SZÜLŐSÉG

Sziget: őrző-védők üzletelnek a csúszdán

2007. augusztus 11., szombat 14:02

A Sziget harmadik napjára eltűnt a por, helyette sárban dagonyázhattunk, miközben bezsebeltük az elismerő pillantásokat, amiért két kisgyerekkel mertünk kimenni a rendezvényre. Akadtak persze, akik sajnálkozva súgtak össze mögöttünk.

Klikk!

Talán csak én vagyok ennyire perverz, hogy egy két és fél és egy majdnem ötévessel jelenek meg a Szigeten. A délelőtti órák ellenére kisgyereket most sem sokat láttunk, pedig ilyenkor a híresztelésekkel ellentétben nincs nagy zaj. A lányaim tátott szájjal szemlélték a sok ébredező, álmos szemű szigetlakót, amint a játszótér melletti vízcsapnál álltak sorba, és mosták a fogukat vagy borotválkoztak.


A kölykök a nagy játszótéren lefárasztották magukat és a nagypapit is, aki elkísért minket gyereket őrizni. Az őrzésből közös csúszdázás és mászókázás lett, majd mikor kifáradtak, a Vándor Vurstli helyszínre vonultunk át családilag, s amíg a lányaim a játszósátorban elfoglalták magukat, addig a nagypapival nyugiban megittunk egy pohár jéghideg sört, és azon tanakodtunk, vajon megint miért nem látunk gyereket kint?

Persze könnyen beszélek, a gyerekek fáradtságból fakadó hisztijeit sokkal könnyebben viseltem el, tudva, hogy este visszamegyek a színhelyre barátokkal és akkor a magam ura leszek. Így pedig hagytam, hadd irányítsanak ők. Így jutottunk el korongozó sátorba, túró rudit venni, célba dobni, lufira vadászni és még táncra is perdültek, mikor egy zenés helyszínre érkeztünk, ezzel pedig nagy sikert arattak.

A kisebbeknek való játszótéren a Sziget őrző-védői üzleteltek gyanús dolgokkal, mindezt a gyerekcsúszdán ülve tették, csak sokára vették észre magukat és engedték át a terepet a gyerekeknek.

Nézze meg képeinket!

A babakocsi elengedhetetlen a nagy távolságok megtételéhez, a háromórás szórakozás után mindkét gyerek annyira elfáradt, hogy egyszerre ültek be a kocsiba, és a hazautat csendes szemlélődéssel töltötték. A nagyszülők elmondása szerint este nem kellett őket sokáig altatni.

Mosdóügyben legnagyobb meglepetésünkre nem történt változás, a harmadik napon is ugyanolyan tisztaság fogadott minket, mint először, és a szigeten szétszórt szemét mennyisége is elviselhető.

Továbbra is azt mondom, hogy a Sziget nap közben gyerekkel is élvezhető, és ha a szülők olyan szerencsés helyzetben vannak, hogy estére meg tudják oldani a gyerekfelügyeletet, akkor olyan buliban lehet részük, amit nem fognak elfelejteni. Például hajnal kettőkor sétálnak haza kézen fogva a monszunesőben...

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.08.11 14:55:14mumpic

  Hát nem szeretnék én lenni az agresszív kismalac, de a szigetről szóló cikkek száma messze meghaladja a tűréshatáromat.

  Eleve csak a pesti kisgyerekeses szülők mehetnének ki, de biz nem ez az első írás amiből az derül ki, hogy ők sem teszik. Vidékről felutazni + 2x8000 Ft-ért jegyet venni csak akkor érdemes, ha

  1) veszett gazdag vagy

  2) pesten lakik a nagyi, akinek este le lehet passzolni a porontyokat amíg visszamész bulizni.  Tényleg nincs semmi más program mostanában Pesten amíről írni érdemes?

 • 2007.08.11 16:25:52Hicudzsi

  Mumpic!

  Egyetértek.

  Itt lehet tájékozódni egyébként:

  www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=Kalender  Vagy www.csaladinet.hu/hirek/szabadido/programajanlo_csaladdal_gyerekkel/

  esetleg:

  gyerekprogram.lap.hu

  :)  Én innen szemezgetek mostanában :) • 2007.08.11 17:43:50Tünde

  Mumpic, Hicudzsi: minden pénteken írunk hétvégi programajánlókat, nem csak pesti gyerekprogramokkal. Most épp Sziget van egy hétig, amelyről minden nap írunk beszámolót és ajánlót.

  Emellett megtaláljátok a napi 2-3 posztot, ami egy nap lenni szokott, ez csak a rádaás.

 • 2007.08.11 18:57:35Hicudzsi

  Tünde!

  Ne haragudj, szoktam olvasni a programajánlókat, de pl. a múltkor be lett harangozva a Kőktánc amiről úgy tudtam nyáron nincs, mivel Kata barátnőmet nem értem el, ma sem tudom van-e vagy nincs :)  Reménykedem benne, hogy nemsokára más programokat is teszteltek majd gyerekkel, - mert mindig érdekes olvasni - csak ez a Sziget-dolog már nekem is sok.

 • 2007.08.11 19:34:20eszter

  a képek nagyon helyesek!

 • 2007.08.12 11:03:46anyuska

  Nagyon jók a képek,és én csak irigykedem innen a messzi távolból,hogy nem jutok ki a szigetre a két gyerkőcömmel!!

 • 2007.08.12 17:46:38Kismókus

  Tunde, nem kerdeztek ra a gyerekeid, hogy a sok-sok bacsi miert olyan furcsa? (A masnapossag nem tunt fel nekik?)

 • 2007.08.12 17:51:29Tünde

  Kismókus: nem tűnt fel nekik, maximum annyi, hogy álmosak. :) (Nem mondhatni ingerszegény környezetnek a helyet, sok minden másra figyeltek...)

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta