SZÜLŐSÉG

Kötelező a napszemüveg egy ausztrál iskolában

2007. augusztus 1., szerda 11:19

Napszemüveggel egészült ki a diákok kötelező egyenruhája egy ausztrál iskolában szemük védelme érdekében, írja az MTI. Természetesen csak a szabadban kell felvenniük a gyerekeknek, a tantermekben nem. Az egyenszemüveg hatéves kortól kötelező, de nem okoz gondot viselete az iskola legkisebbjeinek sem a játszótéri hancúrozásban.


Az iskola Sydney-ben található, Új-Dél-Wales állam fővárosában, és az állam oktatási minisztere fontolóra akarja vetetni a kormánnyal, hogy minden általános iskolában kötelezővé tegyék az ultraibolya-sugárzástól védő napszemüveget.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.08.01 11:56:03kn

  gondolom arra is ügyelnek, h tényleg uv-szűrős legyen a szemüveg, különben többet árt, mint használ.

  hát nagyanyáink idejében ez sem volt probléma, most meg foglalkozni kell vele, főleg a déli féltekén, ahol rosszabb a helyzet ózonpajzs-ügyben. de reménykedjünk a javulásban!

 • 2007.08.01 12:04:02B-

  Ma már a kínai napszemüvegek is szűrik az UV-t (jó kérdés persze, hogy meddig). Úgy tudom, hogy Mo-on boltban csak UV-szűrőset lehet forgalmazni.  Egyébként a Vision Expressben ingyen bemérik.

 • 2007.08.01 12:12:52kn

  akkor ezek szerint hihetek a kis matricának a lencsén? valahogy olyan érzésem volt, h a cora 4-500 Ft-os gyerekszemüvegei kínából nem a legmegfelelőbbek. de jó hír, ha nem forgalmazhatnak másmilyent.

 • 2007.08.01 14:21:56B-

  A trükk ott van, hogy az eladás pillanatában még szűri. A kérdés az, hogy bevonat van-e rajta, vagy az anyaga szűri a sugarakat, mert a bevonat a karcolódással, fürdőzéssel (napolaj, szappanos vagy tengervíz stb hatására) szépen lekopik.  Az olcsó napszemüvegek ezen kívül nem mindig teljesen simák, ha van egy kis görbület a lencsében, az már torzít, és az se tesz jót.  Úgyhogy senkit nem bíztatok az olcsó szemüvegek megvételére, viszont ha sikerült otthonhagyni a minőségi napszemüveget az egy hetes tengerparti nyaraláson, egy hétre nyugodtan lehet venni (boltban, nem a piacon vagy árusnál!!) olcsóbbat is.

 • 2007.08.01 22:18:41glad az egyetlen

  Nagyon okos dolog.

  Amúgy nem meglepő hogy az egyik Mo-on vásárolható gyerek napszeműveg cég terméke is ausztrál.  Pont a napokban láttam hogy egy anyuka tologatta szük egy éves gyerekét a kocsiban. A gyerek honyorgot ezerrel, anyukának meg kijár a napszemüveg.

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta