SZÜLŐSÉG

Hanyatt vágja a babát az álom

2007. szeptember 6., csütörtök 11:20

Tekintsünk most el attól, hogy milyen szülő az, aki ahelyett, hogy a kiságyba helyezné a kölyköt, percekig veszi videóra, ahogy gyermeke a fáradtságtól ültő helyében próbál elaludni. Próbáljunk inkább arra koncentrálni, milyen édes a videón szereplő kisfiú, ahogy jobbra-balra dülöngél, miközben félig alszik már.Reméljük, kemény a feje, amely pont a szőnyegen kívül, a kövön csattan.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.09.06 11:49:18druantia

  Szegényke, ha jól láttam, még vissza is pattant. Én sajnos nem nagyon tudok elvonatkoztatni ettől a "milyen szülő az ilyen" témakörtől, úgyhogy nem is ragoznám.  Mindössze annyit tudnék felhozni a kamerát kezelő felnőtt mentségére, hogy vannak "hirtelen elálmosodású" gyerekek is. Az én gyerekem pl. éppen most aludt el az etetőszékben. Játszottunk, viháncoltunk, aztán ma már századszor kivittem a konyhába, hogy megpróbáljak beleimádkozni végre valami ételt.  A főzelék után felálltam, hogy kivegyem a pudingját a hűtőből. Amire visszafordultam, teljesen le volt csúszva és aludt. De azért voltak gyanús jelek, amiből sejteni lehetett, hogy itt nagy alvás lesz (csak én azt hittem, ebéd után): szokatlanul engedelmesen nyitotta a száját minden falatnál, nem követelt ordítva semmit, és be is volt lassulva egy kicsit.  De azért én nem venném videóra, ahogy szédeleg az álmosságtól majd odakoppan a feje a padlóhoz. Ez simán gyerekkínzás. Nem valami jó poén. De a baba tényleg nagyon aranyos.

 • 2007.09.06 12:17:10Borcsika

  Legalabb egz parnat tettek volna a hata meg a feje ala, hogy ne koppanjon a kis bucija. Nem ertem, hogz emberek mit talalnak viccesnek ebben. A kissrac nagyon cuki, de soha nem tennem ki ilyennek a gyerekemet

 • 2007.09.06 12:19:04mamafáni

  Az ovinkban volt egy kislány, aki szintén képes volt elaludni ebéd közben (5 éves) , úgyhogy mindig külön figyelni kellett, hogy ő extra gyorsan megkapja az ebédjét, mert különben belebukott arccal a tányérba. Így kialakult, hogy mire a többi 25 megkapta a másodikat, addigra Laura már az igazak álmát aludta -az ágyában. ( de tényleg résen kellett lenni)

 • 2007.09.06 14:52:23Guruljka

  mamafáni, most megijesztettél. Az én Kicsim rendszersen belealszik az ebédbe. Időnként tényleg úgy kell elkapni a homlokát. Szal ez 5 éves korig megmaradhat????????????

 • 2007.09.06 16:03:50anita79

  A babócák sok mindent kibírnak amire mi nem is gondolnánk, de ez durva. Számomra ez nem volt vicces. Sose tudtam megérteni az idióta apámat amikor ezek a home videók mentek a tv-ben, olyan jókat szokott röhögni a gyerekbaleseteken, hogy csak na. Engem meg evett a méreg, hogy ha velünk történne olyan amit lát akkor is így röhögne e? Hát rá kellett jönnöm, hogy igen. Szóval nem tudom, hogy ezen mit esznek az emberek.

 • 2007.09.06 21:53:27anyaallat

  hát szerintem se lehet elvonatkoztatni. ráadásul nem azonnal aludt el, lett volna ideje ágyba tenni videozás helyett. az ilyen szülő egy tukkó paraszt

 • 2007.09.07 06:28:18Magdus_

  Hasonló jelenetet a kisfiam szokott produkálni az ágyában, vagy a mi ágyunkon amikor erősen küzd az elalvás ellen. Mindegy hányszor fektetjük le ilyenkor, valahogy mégis felküzdi magát. Párom szokta ilyenkor mondani: "Apa mágnest tett a pokróc alá", mert a kis buksija néha érinti a pokrócot, de akaratereje azért erősebb a lentmaradásnál. Egyszer párom megszámolta hányszor sikerült felállnia, mire végre elszundikált: 40szer! Szerencsére ez azért ritkábban fordul elő, betudjuk annak, hogy most kezdi igazán felfedezni a világot (8hónapos) és semmi izgiről nem akar lemaradni :).  Egyébként pedig csatlakoznék az előttem szólókhoz: a babuci tényleg aranyos, de a szüleiről nagyon nem mondható el ugyanez :(. Ha már annyira fel akarták venni, legalább az ágyukra tehették volna...

 • 2007.09.08 11:54:40R.

  Amikor még Pancsi nem ült biztosan mi is néha gonosz módon játszottunk vele "postabank macisat", de mondjuk csak a puha kanapén.

  Ez így tényleg durva!  Mostanában azt figyeltem meg a lányomon, hogyha fáradt akkor előbb nyügi van, aztán ha megkapja a cumiját köbö 20 másodperc után alvás. Ma pölö az apja ölében aludt el, aki arra várt, hogy befejezzem a mosogatást és jöjjek lefektetni a lányzót....

 • 2007.09.09 17:05:07Eledh Laure

  jujj... ez rémes volt, nem is tudom, minek néztem meg...  amúgy Anyum meséli mindig, hogyan próbáltam kikerülni a délutáni alvást. Amikortól tudtam ülni, akkor ha lefektettek, bekúsztam a kiságy sarkába, beültem szemben a rácsnak, és ha elaludtam, koppant a homlokom, amire felébredtem. Utáltam aludni...  Persze azóta már minden perc alvásért ölni tudnék... :-))))

 • 2007.09.09 18:05:04Pimpi

  A baba aranyos, de a szülőket nem értem, hogy hogy képesek ilyenre, szegény babuka feje mekkorát koppant...

 • 2007.09.29 01:45:24weeyoulee

  háát, érdekes...meert persze, édi a baba ahogy dülöndél, de hogy nem kapták el, mikor kidőlt..ja, párna vagy bármi puha felület nem ártott volna a gyerek mögé.

  Amúgy ilyesmit élőben is láttam, írtó édi volt, igaz, az akkor egyéves delikvens etetőszékben ült az asztal mellett és a két kezét az asztalon nyugtatta, dülöngélt, próbált egyenesben és ébren maradni, de aztán csak elnyomta végleg az álom és szép lassan az asztalra bukott a feje..még jó, hogy ott volt a két kis puha-pufók keze. :-)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta