SZÜLŐSÉG

Vigye gyermekét pszichológushoz!

2007. október 12., péntek 08:01

Szerkesztőségünk az MTA pszichológusainak munkáját igyekszik segíteni, akik 9 és fél és 10 és fél hónapos kor közötti csecsemőkkel folytatnak fejlődéslélektani vizsgálatokat.


Az MTA Pszichológiai Intézetében jelenleg az ELTE Etológiai Tanszékével közösen végzett, a csecsemők tárgykeresési viselkedését vizsgáló, játékos helyzetben történő tesztre keresnek vállalkozó kedvű babákat és mamákat.  A részvétel egyszeri, félórás elfoglaltságot jelent Budapesten, a XIII. kerületben egy előre egyeztetett időpontban.

Aggódó olvasóink megnyugtatására közlöm, hogy nemrég mi is részt vettünk egy ilyen kísérletben, mely során a gyermek remekül szórakozott. A kutatók gyakorlatilag itt a piros-hol a pirost játszottak vele, bár a csecsemők részére készült változat erősen le van egyszerűsítve, ugyanis nem három, csak két leborított pohár közül kell kiválasztania, melyik rejti a játékot.

A kísérlet menetét előre elmagyarázták (nekem, mert a gyerek csak vigyorgott), utána pedig elmesélték, milyen eredményre számítottak, mi történt, és ez miért jó nekik. A poént nem lövöm le, ha érdekesnek találjátok, vigyétek el a gyereket, ingyen van.

Jelentkezni Vándor Tímeánál lehet a 239-4683-as telefonszámon, vagy a timea@mtapi.hu címen, ő minden felmerülő kérdésre szívesen válaszol. Nem csak tízhónapos babák jelentkezését várják, hanem fiatalabbakat is, hogy majd behívhassák őket, ha elérik a megfelelő életkort.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.10.12 09:21:28Pregnasens

  Ha meg már amúgy is kísérletező kedvetekben vagytok, és éppen "élesben" dolgoztok a kistesón vagy akár az első gyerkőcön, akkor egy terhességi teszt tesztelésén is részt lehet venni! Az egyetlen magyar gyártású terhességi tesztről van szó, egy hónapig minden nap lehet tesztelni a gyártó kontóján, részletek a www.pregnasens.hu-n.

 • 2007.10.12 09:47:29Zsubi

  Nahát.. mindkét dolog tök jó! Egyenlőre az elsőnél maradunk, hisz egészen pontosan 9,5 hós a bébink. :)

 • 2007.10.12 16:35:10Popimami

  Jó, jó, jó, még egy hónap, és viszem Popit. Csak ne lenne olyan messze:(

 • 2007.10.12 20:50:10Pumatex

  Megyünk! :D Mi leszünk azok, akiket majd visszahívnak pár hónap múlva. :D

 • 2007.10.13 14:17:40Anyanyanya

  Ez tök jó dolog. Lehet, hogy mi is elmegyünk, csak kicsit messze van.

  De jó, Zsubival majdnem egyidős a manónk. Az én lányom is majdnem 9,5 hós. :)

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta