SZÜLŐSÉG

A férfi, aki joghurttal végzett abortuszt

2008. február 28., csütörtök 07:46

Mára egy igazán bulvárgyanús, valamint szörnyű hír jutott. Ha joghurtra nézünk ugyanis, mindig eszünkbe fog jutni az egyszeri pár, akik nem lelték a kommunikáció gubancos fonalának a végét, így jól kibabráltak egymással. Kapaszkodjunk meg tehát a pörgős székünkben, XXI. századi családtervezési történet következik.

Tizennyolc havi börtönre ítélt a svéd fellebbviteli bíróság egy 27 éves férfit, aki abortusztablettát kevert barátnője italába azért, hogy a nő elvetéljen, írta az MTI.


A bíróság súlyosbította a nyáron kiszabott egyéves börtönbüntetésről szóló ítéletet. A testület minősített testi sértésben találta bűnösnek a férfit, aki három összezúzott abortusztablettát kevert bele barátnője joghurtjába. A pár már nyolc éve volt együtt, amikor a nő úgy határozott, hogy megtartja terhességét annak ellenére, hogy a férfi úgy érezte, még nem kész az apaságra.

Az elítélt az interneten keresztül jutott hozzá a tablettákhoz, de orvosát is rászedte, aki szintén felírt neki ilyen tartalmú szert. Kedvese megitta a joghurtot, s alhasi görcsökkel súlyos hüvelyi vérzés alakult ki nála. Amikor tudatosult benne, hogy mit fogyasztott, azonnal az abortusz mellett döntött, attól tartva, hogy a magzat károsodott.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.02.28 08:07:30AdMi

  Idióta. Az ilyennek ne is szüljön senki, aki 8 év együttlét után "nem érett az apaságra". Az ilyennel kell ugyanígy megitatni 6 adag tömény hashajtót, miután egy jó nagy parafadugóval eltorlaszoltuk az out-put-ot:P!

 • 2008.02.28 08:20:30Miss Marple

  Hé, orvosszakértők, ilyet lehet? Ez így hihető?

  És milyen ízű volt az a joghurt, hogy elfedte a gyógyszerízt? Szerintem én egy fél Panadolt is megéreznék egy joghurtban, nemhogy három tablettát, ami nyilván nem gyümölcsízű gyerekgyógyszer. És három ab-tablettától nem lett olyan súlyos a nő állapota, hogy a mentő vigye el, hanem még fontolgatta, aztán úgy döntött, hogy mégis abortusz?

  Vagy tehát a régi kapcsolatban élők csak ne iszogassanak egymás társaságában joghurtot?...

 • 2008.02.28 08:22:22szeszter

  rohadjon le neki....

  no comment. A nő helyében lehet, hogy nekiesnék, de minden esetre iszonyúan keresztbe tennék neki. Szemet szemért, fogat fogért: elaltatni, aztán kasztrálják!

 • 2008.02.28 08:23:18szeszter

  vajon milyen lehetett a kapcsolat? a nő helyében már kiléptem volna

 • 2008.02.28 08:39:32Pandi

  Ha tényleg így történt, ahogy le van írva, akkor kevés aljasabb, gerinctelenebb dolgot lehet ennél csinálni.

  Egy nyolc éves kapcsolat után. Pffffffff.

  Tényleg hihetetlen, a nő is jól eltévesztette a házszámot, és sajnos elhiszem, hogy ennyire félre lehet ismerni egy pasit, mert ilyen húzást egyszerűen nem is lehet feltételezni a másikról.

 • 2008.02.28 09:13:03katibogár

  Aljas módszer, az tény. DE: akárhány éves az a bizonyos kapcsolat, a gyerekvállalás kérdése közös beleegyezést-akarást feltételez. Párunk akarata ellenére legfeljebb magunknak szülhetünk gyereket - ám akkor nincs, nem lehet semmiféle elvárásunk a másik féltől. Ha egy nő annyira akarja a kisbabát, semmi gond, tegyen meg érte mindent, de az egyoldalú gyermekvállalás mellett azzal is tisztában kell lennie, hogy a "gyermekét egyedül nevelő anya" szerepét kell betöltenie. Szerintem.

 • 2008.02.28 09:28:23tulip

  hát ez borzasztó. de szimpatikus, hogy börtönre ítélték. remélem letöltendő.

  de mondjuk, akinek ilyen jut eszébe, annál már előzőleg sem lehetett rendben valami. a nő nem vette észre, hogy egy pszichopatával él?

 • 2008.02.28 09:36:28tulip

  katicabogár felvetésére OFF:

  barátaim között is felmerült a téma meg nem is olyan rég a barátok közt sorozatban is és egy magyar film is szólt erről, hogy egy nő, csak úgy döntött, hogy gyereket vállal, de az apát -ha beleegyezett, ha nem, kizárja a dologból.  szerintem sincs ilyenekben egy nőnek egyedül dönteni. mert például mi van akkor - ha egyedül akarok gyereket nevelni, de ahhoz ugye kell apa. egyrészt nincs garancia arra sem, hogy az apa ne akarja egy idő után látni, látogatni a gyerekét. másrészt arra sincs garancia, hogy az anya nem találja ki egyszer csak, hogy akkor ő most gyerektartást akar.  vagy lehet erről jogerős szerződést írni?

  kötve hiszem • 2008.02.28 09:38:18tulip

  ez csak úgy lenne megoldható, ha bárki besétálhatna a spermabankba egy adagért. de ilyen nálunk még nincs

 • 2008.02.28 09:56:48Pandi

  Katcabogár, ez két teljesen különböző téma.  Ha a nő MINDENKÉPP gyereket akar, igen, vállalnia kell, hogy esetleg egyedül marad a picivel.  De azért a fenti esetben a pasasnak is lett volna egyéb eszköze, mondjuk a nő elé áll és azt mondja, arrivederci bébi, én ezt nem tudom vállalni.  Mert így a nő még magának sem szülhet.

  Ez az óriási különbség.

 • 2008.02.28 10:00:06Pandi

  Katibogár, természetesen:)

 • 2008.02.28 10:00:17zolnaid

  tulip: gyerektarásról a szülő nem mondhat le, mert az a gyereké.

  Szóval nem lehet róla szerződni.

 • 2008.02.28 10:00:49Atina

  Nekem van egy elvált férfi ismerősöm, aki abba a helyzetbe jutott, hogy "átvágta egy nő".  2 gyerekes elvált férfi, összejött, odaköltözött egy kb. 33 éves nőhöz, aki gyereket akart a férfitól. A férfi nem akart, mert már vannak gyerekei a házasságából.

  A nő terhes lett, szakítottak.

  A nő megigérte, hogy nem ró a férfira anyagi terhet. Aztán amikor megszületett a gyerek, a nő benyújtotta igényét a gyerektartásra.  Férfi ki van akadva, de fizet.  Egyrészt a férfi haverom, de nőként azt mondtam neki, hogy az ő hibája is, hogy bedőlt.

  Egyrészt a nő 33 évesen úgy érezte, ketyeg a biológiai órája, ott él nála egy férfi, érthető, hogy gyerekre vágyott. Az tényleg nem volt tőle szép, hogy azt hazudta, hogy fogamzásgátlót szed.

  De a férfi használhatott volna óvszert.  Szóval szerintem a férfiak szeretik a felelőséget ilyen esetben a nőre hárítani.

 • 2008.02.28 10:09:59Atina

  Ja, jár a gyereknek a tartásdíj, ha apuka hajlandó fizetni. Mert sokszor nem.

 • 2008.02.28 10:22:20másutt

  nagyon sok ferfit tettek mar "akarata ellenere" apava. (not is anyava, ha mar itt tartunk, haborukban hasznaltak ezt eloszeretettel, hogy tobbezser not megeroszakolnak, es vegyitik a tarsadalmat, de ez egy masik nota)  en azt mondom, hogy MINDEN ferfinak megadatik, hogy valasszon, MINDEN kozosules elott: felhuz egy gumit, vagy nem.

  ha nem huzza fel a gumit, akkor mindig bujkal egy kis esely, hogy apa lesz.  az emberek elfelejtik, hogy mire van a szex????

  (igen, oromre is, de gyerekcsinalasra is... egesz nemzsedekek nonek fel, akik erre nem is gondolnak.. soha!)  ugyhogy ilyen modon, sorry, csak akkor lesz "akarata ellenere" apa, ha az a sajat hibaja (is).

 • 2008.02.28 10:26:18tulip

  atia: arról amit írtál, eszembe jut, hogy én is ismerek ilyet. csak ő nem volt elvált, hanem a kapuzárási pánik jegyében beszerzett egy szeretőt, aki egyszer csak közölte, hogy terhes.- ez is egy fogamásgátlós trükk volt - a pasi nagy fanyalogva de elhagyta a családját, a felnőtt gyerekeit. összeköltözött a szeretővel, hogy a kisgyereknek normális családja legyen.  az egész azért nagyon gáz, mert szeretőt igazából nem kis szerette. azt mondja a feleségét szereti... csak hát férfiklimax...  a férfit nem sajnálom egyáltalán. de az előző családját és pici babát nagyon.

  ilyen árat is fizethet valaki - és a családja-

  azért mert a tekintetes úr kényelmetlennek találja az óvszert.

 • 2008.02.28 10:32:20tulip

  és van még egy slusszpoén, ami tényleg űbergáz:

  nem rég a pasinak nagyon elege lett a szituból, a szerető, barátőből, akivel nem tudott már együtt élni és le akart lépni.  erre a nő megint terhes. - szóval annyira azért mégsem volt elege, hogy külön szobában aludjon.  hogy kétszer ugyanaz így bejöjjön! mint egy brazil szappanopera.  ha a barátnő olvassa a porontyot, oszza már meg velem, hogy tud így tapsra teherbe esni!

 • 2008.02.28 11:05:29másutt

  tulip: ez nem veletlen! fogadok, hogy nem csak egy alkalomrol volt szo.

  Volt egyszer egy nagyon rossz kapcsolatom, megkimellek a reszletekrol, de a kapcsolat haldoklasa kb 1 evet tartott, amikoris ki nem allhattuk egymast. De annyira SOHA nem tudott az exem utalni, hogy a szextol is elmenjen a kedve. SOT! Minel kevesbe jottunk ki egymassal...

  Szerencsere tudtam, mi megy es nagyon nagyon vigyaztam (gyogyszer + gumi)

  Szoval, szerintem a kedves ismerosod naiv, mint egy 16 eves pasi, akinek ordog bujt a nadragjaba....

  Ha en ferfi lennek, en elgondolkodtam volna hosszutavu (vegleges?) fogamzasgatlason. Van olyan, es sokkal olcsobb, mint 4 gyerek.

  (meg most sem keso, lehet ez meg 5 gyerek is!)

 • 2008.02.28 11:06:52Pandi

  Na, akkor kapcsolódva a témához, én is mesélek nektek egy történetet.  Adva van a barátnőm, akit összehozott a sors(?) egy nős férfival. Ezt most nem is kommentálom, így esett. A pasi igen jól szituált, negyvenes.

  Beadja a szokásos történetet, hogy a nejjel már csak a közös gyermek és a közös családi üzlet miatt van, amúgy szinte nem is beszélnek.

  Ja, és mellesleg nincs szükség védekezésre, ugyanis ő a egy betegség következtében (természetesen a gyermeke születse után) steril.  Mit ad Isten(?), a csaj terhes lett. Mégis.

  Előállt a farbával, s rákérdezett, hogy akkor hogy is van ez a dolog a sterilségével?

  Hát öööööö, nem steril, csak kicsi a valószínűsége.

  Hát köszike.  Ezek után a lány, a szerelemtől még mindig elvakultan felajánlotta, hogy ha már egyszer így alakult, ő megtartja a babát, de akkor lépjen ki abból az amúgy is működésképtelen házasságból.  Talán nem is kell mondanom, hogy sajnos abortusz lett a vége...  Egészen bizonyos, hogy a lány több ponton is hibázott. Ezt nem vitatom.

  De a pasit már nem is minősíteném, hisz megteszik ezt a tettei.

 • 2008.02.28 11:07:32másutt

  (valamiert felteteleztem, hogy az elozo csaladban 2 gyerek volt. ha nem, matekold at.. :)

 • 2008.02.28 11:13:00másutt

  Pandi: "a felesegemhez mar semmi nem fuz", "a felesegem nem ert meg" dumat iskolaban kellene emliteni, jol bevesetni a kislanyok fejebe, 6 eves kortol. :D Mivel ezt nem csinaljak, az en kis artatlanom TOLEM fogja hallani a figyelmeztetest! :D  A "steril/meddo" dumanak meg foleg pasik szoktak bedolni!

 • 2008.02.28 11:16:28tulip

  ezt eltaláltad másutt.  gondolom nem meglepő, hogy naívpasi kőgazdag.

  lehet, hogy a szerető is az volt, nem tudom.  de biztos jól jött neki, hogy milliomostól lettek gyerekei. lehet, hogy nála sem szerelemről volt szó.

 • 2008.02.28 11:26:13Pandi

  Másutt, így bizony, külön tananyag lehetne a Háztartási ismeretek mellett.:))))

  (Nekünk még volt ilyen az általános suliban, mármint háztartási ismeretek:DDD)

 • 2008.02.28 11:29:44Katarina

  másutt: "en azt mondom, hogy MINDEN ferfinak megadatik, hogy valasszon, MINDEN kozosules elott: felhuz egy gumit, vagy nem.

  ha nem huzza fel a gumit, akkor mindig bujkal egy kis esely, hogy apa lesz.

  az emberek elfelejtik, hogy mire van a szex????

  (igen, oromre is, de gyerekcsinalasra is... egesz nemzsedekek nonek fel, akik erre nem is gondolnak.. soha!)

  ugyhogy ilyen modon, sorry, csak akkor lesz "akarata ellenere" apa, ha az a sajat hibaja (is)."

  Egyetértek. Ha egy férfi eléggé érettnek érzi magát ahhoz, hogy szexeljen, legyen elég érett ahhoz is, hogy védekezzen. A pasik előszeretettel bízzák a nőkre a védekezést, aztán ártatlanul átverve érzik magukat, ha becsúszik egy baba.

  Egyébként a cikkben említett pasi eljárása maximálisan tisztességtelen, erkölcstelen, büntetőjogi és/vagy elmekórtani kategória.

 • 2008.02.28 17:14:34reni0214

  Off: Eladó 3db Nike baba-cipő kitünő állapotban különböző méret!!

  Valakit érdekelne,???

 • 2008.02.28 18:32:00bagolybagoly

  KATRINA nálad van az igazság. Teljes mértékben osztom. egy férfinak akkor van "joga" felháborodni (nem bármit is elkövetni), de felháborodni egy "nemkívánt" terhesség miatt, ha minden egyes sperimumával el tud számolni. vagyis hianytalanul ott figyelnek a gumiban. vagy a nő folyamatosan erőszakosan letépte róla?

 • 2008.02.28 18:49:35Katarina

  Bagolybagoly: nem hinném:-)

  Mindazonáltal egy pasinak mindig könnyebb dolga van, mint egy nőnek: tulajdonképpen kefélhet bele a vakvilágba, jogi következménye lehet ugyan egy nem kívánt terhességnek, de nem az ő testéről van szó, ha abortálni kell, és akkor sem, ha szülni, és nem hallottam még olyat, hogy egy pasit jogilag kényszerítettek volna arra, hogy nevelje fel a gyerekét.

 • 2008.02.28 19:10:56Memme

  A 27 eves ficko a haziorovsaval iratott fel gyomorfekely elleni tablettat ami allapotos noknek tilos, mert megolheti vele a magzatot. Ezt keverte a kajaba.

  Este a lany rosszul lett, fajt a gyomra erosen, hasmenese volt es verzett, telefonalt a dokijanak. Es innentol jon a tenyleges abortusz, a valsztott.

  Elsonek egy evre iteltek, de mivel volt mar korabbi gyogyszerrel valo visszaelese a fickonak, lett masfel ev.

 • 2008.02.28 19:11:42Memme

  Es elnezezest, mar hetek ota nem tudok rendesen irni :)

 • 2008.02.28 20:53:50Pista Bácsi

  Azért jók vagytok.  Sztori1: férfi-nő együtt él, férfi nem akar gyereket, nő akar, nő terhes lesz, férfi begyógyszerezi. Konklúziótok: a férfi a hibás.  Sztori2: elvált férfi, nő egyedülálló, nő teherbe ejteti magát, megígéri, hogy nem kell a lóvé a hapsitól, a végén csak kell neki lóvé. Konklúziótok: a férfi a hibás.  Sztori3: jólszituált családos férfi, egyedülálló nő, csaj azt mondja, hogy nem eshet teherbe, mégis teherbe esik, aztán abortusz lesz a vége. Konklúziótok: a férfi a hibás.

 • 2008.02.28 21:09:47Pandi

  Pista Bácsi  Sztori3-at mocskosul félreértetted, uis a jólszituált családos férfi mondta, hogy steril (betegség következtében), oszt mégse volt az, mikor kiderült, aszonta szorri, majd behúzta fülét s hímtagját és otthagyta a csajszit a balfenéken.

  Így lett az a bizonyos abortusz.  Te egyébként fizetett politikai hirdetés vagy?

  Azért még lehetne figyelmesebben olvasni.  Na jóccakát még1x

 • 2008.02.28 21:30:13Pista Bácsi

  Aszittem, hogy má' alszol :-)  A harmadik történetet tényleg félreértettem!  Ettől függetlenül a te reakciód is jelzi, hogy biza itt hibás csak férfi lehet! Hiszen neki védekeznie kell, ha nem teszi, akkor hibás. Az első és a második esetben hiába nem akart gyereket a férfi, a nő teherbe ejtette magát tőle. A harmadik sztoriban sem a férfi, sem a nő nem akart gyereket, mégis teherbe esés lett.  A nő mindhárom esetben szerintetek ártatlan.

 • 2008.02.28 22:04:04trollkotze

  Pista Bácsi, ezt olvastad? "akárhány éves az a bizonyos kapcsolat, a gyerekvállalás kérdése közös beleegyezést-akarást feltételez", és többen is egyetértettek vele. Tehát nem azt írták, hogy a nő ártatlan.  Az egyes számú sztoriban mindketten hibásak voltak, de a férfi volt az aljasabb. Ez nem feminizmus, hanem egyszerű mérlegelés.  Jah, és hozzátenném, hogy én sosem szülnék gyereket "fű alatt", még mielőtt az ellenkezőjét gondolnád.

 • 2008.02.29 12:26:18noramami

  sziasztok,  nekem van egy barátnőm, aki 16 éves korában együtt járt egy sráccal....olyan tüneteket produkált,mintha terheslenne..elment dokihoz, korai terhességet állapítottak meg nála...a barátja azt mondta(aaki2-3 évvel volt idősebb), hogy ha megtartja a gyereket, lelöki a lpcsőn, hogy elvetéljen.....pár hét múlva kiderükt, hogy csak cisztája van....együtt maradtak....szerette a srácot továbbra is....aztán a sor ugy hozta, hogy el ekllett költöznie más városba, pár év múlva szakitottak....  ki érti? miért ,maradt a srác mellett? nekem a mai napig talány.....és a srác hogy jön ahhoz, h lelökje lápcsőn?

  ááááááááááááááááááááááááá

 • 2008.03.01 00:52:39másutt

  uristen...

  most egy ugyanaz a tortenet (es a fenti reszletek rosszak), vagy egy MASIK PASI IS ugyanezt csinalta, itt szendvics+joghurt..

  www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?in_article_id=522871&in_page_id=1770

  a gyerek megmaradt, jol van.

  3 ev 9 honap borton lett erte.

  MA lett meg a vegzes Londonban!

 • 2008.03.01 16:03:23weeyoulee

  Hát nem semmi...

  Szerintem írtó nag kegyetlenség volt a cikkbeli pasi részéről a dolog..és baromi veszélyes is a nőre nézve.

  Én egyedül is vállaltam volna a bébit a nő helyében, pedig nem vagyok milliomos.

  Mondjuk azért a nők sem semmik iylen téren...ha terhesek akarnak lenni, azok leszek a férjük, barátjuk akarata ellenére is.

  Ha meg már a durva történeteknél tartunk: pár éve a rádióban hallottam egy riportot egy pasival, aki öszejött egy nővel, gyermekük fogant, majd nő hirtelen lelépett...pasi kereste, kutatta, majd utóbb kierült, a nőnek volt férje, akivel babát akartak, de nem jött össze a dolog, így a nő vki mással csináltatot gyereket magának és azt kívánták felnevelni a férjével közösen. A vérszerinti apától meg tartásdíjat követelt, de az a gyereket nem láthatta, hiába lett volna rá igénye. :-( Pasi azóta is perel, hogy szolgáltassanak neki igazságot.

  Hát szóval vannak érdekes történetek. :-S

 • 2008.03.02 21:16:19Memme

  masutt, ez masik tortenet, a fenti is csak ossze volt csapva, elolvastam az eredeti hirt es kommenteltem a "true story"-t.

  Az a szornyu, hogy egyaltalan van ilyen hir.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta