SZÜLŐSÉG

Csőd szélén a Születés Hete

2007. október 31., szerda 11:28

Új támogatókat keres a TAVAM (Társaság a Várandósság és Anyaság Megszenteléséért) a jövő évi Születés Hete programsorozat megrendezéséhez, olvasható a szervezet sajtóközleményében. Az anyagi gondokkal küzdő társaság adománygyűjtő koncerttel kívánja előteremteni a rendezvénysorozathoz szükséges pénzt.

A rendezvényen fellép Szalóki Ági és kísérete, Lovász Irén, a népzenei-világzenei stílus egyik kiemelkedő alakja, eMeRTon Díjas énekesnőnk és a magyarországi ír zene egyik legnevesebb képviselője, a Bran együttes, valamint egyéb színes program is várja az érdeklődőket – és a TAVAM szándékai szerint az adakozni készeket. A teljes program a www.szuleteshete.hu weboldalon található.

A 2007-ben ötödszörre megrendezett Születés Hete országos szakmai, tájékoztató és kulturális eseménysorozatról a Porontyon is beszámoltunk.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.11.01 16:12:56Dr. Han Fastolfe

  Szép dolog a civil kezdeményezés valami érték elfogadtatásáért, de már bocs: mi az, hogy "megszenteléséért"? Ki fogja megszentelni? Vagy mitől lesz szent? Egyáltalán, miért lenne szent dolog a várandósság és az anyaság?

  A szentség és a megszentelés egyházi fogalmak, rituálék. Sem a várandósság, sem az anyaság nem egyhához vagy vallásossághoz kötődő fogalom. Az ateista, az agnosztikus éppúgy lehet várandós és anya mint a mélyen hívő X (ahol X={keresztény, zsidó, muszlim, hindu, jehovista stb.})

  Ha jóindulatúan állok a dologhoz, akkor úgy veszem le, hogy itt a szentség=társadalmi megbecsülés csak rossz a szóhasználat.

  Nem is kicsit rossz vagy inkább szerencsétlen a kifejezés ebben az esetben, mert bennem pl. óhatatlanul valami bigottságot, fundamentalizmust idéz fel ez így, ami inkább eltávolít mintsem rokonszenvet ébreszt [bennem].  Elolvastam a TAVAM céljait és alapelveit. Egyetértek velük és támogatandónak tartom, szép dolog.  Ez csupán egy építő jellegű kritika akart lenni valamiről, ami első blikkre szemet szúrt.

  Bocs ha valakinek a lelkébe gyalogoltam.

 • 2007.11.01 20:06:50hnora

  A cél nagyon szép és jó, bár a megszentelés kifejezés nekem se világos. :)

  Nekem azonban, hmm, személyes problémám van velük. Egyik cikkükben elég hanyagul fogalmaztak (most nagyon enyhén fejeztem ki magamat), ami ugyancsak félrevezetheti azokat, akik elolvassák az adott cikket. Ezt 2 hónapja (többen is) jeleztük, de a szöveg változatlanul ott van...

 • 2007.11.01 22:28:45Mille38

  Nem véletlen, hogy a "megszentelődés" kifejezésben valami vallásosságot fedezett fel az előttem szóló. A HVG 2007/38-as száma részletesen írt egy újonnan bejegyzett egyházról, melynek neve Közösség a Születés Méltóságáért. A cikk szerint köze van a TAVAM-hoz is.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta