SZÜLŐSÉG

Plüssállatok helyett adjunk könyvet!

2007. december 20., csütörtök 11:36

A legtöbb szülővel úgy tudunk igazán kiszúrni, ha veszünk a gyerekének karácsonyra a) egy plüssállatot, b) valami sok helyet foglaló, lehetőleg nagyon hangos műanyag bigyót. Sokkal jobban járunk, ha könyvet viszünk ajándékba: kicsi, szép, együtt is lehet nézegetni, egyedül is lehet lapozgatni, és a legtöbb gyereket lekötik a rövid mesék, érdekes, színes képek. Ha nem akarjuk a harmadik Kis hableánnyal/Thomasszal gazdagítani a háztartást, vigyünk kicsit különlegesebb darabot!

Először a Naphegy Kiadó Művészi Mesekönyvek sorozatának darabjait vesszük sorra: ízléses, szép ajándék kicsit nagyobb gyerekeknek és szüleiknek. Minden kötet egy mesét tartalmaz, melyet egy-egy neves illusztrátor rajzai kísérnek – a mesét nem csupán kiegészítve.

Vladimír Skutina, Marie-José Sacré: Hol lakik az idő?

Kinga, a mese hőse nagyon magányos, mert senkinek nincs rá ideje. Ezért elindul megkeresni az időt, hátha ad egy kicsit több időt a családjának, hogy tudjanak vele is játszani. Így keveredik a városban járkálva a toronyórához, ahol az órásmesterre azt hiszi, hogy ő az idő szelleme. Végre valakinek elmondhatja gondjait, és az órásmester a kedvéért, no meg hogy ne szidják meg, amiért elkésik a vacsoráról, visszaállítja kicsit az időt. Így van ideje elmesélni a szüleinek, hogy mi történt vele a mesében, ahol az idővel találkozott. A kedves kis történet megszólítja a kicsiket, hiszen ismerik a problémát, segít nekik elgondolkozni rajta és feldolgozni azt. A szülőket is „neveli”, hiszen észrevehetik, hogy mennyire éhesek a gyerekek a társaságra és a beszédre. A kislány és az órás is megnyerő, karakteres figura. Van mit nézegetni, keresgélni a képeken mese közben.Naphegy, 2006, 2250 Ft

Max Bollinger, Peter Sís: Manómese

Ez a kötet egészen kicsiknek is jó: kevés benne a szöveg és nagyon egyszerű a történet. Bendegúz gyönyörűen énekel, mindenkit elbűvöl dalaival. Amikor azonban kincsekért kezd énekelni, elveszti a hangját, és csak úgy tudja visszaszerezni, ha a kincseket visszaadja. A történet didaktikus, de ez nem zavaró, mert kellően meseszerű, mitikus a körítés: a kis manó-társaság, a kígyó, béka és a holló, akik elcsábítják. A rajzok is a meseszerűséget hangsúlyozzák, szemben az előző kötet valóságközelibb ábrázolásával. Imádom Peter Síst: finom vonalkák, egy-egy élénk szín a pasztell, gazdagon mintázott képen. Rengeteg böngészhető apró részlet, ami személyiséggé teszi a legkisebb figurát is, egyedivé az olyan mesében mindennapi tárgyakat, mint az aranyhintó, óriási fa, rét vagy pusztaság. A kis manó pedig nagyon aranyos, miközben segít a gyerekeknek az irigység, önzés, tehetség problémakörét az ő szintjükön feldolgozni.
Naphegy, 2006, 2250 Ft

Monika Weitze, Eric Battut: Mese a rózsaszín elefántról, aki nagyon szomorú volt, aztán újra jobban érezte magát

Hát nem semmi ez a cím. A kis elefánt azért szomorú, mert elszakad barátjától. A kötet egy nagyon mindennapi gyerekgondot dolgoz fel: a sok költözés, iskola- és óvodaváltoztatás következtében a gyerekek gyakran elszakadnak legjobb barátaiktól, és új kapcsolatokat kell keresniük. Konkrétan megjelenik, hogy mit ne mondjunk ilyenkor a gyereknek, majd a bölcs bagoly és az édesanyja szájából meghallgathatjuk, hogy milyen tanácsokkal segíthetünk a bajban. A kicsiknek maga a történet meghallgatása is segíthet feldolgozni a szomorúságot, de bevethetjük, amit mi tanulunk belőle. A rajzok nagyon aranyosak: erős kontúrok, erős, érdes színek töltik ki a figurákat, de minden harsányság nélkül.
Naphegy, 2007, 2250 Ft

Arcadio Lobato: Csillagmese

A sztori elég ismert: a kis csillag a földre vágyódik, mert itt annyi szuper dolog van, és egy kislány meg is mutatja neki a képzeletbeli birodalmát, ami persze lenyűgözi a csillagot, újszülöttnek minden vicc új alapon. A mamája persze megdorgálja, amiért elkószált, de aztán jön a happy end, és kiderül, hogy mindenkinek a maga helyén van meg a saját feladata. A történet nagyon aranyos, de a rajzok nekem kicsit túl aranyosak, rózsaszínek és lilák. A kislány figurája telitalálat.
Naphegy, 2006, 2250 Ft

Ladislav Pavlík, Dubravka Kolanovic: Az állatok karácsonya

Az állatok megirigyelik az emberektől a karácsonyt, ezért maguk is feldíszítenek közösen egy fát. Mindenki hoz valamit, végül az erdész is hoz minden állatnak valami finomságot. Egy szóval kiderül, hogy miről is szól a karácsony, egy egyszerű, konfliktusmentes kis sztori keretében. A történetet finom, kicsit elmosódó, nagyon kedves pasztellszínű rajzok kísérik. Kedvesek, és semmi több, mint ahogy a történet is. Nem éreztem benne azt a pluszt, ami miatt tíz év múlva emlékezne rá egy kisgyerek, de karácsonyi ajándéknak pont jó. A főszereplő kisróka nagyon cuki mindenesetre.
Naphegy, 2006, 2250 Ft

Mosonyi Alíz – Háy Ágnes: Szekrénymesék

Kevés jobb hírem van a hazai karácsonyi könyvpiacról, minthogy a legjobb magyar mesekönyv ever újra megjelent. Kihagyhatatlanok a frissen sült sós kiflik, szekrény mélyén árválkodó gombok, a Szerelmes Herceg kalandjai, hogy a kényes hercegnőt a kocsissal már ne is említsük. Gyorsan abbahagyom, mert elsírom magam a nosztalgikus meghatottságtól, nem tudom, hányszor lapoztam át ezt a könyvet kis koromtól mostanáig, de négyszámjegyű a válasz. Innen üzenem viszont Pintér Józsefnek, hogy nagyrabecsülöm a borítótervezői munkásságát, de nagy baklövés volt az elegáns és felnőttes keret érdekében lekicsinyíteni a rajzokat, amelyek legalább olyan fontosak, mint a szöveg.
Magvető, 2007, 1990 Ft

Mosonyi Alíz: Jancsi és Juliska, Csipkerózsika

Miután elolvastam az Illemtan gyerekeknek-et, leírtam magamban egyik kedvenc gyerekkönyv-szerzőmet. Hát most újra beírhatom a toplistámba, mert a klasszikusakat felfrissítő két kis kötet igazi remekmű. A szöveg épp annyira van modernizálva, hogy ne szűnjön meg meseszerű lenni,de legyen benne pár apró, humoros, új részlet, szó. A fontos motívumok maradnak. Az újraértelmezést nagyban segíti a két illusztrátor: a Csipkerózsikát a királykisasszonyosabb akat rajzoló Gyöngyösi Adrienn illusztrálta, de nem folyik azért el a dolog: egy-egy rózsaszínebb, kecsesebb rajz után böngészhető képeket látunk a boszikról és a kastélyról. Nekem egy picit azért túl vékonyak és légiesek a szereplők, de az egész együtt nagyon jól sikerült. Annál inkább az én stílusom a bumfordian kedves Jancsi és Juliska Agócs Írisz rajzaival, amely olyan apró részletekkel örvendeztet meg, mint Juliska elmaradhatatlan babája, minden oldalon egy-egy egér és macska, mint epizódszereplő, no meg egy kishivatalnokos külsejű apuka. A boszorkány pedig valószínűleg a Szekrénymesékből ugrott át egy gyors haknira. Ez nálam egy csillagos ötös.
Pagony, 2007, darabja 1690 Ft

A fenti válogatáshoz hozzácsapunk még néhány kifejezetten karácsonyi darabot, ha témába vágót akarnánk esetleg ajándékozni.

Karácsonyi kavarodás Tesz-vesz városban

A teszvesz rajongóknak ez se hiányozhat a polcáról, mert a jól ismert szereplők a kukactól a Cicón át a malacig (vicces magyarításban Ólasi úr – hiába, nekem még angol teszveszem volt annak idején) mindenkinek a karácsonyát megismerjük. De ha csak egy-két teszvesz van a polcon, nem ez a legjobb. Ugyan itt is sok a kép, de kevesebb mégis a dolgok és a világ működését magyarázó bemutató rajz, amiben a sorozat igazán erős. A mesék egyszerűek, mindennapiak, de mégsem a történet a könyv erőssége. Mindenesetre szórakoztató és szép.
Gulliver Lap-és Könyvkiadó, 2006.

Marék Veronika: Kipp-kopp karácsonya

Egy újramegjelenést tartunk a kezünkben. A közkedvelt kis gesztenyebáb felfedezi a karácsonyfát. Zseniális, ahogy belemászunk a fába és közelről, új, gyerekesebb perspektívából látjuk a díszeket, majd az ünnepet és az ajándékozást. A képeken sok nézegethető forma, apróság a kicsiknek. Az elején látható nappali városképet pedig összehasonlíthatjuk a történet végén látható éjszakaival. Nem Kippkopp rajongóknak is ajánlott.
Ceruza, 2002, 1980Ft

Sven Nordqvist: A kobold karácsonyi titka

A Nordqvisttól megszokott aprólékosan megrajzolt képi világhoz egy jó kis skandináv mese tartozik. A koboldok, akárcsak a rokoanaik, a manók, mindent tudnak az emberekről, segítik őket, de ha az emberek megfeledkeznek róluk, és teszem azt, nem készítik ki a karácsonyi kását nekik akkor begorombulnak. Mivel a manómama látja a jövőt, gyorsan ki kell találnia valamit, hogy ne okozzon galibát az emberi figyelmetlenség. A mese is aranyos, de a lényeg lent játszódik: a földön csuhé lovat húzkodó kisegerek vannak, akik a végén kidőlve alszanak, a sarokban fenyőágat körbetáncoló mókusfélék, a sarokban rajtzászlót lengető kispatkány, a falban manólabirintus, és a szemfülesek még Finduszt is megtalálhatják, aki átugrott egy haknira Pettsontól. Egyúttal melegen ajánljuk a Pettson karácsonyát, szintén jó, aranyos kis sztorival és hasonló képi világgal, no meg az elbűvölő kismacskával. Tavaly jelent meg – a két kötet összehasonlításából például az is kiderül, hogy azóta javítják a helyesírást és a nyelvhelyességet a kiadónál, ami dicséretes dolog.
General Press, 2007, 2500 Ft

Rotraut Susanne Berger: Téli böngésző

Nem kell a Böngészőket bemutatni, hiszen itt már írtunk róluk. A téliben nyomon követhetjük, ahogy betör a karácsony Nekeresdfalvára, az áruházban mindenki vásárol, Mikulások minden szegletben, hull a hó, és a kicsi baba még a mamája pocijában van. (Igen, a kedvencem, hogy a nyáriban szoptat az anyja – minden gyerekcucc tele van cumival és cumisüveggel, legalább itt, egyszer szopós baba van.) Kérdés, hogy min érkezik a modern Mikulás? Mert nem szánon, az biztos. Aki ismeri a böngészőket, az valószínűleg nem fog tudni ellenállni, aki meg nem, az lapozzon bele!
Naphegy, 2006, 2490 Ft

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.12.20 12:59:18cseresznye

  ez nem beszólás volt, hanem vicc akart lenni. (beismerem,annak még gyalázatosabb) Na jó, inkább ma már nem magyarázkodom többet, hanem inkább eldugulok.

 • 2007.12.20 13:00:00Hicudzsi

  Hát mert a Papírgyárban annyi de annyi a látnivaló!

  Ugye kezdődik az erdővel, fakivágás, telepítés, utána a feldolgozó ahol a fát vágják, fűrészelik és a Bohócsipka Papírgyárba megy a fahulladék...  De nálunk nagy kedvenc még a házépítés meg a vonatos rész is. :)

 • 2007.12.20 13:01:37cseresznye

  Ahogy az ablakon repülnek ki a palacsinták, meg az a sok fagyi...

 • 2007.12.20 13:04:46Nilüfer

  de jó, hogy szóba jött!! Előkotrom a Tesz vesz várost:DDDD El van mentve:DDDD vagy meg??

 • 2007.12.20 13:05:03Hicudzsi

  Cseresznye.. :) Igen :)))

  ha már vége a mesélésnek és mennek a dolgukra én még mindig bogarászom a képeket :)))  Az nagyon fura volt, hogy megvettük új kiadásban és új a szöveg is, amit pedig kívülről fújtunk a férjemmel :)

 • 2007.12.20 13:06:25Hicudzsi

  Csak figyelem az ajánlókat és nem láttam még, azt gondoltam, hogy vagy nagyon gagyinak van tartva vagy elfelejtődött vagy volt már és én nem vettem észre...  Mert mi imádjuk családilag kicsik és nagyok gondoltam bedobom hátha csak elfeledkeztek róla :)

 • 2007.12.20 13:09:09Hicudzsi

  A pongyola központozásért elnézést kérek, nem rejtett üzenet akart lenni a vesszők elhagyása. :))))

 • 2007.12.20 13:15:54Picinger

  cseresznye!

  Érdekes, nekem is a palacsintás rész ugrott be.

  Most már értem, honnan a palacsinta iránti lelkesedésem:)

 • 2007.12.20 13:22:38boribon

  A Jancsi és Juliska illusztrátora Agócs Írisz, csak azért egészítem ki, mert szeretem a rajzait, és az ő neve, nem jelent meg a leírásban. Nem ismerősöm, nem rokonom, csak annyira klasszak a rajzai, hogy méltónak tartom egy kis ingyenreklámra. :-)

 • 2007.12.20 13:38:08hanna

  szerintem is nagyon, de ezt a másik tioikon mér leírtam

  van vele interjú az előző csodaceruzában egyébként

  A Tesz-vesz város valahogy semmilyen kategóriéba nem fért még bele, kéne egyszer egy böngészők-babalexikonok topikot csinálni, nem?

  Nekem a városon kívül még ez volt nagy kedvencem:

  www.amazon.com/Richard-Scarrys-Best-Rainy-Book/dp/037582927X/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1198154190&sr=8-1  meg ezeket felnőttként:  Mr Men's Library (jól írom?) - állítólag van magyarul, de én sehol nem találom.  Puzzle Town

 • 2007.12.20 13:44:20Hicudzsi

  Hát akkor én itt és most ajánlottam ha nem fért bele sehova :)))  Egyébként most jó sokat kiadtak belőle magyarul, van történelmi is, na azt mindenképp meg kellett venni, hiszen piramis van az elején :))))

 • 2007.12.20 13:48:32hanna

  Igen, én is nézegettem őket, de nem tudtam eldönteni, hogy csak azért a város a legjobb, mert amikor kicsi voltam, az volt meg, és konzervatví vagyok, vagy a város a legjobb. BTW a házépítés is nagyon király

 • 2007.12.20 13:50:01Sorsha

  Kicsit csodálkozik a család nálunk is, hogy már vagy 10 könyvet vettem karácsonyra a kisfiunknak. De úgyis kap annyi minden mást a többiektől, s a könyveket meg szereti. Az ajánlatoknak nagyon örülök, itt a porontyon, s ami még nincs meg és majd csak pár hónap/év múlva lesz aktuális azokat elmentem egy kívánságlistába, hogy tudjak majd csemegézni. Szóval köszi csajok:)

 • 2007.12.20 13:54:50Hicudzsi

  Hanna!

  Érdemes belelapozgatni, mert pl. a történelmesben aranyosan leírja a könyvnyomtatás kezdeti időszakát, viccesen, gyerekeknek érthetően, de legalább nem azt fogja hinni a kicsi, hogy a nyomtató köpi a betűket, hanem volt ennek történelme is :)  Egyébként szerintem is tényleg a Sürgés-forgás Tesz-Vesz városban a legjobb de pl. a "Tesz-Vesz város élő adás"-ban hasonlóan aranyos.

  A "Nagy iskoláskönyv"-ben meg számolósdi és ABC is van.

 • 2007.12.20 14:34:47katjana

  Hanna,

  ha már az illusztráció is erős hangsúlyt kapott ebben a témában, akkor a Jancsi és Juliska kapcsán megérdemelné Agócs Írisz a neve kiírását, hisz a kis képen is az ő rajza van, nem Gyöngyösi Adrienné.

 • 2007.12.20 14:37:50druantia

  Tetszik ez az ajánló, nagyon is, annak ellenére, hogy úgy döntöttem, nem veszek karácsonyi témájú könyvet az idén. Mert ugyebár a télből még háttavan a január meg a február és karácsonyos sztorik akkor már nem igazán aktuálisak. Viszont a Tesz-Vesz város valamelyik részét meg fogom venni, talán a Sürgés-forgást. Két napja (amióta dvd- és Egyszervolt-elvonón van a gyerek) teljesen rákattant a Tesz-Vesz városra, úgyhogy szerintem itt az ideje némi frissítésnek, de témán belül.  A Manómese is nagyon tetszik, és azt hiszem, a Petit már lekötné és érdekelné is. A rajzok stílusa nem az, ami a legközelebb áll hozzám, viszont el kell ismernem, hogy ennek ellenére nagyon jók. És ami a lényeg: tényleg van Sísnek egyéni stílusa, hangulata, ami manapság elég ritka dolog :). Ki fogom venni a könyvtárból egy próbahétre, aztán majd meglátjuk. Ha tetszik neki, jön, ha hidegen hagyja, akkor nem.  A Csillagmese nekem nagyon tetszik és inkább magamnak venném meg egyelőre, mint a Petinek, pedig nem is vagyok az a rózsaszín meg lila típus. Nem is annyira a történet fogott meg benne, én csak a képekre koncentráltam.  Az állatok karácsonyáról szinte szóról szóra megegyezik a véleményem Hannáéval. Jó meg szép, de nem olyan ütős, mint mondjuk az a néhány angol nyelvű, amit pl. a Bookline-nál is meg lehet kapni (nem bírok magammal, muszáj felsorolnom őket, hátha valaki bevállalja valamelyiket:

  - Nick Butterworth: One Snowy Night

  - Michael Foreman: The Little Reindeer

  - Emma Chichester-Clark: Melrose and Croc

  - Tim Burton: The Nightmare Before Christmas

  - Rob Scotton: Russell's Christmas Magic - ez nálam tízcsillagos, de pl. anyám sikítófrászt kap tőle)  Meg eszembe jutott egy magyar nyelvű könyv is, de ez már lehet, hogy volt valamelyik ajánlóban. A Canissa Kiadótól A hókirálynő. Egyébként a Mesék a ködös Albionból is Canissa-kiadvány, úgyhogy nemcsak a híres kiadóknak vannak szép és jó könyvei :).  A Szekrénymeséket nem ismerem, de ez a poszt felkeltette az érdeklődésemet, majd utánanézek. Megvételre esélyes (kicsit később persze) a Jancsi és Juliska is, a borító alapján helyes kis könyv lehet. Amúgy is szeretem, ha egy mese megfelelő érzékkel, de aktualizálva van.  Marék Veronikával még mindig nem sikerült megbarátkoznom, viszont Nordqvistbe teljesen belezúgtam. Még nem álltam elő a farbával a Petinél, de a jövő év Findusz-év lesz terveim szerint. Aztán majd a Peti eldönti, hogy oké vagy nem oké.  A Böngésző-sorozat kihagyhatatlan, de ezt a télit még nem ismerem, és kíváncsi vagyok, milyen arányban van benne karácsonyosdi meg mikulásosdi. Tud valaki valami infót? Vegyem? Ne vegyem? Annak örülnék, ha karácsony elvétve lenne benne, ugyebár a január meg a február miatt... :).

 • 2007.12.20 14:49:42katampusz

  nekem tegnap jött meg a karácsonyi könyvadagom, a felét rokongyerekeknek vettem, a fene egye meg de nincs szívem odaadni.

  (nálunk az a szokás, hogy könyvet veszünk egymásnak, de még ajándékozás előtt kiolvassuk, ne kelljen már utána kölcsönkérni. szóval most rengeteg dolgom van így karácsony előtt.)

  a téli böngészőt bújtam egész este, a doktor house le volt ejtve. alapvetően nincs benne karácsony, inkább téli.

  van benne korcsolyázós oldal, belvárosi kavarodás (ott van fenyőárus), van amelyiken a bevásárlóközpontot lehet nézegetni, másikon a pályaudvart, satöbbi. jóóóó  tesz-veszből a személyes kedvencem az autós, élek halok érte, meg az uborka-famíliáért.

 • 2007.12.20 14:56:05druantia

  Katampusz, köszi, akkor a januári gyesemből ennyivel is kevesebb marad :).

 • 2007.12.20 15:11:07cseresznye

  Csak megerősíthetem Katampuszt, Téli böngészőt mi nyáron, ősszel is nézegettük, ahogy most a tavaszit is. Kb annyira uralja a karácsony, mint amazt a Húsvét.

 • 2007.12.20 15:12:43babó

  artistamuvek.blogspot.com/  Agócs Írisz... :))

 • 2007.12.20 15:17:35cseresznye

  Ja, és a kis rejtett történetek asszem a téli részben kezdődnek.

 • 2007.12.20 15:20:45Békanőci

  Még nem tartunk a mesekönyveknél,de szemem rajtatok! :)

  Mesét egyelőre magamnak olvasok,még mindíg élvezem a milliószor olvasott történeteket.Későnérek,na!

  Kedvenceim a Mesebolt(igaz,ez verseskönyv,de varázslatos),A rézhegyek királynője(Ural-vidéki bányászmesék),A naposholdas paripa(eredeti legkisebbszegénylegényes történetek sárkányokkal és királylányokkal),a Kicsi ház a nagy erdőben(tuti karácsonyi,erdőbenlakós apus-anyus-lánytesós-medvés),és végül,de nem utolsósorban Móricz Virágtól az Aranynap(inkább nagy gyerekeknek való mesék,ha jól emlékszem az Indonéz szigetvilágból,nekem pont jó).

  Ha találkoztatok ezekkel a könyvekkel,mi a véleményetek róluk?

 • 2007.12.20 15:24:57druantia

  Békanőci, ez a Gazdag Erzsi-féle Mesebolt? Ha igen, akkor nem kell még egy példány :)?

 • 2007.12.20 15:30:31Békanőci

  Az-az,csak nem jutott eszembe és most mamánál van.

  Mindkettő. :))

 • 2007.12.20 15:36:35cseresznye

  Azt hiszem, már kérdeztem, de látta már valaki az Idesüsst joan Steinertől?

  A leírás izgalmas, de még a kezebe nem fogtam. Állítólag minden kép tárgyak sokaságából áll össze, böngészni kell, hogy mindent felfedezz. Modern Arcimboldo.

 • 2007.12.20 15:37:14druantia

  Békanőci, bakker, akkor nem tudom rádsózni a mi példányunkat már, ugye :)?

 • 2007.12.20 16:03:25babesz

  Ilyenkor annyira, de annyira örülök, hogy már nem érdemes semmit rendelni karácsonyra, úgyse érkezik meg! Le sem merem írni, mennyi pénzt adtam tegnap a futárnak a könyvekért.... :) • 2007.12.20 16:30:46cantaloupe

  Bekanoci, az Aranynap nekem is megvan, es nagyon-nagyon tetszett! Bar nagyobb gyerekeknek valo, mert nemelyik mesenek eleg tragikus a kimenetele.  Meg nagyobb korosztalynak ajanlanam az Ezergegynap legszebb meseit. Mindenki az Ezeregyejszakat ismeri jobban (Ali baba, Aladdin), eppen ezert jok. Csodalom, hogy a diznis tarsasag meg nem filmesitette meg egyiket sem...

 • 2007.12.20 17:01:10rnagy8

  Druantia, ha komolyan gondoltad, én szívesen vevő lennék a Meseboltra, egy múltkori rendelésnél lecsúsztam róla. Írhatok neked iwiw-en?

 • 2007.12.20 17:32:46druantia

  Rnagy8, persze, írj egy címet és már postázom is :). Kösz, hogy valaki megszabadít tőle, nekem nagyon nem tetszik :).

 • 2007.12.20 20:19:38babesz

  OFF

  Van két átadó jegyem a holnapi gödöllői Kolompos koncertre. Bogesz lebetegedett, inkább kihagyjuk. Szóljatok, ha valakit érdekel, úgy tudom, a helyszínen már nincs jegy.

 • 2007.12.20 20:58:00Békanőci

  Cantaloupe,mint írtam,nagyon szeretem én is!Nekem nagyon más könyv,mint a többi.  Druanita,köszi,de kettővel elvagyok! :))

  Viheti Rnagy8,remélem neki tetszeni fog! ;)

 • 2007.12.20 21:40:49Brumibaby

  Nem tudom, nagyocskák anyjaként adhatok-e tanácsot a kicsik anyukáinak?  A kisci gyerekeknek való könyvek jelentős része igen gáz, mert  -szépek a képek, de irtózatosan, a helyesírási hibákig lebutított a szöveg, vagy  - jó a szöveg, de nincsenek képek, vagy  - ami neked tetszik, az a gyereknek nem, és  -fordítva.  Mi ezért nagyon ritkán veszünk könyvet, hanem a gyerekkönyvtárba járunk icipici koruktól, és ha valamit ott NAGYON megszeretnek, azt megvesszük.  Mert különben mondjuk 9 bővített mondatért nagyon fáj 3000 forintot adni.

 • 2007.12.20 21:49:41druantia

  Brumibaby, ezért vettem a legtöbb könyvét 200 forintért a turkálóban. Igaz, hogy ezek angol nyelvűek, de úgysem pontosan azt a szöveget szoktam felolvasni (általában), ami oda van nyomtatva. Ezért is fontos nekem, hogy az illusztrációk jók legyenek, sok legyen belőlük, és ezek alapján végig lehessen követni a történetet lépésről lépésre. Mondjuk az én gyerekem még csak másfél éves lesz.  Könyvtárazni én is szoktam, de van pár könyv, amit nagyon szeretnék itthon, a könyvespolcon látni. Meg igyekszem úgy könyvet választani, hogy azt lehetőleg később is tudjuk majd használni.  (Na, valahol itt van a kutya elásva, ezért nem veszek zenélős-villogós könyveket - mert sajnálom rá a pénzt és inkább időtálló darabokra költöm.)

 • 2007.12.20 21:53:09rnagy8

  Köszi, írtam.

 • 2007.12.20 22:01:20druantia

  Rnagy, az iwiw-re? Csak mert még nem látok sehol semmit.

 • 2007.12.20 22:07:37rnagy8

  ott van az, most nézd meg!

 • 2007.12.20 22:08:31druantia

  Átért...

 • 2007.12.20 22:08:49druantia

  Kösz :).

 • 2007.12.20 22:18:11rnagy8

  Én kösz!

 • 2007.12.20 22:30:57subidubidu

  Cseresznye,  Nekünk megvan az Idesüss, tényleg nagyon szellemes, eredeti, de nagyobbacskáknak való szerintem (az én fiam ötévesen kapta). Egyetlen hátránya, hogy jó pár tárgyat egyszerűen nem ismerünk, mert itthon nincs ilyen, másképp néz ki stb. De ezzel együtt jó és élvezhető.

 • 2007.12.21 00:06:08cseresznye

  Subidubidu, köszönöm!  És szép is, vagy csak érdekes? Bocs, tovább nem zaklatlak

 • 2007.12.21 08:03:04hanna

  Böngésző-rajongók szívét hadd fájdítsam még kicsit, bár ugye itt a nyelv mindegy, csak messze van és euróba va:

  Böngésző-naptár: www.amazon.de/Wimmel-Kalender-2008-Rotraut-S-Berner/dp/3806727023/ref=pd_bbs_sr_4?ie=UTF8&s=books&qid=1198220214&sr=8-4  Böngésző-színező: www.amazon.de/Winter-Wimmel-Malbuch-Rotraut-S-Berner/dp/3836951533/ref=sr_1_21?ie=UTF8&s=books&qid=1198220281&sr=8-21  Böngésző-puzzle: www.amazon.de/Sommer-Wimmel-Puzzle-Rotraut-S-Berner/dp/3806751587/ref=sr_1_31?ie=UTF8&s=books&qid=1198220281&sr=8-31

 • 2007.12.21 11:48:58Csöre

  Böngésző színezőt tavasszal készül kiadni a Naphegy. A naptáron még gondolkodnak, hogy lenne-e rá fizetőképes kereslet. Állítólag kirakó és memória is lesz valamikor.

 • 2007.12.21 12:12:16druantia

  Csöre, te honnét tudsz ilyeneket? A naptárt én szívesen megvenném, remélem, fizetőképes leszek még, amikor megjelenik :). Meg érdekelne a kirakó, a memória és talán még a színező is.

 • 2007.12.21 18:19:25Csöre

  :)

  Ha Naphegy-könyvet veszek, akkor személyesen megyek el érte a kiadóhoz, mert a szüleim nagyon közel laknak hozzá. Így még jelentős kedvezményt is kapok. Így hát az ismerősök zöme (ill. a gyerekeik:)) az ő könyveiket kapják. A színező, mármint hogy ki akarják adni, a honlapjukon is fent van. A többit csak mondták. Egyébként pont azon gondolkodtam, hogy míg a böngésző-sorozat könyvei egészen piciknek is jók, pont a színező meg éppen csak nagyobbacskáknak, az apró részletek miatt.

 • 2007.12.22 14:58:37babó

  jelentem sikerült belógnom egy könyvesboltba és megnéztem az Idesüsst. nagyon jópofa, kicsit böngészőre hajaz. de tényleg nagyobbaknak való, mert az 1,5-2 éves örül, hogy alapból felismeri az ábrázolt dolgokat (pl a naphegyes böngészőben) itt viszont semmi sem az aminek látszik. kedvencem az állomásbeéső, ahol a büfé tetejét egy cumisüveg szopókája díszíti, teljesen beleolvadva az összhatásba.  meglepődtem, mert én azt hittem, hogy ezek festett, rajzolt, esetleg számítógéppel készített képek, de nem, gyakorlatilag modellek lefényképezve. nagyon nagy buli lehetett megcsinálni őket!! :))  ugyanakkor érzésem szerint részben ez a hátulütője is a dolognak, mert ezekbe a fantasztikus díszletekbe (cukrászda, hotel, pályaudvar, utca, állatkert stb.) elég egyszerű emberfigurák kerültek (bábfigurák), nekem itt kicsit megbicsaklott a dolog. meg pl az üzletben a hűtőpulton a kaják egyszerűen kicsinyített másai az eredetinek.  ja és teljesen feleslegesen van egy-egy mondat minden oldalpáron, hogy hol is járunk. jó ötlet viszont, hogy hátul leírják a "megoldásokat" minden képhez: mi miből van. csak, hogy anyu is tudjon puskázni :)))

 • 2007.12.22 15:24:33cseresznye

  Kösz, Babó, nagyon szomjaztam egy ilyen infóra! Biztos tudjátok, milyen az, valami befészkeli magát az ember agyába és csak nem hagyja nyugodni.

 • 2007.12.22 15:41:43druantia

  Babó, kösz, hogy leírtad, kezd engem is nagyon érdekelni ez a könyv. A listámra mindenesetre felírom :). Köszi még egyszer :).

 • 2007.12.22 15:56:50babó

  örülök, hogy segíthettem :))  úgyis letiltottak már a könyvvásárlásról, mert sok lesz egyszerre a gyereknek, így legalább nézelődtem.  pedig könyvből lehet sok, de elég nem!!! :))

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta