SZÜLŐSÉG

Babanapló: Lea kutyázik

2007. szeptember 10., hétfő 14:50

A héten több napot töltöttem a nagynénémmel és a kutya unokatesómmal, Mauglival. A konklúzióm az (ideje elkezdenem idegen szavakat használni, a koromnak megfelelően), hogy a kutyákkal sokkal könnyebb kommunikálni, mint a mamával meg a papával. Egyrészt Mau nem akar etetni és aludni, ami helyből jó pont. Másrészt nagyszerűen tud labdázni: a nagynénémtől gyorsan ellestem, hogyan kell elkérni tőle egy kézmozdulattal a labdát.

Katt!


Ezután csak elkértem, ő hozta, én meg eldobtam neki, és így tovább. Legjobban azt szerettük, amikor az asztalnál mindenfélét szétdobáltam és kiköpdöstem. Mindent fölevett a földről, és lelkesen várta a következő produkciómat. Aztán adtam neki az asztal alatt kenyérhéjat meg szőlőt, és mindent ügyesen elvett a kezemből. Végül még össze is puszilkodtunk, persze csak a nagyok távollétében.

 

Vasárnap megmutattak a papa családjának, mert már rég láttak. Csodálkoztak, hogy tudok járni meg beszélni, pedig igazán nem nagy cucc. A papa meg a mama nagyon kiöltöztettek az alkalomra. A teljes új őszi ruhatáramat rám húzták, és összeöltöztettek a papával, mert szerintük ez "cuki". Ezért terepzöld kordgyata és kapucnis tréningfelső volt rajtunk. Jelzésszerűen kaptam a hajamba egy zöld csatot, hogy kislánynak látsszak. A kiegészítők, ugye. Ja, és a mama túrt nekem pénteken a Ruhagalériában egy drapp pufimellényt, amiben extra divatos vagyok, na még azt is rámhúzták. Szerencsére a cipőtől eltekintettünk, mert akkor tényleg már mozdulni sem tudtam volna a sok hülye cucctól.

Egyébként most a mama gépeli az élményeimet, én meg bent torkom szakadtából üvöltök a papának, mert már megint aludnom kell. Ugyan már kétszer elaludtam, fél kilenckor a mamával, de amikor kiment, felébredtem, majd kilenckor a mama karjában újra, de amikor letett, felriadtam, és inkább meg akartam szökni, a mama meg besokallt, mert nagyon gyengék mostanában az idegei, és ennek már megint én iszom meg a levét. Ezért rábízta a papára, hogy hallgassa a sírásomat, pedig tudja, hogy nélküle úgysem alszom el. Nem értem, hogy lehetnek ilyen következetlenek és ostobák.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.09.10 15:10:42marcangoló

  Miért is villant be a Shrek 3. ennél az öltöztetős jelenetnél. :-)))))

  Nekem nagyon bejön a cuccod, Lea! (Szegény Banglát én is beöltöztettem az új őszi gönceibe tegnap. Úlláccik ez valami mánia a szülőknél.)

  Azért, remélem, már aludtál egy jót azóta. Sajnos ebben a kérdésben anyádat pártolom. Aludni kell. És akkor nem lesznek olyan gyengék az idegeink.

 • 2007.09.10 17:06:32boribon

  Lea, nagyon csinos vagy, és tényleg igazán csajos, hogy már csat is van a hajadban. Amúgy ez tényleg valami ragályos őszi kór lehet a lányos anyukáknál, mert a hétvégi vendégjárás alkalmából én is divatbemutatót tartottam zsenge korú sorstársaddal Borival.(Ő egyelőre rendkívül megértően kezelte a helyzetet. :-))

 • 2007.09.10 19:27:40jidele

  Dinának az egyhetes drámapedagógia tréning alatt kellett divatbemutatót tartania-hát, vért izzadtam, hogy minden nap csini legyen. Többet agyaltam az ő ruháin, mint a sajátjaimon

 • 2007.09.10 19:28:45jidele

  Lea te pedig igazán nagyon nőcis vagy az új ruháidban:)

 • 2007.09.10 20:27:10anyaallat

  nem ér nincs is kutyás kép! na ha lehetne feltölteni én tudnék olyat ahol a kicsiny a hatalmas állatot mássza!

 • 2007.09.10 23:52:01Paramami

  Szia Lea!  Ezeknek az anyáknak a mániája az öltöztetés! Anyukám folyton azt meséli a barátnőinek, hogy milyen jó, hogy engem öltöztethet, és hiába örököltünk RENGETEG, de tényleg RENGETEG cuccot a három fiú unokatesómtól (például 80-as nadrágból rögtön van 42, hogy miért, ne kérdezd), neki az nem elég, mert ő lányos cuccokba akar engem öltöztetni, ha elvisz a barátnőihez parádézni, és a kényelmes, kopott fiúcuccokat legfeljebb itthon hordhatom! Micsoda esztelen pazarlás, ha már mindenképpen költeni akarja a pénzt, venne inkább bébikaját nekem, mert baromira utálom, amiket ő kotyvaszt. Ma is körtés zöldborsópürét tömött belém, azzal a jelszóval, hogy ez mind a kertünkben termett, hát fujjjjjjjj!!! Egyébként ez még egy kicsit ízlett is, de ezt csak Neked árulom el, viszont a nagymami almája elmehet a búsba, sokkal finomabb a Hippé, az jól szét van főzve legalább, és olyan pépesre van darálva és úgy fel van vizezve, ahogy én szeretem!  Na jó hetet most is!  Blanka

 • 2007.09.11 17:26:40micisapka

  (off lesz de most láttuk a galaxis útikalauzt stopposoknak filmen, és a 42 az a végső válasz)

 • 2007.09.12 22:45:43panka

  Ti is össze szoktatok öltözni a gyereketekkel? :DDD Bár én továbbra is állítom, hogy nem szándékosan, csak mindig bizonyos színű napom van, és nem tudnék más színt fölvenni vagy ráadni a prüntyőre. (Csak akkor vagyok bajban, amikor már negyedszer bukja/kakilja össze magát egy nap és elfogy az adott szín).

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta