos az itthoni idióták nem vezették be az angol rendszert, ami úgy műxik, hogy egy szélességben van három hossza a gatyának, egy létrákra, egy átlagosra, egy meg a stöpszlikre....  Nálunk az uramnak meg szinte minden gatyáját fel kell hajtani, pedig szerintem ebben az országban az ő magassága az átlag 28 év fölött. A fiatalabbak mintha hosszabbak lennének.

 • 2008.04.03 10:02:00vacsmati

  Sziasztok, régóta olvasgatok, de most regisztráltam is, mert ez a kérdés kezd aktuálissá válni számomra így a 14. héten. Én sem jártam még minden kismamaruha-boltban, eleve olyan helyeken kezdtem, ahol nagyobb eséllyel találok magamnak XXS-es (32-es) méretet. Találtam is, de még ezek is úgy álltak rajtam, mint a tehénen a gatya. Van valami ötletetek, mihez kezdjek naci-fronton, ha amúgy 13 éves gyerekméretet hordok, de folyamatosan elegánsan kell kinéznem a munkahelyemen???

 • 2008.04.03 10:07:15renege

  Vakmacska, köszi. Ha nem találok közelebbit, hajlandó vagyok belvárosba is bemenni :). Oda be kell jelentkezni amúgy, vagy csak betoppanok, és várok a soromra?

 • 2008.04.03 10:24:40Vakmacska

  Renege, érdemes odaszólni, a bót: 2670350, főleg ha nagyonreggel vagy este akarsz, mert potyára nem kel fel hajnalban, de ha tuti mész akkor igen....váltott műszak, asszem most éppen du a héten. Beesni kockázatos, de sose lehet tudni...  Vacsmati, nekem volt egy ilyen élesrevasalt típusú kissé fényes nadrágom, abban rohangáltam az 5. hóig, aztán miután megszültem akkor be kellett venni, mert tágult szépen velem, de össze már nem ment magától (újpest-kp. metrónál ha még létezik a Káprázat nevű nagyker jellegű ruharaktár ahol 1-1 dbot is adnak el, ott viszonylag ócsóért van nagy méretválaszték), amúgy meg nekem is számos gyerekméret cuccom van, turiban az angol 8-as és kisebb holmik (next és társai) jönnek be, a bótosok a nyakamba szoktak borulni mert ekkora ruha általában a kutyának se kell....  Jók még a kis elegáns egyenes egybeszabottak, félidőig még beletornázod magad, utána marad a szép blúzok garmada ugyanazzal a nadrággal....szoknyát el lehet felejteni, kivéve azt a nagyon elasztikus fajtát ami térdnél nem áll el, most asszem divat, általában ferde az alja nekik. • 2008.04.03 10:56:36agaranty

  Bár még csak nyáron voltam nagyhasú szerintem ilyenkor az öltözködés nagyon egyszerű, fő elv amit követni kell, hogy "terhesrucinak mondott" ruhát nem szabad venni. szerencsére a mostani divat nagyon kedvező és nadrágból pedig simán lehet kapni olyan gumis derekút(mango, terranova), amivel én is kihordtam a majd 4 kilós magzatom:), nem utolsó sorban fele/negyed(akciósan) annyiba kerülnek mint a kismama holmik.vizesedésről meg annyit, hogyha hajlamos rá az ember télen is lehet, ha meg nem akkor nyáron sem.

 • 2008.04.03 11:35:03vacsmati

  Vakmacska:))), én az angol 6-ost talán alulról megütöm. A Mango-s 32-esek jók rám, a többi 32-es(Promod, Orsay, Mexx) lötyög. Néztem a rugalmas derekú nyári nacikat is, de azok sima S-estől, ill. 36-ostól kezdődnek.  Ha nincs más, már arra is gondoltam, hogy átalakíttatok pár nemkismama gatyót/szoknyát, és rakatok bele ruhalmas hasbetétet. Ismer valaki olyan varrónőt, aki meg tud csinálni ilyesmit?

 • 2008.04.03 12:32:19cseresznye

  vacsmati!  Ajánlom a H&M bakfisrészlegét a Vörösmarty téren. A -1-es szinten van, mint a gyerekcuccok. Nem mondom, hogy jellemzően elegáns cuccok vannak, de mindenfélét lehet találni. A számozás magasság szerint van, de rám széltében is jók.  A terhesruháik is ott vannak, de az nem sokat ér, szerintem. Fekete-fehér sátorlapok.

 • 2008.04.03 12:33:53cseresznye

  vacsmati, és van puha derekú, nyári nadrág is, az tuti, mert a barátnőm most vett egyet!

 • 2008.04.03 14:12:39vacsmati

  Hű, szuper, köszi! Megyek is szétnézni.

 • 2008.04.03 17:04:03barbicsek

  Én tavasszal szültem, de végülis a tél már "hasasan" telt el... Szóval, amit én utáltam, az az volt, hogy a vastag gatyák mindegyike tartalmazott műszálat. És borzalmasan melegem volt bennük.

  Nekem igazából az ár-érték arány nem tetszik a terhesruhák esetében. Alig pár hónapig hordhatók és ahhoz képest tényleg pofátlanság, amit egy jó ruháért elkérnek.

  Amúgy szívesen veszek olyan üzlet címeket, ahol nem brendon árban kínálnak szép kismama ruhákat.

 • 2008.04.04 20:14:15anyany

  28. hét végét tapossuk, eddgi bírtuk ki a hugom által adományozott kordnacival és a melegítőalsóval. ma volt a napja, hogy beruháztam két terhesnaciba is. az egyik egy tényleg csini darab, élére vasalt, meg minden, a másik egy szuperkényelmes, bőszárú világosbarna farmer. jó érzés volt úgy kimenni benne az utcára, hogy egyszerűen csak jól éreztem magam benne.

  a felsőkkel kicsit még gondban vagyok, de egy-két xxl méretű kelleni fog.

  és hogy hol vettem őket? bababizományiban. érdemes megnézni.

 • 2008.04.05 11:07:27mirakulum

  Vacsmati!

  Szuper pici kismamarucikat találsz a Cucclik üzletben. Egyébként a méretválasztékuk messze a legszélesebb szerintem. Vannak óriási xxl méretű kismamarucik is. a neten megtalálod őket, amúgy Budán van az üzlet.

 • 2008.04.07 00:05:32vacsmati

  mirakulum, köszi, az volt az első hely, ahol jártam, da sajnos nem volt kapás :D

 • 2008.04.07 21:15:36annapanna10

  Én 48-as méretű voltam már terhességem előtt is, együtt tudok érezni azokkal, akik nehezen találtak ruhát maguknak. Nekem a Maternelle-ben sikerült Debrecenben a Piac utcán, a Csonkatoronynál, és még a nadrág hosszát is rám igazították ott helyben. Egyébként pesti cég, ezt onnan tudom, hogy az interneten találtam rájuk, de itt is van boltjuk.

  Persze itt vidéken egyébként sem nagy a választék.

  Tényleg, mi ez a picsázás?

 • 2008.04.08 16:03:40mirakulum

  vacsmati, én tegnap jártam ott, egy csomo xxs póló, meg szoknya, ruha volt. Lehet, hogy megjött a tavaszi áru?

 • 2008.04.08 18:53:10vacsmati

  Én is csak egy hete voltam, fel is próbáltam az XXS-es cuccokat, de tényleg nagyok voltak, minden irányban. Viszont időközben beszereztem nagyon jó "normál", de csípőszabású nacikat, remélhetőleg ezek kitartanak.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta