Aludni csak kényelmesen lehet?

Bár feltettünk már a Porontyon alvással kapcsolatos kérdést, most más nézőpontból vizsgálódunk durmolásügyben. A legtöbb szülő inkább felébreszti gyermekét, minthogy a kocsiban hagyja, akár öt percre is, de mi a helyzet, ha a poronty mellettünk szunyókál el ugyan, de nyakatekert pozícióban? Heti kérdés.

A minap komoly dilemmát okozott két és fél éves lányom, aki a Balaton partján egy nyugágyon úgy aludt el hason, hogy pelenkás hátsója az égnek meredt, lábai teste alá gyűrődtek, mindemellett félig lelógott a fekhelyről. Sajnos a különleges helyzet ellenére (sosem aludt még el máshol a saját ágyán kívül) annyira megsajnáltam, hogy megpróbáltam feltenni az ágy közepére, „rendes” alvó testhelyzetbe, nehogy szegényke elgémberedjen.


Természetesen a gyerek megriadt, felült, de akármilyen fáradt volt, nem tudtam visszaaltatni. Az a gyanúm, hogy ha hagytam volna a kényelmetlennek látszó pozícióban, édesdeden aludt volna legalább fél órát. Ez idő alatt homokozhattam volna a nagyobbik lányommal, vagy olvashattam volna néhány oldalt, így viszont megszívattam magam is és a gyereket is, aki természetesen borzasztó nyűgös maradt az álmosságtól.

Ti „megigazítjátok” a gyereket, ha nem alvópozícióban szenderedik el?
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek