SZÜLŐSÉG

Lea macskafüleket húzgál a tengerparton

2007. augusztus 16., csütörtök 08:09

Kedves Olvasóim, kicsit megvárakoztattalak Titeket, ugyanis nyaralni voltam. De nem ám holmi kis balatoni tötyögésre kell gondolni. Repülőre ültettem a mamát és a nagymamát, és elmentünk megnézni a tengert, amíg a papa eltölti 99-105-ik napjait a Sziget nevű helyen, ahol tavaly én is meghallgattam pár koncertet, és ha nagy leszek, majd visszanézek.

Most viszont inkább világot láttam, és elmondhatom, hogy szuper volt. Horvátországban a legjobban az tetszett, hogy rengeteg galamb és macska van az utcán, és amikor a mama már nem bírt tartani, hogy ne ugorjak ki a kezéből, akkor lemehettem a földre, és rohangálhattam utánuk. Sajnos, még nem vagyok elég gyors, ezért csak egyszer-kétszer sikerült egy-egy alvó macska fülét meghúznom, de erre azok is rögtön elszaladtak. Minden este megkergettem azért a szállásunk közelében lakó macskacsaládot a felnőttek legnagyobb örömére, a szállásadó amúgy sem takarított a ház előtt, így ezzel megoldottam a feltörlést is.


A másik fontos különbség Budapest és Dubrovnik között az, hogy amerre mi jártunk, ott nem jártak autók, ezért lemehettem a földre, és négykézláb mászkálhattam, amennyit csak akartam. Ráadásul ezek a dalmátok nem voltak olyan unalmas népek, mint a pestiek, hogy mindent csak laposra építsenek, hanem az egész város tiszta lépcső, úgyhogy kedvemre lépcsőzhettem naphosszat, a többi lépcsőző legnagyobb mulatságára. Ennek ellenére ritkán fáradtam el, úgyhogy nem sokat aludtam. Szegény mama, néha kicsit sajnálom, anynira akaratos, egy csomószor kiabálnom kell vele, hogy hagyja csinálni, amit akarok. Ő nem szokott kiabálni, csak Szörnyeteg Lajosnak és hisztigépnek hív, meg letesz a földre, ami elég rossz, de elengedem a fülem mellett a szavait, tudom, hogy nem gondolja komolyan, meg aztán végül csak megállapodunk valamiben.

Persze turistához illően ettem a helyi ételekből is: a sós-túrós rétes nagyon bejött, a pizzatésztát is nagyon tudják, a fagyitölcsér a szokásos, a szőlőből az apró, lila olyan jó volt, hogy röhögve csapkodtam a térdemet, miközben ettem, a füge viszont, amiből a mama napi fél kilót benyomott, szerintem túl édes és undorítóan néz ki. A legjobb, hogy rájöttem, hogy tudom a nyelvemmel kitologatni azsámból a fölösleges kaját, úgy is mint alma- és szőlőhéj, és így könnyen megszabadulok a fullasztó falatoktól, a mamának nem kell a számban kotorásznia, amit egyikünk sem szeret, és még vastagabb rétegben beterítem a földet magam körül kajadarabokkal.

Végül pár szó a tengerről: hát mit mondjak, sós, hideg és hullámzik. Egy dolgot tudok a javára írni, hogy tele van szórva apró sós golyókkal a partja, csak valamiért a mama nem akarta hogy a számba vegyem őket, de aztán amikor látta, hogy nem nyelem le, csak nyolgatom, akkor egy idő után megtört. Lehet a golyókat dobálni meg vödörből ki-bepakolni is, szóval ez elég jó. Meg tele van labdázó, izmos, lesült csávókkal a víz, és őket is elbírtam nézni órákig a mamával. Még jó, hogy a papa nem volt ott. Bár lehet, hogy észre se vette volna, hova nézünk, annyi bikinis csaj volt. Tiszta Riviéra.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.08.16 08:21:09levendul

  vagyúgy, nyaralás  már hiányzott az eheti betevő :) • 2007.08.16 08:33:27papirbirka

  Szia Lea, gratulálok a világutazónak.

  Jöhetnél hozzánk is szomszéd macskát kergetni, kezdenek elszemtelenedni, a kolleginád meg csak megjegyzi, hogy már megint nálunk fekszenek, de nem hajlandó megijeszteni (bocsánat megsimogatni) őket.

  Érdekelne még ez a sós rétes dolog mert két hét múlva mi is megyünk, ja és tényleg sok a szúrós tengeri csillag, kaptál gumiszandált a mamától, vagy ez megint csak túlparázás?

 • 2007.08.17 06:51:56hanna

  Szia!

  A sós rétes nagyon fincsi, az a neve, hogy burek si sirom. Nem egészen olyan, mint a mi rétesünk, de hasonló, és minden pékségben volt. A gumiszandállal meg az van, hogy ahol mi voltunk, ott alig hordták, de nekem nagyon szúrta a lábam a kavics, a Lea meg alig ment be, csak a szélén üldögélt, bent meg ugye nem ér le a lába, meg állni se tud még mindig egyedül, úgy hogy nála nem kérdés. Szerintem praktikus a gumiszandál, mert bár itt nem voltak tengeri izék, mert ez eléggé kiépített, de a tesómék ahol voltak, ott mindig volt midnenféle, és ők mindig hordtak is. Ott helyben is lehet venni, de meglepően drága minden - gondolom a turisták miatt, meg ez a Dzubrovnik elég felkapott helynek tűnt, rengeteg amerikai, francia és olasz volt, akiknek valszeg több pénzük van, mint az északibb részek k-európai turistáinak.

 • 2007.08.17 08:18:44papirbirka

  köszönöm hanna!

 • 2007.08.17 11:08:24anyuska

  Sziasztok,mi Splitbe járunk rendszeresen,ott van egy tengerparti apartman,ami nagyon szuper!Igaz,idén kihagytuk,mert a kicsi 4hós,de a család(anyósomék,sógoromék,barátok,nagyfiam)pont most vannak ott,nagyon jól érzik magukat,az idő is szuper!Onnan Omisba,és Makarskába szoktunk átmenni strandolni,de a ház elötti tengerpart is jó.Az egész családnak van gumiszandija,amit Omis kivételével(ott nagyon apró kavicsos)mindenhol hordunk.Jobb az óvatosság.Sokszor tervbe volt már Dubrovnik,de valahogy még sosem értünk oda,de ami késik,nem múlik!Horvátország gyönyörű,mi imádjuk!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta