SZÜLŐSÉG

Anyák, apák, blogoljatok!

2007. október 29., hétfő 10:00

Even I have an RSS feed A mai nappal elindul a saját blogom, a Lea naplója. Ugyan nem fogok hosszú regényeket írni minden hétfőn érthető kíváncsiságotok kielégítésére, de gyakran olvashattok életem apró eseményeiről. Ráadásul nem lesz főnököm, meg nyilvános és indexes se leszek, ezért azt írok, amit csak akarok, például használhatok csúnya szavakat, politizálhatok, ihatok kávét és kirakhatok igénytelen fotókat. De ne ijedjetek meg, olyan leszek, mint eddig, csak még olyanabb.

Térjünk azonban a lényegre! A lényeg az, hogy utánozzatok. Legyetek ti mind webkettesek! Indítsatok blogot elnyomott babatársaim, és rántsátok le a leplet anyátokról és apátokról! Itt és most nagyon leírom nektek, hogyan kell.

Először lépjetek be a blog.hu-ba a blog.hu-s emailetekkel és jelszavatokkal. (Ha beírjátok, hogy blog.hu, akkor a jobb fölső sarokban hangyányi betűkkel lesz a belépés.) Ekkor megérkeztek a blog.hu/admin-ba, azaz a blogszerkesztő felületre.

Kattintsatok az Új blog fülre. Három alapadatot kell megadni: a név az, ami megjelenik majd a lapotok tetején, nekem Lea naplója. A következő sorba azt írjátok, ami a webcím lesz, nálam leababa.blog.hu. Az idétlen baba végződés oka, hogy legalább négy karakteresnek kell lennie a címnek. A rövid leírás nem kötelező, ez afféle alcím, ha nem jut semmi eszetekbe, később is pótolhatjátok. Ha leokéztátok, létrejött az új blog.

Az ide-linkre kattintva rögtön írhattok bejegyzést. Kezdhetitek ezzel is, ha nagyon igyekszik kifele a mondanivaló. Ami itt lényeges: minden bejegyzéshez írhattok címkéket, amelyek megjelölik a témát. Ha majd több bejegyzésetek lesz, ezzel tudjátok az azonos témájúakat egyszerre megnézni. Olyan könyvtár-féle ez, csak nem hierarchikus. Tudtok képet beilleszteni, a forráskód üzemmódra kattintva pedig az advanced userek vagy a szüleik html-tageket is bemásolhatnak. Ide illeszthetsz be you tube-ról vagy flickr-ről kinyert html-kódot is. Így ha anyu vagy apu felnyomja a netre azt a cuki videót, amin először ettél meggyet, ne habozz megosztani blogger-kollegáiddal.

Ha kész vagy, kifogytál a szuszból, akkor ments! (Hosszabb bejegyzéseket érdemes Notepadben vagy Wordben megírni először. Ha Wordben írtad, használd a beillesztés wordből ikont (a hatodik a felső sorban.)) Ne feledd, hogy a bejegyzésed nem látszik, amíg élesre nem állítod. Ezt úgy teheted meg, hogy a Bejegyzések fül alatt található listában a név melletti vázlat ikonra kattintasz, így az élesre vált.

A tartalom mellett ne feledkezz meg a külsődről sem. Kattints a Megjelenítés fülre! Itt a Sablonok között három baby-sablont találsz. A rózsaszínt a lányoknak, a kéket a fiúknak, a sárgát pedig nem a sárgáknak, hanem a szabadszelleműeknek találtuk ki. A kis pipára kattintva választhatod ki a neked tetszőt.
Ha ezzel is megvagy, válaszd az Oldaldobozok fült, ott virít a sablonok mellett. Ha szeretnéd, hogy a Porontyhoz hasonlóan a sok érdekesség a bal oldalon legyen, kattints a hasábcserére! Ha jó neked így, akkor nehogy. Itt mindenféle dobozokat húzgálhatsz oldalra, meg szerkesztgethetsz. Ajánlom figyelmedbe az IndaFotót. Ha feltöltöd rá a képeidet, mindig a legújabb galériádat görgethetjük oldalt. Mindenki imád cuki gyerekfotókat nézegetni (látom a rokonaimon, képesek akkor is képeket nézni helyettem, mikor ott vagyok élőben). Ha berendezted a blogodat  saját ízlésednek és igényeidnek megfelelően, nyomj egy elküldöt.

Pár apróság: a beállításokban meghívhatod a haverjaidat vagy a szüleidet szerzőnek (Szerzők fül), ha nagyon idegesít valami kis pöcs, aki folyton beugat, akkor letilthatod (Kommentezők fül). Egyébként egyesével is törölhetsz kommentet (Kommentek fül, de ez nem a Beállításokban van, hanem vele egy sorban!). A filekezelőben tölthetsz föl képeket, hangokat, melyeket majd beillesztesz a posztjaidba. De ezt megteheted közvetlenül írás közben is.

Egy dolgot ne feledj! A Beállítások fülön válaszd a Speciális fült és írd be a címkékhez: baba_mama poronty! Ez alapján megtaláljuk egymást, és nyomon követhetjük, mi történik a kispajtásokkal. Nem utolsósorban Tünde is, aki időnként szemezgetni fog a jó kis sztorik és képek között, és felrak egy kis összefoglalót közös édesanyánkra, ide a Porontyra.

Láss és látszódj!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.10.30 16:17:45mpa2003

  mpa2003.blog.hu

  Ez egy keveréke a blognak és a honlapnak, és a szülők szemszögéből fogalmazunk, de azért felvettük a poronty címkét. :-)  Izé felvetése nem alaptalan, de talán a blogolók eleve kerülik a gyerekre nézve bántó-kifigurázó vagy túl intim részleteket.  A részleteknek továbbra is hagyományos naplóban a helyük.  Amúgy meg bárki bármit ír a netre, egy idő után vészesen könnyű lesz nagyon sok mindent megtudni róla, a sok néveten részlet összeáll, és kész a személyiségprofil. De ez nem a babablogok problémája, hanem az egész interneté, és azon túl is...

 • 2007.10.30 17:36:10"izé"

  Akkor leírom, hogy mijaszar van tudományosan.  *******************A gyerekblog működés-elmélete**************************  A gyermek a világegyetem legátlagosabb dolga, a faj fenntartásában egy a sok szükséges közül mondjuk a létfenntartáshoz szükséges evés, ivás, alvás, brunyálás, szarás, stb. mellett. Ha úgy vesszük, a szar és a gyermek egyazon folyamat azonos jelentőséggel bíró elemei. A legszokványosabb ügy, születés-élet-halál, nincs ennél kevésbé monoton regény. Ha az egészet nézzük.  Ha azonban az egész szempontjából tökjelentéktelen egyedi szempontból vizsgáljuk a filmet, már más a kép: a szülő olyan, az összetett, átfogó elemzésre képtelen egyed, amely pszichés működésének defektje, hogy azt hiszi, hogy az ő gyermeke a legnagyobb csoda a világon, amelyik Saját Gyermekében olyan dologra kibaszott büszke, ami mások számára, mint Más Gyermeke, circiter nulla értéket képvisel.

  Hogy miért e természetes debilizmus? Ha nem így lenne, nem működne a rendszer.  Tehát a tétel:A gyerekblog a gyermekes szülő visszafojthatalan és mások szempontjából indokolatlan büszkeségének materializációja.

  Ezen lehet vakargatni, hogy de másoknak is jajmennyire tanulságos, meg hasonló baromságok, de ez csak vaker, a lényeg: a blogger, aki saját pulyái láttán bereccsenti a féknyomot a bugyiba a büszkeségtől, nem bírja ki, hogy ne könyököljön ki a Lamborghini Murciélagoból.  Ez a gyerekblog működés-elmélete  ____________________________________________________  Megj.: Az egész lét-cirkuszban csak ÉN vagyok kivétel, mert én, mint a fentiekből világosan látszik, a tuttit átfogóan bírom látni és értékelni, ehhez képest az én gyerekeim a világegyetem legszebb és legjobbfej gyerekei, létezésük önmagában felülír minden elméletet, tudományos tételt, minden általánosítást.

 • 2007.10.30 17:46:33Brumibaby

  Izé! Én bírlak nagyon. Írjál még!

 • 2007.10.30 18:21:42Hicudzsi

  Brumibaby, én is szeretem az eredetiséget, meg az önálló gondolkodást, sőt a természet egyszerű és tökéletes körforgása is a szívemcsücske mégsem veszem be valahogy, hogy a gyerekemet szarhoz hasonlítgassák...

  De ha neked ez bejön... azt hiszem félreismertelek...  Megyek inkább tovább dolgozni...

 • 2007.10.30 19:05:01cantaloupe

  Ize, egyezzunk ki abban, hogy a vilag egy tejjel-mezzel folyo Kanaan lenne, ha a legszornyubb abuzust a gyerekblog jelentene.  Ezzel a "mindenki debil, en vagyok a kivetel" hozzaallassal javaslom a Homart vagy Subbat. :)

 • 2007.10.30 19:06:34diaz

  izé, ez tetszett:DDD

  Azért Leát olvasni fogom, mert a szívemhez nőtt, meg mert csak kicsivel idősebb, mint a lányom, és jó előre felkészülni:-)

  Én blogot sose fogok készíteni, mert magamat ismerve nagy lendülettel elkezdeném, aztán pár alkalom után már nem írnék bele többet. Ugyanúgy, mint ahogy a babanaplónkba sem vagyok képes július 1-e óta semmit sem írni (ekkor állt fel a lányom, csak azért jegyeztem meg, mert kerek szám). • 2007.10.30 19:08:17katampusz

  anyaegó vs paranoia 1:1

  csináltam ugyan blogot, de némi törpölés után a címkéket kitöröltem.

  anyaegó vs paranoia 2:1

  gyorsan szétkürtöltem a blog címét imitt-amott

 • 2007.10.30 19:16:38levendul

  izé:))  én nem írok, hannáét szívesen olvasom (ha végigvesszük, ez sem védhető igazán), a gyerekeim mindig számon kérik rajtam, hogy ugye nem írtam semmit róluk a porontyon, és, láss csodát, kiteszik a kistesójukat az ilyen-olyan lapjaikra :)

 • 2007.10.30 19:37:06cantaloupe

  Hanna, neked meg annyit, hogy remelem, olyan klassz lesz a Leanaplo, mint az itteni bejegyzesek.

  Nekem tetszik, ahogy irsz, es nem hinnem, hogy Lea kiakad azon, hogy karonulokent le merted fenykepezni 2 db biliardgolyoval. :))))

  (Bar ebbe is bele lehetne magyarazni szexualis toltetet, aki a kakan is csomot keres....)

 • 2007.10.30 20:31:09Brumibaby

  Hicudzsi, szerintem tévedsz, Izé a szart hasonlítja a gyerekhez, ami egész más, és én asszem értem, mit akart mondani.  Ami a félreismerést illeti, szerintem itt nagyon nem lehet. Se félre-, se meg-. Legalábbis engem, aki nem szólok házzá minden poszthoz, még akkor se, ha van véleményem, mert pl. nem gondolom, hogy az nyilvános. És persze, így van egy közcélú Brumibaby, akiről kialakulhatott egy kép, de nem vállalok felelősséget azért, hogy mindig meg fogok neki felelni. De nem is várom el senki mástól sem.  Izében meg nekem a tendencia tetszik. Berúgta az ajtót egy-két hete, padlóra köpött és kiverte a lámpát a csehóban. Most meg szépen ül az asztalnál és szónokol. Nem bánt senkit. És látszik már, hogy a sok balf*sszal szemben, akik idetévednek olykor, kiszúrnak vkit és azt sértegetik, neki gondolatai vannak, akkro is, ha nem értünk egyet és akkor is, ha nincsenek selyempapírba csomagolva.

 • 2007.10.30 20:45:29Brumibaby

  Hicudzsi, szerintem tévedsz, Izé a szart hasonlítja a gyerekhez, ami egész más, és én asszem értem, mit akart mondani.  Ami a félreismerést illeti, szerintem itt nagyon nem lehet. Se félre-, se meg-. Legalábbis engem, aki nem szólok házzá minden poszthoz, még akkor se, ha van véleményem, mert pl. nem gondolom, hogy az nyilvános. És persze, így van egy közcélú Brumibaby, akiről kialakulhatott egy kép, de nem vállalok felelősséget azért, hogy mindig meg fogok neki felelni. De nem is várom el senki mástól sem.  Izében meg nekem a tendencia tetszik. Berúgta az ajtót egy-két hete, padlóra köpött és kiverte a lámpát a csehóban. Most meg szépen ül az asztalnál és szónokol. Nem bánt senkit. És látszik már, hogy a sok balf*sszal szemben, akik idetévednek olykor, kiszúrnak vkit és azt sértegetik, neki gondolatai vannak, akkro is, ha nem értünk egyet és akkor is, ha nincsenek selyempapírba csomagolva.

 • 2007.10.30 20:54:25"izé"

  nananana héhé, nem gügyögni nekem itten, lehet, hogy a csehóban az asztalnál szónokolok, de mivel állandóan pronyórészeg vagyok, bármelyik pillanatban magam alá csandázhatok, undok loccsanással terítve be a körülöttem ülők csinos virgácsait, na akkor tessék majd megértőnek lenni és a széthányt cipőben topogva félresimítani homlokomból a belógó szennyes tincseket! Ha ez lesz, hát én szóltam előre...  Különben is Vierre-t várom, azért lebzselek itten, hátha mond valami punkot, de a csaj csak cseszik idejönni...

 • 2007.10.30 21:20:12Brumibaby

  Izé, bocs, eszembe sincs a románcba belerondítani, ANNYIRA nem bírlak, különben is, hányjál a saját cipődbe :)))

 • 2007.10.30 21:52:47csepke

  Nekem....öööö....csak egy kérdésem van... hol fér el egy 15 centis gátseb? (nagy szemek meresztve)

 • 2007.10.30 22:02:14Guruljka

  csepke, 2 sorban...  Egyébként meg basszus, sokmindenben egyetértek "izé"vel! Oh jajj!!

  "izé", jó hogy visszajöttél:DDD

 • 2007.10.30 22:39:55andie

  Rájöttem!!!!  "Izé" is az a típusú ember, akit szeretek hallgatni, olvasni, de eszemben sincs beszélgetni vele!

  És ez most nem irónia, vannak ilyen emberek körülöttem, és jó tudni, ki tartozik ebbe a kategóriába. :-)

  Önismeret rulez.

 • 2007.10.30 23:03:01"izé"

  andie  www.netkorzo.hu/tulipan/components/com_virtuemart/shop_image/product/415cf0c608393f6ab7c8b9af1c2c3535.jpg

 • 2007.10.30 23:10:12andie

  Na neeee! Ez nem illik a képbe! :-)

  De köszönöm! Miért is?

 • 2007.10.30 23:12:43andie

  By the way én magam is blogolok, de az rólam szól, és ha egyszer majd gyermeket szülök az írásokban arról is beszámolok, de azok akkor is rólam fognak szólni. :-)

 • 2007.10.30 23:19:22andie

  nagyon gáz este fél 12-kor kékes lilás színű műanyag édességet rágcsálni? A sokadikat?  Visszatérve a blogolásra: az elmúlt időszakban a Poronty mellett még 3 blogot olvastam párhuzamosan, és olyan természetes volt, mintha a napi sajtót böngészném. Pedig kettő ebből irodalmi (egyiken novellák, másikon versek).

  Plusz írogatom a sajátom. Nekem ez tetszik.  És ugye majd írok a gyermekemről is. És vagyok annyira exibicionita, hogy ide is írni fogok, beszámolok, megosztok, amennyire jól esik.

  Kicsit olyan "nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek" dolog ez. Nem de?

 • 2007.10.31 09:01:36csatelem

  Üdv az olvasoknak.

  Nyunyoka!Ügyes vagyok,hogy megtaláltam ezt az oldalt?

 • 2007.10.31 10:46:40nyunyóka

  sziasztok Nagyi+Papa!!!

 • 2007.10.31 13:04:39hanna

  ahol be kell tolni egy vákuumfogót, ott. kívül-belül-hátul. de lehet, hogy csak 10 c.

 • 2007.10.31 13:27:28hanna

  ahol befér egy vákuumfogó ott. elöl-hátul-kívül-belül. de lehet hogy csak 10 c.

 • 2007.10.31 14:01:11Vowel

  Hanna,

  totál egyetértek szülés-méltósággal születés gondolatkörben. Nálam a 10/10-es apgart kapott fiammal csinálták ugyanezt. Pusztán azért, mert ott ez volt a protokoll...:(

  Igaz vákuum nem volt, csak gátmetszés, oxi és könyöklés. Ja, és nekem csak kb. 5 centis gátsebem lett. Meg egy törött csontom.

  Pech.

 • 2007.10.31 15:46:43Katalma

  Képek Zsófi babáról és a családjáról:

  picasaweb.google.com/balazs.ugron

 • 2007.10.31 15:47:53Katalma

  Amúgy mostanában gondolkoztam én is blogban, de nem annyira advanced formában, mint egyesek... csak egyszerűen tőszavakban :( mert én nem vagyok egy írózseni.

 • 2007.11.20 23:30:43Moira

  Ha valakit érdekel: frissítettem végre a kisasszony blogját, és mostantól becsszó' gyakrabban írok majd.

  kisbagoly.blog.hu

 • 2007.12.20 15:13:05Vvuk

  zsofikalandjai.blog.hu

 • 2007.12.30 11:34:58szucso

  olahikrek.blogspot.com/

 • 2008.01.08 22:28:04joshua

  Gemini holnap kilenckor szül!!!!!!!!!! Mindenki szorítson!!!!  gemini.blog.hu/

 • 2008.01.09 09:08:31begyszli

  Azaz most??? Aztaaaa! Nagyon sok kitartást és egészséget nekik!

 • 2008.09.08 16:13:26wish73

  volna pár kérdésem: blogolnak-e a dolgozó anyák is, és, ha igen, minek a rovására? család, házimunka, szórkozás, olvasás, stb? vagy csak azok,akik bár panaszkodnak, milyen fárasztó a gyerekezés, azért marhára ráérnek ilyesmire? továbbá miért érzik szükségesnek, h mások számára totál indifferens dolgokat közkinccsé tegyenek? miért gondolja bki is, h vadidegen gyerek első lépései mások számára érdekes? bár eddig eszembe sem jutott ,de izénél a pont intimitás kapcsán

 • 2008.12.02 19:18:08marywolf

  wish73

  bocsa, most gonosz leszek, de nem ellened irányul

  Fórumoznak-e dolgozó emberek? És azt minek a rovására? a saját munkája, a főnöke pénze, a vállalkozás kárára, a szakmai képzettsége kárára

  Panaszkodna-e a dolgozók? És mégis miért gondolja, hogy ezt bárkit is érdekel?  Most nem akarok kötekedni, de azért egy egy jól sikerült blog, plána, ha hasznosakat is tartalmat, igencsak megkönnyítheti botladozó, kezdő anyukák életet.  Ma már nem olyan a világ, mint régen, amikor együtt éltek a generációk, a lányoknak volt alkalmuk elsajátítai a gyereknevelés csínját bínját, mrt melletük folyamatosan születtek a gyerekek és látták. Sajnos ma nem ritka, hogy sokaknak szinte az első gyerek a kezében a saját gyermeke, egyik barátnén 25 évesen az én fiamat fogta először,pedig ennyi idősen akár már neki is lehetne, ha úgy alakulna.

  Nekik szerintem sokat segítenek a blogok.

 • 2009.02.23 13:08:50anyamadár

  2008.09.08 16:13:26 wish73

  Szerintem nagyon jól el lehet különíteni időt a blogolásra. Én pl. nem nézek tévét - nincs is rengeteg plusz szabadidőm lesz így, szóval este mikor leteszem a gyerekeket, apjuk meg még dolgozik - akkor írok.

  Mikor dolgozom napközben akkor mindig így csinálom.

  Sokszor napközben gondolom ki a témát, miről szóljon. van, hogy alakítgatom, elteszem piszkozatba és egy adandó alkalommal előveszem és gatyábarázom, majd publikálom. :)

 • 2009.02.23 13:09:30anyamadár

  nincs is. Rengeteg plusz szabadidő...

  (a fenti mondat, így helyes. :))

 • 2009.05.08 15:12:30donna

  Sziasztok:

  én is beléptem az Anoním Bloggolók Klubjába:
  donna71.blog.hu

  üdv minden Klubtagnak

 • 2009.07.01 00:55:04-apacuka-

  apablog

  http://apacuka.blog.hu/2009/06/26/csak_egy_bre

 • 2009.07.01 02:07:08Vierre_

  BAsszameg, most látom, hogy "izé" bébiről lecsúsztam itt vagy két évet. Apicsába. :))))))))))))))))))))

 • 2009.07.01 03:33:22cozumel

  Vierre

  en is vegigolvastam az egeszet, udito volt igy ket ev tavlatabol :D:D:D
  asszem Ize akkor keresett, mikor kicsit elvonora tetted magad.
  tudom, ez ma mar hihetetlen, hogy ilyen is volt :-)))))))))))))

 • 2009.07.01 04:03:44Vierre_

  Coz nem mintha mostanság sziporkáznék, átmentem minimálba, valahogy körbe körbe jár ez a dolog, kurvára semmi új. Persze vágom én, mindig vannak frissen ellők. :)))))))))))))))))))

 • 2009.07.08 12:46:58nyuszómuszó

  nekünk is lett..:))))))


  http://www.alton-computing.hu/Benedek/

 • 2009.09.27 11:04:29csöpp és potty

  Tetszik a fotón a baba body-jának a felirata!:)) Hajrá, blogolók!

 • 2009.09.27 11:04:59csöpp és potty

  http://csoppespotty.blog.hu

 • 2010.01.19 20:35:35muzsa

  Hát nem tudom, eddig miért nem, de most igen. Beírom én is a blogunk címét: http://kergestest.blog.hu/

 • 2010.01.19 21:51:42Felicitasz

  Hű, van ilyen reklámhely? :-) http://felicitasz.blog.hu

 • 2010.08.04 21:27:52zskoncz

  ha már blogot irok akkor legyen:
  konczzsuzsi.blogspot.com

 • 2010.08.04 21:41:04R2D2 & C3PO

  Tegyél bele reklámsávot, sosem lehet tudni, mekkora nézettséget hoz ez a link itt.
  És linkeljen mindenki, hadd legyen Zsuzsinak jó.
  ;-DDD

  Bátor voltál.

 • 2010.08.04 21:43:15borka..

  webkettő? hahaha
  csak marketing. Izének van igaza, de váljék mindenki egészségére. Csak nehogy sírás legyen a vége. :)

 • 2010.08.04 22:17:10R2D2 & C3PO

  Mondjuk azt nem értem, miért nem esett egyetlen szó sem a nyílt, a meghívásos és a zárt blogokról.

  Szerintem, egy zárt blog teljesen OK. Az simán átveheti egy papírra írt napló szerepét.

  A meghívásos az társaságoknak szól.
  A nyíltat meg mindenki láthatja.

  A rokonságnak meg egy képgyűjtő szájton (pl. Picasa) nyitni kell egy jelszavas/meghívásos alkalmazást és mindenki boldog lesz. ;-D

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta