SZÜLŐSÉG

Adományt gyűjtenek a gyermekmentők

2007. június 14., csütörtök 16:35

A beteg gyerekek szállítását végző "Szemem Fénye Alapítvány" Gyermekmentő Szolgálata országos akciót indított, hogy nyár végéig - a lakosság segítségével - összegyűjthesse az adóhátralékai kiegyenlítését szolgáló összeget, és biztonságosan folytathassa működését - fordult a nyilvánossághoz Gyura Barbara, az Alapítvány elnöke.


A szolgálat 5 autójával - 14 megyéből - 190 daganatos és leukémiás gyerek rendszeres vagy alkalmi, ingyenes szállítását és mentését látta el eddig. A 40 millió forint értékű esetkocsik elsősorban a klinikák, kórházak intenzív és sebészeti osztályain kezelt gyerekek őrzött (azaz szakemberek jelenlétében történő) ingyenes szállítását látja el, amire állami finanszírozást jelenleg nem kapnak. Ezért gondot jelent az üzemanyag finanszírozása is, hiszen a teljes kikasználás esetén a mentőautók havi átlagos fogyasztása 3 ezer liter diesel üzemanyag, írja az MTI.

Mivel 2006. októberétől elmaradtak kötelező (APEH) befizetéseikkel, a gyermekmentő autók elárverezésének elkerülése érdekében, a biztonságos működtetés céljából a képviselőkhöz, cégvezetőkhöz, illetve a magyar lakossághoz fordulnak.

A Szemem Fénye Alapítvány akciójának megnevezése: 2 liter üzemanyag árával a gyermekélet szolgálatában. A szervezők úgy vélik, a következő 3 hónap során - június 6. és szeptember 6. között - mintegy 30 ezer ember támogatására lenne szükségük, ha az 500 forintnyi jelképes összeg megfizetését kérik. Emellett bármilyen jótékony célú felajánlást: mérkőzés, koncert, gála, aukció tartását, tárgyi adományt, webshopukban értékesíthető ajándéktárgyat (játékot, könyvet), gyerek vagy felnőtt ruházatot, kozmetikumot, édességet, száraz élelmiszert, megmaradt árukészletet szívesen fogadnak.

A tárgyakat önkéntesek (érintett szülők) bevonásával falunapon, vásárokon értékesítik, és a gyermekmentő esetkocsik bemutatása alkalmával egyéb adományokat is gyűjtenek. A felajánlók nevét honlapukon www.szememfenye.hu is feltüntetik. Ismert emberek különleges tárgyait internetes árverezésre gyűjtik, emellett - kedvező áron - vállalják rendezvények egészségügyi biztosítását, írja közleményében az Alapítvány mentőszolgálatának vezetője.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2007.06.15 00:04:54koaladia

    Vujity Tvrutko (lehet nem jól írtam) könyvében olvastam Barbaráékról és bár nem vagyok egy túl érzékeny típus, folytak a könnyeim rendesen közbe. Egy biztos, nem szoktam az 1% kivéve adakozni, de most tuti utalok nekik, mert tényleg erejük felett teljesít az alapítvány, és nagyon megérdemlik.    Szívből remélem, hogy összejön a pénz, ami kell!

  • 2007.06.15 09:09:36Borcsika

    Csatlakozom az előttem szólóhoz! Igazából engem felháborít, hogy ezeknek az embereknek nemhogy segítenék a munkáját azzal, hogy nem kell adózniuk, hanem még hátráltatják is őket. A koraszülött mentő alapítványnál hallottam olyat, hogy az orvosok az ápolók és a sofőrők a saját pénzükből tankotak, hogy dolgozhassanak. Én is fogok nekik adni, egyrészt, mert nem tudhatom, hogy nekem mikor lesz rá szükségem, másrészt, ha nem lesz, akkor pedig hadd próbáljon meg az a beteg kisgyerek, amennyire az ő keretei között lehetséges teljesebb életet élni.

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta