SZÜLŐSÉG

Ágyékon találni apát

2007. június 18., hétfő 08:31

Mi történik, ha egy éppen csak tipegő gyermek kezébe seprűnyelet, botot, ne adj' isten, baseball-ütőt adunk, és bekötjük a szemét, majd megkérjük, hogy találjon el egy felfüggesztett ajándékcsomagot? Nagy vidámság, majd sírás-rívás, gyakran a hülye felnőttek részéről.


A Poronty ezúttal egy kedves mexikói hagyománnyal ismerteti meg olvasóit, az aztékoktól származó, majd a katolikus egyház által is átvett, manapság azonban főleg születésnapi ünnepségeken alkalmazott piñatáról van szó.

A spanyol piñata szó az olasz pignattából származik, mely fenyőtoboz alakú agyagedényt jelent. A piñaták hagyományosan ember- vagy állatfigurákat formáznak, és könnyen elpusztítható anyagból: papírmaséból, szalmából, agyagból készülnek, belsejüket cukorkákkal és játékokkal töltik meg. Mostanában persze divatosak a versenyautót, dinoszauruszt vagy éppen Transformers-figurát formázó piñaták is.Az ünnepség során a bekötött szemű gyerekek egymás után próbálkozhatnak a fáról vagy mennyezetről lelógó piñata elpusztításával: akinek sikerül, azé lesz a benne található sok finomság és játék. Amint azonban a videóból is kitűnik, bekötött szemű gyerek kezébe botot adni korántsem veszélytelen mulatság.

Miután a lufigyárosok és virágboltosok nemzetközi összeesküvése sikeresen meghonosította idehaza a Valentin-napot, a Poronty szakértői a piñata hazai térhódítását prognosztizálják.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.06.18 08:52:15Miss Marple

  Világ barmai, egyesüljetek! Nem kéne inkább borotvát adni a kezükbe? Esetleg élő állatot felkötözni? Mindenki megérdemli a tökön vágást, aki ilyen ostoba játékkal szórakoztatja a gyereksereget.

 • 2007.06.18 08:55:12Eledh Laure

  Ehhehe, azért a csaj hatalmas, amikor püföli egy seprűvel a falat!!!!

 • 2007.06.18 09:18:33Borcsika

  Nagy az Isten állatkertje!

  Most mért kell ez? Hajrá, előre a hülyeség útján. Mért kell a gyereknek is idiótának lenni csak azért, mert a szülője az? Ezt sose értettem. Én egyáltalán nem tartom viccesnek, és nem azért, mert nincs humorérzékem, hanem mert ez egy baromság.

 • 2007.06.18 09:23:03madbal

  Gyermek általi sérüléshez nem kell pinyata, elég a gyermek maga.

 • 2007.06.18 09:53:52Xmas

  Szerintem had jöjjön. Az az apuka, aki mindenféle veszélyes ütlegelő szerszámokat ad a gyereke kezébe, megérdemli, hogy a gyereke megfossza az újabb utódnemzés lehetősétől.  Ez valójában az evolúció egyik útja. A buták remélhetőleg kevesebb utódot nemzenek...

 • 2007.06.18 11:45:38Tori

  Mi még sose kötöttük be a gyerek szemét és mindenféle ütőket se adtunk a kezébe, Apa csomagja mégis elszenvedett már néhány támadást. Leggyakoribb az, amikor hátulról, a hóna alatt fogva próbálja megemelni a gyereket, nevezett pedig vadul és váratlanul kapálódzni kezd a lábával. A sarokkal érkező ágyékrúgás akkor is baromira fáj, ha nincs rajta cipő. Osztom madbal véleményét: ha van gyereked, akkor is kapsz ágyékrúgást, cicibe könyöklést, orron fejelést, ha öt diploma virít a falon.

 • 2007.06.18 12:07:36Borcsika

  Hajjaj! Nálunk a gyermek most nőtt meg akkorára, hogy a kobak pont ágyékmagasságban van. A 7végén több esetben is előfordult, hogy a KisPasi csak mert imádja az apját, megidult felé, és egy erőteljes fejbiccentéssel okozott a Papának néhány perces könnyes elmélyülést. De kaptam már én is olyat a cicimbe, meg a hasamba tőle, hogy könnybe lábadtak a szemeim. Nekem ezzel nincs is bajom, csak az zavar ebben a fenti sztoriban, hogy tanítják a marhaságot a gyereknek, holott alapból beléjük van programozva.

 • 2007.06.18 12:30:54ErrorFlynn

  hát, talán, ha már az aztékok is csinálták, akkor pár apusajgás igazán nem nagy ár a hagyomány megőrzéséért :-)

 • 2007.06.18 13:12:27Erin

  Hol vannak ma az aztékok? Lehet, hogy ez is hozzájárult. :)

 • 2007.06.18 13:58:52B-

  Bevallom, meg se néztem. Nálam azok a családi videók ütik ki a biztosítékot, ahol valaki megsérül, fájdalmat érez vagy megalázó helyzetbe kerül. Tehát a babahányás jöhet, ha se a babát, se a fogadó személyt szemmel láthatólag nem zavarja, de a tökönvágás NEM. Nem is értem, hogy lehet az ilyenen vigyorogni, én rosszul leszek az ilyesmitől. A másik, amit sosem értettem, hogy hogyan lehet nevetést alájátszani olyan felvételnek, amin valaki a gerincére esik? Egy életre lebénulhat, haha :-(

 • 2007.06.18 15:29:42másutt

  En kaptam ilyet egyszer (pinata).

  Abszolut artalmatlan dolog, altalaban kinn kell hasznalni a kertben.

  Sok szulinapi party-n voltam, ahol ilyen volt es egy serulest sem lattam.

  A gyerekek imadjak, amikor vegre kireped a butasag es kihullanak belole a csokik.

  Szerintem minden orszagban lehetne a buta helyi nepi szokasokrol csinalni hasonlo videot. Pl. Magyarorszagon a husveti locsolkodas alatt, kolnivel jol szembespricceloset (olyat lattam mar) vagy 'karacsonyfa papara dol mialatt disziti'.  En is B-vel vagyok. Mi abban a vicces, ha valaki megserul????

 • 2007.06.18 19:38:44marywolf

  Szerintem ritka nagy marhaság, de hát akinek tetszik, az csak csinálja. Ja és dudgig van édességgel, remek, fogkrémet még senki sem tett bele, vagy a fogorvos telefonszámát?  A "vicces" videók egy egy fajtája nálam is mindent elsöpör, iszonyatosan ki tudok akadni, amikor olyan videókon röhögcsél a jónép, amikor gyerekek ijednek meg, vagy esnek hatalmasokat, meg B- vel is totál egyetértek, meg a reakciójával haha:-(

 • 2007.07.28 10:55:40Annnicsaj

  Sziasztok!

  Nővéremnek a 21. születésnapjára szeretnék egy pinatat beszerezni. De ezt hol lehet? Valaki tudna nekem segíteni?

  Köszönöm!

Blogok, amiket olvasunk

OTTHONTÉRKÉP Ide költözött az Obama család a Fehér házból

Ízlés és pénztárca kérdése, hogy sokalljuk-e azt a 8,1 millió dollárt, amit a volt amerikai elnök és felesége kifizetett azért a washingtoni házért, amiben január óta lakik. Az mindenesetre biztos, hogy az új otthon felettébb impozáns.

MÁS TÉSZTA Alakbarát palacsinta

Van egy jó ötletünk, hogy jutalmazd meg magad egy isteni reggelivel, ami ráadásul még nem is terhelő, hiszen javarészt egészséges, izomépítő fehérjéből van.

STÍLER Csúcstechnika a tökéletes bikini titka

Ha jól választunk, és esetleg hajlandóak vagyunk egy kicsit többet költeni, sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Lássuk, milyen a jó bikini!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta