SZÜLŐSÉG

Lenyűgözte, majd elcsigázta a kicsiket Dr. Bubó

2007. június 15., péntek 11:25

Több szülő morgolódott és bosszankodott a Dr. Bubó című családi musical alatt és után, nem értették, miért tettek ennyire késői időpontra egy olyan előadást, amelynek egyik célcsoportja a gyermek. Bármennyire is színvonalas és érdekes volt a musical, a végére nyűgös, holtfáradt kicsik fészkelődtek az anyukák ölében.Sokáig gondolkodtam, hogy a két és negyed éves Pötyit elvigyem-e a hét órakor kezdődő előadásra, utólag áldom magam, hogy nem engedtem a könyörgésének és otthon maradt. A négy és fél éves Málni már az első felvonás után annyira kimerült, hogy alig tudtam rávenni, maradjunk ott megnézni a második részt is, amelynek háromnegyed tízkor lett vége.


Az erdőben játszódó történetben az állatok énekversenyt rendeznek, és miközben készülődnek, megjelenik egy idegen: a Sztár (László Boldizsár), aki elhiteti velük, hogy csak akkor indulhatnak a versenyen, ha úgy néznek ki, mint ő. Az állatok megpróbálnak hasonlítani rá, a tigris levágja karmát, a borz leborotválja szőrét, a selyemhernyó pedig mankóval közlekedik.

Ekkor jelenik meg a színen az erdő csodadoktora, Bubó (Józsa Imre), aki megállapítja, hogy az állatok között „sztárkinzon kór” ütötte fel a fejét. Ursula nővér (Falusi Mariann), Csőrmester (Hajdú István „Steve”) és a többi erdőlakó segítségével meggyógyítja őket, ők pedig rájönnek, hogy az a legjobb, ha önmaguk maradnak és örülnek, hogy már nem nyomja vállukat a sztárság nehéz terhe.

A jelmezek, melyeket Kovács Yvett Alida készített, remekül sikerültek, a főszereplők mintha a rajzfilmvászonról ugrottak volna le, a díszletként szolgáló 120 négyzetméteres ledfal viszont nem tetszett: fényétől gyakran nehezen lehetett látni a szereplőket. Nem csak nekem okozott problémát a műsor hangereje, sokan fogták be fülüket egy-egy hangosabb éneknél, a rocker borz gitárszólójához ellenben igen jól illett a brutális hangzás.

Lányomnak a táncok tetszettek nagyon, felnőtt szemmel is érdekes látványt nyújtott a hangyák, csigák, lepkék és bogarak színes kavalkádja. Az én kedvenceim a majmok voltak: olyan hihetetlen életöröm sugárzott a dalukból és róluk, hogy egészen felpezsdültem tőle. Akadt néhány kifejezetten felnőtteknek való szóvicc is. A Dr. Bubó musical az egész családnak jó szórakozás lehet, ha felkészülünk előre, hogy sokáig tart és van nálunk füldugó.

Dr. Bubó családi musical
Papp László Sportaréna
Június 15., 16., 17. este 19 óra.
Jegyek: 3200 Ft, 4200 Ft, 6000 Ft.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.06.15 13:15:14Borcsika

  Szerintem egy 10 év feletti gyerekeket le lehet vele kötni, igazából talán nekik is szánják, és ők jó eséllyel még ki is bírják a végéig. Az biztos, hogy a szereposztás parádés, és tudom azt is, hogy szombaton este a fiam, meg az apukája édeskettesben lesznek otthon, mert én elmegyek, és megnézem. A 20 hónapost nem köti még le, a 33 évest meg nem érdekli.

 • 2007.06.15 14:45:12thais

  Gyerekműsort nem lenne szabad ilyen későre tenni. Még a 8 éves fiam is elaludna ilyen későn. Miért nem tették délelőtt 11-re? vagy délután 3-ra? Na jó, hatra. Amúgy a musicalekért nagyon nem rajongok, úgyhogy kihagyjuk.

 • 2007.06.15 20:55:17Mille38

  A Dr. Bubó eredetiben sem kifejezetten gyerekműsor. Legalábbis 7-8 éves kor alatt nem értik a gyerekek. Ha még emlékeztek, a 70-es években ez bizony este 8-kor kezdődött.

 • 2007.06.16 23:07:15jidele

  juj, de megnézném. Remélem, népszerű lesz, és sokáig játszák:D

 • 2007.06.17 08:57:49Tücsi32

  MI MÁR LÁTTUK! FANTASZTIKUS VOLT!!!!

  Tegnap a 7 és 11 éves gyermekeimmel mentünk el az előadásra. Igazából a férjem vásárolta a jegyeket, hogy nyugodtan tudja a két rosszcsont gyermekünktől végre a bokszot megnézni..

  Kicsit tartottam az itt olvasottak miatt (hangos??, hosszú ??). Mi a földszinti rész végén ültünk, és egyáltalán nem éreztük hangosnak, pláne hogy ez nem egy színházi matiné előadásként volt meghirdetve, hanem családi musicalként. Kb. két és fél órát tartott, s közben a szünetben a hangyáktól és a majmoktól a kisfiam még banánt is kapott.

  A történet nagyon tetszett. Örülök, hogy van még hazánkban ilyen kezdeményezés, hogy a sok - sajnos gyermekeim által is nézett - kínai, japán és nemtudommilyen harcolós, verekedős, "mentsükmegavilágot" rajzfilmek mellett lehetőségünk lehetett egy kedves, bájos, látványos, hazai történetre épülő, értéket hordozó musical megélésére.

  Igen, megélésre, mert a megtekintés kevés szó. A fiam és lányom végig tapsolt, dúdolásztak, szurkoltak az állatoknak, és nagy csodálkozásomra végig lekötötte őket, ami nálunk nagy szó!

  A steppelő dr.Bubó, a csinoska Ursula, a pantomimes kínai selyemhernyó, a Hearley Davidsonon motorozó róka, a basszusszólót előadó bűzösborz, a hegedülő tücsök, a francia díva tigris, a panziós róka, a határozott csőrmester, a hirvivő teknősbéka, a táncoló és közönséget megénekeltető majmok, az öntelt sztár, a szorgos táncoló gyerek hangyácskák, az akrobatikus elemeket előadó békakirályfik, és a szívárványszínű tánckar lepkékkel, csigával, százlábúval, katicával, méhecskével, cicával, pingvinekkel, .....  A szereposztás nagyon találó, a díszlet és a jelmezek színesek, látványosak, a kivettőkön közelről lehetett látni a színészak arcát. A fiam kijelentette, hogy hangya szeretne lenni majd farsangon, a lányom pedig a nyuszika, én pedig jó kis ötleteket kaptam ehhez is.

  A férjem sajnálhatja, hogy lemaradt, mi pedig miután körbetelefonáltunk minden gyermekes ismerősünket, hogy ezt semmiképpen ne hagyják ki, még reggel is dúdolásztuk, hogy "kígyónak lábsó, madaraknak fogsor..."

 • 2007.06.17 10:22:31jane001

  Örülök, hogy csupa jó dolgot olvasok a darabról, mert nagyon szeretnénk megnézni a családdal. Tudnátok segíteni, hogy mikor játszák még és, hogy hol lehet jegyet venni?

 • 2007.06.17 10:59:20Tücsi32

  Tudomásom szerint ma este még van előadás az Arénában.

  A jegyet a férjem már előre megvette a www.jegyelado.hu oldalon, ott szoktunk mindenféle jegyet rendelni és egy jóképű futár ki is hozza.

  Ha jól tudom ezen jegyiroda címek is vannak, hogy hol kapható, de tegnap volt, aki a helyszíni pénztában vásárolta.

  Azt csireregik a verebek, hogy nyár végétől lesz előadás vidéken is, és nagyon remélem Pesten is lesz megint, mert a gyerkőcök megfűzték apát, hogy a következőre ő vigye el őket. Mert ugye aki lemarad, az kimarad ( a jóból)!

  Nem tudjátok véletlenül nem árulták a dalokat CD-n az Arénában? A hangya dal még mindig itt cseng a fülemben, no és a Bebe, azaz a CG. Patkány dala is. A fiamnak szeptemberben lesz szülinapi bulija itthon és nagyon jó volna hozzá egy Bubó CD. A Csovi-csovi Jasperből már kinőttünk. :)

 • 2007.06.17 23:43:46Desszertke

  ÉN IS MEGNÉZTEM MA DR. BUBÓT családilag!

  Szerintem hibátlan.Zseniális színészek,táncosok,no és a dalok!!!!

  Annyira fülbemászók,hogy haza felé a kocsiban is a majmok dalát dúdoltuk!!!

  Meleg szívvel ajánlom mindenkinek!Gyerekeknek felnőtteknek egyaránt!!!

  Sajnálom,hogy nem lesz több.Szívesen mgnézném mégegyszer!

 • 2007.06.18 09:09:42Borcsika

  Na! Elmentem, megnéztem, kikapcsolódtam, nevettem, és élveztem, hogy élvezik a játékot. Jó volt látni a nagyobbacska gyerekek arcán a mosolyt, a szemükben a csillogát, de tény, hogy korábban kellene kezdeni.

  Mindent egybeveteve szuper a produkció.

 • 2007.06.18 11:21:07Tücsi32

  Képzeljétek, a gyerkőcök addig noszogatták apát, hogy vasárnap csak elvitte őket mégegyszer megnézni. Szerencsére még kaptak jegyet a helyszínen. A legnagyobb csodálkozásomra, az én 36 éves párom teljes átéléssel mesélt otthon a darabról. Azt mondta, fantasztikus volt, tiszta Brodway!!! Nála a majmok volt a sláger, no és a nyuszika.

  A gyerekeknél tegnap délelőtt a játszótéren a Bubó volt a téma. És Bubónak köszönöm, hogy a fiam, aki hosszú könyörgésemre vette fel eddig a szemüvegét, mert szerinte ciki, most magától felvette.

  A férjem - enyhe célzásokkal - az előadás óta nyuszikámnak hív, nagyon tetszett neki a jelmeze. :)

  Megkértem őket nézzenek körül, árulnak -e Bubó CD-t a helyszínen, de sajnos nem találtak.

  Nem tudjátok árulnak valahol CD-t?

 • 2007.06.18 15:55:17johevi

  "Sokáig gondolkodtam, hogy a két és negyed éves Pötyit elvigyem-e a hét órakor kezdődő előadásra"

  Nem az időponton kellene elgondolkodni, hanem azon minek elvinni egy ennyi idős gyereket színházba!!!

 • 2007.06.18 16:21:33Tünde

  Mondjuk azért, mert imádja a zenét, a táncot meg a mesét. Ha nem ilyen későn lett volna, és elviszem, nagyon tetszett volna neki.

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta