SZÜLŐSÉG

Bébinapló: Abigél a karácsonyfával beszélget

2008. január 7., hétfő 08:01

Abigél játszik és beszél, - persze mindezt úgy, ahogy egy 11 hetestől elvárható. Beszélni a karácsonyfa tanította, amit direkt odaállítottunk a járókája mellé, hogy tudjon benne gyönyörködni. Számításunk bejött, mert Abigél valóban gyönyörködik a fában, szerelmes belé, úgyhogy nálunk idén márciusig lesz fa.Először hosszan nézi a díszeket és a fényeket, - az az érzésem, hogy minden egyes gömbbel külön kapcsolatot ápol, - majd amikor újra és újra végigpásztázta a fát, akkor elkezd beszélni, hosszan, vidáman és borzasztó izgatottan. Először még csak mássalhangzókat mondott, azt hogy „k” meg „g”, most viszont már szépen formált, hosszúra nyújtott magánhangzókat is csap hozzá.


Az elmúlt hetekben egyébként jellemző lett rá, hogy minden ismerős tárgyat hosszas gügyögésben részesít. Reggel például ébredés után fél órát tölt azzal, hogy üdvözli a lámpát meg a könyvespolcot, aztán amikor ezt megunta, ki kell venni a kiságyból és áttenni a mi ágyunkba, ott nagy nevetésekkel üdvözöl minket, majd a mintákat a paplanon, amiket a biztonság kedvéért minden reggel megmarkol és megpróbál letépni a huzatról. Egyszínű paplanhuzat ezért nálunk már szóba sem jöhet, csakis mintás. Mindezek mellett további új tudománya a nyelvrágás, a mérhetetlen nyáladzás és a hason való nézegetés, - ez utóbbi különösen nagy szó, mert egészen eddig ordítani kezdett abban a pillanatban, ahogy hasra tettük, most azonban már jó darabig elnézeget, látszik rajta, hogy élvezi a megváltozott perspektívát.

Mióta beszélgetünk, viszonyunk ha lehet, még intimebb, mint eddig. Pedig nekünk egyelőre csak rövid szavak jutnak, az igazán hosszú mondatokat Abigél valamiért az idegeneknek tartogatja. Karácsony miatt nálunk is felbolydult az élet, vendégségről vendégségre jártunk, kicsit aggódtam is, hogy kiborítja ez a nagy nyüzsgés, de ennek nem láttam nyomát, - igaz jó pár napig gyakrabban ébredt éjszaka, de nem tudom, hogy ennek volt-e a köze az aktívabb nappalokhoz. De a vendégségekben Abigél vagy aludt, vagy hatalmasat beszélgetett számára ismeretlen emberekkel és tárgyakkal. Még nem fejtettem meg, mért nem nekünk tartogatja a mondanivalóját, hiszen a karácsonyfa például nem is válaszol.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.01.07 08:36:39Pandi

  Mother Mary, már hiányoltalak is benneteket.

  Örülök, hogy ilyen ügyes már ez a kislány, szinte napról napra csinál valami újat, igaz? És nagyon nagyot nőtt. A karácsonyfa nálunk is nagyon menő volt, viszont mi tegnap le is szedtük, ne szenvedjen bent tovább a fa. Jövőre úgyis lesz új.:)

 • 2008.01.07 09:06:19koneko

  Abigél tünemény! És milyen gyönyörű szemei vannak..  (Ez most teljesen off, de reggel óta ezen vihorászok:

  bp3.blogger.com/_EKiTg73Ixfk/R3_2yhtUQhI/AAAAAAAAAYU/tj0CCTGYUQ4/s1600-h/sac-n-seat.jpg

  Pratikus, praktikus, de nagyon vicces.)

 • 2008.01.07 11:01:39oreille

  off  Koneko!

  ez egy isteni hasznos darab, az ismeretségi körünkben szinte mindenkinek van, még gyermektelen barátainknak is, hogy a vendég gyerekek biztonságosan ülhessenek az asztalnál. nem túl drága, de szerintem ha valaki ügyes (tehát nem olyan mint pl. én), akkor sk is megvarrhatja.  on

  úgy hiányoltam a naplót!

  nálunk a karácsonyfa nem tudta kiütni a könyvespolcot, ami szinte a kezdetektől a legérdekesebb dolog a világon.

 • 2008.01.07 12:13:57Sellőcske

  Koneko - itthon hol lehet ilyet kapni ? Nekem praktikusnak tűnik :O) Köszi

 • 2008.01.07 12:23:21kisbalas

  Végre! Már számolgattam, hogy lassan ideje felbukkanni Abigélnek :) Nálunk a csillár és Panni baba kapja a legkomolyabb osztást, meg persze a nagyi, neki mindig "árulkodni" kell :)))

 • 2008.01.07 12:26:41Sellőcske

  Oreille - most látom, hogy Te írtad, hogy a baráti körödben használják ezt a sac-n-seat-et. Nem tudod hol lehet kapni?

 • 2008.01.07 12:40:00Subbantósdi

  Nálunk a lányom tavaly, 3 hónaposan, nem vette nagyon figyelembe a karácsonyfát és általában sem szerette, hogy kicsit más a napirend, mert jöttek vendégek, meg mentek...sürgés-forgás...

  Most ez nem volt, 15 hós, szép karácsonyfa, ízléses, inkább olyan hagyományos feldíszítés, de villogó égők és ezért talán megrettent a látványtól, többet nem is kapcsoltuk be, mikor ébren volt és január elsején leszedtük. Amúgy nem nézett nagyon a fára, vendégségben sem, hiába csillagszóró vagy gyertyagyújtás anyósnál, 25-én, valahogy nem izgatta a karácsony.

  De a villódzó fények megrémítették, úgyhogy jövőre majd azt tesszük fel, azt az égősort, ami nem csinál ilyet. :o)

  Bár talán addigra már nem lesz ennyire félős.

 • 2008.01.07 12:54:33piszeorr

  Már én is hiányoltam Abigélt, pont ma gondoltam rátok, hogy is telt a karácsony.  Nálunk Mátét annyira nem hatotta meg a fa, nincsenek rajta csillogó díszek, de ha mellé állunk egy horgolt angyalt v. csillagot szívesen levesz és játszik vele. A tűleveleket is végig szokta simítani, mivel hosszú levelüt vettünk, az nem hullik. Praktikus is mert megállíthatatlanul mászik mindenfele.

 • 2008.01.07 13:10:27Különálló

  Jaj, de jó, hogy végre megint volt Abigél! Már nagyon hiányzott! :-)

 • 2008.01.07 13:49:15öreganyám

  Tündéri ez a kislány, s ez a haj...kész vagyok. Az én két éves lányomnak kb. másfél évesen volt ennyi.

 • 2008.01.07 14:07:02kiskati7

  Sellőcske! www.arzuhanas.com/Bababolt-Kat826/sack__n_seat_hordozhat__gyerekuel_s_-Art34874.html#x

 • 2008.01.07 14:35:25oreille

  Kiskati! köszi, én otthoni lelőhelyet nem tudtam volna mondani.  Mother Mary említette, hogy Abigél gyakrabban ébred éjszakánként és hogy ez talán a sok jövés-menés eredménye. nálunk hasonló a helyzet. Szerintetek tényleg van összefüggés? vagy csak simán éhes (lehet kevés a tejem?)

 • 2008.01.07 14:46:26Sellőcske

  Nagyon köszi mindenkinek !

 • 2008.01.07 21:52:32kisbalas

  Oreille szerintem simán lehet összefüggés, a jövés-menés azért eléggé fel tudja zaklatni a kis lelküket, aztán kinél miben jön ez elő. Az én csajszimnál az alvás működött ha mi mentünk valahová (gyalog jártunk haza, és a jó levegő mindig "leteríti"), de az amúgy vigyori babám hatalmas hisztiket rendezett vendégségben. A hozzánk érkezőknél meg rájöttünk, hogy max. 2 adag ember jöhet, amíg ő ébren van, különben a fáradtságtól és a nyűgösségtől nehezen alszik el. Ha nincsen elég tejed, akkor nem hízik rendesen a baba, de ez hamar kiderül, ha máskor nem, hát terhesgondozáson úgyis megmérik (nálunk volt ilyen gond, kapott némi kiegészítést és most már szépen kerekedik). Ha ettől félsz, szólj a védőnéninek. De lehet, hogy éppen "nagyot nő" és ehhez kell most egy kicsit több tejcsi neki :)

 • 2008.01.08 14:59:45katjana

  tök aranyos ez a sack'n seat, de nem az van, hogy ha odatoljátok a gyereket akkor a feje fölé ér az asztal?

 • 2008.01.08 22:23:12joshua

  Gemini holnap kilenckor szül!!!!!!!!!! Mindenki szorítson!!!!  gemini.blog.hu/

 • 2008.01.09 11:43:32Nilüfer

  Őszintén remélem, Gemini sikeresen túl van a császáron!!!!!!!

  Abigél változatlanul tündér:)

 • 2008.01.09 11:56:56oreille

  Kisbalas! köszi! ma úgyis megyünk a védőnőhöz, megkérdezem őt is. a kinőtt ruhák száma azt mutatja, hogy nő, de ez a tejpara időnként mégis elkap.

 • 2008.01.10 13:56:33eperke

  Jaj, de jó volt olvasni, már én is nagyon vártam a híreket Abigélről :)

  Bár mostanában kevesebb időm marad netezni, amit nem bánok, mert abból adódik, h a kicsilány kezd kinyílni :) Imád nézelődni az ölemből. Kezd mindent szemügyre venni. Ezen a héten volt 6 hetes. Talán 1-2 héten belül a kezét is felfedezi.

  Gondolom lassan kéne járókát beszereznünk. Szerintetek mikortól érdemes? És hogyan kell használni ilyen kicsi babáknál? (mennyi ideig legyen benne? hason v. háton inkább? tegyek bele plüssállatokat v. vmi mást?......) Ja és vannak macskáink, szóval valamivel le is kell takarnom...hogy macskabiztos legyen.

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta