SZÜLŐSÉG

Szavazzon minden idők legjobb mesejátékára!

2008. február 8., péntek 12:00

Hol vannak már a régi bakelit meselemezeink, meg a rongyosra hallgatott kazettáink? A hangoskönyv átvette a gyerekszoba irányítását. Egy-egy kedvenc mesét még ma is kívülről fújunk, elég csak egy emlékeztető sor belőle, a gyerek meg csak néz, hogy mit makog az anyja.

Hiába keressük viszont a régi mesejátékainkat, esetleg a Vaterán licitálhatunk rá, vagy a pincéből guberálhatjuk elő. Ma már a polcokon a helyüket átvették az aktuális sorozatokból kihullott celebek, vagy gyesen lévő színésznők utolsó próbálkozásai a fennmaradásért.

Emlékszünk még a távoli nyolcvanas évekre, amikor egy meselemezzel elvoltunk egész estig, s közben atomjaira szedtük a gyerekszobánkat? Így ma már Törőcsik Mari hangján halljuk a kacska macska farkát, cérnahanggal énekeljük magunkban, hogy "Mindig a sárga úton", s Bodrogi reszketeg hangján dudorásszuk a pillangót kergető Süsü dalát. Legyen egy kis retró hangulat, szavazza meg Ön minden idők legjobb mesejátékát!


Süsü, a sárkány

Csukás István vajszívű, álmatag, egyfejű sárkánya 1980-ban született, azóta filmen, lemezen, kazettán és cd-n egyaránt lenyűgözte a gyerekeket. Valahogy felnőtt fejjel már nem az igazi, lehet, hogy a sárkányos mese az a műfaj, ahol a látványos elemek überelik a témát?Csukás Istvánnak azonban még Süsüt is megbocsátjuk, Bergendy István zenéje pedig még ma is dúdolható.

Szegény Dzsoni és Árnika

Lázár Ervin meséjéből a százarcú boszorka, az indulatos Östör király, a sértődékeny Rézbányai Győző és Ipiapacs, a hírhedt bandavezér, mind-mind határozottan jó arcok. Húsz évvel ezelőtt újhullámos mesének számított, amikor szépen átkúszik a királylányos történet egy mai focipályára, de pont ettől jó az egész. És persze nem csak mi bánjuk, hogy azok az idők elmúltak, Nyertes Zsuzsa 1982-ben még igazi jó muffnak számított, szép reményekkel.

A Négyszögletű Kerek Erdő

Ha már Lázár Ervin, akkor duplázzunk. Elég, ha csak annyit mondunk, hogy döm. Dödöm. Eszünkbe jut a Négyszögletű Kerek Erdő minden valószínűtlen lakója.Hiába, Disney megcsinálta a Hófehérkéből a Kukát, mi pedig Dömdödömöt. Azt hiszem, eredetiségben mi nyertünk.

Óz, a nagy varázsló

Nem kell nekünk Michael Jackson ahhoz, hogy Óz elvarázsoljon minket, teljesen jól elvoltunk Totó kutyával, Dorkával, madárijesztővel, bádogemberrel és a gyáva oroszlánnal nélküle is.A dupla lemeznek hála, anyánk meg tudta főzni a hétvégi nagy menüt, amíg mi Smaragdvárosba igyekeztünk és szájtátva hallgattuk Haumann Pétert. Ha pedig régi, sárga köves úton sétálunk, ma is énekeljük: Mindig a sárga úúúton, mindig a sárga úúúúton.

Kököjszi és Bobojsza

Ez a dupla album egy szerkesztőségi kedvenc, hiába kevésbé ismert mese. Pedig igazán megérdemelné, Török Sándor meséjét ugyanis szenzációsan vitték rádiójátékra. A két kis törpe és Andris kalandjait nevetve, a végén pedig sírva hallgatjuk, szégyen ide, szégyen oda, már a könyvet is végigbőgtük több generációval együtt. Kököjszi és Bobojsza alakja furmányosan feltűnik a Hahó, Öcsi! című filmben is, de sajnos a logikai összefüggést több évtizede nem leljük.

Vuk

Az állatokért rajongó gyerekek biztos kedvence volt, bár az állatkínzással kezdődő mese normál lelkületű gyereknek nehezen emészthető. Miután Vuk szüleit elteszik láb alól, a gyerekek általában a lemez közepén feladták a rajongást és a sarokba vágták, a film, hála Dargay Attilának, adott a kis vörösnek egy esélyt.Mert ő Vuk, a kis róka, aki éhes és fázik. És már készül az újabb változat animációs film formájában.

Bambi

No, igen, Felix Salten meséje is tragédiával kezdődik, hála a magasságosnak azért szépít a kezdeti nyomasztó hangulaton a történet. Együtt nevettünk Bambival és sírtunk, később pedig a pszichológusunk évekig kutatta, mi is lehet az oka annak, hogy nem megy le a torkunkon az amúgy ízletes őzpörkölt. Mindenki örömére a második rész is remek mese lett.

Minden egér szereti a sajtot

Emlékszik még valaki erre a zseniális mesére? A szürke és fehér egércsalád tagjait olyan színészek szólaltatták meg, mint Csákányi László, Hacser Józsa, Bodrogi Gyula, Schubert Éva. Napjainkban a Budapest Bábszínház repertoárjában is megtalálható a modern Rómeó és Júlia-történet, amelynek fő mondanivalója szerint mindegy, milyen színű a bunda, a lényeg, hogy minden egér egyformán szereti a sajtot. Ha kedveli az ementálit, szavazzon, mert: "Nincs szebb a Földön, mint sajtban a lyuk".

A kis herceg

Gyerekkorunkban jelent meg korongon Antoine De Saint-Exupéry meséje, amelyet gyerekként is szívesen hallgatunk, de igazábűl csak felnőtt fejjel értettük meg a lényeget. Sok kis ember gyerekszobájának falát díszítette akkoriban a szőke kisfiú. Szavazzon a hercegre, hisz "Jól csak a szívével lát az ember."

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.02.08 12:50:38Subbantósdi

  Tündér Lala? Az is tetszett nekem. :o)

  És az összes Öcsi sorozat, aztán az Égig érő fű, bár az inkább már ifjúsági film?

 • 2008.02.08 12:57:27Nilüfer

  A palacsintás király a király!!!!

 • 2008.02.08 13:00:21Zsófic

  Én a Bárány Boldizsárt hallgattam rojtosra, Márkus László előadásában.De nem kevésbé kedveltem a Vuk-ot, az Alice tükör- illetve csodaországban m,eselemezeimet sem. Állandóan szólt valami, közben vígan játszottam,rajzoltam amihez épp kedvem volt. Most meg azt látom a rokon gyerkőcökön(2-10évesek), hogy hipnotizált módon bámulják a tv meséket, bármi legyen is az, és max ujjat szopnak közben. Ki is találtam, hogy a fiacskámat majd inkább mese cédékkel kínálom, remélem, vevő lesz rájuk.

 • 2008.02.08 13:05:10eino.

  Nem tudok dönteni, a Kis hercegen kívül (ÁÁÁÁÁÁ! rettenet) mindegyiket imádom.  A Minden egér azért nem épp a sajtról szól, hanem a másság elfogadásáról. De tényleg nagyon bájos történet, zseniális előadókkal :)))

 • 2008.02.08 13:05:57boglár

  A Minden egér szereti a sajtot az én örök kedvencem. A bevezető dalát, amit a verklis bácsi énekel, nagyon sokszor éneklem a kisfiamnak esténként, gyönyörű a szövege.

 • 2008.02.08 13:08:36eino.

  Ja , és a Pinokkió is szenzációs, Pogány Judittal :)))

 • 2008.02.08 13:09:19Miss Marple

  A lehetőségek közül egyértelműen Vuk, de van egy Ludas Matyi-feldogozás, afféle zenés játék, amiben Benedek Miklós a liba, és Törőcsik Mari Matyi anyja - az valami szenzációs. A lányaim (meg én) két cd-t hallgattunk belőle ugrálósra.

 • 2008.02.08 13:15:01Vvuk

  nem tudok dönteni :)

 • 2008.02.08 13:23:51marywolf

  Zsófic, az nekem is megvolt, a mai napig tudom az egészet kívülről, de legalább ha majd a babacs is szeretni fogja, akkor majd akkor is tudom neki mesélni, amikor a technika nincs kéznél, bár lehet hogy közölni fogja, hogy az nem az igazi:)

 • 2008.02.08 13:31:45Zsófic

  Marywolf: Piros cipő, kék kalap, vállán uzsonnáskosár?:))

  Amúgy el kellett teljen rajtam 25 év, mire megvilágosodtam, hogy a B.B nem egy lemeznyi történet, hanem Szabó Magda teljes könyvnyi verses meséje. Most épp új kiadásban kapható a könyvesboltokban.Előbb utóbb meglepem vele magamat, akarom mondani, a fiamat:D

 • 2008.02.08 14:27:13marywolf

  Jaja, én is így jártam, amikor egyszer a könyvesboltba a kezembe akadt. Én is meg akarom majd venni, bár szerintem a felét le is tudnám írni:)

  Szabó Magdát mindig is szerettem, így felnőttnék nagyon szívet melegető volt megtudni, hogy már kicsi koromba is valójába az ő szavait hallgattam.

 • 2008.02.08 14:54:19rizo

  Ezt nagyon jó olvasni, azt hittem, én vagyok az egyetlen, aki a "Fogd meg a vízben a csillagot" verklis bácsi dallal altatja a kislányát... Minden egér szereti a sajtot a világ legédesebb meséje, ma is kívülről fújom minden szavát, de a többi is nagyon jó, nem gondoltam volna, hogy ennyire azonos volt a gyerekkori meselemez repertoárom a velem kb egykorúakkal. Az ilyen írásokért (is) érdemes olvasni a Porontyot!

 • 2008.02.08 15:05:56Csöre

  Fú, nálam most fut az a projekt, hogy a régi kedenc lemezeket egyrészt újra megszerezzem (ha nekem esetleg nem volt meg), és digitalizáltassam. Apropó: ismer vki olyan digitalizáló helyet/embert, aki 1500 Ft-nál olcsóbban (de azért jó minőségben) megcsinálja?

 • 2008.02.08 15:29:36katakarika

  "Jaj, de ismerős alak:

  piros cipő, zöld kalap,

  vállán uzsonnáskosár..."

 • 2008.02.08 15:46:01nutika

  Az én örök kedvencem A kék csodatorta. Szerencsére a neten meg is lehet rendelni (egyenesen a szerzőktől), élni is fogok a lehetőséggel, mert a régi már nincs meg.

 • 2008.02.08 16:23:12rosa

  Biztos nem leszek népszerű, de a minden egér és a kék csodatorta voltak azok, amelyekkel ki lehetett üldözni a szobából, meg a zi-zi bolygó.

  De az összes Süsüt tudtam kívülről, Kököjszi és Bobojszát úgyszintén, na és Bambit (gyermekeivel együtt). És a Lúdas Matyit és a Dzsungel könyvét (szenzációs!) és nem mese volt ugyan, de Halász Judit dalait is. Utóbbiakat énekelem most a fiamnak, bár még csak 2 hónapos, de nem lehet elég korán kezdeni! Én legalábbis élvezem :)

 • 2008.02.08 16:27:57rosa

  Vuk rajzfilmen utánozhatatlan, a hanglemez nagy hibája, hogy a kis Vuk hangja nem ugyanaz mint a filmen, hanem a felnőtt Vuk hangja. Ezért nem is nagyon szerettük a testvéreimmel. A Süsü lemezek viszont humorosabbak, mint a bábfilm, és a Lúdas Matyi is nagyon humoros (Csókolom! A Matyi el van bújva és ott alszik az árokparton - mondja Galiba)!

 • 2008.02.08 16:31:50marywolf

  Süsü, Halász Judit nálunk is nagyon ment, Vuk is, a Bambitól viszont egy kicsit féltem és valahogy, amikor előszedtem a kazettákat akkor nem is volt kedvem abba belehallgatni.

  A legtöbb mesekazettát azonban nagyon szerettem, votl még olyan is, amin sok rövidebb mese volt rajta, nagyon csípem őket.

 • 2008.02.08 16:33:09Hicudzsi

  Rosa engem meg szegény Pogány Judit hangja zavart nagyon a mesefilmben... Nem értettem miért kell egy néninek szinkronizálni a fiú kisrókát :))

 • 2008.02.08 16:37:05"izé"

  Kis herceg sucks szerintem is, csepegős, de legalább felszínes közhelygyűjtemény... kuka, és a Dargay-film Fekete döbbenet rókaregényét is egy K-Európai tucat-Disney-vé süllyesztette, persze ettől még lehet jó, csak hát máshogy, mint az eredeti, na mindegy...  Ellenben az van, hogy az oké, hogy nem 80', de ha minden idők legjobb mesejátéka, akkor nehéz szavazni a Varró-féle Maszathegy nélkül... !!!!!!!!!  www.es.hu/pd/display.asp?channel=IRODALOM0346&article=2003-1118-1626-21DLHQ  És amit Presserer - akitől egyébként sosem estem hanyatt, egy Presser-Konczzsuzsa művel megsemmisítő csapást lehet mérni rám - szóval amit a Presserrel műveltek belőle, az döbbenet, Garas Dezső a legnagyobb király!!!!!!.  Lehet, hogy a kölyök nem fogja fel minden szavát, de leragad a hangfal elé, mint a matrica, ha még nem próbáltátok, próbáljátok. Nálunk sajnos a gyerök most nem tudja hallgatni, mert éjjel, amikor aludt, sunyiban felkeltem, kisompolyogtam a nappaliba és eldugtam a terméket, reggel meg leloptam az autóba a Slayer youtube.com/watch?v=6SdmsWBO7O4

  és Erik Truffaz youtube.com/watch?v=YvHeBERL-o4

  közé :-)))))))))))

 • 2008.02.08 17:12:08kisgombacsik

  jó dolog a nosztalgiázgatás, de hol lehet ezeket MA megvenni???

 • 2008.02.08 17:13:04kisgombacsik

  ez komoly kérdés lenne, ha valaki tud rá, kérem válaszoljon :)

 • 2008.02.08 17:25:07másutt

  Hicudzsi :D

  Eletemben eloszor moziban az Oz a csodak csodajat lattam. Asszem 4 eves lehettem.

  Hat keremszepen ugy befo$tam a boszorkanytol, hogy elkezdtem sikoltva sirni es ki kellett hozni, apuka vallan, amig huppogve sirtam.

  A mai napig a fraszt hozza ram amikor megjelenik a nagy zold fejevel.

  Egyebkent elegge marcoa ember vagyok. :D  Szerintem zsenialis film, de en nagyon piciknek nem ajanlom.. ha olyan kis erzekenyek, mint en voltam.  Lassie miert nincs itt? Az volt a kedvencem...

 • 2008.02.08 17:27:51Hicudzsi

  Másutt de én nem a filmre gondoltam (nagy kedvencem egyébként) hanem a mesejátékra amit bakelitlemezről hallgattunk otthon. :)))  Lassie szerintem nem volt hangjátékban, vagy de?

 • 2008.02.08 17:29:29Hicudzsi

  Subbantósdi de amiket soroltál azok nagyrésze film, nem?

  Én azt hittem most csak a hangjátékok játszanak. :)  Ha mesefilm is jöhet akkor nekem is Süsü az első, lemezen nem volt meg.

 • 2008.02.08 18:05:35Nilüfer

  Kisgombacsik, a Médiában és a Corában kilószámra vannak a régi mese és rajzfilmek, most vettem a tesóm kislányának sokat.

 • 2008.02.08 18:08:33Nilüfer

  Én mellesleg , ha már mesefilm, akkor a csehszlovák mesefilmeket szerettem nagyon, profik voltak a királylányos mesékben:)

  És a Zizi bolygó, megvan bakeliten, szeretjük:D

 • 2008.02.08 18:28:58kanga

  A lanyom (ket es fel eves) a kisvakondot szereti... most azzal probalom bilire szoktatni, hogy nezheti kozben. Ha valakit erdekel, a youtubeon rengeteg van beloluk. Magyarul a kisvakond es a nadraja van meg, a tobbihez altalaban nem is kell szoveg. Azt ugy talaltam meg, hogy magyarul utottem be a keresobe azt hogy kisvakond, a tobbit ugy hogy vagy angolul (mole), nemetul (maulwurf) vagy franciaul (taupe). Ja nem vagyok nyelvesz zseni, a francia megfelelojet tulajdonkepp a youtuberol tanultam meg. meg annyit hogy ajanlatos elotte megnezni mielott megmutatjuk e gyereknek, mert vannak kisvakond parodiak is a neten, amik nem gyereknek valok.

 • 2008.02.08 18:36:09marywolf

  Nülifer, ha minden jól megy, jöv héten nekem is meglesz, mert találtunk a neten, férjem rá is hajtott.

 • 2008.02.08 18:37:29marywolf

  Nilüfer, bocsa az átkeresztelésért, nem direkt volt.

 • 2008.02.08 18:41:17druantia

  Kanga, mostanában adták ki a Kisvakond összest dvd-n. Én vettem is egyet a gyereknek, de már nagyon megbántam. Általában először egyedül végignézek mindent (azt a három-négy dvd-t :)), amit megmutatok neki, de itt elkövettem azt a hibát, hogy ő is mellettem volt az első tesztnél. Hááát... Aranyos kis mese, de nem kicsiknek való szerntem. Nem annyira kicsiknek legalábbis. A kisvakond lop, csal, kinevet másokat, megijed (és persze ilyenkor a gyerekem is), egyáltalán nem volt jó hatással rá, úgyhogy kisvakondot tiltólistára tettem.  Könyvben is már ráfaragtam amúgy, talán emlékszik még valaki, kivettem a könyvtárból azt a részt, amiben eltéved a kisnyuszi. Az utolsó oldalon ugyan megtalálja az anyukáját, de a gyerekemnek annyi maradt meg az egészből, hogy a kisnyuszi sírt, mert elment az anyája.

 • 2008.02.08 19:34:28marywolf

  off, de nagyon

  viszont nem találok valamit, volt olyan netes bolt, hogy ebaby, vagy valami hasonló, de nem találom, meg tudná valaki adni címet

  köszönöm

  on

 • 2008.02.08 19:44:47druantia

  Marywolf, szerintem valami gubanc van velük, nálam bent vannak a kedvencekben, de nekem sem jön be a lapjuk.

 • 2008.02.08 19:45:13druantia

  Már persze, ha rájuk gondoltál: e-baby.hu/

 • 2008.02.08 19:46:01marywolf

  azaz, köszike, de legalább tudom az oldal címét,nekem kimaradt a kötőjel

 • 2008.02.08 20:22:53kanga

  druantia, amit a weben talaltam az nalunk bevallt; illetve egyet cenzuraztam, az a kisvakond es a tv volt, mert abban tenyleg koveket dobal. viszont vannak koztuk gyonyoru mesek is, pl a kisvakond es a fecske, abban megmenti egy kisfecske eletet; hogy a dvd-n mi van azt nem tudom, mert errefele nem kapni oket. na de persze nem akarlak se meggyozni, se vitatkozni. ja es tenyleg van ket mese amitol fel, azokat sem nezzuk. erdekes volt ahogy azt dolgozta fel, amikor a nagyhal kergeti a kicsit: azt mondta hogy mama kergeti a kishalat hogy tisztaba tegye (o is mindig meglep elolem)

 • 2008.02.08 21:18:09Pandi

  A Kisvakond nálunk is nyerő, sőt, szégyenkezve, de bevallom, hogy a porontyom másképp nem is hajlandó enni, csak a vakonddal együtt.  Én meg azt a részt cenzúráztam, amelyikben a nyuszilány szerelembe esik a nyuszifiúval, majd rövid várandóssága után kajakra megszüli a 3 kisnyuszit a nuniján át. Erre még én is azt mondom, hogy az ilyesfajta felvilágosítás valóban ráér.  A többit viszont nagyon szereti és nevetgél rajta.

 • 2008.02.08 21:49:34druantia

  Kanga, csak az a baj az én gyerekemmel, hogy maximálisan azonosul a főhőssel, és amikor a vakond megijed, akkor ő is. Vérkomolyan veszi a mesét. A neten találtam neki angol nyelvű Thomas epizódokat, és az egyikben Tobyt elsodorja az árvíz. Az én gyerekem rettenetesen megijedt, összevissza kalapált a szíve, és tényleg majdnem elsírta magát az izgalomtól. Az egy dolog, hogy Tobyt természetesen kihúzzák a bajból, meg minden jóra fordul, nem az maradt meg benne. Pedig a Thomast általában egy nagyon kedves kis mesének tartom.  Pandi, az én fiam megtalálta a múltkor A sehány éves kislányt, és nagyon szereti. Mondjuk abban nincs punci közelnézetből :).

 • 2008.02.08 21:53:56szövetszöcske

  Nalunk is kisvakond a sztar. Es mostanaban pont a legelvontabb epizod, a vakond almarol, amiben elfogy a benzin, eloszor tehenek huzzak a kocsikat az autopalyan, majd jon a jegkorszak is, a vakond bekoltozik egy yuppie-hoz, akivel egyutt feldaraboljak a tevet es gulyast foznek rajta, amibe a kemenyen keresztul beleesik a medve, a jegkorszak vegere meg a yuppie-nak kino a szakalla, ugy nez ki mint Rumcajsz, es meztelenul, logo farokkal dardaval a kezeben ugral a tuz korul, es jon a mammut is. Aztan veget er az alom, de ez egy 20 perces epizod (talan a 3. vagy 4. vakond DVD-n).

 • 2008.02.08 22:29:26peppermint

  Háháháhá,nem kisbüszkeséggl tölt el, hogy mindegyik felsorolt mű megvan bakeliten, egy közlük vhs-en, 4 dvd-n és ok mp3-on.

  És kicsi is retto-rajonó, mert a legnagyobb imádattal a Kép a tükörben c. Halász Jutka kasszikuson lóg (-na, ha hagynám).

 • 2008.02.08 22:29:46peppermint

  retto=retro

 • 2008.02.08 22:39:42peppermint

  kisgombacsik, a Hungarotonnak van a Rottenbiller u-ban egy nagy közponja, ott lehet turkálni cd-ket.

 • 2008.02.09 01:02:36huncutkata

  óóó, nutika, keblemre, igenigen,igen, a kék csodatorta. A legjobb, még felnőtt fejjel is tele van poénokkal.

 • 2008.02.09 10:28:30summarygloss

  Még nem említette senki, de én szerettem a Kék madarat. Az össze jó színész hangja rajta volt, és úgy féltem a fáktól, mint a fene. Meg persze az alapsztori: a szegény gyerekek nézik a gazdag gyerekek ajándékait az ablakon át karácsonykor, hát, találó volt, nagyon bele tudtam élni magam.

 • 2008.02.09 11:04:25summarygloss

  mondjuk az is igaz, hogy most, hogy eszembe jutott a történet, elég nagy butaság, bizonyos kor alatt biztos nem adható, mert skizó lesz tőle a gyerek.

 • 2008.02.09 13:22:03Pandi

  Druantia, az se rossz azért punci ide vagy oda.:)))  Szöcske, én is emlékszem arra a részre, nagyon "vagány", közben beugrott egy másik, amit nem nézünk: amikor egérkével diszkóba készülnek:))) és útközben a vakond kocsija elé ugrik a béka, ő elhúzza a kormányt, árokba hajt és gyakorlatilag meghal. Persze jönnek a mentők és újraélesztik, viszont a csemetém annyira sajnálta a vakondot, hogy nagyon elkezdett sírni. Szóval ezt is átugorjuk, ettől függetlenül a nagy részét tényleg nagyon szereti.:)

 • 2008.02.09 15:26:42kanga

  Panda, azzal a kisnyuszis-mamassal megjartam, mert a cime alapjan egyutt neztuk meg eloszor, gondolotam, anyuci majd ajnaroz valakit... nagyot neztem amikor lattam hogy no a nyuszi pocakja; a lanyom viszont semmit se fogott fel belole annak ellenere hogy nem sokkal azelott szuletett kishuga. A balesetes rajzfilmben sem ertette meg, hgoy majdnem meghalt a kisvakond, es nem is magyarazgattam neki, szerinte azert kotoztek utana be hogy nehogy megfazzon. Igy inkabb azt hangsulyotam ki neki, hgoy ha atmegyunk az uton, nagyon korul kell nezni, igy legalabb meg tanult is belole. KIvancsi vagyok mit fog szolni a susuhoz, remelhetoleg kb egy honap mulva kapom meg a dvd-t. En biztosam meg fogom majd nezni...

 • 2008.02.09 21:55:57Starlark

  Minden egér szereti a sajtot örök kedvenc :) Éljemón a Macskamágus :)

  De én gyerek koromban imádtam hallgatni lemezen az Oz-t /a borítója is nagyon szép volt/ Az Alice csoda és tükörországban ist, kövezettek meg de én a Kis Herceget is szerettem :), no eg a Domján Edit féle esti mesék kazettát. Ezek mind rongyosra lettek hallgatva.  Ha film akkor Palacsintás király :) Anyám sokat kutatott a könyvtárban mikor kicsi voltam. Én néztem fülhallgatóval a Palacsintás királyt /a könyvtárosok már tették be mikor megláttak minket/ ő meg kutathatott nyugodtan.

 • 2008.04.25 21:02:47Milan Skinner

  A Zizi bolygó az hatalmas királyság. Már 3 éve pityergek egy haveromnak, hogy adja el nekem az első, és a második részét bakeliten. De megvan mind a hátom része mp3-ban jó minőségben. (a zizibolygó titka,a zizi űrbázis jelentkezik, csillagszemű robotok) A Süsü a másik sztár, az meg DVD-n van meg.

  Ha valakit érdekel az írjon: milanskinner@freemail.hu

 • 2008.04.25 21:04:14Milan Skinner

  vagy msn: skinnetrics@hotmail.com

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta