SZÜLŐSÉG

Hétvégi programajánló - szigetek és hidak

2007. június 29., péntek 08:30

Eheti ajánlónk a Dunára összpontosít: a két szigetet és a Lánchidat ajánljuk. Akár felváltva is.

A Lánchíd két végében lesz a Budapesti Búcsú, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt rengeteg programot kínálva. Idén a Budapesti Búcsú programja a színházművészet köré szerveződik. Szemezgettünk a programból, pár gyereknek-felnőttnek élvezetes darabot: szombaton kettőkor a budai oldalon a Szeleburdi Meseszínháztól Pampalini Afrikábant adja elő, majd öttől a Karaván Família koncert játszik cigányzenét.A pesti oldalon tizenegytől a Budapesti Utcaszínház a Lúdas Matyival, majd négytől a Kolibri Színház a Macskák társasága című gyerek-musicallel lép fel. Vasárnap a pesti oldalon kicsit nagyobbaknak tizenegytől a Budapesti Utcaszínház Molieretől a Dandin, a megcsúfolt férjet játssza, és mindenkinek nagyon ajánlom az egyik legérdekesebb hazai társulat, a Maladype Akropolisz című darabját: gyönyörű látvány, nagyszerű ötletek, egyedi mozdulatszínház. A Budapesti Búcsú hagyományos záró programja a Budapesti Fesztiválzenekar koncertje. Idén még a szokásosnál is populárisabbra vették a figurát, keringő-est lesz, afféle klasszikus slágerrádióra számítsunk, de legalább várhatóan kiváló előadásban.

A Margitszigeten a Nemzetközi Duna Nap alkalmából 4 állomásos ÉlőDuna hétvége elnevezésű rendezvény-sorozat lesz, melynek első helyszíne 2007. június 29-01 között a margitszigeti Nagyrét, ahol ismeretterjesztő és szórakoztató családi programokkal várják a pihenni vágyókat péntektől vasárnapig, délelőtt 10 órától este 20 óráig. A Duna természetes élővilága iránt érdeklődőket várja az az óriási virtuális akvárium, melynek belsejében a látogatók testközelből, életnagyságban ismerhetik meg a folyó őshonos halait. (Azért gondolom megfogdosni nem kell/lehet őket.) Ott lesz a Magyar Víziközmű Szövetség Infobusza is, melyben a gyerekek-felnőttek többek között a háztartásokban elhasznált víz útjáról, a szennyvíztisztítás folyamatáról tájékozódhatnak.  Mindezeken felül a felnőtteket az ÉlőDuna Napozóban nyugágyakkal, míg a gyermekeket játszóházzal várják, ahol különféle kézműves mesterségeket próbálhatnak ki.

A Hajógyári Szigeten a szokásos Gyereksziget lesz, ezen a hétvégén is számos jó programmal. Ha nagyobb gyerekkel ellátott szülő lennék, én a Bartók Gyermekeknek című művéből készült táncelőadást választanám szombat délben (de mi lesz az ebéddel?) A két felnőtt szereplő egy kisfiú és egy kislány játékát bontja ki, a darabok hangulatát követve élő zongora kísérettel. A gyerekek játékában egyszerű tárgyak - székek, kendők, seprű - épülnek be. Az elmélyült játék, az önfeledt fogócska, a sértődöttség, a kibékülés útján eljutnak a menyasszony és a vőlegény örök hűségéig, és a végén a lakodalmi vigasságig. Ha mégis inkább tele hassal ülnénk a színházba, akkor kettőtől a Nap Színház: A favágó lánya című mesejátékára is kimehetünk. Vasárnap tizenegytől az Artistaképző növendékei mutakoznak be, délután négykor pedig Kaláka koncert lesz.

A víz témájára lesznek izgalmas programok a Marczibányi Téri Művelődési Központ sátrában. Címe: Csak ússzuk meg szárazon! Szent Péter napját lehet majd megöünnepelni, aki a halászok védőszentje. A nap verse Szilágyi Ákos: Pacahal-a (nagyon vicces, különösen a szerző előadásában, aki a látszattal ellentétben komoly ember is.) A nap képe Joan Miró: Éneklő hal című nyomata, ami szintén jól hangzik, nem beszélve a folytatásról, mert a gyerekek Pacalényeket alkothatnak, de ha nagyon szeretnénk, biztos minket is engednek játszani kicsit. A népi vizes játékok, a tengerlabirintus és az esőbot pedig nagyon rejtélyesen hangzik, én megnézném mit takar.

(Most akkor azt hiszitek, víz-fetisiszta vagyok, hogy mindig csak a vízről írok? Hát nem, csak nyár van, de azért ez nem lehet véletlen. Majd megkérdezem az analitikusomat.)

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta