SZÜLŐSÉG

Ágyékon találni apát

2007. június 18., hétfő 08:31

Mi történik, ha egy éppen csak tipegő gyermek kezébe seprűnyelet, botot, ne adj' isten, baseball-ütőt adunk, és bekötjük a szemét, majd megkérjük, hogy találjon el egy felfüggesztett ajándékcsomagot? Nagy vidámság, majd sírás-rívás, gyakran a hülye felnőttek részéről.


A Poronty ezúttal egy kedves mexikói hagyománnyal ismerteti meg olvasóit, az aztékoktól származó, majd a katolikus egyház által is átvett, manapság azonban főleg születésnapi ünnepségeken alkalmazott piñatáról van szó.

A spanyol piñata szó az olasz pignattából származik, mely fenyőtoboz alakú agyagedényt jelent. A piñaták hagyományosan ember- vagy állatfigurákat formáznak, és könnyen elpusztítható anyagból: papírmaséból, szalmából, agyagból készülnek, belsejüket cukorkákkal és játékokkal töltik meg. Mostanában persze divatosak a versenyautót, dinoszauruszt vagy éppen Transformers-figurát formázó piñaták is.Az ünnepség során a bekötött szemű gyerekek egymás után próbálkozhatnak a fáról vagy mennyezetről lelógó piñata elpusztításával: akinek sikerül, azé lesz a benne található sok finomság és játék. Amint azonban a videóból is kitűnik, bekötött szemű gyerek kezébe botot adni korántsem veszélytelen mulatság.

Miután a lufigyárosok és virágboltosok nemzetközi összeesküvése sikeresen meghonosította idehaza a Valentin-napot, a Poronty szakértői a piñata hazai térhódítását prognosztizálják.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.06.18 08:52:15Miss Marple

  Világ barmai, egyesüljetek! Nem kéne inkább borotvát adni a kezükbe? Esetleg élő állatot felkötözni? Mindenki megérdemli a tökön vágást, aki ilyen ostoba játékkal szórakoztatja a gyereksereget.

 • 2007.06.18 08:55:12Eledh Laure

  Ehhehe, azért a csaj hatalmas, amikor püföli egy seprűvel a falat!!!!

 • 2007.06.18 09:18:33Borcsika

  Nagy az Isten állatkertje!

  Most mért kell ez? Hajrá, előre a hülyeség útján. Mért kell a gyereknek is idiótának lenni csak azért, mert a szülője az? Ezt sose értettem. Én egyáltalán nem tartom viccesnek, és nem azért, mert nincs humorérzékem, hanem mert ez egy baromság.

 • 2007.06.18 09:23:03madbal

  Gyermek általi sérüléshez nem kell pinyata, elég a gyermek maga.

 • 2007.06.18 09:53:52Xmas

  Szerintem had jöjjön. Az az apuka, aki mindenféle veszélyes ütlegelő szerszámokat ad a gyereke kezébe, megérdemli, hogy a gyereke megfossza az újabb utódnemzés lehetősétől.  Ez valójában az evolúció egyik útja. A buták remélhetőleg kevesebb utódot nemzenek...

 • 2007.06.18 11:45:38Tori

  Mi még sose kötöttük be a gyerek szemét és mindenféle ütőket se adtunk a kezébe, Apa csomagja mégis elszenvedett már néhány támadást. Leggyakoribb az, amikor hátulról, a hóna alatt fogva próbálja megemelni a gyereket, nevezett pedig vadul és váratlanul kapálódzni kezd a lábával. A sarokkal érkező ágyékrúgás akkor is baromira fáj, ha nincs rajta cipő. Osztom madbal véleményét: ha van gyereked, akkor is kapsz ágyékrúgást, cicibe könyöklést, orron fejelést, ha öt diploma virít a falon.

 • 2007.06.18 12:07:36Borcsika

  Hajjaj! Nálunk a gyermek most nőtt meg akkorára, hogy a kobak pont ágyékmagasságban van. A 7végén több esetben is előfordult, hogy a KisPasi csak mert imádja az apját, megidult felé, és egy erőteljes fejbiccentéssel okozott a Papának néhány perces könnyes elmélyülést. De kaptam már én is olyat a cicimbe, meg a hasamba tőle, hogy könnybe lábadtak a szemeim. Nekem ezzel nincs is bajom, csak az zavar ebben a fenti sztoriban, hogy tanítják a marhaságot a gyereknek, holott alapból beléjük van programozva.

 • 2007.06.18 12:30:54ErrorFlynn

  hát, talán, ha már az aztékok is csinálták, akkor pár apusajgás igazán nem nagy ár a hagyomány megőrzéséért :-)

 • 2007.06.18 13:12:27Erin

  Hol vannak ma az aztékok? Lehet, hogy ez is hozzájárult. :)

 • 2007.06.18 13:58:52B-

  Bevallom, meg se néztem. Nálam azok a családi videók ütik ki a biztosítékot, ahol valaki megsérül, fájdalmat érez vagy megalázó helyzetbe kerül. Tehát a babahányás jöhet, ha se a babát, se a fogadó személyt szemmel láthatólag nem zavarja, de a tökönvágás NEM. Nem is értem, hogy lehet az ilyenen vigyorogni, én rosszul leszek az ilyesmitől. A másik, amit sosem értettem, hogy hogyan lehet nevetést alájátszani olyan felvételnek, amin valaki a gerincére esik? Egy életre lebénulhat, haha :-(

 • 2007.06.18 15:29:42másutt

  En kaptam ilyet egyszer (pinata).

  Abszolut artalmatlan dolog, altalaban kinn kell hasznalni a kertben.

  Sok szulinapi party-n voltam, ahol ilyen volt es egy serulest sem lattam.

  A gyerekek imadjak, amikor vegre kireped a butasag es kihullanak belole a csokik.

  Szerintem minden orszagban lehetne a buta helyi nepi szokasokrol csinalni hasonlo videot. Pl. Magyarorszagon a husveti locsolkodas alatt, kolnivel jol szembespricceloset (olyat lattam mar) vagy 'karacsonyfa papara dol mialatt disziti'.  En is B-vel vagyok. Mi abban a vicces, ha valaki megserul????

 • 2007.06.18 19:38:44marywolf

  Szerintem ritka nagy marhaság, de hát akinek tetszik, az csak csinálja. Ja és dudgig van édességgel, remek, fogkrémet még senki sem tett bele, vagy a fogorvos telefonszámát?  A "vicces" videók egy egy fajtája nálam is mindent elsöpör, iszonyatosan ki tudok akadni, amikor olyan videókon röhögcsél a jónép, amikor gyerekek ijednek meg, vagy esnek hatalmasokat, meg B- vel is totál egyetértek, meg a reakciójával haha:-(

 • 2007.07.28 10:55:40Annnicsaj

  Sziasztok!

  Nővéremnek a 21. születésnapjára szeretnék egy pinatat beszerezni. De ezt hol lehet? Valaki tudna nekem segíteni?

  Köszönöm!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta