SZÜLŐSÉG

Hétvégi programajánló - esőűző fesztiválok

2007. szeptember 7., péntek 10:00

A hétvégén állítólag abbamarad vízözönszerű esőzés, direkt azért, hogy egy hét bezártság után végre kimozdulhassunk a csemetékkel. Budapest különböző kerületei kínálnak az iskola- és óvodakezdéstől elpilledt családoknak kimenős programokat.

A legviccesebb egyértelműen a Hajógyári-szigeten a Libero Családi Nap lesz, ahol az erre fogékony apák pelenkacserélő-versenyen vehetnek részt. Ebből is látszik, a nap célja a nemi sztereotípiák erősítése (az apák csak viccből pelenkáznak), de ha beleolvasunk nagyszerű reklámjukba, ez végképp egyértelművé válik: „Amíg a srácok - a teremtés koronái - a hatalmas focikapuban kapusként vagy csatárként gyűjtik a legtöbb kifogott lövést, vagy éppen ügyesen bevarrt gólt, az anyukák a lányokkal kézműves foglalkozásokon tölthetik el az időt, vagy a hennafestés rejtelmeivel ismerkedhetnek, és sminktanácsadáson vehetnek részt.”. Aki el tud vonatkoztatni a bugyutaságtól, annak a szokásos ugrálóváras-arcfestéses gyerekszórakoztató programokban lesz része – a kicsik élvezni fogják, ők úgyse tudnak olvasni.

A kicsi és kicsit nagyobb gyerekkel is rendelkező családoknak ajánljuk az I. Békás Piknik és Ártér Open Csocsó VB-t. A lényeg: Ártér Kultúrpark, szeptember 8-9, Római part, Királyok útja 225, óriás kivetítőn, bajnokokkal csocsózhatunk, míg sportkommentátor gyűri az időt maga alá. A kisebbeknek játszóház, Kaláka, Palya Bea és tényleg nagyon izgalmas programok. A legjobb a játék cserebere és bolhapiac, főleg a tárgytúltengésben szenvedő anyáknak. Csak nehogy nagyobb legyen a zsákunk hazafelé, mint odafelé.

A kőbányai Pataky Művelődési Központ Mesefesztivállal várja a legkisebbeket. Szombat délelőtt filmvetítések (Hófehérke, Csizmás Kandúr), majd beszélgetés az alkotóval, délután Harry Potter-kvíz és beszélgetés a fordítóval. Vasárnap egy csomó Disney-filmet nézhetünk meg. Mindkét nap lesz babakiállítás, könyvvásár, íjászat Legolassal, antik olvasószoba a könyvtárban, diafilm vásár, arcfestés, játékkészítés papírból és fonalból, és rengeteg egyéb különleges program. A Kőbányai Családsegítő játék- és könyvgyűjtést is rendez, tehát vigyük, amink fölösleges, ráadásul ha viszünk egy-egy játékot, ingyen mehetünk be a rendezvényre.

Aki nagy felvonulós, bográcsozós tömegrendezvényre vágyik, annak a Szeptemberfesztet ajánljuk, ahol több színpadon egyszerre folyik majd a bográcsgulyás és a Torres Dani, no meg a Levente Péter, lásd a részletes programot itt

Aki kevésbé a zene- és gyerekkulturális, mint inkább a mozgáskulturális cuccokra mozdul, az rögtön vegye útját vasárnap a Millenárisra, a IX. Női Mozgásfesztiválra. Középpontban az aerobik, mint női mozgásforma (ajaj, akkor én nem tudom, mi vagyok), de lesz gumiasztal, 3D-kerék (na ez mi lehet? Illletve hogy tudna egy kerék 2D lenni a mi 3D-s világunkban?), fitball, gerinctorna, nordic walking, kangoo, jump, rocketball, mászófal, darts, ergométer, labdás játékok, bocsa, frizbi, triski, petanque, népi játékok, flingó, intercross; (aki az összeset tudja definiálni, de becsszóra wikipedia nélkül, az kap tőlem egy zsákbamacskát). A gyerekeket addig be lehet suvasztani apuval a gyerekprogramokra, legalább titokban becsipszeznek, és még látványosabb lesz a különbség a kisportolt anyával szemben.

Ha ez a sok kultúrüledék hidegen hagy, viszont kisírtuk a szemünket Katica nagyszerű írásán, és szénné kommenteltük a posztot, akkor dobjuk be a gyerekeket a nagyihoz (illetve mit mondok, egy megbízható babysitterhez) és nézzük meg Martial Fougeron Kisfiam című filmjét a Cirkogejzírben fél háromkor, négykor, fél hatkor és hétkor. A műről annyit, hogy kitörni vágyó kamasz fiú és elnyomó anyai szeretet játssza benne örök konfliktusát.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta