SZÜLŐSÉG

A csimbókos anyáknak mást mutat tükör

2008. január 11., péntek 16:05

A magyar nők szépek. Állítólag. Még plakáton is hirdettük, nesze neked, hungarikum! Aztán ha kiérkezünk a reptérre, valahogy messziről ki lehet szúrni, hogy ki a magyar. Egy kicsit stílustalanabb, ugyan csak picit lőtt mellé a rúzzsal, a haja divatos, de nem neki való, és így tovább. Persze hozott anyagból dolgozunk és lehet, hogy még mindig jobb a helyzet, mint mondjuk Amerikában. Ne legyünk fellengzősek, nem kell Ferihegyig menni, nézzünk csak el egy játszótérre.

Azt a mondást, miszerint a szépség belülről fakad, nagyon sokan sajnos súlyosan félreértelmezik. Egy ápolatlan külső hiába takar tündér anyát és arany lelket, külső szemlélőnek egészen mást jelenthet. Anya vajon azt gondolja, hogy a a tekintetének melege elég sármos a férj elbűvöléséhez? Tényleg mindenki elhiszi, hogy a külső a XXI. században mellékes? Miért érzem úgy, hogy kicsiny hazánk "ősanya"-termelő lett?


A szomszéd fűje mindig zöldebb. S lerágott csont ugyan, olvashattuk, hogy egy mindig nett nő sem lehet biztonságban attól, hogy a férj ne unjon rá, kívánjon meg valaki egészen mást, s intelligenciájának megfelelően dolgozza fel, ki magából ezt az érzést. Életünk rugója egyszerű. Ha mindig ugyanazt látjuk a frigóban, ami lehet egy tápláló, végtelenül egészséges, de nagyon rossz ízű szójás kaja, néha bizony utánanyúlunk valami egyszerűbb dolognak. Vagy gondolunk rá.

Térjünk vissza magához az ősanyasághoz, mi is tesz egy nőt azzá! Először is, a mindegy mit veszek fel. Természetesen nem arról beszélek, hogy anya divatdiktátorrá válik még a szoptatás és a nehéz első évek alatt, hanem arról, hogy legalább megpróbál alkatának megfelelően öltözködni. Ha esetleg kövér, akkor olyan ruhákat vesz fel, ami nem kiemeli, hanem elrejti a hurkákat. Nem kell ahhoz fodrászhoz járni rendszeresen, hogy ne úgy nézzünk ki, mint Demjén Rózsi eső után. Egy fésű, neadjisten egy picivel gyakoribb hajmosás csodákra képes. A szőrszálak eltávolítása evidencia, majdnem olyannyira, mint az, hogy a gyerek első cipője milyen legyen. Pattanások, mitesszerek kezelése, elfedése a bónusz, az alapsmink pedig nem drága.

Egy igénytelen külsőhöz, ha arrogancia társul, az illető akár biológiai fegyverré is válhat. Elgondolkodhatunk azon, hogy az az energia, amit valaki belefektet egy öt nyelven beszélő babakocsi, vagy különlegesen jó szoptatókendő felkutatásába, megvásárlásába, miért nem sarkallja arra, hogy önmagára is fordítson némi időt, a szellemi és fizikai táplálékon kívül. A gyerek pedig ha a mamára néz, csimbókos hajat és toprongyos öltözéket lát, mindegy, hogy őt történetesen talpig a legcsinosabb H&M kollekcióba öltöztetik minden évszakban. Nagy a kontraszt. Milyen szűrőn keresztül nézik az ősanyák a világot? Lehet, hogy nekik jó? A tükör nekik mást mutat, a sekélyesség pedig már a századunk betegsége.

bovaryné

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.01.13 20:01:54landi

  Ez nem azt jelenti, hogy nem tudok kiöltözni, ha valahová kell, vagy egyszerűen csak rámjön.

  A múltkor sikerült reggel benyomnom a TV-t (soha többet!) és a mittommelyik reggeli bénázósban ez ment, hogy miért nem járunk otthon is talpig divatban. Hát mert akkor mi lesz a kedvenc kinyúlt pólómmal, kis ostobák?!

 • 2008.01.13 20:25:10ruju

  Na végre vmi értelmeset istalálni ebben a posztban. Az óra szerint 99 évig fogok élni! :-DDD

 • 2008.01.13 20:28:11ruju

  Ja, amúgy vszínű csakúgy szőr mint smink és tűsarok nélkül. Ja, meg fog nélkül, meg látás és hallás nélkül, talán haj nélkül. De jó lesz.

 • 2008.01.13 20:56:25oreille

  az első férjemet egy sítúrán ismertem meg: piros orral, sapkától lenyomott hajjal, bár lehet a vadiúj síszerkóm fogta meg? :-)  szőrkérdés: ha hónaljban, intim vidéke áfész van rajtam, egyszerűen büdösnek érzem magam. és mivel az empátiám ilyen területen erősen korlátozott, nehezen tudom elképzelni, hogy más nem így van vele és nem zavarja...

  két nőgyógyászt kérdeztem meg punciszőr témában, egységesen állították, hogy manapság nincs védelmi funkciója és szegény örülhet, ha friss levegőt szippanthat :-)

 • 2008.01.13 20:58:13Moira

  ruju: én is ezen gondolkodtam, 96 évesen nem leszek bombanő(de ősanya sem :-))

  Bár ki tudja, egy oldalági rokonom, 94 évesen halt meg, és addig topp formában volt. Egyedül élt, 92 évesn vezetette be a gázt(de nem a házba, csak a verandára), és kb fél évvel a halála előtt vezettette be a telefont, mert már a képeslapokat nem tudta elolvasni. :-)

 • 2008.01.13 21:05:08ruju

  És tényleg, a héten veszek még egy pár új cipőt, mert ezek szerint még érdemes :-DDDD

 • 2008.01.13 21:20:01wish73

  és még nőgyógyász sem vagyok:)))

 • 2008.01.13 21:20:54Yuki

  Hát, sosem hittem magam címlaplánynak, de ez még nem jelenti a teljes igénytelenséget. Mindig is volt rajtam némi túlsúly, így megtanultam hozzáöltözni - sajnos, itthon ez nem könnyű, mert szinte minden ruhát a fiúsan vékony csajokra szabnak. Viszont mindig is az egyszerűbb ruhákat kedveltem, farmer-póló kombó tökéletes, csak ne legyen piszkos-kinyúlt-kifakult.

  Frizura: mivel nincs festve a hajam, nem is nő le. Általában félhosszú, és sajnos be kell szárítani, de most a babázáshoz növesztem, sima copf lesz a nyerő, abba nem kap bele a baba, és kevesebb is a gond. Utcára meg pár perc alatt kontyba tűzhető, az még csinos is.

  Smink: alapozó, esetleg spirál utcára elég, itthon nem sminkelek, csak ha vendég jön, szerencsére nem csúnya a bőrőm. És nem is hiszem, hogy apjuk smink nélkül ne kívánna meg...

  úgy gondolom, kevés odafigyeléssel is lehet ápolt valaki, a babázás viszont nem a topmodellségről szól. és igen, ha az első napokban nem jön rám más, majd kismamaruhában leszek, vagy a férjemében, átmeneti megoldásnak megteszi az is.

 • 2008.01.13 21:27:19Yuki

  oreille, érdekel ez a punciszőr téma :) lábról-karról gyorsan lekapom házi patronos gyantaszettel, de a hónalj és bikinivonal sajnos nehezen hozzáférhető és nagyon érzékeny az sk gyantázáshoz. A borotválás sem ideális, mert naponta mégis macerás, egyébként meg szúr, kipattogzik a bőröm, sőt meg is vágom magam. Neked mi vált be?

 • 2008.01.13 21:46:24wish73

  géppel nem próbáltad? csak elsőre horror, utána teljesen bírható hónalj is és fazon is

 • 2008.01.13 22:22:17oreille

  gyanta vagy epilátor. kezdetben fájdalomcsillapításnak érdemes odakészíteni egy pohár bort :-) és ne felejtsd el megfeszíteni a bőrt!

 • 2008.01.13 22:54:25oreille

  ja, nem patronos gyantát használok, hanem veet tégelyest, amit tudtommal otthon nem lehet kapni. de lehúzócsík kell hozzá, az biztos. nekem a patronos nem jött be, kanalazáspárti vagyok :-)

 • 2008.01.13 23:15:26másutt

  en azok koze tartozom, akik nem gyantazhatnak. herendi porcelanfeher szupererzekeny borom van. jobb esetben pici piros mizek lesznek minden egyes szortuszo helyen, amik 3-5 nap alatt mulnak el. de volt olyan is, hogy egy cseresznyeagysagu piros dolog nott oda, ami fel evig mult el.

  nem viccelek. a borgyogyasz aszonta nem lehet hozzanyulni, meg kellett varni, hogy elmuljon.

  pokol volt.

  szoval en nem gyantazok, nem epilalok.

  viszont rovidre vagom geppel es a kulsejet borotvalom. nyaralasok alatt napi ketszer borotvalom.

  kesz. ez van. el kellett fogadnom.  egyszer gazdag leszek es lelezereztetem.... :)

 • 2008.01.13 23:44:57Moira

  oreille: régebben nekem is veet tégelyesem volt, és jó volt. A patronos nem volt az igazi.

  Lehet, hogy erőt veszek magamon és megpróbálkozom újra a gyantával. Ha meg tudtam szülni egy gyereket, akkor ez már csak nem kihívás. :-))

  Jó éjt mindenkinek!

 • 2008.01.14 00:50:00Anyatünde

  Erről a szőr-mizériáról mindig az jut eszembe, hogy ha holnaptól (vagy 10 éve múlva) egyszer csak kiderül, hogy a leborotvált szemöldök a trendi, akkor mindenki borotválná?  Mielőtt bárki bármit mond, elárulom, h. én is szőrtelenítek.

 • 2008.01.14 00:51:17Anyatünde

  És vajon miért érzem úgy, hogy a poszthoz mellékelt illusztráció annak szerzőjét ábrázolja? :P

 • 2008.01.14 03:49:36cseresznye

  Akkor ezentúl a játszótérre (plusz esetleg a H&M-be)punciszőr teszt legyen a beugró.  Egyébként azt fenntartom, hogy ha egy nő tartósan lepukkant, azért a férj/partner is felelős. Olyan nincs, hogy egy nő aszondja, hogy "hát, elég ronda meg büdös vagyok, de nem érdekel, már van férjem".  Az a nő, akire odafigyelnek, nehéz periódusokban megtámogatják az önbizalmát, az nem szokott lepukkanni.

  És elsőrendű feladat a kommunikáció, mint fentebb asszem Memme írta.

 • 2008.01.14 07:34:10Atina

  "egyszer csak kiderül, hogy a leborotvált szemöldök a trendi, akkor mindenki borotválná?"  Lennének egy csomóan, akik igen. Már most is vannak akik borotválják, és tetováltatnak helyette egy ívelt csíkot. Fentebb már volt érintve a rajzolt nők esete is.

 • 2008.01.14 08:37:26levendul

  cseresznye, hihi :)

 • 2008.01.14 10:33:23szövetszöcske

  Ettol a borotvalt-szemoldok balhetol olyan larva-arca lesz a noknek nem? Vagy csak nekem valik valahogy kifejezestelenebbe az arc tole, valamiert a mekdonaldszra emlekeztet. Na mindegy, ez nem az en szakteruletem, de jo pap is kolbaszbol fonja a keritest.

 • 2008.01.14 10:36:47Hicudzsi

  Hát szeritnem is lárvaarc főleg ha hozzáadod a tetovált szájkontúrt és felveszi a lárvakabátját. :)

  dehát van akinek ez tetszik, akkor egészségére :)))

 • 2008.01.14 10:55:19Anura

  Nem védekezek, imádom a szakadt ruhákat. Gimisként voltam igazán formában, mert akkor még kirívó divat volt a szakadt farmer.. na, én szakadtat felhúzni egyszerűen élvezek! :))

  Persze nyilván nem koszos.. csak olyan jólesőn laza. De már nincs szakadt cuccom, csak egy póló.  Fanszőrzetről annyit, hogy az én első gondolatom is erről a divatról az volt, hogy tisztára pederaszta.. olyan pedofil fílingje van egy felnőtt nő totális csupaszságának. De különösebben nem érdekel, akinek úgy tetszik, csinálja, én meg úgy csinálom, ahogy nekem tetszik.

 • 2008.01.14 10:57:56Anura

  Hm.. nemtom mit csinálhattam az életkalkulátorral, de nekem visszaszámol 900ezerről. :)

 • 2008.01.14 11:01:36Anura

  Moira, bocs, csak hétvégén kicsit elfoglalt voltam, szóval túrós és almás-fahéjas muffint csináltam. Kipróbáltam a vadiúj tepsiket, meg a vadiúj recepteket.. amik úgy kezdődnek, hogy "muffint minden kezdő tud sütni" "El se lehet rontani"..

  Ami minden hülyének tutira sikerül nekem nem.. beleragadtak a papírba, bár ízre jók voltak.

 • 2008.01.14 11:12:30Gesztenye

  Szerintem minden anya életében eljön az az idő, amikor már a külsőségek is fontosak, és egyre többet törődik magával. De addig miért kell lenézni? Mindenkinek megvan a maga baja, pl. nekem eleinte minden hajmosás után visszajött az aznapi kajám. Úgyhogy vessetek meg érte, de bizony igyekeztem tologatni az eseményt.

  Most meg melegítőben ülök itthon. De szerintem a gyerek után kúszni-mászni ez tökéletes. Kiskosztümben sokkal nehezebb az ágy alól kiszedni a legot meg a kislabdát.

 • 2008.01.14 11:19:58B-

  A legtöbben leborotválnák. Nézzétek meg Mona Lisát, neki sincs szemöldöke, szempillája. Akkoriban ez számított szupernőiesnek, mert olyan törékenynek, sebezhetőnek tűnt tőle az arc.  Punciszőr: én egyszer borotváltam le kíváncsiságból, másnap olyan hólyaghurutom lett, hogy ihaj. Ami ugye baktériumos fertőzés... (Esküszöm, szoktam fürdeni, meglehetős rendszerességgel :-) ). Két napig vinnyogva feküdtem az ágyban, úgy fájt a pisilés, mintha kinyitnának a hugycsövemben egy huzat nélküli esernyőt.

  Utána elkezdtem visszanöveszteni... Jézusom, az a viszketés!! Előfordult, hogy egy bevásárlóközpontban nem bírtam tovább, berohantam a Promodba, lekaptam az első ruhát a fogasról és berohantam a próbafülkébe vakarózni. Áááááá!  Naponta többször kellett fehérneműt váltanom, mert ugye nem voltam ahhoz szokva, hogy a bugyi dörzsöli, a borosta szúrja stb, és az irritációra szegény testem úgy reagált, ahogy tudott :-( GUSZTUSTALAN volt.  Ráadásul nagyon érzékeny lett ez a terület, a párom érintését se találtam kellemesnek, sőt. Úgyhogy pont, amivel meg akartam fűszerezni a szexuális életünket, az tett neki keresztbe egy jó ideig.  Úgyhogy nekem ne mondja a doki, hogy a puncim mennyire szeret levegőzni...  Egyébként az emberi szőrzet kialakulása a ruházkodással szerintem kb egyidős. Hiszen csupasz testtel fáztunk volna. Szóval az, hogy bugyit hordunk, szerintem nem teszi kötelezővé a borotválást.  Na mindegy, eleget lovagoltam a témán. Csak nagyon piszkálja a csőröm, amikor ilyeneket írnak nyilvános fórumokon, hogy "nálam az alap/megkövetelem, hogy a partnerem borotválja magát odalenn", mert van benne valami embertelen szerintem.  Akit nem irritál, nem lesz tőle kiütéses stb, az csinálja, nem tartom emiatt hülyének. Cska én úgy látom, a közvetlen környezetemben az emberek 70-80%-ának okoz valamilyen irritációt, gusztustalan tünetet, ezért meglep és felháborít, hogy alaphigiéniának és az ápoltság feltételének írják le egyesek.  (És a szagokról: nyáron borotválom a hónaljam, télen nem, és mégis nyáron vagyok büdösebb :-) Szerintem a melegtől van, nem a szőrtől.)

 • 2008.01.14 11:23:46zolnaid

  Anura, a másodperceket számolja vissza.

 • 2008.01.14 11:24:51másutt

  B- annyit bologattam az irasodat olvasva, mint egy ablakkutya.

 • 2008.01.14 11:29:29Nilüfer

  Különben meg ne izguljatok, voltam pár nőgyogyós műtéten, ahol előtte kötelező borotva van, és egy 80 éves sorstársam nagyon vihogott, mondván, nem kell borotva, neki kihullott..úgyhogy éljünk sokáig, és a természet epilál:DDDDDDDDD

 • 2008.01.14 11:30:45Gesztenye

  A szőrnek fontos tapadás- és súrlódáscsökkentő szerepe van olyankor, amikor a bugyi nincs rajta. De most kit és miért érdekel, hogy egy vadidegen (de akár ismerős) nőnek milyen erősségű és alakú az a szőrzete, amit az ember lánya jó eséllyel soha az életben nem fog látni?????

 • 2008.01.14 11:35:30Maja Papaya

  Nincs esélyem elolvasni a kommenteket, de Bovaryné egy kicsit odatett.

  Ok, ne legyen senki koszos és büdös, bár már ezzel a kitétellel is óvatos lennék, mert mit tudhatom én, hogy mit csinált az illető az elmúlt félórában.

  Nem sminkel valaki? Nincs frissen mosva a haja? Nem trendi? Sorolhatnám az ovis kérdéseket. Lépjünk már túl azon, hogy aszerint ítéljünk meg, (a cikkíró inkább el) másokat (ismeretleneket, ugye), hogy éppen abban a pillanatban hogyan néznek ki.

  Én például utálnám, ha nem tudnám ovi után összevisszapuszilgatni a fiamat, mert elkenődik a sminkem, és összeborzolja a frizurámat. Utálnám, ha nem tudnék vele futkosni egyet, mert éppen a körömcipőmet húztam fel, és különben is, beleizzadnék a topomba, és még megszólna valaki.

  Szóval vannak nálam fontosabb szempontok is annál, hogy most éppen mennyire vagyok ápolt és elegáns.

  Csak annyira fontos számomra ez a külső megjelenés-kérdés, hogy jól érezzem magam, ha tükörbe nézek, és lássam a párom arcán, hogy jól esik neki rám nézni.  Tény, hogy tőlünk nyugatabbra stílusosabban öltöznek az emberek, és azt is sokan hangoztatják, hogy még ápoltabbak is. Az utóbbit kétlem, hogy általánosan igaz lenne, nézzük csak a fürdési szokásokat akár a németeknél, akár az angoloknál (szintén csak általánosítás!!) Az öltözködésről meg csak annyit, hogy ha nem ilyenek lennének a magyarok, azaz lennénk mi általánosságban, mint a cikkíró is, lehet, hogy bátrabban öltözködnénk mi is, de ugye, aki itt egy kicsit is kilóg a sorból, azt hamar megszólják.

 • 2008.01.14 11:38:55Hicudzsi

  Gesztenye ha elolvasod az összes kommentet nemcsak azt tudod meg, hogy a nőknek milyen lent a szőzete hanem azt is, hogy a párjuknak milyen :))))))

  Na ezért hagytam abba a kommentek rendes olvasgatását :)))))))))))))

 • 2008.01.14 14:58:23Anura

  Nekem tollas.. úgy gondoltam, a kiirtott indiánok iránti szolidaritásból copfokat fonok belőlük, és színes tollacskákkal díszítem... még azon gondolkozom, hogy valamelyik bantu néger törzs tiszteletére körbekarikázzam-e.. és a csiklómat meg pirosra festem a kínai kommunista köztársaság tiszteletére.. • 2008.01.14 14:59:55Hicudzsi

  :)))))))

  Anura:))))))))

  tollas :)

 • 2008.01.14 15:18:17Anura

  Elképzelted, Hicudzsi? :DD  Vicces lenne, nem igaz?

 • 2008.01.14 15:28:20Hicudzsi

  Ja :))) de már nem kellett nagyon erőlködnöm, mert itt mindenki felsorolta mindenféle pelyhes, selymes, borzas dolgait... :)))

  Én meg annyira szeretnék trendi lenni, hogy HelloKittyt festetnék oda :))) vagy a halálfejes-emos az trendibb???

 • 2008.01.14 15:32:10Anura

  öö... valami világbékés jel? :)))

 • 2008.01.14 15:34:36Hicudzsi

  Ááá az nem trendi... :)))

  a halálfej bulisabb ODA :)))

 • 2008.01.14 15:38:25Hicudzsi

  Vagy egy csini tetkó felirattal:

  "Ki itt belépsz hagyj fel minden reménnyel!"

  ?

 • 2008.01.14 15:45:46Anura

  Pff.. te jó Isten. Mondjuk a kis ondócskáknak tényleg nagy akadálypálya a kapu. :)

 • 2008.01.14 21:07:41wish73

  miközben sikerült kissé túlspilázni, azért az is kiderült, h igaziból az is olvassa, aki állítólag nem is. nem baj, jó mulatást!

 • 2008.01.14 21:22:06Anyatünde

  hmmm. Én nem részleteztem a szőrtelenítést. Úh. még az is megeshet, hogy a fejem tökkopasz, a lábamon meg mondjuk befonva. Afro-fonással... :D

  De szemöldököm tutter van.  Aki nem hiszi, járjon utána. :DDDDDD

 • 2008.01.14 22:07:37babó

  (kommenteket nem olvasva:)  a cím alapján jobbat vártam. amolyan hanna féle megmondósat, feministát vagy legalább vicceset.  ez felületes, üres, a valódi problémák felszínét sem karcolgatja. és megint elment a beszélgetés a szőrtelenítés és társai irányába. (ezt itt látom az előző hozzászólásban)  mint aki élt nyugaton:

  tényleg szépek a magyar lányok. lányok, nem a nők. hol látsz negyven körüli visszafogottan csinos, öntudatos, sportos, kiegyensúlyozott, szép nőt iotthon?  fehér holló. a fiatal lányok húspiacra öltöznek, aztán elkapja őket a családi gépszíj vagy besavanyodnak. a többség a túlhajszoltságot, néhányan az unalmat próbálják túlzott sminkkel szolival, ízléstelen, divatot majmoló ruhákkal ellensúlyozni. eredmény: a többség 40 felé 10 évvel tűnik öregebbnek a nyugat-európai kortársaknál.  és bár ez persze kit érdekel, de hol vannak itt szép fehér hajú nénikék? németország tele van velük. tudom, jóléti rendszer, de ez nem csak a pénzen múlik. nem próbálnak úgy csinálni, mintha évtizedekkel fiatalabbak lennének, de ügyelnek az egészségükre, a jó közérzetükre. meg is látszik rajtuk.  szóval akkor már inkább az ősanyák...

  de talán legjobb lenne az önbecsülés, önbizalom, ápoltság, derű.  csak ahhoz nem az kéne, hogy el akarjam magam adni a pasiknak, hogy jól kereső férjet fogjak.

 • 2008.01.14 22:46:57másutt

  babo, sokban igazad van.

  es az is resze a dolognak, hogy

  akarhogyan szortelenit, vagy sminkel az ember lanya, akarmennyit mosolyog es akarmilyen tusarku cicacsizmat hord,

  ha 20-25 evig dohanyzik, iszik es napozik (szolariumozik), akkor 40 eves korban 50-nek nez ki, sajnos ez bekovetkezik.

  igen, inkabb az osanya, Eszak Kalifornia tele van a 60-as evekbol megmaradt megoregedett hippy "csajokkal" (nyanyakkal), osz a hajuk, de huncutul villog a szemuk, friss a jarasuk es hiaba leng a labszarukon a szor, jol neznek ki a maguk modjan, nagyon.

 • 2008.01.15 07:53:43Yuki

  A trendiségel kapcsolatban: engem mindig irritált ez a dolog. Ha valaki nem trendi, az még nem jelenti azt, hogy igénytelen / ápolatlan, csak nem követi a gyorsan változó, sokszor kicsit az extremitásba hajló divatot. Ja, és nem összekeverendő a kosztümmel! Nekem kosztümös munkahelyem van, de az összes kosztümöm "klasszikus" fazon - nem nagymamás, mert azzal nem engednének tárgyalni, de nem éppen aktuális divat szerinti, hanem olyan mindig elegáns, időtálló típus. Hétköznapi viseletben pedig éljen a farmer és a kényelmes fazonú nadrágok, de csak olyan, amiből nem lóg ki a derekam. Cipőből is mindig a kényelmeset kerestem, akár kosztümhöz, akár hétvégére kellett, most meg, hogy baba lesz, pláne nem a tűsarok a szempont - de van egy csomó jól kinéző kényelmes cipő is.  Ja, és nem az a gáz, ha valaki rosszul van, és emiatt nem mossa meg a haját. Az a gáz, ha bár megtehetné, mégsem teszi, mert nem érdekli. Szóval ne keverjük a szezont a fazonnal.

 • 2008.01.15 08:00:17Yuki

  A pasikról meg annyit, hogy itthon meg a legtöbb korán pocakosodik. Ha ehhez hozzáadjuk, hogy otthon sokan alsógatyában feszítenek és pukiznak (nem mindenki! nehogy azzal gyertek, hogy nálunk nem!), akkor nem olyan meglepő, hogy anyuka nem igazítja meg a sminkjét két szoptatás között.  120 kilós férfi kollégám előszeretettel tette a megjegyzéseket a csinos, ámde nem tökéletes alakú lányok "óriási seggére". Elég nagyok az elvárások, de azért egyesek néha tükörbe is nézhetnének, mielőtt nekiesnek a slampos anyukáknak.

 • 2008.01.15 08:21:06másutt

  ah yuki, ilyet en is hallottam mar rengeteget!

  eleg egy ferfiismerossel setalni.

  all az ember elott egy no, aki atlag meretu, nem elhizott. apolt, szep a frizuraja, selymes a bore, elegans a sminkje, szepen fel van oltozve es ugy altalaban igenyesen van osszerakva, es latszik, hogy legalabb egy orat eltoltott azzal, hogy tetszen a vilagnak.

  es akkor az ember ferfiismerose tesz egy borzalmas megjegyzest a no seggere.

  altalaban olyan ferfirol is van szo, akinek nagy a hasa es a napi szepsegrutinja = a borotvalkozas.

  demoralizalo!

  ize nyilvan mindjart nekem esik, de ezt notol meg nem hallottam, bar biztosan elofordul.

 • 2008.01.15 11:07:48wish73

  annyira közhelyes, de mégis így van: ha az ember mértékletes, akkor nincs gond. én heti 1x 6 percet járok szoláriumba. senki meg nem mondja a bőrömről, mert mások alapból barnábbak, viszont így nem vagyok sápadt. szem körül pl. állandó sminkként fel lehet úgy vinni a tetoválást, h ne tusnak, hanem szemceruzának látszódjék. ha a kozmetikus havonta 1x befesti a szempillát, akkor gyakorlatilag az ember mndig úgy néz ki, mintha sminkelt volna, mégsincs benne semmi mű vagy hivalkodó. sztem, akinek gyorsan nő a haja és kevés az ideje/pénze, jobb, ha a melírozást választja, az nem olyan látványosan nő le, mint a teljes festés.

  úgyhogy lehet ötletelni a két véglet között is.

 • 2008.01.19 12:14:56Rékuc

  Itt nem 250 komment van hanem 2, szászor leirva :) de nem baj. Ami nagyobb baj, hogy a 250 komment alatt egyvalaki (1) emlitette meg a fogápolást, ő is csak futólag. Irtó faszák vagytok hogy naponta mostok hajat és a szaros pelenkát is műkörmös kézzel cserélitek, csak épp összehányom magam tőletek (is), ha a metrónvillamoson kinyitjátok a szátokat. Ez a kivül máz belül rothadás sajnos nagyon sok nőtársra igaz.

 • 2008.01.19 12:29:06Rékuc

  Ja és B- kollegina szavaival sokmindenben egyetértek, de azzal nem, hogy a szőrtelenités az utóbbi 20 évben lett ránktukmálva a pornó által. Elég megnézni egy bármilyen korból ránk maradt szobrot vagy festményt, amely meztelen nőt ábrázol. Furán mutatna a Meztelen Maya egy nagy hónaljszőrrel... a régi egyiptomiak, görögök élesre köszörült köveket használtak borotva gyanánt, és még sorolhatnám. A nemi-, láb- és hónaljszőrzet jópárezer éve redundáns, funkciót nem tölt be amióta felöltöztünk, szóval teljesen érthető, ha valaki meg akar szabadulni ettől a ténylegesen fölösleges szőrzettől. A manapság divatos szűk nadrágok és tangabugyik miatt viszont elég egészségtelen, ha ezek a ruhadarabok közvetlenül a csupasz nunihoz dörzsölődnek, ezért - bár tangám egyáltalán nincs - személy szerint meghagyok egy _kevés_ fazonra igazitott pihét és ez még soha senkit nem zavart.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta